Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Ilu bylo kibicow w tym kraju ktorzy dali sie zaczarowac wlascisciela ktorzy obiecali zlote gory? Widzew nie pierwszy nie ostatni... Moze reakcja byla za pozna? Cacek jest przedziwnym facetem.Tez myslalem ze to powarzny gosc i biznesmen.Co w jego glowie siedzi i jakie ma plany to chyba nikt nie wie.Troche mi Putina przypomina ;-) Pamietam tez jak ja naiwnie liczylem na cud ktory uratuje moj klub...
Dla nas najwazniejszy jest stadion. Jesli dojdzie do upadku Widzewa, UML bankowo zrobi wszystko by srodki na budowe przeniesc na zachodnia strone miasta. Zadna to nowosc i tajemnica za kim łódzkie PO jest i komu kibicuje. Nie wspominajac pania tancereczke Zdanowska.
Bedzie stadion, bedzie latwiej pozbyc sie Buca z Widzewa.
Legia i Zawisza to zupelnie inna historia. Podobnie Wisla.
Bedzie stadion, bedzie latwiej pozbyc sie Buca z Widzewa.
Legia i Zawisza to zupelnie inna historia. Podobnie Wisla.
-
HazardzistA08
Nie zgodzę się z Tobą.Przykład Legii najdobitniej pokazuje ,że protesty mają sens.Kwestją czasu i pewnie odrobiny szczęścia jest kiedy odniosą skutek.My podobne jazdy mieliśmy za Ptaka czy Goszczyńskiego.Nie wdając się w drobiazgi zwracam uwagę na słowo PDOBNE.Efekt osiągneliśmy.Oboje są wspomnieniem.To czego nie rozumię ja i pewnie większość kibolskiej Polski ,w waszych "relacjach" z Cackiem jest proste.Chodzi mi o to ,że przez te wszystkie lata kiedy delikatnie mówiąc robił z was wała ,Wy nie reagowaliście.Konkretniej zareagowaliście jak już było po zabawie,tzn.przed wyburzaniem stadionu,a przez to wasze protesty nie są już teraz ani medjalne ,ani faktycznie spadek frekfencji Cacka nie zaboli.Moim zdaniem powinniście przyjąć na klate fakt ,że nie było reakcji z Waszej strony w odpowiednim momęcie,i obudziliście się z ręką w nocniku.Jak to mówią z faktami się nie dyskutuje,a fakty dla was nie są kolorowe.Cacek przychodząc do Widzewa obiecywał LM ,a co jest każdy widzi...mimo wszystko ,życze pozbycia się tego gada.
Odpowiedz na zadane przez N1908 jest prosta. Zarówno Zawisza jak i Legia nie mają lokalnego rywala a co za tym idzie jak nie ten sponsor to inny a jak nie sponsor to miasto.
Czemu w sytuacji kryzysowej nikt z urzędu nie zaryzykował zwiększenia pomocy finansowej dla ŁKSu?Odpowiedź jest prosta. Z góry przecież było wiadomo że spotka się to z fala protestów z drugiej strony Łodzi.
Upadek klub a co za tym idzie brak stadionu oznacza znaczącą utrate wpływów w mieście co wydaje się nie uniknione. To samo mozna było obserwować przy okazji upadku ŁKSu kiedy do konca wierzyliscie w bajki Voighta, Klejmana i innych przebierańców, mając tym samym nadzieje że może któraś z opowieści się spelni a klub nie updanie.
U nas to trwa niestety juz bardzo długo i tak jak napisał Cobytu, cacka najlepiej mozna przyrównać do Putina bo tylko on sam wie co zamierza.
Czemu w sytuacji kryzysowej nikt z urzędu nie zaryzykował zwiększenia pomocy finansowej dla ŁKSu?Odpowiedź jest prosta. Z góry przecież było wiadomo że spotka się to z fala protestów z drugiej strony Łodzi.
Upadek klub a co za tym idzie brak stadionu oznacza znaczącą utrate wpływów w mieście co wydaje się nie uniknione. To samo mozna było obserwować przy okazji upadku ŁKSu kiedy do konca wierzyliscie w bajki Voighta, Klejmana i innych przebierańców, mając tym samym nadzieje że może któraś z opowieści się spelni a klub nie updanie.
U nas to trwa niestety juz bardzo długo i tak jak napisał Cobytu, cacka najlepiej mozna przyrównać do Putina bo tylko on sam wie co zamierza.
kibice robią więcej niż Ci się zdaje w ratowaniu klubu , a to co mówi cacek czy Stawowy to nie każdy w to wierzy...i porównanie Legii do dzisiejszego Widzewa to jest po porostu przepaść , w Warszawie nie było żadnej opcji upadłości klubu , cacek wykiwał Nas to fakt , ale i od nas mu się dostało dużo i nie raz mówił że winni są kibice .
a jeszcze nikt mi nie odpowiedział co stowarzyszenie kibiców ŁKS zrobiło z kasą którą zbierali na ratowania klubu?
a jeszcze nikt mi nie odpowiedział co stowarzyszenie kibiców ŁKS zrobiło z kasą którą zbierali na ratowania klubu?
-
PolnocnaStrona
Co do najlepszych fan-clubów to ciężko stwierdzić jak to klasyfikować skoro na Widzewie działa ok 50-60 mniejszych czy większych FC. Wiadomo że nie każde mają takie same możliwości ze względu na chociażby wielkość miast, odległość od Łodzi. Jedne najlepsze czasy i znaczny progres mają aktualnie inne żyją już raczej historią a na mecze wybierają się w parę osób. Czy takich też nie można nazwać FC skoro działają już długie lata i nadal ktoś z takich miejscowości jeździ, chociażby było ich 10. Jaka jest definicja fan-klubu ... i czy jest jakaś minimalna ilość ludzi?? Każdy w tym aspekcie ma swoje zdanie, większość tu widać że Fan-cluby ocenia z sportowego punktu widzenia. Stąd też przewija się Zgierz, WfcG, Bełchatów jako te najlepsze na Widzewie. Co z inną aktywnością ultras, liczby na meczach u siebie, wyjazdach, turnieje, spotkania z piłkarzami, promocje Widzewa w szkołach, akcje charytatywne, patriotyczne itp. Przecież te rzeczy są również bardzo ważne może w dzisiejszych czasach nawet ważniejsze bo sławią swoje kluby. Moja prywatna czołówka Widzewskich FC wygląda zatem tak- Zgierz, Pabianice, WfcG, Łask, Tomaszów Mazowiecki, Rawa Mazowiecka, Łowicz, Kutno, Wolbórz, Konstantynów, Żyrardów, Sochaczew, FC Południe. Ciężko w naszej sytuacji wytypować te TOP-3. Fan-clubu Dumą Widzewa !
Gdzieś tam słyszałem ,że Cacek chciał "inwestować" na ŁKSie.Obejrzał halę (min.przeciekający dach) i szybko spie.dolił na Widzew.
ta kasa poszła na wyjazdy piłkarzy oraz dalsze funkcjonowanie klubu wtedy , bo kazdy jeszcze sie łudził ze jakos to bedzie.lukb pisze:kibice robią więcej niż Ci się zdaje w ratowaniu klubu , a to co mówi cacek czy Stawowy to nie każdy w to wierzy...i porównanie Legii do dzisiejszego Widzewa to jest po porostu przepaść , w Warszawie nie było żadnej opcji upadłości klubu , cacek wykiwał Nas to fakt , ale i od nas mu się dostało dużo i nie raz mówił że winni są kibice .
jak sie okazalo pozniej lepiej byloby ta kase trzymac na terazniejsze czasy;p
-
tuskotronic
WfcG sportowo bardzo mocny, bo jeżdżą ciągle grać w piłkę na turniejach i biegają po średnicówce bazgrając po ciepłociągu. Serio to może Ty nas oświecisz co takiego w ostatnich latach zrobił ten "świetny FC"?PolnocnaStrona pisze:Co do najlepszych fan-clubów to ciężko stwierdzić jak to klasyfikować skoro na Widzewie działa ok 50-60 mniejszych czy większych FC. Wiadomo że nie każde mają takie same możliwości ze względu na chociażby wielkość miast, odległość od Łodzi. Jedne najlepsze czasy i znaczny progres mają aktualnie inne żyją już raczej historią a na mecze wybierają się w parę osób. Czy takich też nie można nazwać FC skoro działają już długie lata i nadal ktoś z takich miejscowości jeździ, chociażby było ich 10. Jaka jest definicja fan-klubu ... i czy jest jakaś minimalna ilość ludzi?? Każdy w tym aspekcie ma swoje zdanie, większość tu widać że Fan-cluby ocenia z sportowego punktu widzenia. Stąd też przewija się Zgierz, WfcG, Bełchatów jako te najlepsze na Widzewie. Co z inną aktywnością ultras, liczby na meczach u siebie, wyjazdach, turnieje, spotkania z piłkarzami, promocje Widzewa w szkołach, akcje charytatywne, patriotyczne itp. Przecież te rzeczy są również bardzo ważne może w dzisiejszych czasach nawet ważniejsze bo sławią swoje kluby. Moja prywatna czołówka Widzewskich FC wygląda zatem tak- Zgierz, Pabianice, WfcG, Łask, Tomaszów Mazowiecki, Rawa Mazowiecka, Łowicz, Kutno, Wolbórz, Konstantynów, Żyrardów, Sochaczew, FC Południe. Ciężko w naszej sytuacji wytypować te TOP-3. Fan-clubu Dumą Widzewa !
-
alkopato_1
tuskotronic, o Tobie można napisać, że tam gdzie pojawia się zwrot WFcG tam pojawiasz się i Ty. Najlepsze jest to, że na temat działania tego FC wiesz więcej niż osoby, które w tym FC działają.I w ogóle jakie masz chore rozumowanie, Ty czegoś chcesz więc osoby z Grudziądza już muszą Ci się spowiadać z tego co oni robią.
-
tuskotronic
Skończ gimnazjum to pogadamy.
Dajcie mu spokój. Dzieciak jest fan clubowiczem Legii z Rodła i boli go to, że WfcG przejęło Kwidzyn i rządzi na mieście :)
Pies jedał skąd takie cykory są.Liczy się to że na sam napis WfcG reaguje panicznym strachem,całe dnie w domciu przed kompem bo strach wyjść
-
tuskotronic
Tak myślałem, że nie będzie ani jednego argumentu, co jest dla was typowe nie tylko odnośnie FC. Spoko, jutro gra Widzew i na pewno wasz mityczny WfcG udowodni, że chociaż licznie jeżdżą na mecze swojego klubu.
Mms jesli uważasz, że Widzew przejął Kwidzyn to serio zajmij się tylko wklejaniem bazgorłów ze ścian. I nie jestem z Rodła Sherlocku z Byczyny:)
Mms jesli uważasz, że Widzew przejął Kwidzyn to serio zajmij się tylko wklejaniem bazgorłów ze ścian. I nie jestem z Rodła Sherlocku z Byczyny:)
Więc co za problem się na nich ustawić!Mama nie pozwoli wyjść?
Tuskotronic ja Ci napisze, że WFcG na ostatnim meczu z GKS Katowice przyjechali do Łodzi w 500 osób a na pozostałych meczach przyjeżdżało przynajmniej 100 osób. Jak masz dowody na to, że było inaczej to je przedstaw, a jak nie to się zamknij, bo kłótnia z Tobą przypomina kłótnię ateisty z katolikiem czy Bóg istnieje czy nie
Niechce ci sie czytac ale wiesz co tam naplodzilem.... Jaka propaganda? Stare Polesie polowa lat 90 tych cale kamienice i bloki przestawały kibicowac ŁKS. Dekadę wczesniej było to samo. Ludzie wybierali lepszy poziom sportowy. Inny klimat był wtedy. Mam znajomych którzy w latach 70tych jeździli na ŁKS i tworzyli niezłą ekipę z byłego sieradzkiego by później jeździć na Widzew bo widzieli jakie walki miały miejsce przy al. Unii. Mówili mi, ze oni jeżdżą na wszystkie mecze narażając zdrowie bo Legia, bo śląskie drużyny, itd a piłkarze w perfidny sposób odpuszczaja. Współcześni kibice Widzewa maja długa drogę do przejsca. Muszą się zmierzyć z demonami przeszłości i przestać wierzyć nadwornym propagandzistom, którzy swego czasu na każdym kroku dostawali becki i pisza historie na nowo. Oczywiście są również na Widzewie Ci dla których Widzew był od zawsze najważniejszy, ale nie można zamiatac pod dywan masy osób która się wtedy przerzuciła. Nie pisalbym o tym gdybym nie był naocznym świadkiem. Lata 90te pamiętam dobrze, wtedy prawie wszyscy wspierali Widzew. Lokalni politycy, biznesmeni, media. O Widzewie mówiono dobrze wszedzie. ŁKS to byli bandyci, nazi skini i mafia, Widzew studenci, sympatycy dobrego futbolu, kulturalni, kolorowi kibice. Taki przekaz z mediów szedł w Polskę, taki klimat był w Łodzi...
A jeżeli chcesz pograć o politykach to możemy przejść do konkretow i omowimy osobę po osobie jak się zachowywała np podczas walki o stadiony, he?
A jeżeli chcesz pograć o politykach to możemy przejść do konkretow i omowimy osobę po osobie jak się zachowywała np podczas walki o stadiony, he?
-
tuskotronic
Marek21 pisze:Tuskotronic ja Ci napisze, że WFcG na ostatnim meczu z GKS Katowice przyjechali do Łodzi w 500 osób a na pozostałych meczach przyjeżdżało przynajmniej 100 osób. Jak masz dowody na to, że było inaczej to je przedstaw, a jak nie to się zamknij, bo kłótnia z Tobą przypomina kłótnię ateisty z katolikiem czy Bóg istnieje czy nie
Twierdzisz, że od pięciu lat nie pochwalili się tym, że pobili swój rekord wyjazdowy i było ich 500? Serio to zapytaj czy obecny rzad nie potrzebuje kogoś do spraw propagandy i zaklinania rzeczywistości, bo byście pasowali jak ulał to obecnej ekipy. Dla mnie temat zamknięty - pochwalcie się tylko że jest dziś ich w Tychach 1000 i po sprawie.Tylko Widzew RTS pisze:Północna Brać melduje się w Gdańsku w ponad 100 osób.
WFCG BANDA zalicza swój najliczniejszy wyjazd w historii. Jedziemy dwoma pełnymi autokarami, w tym bardzo liczna ekipa chłopaków z Kwidzyna! Dla statystyków dokładna nasza liczba to 91 osób. Dobre liczby również notuje PBW oraz FC Pomorze.
Grudziądz & Kwidzyn - Tylko Widzew !!!
Fota sprzed dworca (pare osób na żarciu w tym czasie):
http://i55.tinypic.com/14ju88g.jpg
'Marek21' podał ci te liczby w troche innym celu ale biorąc pod uwage twój intelekt to mozesz tego nie rozumiec.
-
tuskotronic
Tak, tak. W Japońskim parlamencie to nie był fotel Marszałka tylko podest, a Szogun to bardzo pozytywne określenie i pasuje do Kozieja. Ponadto bezrobocie spada i jesteśmy zieloną wyspą. Jak chciałeś błysnąć to musisz sobie uświadomić, że propaganda i sarkazm tez wymaga intelektu.qb. pisze:'Marek21' podał ci te liczby w troche innym celu ale biorąc pod uwage twój intelekt to mozesz tego nie rozumiec.
Podobnie było pod koniec lat 90- tych na Teofilowie ,,A,, czy Żubardziu. Tyle, że w drugą stronę. A co do polityków lewicy, to raczej większosć kibicuje ŁKS owi, jak chociażby szara eminencja lewicy w Łodzi Dyba. w PISie znajdziesz więcej osób sympatyzujących z Widzewem.internet pisze:Niechce ci sie czytac ale wiesz co tam naplodzilem.... Jaka propaganda? Stare Polesie polowa lat 90 tych cale kamienice i bloki przestawały kibicowac ŁKS. Dekadę wczesniej było to samo.
-
czajnik_widzew
To normalne, że na wyjazdach klubów, które mają najwięcej kibiców w Polsce, tj. Legii, Lecha, Wisły czy Widzewa, większość kibiców jest spoza miasta, gdzie dany klub ma siedzibę.
No Tobie tego intelektu wyraźnie brakuje jeżeli nie zrozumiałeś mojego wpisu. Jak masz jakieś dowody na to, że WFcG nie jeździ na mecze do Łodzi to je pokaż a jak nie masz to się nie wypowiadaj bo nikt nie będzie specjalnie się Tobie tłumaczył, bo Ty sobie coś uroiłeśtuskotronic pisze:Tak, tak. W Japońskim parlamencie to nie był fotel Marszałka tylko podest, a Szogun to bardzo pozytywne określenie i pasuje do Kozieja. Ponadto bezrobocie spada i jesteśmy zieloną wyspą. Jak chciałeś błysnąć to musisz sobie uświadomić, że propaganda i sarkazm tez wymaga intelektu.qb. pisze:'Marek21' podał ci te liczby w troche innym celu ale biorąc pod uwage twój intelekt to mozesz tego nie rozumiec.
-
tuskotronic
Np. dziś w Bełchatowie było ich więcej niż gospodarzy;) Serio to możemy skończyć temat - każdy po przeczytaniu tej wymiany "argumentów" sam wyrobi sobie zdanie na ten temat.
Ale jakie argumenty Ty masz? Sobie coś wymyśliłeś i nie wiem czego Ty oczekujesz. Że ktoś z Grudziadza przyśle Ci listy wyjazdowe, faktury za wynajem autobusów? Masz coś nie tak z głową.
Nikt Cię nie pyta o żadne faktury, koleżka zadał wam kilka pytań, i na ŻADNE (dosłownie żadne!), nie potraficie odpowiedzieć sensownie, ale tak jak napisał tuskotronic, każdy czytający wasze męki wyrobi sobie zdanie sam (albo już wyrobił).Marek21 pisze:Ale jakie argumenty Ty masz? Sobie coś wymyśliłeś i nie wiem czego Ty oczekujesz. Że ktoś z Grudziadza przyśle Ci listy wyjazdowe, faktury za wynajem autobusów? Masz coś nie tak z głową.
Nikt nie odpowiedział bo żadna poważna osoba nie odwiedza tego forum, a tym bardziej nie będzie się tłumaczył dzieciakom z gimnazjum co robią na mieście w ile osób jeżdżą na mecze. Jeżeli tego nie potraficie zrozumieć to tylko wam współczuję.
Teraz to ty udowodniłeś jaką masz wiedzę. Podpowiem Ci, że w Jaworznie nie przyjmują gości a po drugie mam zakaz na pół roku.tuskotronic pisze:Tak myślałem, że nie będzie ani jednego argumentu, co jest dla was typowe nie tylko odnośnie FC. Spoko, jutro gra Widzew i na pewno wasz mityczny WfcG udowodni, że chociaż licznie jeżdżą na mecze swojego klubu.
-
PolnocnaStrona
tuskotronic to gość który za wszelką cenę próbuje pokazać jakie to słabe są te fan-cluby na Widzewie i wszystko co widzewskie. A jego ofiarą padło właśnie głownie WfcG. Czemu akurat oni to chyba on sam wie, ciekawe też jakie to FC innych ekip uważa za najlepsze???
Chętnie się dowiem pewnie Legii Chełmża i Brodnica :)
trudno żeby w oczach Widzewiaków WfcG wyglądali słabo skoro potrafią w blisko 100 osób(dobrej ekipy) jechać na wyjazdy, sporo też ich w na meczach w Łodzi oddalonej o ponad 200km a do tego panują w Grudziądzu i całkiem sporo ich w Kwidzyniu(gdzie jeszcze parę lat temu praktycznie sama Legia była). Tyle od mnie z punktu widzenia kibica z Łodzi, z resztą na tym forum byli kibice z WfcG ale chyba nie mają ochoty się tłumaczyć.
Chętnie się dowiem pewnie Legii Chełmża i Brodnica :)
trudno żeby w oczach Widzewiaków WfcG wyglądali słabo skoro potrafią w blisko 100 osób(dobrej ekipy) jechać na wyjazdy, sporo też ich w na meczach w Łodzi oddalonej o ponad 200km a do tego panują w Grudziądzu i całkiem sporo ich w Kwidzyniu(gdzie jeszcze parę lat temu praktycznie sama Legia była). Tyle od mnie z punktu widzenia kibica z Łodzi, z resztą na tym forum byli kibice z WfcG ale chyba nie mają ochoty się tłumaczyć.
Zawisza ma podobno protest, a tu 5 tys osób i jakiś tam doping oraz flagi. To kto teraz z ełkaesiaków będzie się nabijał, na temat protestów? :)
-
ŁKS1908ŁKS
Był taki film "skrzydlate świnie" w odpowiedzi na Twoje pytanie...mms pisze:Zawisza ma podobno protest, a tu 5 tys osób i jakiś tam doping oraz flagi. To kto teraz z ełkaesiaków będzie się nabijał, na temat protestów? :)
-
zdeptany trawnik
Szybkie pytanie do tuskotronic czy jak ci tam jesli wasze wszechmocne fc to Wocławek to co oni takiego zrobili ostatnio lub hmm kiedykolwiek? Bo plujesz sie strasznie o FCWG ze nie robia nic smigaja tylko na Elane itp A wasz fc Wocławek zamiast do was to woli smigac po Bydgoszczy z Zawisza wiec o c*** chodzi?
-
Czerwona Armia Widzewa
Pato i reszta kiboli Łksu, Wielka prośba do Was!
Pokażcie swój MEGA Honor i zbojkotujcie ten wasz klubik!
Pokażcie swój MEGA Honor i zbojkotujcie ten wasz klubik!
-
tuskotronic
Masz rację, strasznie się ich boję bo każdy z nich wygląda tak:
https://www.facebook.com/StrzemiecinTyl ... =1&theater
https://www.facebook.com/StrzemiecinTyl ... =1&theater
Ty na tej grafice też nieźle wyglądasz,blondyneczko.
-
tuskotronic
To, że podobają ci się chłopcy mnie nie dziwi pedziu:)
-
Obiektywny1906
w tym temacie większa patola niz w Krakowskim hahha
-
Sam Fisher
To zerknij na temat śląski :)Obiektywny1906 pisze:w tym temacie większa patola niz w Krakowskim hahha
-
zdeptany trawnik
Nadal czekam na odpowiedz tuskotronica i cos cisza