Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

fanZL

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: fanZL »

Z tą smyczką też moglibyście sie wykazać większą kreatywnością bo wielki napis Zagłębie Lubin łowcy cyganów pojawił sie na Waszym dworcu już z 2 lata temu podczas naszego wyjazdu na Łks specialem a pozniej wiele takich napisów było w Legnicy. Ogólnie mnie nie dziwi Wasz ksero styl bo wystarczy popatrzeć a raczej posłuchać Waszego repertuaru na meczach, i nie chodzi mi o oklepane piosenki które spiewa cała Polska tylko o takie które kojarzą sie z danym klubem. Pare przykładów tak na szybko- "zagraj zagraj jak za dawnych lat" (Górnik), "był będzie jest.." (GKS Tychy), "tylko ty" (Jaga), "to jest nasze miasto" (ŁKS) to tylko kilka przykładów które pamietam a takich unikatów znalazło by sie napewno wiecej. Tak to właśnie jest cygan sam nic nie wymyśli tylko od kogoś odgapi.
iparts.pl
AMD

Post autor: AMD »

Chyba panowie z Zagłebia i Miedzi juz wszystko sobie wyjasnili w tej kwestii i jedni i drodzy beda trzymac swoja strone ale to juz robi sie troche nudne....
bradpitt

Post autor: bradpitt »

Jakimek jaki był powód waszej nieobecności na Flocie? Problemy na trasie, problemy z psami(vide Gieksa czy Chrobry w tym roku), czy po prostu tak wyszło? Może być pw.
fanZL

Post autor: fanZL »

Wcale nie ciężko wystarczy przejśc sie ulicą Jaworzyńska w Legnicy albo przejśc przejściem podziemnym na skrzyżowaniu Złotoryjskiej i Muzealnej.
maksMKS

Post autor: maksMKS »

AMD pisze:Chyba panowie z Zagłebia i Miedzi juz wszystko sobie wyjasnili w tej kwestii i jedni i drodzy beda trzymac swoja strone ale to juz robi sie troche nudne....
To temat Dolnośląski więc co ci sie nie podoba?
AMD

3 strona czytania o cyganach i gdzie ich jest wiecej
jakimek

Post autor: jakimek »

Fan ZLNo ale po drodze na giełdę warto też odwiedzić Chocianowską okolice Traugutta i Sienkiewicza w Lubinie jeszcze,można w promocji patelke lub dywan kupić:)
wujek_fido

Post autor: wujek_fido »

Musiałeś być w Legnicy w momencie, kiedy Miedź grała na wyjeździe pechowcu :)
MKS MIEDŹ LEGNICA
Kontakt:

Post autor: MKS MIEDŹ LEGNICA »

pozdrowiliscie wkoncu tego Krystiana czy nie?
KGHM

Post autor: KGHM »

MKS MIEDŹ LEGNICA pisze:pozdrowiliscie wkoncu tego Krystiana czy nie?
Jeszcze nie, nikt go nie może znaleźć.
:-)
Myślałem, że jesteś poważniejszy Krzysiu...
MKS MIEDŹ LEGNICA
Kontakt:

KGHM pisze:nikt go nie może znaleźć.
Obrazek
VargasLubuskie

Post autor: VargasLubuskie »

Najciekawsze derby w Dolnośląskim?
Miedz:Zagłębie co by nie mówić to najwięcej spin macie między sobą.
MKS MIEDŹ LEGNICA
Kontakt:

jak widzisz cos zlego w podaniu imienia ktore tu prawie nikomu nic mowi to sie rozpedz a sciana Cie sama znajdzie bo ponioslo Cie i to grubo "mistrzu".
a poza tym wszystko po staremu czyli nasze wyjazdy, liczby, brak FC itd itd - a odniesienia sie do cygana Z WASZEJ EKIPY nie ma i pewnie nie bedzie.
zl88

Post autor: zl88 »

MKS MIEDŹ LEGNICA pisze:jak widzisz cos zlego w podaniu imienia ktore tu prawie nikomu nic mowi to sie rozpedz a sciana Cie sama znajdzie bo ponioslo Cie i to grubo "mistrzu".
a poza tym wszystko po staremu czyli nasze wyjazdy, liczby, brak FC itd itd - a odniesienia sie do cygana Z WASZEJ EKIPY nie ma i pewnie nie bedzie.
mówi mówi, każdy kto siedzi w temacie "głębiej" niż kibice.net wie o co chodzi. Z tego co ja się orientuje temat został wyprostowany
AMD

Zostałem wywołany wiec i ja odpowiem nie jestem z Zagłebia!
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony »

ferment pisze: Które z powyższych to oficjalne konto kibiców Zagłębia Lubin na tym forum, na które warto cokolwiek odpowiadać ??
Bo widzę nie zły rozpierdol wynalazków, stąd spodziewam się kilkunastu "Oficjalnych" wersji po meczu derbowym. :D
Powie ktoś kumaty z ZL, kto opisuje tutaj wasze oficjalne stanowiska w różnych sprawach na tym forum ??
Na tym forum najbardziej mnie jedna rzecz: wypowiedz swoje zdanie na dany temat i już jestem okrzykniety kibicem drużyny przeciwnej, mnie już okrzyknieto kibicem Cracovii, Ruchu, Legii a teraz Zagłębia. Zrozumcie bezmózgi że skoro ludzie tak piszą to tak widocznie OBIEKTYWNIE uważają, wiem że tutaj 99% żyje w swoim internetowym matrixie i myśli że jego klub jest nieskazintelny, ale to już tylko świadczy o ich poziomie inteligencji
Bunio

Post autor: Bunio »

Z perspektywy Wrocławia, chłopaki z nickami FanZL, ISeeDeadHeaters nie przerysowują przesadnie w opisach.

Pomijając fakt, który już pewnie zauważyłeś, że połowa z tych wymienionych przez Ciebie zaangażowanych w dyskusje Legnicko-Lubińskie nie reprezentuje żadnej ze stron, Zagłebie nie ma "jedynego oficjalnego profilu na tym forum". Z tego co pamiętam kiedyś relacje ultras pisali z nicka OCB'03 czy jakoś tak, a fan clubowa relacje wrzuca zawsze wBolesławcu.

Jest tutaj kilku chłopaków, którzy atrakcje sportowe opisują z pierwszej ręki, a nie ze słyszenia ale nie ma co im robić zbędnej reklamy :) Znając życie i poziom debaty, to porównując oficjalne relacje na stronach kibiców obu stron i zbierając z tego "coś po środku" - będziesz bliżej prawdy niż 90% relacji w tym wątku niestety..
monterinio

Post autor: monterinio »

normalni ludzie nie napinają sie w internecie i nie opisują danych atrakcji, tylko działają w rzeczywistości i na to forum mają głęboko wyjebane tylko czasami sobie zajrzą aby poczytać tą napinke.
zl88

Post autor: zl88 »

japierdole ...zatrzymujcie ten syf ja wysiadam. idę na Ciechana i wszystkim też to polecam.
LevVy

Post autor: LevVy »

monterinio pisze:normalni ludzie nie napinają sie w internecie i nie opisują danych atrakcji, tylko działają w rzeczywistości i na to forum mają głęboko wyjebane tylko czasami sobie zajrzą aby poczytać tą napinke.
AMEN
Tifo1946

Post autor: Tifo1946 »

Widzę że temat i napinka z tym związana będzie wałkowany do samego meczu z Miedzią....a nawet i o wiele dłużej.
Jak dzieci!
prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 »

Dajcie sobie na wstrzymanie. Proszę.
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Pytanie do kogoś z Chrobrego-o co chodzi z waszym FC z Krościenka n. Dunajcem.To są jacyś ludzie ,którzy wyemigrowali z Dolnego Śląska?
Bo nie chce mi się wierzyć,że jacyś miejscowi zapałali nagle miłością do klubu oddalonego o kilkaset kilometrów,który na dodatek nigdy żadnych sukcesów nie osiągał,ba nawet nie grał na najwyższym szczeblu.
janusz99

Post autor: janusz99 »

Polonia Świdnica - Piast Żmigród
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"W trakcie pierwszej połowy poza naszymi barwami na płocie zawisła do góry kołami flaga Piasta. Była to jedna z trzech flag, które stracili w zeszłym sezonie na własnym podwórku. Po tej akcji jeden z ich ultrasów nie wytrzymał ciśnienia i kradzież flag zgłasza na psach. Przez konfidenta kilka osób od nas miało spore problemy. Dopiero po telefonach do Śląska Wrocław, którego Żmigród jest fan clubem i pewnie część osób chodzi na mecze Piasta konfident wycofuje zeznania i sprawę."

https://www.facebook.com/Poloniaultras?fref=ts
KGHM

Post autor: KGHM »

jamabrzuszna pisze:lubinki nasze kochane;)

Śląsk,jak gra derby - to tylko z Górnikiem.
wybaczcie;)
Oczywiście, a najlepiej to z Polarem.
Z Zagłębiem to dla Śląska nie derby po czym robią ponad 10 tysięczną widownie i rozwieszają plakaty derbowe.
Znamy te bajki od Zielińskiego, który od lat nie może przeboleć, że każdy traktuje mecz jak derby, bo niby czemu nie.
Podobnie jak z Miedzią czy Chrobrym.
ISeeDeadHaters

Post autor: ISeeDeadHaters »

Cytując klasyka "Jeden obraz wart jest więcej niż tysiąc słów" ;)
Obrazek
Bączyński

Śmieszy mnie ta relacja Polonii Świdnica,żale do całego świata,że po skrojeniu piknikowej ekipy,któryś z nich się roz*ebał.
Przed tą waszą akcją było już pisane w necie,że tam kumatych wielu nie uświadczysz,za przykład niech posłuży to,że flaga,którą spaliliście miała niewłaściwą kolejność barw.Druga rzecz to ich fan clubowanie Śląskowi-sympatie pro wrocławskie owszem mają,szkoda tylko,że zapałem do jeżdżenia już u nich słabiej.
wuttt

Post autor: wuttt »

Piast to piknikowa ekipa? Zawsze mi się wydawali oblatani w temacie, zresztą z tych mniejszych ekip z niższych lig ich aktywność na trybunach obok np. takiego Beskidu najbardziej zapadała mi w pamięć.
Bączyński

To,że ktoś robi dobre oprawy i jeździ z duszą na ramieniu na wyjazdy, jeszcze o niczym nie świadczy.
eMTe4

Post autor: eMTe4 »

Bączyński pisze:Śmieszy mnie ta relacja Polonii Świdnica,żale do całego świata,że po skrojeniu piknikowej ekipy,któryś z nich się roz*ebał.
Przed tą waszą akcją było już pisane w necie,że tam kumatych wielu nie uświadczysz,za przykład niech posłuży to,że flaga,którą spaliliście miała niewłaściwą kolejność barw.Druga rzecz to ich fan clubowanie Śląskowi-sympatie pro wrocławskie owszem mają,szkoda tylko,że zapałem do jeżdżenia już u nich słabiej.
To jak jest z tym Piastem są tam kumaci czy tylko piknikowa ekipa?
mistro

Post autor: mistro »

Pytanie do MKS MIEDŹ LEGNICA. Czy tak jak konto, z którego piszesz jest kontem oficjalnym na tym forum, tak profil https://www.facebook.com/ultrasml?fref=ts jest oficljalnym profilem ultrasów Miedzi? Jeśli tak to polecam, aby tępienie napinki rozpocząć od tamtej strony, na której 80% postów dotyczy Zagłębia.
DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK »

W Żmigrodzie podczas meczu z Polonią Świdnicą...Piast spalił koszulkę Górnika Wałbrzycha, która notabene okazała się zakupiona na allegro, napinali się itd to zostali ukarani.
To jest stała taktyka , jak robili oprawy, jeździli w dobrych liczbach, Śląsk chwalił się jaki to dobry fc im rośnie, jaki rozwój tam jest.
Przykłądem niech będzie opis Piasta na stronie kibiceslaska.pl.
Jak r******** się na psach i stracili wszystkie flagi to już oczywiście pikniki i żale, że no przecież to piknikowa ekipa.
To już jest kolejna ekipa, która została trafiona przez Polonię, nie o wszystkim dowiesz się z neta, a uwierz mi Polonia nie chwali się każdą akcją tak jak np. Piast N.R., który notabene też wg, twojej teorii wykroił pikników z Kamieńca Z.
presidento

Post autor: presidento »

Tak to już jest u wielu ekip. Gdy zrobią dobra oprawę czy gdzieś się ładnie pokażą to są prężnie działającym FC, gdy stracą flagi i rozjebią się na psach to jednak tam działają pikniki i nie są FC. Teraz jednak maja jedynie stosunki Pro-Sląsk, ale do nas nie jeżdżą hehehehehe.

http://kibiceslaska.pl/pl/sleza-wroclaw ... godz-1300/ jeden z wielu artykułów na waszej stronie o działalności na Piaście. Pozdro
rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz »

Okrzyknęli się ultrasami to zostali potraktowani według ultrasowskich zasad.
Bączyński

To jak to panie Bączyński jest?
Przeczytaj relację Polonii to się dowiesz.Wg. nich to piknikowa ekipa,gdy ja napisałem to samo poszła od razu spina,że Śląsk dupochrona robi.Zdecydujcie się chłopcy.
A to,że takie ekipy są promowane przez kibiceslaska.pl, to inna bajka,o której raczej nikt tu nie będzie dyskutował.
Andrus

Post autor: Andrus »

Z Piastem dłuższa historia jednak sami się deklarowali jako ekipa pro-Śląsk a jednak nie do końca okazało się to prawdą i nie są tożsami z tamtejszym FC jak np. Nysa Zgorzelec z FC Zgorzelec czy Polonia Bystrzyca z FC Bystrzyca itd.
Jak dla mnie piknikowa ekipa, kilka razy byli na meczu w Zgorzelcu prezentując zupełny piknik (dziadki, trąbki), podobnie ich wyjazd na Konfeks Legnica z trąbkami na ich młynie chyba jest młodzieżowy skład, jak mieliśmy tam wyjazd to jednym wielkim młynem była cała trybuna prosta co może się w niskich ligach podobać, że angażuje się cały stadion.

Jednak u nas na Dolnym Śląsku jest sporo ekip piknikowych uważających się za kumate/ultrasowskie które z klimatem nie mają nic wspólnego jak chociażby Włókniarz Leśna czy wspomniany Kamieniec Ząbkowicki.
DOLNOSLAZAK

Masz problemy ze zrozumieniem tekstu widzę, więc czarno na białym Ci wytłumacze.....
Piast lansował się na ekipę Ultrasów i mega wymiatyczy w okolicy, liczby, oprawy o kumatym zabarwieniu...dostali prztyczka w nos i mit padł.
Ty próbujesz umniejszyć tą porażkę, bo jest to ekipa, która jest po waszej stronie- rozumiem, ale czasami wypadało by napisać po prostu "porażka i do następnego"
presidento

Post autor: presidento »

Najpierw ich promujecie jako prężnie działające FC, które udziela się także na własnym podwórku, ale gdy przychodzi do porażki i krzywej akcji to zmiana nastawienia o 180 stopni i to jednak nikt kumaty tylko janki ze słonecznikiem i wuwuzelami. No, ale tak to już jest ze Śląskiem i ich FC zamiast przyznać się do porażki to załączają się baśnie Andersena i niestworzone historie.
wuttt

Post autor: wuttt »

Chrobry przybija układ z Unią Leszno.
DOLNOSLAZAK

To była w sumie kwestia czasu...bo kontakty, zaczeły się spory czas temu.
Zrobi się na pewno ciekawiej, ale mnie osobiście te uklady typowo chuligańskie nie pasują...ale taki znak czasu.
Mam pytanie czy fc Wschowa Zagłębia Lubin stanowi jakąś zorganizowaną grupę? Bo, że jest tam głównie Unia to wiem.
ODPOWIEDZ