Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

witek
ban
Kontakt:

Post autor: witek »

Z tego co wiem to nie ale jezdza gooscinnie z nim na mecze wiec pewnie sie zapowiada co :P byli np w Lubaczowie :)
iparts.pl
łagodny brutal

Post autor: łagodny brutal »

Witam!

Chciałbym wrócić do wątku z poprzedniej strony, gdyż dla mnie zostało poświęcone mu zdecydowanie mało uwagi.

Chodzi mi o sytuację na linii Toruń - Chorzów, napisanie przez jedną z osób, że "kibice Elany i Apatora po jednym z meczów patrzyli na siebie krzywo" to trochę mało, wiadomo przecież, że nie wymieniają się ciepłymi uśmiechami na sektorze, kiedy są z Ruchem.

W sumie pytania swoje i myślę, że wielu innych czytelników forum kieruję raczej do kibiców z Torunia, niż z Chorzowa ;)

1. Czy Elana i Apator podejmują próby wybicia drugiej ekipy z tego układu? Czy też może rozumieją, że druga strona jest także silna i dla dobra Ruchu pogodzili się z tym i zostawili w spokoju?

2. Jak wygląda trasa na jakis mecz chorzowian? Domyślam się, że zbiórka jest w dwóch miejscach, jedni sobie, drudzy sobie. Co z powrotami? czy zdarza się, że bezkonfliktowo w jednej kolumnie, ze wspólnymi postojami?

3. Sprawa flag - jeśli ekipy jadą z Torunia i biorą flagi - jest jakiś układ/porozumienie - w dniu meczu płócien nie tykamy zarówno na trasie, jak i w mieście po powrocie/przed wyjazdem?

Czekam na odpowiedź, dzięki z góry!
Edward

Post autor: Edward »

łagodny brutal pisze:Witam!

Chciałbym wrócić do wątku z poprzedniej strony, gdyż dla mnie zostało poświęcone mu zdecydowanie mało uwagi.

Chodzi mi o sytuację na linii Toruń - Chorzów, napisanie przez jedną z osób, że "kibice Elany i Apatora po jednym z meczów patrzyli na siebie krzywo" to trochę mało, wiadomo przecież, że nie wymieniają się ciepłymi uśmiechami na sektorze, kiedy są z Ruchem.

W sumie pytania swoje i myślę, że wielu innych czytelników forum kieruję raczej do kibiców z Torunia, niż z Chorzowa ;)

1. Czy Elana i Apator podejmują próby wybicia drugiej ekipy z tego układu? Czy też może rozumieją, że druga strona jest także silna i dla dobra Ruchu pogodzili się z tym i zostawili w spokoju?

2. Jak wygląda trasa na jakis mecz chorzowian? Domyślam się, że zbiórka jest w dwóch miejscach, jedni sobie, drudzy sobie. Co z powrotami? czy zdarza się, że bezkonfliktowo w jednej kolumnie, ze wspólnymi postojami?

3. Sprawa flag - jeśli ekipy jadą z Torunia i biorą flagi - jest jakiś układ/porozumienie - w dniu meczu płócien nie tykamy zarówno na trasie, jak i w mieście po powrocie/przed wyjazdem?

Czekam na odpowiedź, dzięki z góry!
Podbijam :wink:
Sven

kontakty

Post autor: Sven »

Jakie stosunki panują na lini Raków-Śląsk?
Kiedyś wiem że była kosa
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 11:41 przez Sven, łącznie zmieniany 1 raz.
tyminho

Post autor: tyminho »

tyminho pisze:Mógłby ktoś wkleić skana do artykułu z marcowego TMK, w którym opisane były kontakty polskich ekip z ekipami z zagranicy.
Z góry dzięki.
Podbijam, jak by ktoś miał ten numer i mógł zeskanować ten artykuł, to bardzo bym prosił. Dzięki z góry.
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

ezwpatryk pisze:to ja postaram się odpowiedziec:

1. Nie bardzo rozumie co masz na myśli w słowach "podejmują próby wybicia drugiej ekipy z tego układu?" ?? To jest decyzja Ruchu co oni z tym robią , my [E] jak i Apator(mam nadzieje) nie wpływamy ani nie wywieramy wpływu na Ruch aby zakończył zgode( w moim wypadku z Apatorem) Ruch jak podejmie taką decyzje to będzie to tylko i wyłącznie ich decyzja.

2. Na meczach Ruchu bardzo rzadko bywa jednocześnie Apator i Elana ,a jeśli już się tak zdarzy to dowiadujemy się o tym dopiero w Chorzowie że Apator też jest, to samo tyczy się wyjazdów(Apator jeździ do Chorzowa i na jego wyjazdy wybierając mecze na których na 99 % nas nie będzie) dlatego nie ma mowy o jakimkolwiek spotkaniu i wspólnych powrotach.

3. Apator nie bierze fan do Chorzowa, bo porostu je tam zawieźli i zostawili.
Ja mam pytanie teraz dotyczące waszej zagranicznej zgody. Czy Atletico Madryt ma jakąś ekipę chuligańską? Zgoda wygląda mocna ściśnięta jak np. Banik Ostrava-GKS Katowice czy bardziej piknikowa (nie wiem jak inaczej to ująć)? Teraz pytanie pod humor, ale zżera mnie ciekawość. Czy na wasz stadion wejdzie kibic w koszulce Realu Madryt? :)
eKibice
ban

Post autor: eKibice »

Zapraszam Serdecznie Na Nowo Otwarte Forum Dla Wszystkich! Kibiców!.

Link Do Forum www.ekibice.eev.pl

Zachęcam Także Do Rejestracji i Zakładania Nowych Tematów Na Forum!. Pozdrawiam Redakcja ekibice.evv.pl
majki

Post autor: majki »

jak sa jeszce jakies artykuly cos w tym stylu to niech ktos podkreci - bo wyjebanie sie czyta :)
I'm_R
ban

Post autor: I'm_R »

w madrycie leja Polakow bo wiedza ze chodza na atletico
stefan25

Post autor: stefan25 »

2.Czy wizyty na linii Marsylia - Gdynia są regularne?

w ogóle ich nie ma 8) (i bardzo dobrze :D )
waffen nn

Post autor: waffen nn »

Jakie sa stosunki pomiedzy Stalą Nowa Dęba a Karpatami Krosno prosze o odpowiedz kumtach osób z tych ekip??
S.J.

Post autor: S.J. »

Sevi pisze:1.Jakie zgody uklady ma Siarka Tarnobrzeg,Rakow Czestochowa?
2.Czy wizyty na linii Marsylia - Gdynia sa regularne?
3.Jakie relacje lacza Lech i Korone i jak do tego odnosi sie Cracovia?
Siarka nie ma obecnie żadnej zgody .Jest natomiast układ z Wisłoką od 2006 roku . Jeśli chodzi o Raków , to z tego co mi wiadomo mają zgode tylko ze Stalówką ..
Pretorian

Post autor: Pretorian »

stsunki Lecha i Korony są takie że kibice Lecha mają mocną grabę z KSZO, więc sam sobie odpowiedz, a co na to Cracovia? Staramy się równo traktować zgodowiczów :wink:
Fighting Dragon Tokyo

S.J. pisze:
Siarka nie ma obecnie żadnej zgody .Jest natomiast układ z Wisłoką od 2006 roku . Jeśli chodzi o Raków , to z tego co mi wiadomo mają zgode tylko ze Stalówką ..
A Góral Żywiec?
S.J.

Post autor: S.J. »

Fighting Dragon Tokyo pisze:
S.J. pisze:
A Góral Żywiec?
Z tego co mi wiadomo ta zgoda już nie istnieje ,ale najlepiej niech wypowie sie ktoś z Rakowa na ten temat :wink:
Fighting Dragon Tokyo

S.J. pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:
S.J. pisze: Siarka nie ma obecnie żadnej zgody .Jest natomiast układ z Wisłoką od 2006 roku . Jeśli chodzi o Raków , to z tego co mi wiadomo mają zgode tylko ze Stalówką ..
A Góral Żywiec?
Z tego co mi wiadomo ta zgoda już nie istnieje ,ale najlepiej niech wypowie sie ktoś z Rakowa na ten temat :wink:
No to teraz mnie szczerze zaskoczyłeś, bo nie wiedziałem nawet. Z drugiej strony przypominam sobie, że jak oglądałem zdjęcia z meczu Raków Częstochowa-GKS Katowice i Raków Częstochowa-GKS Jastrzębie to na płocie nie wisiało żadne płótno z Żywca. Była podana oficjalnie przyczyna rozpadu, czy zachowana w tajemnicy?
Ma.

Post autor: Ma. »

Przyczyna nie została podana.
Sven

dawne

Kiedy rozpadła się zgoda Polonia Przemyśl Siarka Tarnobrzeg?
waffen nn

Post autor: waffen nn »

juz dobre kilka lat temu ale kontat dalej pozostal jedza do siebie obie ekipy goscinnie na meczu ,ale powodu rozpadu ani daty nie znam dokładnej
penetrator

Post autor: penetrator »

Mam takie pytanie co łączy Falubaz ZG z Promieniem Żary pytam tylko z czystej ciekawosći i prosze o konkretną odpowiedz może być na priv
Lukasz

Post autor: Lukasz »

Pytam z czystej ciekawości. Czy to przybliżenie na linii Ruch-Polonie.B ma zwiazek tylko ze stadionem czy coś więcej?
Kibic PB

Post autor: Kibic PB »

Lukasz pisze:Pytam z czystej ciekawości. Czy to przybliżenie na linii Ruch-Polonie.B ma zwiazek tylko ze stadionem czy coś więcej?
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła :wink: :D
MlodyPP

Post autor: MlodyPP »

Kiedy rozpadła się zgoda Polonia Przemyśl Siarka Tarnobrzeg?
Około 2001 r. powody- praktycznie rozpad kibicowania na Polonii, wymiana pokoleniowa (niektórzy z tego pokolenia nie chcieli kontynuować zgody i wyszło jak wyszło). Bodaj rok czy dwa później (niestety do dat nigdy nie miałem pamięci) było blisko odnowienia zgody jednak "z winy" kilku osób z naszej strony i ich frajerskiego zachowania ostatecznie zgoda nie została odnowiona.

Ps. mogłem się jebnąć o jeden rok, bo do dat nigdy nie miałem pamięci.
Sven

Lechia-Legia

Kiedy rozpadła sie zgoda Lechia-Legia?
KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 »

Mr Q pisze:
MlodyPP pisze:i ich frajerskiego zachowania ostatecznie zgoda nie została odnowiona.
Frajerskiego powiadasz?, to skąd ta nieustanna pucka do Siarki przez kolejne lata? Tylko nie mów mi że to udział wyłącznie paru osób od was.
na priv sobie wyjasniajcie a nie kolejny temat musi zostac rozje... :?
Lędźwiorotor

Post autor: Lędźwiorotor »

Mr Q pisze:
MlodyPP pisze:i ich frajerskiego zachowania ostatecznie zgoda nie została odnowiona.
Frajerskiego powiadasz?, to skąd ta nieustanna pucka do Siarki przez kolejne lata? Tylko nie mów mi że to udział wyłącznie paru osób od was.
Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Widać te dzisiejsze wspaniałe szkoły co pomagają sie uwsteczniać.

Btw. chodziło o zachowanie kibiców Polonii.
S_ST

sdfg

Post autor: S_ST »

Wlasnie jak to bylo na linii Lechia-Legia??
Hooligan

Post autor: Hooligan »

waffen nn pisze:Jakie sa stosunki pomiedzy Stalą Nowa Dęba a Karpatami Krosno prosze o odpowiedz kumtach osób z tych ekip??
Z tego co sie orientuje to na jednym czy dwoch meczach Karpat gościnnie były obecne pojedyńcze osoby ze Stali ...
kibic0

Post autor: kibic0 »

Kiedyś w Częstochowie była zupelnie inna sytuacja jak obecnie. Ekipy Włokniarza, AZSu oraz FC Widzewa z Częstochowy razem urządzali chuligańskie akcje na Raków i całkiem dobrze sobie radzili. To był taki jakby układ na zasadzie wszyscy przeciw Rakowowi. Aktualnie FC Widzewa tam nie ma. AZS to co najwyżej ultrasi. Gartskę hools ma jeszcze Włókniarz Częstochowa który od czasu do czasu coś tam zmontuje na żużlu. Walki w Częstochowie zanikły całkowicie do tegos topnia że jakiś czas temu postaniono że o oficjalnym zawieszeniu broni na lini Raków- Włókniarz oraz robieniu czasami wspólnych akcji.
Czub
Kontakt:

Post autor: Czub »

JKS JAROSŁAW

Zgody:Stal Sanok
Uklady:Chyba Nie MA
Kosy:Psy,czuwj przemysl,polnia przemys,stal rzeszow,itd.[/b]
fcb

Post autor: fcb »

nie wiem czy bylo poruszane to tutaj ale
czy ROW Rybnik to fc czy zgoda Górnika Zabrze ?
Sven

ODp

ROW Rybnik to raczej zgoda niż FC Górnika

Czy Corcondia Piotrków jest FC Widzewa?
kibic0

Post autor: kibic0 »

Tak.
Tylko dziwna jest sytuacja na lini Concordia - Piotrcovia gdyz obie grupy kibicują Widzewowi. Ot taki konflikt w rodzinie....
swirekjks
Kontakt:

Post autor: swirekjks »

JKS JAROSŁAW

Zgody:Stal Sanok
Uklady:
Kosy:Psy.Czuwaj Przemyśl , Polonia Przemyśl , Stal Rzeszów
Wymienilem 3 Kosy Ktorych Najbardziej Nie Lubie

Ps. Sory za Mojego poprzednika... Ale to jest małosat

Pozdrawiam
Zablokowany