Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
ale mecz sie jeszcze nie odbył a Wy już tu wyroki stawiacie
za kim jestes?
-
bingoMacMac pisze:To czym teraz się będziecie tłumaczyć koszerni? Pewnie miasta pilnujecie albo jakąś grubą akcje szykujecie na weekend, coo?
Jeszcze byśmy wyszli z kanałów na czas tego długiego wyjazdu - priorytety kolego;)
-
Zero wyjazdowe jest spowodowane ubecko-milicyjnym spiskiem.Trzeba zrobić jakiś transparent o gtsie i vlepki,no i będzie gitara.
-
Podobno zebrała się tak liczna ekipa, że PKP nie było w stanie podstawić tak długiego składu...
PS. Info telefoniczne. KMWTW :)
PS. Info telefoniczne. KMWTW :)
-
To chuliganie tam byleś i znowu nic nie zrobiłeś? no ale tak. ot by się po raz któryś zgadzało bo z tego co sobie przypominam to byłeś w pewnej grupie która tak ochoczo spierdala przed nami z pod pewnej szkoły :) ( tak tak wiemy, my wszyscy na ciężkim sprzęcie, wy same zaciśnięte pięści) Co do gamonia *** _ odpuścimy sobie te marsze , nie chcemy stać na nich w pierwszym rzędzie wami.W-G pisze:Kondon to twoja stara - to na start. Po rozgrzewce zadam pytanie po czym wnosisz ze tam byłem Watsonie? Na oczy to ja ci moge mele rzucic lub kutasa na czoło. Podobny szczyt chuliganstwa widziałem w waszym wykonaniu atakując typa z kobietą, i tak bijecie jak cioty. Ale co to ma do rzeczy? Bawicie sie/bawiliscie sie tam w otoczeniu judków?HaKaeS pisze:Skoro kondonie tam byłeś i widziałeś to trzeba było podejść do tej śmiesznej bandy i rzucić nam to w oczy a nie klepać teraz zza klawiatury. No ale tak, dla was szczytem chuligaństwa jest skatowanie w przewadze pojedynczą osobę, więc to by się wszystko zgadzało.W-G pisze:birkut skoro macie kosę z żydami to jak to jest że w jednym klubie się bawicie "ekipami" (w cudzysłowie bo szału ni ma)? Nie raz, a kilka razy, ostatnio nawet Sławuś sobie urodziny tam zrobił, a dziś ukraincy mu zdrowia życzą, źle rozpoczął ten kolejny rok jego marnego życia.
Masz jeszcze jakieś pytania.
Pamietaj: zawsze możesz zacytować mnie a popisać o gwardii i komunie w strukturze działaczy:D
A co tam w oświadczeniach na wiśle?
-
Larkson1908 pisze:Cracovia zeszła na psy:)
Zakompleksiony c*** Lakrson znowu w akcji, chyba ci kobite wyruchało pół Cracovii że masz p****** takie kompleksy ;)

-
Cracovia miała jechać pociągiem specjalnym do Szczecina .( tam na marginesie to były problemy z rozdzieleniem bietów bo Pogoń za mało przysłała a chętnych było o wiele więcej ) . Ale z uwagi na to , że Metal siedzi w więzieniu to nie miał kto skutecznie sprawdzić biletów na specjał . Więc żeby nie pojechały krzywe ryje wyjazd odwołano .
-
Dajcie spokoj tej Cracovii wroca to sie opisza....
-
Nie rozumiem dlaczego się ich czepiacie . Po prostu najbardziej sztywna i charakterna ekipa w Polsce, która ma samych najwierniejszych kibiców postanowiła być solidarna. Tak trudno zrozumieć że było za mało biletów ? Po prostu chętnych było kilka razy więcej i cała ekipa postanowiła solidarnie nie jechać :-D
-
... ale dłuży się im ten powrót
-
chodziło ci o tą flage?gnuj pisze:Ale jak sami kibice wybierają sobie zgodę w postaci czcicieli morderców Polaków, to już można się wybielać i apelować o zrozumienie.
[link]
A teraz pan o nicku Tel wymieni ci kilkadziesiąt rodzajów tortu jakie stosowali hitlerowcy wobec Polaków
wiem że cię to dziwi jako wiślaka,ale my nie czaimy się ze sprzętem.gnuj pisze:
Miałem kiedyś przyjemność mieszkać chwilę na Stalowym i powiem ci, że jak tam (i w całej SH) nie było wspólnego bujania się to nie wiem gdzie ty żyjesz. Nie wiem po cholerę tak się tego wypieracie, był Hutnik, pojawiła się Cracovia w postaci przeżutów w Starej Hucie i żyliście w symbiozie. Nikt nikogo nie gonił, nie czaił się ze sprzętem, razem piliście, jaraliście i imprezowaliście. Teraz porównaj to sobie z Azorami, gdzie w pewnym momencie był sajgon.
A do meritum - może i w Starej Hucie chwilę mieszkałeś , ale nie miałeś znajomych więc hch... wiesz co tam się dzieje.
Jak piją chlopy z osiedla to c*** ich obchodzi kto za kim jest - ja np gram w piłkę w wiślakami i o czymś to świadczy?
Ważne czy się decyzyjni funfluja , a tak nie jest.
ts06 pisze:Oni już się srali od wczesnych 90tych a nas próbowali kąsać 'zza winkla'. Ludzie pamiętają stąd jest jak jest a mogło by być inaczej, tylko trza było bronić się jak pasy weszły do Huty a nie wielka radość że będzie miał kto walczyć z Wisłą.
Efekty po latach? - Wisła straciła górną część, Hutnik wszystkie wpływy, oprócz starej Huty
Powstanie i egzystencje tym władzom zawdzięczają wszystkie kluby powstałe po II wojnie światowej w tym Lechia I Śląsk.Psiak pisze:Zastanawiające jest to, że kibice klubu, którzy zawdzięczają jego powstanie i egzystencję radosnej twórczości władz komunistycznych, nie mają żadnych skrupułów by zarzucić gwardyjskość klubowi założonemu przez polskich patriotów i powstałemu blisko pół wieku wcześniej.
A tymi patriotami to mordę sobie wycieracie non-stop a tu 25 lat po tzw "upadku komuny" a u was króluje prlowski moskiewski dyplomata -uwielbiany przez kibiców -Czerwiński, a w klubie pełno postaci milicyjnopodobnych jak pan donosicie (nomen omen) Kapka.
Nie przeszkadza wam to??
Mój kumpel wielki fan Wisły i ostry antykomunista osoba powiedział mi ostatnio że wolał gts niż ten ubecki twór bo wtedy wszystko było jasne.
MYPsiak pisze:A na marginesie to kto wymyślił:
„W Hucie rządzi Hutnik a w Krakowie Pasy
Wisła się nie liczy bo to są k.tasy”?
Wy czy wasi koledzy? :)
a tak bez marginesu pamiętasz może druga zwrotkę tej przyśpiewki??? bo jest cd
cieszyliśmy się?? a kojarzysz może że tamten judegang to w duzej części przerzuceni Hutnicy z Oświecenia i Piastów??ts06 pisze: tylko trza było bronić się jak pasy weszły do Huty a nie wielka radość że będzie miał kto walczyć z Wisłą.
Efekty po latach? - Wisła straciła górną część, Hutnik wszystkie wpływy, oprócz starej Huty
po 12 latach tułania się po ligach buraczanych dalej istniejemy i wcale nie jest tak źle co was boli bo przecież nas nigdy nie było, nic nie znaczymy , więc dlatego się teraz za nas tak wzięliście - spalone auta, wizyty w szpitalach.Hutnicze pisze:Cudownie się to czyta:
Jak Hutnik nie bluzga żydków (na meczy Cracovia - Stomil). to oznacza, że Hutnik wącha się z pasiastymi.
Jak Hutnik nie bluzga GTSu (na Reymonta) to znaczy, że się boi i nie chce podpaść.
Jak Hutnik nie reaguje na kibiców Pasów na swoim stadionie (kilkanaście lat temu) to znaczy że liże im d***.
Jak Wisła nie reaguje na kibiców Hutnika na Reymonta (na tej reprze) to znaczy że uznają ich za śmieszną ekipę niewartą wysiłku.
Tylko dlaczego po dopiero po Unii? :)
-
fajnie że sobie znaczycie, ale dobrze by było żebyś sobie wbił do łba że Kraków to nie dzielnica Huty tylko odwrotnie.Puki trwała w miarę wyrównana rywalizacja między Wisłą a KSC mogliście robić z siebie honorowych rycerzy w barbarzyńskiej krainie, teraz to się możecie najwyżej nazywać ostatni bastion Cracovii haha
-
Haha to było jak nazwałes Ś. świezo upieczonym przerzutem;)
-
Cracovia nabiera siły po słabszym momencie ;)
-
Wróciłeś już wesołku ze Szczecina?dratwa06 pisze:Haha to było jak nazwałes Ś. świezo upieczonym przerzutem;)
-
Ja na derby na Wisłę nie chodzę,a Ty się mnie o Szczecin pytasz;)
-
Osiedle Kliny ktoś opisze ?
-
Nic nie robiłem? Jak zawsze dobrze poinformowany:D Nie szczekaj już tak głośno bo ustaliliśmy na privie ze nie bardzo wiesz co się u ciebie w ekipie dzieje... Co do waszego sztycha (ile to już lat?) to tak,byłem tam ale nie uciekałem, mała grupa odeszła na bok z kamer na parking gdzie od razu sięgnęliśmy po sprzęcik na was, w międzyczasie wjechaliście na kamerach na skład ze szkoły i gitara, wasz plus.HaKaeS pisze:To chuliganie tam byleś i znowu nic nie zrobiłeś? no ale tak. ot by się po raz któryś zgadzało bo z tego co sobie przypominam to byłeś w pewnej grupie która tak ochoczo spierdala przed nami z pod pewnej szkoły :) ( tak tak wiemy, my wszyscy na ciężkim sprzęcie, wy same zaciśnięte pięści) Co do gamonia *** _ odpuścimy sobie te marsze , nie chcemy stać na nich w pierwszym rzędzie wami.
-
może ktoś opisać jak wygląda sytuacja na azorach bo na forum KSC wrzucili kilka "grafów" z tego osiedla.
-
Równie dobrze te "grafy" w postaci kilku bazgrołów "KSC" i przekreślonych gwiazd mogła zrobić wizyta z XXX Lecia więc nie robiłbym z tego halo :)korkop pisze:może ktoś opisać jak wygląda sytuacja na azorach bo na forum KSC wrzucili kilka "grafów" z tego osiedla.
-
forum SKWK: [link]korkop pisze:może ktoś opisać jak wygląda sytuacja na azorach bo na forum KSC wrzucili kilka "grafów" z tego osiedla.
Wisła Kraków
-
Z Cracovii na Azorach pozostała tylko flaga :)
-
Wiśle nawet flaga nie została;)
-
Ty to chyba zawsze musisz się napinać co nie ??
Gościu zapytał i odpowiedzieli mu jak jest i nie naginajmy faktów.
Gościu zapytał i odpowiedzieli mu jak jest i nie naginajmy faktów.
-
Za to cały dzień siedzisz w internecie i chuliganisz . Oto Twoja fotka :dratwa06 pisze:Ja na derby na Wisłę nie chodzę,a Ty się mnie o Szczecin pytasz;)

-
Z gnojem w swoich jubileuszowych postach przedstawiliśmy wam jak to mniej więcej na tych Azorach wygląda:)
-
Sporo osób z Azorów zmieniło miejsce zamieszkania(zagranica, inne osiedla) . Kilka lat temu (teraz troszke lepiej) to nie obrażając nikogo była tam chyba największa patologia, bieda w Krakowie. Sam wracając przez to osiedle za małolata czułem się nie pewnie ;)
-
Azory to się zaczęły sypać dawno temu - paradoks, jak myśmy słabo stali to osiedle było bardzo mocne, a jak się sytuacja ustabilizowała to tam się syf zrobił.Pierwsza fala przerzutów to przecież pierwsza połowa lat 2000.Kilka lat temu pamiętam, gadałem z gościem co tam mieszka i w skrócie, tam doszło do podziałów wewnątrz osiedla co wykorzystały panie w pejsach, mamiąc tym co zwykle;)No ale na szczęście nie wyszło co nie zmienia faktu że nie jest to osiedle którym mogła by się pochwalić jedna czy druga strona - w sensie że ma mocną ekipę.
-
chodziło ci o tą flage?birkut pisze:
[link]
A teraz pan o nicku Tel wymieni ci kilkadziesiąt rodzajów tortu jakie stosowali hitlerowcy wobec Polaków
A ty łbie wogóle czaisz o co chodziło w ideologii skinheads ns która była popularna na polskiej scenie kibicowskiej kilkanaście lat wstecz ? takie zespoły jak Konkwista czy Honor były antypolskie ? może ciężko ci to zrozumieć ale skini ns to byli Polscy patrioci-narodowi socjaliści i to własnie w dużej mierze oni wyrobili w latach 90 dla Polskich chuliganów marke nr.1 w Europie.Porównania ukraińskich banderowców z Polskimi skinheadami jest conajmniej śmieszne.
-
A jak wyglądają Azory jeżeli chodzi o najmłodszych kibiców (miejscowe szkoły itd) ? Cracovia też jest, czy młodzież z tego osiedla to sama Wisła ? Ciekaw jestem jak się Azory będą prezentowały za kilka lat, stąd moje pytanie.
ps. jak na moje, to na Wiśle zdecydowanie brakuje flagi Azorów. Osiedle w większości za Wisłą, a jedyną flagą z nazwą tego osiedla jest flaga na Cracovii.
ps. jak na moje, to na Wiśle zdecydowanie brakuje flagi Azorów. Osiedle w większości za Wisłą, a jedyną flagą z nazwą tego osiedla jest flaga na Cracovii.
-
Nie p******. Kolega porównałwalka_o_przetrwanie2 pisze: A ty łbie wogóle czaisz o co chodziło w ideologii skinheads ns która była popularna na polskiej scenie kibicowskiej kilkanaście lat wstecz ? takie zespoły jak Konkwista czy Honor były antypolskie ? może ciężko ci to zrozumieć ale skini ns to byli Polscy patrioci-narodowi socjaliści i to własnie w dużej mierze oni wyrobili w latach 90 dla Polskich chuliganów marke nr.1 w Europie.Porównania ukraińskich banderowców z Polskimi skinheadami jest conajmniej śmieszne.
Rudolfa Hessa (doczytaj sobie: [link])
do
Stepana Bandery (proszę: [link])
A wykłady o ideologii zostaw dla kolegów po szalu.
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
Podbijam pytanie o osiedle Kliny, jak tam sytuacja wygląda ?
-
-
To wy barany nie pierdolcie, jedzcie sobie na stadion Lechii i pokazcie powiewajace flagi trzeciej rzeszy. Skad sie biora tacy idioci?!

-
Kliny to pomieszanie Cracovii i Wisły ze wskazaniem na pasiaków.Eric Cartman pisze:Na Klinach jest Cracovia.
-
A osiedle Ruczaj?
-
I Wisła i cracovia z przewagą WisłyGarnek pisze:A osiedle Ruczaj?
-
Ruczaj jest podzielony na 3 strony.I i II za Wisłą,III to Pasy.Granicą pomiędzy II a III stroną jest ulica Rostworowskiego.Garnek pisze:A osiedle Ruczaj?
-
ale z was są błazny, dyskusja z wami oczymkolwiek to porazka.
a tu co twoi koledzy o tym myślą
rozumiem mam dużo lat - Hess, Hitler, Stalin, Bandera to kaci Polaków, a twoje tradycyjne próby odwrórcenia kota ogonem dlatego że wasza zgoda gloryfikuje niemieckiego zbrodniarza mnie nie dziwi.walka_o_przetrwanie2 pisze:A ty łbie wogóle czaisz o co chodziło w ideologii skinheads ns która była popularna na polskiej scenie kibicowskiej kilkanaście lat wstecz ? takie zespoły jak Konkwista czy Honor były antypolskie ? może ciężko ci to zrozumieć ale skini ns to byli Polscy patrioci-narodowi socjaliści i to własnie w dużej mierze oni wyrobili w latach 90 dla Polskich chuliganów marke nr.1 w Europie.Porównania ukraińskich banderowców z Polskimi skinheadami jest conajmniej śmieszne.birkut pisze:
chodziło ci o tą flage?
[link]
a tu co twoi koledzy o tym myślą
gnuj pisze:Gówno nas to obchodzi czym dla naziskinów była i jest , NSDAP, Hitler czy Hess, bo czym była dla nas każdy wie. No ku*** mać i jeszcze jakiś milicjant apeluje o empatię i zrozumienie dla ich uczuć. Ale jak sami kibice wybierają sobie zgodę w postaci czcicieli morderców Polaków, to już można się wybielać i apelować o zrozumienie. .
tzn myślą, ale nie napiszą , bo wszyscy musicie iść w zaparte i logika tu nie ma nic do rzeczyWS1906 pisze:(walka_o_przetrwanie2) Powiedz to rodzinom tych zabitych w Oświęcimiu i innych miastach Polski. Zapytaj ich czy wiedzą kim był R, Hess. Byście się ku*** wstydzili a nie jeszcze próbowali tłumaczyć morderców polskiego narodu..
-
Twój pseudo cytat jest po prostu żałosny a papugi również nie potrzebuje żeby wyrażał moje myśli.