Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Sagat14

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Sagat14 » 03.04.2015, 12:35

nrth jeżdzicie na marsze, jestescie dzisiaj przeciez najlepszymi patriotami a Polsce, macie Psiaka który jako jedyny w Polsce wie co to PRL i że kilkadziesiąt waszych zgód z lat 80-tcyh to same sztywne chuliganskie uklady, do tego historiewisly.pl kazdy Sharks wydziaraną na plecach a nie zastanowisice sie jak po wojnie w czasach stalina mogl sobie spokojnie zyc i funkcjonowac w dostatku bohater wojenny (pplk?) Henryk Reyman który na bank był wtedy ówczesnej władzy nie na ręke jako wróg systemu, a tymczasem UB wszystkich w Polsce na ziemi krakowskiej również AKowcow gania, morduje, wszystkie ludzi którzy im sie nie podoąrządkowali wasadza profilaktrycznie co najmniej na -naście lat za krate a Wasza legenda dostaje ledwie rok w zawiasach i w nagrode zostaje z imienia resortu prezesem Wisly, jeśli to dla kogoś nie jest co najmniej podejrzane to na prawde nie mam juz pytań :)
Nadwiślan Kraków

iparts.pl
Sagat14

Post autor: Sagat14 » 03.04.2015, 12:46

wizyta widoczną grupą na 2 marszach w Krakowie , odgrzewany kotlet z koszulką dla kpt.Kopfa i hit! fotki sprzed kilku dni z por.Szaconiem którym od ponad roku opiekuje się grupa wiślacka vs wszystkie marsze i wydarzenia patriotyczne w Krk od kilku lat (13 grudnia,1 marca,11 listopada,1 sierpnia odsłonięcia pomników), akcje dla kombatantów na Kresach od lat w tym wyjazdy wiślaków do Wilna, na Białoruś,Ukraine i Rumunie- zebrane w sumie od początku pewnie dobrze ponad tysiąc paczek , akcja paczkowa w Krk i małopolsce z ostatniego tygodnia - blisko 100 kombatantów odwiedzonych przez Wiślaków, wystawy,współpraca z IPN ,spotkania z Leszkiem Żebrowskim,Tadeuszem Płużańskim, dr.Korkuciem, dr.Szarkiem,prof.Szwagrzykiem, za tydzień z prof.Nowakiem, z legendą płk.Bieńkowiczem którymi WP też się opiekuje,z por.Szaconiem , premiera filmu M.Pilisa o patriotycznej stronie polskich kibiców (pełna hala), patriotyczne grafy, pielgrzymki kibicowskie od wielu lat do Cz-wy. O czym my k....a mówimy.
no wlasnie temat ten temat moim zdaniem od tego sie zaczął, Psiak znawca PRLu i jego najprawdziwsza historiawisly.pl mowi ze kiedys pod wygodnym skrzydełkiem resortu nie interesowaliscie sie polityką w ogole to nikt sie w kibicowskiej Polsce nie interesował bo mieliscie kilkadzisiąt zgód wszystkie chuliganskie zadna menelska ! a tylko Zydy i gdzieś tam Legia mąciła wode

a dzisiaj to łał, taki bum na patriotyzm w ogóle to Wisła wyznacza trendy wszyscy są beee a Żydy to banda meneli, tak wlasnie dzisiaj wygląda wasza punkt widzenia i gdzies dajmy na to za 10 lat na historiawisly.pl tak bedziecie omamiać ludzi, i pewnie nawet ktoś postronny w to uwierzy :)
Nadwiślan Kraków

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 03.04.2015, 13:05

Fanom gts-u już żyłka pękła, bo zaczynają pierdolić, oczywiście jak zwykle bez podania jakichkolwiek źródeł.
A już najlepszy jest ŻMUDZIN
szczyt hipokryzji? wyszydzać powoływanie się na historiawisly.pl samemu powołując się na wikipasy.pl.
Możesz pominąć wikipasy. bo na tej stronie tylko jeden tekst stamtąd pochodzi (i też ma przypisy :) [link] )

Już nawet nrth pierdoli o prezesie Żurze, którego nikt tu nie przywoływał. I gada bzdury o założeniu gts przez zomo. Przeginanie w drugą stronę nie ma wpływu na rzeczywistość.
Co do reszty twoich postów to widzę je co 10 stron w tym temacie. Ktoś prostuje twoje manipulacje, uciszasz się i za 10 stron wklejasz to samo. Nie ma sensu odpowiadać na te wypociny.
Nie osmieszaj się imbecylu.
Które?

- sierżant sztabowy mikołajewicz?
- czerwiński donosiciel
- może gaszyński, trener gwardyjskiej reprezentacji? a więc zgodnie z linią klubową
- może firma dyskam to kłamstwo?
- albo ośrodek szkolenia policji przy r22?
A moze Cracovia to żydzi i ich cyrankiewicz na derby prowadził? I flagi Ogniwa sobie szyli?

a no tak majchrowski:
Co ciekawe, aktualnie Pasy za korzystanie ze stadionu płacą niemal dwa razy więcej niż Wisła za obiekt przy Reymonta, choć ten drugi jest znacznie większy. Do tej pory Wisła płaciła 2 mln zł za korzystanie ze swojego stadionu oraz koszt utrzymania obiektu - około 5 mln zł rocznie. Po zmianie umowy z miastem klub jedynie wynajmuje stadion na mecze i utrzymuje część pomieszczeń gospodarczo-biurowych za około 3 mln zł
O czym my k....a mówimy. Jesteście bandą meneli jadącej na propagandzie - wystarczy że pierdniecie i wg.was ma to wielki wydźwięk patriotyczny , co tam jakieś byle działania Wiślaków- że wielokrotnie więcej,częściej i dłużej- nie ma znaczenia -u pasiaków nawet smród jest arcypolski,antykomunistyczny i patriotyczny
Dokładnie o czym my mówimy. Ty brudna k****, zapamiętaj sobie patriota szanuje historię i nie kłamie na jej temat.
A na Cracovii ZAWSZE byłklimat patriotyczny, to że nie ma elementów "żydostwa" to tylko dlatego czasy się zmieniły i nastała moda na patriotyzm, zwłaszcza wśród osób, które nie mają o tym zielonego pojęcia.

Psiak

Post autor: Psiak » 03.04.2015, 13:20

Sagat14 pisze:no wlasnie temat ten temat moim zdaniem od tego sie zaczął, Psiak znawca PRLu i jego najprawdziwsza historiawisly.pl mowi ze kiedys pod wygodnym skrzydełkiem resortu nie interesowaliscie sie polityką w ogole to nikt sie w kibicowskiej Polsce nie interesował bo mieliscie kilkadzisiąt zgód wszystkie chuliganskie zadna menelska ! a tylko Zydy i gdzieś tam Legia mąciła wode

Przecież polityką interesowali sie kibice Polonii Bytom i Stali Mielec... no i oczywiście wy, najbardziej upolitycznieni kibice okresu PRL-u. Tylko po co wam ta kilkuletnia zgoda z GTS-em była? Z jednej strony Nawałka, Kapka itd a z drugiej wspólne picie i GTS-y. Rozdwojenie jaźni?

A jak graliśmy z Anglią w Chorzowie w 89, to nagle żescie się stali niepolityczni?
Nie wstyd wam było z ubekami we wspólnym pochodzie iść na mecz i śpiewać "Kraków", a później wspólnie lać dzieci albionu?

A derby w 90-tym?
Też wam coś łatwo przyszło przerzucić się z Kapki i Nawałki na wspólne "Kraków".

Tylko wy potraficie być raz polityczni a raz nie polityczni, jak wam zawieje...
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska » 03.04.2015, 13:28

Kolebka patriotyzmu na kałuży z gwiazdą davida w tle a to ciekawe.. No tak czasy się zmieniają wiec teraz internet jest wyznacznikiem patriotyzmu rzuć paroma linkami i podaj kilka liczb z marszu będziesz bardziej heroiczny. Ktoś się poprul w sprawie D.? Nikt bo 4 z 20 to mniej niż połowa to to się nie liczy. Dalej jesteśmy najsztywniejsi na ziemi. jakdzieci na koniec zadam Ci pytanie. Jak to jest śpiewać na meczu o gtsie z byłymi gtsami ;)
ABG

hau

Post autor: hau » 03.04.2015, 13:51

No cóż jałowa to jest dyskusja, zwykłe bicie piany i przeciąganie liny na swoją stronę ...

Problem połowy osób jest patrzenie na przeszłość z perspektywy teraźniejszości. Inaczej podchodziło się do różnych spraw wtedy, bo była inna rzeczywistość. Historia - historią, można wyciągnąć wnioski, za 20 lat przed derbami będziemy stać we własnych pubach i przez ulice klnąc na siebie a na forum kibice net będzie trwała wymiana że np lata minione to była patologia...

Co do patriotyzmu na trybunach, tutaj ja nie wiem czy kibice to patrioci czy to anarchiści, z jednej strony hasła, manifestacje, akcje, kresy itp z drugiej "nas było więcej", maczety, katowanie, współpraca, biznesy różnego rodzaju, promocje, dewastacje.... już lepiej żeby szeroko pojęte kibicowanie było tylko kibicowaniem a nie pomieszanie k**** z mułem.

Psiak

Post autor: Psiak » 03.04.2015, 13:52

króluzłoty pisze:Stary ale chrzanisz. Ruch skinheadów w Krakowie to tak naprawdę początek lat 90. była to grupa która przesiadywala na rynku w Krakowie, w pewnym momencie przyłączyła się ona do Cracovii. Ich wrogiem byli punki oraz POPERSI (czyli goście którzy bardzo często kibicowali wlaśnie Wiśle). W latach 80 nie było czegoś takiego jak zorganizowane grupy skinów, byli za to kibice Wisły i garstka Cracovii. Bardzo często dochodzilo do wojenek osiedlowych (np, tłukły się dwa Prądniki między sobą choć oba kibicowały Wiśle, Cracovia na tamten czas dopiero powstawała kibicowsko WIĘC NIE BYŁA ŻADNYM WROGIEM).
Generalnie sie zgodze oprócz tego, ze ruch zaczął sie w 89.
Na Polska - Anglia w Chorzowie była juz dość zgrabna ekipa Skinów na czele z niejakim Rad.... z Huty.
Już chyba wtedy próbowaliście przytulić się do nich lub oni do was, bo kręcił sie koło nich m.in Bamb.. i Me...
A jak ktoś mi powie że w latach 90 Wisła była na jakiejkolwiek manifstacji to proponuję się stuknąć w czapkę bo nie ma o tym pojęcia. To Cracovia rozganiała i atakowała wiece 1majowe, to skini z Cracovii atakowali w rynku punków którzy rownież mieli ochotę na urzędowanie w rynku
Ja ci to powiem, były wspólne bijatyki z anarchistami! Słynna sprawa kiedy Dzia... od nas przyjął na siebie kosz lecący na głowę (leżącego?) Sab.. na jednej z anarchistycznych manifestacji.
To kibice Cracovii wysłali na tamten świat np, niemieckiego kierowcę tira.
Bezpośrednio to kibic Cracovii, ale generalnie to była zbieranina z Huty i akcja nie miała żadnego podłoża kibicowskiego.

Pisaliście też, że na Wiśle śpiewało sie "Zabić skina skurwysyna". Owszem, tak było mniej wiecej do przełomu 89/90r. Skinheadzi kojarzyli się z faszystami ("Narodowy, narodowy, socjalizm"), ale w obliczu zmian pokoleniowych starzy szybko odpuścili. Głównie młodzi z Prądnika B. sie mocno postawili, za nimi poszli chłopaki z Huty i wszystko bardzo szybko sie zmieniło. Ale faktycznie był okres, kiedy trzeba było mocno uważać, żeby nie dostać po mordzie na meczu. To była jednak kwestia czasu, zmiany zaszły dosłownie w ciagu kilku miesiecy. Wtedy na Wiśle doszło do głosu młode pokolenie łysych.
Na Hutniku (turniej zimowy 90 r. i mocny dym z wami) po naszej stronie było juz kilkunastu łysych.

Mysle, ze na Cracovii był po prostu lepszy klimat dla Skinów. Nie było tak mocnej ekipy starych jak na Wiśle, stąd było młodym, łysym łatwo i bezproblemowo przejąć stery. Do tego doszły nowe twarze dość mocnej ekipy Łysych z Rynku i tak na prawdę zmiana warty przebiegła u was bezboleśnie.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Sagat14

Post autor: Sagat14 » 03.04.2015, 13:55

Psiak no i wracamy do punktu wyjscia, ja wyrażnie zwracalem uwage jak wyglądały wiekszości zgód w latach 80-tych, i ludzie tez to dobrze wiedzą z autopsji choc pewnie im tez byś zarzucił że nie znają PRLu, nawet w późniejszych czasach zdarzyały sie podobne sytuacje np w 2004 Ruch&Widzew tez wspólnie z Łks biegaly po boisku za psiarnią i jakoś nie przeszkadzało to jednym i drugim i takich przypadków bylo w Polsce wiecej juz w miare we współczesnych czasach, a chwilowych układzików na psiarnie za komuny było we wszystkich ekipach na peczki, ile z nich przetrwało widac dzisiaj a jeszcze lepiej bylo je widac w latach 90-tych gdzie polska byla mniej wiecej podzeilona na ekipy pro TKWM i ACL, i własnie wtedy ci drudzy jechały wam od zomowców, oczywiscie zwracam uwage że mniej wiecej bo byly ekipy działające nie zależnie
Nadwiślan Kraków

Psiak

Post autor: Psiak » 03.04.2015, 14:00

W takim razie przeczytaj jeszcze raz naszą dyskusję. Nawet ci ja streściłem. Mam ci ponownie wkleić?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Sagat14

Post autor: Sagat14 » 03.04.2015, 14:12

ale ja uwazam że generalnie to sie zgaddzamy

róznica taka:
-ja nie biore na powaznie waszych zgod z lat 80-tych, uwazam że w wiekszosci były menelskie poza tymi co przetrwały do dzisiaj
-prawdziwe kibicowanie zaczeło sie na poczatku lat 90-tych i ono wyznaczalo trendy które mamy do dzisiaj, min to ze od tych lat macie w Polsce jechane od psów
-wasz cały patriotyzm to moim zdaniem jest groteskowy, pic na wode fotomontaż, za komuny wygodnie i zero reakcji wzgledem resortowego "ciemieżyciela" a dzisiaj pouczacie innych(tak tak wiem nie znam PRLu)

ty natoamiast odwrotnie
Nadwiślan Kraków

Psiak

Post autor: Psiak » 03.04.2015, 14:46

W niczym sie nie zgadzamy!
Nie zgadzam sie z toba, ze w czasach PRL-u wiazano politykę ze sportem!
Nie wiązano! Chodzi o grupy szalikowców. Nie byłoby zgód kibicowskich!
Ludzie mieli dostep do informacji m.in przez układy kibicowskie, ale też media, głównie codzienna prasa, czy programy meczowe, gdzie stało jak byk; GTS Wisła!
Nikt mi nie powie, ze dana ekipa, majaca zgodę z Wisłą przez kilka lat nie wiedziała z kim trzyma. Ewidentny przykład to wy, juz wy tam najlepiej wiedzieliście z kim trzymacie :) Przypomnę, że z Wisłą trzymaliście kilka lat!
Prawdziwe kibicowanie zaczęło sie wówczas, kiedy nastał w Polsce ruch szalikowców.
W latach 90-tch wniesiono na trubuny politykę! I tu jest ta różnica, choć wydaje się, ze Wisła upolityczniła sie zdecydowanie wcześniej, bo przydomek Żydzi funkcjonuje na Wiśle odkąd pamiętam, czyli jakoś od początku lat 80-tych.
Wy zobaczyliscie w nas psów mniej wiecej w połowie lat 90-tych.
Ciekawe dlaczego dopiero po tak długim czasie, skro ponoc funkcjonowały już piosenki o Nawałkach i Kapkach?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Doktor

Post autor: Doktor » 03.04.2015, 15:00

Kiedys nie wiem czy dobrze pamietam czytalem w jakims zinie ze byla u Was grupa FOSSA.faszystowska organizacja SS Azory.dawno to bylo nie wiem czy dobrze pamietam
mahomet to pedofil. AVE BMH

nrth

Post autor: nrth » 03.04.2015, 15:04

Sagat14 pisze:polska byla mniej wiecej podzeilona na ekipy pro TKWM i ACL, i własnie wtedy ci drudzy jechały wam od zomowców
Po czym razem balują z Gwardia Koszalin na turniejach plażwoych.
To dopiero hipokryzja.

Mowa była o scenie skinheads w pierwszej połowie lat 90tych.
Ja dodam coś o drugiej połowie, niepowaznym będzie ten kto powie że Wisła nie brala udziału w różnych że tak powiem inicjatywach jak kontry do marszow anarchistów (mieli takie np raz do roku w zimie podczas jakiegoś balu charytatywnego władz miasta) czy tez polowania na punków podczas pierwszych orkiestr światecznej przemocy itd itp
za kim jestes?

SkalbmierzRCK

Post autor: SkalbmierzRCK » 03.04.2015, 15:59

Psiak pisze: Ciekawe dlaczego dopiero po tak długim czasie, skro ponoc funkcjonowały już piosenki o Nawałkach i Kapkach?
Psiak pisze:Nie będę licytował się, których było więcej, bo każdy może ocenić to sobie sam.
Też nie mam powodów nie wierzyć ci, że nie znasz tej piosenki. Piosenka ma korzenie w latach 70 i skierowana była do samych piłkarzy. Jeden czy drugi był przy piłce to im się przypominało o milicyjnym rodowodzie, żeby ich ośmieszyć. Ja wspominam o Mielcu i Bytomiu bo wiem, że tam spiewali, natomiast sądzę, że tam gdzie grała wisła z Nawałka i kapka w składzie, to tam piosenka była spiewana. Za Deyną, też się wołało dej na piwo np na śląsku. Taki przytyk.
Obaj grali w wiśle do połowy lat 80-tych, więc w drugiej połowie mogłeś jej nie słyszeć, bo po co było śpiewać skoro ich na boisku już nie było.
Wysnułeś jednak błędny wniosek. Nie chodziło mi o Polonie Bytom, tylko Bytom cały, tzn. Polonia i Szombierki, nawet bardziej ze wskazaniem na stadion Szombierek, ze względu na waszą rywalizacje sportową.
Druga rzecz to czy zgoda z Cracovią miała wpływ na śpiewy na stadionach w Bytomiu czy Mielcu. Otóż nie mogła mieć wpływu, bo takich zgód w tym czasie jeszcze nie było. Co miało wpływ nie będę się licytował, bo każdy może ocenić to sobie sam. Wesołych Świąt.

Sagat14

Post autor: Sagat14 » 03.04.2015, 19:38

Nie zgadzam sie z toba, ze w czasach PRL-u wiazano politykę ze sportem!
czyli jak wytlumaczysz teksty naszych ojców starszych braci "tu nie chodzi sie na tą milicyjną k**we"
Nie wiązano! Chodzi o grupy szalikowców. Nie byłoby zgód kibicowskich!
zgody wtedy(70te i 80te) a zgody pozniej to wg mnie różne światy, nie chce mi sie setny raz o tym samym, do ciebie widac nie dociera, no c***, mieliscie te kilkadziesiąt zgód. wszyscy Was szanowali i podziwlali i w ogole nie ma tematu jak ktos cos nie rozumie to historiawisly.pl albo maczetą przez łeb
Nikt mi nie powie, ze dana ekipa, majaca zgodę z Wisłą przez kilka lat nie wiedziała z kim trzyma.
czyli wszystkie wiedziały w pełni i świadomie że istniejecie na sportowym topie tylko i wyłącznie dzięki milicyjnemu resortowi? temu samemu który ich pacyfikowal na Śląsku czy Pomorzu?
Ewidentny przykład to wy, juz wy tam najlepiej wiedzieliście z kim trzymacie :) Przypomnę, że z Wisłą trzymaliście kilka lat!
nie wiem jak Ty ale ja z wami nigdy nie trzymałem nie piłem wódki tfu znaczy wina :) ale widocznie nie znam PRLu
Ludzie mieli dostep do informacji m.in przez układy kibicowskie, ale też media, głównie codzienna prasa, czy programy meczowe, gdzie stało jak byk; GTS Wisła!
tekst roku !!!!! to tak jak by powiedzieć ludzie w PRLu mieli świety dostęp do wszystkiego i ogólnie zyło sie ekstra

zresztą na to odpoowiedziałem wczesniej jak ja to widze:
Sagat14 pisze:Szpicbródka uważam że gdyby np resort przejął Wawel, Garbarnie czy Cracovie i inwestowal w te kluby tyle co w Wisłe, zapewniał im cały czas I lige, reprezentantów Polski, ścisłą czolówke w tabeli to tam też były by frekwencje po 40 kola i ludzie im by "kibicowali" mimo resortowego patrona, Piękna Przedwojenna Historia Wisły moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy, ludzie wtedy nie mieli dostepu do medióów tak jak dzisiaj i interesowały ich wynik czysto sportowy a to że pod koniec lat 70-tych w calej Polsce tworzył sie ruch kibicowski to siłą rzeczy z rozpędu musił i powstac na milicyjnej Wiśle- klubie grającym ciągle w najwyższej klasie rozgrywek w sicisłej czołówce. Moim zdaniem argument z historiwisły.pl odnośnie tej niby WIERNOSCi jest w tym przypadku zupełnie nie trafiony, mozemy sobie tak gdybać ale kto wie czy Wisła obecnie bez swojego dawnego patrona nie istniała by na poziomie Wawelu, Garbarni czy nawet Warty Poznań mimo tej cudownej historii przed wojną
Wy zobaczyliscie w nas psów mniej wiecej w połowie lat 90-tych.
myśle że sporo wczesniej mimo tej naszej jakiejś mitycznej zgody ale niech Ci bedzie, na taką skale jaką mamy dzisiaj to mozna przyjąc srodek lat 90tych
Ciekawe dlaczego dopiero po tak długim czasie, skro ponoc funkcjonowały już piosenki o Nawałkach i Kapkach?
własnie dlatego wtedy bo były wspolne wyjazdy na kadre(zwracam uwage że zorganizowanych grup a nie jak w latach 80tych wycieczki zakladowe czy jakies tam menelskie wypady brzuchatych januszów pod wąsem) pierwsze ziny(myśle że miały bardzo duzy wpływ, szerokie grono odbirców o jakim w PZPR mozna bylo pomażyć) ogolnie mozna bylo iść przez Szewską krzycząc ''Urban c***'' i zero rekacji od mundurowych
Nadwiślan Kraków

protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska » 04.04.2015, 02:04

Libiąż Kęty dalej kibicuja śląskim klubom? Jak tam wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy? Fajnie jak by ktoś opisał sytuacje w trochę szerszym zakresie niż ino Ruch ino Gornik. Chelmek z tego co mi wiadomo Wisła i GKS. Małe to miasteczko ale jak tam wygląda rozkład sił?
ABG

fan79

Post autor: fan79 » 04.04.2015, 12:36

WiślakBSNT

Post autor: WiślakBSNT » 04.04.2015, 17:57

protektormalopolska pisze:Libiąż Kęty dalej kibicuja śląskim klubom? Jak tam wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy? Fajnie jak by ktoś opisał sytuacje w trochę szerszym zakresie niż ino Ruch ino Gornik. Chelmek z tego co mi wiadomo Wisła i GKS. Małe to miasteczko ale jak tam wygląda rozkład sił?
Libiąż - trochę młodej Gieksy działa, razem z Chełmkiem. Żabole i Wisła ograniczają sie do jeżdżenia na mecze. Miejscowy Górnik na wymarciu.
Chełmek - tu sie sporo dzieje, mocna Wisła i Gieksa. Gieksy chyba troche wiecej, ale raczej wyrównane siły.
Kęty - Ruch i sporo Wisły

B&K

Post autor: B&K » 04.04.2015, 22:27

Libiąż - trochę młodej Gieksy działa, razem z Chełmkiem. Żabole i Wisła ograniczają sie do jeżdżenia na mecze. Miejscowy Górnik na wymarciu.
Chełmek - tu sie sporo dzieje, mocna Wisła i Gieksa. Gieksy chyba troche wiecej, ale raczej wyrównane siły.
Kęty - Ruch i sporo Wisły[/quote]

Liban-na wymarciu to może jest tam Wisła,od zawsze miasto Żaboli
Chełmek-Przewaga Gieksy nad Wislą.Sporo to się tam dzieje najwyżej na murach
Kęty-Ruch,Wisła zabunkrowana.Wisły sporo w okolicznych wioskach

Post autor: *** » 04.04.2015, 23:02

Obrazek

Jak to się mówi na forum, boli i ma boleć ;)Z dzisiejszego meczu z Lechią.

cpc88

Post autor: cpc88 » 05.04.2015, 01:25

Nic dziwnego że wydają takie szale skoro Siemaszki jak i XXX-lecia mają ciężkie życie z Prądnikiem :)

Psiak

Post autor: Psiak » 05.04.2015, 01:36

Sagat14 pisze:czyli jak wytlumaczysz teksty naszych ojców starszych braci "tu nie chodzi sie na tą milicyjną k**we"
Tak samo jak teksty naszych ojców i starszych braci, czy kumpli "tu nie chodzi się na tą żydowską k****".
Rywalizacja derbowa.
zgody wtedy(70te i 80te) a zgody pozniej to wg mnie różne światy, nie chce mi sie setny raz o tym samym, do ciebie widac nie dociera, no c***, mieliscie te kilkadziesiąt zgód. wszyscy Was szanowali i podziwlali i w ogole nie ma tematu jak ktos cos nie rozumie to historiawisly.pl albo maczetą przez łeb
Pewnie, ze zgody kiedyś a teraz to dwa różne światy. Kiedyś się wyłącznie piło, teraz się pije i ćpa. Kiedyś się jadło kanapki, teraz sie je obiady. Kiedyś do zgód jeździło sie pociągami, teraz jeździ się furami. Kiedyś sie nocowało na kwadratach, teraz nocuje się w hotelach.
czyli wszystkie wiedziały w pełni i świadomie że istniejecie na sportowym topie tylko i wyłącznie dzięki milicyjnemu resortowi

Ależ skąd, jedne myślały, ze istniejemy dzięki hutnictwu, inne, że dzięki górnictwu, a jeszcze inne myślały, ze jesteśmy klubem wojskowym.

Nie wliczając was oczywiście, najwidoczniej wiedział tylko Jacek Kurski, pisząc tekst w podziemnym "Przekazie" (wklejany wcześniej przeze mnie) dotyczący m.in zgód Lechii. Pewnie przez niego musiała wiedzieć też tylko Lechia, bo gdzie jak gdzie, ale w Gdańsku "bibułe" czytać musieli, tylko jeszcze wiedzieli w Mielcu i Bytomiu, no i jakoś niefortunnie zdarzyło się, ze wiedzieli też na ŁKS-ie, (bo kiedyś chłopak z ŁKS-u pisał tu, że właśnie m.in to umożliwiło im zerwanie zgody z Wisłą).
temu samemu który ich pacyfikowal na Śląsku czy Pomorzu?
O której pacyfikacji na Pomorzu piszesz, o tej z 1970, za którą odpowiedzialny był m.in członek Cracovii i dwukrotny protektor obchodów jubileuszowych, Józef Cyrankiewicz?
nie wiem jak Ty ale ja z wami nigdy nie trzymałem nie piłem wódki tfu znaczy wina :) ale widocznie nie znam PRLu
Ja natomiast z wami trzymałem na Polska-Anglia w Chorzowie i po derbach w 90r. zdarzało mi się też i wypić z moimi kumplami z Cracovii, głównie wóde i piwo. Jakoś nigdy z tym problemu nie miałem tzn. z tym, ze z nimi piłem, najwidoczniej jestem nieupolityczniony
tekst roku !!!!! to tak jak by powiedzieć ludzie w PRLu mieli świety dostęp do wszystkiego i ogólnie zyło sie ekstra
Nie rozumiesz, co piszę, trudno.
To statystykę też prowadzisz? Dorzuć do niej w takim razie jeszcze swój tekst o tym, że zgody Wisły były menelskie, niemające pojęcia z kim trzymają. Tylko w tym przypadku potraktuj to jako tekst dekady!!!
zresztą na to odpoowiedziałem wczesniej jak ja to widze:

Szpicbródka uważam że gdyby np resort przejął Wawel, Garbarnie czy Cracovie i inwestowal w te kluby tyle co w Wisłe, zapewniał im cały czas I lige, reprezentantów Polski, ścisłą czolówke w tabeli to tam też były by frekwencje po 40 kola i ludzie im by "kibicowali" mimo resortowego patrona, Piękna Przedwojenna Historia Wisły moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy, ludzie wtedy nie mieli dostepu do medióów tak jak dzisiaj i interesowały ich wynik czysto sportowy a to że pod koniec lat 70-tych w calej Polsce tworzył sie ruch kibicowski to siłą rzeczy z rozpędu musił i powstac na milicyjnej Wiśle- klubie grającym ciągle w najwyższej klasie rozgrywek w sicisłej czołówce. Moim zdaniem argument z historiwisły.pl odnośnie tej niby WIERNOSCi jest w tym przypadku zupełnie nie trafiony, mozemy sobie tak gdybać ale kto wie czy Wisła obecnie bez swojego dawnego patrona nie istniała by na poziomie Wawelu, Garbarni czy nawet Warty Poznań mimo tej cudownej historii przed wojną
To przecież wcale nie wyklucza mojego twierdzenia.
Jedni nie wiązali polityki ze sportem bo interesowały ich sukcesy, inni w ogóle mieli politykę gdzieś a interesował ich wylącznie sport, a jeszcze inni, nie łączyli polityki z piłką, bo pamietali, w przypadku Wisły, o przedwojennych tradycjach.

myśle że sporo wczesniej mimo tej naszej jakiejś mitycznej zgody ale niech Ci bedzie, na taką skale jaką mamy dzisiaj to mozna przyjąc srodek lat 90tych
Sporo wcześniej to były "żydowskie/wislackie/chorzowskie/łódzkie/itp. psy".

Ja wam proponuję zacząć bardziej interesować się historią Cracovii niż Wisły, bo później wychodzą takie kwiatki jak w tym temacie.
A to nie wiecie, ze Cyrankiewicz był członkiem Cracovii, a to nie wiecie, że zaborca odbudowywał wam stadion a teraz jeszcze poddajecie w watpliwość zgode na linii Wisła-Cracovia z czasów PRL-u.

własnie dlatego wtedy bo były wspolne wyjazdy na kadre(zwracam uwage że zorganizowanych grup a nie jak w latach 80tych wycieczki zakladowe czy jakies tam menelskie wypady brzuchatych januszów pod wąsem) pierwsze ziny(myśle że miały bardzo duzy wpływ, szerokie grono odbirców o jakim w PZPR mozna bylo pomażyć) ogolnie mozna bylo iść przez Szewską krzycząc ''Urban c***'' i zero rekacji od mundurowych
Wyzej udowodniłem, ze ludzie w Polsce zdawali sobie sprawe z tego, ze Wisła jest klubem gwardysjkim.
Dodam jeszcze do tych dowodów, ze co roku rozgrywane były mecze o Herbową Tarczę Krakowa, gdzie przewijało się mnóstwo ekip za równo po jednej, jak i drugie stronie.
Rozumiem, że na czas meczu mieliście zakaz śpiewania pieśni o Nawałkach i Kapkach i informowania waszych zgód o przynależności Wisły do pionu gwardyjskiego a wiślacki doping "GTS,GTS..." szybko zostawał przez was zagłuszony.

Kończe tą dyskusje z toba, bo na prawde szkoda mi czasu , nie dogadamy się więc niech każdy sam sobie to oceni.

Mimo wszystko Wesołych Świąt i oczywiście zdrowego rozsądku życzę.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

WNH1906

Post autor: WNH1906 » 05.04.2015, 02:05

Nikt nawet nie czyta tych wywodów historycznych obrzezanych.
Takie luźne pytanko do Panów z Hutnika ta wersja z brzydzeniem się sprzętem i ostatnim bastionem honoru to dalej aktualna? Czy Wasze małolaty jednak bardziej równają do barbarzyńskich standardów reszty Krakowa?

Hutnik220

Post autor: Hutnik220 » 05.04.2015, 08:21

Luźno Ci odpowiem kilkoma zdaniami jednoczesnie cieszac sie ze nikt z HKSu tutaj juz nie dywaguje z wami.
Po pierwsze to nie mam pojecia o jaka sytuacje chodzi.
Drugie to juz od jakiegos czasu Hutnik nie ma w Krakowie/Hucie zadnej "sprzetowej" taryfy ulgowej.
90% wszystkich Hksow zawsze bedzie brzydzila sie waszym sposobem walki I jemu nie podola, odpusci..itd.
Znajda sie napewno rowniez osoby ktore widzac co sie dzieje siegna/siegaja po to samo.
To juz walka o byc albo nie byc.

Konkludujac swoja wypowiedz to pytanie Twoje bylo z kategorii tych "inteligentnych" znajac sytuacje I nowohuckie akcje(jak ja rymuje:) ) w waszym wykonaniu.
Na kibice.net mozna wiele wiec moze sprobujcie wszystkim teraz wmawiac do okola ze to Hutnik w Krakowie sprzet wprowadzil:)

Tyle z mojej strony. Nie bedzie polemiki.
Normalnym zycze spokojnych Swiat.

wisla nh

Post autor: wisla nh » 05.04.2015, 11:12

Hutnik sprzętu nie wprowadził w Krakowie ,ale na pewno obciąga cRACOVII

jebaćMedia

Post autor: jebaćMedia » 05.04.2015, 11:14

WISŁA TO STARA ku***. Pie rdolona policja obciągająca wszystkim posiadającym TP

Hercules Poirot

Post autor: Hercules Poirot » 05.04.2015, 12:12

Tak żeście cyber bojówkarze Wisły nadawali tu na Cracovie że nie wykorzystała pełnej puli biletów na derby , a tymczasem 2 tyg później sami nie wykorzystaliście pełnej puli razem z Lechią w meczu z nimi . Śmieszni hipokryci .

P.S. Ten temat to kwitesencja forum kibice.net . Buahahhaha .

SzachownicaZdarzen

Post autor: SzachownicaZdarzen » 05.04.2015, 14:32

Czego w Krakowie jest najwięcej bloków,wieżowców,kamienic? mógłby mi ktoś powysyłać jakieś aktualne fotki,mogą być priv

jebaćMedia

Post autor: jebaćMedia » 05.04.2015, 14:53

SzachownicaZdarzen pisze:Czego w Krakowie jest najwięcej bloków,wieżowców,kamienic? mógłby mi ktoś powysyłać jakieś aktualne fotki,mogą być priv
https://www.youtube.com/watch?v=U3kGqoA-5d0
końcówka do Ciebie skunie

starysadeczanin

Post autor: starysadeczanin » 05.04.2015, 21:34

Temat dotyczy sytuacji na przestzreni ostatnich 30 lat a nie historii sprzed wojny po wojnie.
mam pytanie o osiedle Ruczaj bo cicho o nim w ostatnich czasach, czyzby pustynia kibicowska??

b0xing

Post autor: b0xing » 05.04.2015, 22:46

*** pisze:Obrazek

Czego niedojebany kretynie nie możesz rozumiesz?
CAŁY - jest podkreślone w wasze barwy czyli chodzi o te wszystkie chude k**** co po nocach biegają i mażą napisy po osiedlach.
Czy ty w ogóle rozkminiasz oprawy na stadionach???? czy jesteś tak samo głupi jak ta cała banda z prądnika???????

emigrantPB

Post autor: emigrantPB » 05.04.2015, 22:50

wisla nh pisze:Hutnik sprzętu nie wprowadził w Krakowie ,ale na pewno obciąga cRACOVII
to zabłysłeś, gratuluje!

ts06

Post autor: ts06 » 06.04.2015, 00:36

b0xing pisze:
CAŁY - jest podkreślone w wasze barwy czyli chodzi o te wszystkie chude k**** co po nocach biegają i mażą napisy po osiedlach.
Czy ty w ogóle rozkminiasz oprawy na stadionach???? czy jesteś tak samo głupi jak ta cała banda z prądnika???????
widzisz menelu - nawet zrozumienie riposty *** cie przerasta;)

P141171215B

Post autor: P141171215B » 06.04.2015, 08:44

b0xing pisze:

Ty jednak jesteś niedojebem. Widać, jak bardzo was boli Prądnik, że dla takich "chudych k...w " robicie szaliki anty?
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

19Cracovia06

Post autor: 19Cracovia06 » 06.04.2015, 10:49

bread pisze:Dobre jaja są w tym temacie.
Pejsy widzę nie tylko żulerka, mają też u siebie historyków, wyciągają jakieś gówno znaczące bzdury o gTSach i milicji, mając za uszami to samo - co chcecie osiągnąć, że nagle pół Wisły dostanie olśnienia i zapuści pejsy? Hahahahhah, dobra beka! Jakby tak się miało stać, to już by się stało, tymczasem z jakiegoś powodu Wisły było więcej, jest więcej i będzie tak cały j***** czas, dziękuję. Mieliście swój moment, w okresie przerzutów, których braliście jak popadnie, pejsownia kryminals, lol.

b0xing, pejsie, sportowo żadne wasze osiedle w tym momencie, żadne, nie podskoczy do PB, koledzy z 3X-lecia i Siemaszek coś na pewno o tym wiedzą, a takie PB to tylko jedno z mocnych osiedli Wisły. O czym my tu w ogóle rozmawiamy, pejsy? Zejdźcie na ziemię.

AW.
Dobre jaja w tym temacie sa. Psy nie dosc ze konfidenci gwalciciele to i jeszcze wladcy swiata. Zejdzcie na ziemie, pogoncie konfidentow zeby tylu chlopakow od Nas nie musialo po kazdej akcji sie kitrac a zobaczysz ile zyska Cracovia a strac@ psy.
użytkownik1906 pisze:Nie obsraj się :)
My byliśmy z Lechią, a wy mieliście derby, więc co ma piernik do wiatraka?
To ma piernik do wiatraka ze po meczu wisla-Lech pierwsi tu szydziliscie z niepelnego sektora a tu nawet 400 biletow bylo problemem dla wladcow Gdowa
.

WOB

Post autor: WOB » 06.04.2015, 10:57

b0xing pisze:

Ale jesteś kretynem.

JN95

Post autor: JN95 » 06.04.2015, 12:18

Chłopaki z Cracovii , podajdzie mi jedno wasze osiedle które aktualnie ma start do prądnika? :) Temat historii Wisły i Cracovii to bezsensowne przekrzykiwanie sie i myśle ze wiekszosc młodego pokolenia małó interesuje co było 100 , 50 czy nawet 20 lat temu. Osobiscie mnie jako kogos kto ma 20 lat interesuje gora 15 lat wstecz i wiekszosc ma podobnie. Kłótnie o konfidentów tez bez sensu k**** sa wszedzie ale osobiscie mnie cieszy ze cracovia została tak osmieszona zachciało im sie uznawac za jedyna sztywna ekipe na swiecie to teraz maja, coz przykre. Co do tego goscia od władców Gdowa , mistrzu przejedz sie do chlopakow i powiedz im co c i nie pasuje jestem ciekawy jak szybko bedziesz uciekał. Smieszna jest gadka ze Wiśle kibicuja wioski jak u was jest to samo i tym ludziom nalezy sie rowniez szacunek. Mam inne pytanie , czy w ostatnim roku w Krakowie doszło do jakieś zmiany terytorialnej?

19Cracovia06

Post autor: 19Cracovia06 » 06.04.2015, 12:24

użytkownik1906 pisze:
19Cracovia06 pisze:Dobre jaja w tym temacie sa. Psy nie dosc ze konfidenci gwalciciele to i jeszcze wladcy swiata. Zejdzcie na ziemie, pogoncie konfidentow zeby tylu chlopakow od Nas nie musialo po kazdej akcji sie kitrac a zobaczysz ile zyska Cracovia a strac@ psy.
Pisze pejs, którego ekipa sama na siebie się rozjebała. Wy się powinniście sami przed sobą kitrać.
użytkownik1906 pisze:Nie obsraj się :)
My byliśmy z Lechią, a wy mieliście derby, więc co ma piernik do wiatraka?
To ma piernik do wiatraka ze po meczu wisla-Lech pierwsi tu szydziliscie z niepelnego sektora a tu nawet 400 biletow bylo problemem dla wladcow Gdowa.
Bystrzaku, ale nie wiem czy masz problem z czytaniem czy z głową? Rozmawiamy o waszym wykorzystaniu biletów na derby, a my na derbach zapełniliśmy cały sektor. Wy nie, więc nie szukaj c**** do d*** by wybielić menel bandę.[/quote]
Bo ty tak mowisz czy gwalciciel? Czekamy , czekamy i .... sie nigdy nie doczekamy na te wasze zeznania.obciazajace Nas ale propaganda tewa. Kto idioto rozmawia o derbach? Chlopak od Nas zapytal czemu wladcy swiata maja problem z wykorzystaniem 400 biletow?

19Cracovia06

Post autor: 19Cracovia06 » 06.04.2015, 12:49

użytkownik1906 pisze:Przestraszyliśmy się Konrada wraz z bandą, która zabójczo spoglądała zza sektora buforowego.
Co wy ćwiczycie, że po 5 kilo ważycie?
Lepiej miec dobrych chlopakow po nawet 5 kilo (gratuluje rozumu idioto) niz 100 kg. Konfidenta, gwalciciela i festa.

JN95

Post autor: JN95 » 06.04.2015, 12:54

Kolejny mistrz z cracovii , na Wiśle to jest przerabane sami komunisci , konfidenci , gwałciciele , festy , donosiciele. Dobrze że jest jeszcze tak nieskazitelny klub jak cracovia

ODPOWIEDZ