Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
ISeeDeadHaters

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: ISeeDeadHaters » 06.10.2014, 16:00

Cytując klasyka "Jeden obraz wart jest więcej niż tysiąc słów" ;)
Obrazek
sHy! pisze:
Bączyński pisze:
Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
A co,Wielkie Zagłębie chciało zrobić zasadzkę?
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
'jesteśmy zawsze tam' ;)

iparts.pl
Bączyński

Post autor: Bączyński » 06.10.2014, 17:50

Śmieszy mnie ta relacja Polonii Świdnica,żale do całego świata,że po skrojeniu piknikowej ekipy,któryś z nich się roz*ebał.
Przed tą waszą akcją było już pisane w necie,że tam kumatych wielu nie uświadczysz,za przykład niech posłuży to,że flaga,którą spaliliście miała niewłaściwą kolejność barw.Druga rzecz to ich fan clubowanie Śląskowi-sympatie pro wrocławskie owszem mają,szkoda tylko,że zapałem do jeżdżenia już u nich słabiej.

wuttt

Post autor: wuttt » 06.10.2014, 18:08

Piast to piknikowa ekipa? Zawsze mi się wydawali oblatani w temacie, zresztą z tych mniejszych ekip z niższych lig ich aktywność na trybunach obok np. takiego Beskidu najbardziej zapadała mi w pamięć.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 06.10.2014, 19:15

To,że ktoś robi dobre oprawy i jeździ z duszą na ramieniu na wyjazdy, jeszcze o niczym nie świadczy.

eMTe4

Post autor: eMTe4 » 06.10.2014, 21:48

Bączyński pisze:Śmieszy mnie ta relacja Polonii Świdnica,żale do całego świata,że po skrojeniu piknikowej ekipy,któryś z nich się roz*ebał.
Przed tą waszą akcją było już pisane w necie,że tam kumatych wielu nie uświadczysz,za przykład niech posłuży to,że flaga,którą spaliliście miała niewłaściwą kolejność barw.Druga rzecz to ich fan clubowanie Śląskowi-sympatie pro wrocławskie owszem mają,szkoda tylko,że zapałem do jeżdżenia już u nich słabiej.
To jak jest z tym Piastem są tam kumaci czy tylko piknikowa ekipa?
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"

mistro

Post autor: mistro » 07.10.2014, 14:02

Pytanie do MKS MIEDŹ LEGNICA. Czy tak jak konto, z którego piszesz jest kontem oficjalnym na tym forum, tak profil https://www.facebook.com/ultrasml?fref=ts jest oficljalnym profilem ultrasów Miedzi? Jeśli tak to polecam, aby tępienie napinki rozpocząć od tamtej strony, na której 80% postów dotyczy Zagłębia.

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 07.10.2014, 14:43

W Żmigrodzie podczas meczu z Polonią Świdnicą...Piast spalił koszulkę Górnika Wałbrzycha, która notabene okazała się zakupiona na allegro, napinali się itd to zostali ukarani.
To jest stała taktyka , jak robili oprawy, jeździli w dobrych liczbach, Śląsk chwalił się jaki to dobry fc im rośnie, jaki rozwój tam jest.
Przykłądem niech będzie opis Piasta na stronie kibiceslaska.pl.
Jak r******** się na psach i stracili wszystkie flagi to już oczywiście pikniki i żale, że no przecież to piknikowa ekipa.
To już jest kolejna ekipa, która została trafiona przez Polonię, nie o wszystkim dowiesz się z neta, a uwierz mi Polonia nie chwali się każdą akcją tak jak np. Piast N.R., który notabene też wg, twojej teorii wykroił pikników z Kamieńca Z.

presidento

Post autor: presidento » 07.10.2014, 15:14

Tak to już jest u wielu ekip. Gdy zrobią dobra oprawę czy gdzieś się ładnie pokażą to są prężnie działającym FC, gdy stracą flagi i rozjebią się na psach to jednak tam działają pikniki i nie są FC. Teraz jednak maja jedynie stosunki Pro-Sląsk, ale do nas nie jeżdżą hehehehehe.

http://kibiceslaska.pl/pl/sleza-wroclaw ... godz-1300/ jeden z wielu artykułów na waszej stronie o działalności na Piaście. Pozdro

presidento

Post autor: presidento » 07.10.2014, 15:26

Szkoda, że nie kumasz, że chłopaki ze Żmigrodu mają zajebiście rozwiniętą ekipę Piasta i działają cały czas na Śląsku. Ogarniają dwie drużyny na raz, a to nie takie proste jak myślisz.
To jak to panie Bączyński jest? Są FC Śląska czy to jednak zwykłe pikusy jedynie z sympatiami pro-wrocławskimi nie dokumentującymi tego na meczach Śląska?
W naginaniu faktów pod siebie jesteście numero uno w Polsce, niejedna ekipa się o tym przekonała i niejedna jeszcze przekona.

rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz » 07.10.2014, 15:44

Okrzyknęli się ultrasami to zostali potraktowani według ultrasowskich zasad.
j**** rosje i ruskich

Bączyński

Post autor: Bączyński » 07.10.2014, 16:33

To jak to panie Bączyński jest?
Przeczytaj relację Polonii to się dowiesz.Wg. nich to piknikowa ekipa,gdy ja napisałem to samo poszła od razu spina,że Śląsk dupochrona robi.Zdecydujcie się chłopcy.
A to,że takie ekipy są promowane przez kibiceslaska.pl, to inna bajka,o której raczej nikt tu nie będzie dyskutował.

Andrus

Post autor: Andrus » 07.10.2014, 17:45

Z Piastem dłuższa historia jednak sami się deklarowali jako ekipa pro-Śląsk a jednak nie do końca okazało się to prawdą i nie są tożsami z tamtejszym FC jak np. Nysa Zgorzelec z FC Zgorzelec czy Polonia Bystrzyca z FC Bystrzyca itd.
Jak dla mnie piknikowa ekipa, kilka razy byli na meczu w Zgorzelcu prezentując zupełny piknik (dziadki, trąbki), podobnie ich wyjazd na Konfeks Legnica z trąbkami na ich młynie chyba jest młodzieżowy skład, jak mieliśmy tam wyjazd to jednym wielkim młynem była cała trybuna prosta co może się w niskich ligach podobać, że angażuje się cały stadion.

Jednak u nas na Dolnym Śląsku jest sporo ekip piknikowych uważających się za kumate/ultrasowskie które z klimatem nie mają nic wspólnego jak chociażby Włókniarz Leśna czy wspomniany Kamieniec Ząbkowicki.

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 07.10.2014, 17:50

Masz problemy ze zrozumieniem tekstu widzę, więc czarno na białym Ci wytłumacze.....
Piast lansował się na ekipę Ultrasów i mega wymiatyczy w okolicy, liczby, oprawy o kumatym zabarwieniu...dostali prztyczka w nos i mit padł.
Ty próbujesz umniejszyć tą porażkę, bo jest to ekipa, która jest po waszej stronie- rozumiem, ale czasami wypadało by napisać po prostu "porażka i do następnego"

presidento

Post autor: presidento » 07.10.2014, 18:19

Najpierw ich promujecie jako prężnie działające FC, które udziela się także na własnym podwórku, ale gdy przychodzi do porażki i krzywej akcji to zmiana nastawienia o 180 stopni i to jednak nikt kumaty tylko janki ze słonecznikiem i wuwuzelami. No, ale tak to już jest ze Śląskiem i ich FC zamiast przyznać się do porażki to załączają się baśnie Andersena i niestworzone historie.

wuttt

Post autor: wuttt » 08.10.2014, 12:52

Chrobry przybija układ z Unią Leszno.

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 08.10.2014, 14:50

To była w sumie kwestia czasu...bo kontakty, zaczeły się spory czas temu.
Zrobi się na pewno ciekawiej, ale mnie osobiście te uklady typowo chuligańskie nie pasują...ale taki znak czasu.
Mam pytanie czy fc Wschowa Zagłębia Lubin stanowi jakąś zorganizowaną grupę? Bo, że jest tam głównie Unia to wiem.

ISeeDeadHaters

Post autor: ISeeDeadHaters » 08.10.2014, 15:59

Jest to zorganizowany i pełnoprawny fanklub, można dodać, że trzymają się blisko ze Sławskim Falubazem. Co do samego układu to było to do przewidzenia, kilka ekip w regionie od jakiegoś czasu coraz mocniej odczuwa czyjś oddech na plecach.
sHy! pisze:
Bączyński pisze:
Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
'jesteśmy zawsze tam' ;)

Oqq

Post autor: Oqq » 08.10.2014, 16:04

Tak, Fc Wschowa systematycznie pojawia się na meczech w Lubinie, jak i na wyjazdach. W sierpniu 2012 roku wydali flagę [link]

kimbol

Post autor: kimbol » 08.10.2014, 16:30

FC Wschowa istnieje i wobec totalnej degrengolandy kibicowskiej na Unii w ciągu ostatnich lat mogli sobie pozwolić na jakiś rozwój w mieście do niedawna calkowicie opanowanym przez Unię. Walka na murach każdego dnia,o innych metodach walki nie wiem ,ale patrząc na te ekipy to nie podejrzewam by miały miejsce.
Może sukces sportowy Unii i układ z mocniejszą kibicowsko ekipą jaką niewątpliwie jest Chrobry jakoś rywalizację na mieście zaostrzy.

Pretorian88

Post autor: Pretorian88 » 10.10.2014, 12:51

kimbol pisze:FC Wschowa istnieje i wobec totalnej degrengolandy kibicowskiej na Unii w ciągu ostatnich lat mogli sobie pozwolić na jakiś rozwój w mieście do niedawna calkowicie opanowanym przez Unię. Walka na murach każdego dnia,o innych metodach walki nie wiem ,ale patrząc na te ekipy to nie podejrzewam by miały miejsce.
Może sukces sportowy Unii i układ z mocniejszą kibicowsko ekipą jaką niewątpliwie jest Chrobry jakoś rywalizację na mieście zaostrzy.
Na każdym polu coś się dzieje, ale to nie miejsce o pisaniu o takich rzeczach, poza tym jak to w miastach gdzie są kibice przeciwnych drużyn.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 10.10.2014, 17:29

Górnik Wałbrzych zrobił nową flagę Kudowy Zdrój,czy może mnie wzrok myli?
A takie były docinki,że Śląsk szyje nowe fany fan clubów,które zostały wcześniej wykrojone.
https://www.youtube.com/watch?v=phPNBE6n2h8

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 13.10.2014, 00:42

Kto powiedział, że kibiceslaska.pl to oficjalny głos...
Reprezentuję siebie.

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 13.10.2014, 10:08

Mam pytanie do kogoś z Karkonoszy....jak jest teraz między Wami a Olimpią Kowary?
Jakieś info o obecnej sytuacji mam, ale ciekaw jestem jak to wygląda u źródła.

sosna1

Post autor: sosna1 » 13.10.2014, 11:40

Komu sie kibicuje w Karpaczu ?

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 13.10.2014, 12:04

Niby są osobnicy co jeżdżą na Karkonosze, ale dla mnie to pustynia kibicowska...generalnie miejscowość wypoczynkowa, gdzie w sezonie możesz spotkać barwy z całej Polski

Adix'47

Post autor: Adix'47 » 13.10.2014, 15:13

Bączyński pisze:Górnik Wałbrzych zrobił nową flagę Kudowy Zdrój,czy może mnie wzrok myli?
A takie były docinki,że Śląsk szyje nowe fany fan clubów,które zostały wcześniej wykrojone.
Też chyba widzę, ta 1. Ewidentnie Kudowa Zdrój. No chłopaki z GW, może się wypowiedzą na ten temat?
Same Urwisy...

Popeyee

Post autor: Popeyee » 13.10.2014, 15:19

Adix'47 pisze:
Bączyński pisze:Górnik Wałbrzych zrobił nową flagę Kudowy Zdrój,czy może mnie wzrok myli?
Też chyba widzę, ta 1. Ewidentnie Kudowa Zdrój. No chłopaki z GW, może się wypowiedzą na ten temat?

[link] Widac dokładnie.
Good Night Left Side

bradpitt

Post autor: bradpitt » 13.10.2014, 17:04

Obrazek
Kreatywność Miedzianki nie zna granic hehe:)

Bunio

Post autor: Bunio » 13.10.2014, 19:42

Wiem, że temat dolnośląski ale może ktoś ma wiedzę, z zaglądających tutaj.
Jak to wygląda z Nową Solą? Pamiętam jak odwiedziliśmy Dozamet w 3 lidze to były głosy o nastawieniu pro Miedź a teraz biegają w kominach Falubazu? Zmiana ekipy czy nastawienia?
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.

presidento

Post autor: presidento » 13.10.2014, 20:49

Można powiedzieć, że się chłopaki z Legnicy i ZG wymienili ekipami. Kiedyś Promień latał na Falubaz dziś ma układ z Miedzią, to samo z Dozametem, niegdyś Miedź dziś pro-Falubaz. Podbijam pytanie Bunia, to wymiana pokoleniowa czy po prostu zmiana kierunku?

Oqq

Post autor: Oqq » 13.10.2014, 22:38

bradpitt pisze:Obrazek
Kreatywność Miedzianki nie zna granic hehe:)
[link]

Wiecej chyba nie ma co komentować. :)

KGHM

Post autor: KGHM » 14.10.2014, 08:10

Jak już wklejacie tak żenujące fotki to i ja wkleje coś równie głupiego jak to wasze - ten sam gówniany poziom.

Obrazek

zubri

Post autor: zubri » 14.10.2014, 10:53

Bunio pisze:Wiem, że temat dolnośląski ale może ktoś ma wiedzę, z zaglądających tutaj.
Jak to wygląda z Nową Solą? Pamiętam jak odwiedziliśmy Dozamet w 3 lidze to były głosy o nastawieniu pro Miedź a teraz biegają w kominach Falubazu? Zmiana ekipy czy nastawienia?
W Nowej Soli obecnie dobra ekipa Falubazu, sprzed zgody również jednostki jeżdżące na Zagłębie, teraz wiadomo ze nic nie stoi na przeszkodzie aby jeździć tu i tu. Nie wiem jak inne ekipy w tym mieście więc nie wypowiem się, dodam że niedawno był tam organizowany turniej kibicowski Falubazu.
Zagłębie Lubin Ponad Wszystko

kibic0

Post autor: kibic0 » 14.10.2014, 13:05

Adix'47 pisze:
Tak potwiedzam ze Kudowa jezdzi na Gornika i robi to od 30 lat.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

ISeeDeadHaters

Post autor: ISeeDeadHaters » 14.10.2014, 18:12

Sądziłem, że to w Głogowie mieli na nas spore ciśnienie ale to co się dzieje od miesiąca w Legnicy to jakiś cyrk na kółkach. Wiszą transy miesiąc przed meczem, od c**** plakatów, są vlepeczki anty, smyczki anty, w drodze pewnie jakieś koszulki j**** kreta skurwysyna, na pejsbuku codziennie jakiś wpis. Rozumiem samo mobilizowanie się na mecz bo podobnie mamy ze Śląskiem, ale to co wy odpierdalacie to jakaś fantasmagoria, brakuje jeszcze samolotów z transami i samochodów z megafonami. Tak nas r************* na tych murach i internecie, że zapominacie o własnych meczach, bo najważniejsze to j**** wzl, lubinków, kretów, cyganów i co tam wymyślicie. Na wasze nieszczęście fakty są takie, że ostatnimi czasy jesteście na minus; oprawa, graf, żary, stacja(mam tu na myśli gigant autobus)
sHy! pisze:
Bączyński pisze:
'jesteśmy zawsze tam' ;)

KaZuYa

Post autor: KaZuYa » 14.10.2014, 19:38

presidento pisze:Można powiedzieć, że się chłopaki z Legnicy i ZG wymienili ekipami. Kiedyś Promień latał na Falubaz dziś ma układ z Miedzią, to samo z Dozametem, niegdyś Miedź dziś pro-Falubaz. Podbijam pytanie Bunia, to wymiana pokoleniowa czy po prostu zmiana kierunku?
A kiedy to Promień latał na Falubaz ... Był jakiś tam turniej kibiców na który Falubaz zaprosił Promień a i pamiętam jak Falubaz był na meczu Promienia i ustawiał się na Dozamet i Ilanke ... Ciekawe jak tam Starsi z Dozametu chyba boli ten układ . A co do Żar to kiedyś ładna grupa ludzi jeździła na Myszke teraz ta Falubazomania powoli zanika ...Myśle jakby Żarski Kronopool nie sponsorował Zielonej do by było jeszcze gorzej ...

Adix'47

Post autor: Adix'47 » 15.10.2014, 17:30

kibic0 pisze:
Adix'47 pisze:
Tak potwiedzam ze Kudowa jezdzi na Gornika i robi to od 30 lat.
Z flagi Śląska - Skokowa cisneliście dość długo, a teraz sami robicie "reedycję" flagi po stracie ?
Same Urwisy...

Bączyński

Post autor: Bączyński » 15.10.2014, 18:06

Zgodnie z oczekiwaniami w klatce gości pojawili się przyjezdni. Co było do przypuszczenia żywot zakończyła flaga chłopaków z FC Kudowa Zdrój – Official Hooligans, którą straciliśmy podczas wyjazdu do Kościana.Był to październik 99 roku.
To o jeszcze jednej fladze Górnika z Kudowy.

prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 » 15.10.2014, 18:33

To ile tych flag Górnika z Kudowy było i ile zakończyło swój żywot?
Reprezentuję siebie.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 15.10.2014, 18:54

Official Hooligans skroił im Górnik Zabrze,a poszarpana została na meczu w Wałbrzychu z ROW-em Rybnik jakieś 2 lata temu.
Druga od marca jest we Wrocławiu,a teraz mają kolejną.Czy mieli jeszcze inne-nie wiem.

ODPOWIEDZ