Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Zresztą takich spraw nie zakłada się dopiero po zgłoszeniu przez kogoś, że został pobity?
Co do tej baby, to ona jej nawet nie przeczytała, więc zlecenie, jak widać, ewidentnie z góry. Najgorsze jest to, że dupkiewicz znó najprawdopodobniej wygra.
Co do tej baby, to ona jej nawet nie przeczytała, więc zlecenie, jak widać, ewidentnie z góry. Najgorsze jest to, że dupkiewicz znó najprawdopodobniej wygra.
Reprezentuję siebie.
-
Pisałem w innym temacie, napisze i tu: kolejny przykład na to żeby nigdy ,ale to nigdy do niczego się nie pucować, miejsmy nadzieje inne ekipy wezmą przykład bo pózniej mamy sytuacje że 10 osób złapią razem, 3 się przyznają, reszta nie, i osoby które się przypucowały robią pod górke swoim ziomkomEdekzkrainykredek pisze:Mówiąc krótko nikt się do niczego nie przyznał, a dowodów na konkretne osoby nie mają. Natomiast posiadanie kominiarek, ochraniaczy, rękawic nie jest zabronione.
-
i od razu pytanie do kogoś z ZL . Mogą wyjść jakieś problemy ze zwiększeniem puli,czy raczej problemów nie będzie jeśli chodzi o klub ?Uwaga! Z powodu bardzo dużego zainteresowania wyjazdem na derby i ograniczonej puli biletów podjęto decyzję, że zapisy na Lubin zostaną wstrzymane! Jednocześnie informujemy, że podjęte zostaną działania w kierunku zwiększenia puli wejściówek. Dalsze informacje na ten temat podamy w środę wieczorem lub w czwartek rano. Do tego czasu zapisy są wstrzymane!
-
Teoretycznie mogliby wam dać całą trybunę obok sektora gości,która i tak jest wyłączona ze sprzedaży,nie wróżę jednak sukcesu,bo wiadomo,że sporo do powiedzenia mają w takich sytuacjach wąsy.
Można też próbować wchodzić z biletem na sektor Zagłębia.
-
Bączyński klub nawet jeśli by chciał wpuscić kibiców Chrobrego na trybune za bramką i nawet jeśli psy nie miały by nic przeciwko (w co osobiście nie wierze) to i tak byłby z tym problem bo klub przed startem rozgrywek nie zgłosił tej trybuny i wyłączył ją na ten sezon żeby zaoszczedzic na ochronie wiedząc że i tak nie bedzie takiego zainteresowania. I teraz raczej nawet gdyby chcieli to nie mogą jej nagle że tak powiem odwiesić na jeden mecz. Tak mi sie przynajmiej wydaje, przykladem jest dla mnie Arka gdzie w zeszlym sezonie mieli zamknietą Górke na jakimś ważnym piłkarsko meczu w którym z tego co pamietam nawet gości nie było i chcieli żeby otworzyć sektor za bramką na przeciwko i z tego co gdzieś wyczytałem że nie można z powodu że sektor nie był przed sezonem zgloszony.
-
-
Chrobry wysłał 2 miesiac temu pismo, z zapotrzebowaniem na dużą trybune za bramka (która kiedyś miał Lech) oraz 2 tysiące biletów, Klub z Lubina do dziś nie odpisał, zreszta pod górke robia praktycznie z każdym tematem...
-
Źle się wyraziłem-chodziło mi o kupowanie biletów na sektory Zagłębia i wchodzenie na te bilety do sektora gości,a nie na gospodarzy.
Kiedyś to przechodziło,nie wiem jak teraz.
Kiedyś to przechodziło,nie wiem jak teraz.
-
mzksiak pisze:AMD pisze:Bączyński pisze:Teoretycznie mogliby wam dać całą trybunę obok sektora gości,która i tak jest wyłączona ze sprzedaży,nie wróżę jednak sukcesu,bo wiadomo,że sporo do powiedzenia mają w takich sytuacjach wąsy.
Tak jest napewno tylko watpie zeby Chrobry probowal... dla nich Zagłebie to jak dla podpiżdzia BKS
a kim ty pajacu jesteś ,że swoje opinie o nas wyrazasz?
Niechcem rozpierdalać teamtu, ale chyba nie trzeba Ci tlumaczyć pewnych stanow faktycznych... ktos napisał zebyscie kupowali bilety na sektory gospodarzy a ja poprostu napisalem prawde i widze zabolało, no chyba ze sie myle i stanowicie juz sile nr 2 na dolnym slasku ;) smiem watpic i wy chyba tez zdajecie sobie z tego sprawe ze daleko wam do sasiadow za miedzy.
Ale bravo nie spodziewalem sie ze wykorzystacie pelna pule biletow (1 tys) zaskoczyliscie chodz to niewatpliwie dla was najwazniejszy wyjazd ostatnich kilkunastu lat :)
-
W zasadzie nikt od nas sie nie udziela na tym gimnazjalnym forum, ja już tez wieki nie pisalem, ale jak widzę taki idiotyzm, to musialem sobie przypomniec haslo.
Nic mnie nie boli i boleć nie będzie tak przy okazji.
Nic mnie nie boli i boleć nie będzie tak przy okazji.
-
Czemu wciskasz kity?matii342 pisze:Chrobry wysłał 2 miesiac temu pismo, z zapotrzebowaniem na dużą trybune za bramka (która kiedyś miał Lech) oraz 2 tysiące biletów, Klub z Lubina do dziś nie odpisał, zreszta pod górke robia praktycznie z każdym tematem...
Trybuna na której siedział Lech została wyłączona na cały sezon i nie można jej nagle otworzyć.
Poza tym dostajecie max jaki klub moze dac czyli 1000. Nawet Śląsk dostawał mniej, a bylo wieksze cisnienie na nich niz na Was.
A co do pisma to wszystko ustalano telefonicznie, spytaj Bożka i nie pisz głupot, że ktoś nie odp.
-
schetyna pisze:Czemu wciskasz kity?matii342 pisze:Chrobry wysłał 2 miesiac temu pismo, z zapotrzebowaniem na dużą trybune za bramka (która kiedyś miał Lech) oraz 2 tysiące biletów, Klub z Lubina do dziś nie odpisał, zreszta pod górke robia praktycznie z każdym tematem...
Trybuna na której siedział Lech została wyłączona na cały sezon i nie można jej nagle otworzyć.
Poza tym dostajecie max jaki klub moze dac czyli 1000. Nawet Śląsk dostawał mniej, a bylo wieksze cisnienie na nich niz na Was.
A co do pisma to wszystko ustalano telefonicznie, spytaj Bożka i nie pisz głupot, że ktoś nie odp.
Ty chyba tez masz problem z czytaniem, ale jak w szkołch w Lubinie, j. polski to dla Was j. obcy to tak jest!
pismo były wysłane już dawno żeby Wasz klub uwzględnił nasz mecz z duża trybuna za bramka! Teraz to już wiadomo że jest wyłączona i psy nie dadza zgody, ale była szansa na ogarniecie tego tematu, ale jak widać za wami to jak z cyganami :)
-
ja p*******... Ty tak na poważnie to napisałeś?schetyna pisze: Z tego co się słyszy na kopalniach to mobilizujecie mase ludzi, którzy nie chodzą nawet u siebie na mecze, ale okej będzie masówka, jakich wiele w ligach.
-
tak, namów kopidoła ,żeby wyjebal kilkadziesiąt zlotych na mecz ludzi, którzy kopią sie po czołach. Weź sie człowieku juz nie osmieszaj.2 lata temu Miedź na swoim forum kpiła,że po wuja Chrobry zamowil 700 biletów , jak ich może polowa bedzie( przyjechało oczywscie 700 osob)
Teraz wielki klub z duzymi chyba kompleksami nie dowierza, że biedniutki Chrobry moze przyjechac w tysiąc osob i jeszcze chce więcej biletów.
U nas w przeciwienstwie do was za darmo nic nie ma, a tak sie sklada,ze robilem w polkowicach i mam szwagra pod Górą Sląska(wasz wielki fc heh) i znam te historie o DARMOWYCH autokarach dla ludzi z Bolca,Chojnowa czy wlasnie Góry slaskiej wraz zNiechlowem. Zanim cos pierdolniesz chcac wyjsc na kumatego, to poznaj fakty a nie rozpowiadasz opowiastki kolegów z gimnazjum
Teraz wielki klub z duzymi chyba kompleksami nie dowierza, że biedniutki Chrobry moze przyjechac w tysiąc osob i jeszcze chce więcej biletów.
U nas w przeciwienstwie do was za darmo nic nie ma, a tak sie sklada,ze robilem w polkowicach i mam szwagra pod Górą Sląska(wasz wielki fc heh) i znam te historie o DARMOWYCH autokarach dla ludzi z Bolca,Chojnowa czy wlasnie Góry slaskiej wraz zNiechlowem. Zanim cos pierdolniesz chcac wyjsc na kumatego, to poznaj fakty a nie rozpowiadasz opowiastki kolegów z gimnazjum
-
Witam.Jak wygląda sytuacja kibicowska w Górze,można tam spotkać jakieś zorganizowane FC?

-
Góra to Zagłębie, ale ilu ich stamtąd śmiga na ich mecze to nie wiem.
Reprezentuję siebie.
-
Ty się ośmieszasz ,bo chyba logicznym jest ,ze na taki mecz wybierze się nie tylko taki ,który meczu wyjazdowego nie opuści. U Was to pewnie na taki mecz ze Ślaskiem przychodziła-jezdzila sama kumateria . Z drugiej strony patrząc na to co napisał wasz kolega po szalu (link: [link] ) wznosząc ten Wasz klub podbijający puchary europy nic mnie już nie zdziwi.kAdoGie pisze:nie tylko kopidoł się namówi na mecz z ciekawym rywalem, z jednego regionu i do tego miasta oddalonego o 35 km nigdy wcześniej nie będąc na wyjeździe, więc kto tu się ośmiesza? na reszte nie odpisuje, bo i Twoja wiedza się okaże gimnazjalna. Do zobaczenia w piątek i niech się dzieje wola Boga :)mzksiak pisze:tak, namów kopidoła ,żeby wyjebal kilkadziesiąt zlotych na mecz ludzi, którzy kopią sie po czołach. Weź sie człowieku juz nie osmieszaj.2 lata temu Miedź na swoim forum kpiła,że po wuja Chrobry zamowil 700 biletów , jak ich może polowa bedzie( przyjechało oczywscie 700 osob)
-
ku*** czy wy naprawde wierzycie w tą legende o darmowych autokarach???? Nigdy ku*** nie było żadnych darmowych autokarów dla fc więc skonczcie pierdolic te swoje farmazony i szykujcie sie na Wasz mecz życia.
-
Kończąc dyskusję. My jedziemy na swój wyjazd życia, Wy idziecie na zwykły mecz jakich macie wiele (frekwencja to powinna pokazać. Rywalem dla Was nie jesteśmy kibicowsko żadnym, piłkarsko w tabeli stoimy niżej niż taki Stomil z którym graliście ostatnio, więc nie ma o co się spinać) i ciach temat ;)
FANATYCY TWIERDZY GŁOGÓW!
-
Nigdzie nie napisałem że jest to dla nas zwykły mecz i że nie jesteście dla nas żadnym kibicowsko rywalem bo tak nie jest, śmieszą mnie ogolnie te napinki ale nie moge czytać tych bajek o darmowych autobusach itp.
-
Co do darmowych autokarów dla FC Zagłębia nie słyszałem, ale darmowe wejściówki rozdawane np. przed derbami ze Śląskiem w Jeleniej Górze widziałem sam.
-
I takie to dziwne? Akcja promocyjna klubu do zachęcenia nowych ludzi do przyjścia na stadion. A jak zapraszać to na mecz który przyciąga jak magnes. Wysoka frekwencja, oprawa, derby. Spodoba się to "nowy kibic" wróci.Andrus pisze:Co do darmowych autokarów dla FC Zagłębia nie słyszałem, ale darmowe wejściówki rozdawane np. przed derbami ze Śląskiem w Jeleniej Górze widziałem sam.
-
Nikt nie mówi, że mecz z Chrobrym nie jest ważny dla kibiców Zagłębia. Są to derby regionu i każdemu zależy na jak najlepszym pokazaniu się. W Lubinie jest teraz jeden problem związany z frekwencją. Nie mówię tu o Przodku tylko o reszcie stadionu, która przyzwyczaiła się do meczów z Lechem, Legią itp. Teraz piłkarzyki c**** grają, każdy się wypina i nie zauważa tego, że to są młode chłopaki w większości i muszą się ograć. Jak wiadomo są wyniki to i jest frekwencja. Jeśli chodzi o zamieszanie z biletami to spokojnie przyjedziecie w nadkomplecie i w to nikt nie wątpi.
-
Nie chcę się wpierdalać między wódkę a zakąskę, ale chłopak z Głogowa wkleił dofinansowania związane bezpośrednio z kibicami piłki nożnej a antyhipokryzja wyjechał z brydżem czy siatkówką. To chyba niezbyt celne porównanie.
Reprezentuję siebie.
-
Niewiem czy porownanie celne celne ale sprawa jest prosta z fundacji dostawał kto chciał wystarczyło tylko odpowiednie papiery złożyc, tak samo pamietam było z akcją 1% podatku jak daja to trzeba brać a jak ktoś tego nie potrafił zrobić lub o tym nie wiedział to jego sprawa i niech teraz nie płacze bo te żale zaczynają być już śmieszne, o wszystko tylko histeria. Wyrwijcie sobie z tej czy innej fundacji i tyle, lepiej Wy niż mają to robić POlityczne prostytuki na stołkach.
-
na zrobienie dwóch graffiti w Lubinie - oczywiście w Głogowie.
-
nosz ku*** co za jebana hipokryzja tych parów z chrobrego, a niby dlaczego kibice mają być bardziej ułomni od innych stowarzyszeń czy sekcji?
Skoro jest możliwość to czemu nie?
Mamy zgrywać kumatych i zbierać tylko do puchy.
Każdy orze jak moze, Lechia swego czasu rozkminiała kase z Unii Eur. na oprawy, nie wiem czy im sie udało?
Ale u nas jebana zaściankowość wychodzi, jak ktoś jest sprytniejszy trzeba go zbesztać.
Takie z****** czasy nastały, ze trzeba łapać się wszystkich opcji, bo zasrany rząd i psy nas cisną jak nigdy, a kibice zamiast się cieszyć, ze komuś się udało i próbować to samo, to krytykują, jak j***** politycy.
Pomyślcie głąby zanim zaczniecie kolejne żale, bo jeszcze bym zrozumiał głąba Bożka, jako jakiegoś tam prezesa czy c*** wie kim on tam jest u was, ale płacz kibica, że inny ma lepiej jest w pizdu żenujące!
Skoro jest możliwość to czemu nie?
Mamy zgrywać kumatych i zbierać tylko do puchy.
Każdy orze jak moze, Lechia swego czasu rozkminiała kase z Unii Eur. na oprawy, nie wiem czy im sie udało?
Ale u nas jebana zaściankowość wychodzi, jak ktoś jest sprytniejszy trzeba go zbesztać.
Takie z****** czasy nastały, ze trzeba łapać się wszystkich opcji, bo zasrany rząd i psy nas cisną jak nigdy, a kibice zamiast się cieszyć, ze komuś się udało i próbować to samo, to krytykują, jak j***** politycy.
Pomyślcie głąby zanim zaczniecie kolejne żale, bo jeszcze bym zrozumiał głąba Bożka, jako jakiegoś tam prezesa czy c*** wie kim on tam jest u was, ale płacz kibica, że inny ma lepiej jest w pizdu żenujące!
-
Pewnie to,że się wypniesz .schetyna pisze:
Na marginesie, co ma na myśli Chrobry wypuszczając taki plakat?
Starczy tych spin. Do zobaczenia jutro :)
-
Ostatni raz ci debilu powtórzę. Piszesz, że lubinki to skrzydlate świnie bo biorą z fundacji na cele kibicowskie, a właśnie w fundacji leżą dwa wnioski z Chrobrego na... cele kibicowskie, czyli wyjazd do Lubina i graffiti.rado pisze: Co słusznie prawoskretny88 zauważył tu chodzi o dotacje na sprawy KIBICOWSKIE i lubinki jako SSZL "Zagłębie Fanatyków" chętnie wyciąga łapy :-)
Standardowe pierdolenie głogowskich fanatyków, którzy ciągle stoją w kolejce do KGHM po kasę i szukają tylko okazji aby coś urwać.Za kasę z KGHMu możecie kupić wszystko, MP, awanse, mecze, zawodników, sędziów, delegatów, oprawy, wyjazdy, kibiców ale to co nigdy nie uda wam się kupić to fanatyzm i przywiązanie do klubu bez względu na ligę i wyniki.
Bo u was jest tak jak przegracie 2-3 mecze i już chcecie bojkot robić hehe strach pomyśleć jak byście grali 15 lat w 3-4 lidze
-
Ok, nie skumałem intencji pokazywania informacji o brydżu itp.
Przestańcie tu się napierdalać, bo to do niczego nie kłóci. Już się przekonałem, że część osób siejących zadymę w internecie nie bywa nawet na meczach u siebie, a co dopiero na wyjazdach.
Taka tylko mnie myśl naszła odnośnie hajsu. Fajnie, że ludzie są zaradni i wiedzą gdzie leży kasa, póki to nie przekracza pewnych norm moralnych, ale jest też ciemniejsza strona medalu, mianowicie, im więcej dostajesz od kogoś, tym bardziej stajesz się od niego zależny. Weźcie przykład takiej Legii, nie wiem ile oni zbierają do puchy, faktem jest natomiast, że społeczeństwo Warszawskie pewnie jest nieco bogatsze, ale czy ty możliwe, że bez wsparcia z zewnątrz finansują te wszystkie oprawy i kary? ;)
Przestańcie tu się napierdalać, bo to do niczego nie kłóci. Już się przekonałem, że część osób siejących zadymę w internecie nie bywa nawet na meczach u siebie, a co dopiero na wyjazdach.
Taka tylko mnie myśl naszła odnośnie hajsu. Fajnie, że ludzie są zaradni i wiedzą gdzie leży kasa, póki to nie przekracza pewnych norm moralnych, ale jest też ciemniejsza strona medalu, mianowicie, im więcej dostajesz od kogoś, tym bardziej stajesz się od niego zależny. Weźcie przykład takiej Legii, nie wiem ile oni zbierają do puchy, faktem jest natomiast, że społeczeństwo Warszawskie pewnie jest nieco bogatsze, ale czy ty możliwe, że bez wsparcia z zewnątrz finansują te wszystkie oprawy i kary? ;)
Reprezentuję siebie.
-
Rado Ty to jesteś dobry as.
Sami ostatnio pisaliście wnioski o dotacje na cele kibicowskie bo przecież wyjazd do Lubina kibiców, i grafy to stricte kibicowskie rzeczy, a zarzucacie nam, że my robimy to samo co Wy :)
O darmowych wyjazdach czy dofinansowaniach dojazdów dla fc napiszę tyle że to jest farmazon pierwszej wody.
Co do tej grafiki Chrobrego na derby, to dla mnie może kandydować na swoistego samobója roku. To celuje prosto w Was...
Mimo wszystko, jak dla mnie (kibica Zagłębia) jesteście 2 półki kibicowskie wyżej niż Miedzianka. Fajnie gdybyście dostali więcej biletów, ale nie trybuna za bramką jest zamknieta (cięcie kosztów imprezy) i na jedno spotkanie nikt tego nie odwiesi. Klub się na to nie zdecydował przed sezonem bo w zasadzie tylko Wy byście byli w stanie ją zapełnić i jakieś większe wpływy byłyby na 1 tylko meczu. GieKSa nie miałaby już do nas takiego ciśnienia, Miedzianka sama by w tylu nie przyjechała, chyba że Śląsk miałby wolny wtedy dzień od meczu i by ich konkretnie wspomógł. Jednak i tak klub by na swoje nie wyszedł.
Sami ostatnio pisaliście wnioski o dotacje na cele kibicowskie bo przecież wyjazd do Lubina kibiców, i grafy to stricte kibicowskie rzeczy, a zarzucacie nam, że my robimy to samo co Wy :)
O darmowych wyjazdach czy dofinansowaniach dojazdów dla fc napiszę tyle że to jest farmazon pierwszej wody.
Co do tej grafiki Chrobrego na derby, to dla mnie może kandydować na swoistego samobója roku. To celuje prosto w Was...
Mimo wszystko, jak dla mnie (kibica Zagłębia) jesteście 2 półki kibicowskie wyżej niż Miedzianka. Fajnie gdybyście dostali więcej biletów, ale nie trybuna za bramką jest zamknieta (cięcie kosztów imprezy) i na jedno spotkanie nikt tego nie odwiesi. Klub się na to nie zdecydował przed sezonem bo w zasadzie tylko Wy byście byli w stanie ją zapełnić i jakieś większe wpływy byłyby na 1 tylko meczu. GieKSa nie miałaby już do nas takiego ciśnienia, Miedzianka sama by w tylu nie przyjechała, chyba że Śląsk miałby wolny wtedy dzień od meczu i by ich konkretnie wspomógł. Jednak i tak klub by na swoje nie wyszedł.
-
akurat zagłebie jest zywym przykładem wynalazków na meczu :Dnie tylko kopidoł się namówi na mecz z ciekawym rywalem, z jednego regionu i do tego miasta oddalonego o 35 km nigdy wcześniej nie będąc na wyjeździe, więc kto tu się ośmiesza? na reszte nie odpisuje, bo i Twoja wiedza się okaże gimnazjalna. Do zobaczenia w piątek i niech się dzieje wola Boga :)

-
Rodzina jednego z piłkarzy wtedy Zetki a naszego wychowanka .Wynalazki które są waszą zmorą trochę niżej. Zostaw trochę siły na jutro w końcu to dla was mecz dekady ,,derby'' dla ZL zło konieczne ,,rok przerwy''
-
Pierdolenie jakbyscie byli conajmniej Legia.Jak_nie_My_to_kto pisze:Rodzina jednego z piłkarzy wtedy Zetki a naszego wychowanka .Wynalazki które są waszą zmorą trochę niżej. Zostaw trochę siły na jutro w końcu to dla was mecz dekady ,,derby'' dla ZL zło konieczne ,,rok przerwy''
Zamknijcie rejestrację !
-
Tak sobie poczytałem te wasze wpisy, i muszę wziąć pod obronę użytkownika Rado, bo o darmowych autokarach nie tylko on słyszał, ale także i ja, podobnie jak jeden z waszych kolegów w jednej z knajpek przy wódeczce wygadał się jak to kiedyś do Białegostoku jechaliście na wyjazd za 30 zł, bo resztę dopłacił wam KGHM. Troszkę alkoholu i język się rozwija. Więc po co co rusz pisać o tym, że nigdy takiego czegoś nie było ?
Oczywiście racja także po stronie gościa z Lubina co pisał o tym, że każdy ma prawo i może dostać kasę na cele kibicowskie z fundacji, więc nie wiem o co żale Chrobrego do ZL.
Taka moja opinia na powyższe.
Oczywiście racja także po stronie gościa z Lubina co pisał o tym, że każdy ma prawo i może dostać kasę na cele kibicowskie z fundacji, więc nie wiem o co żale Chrobrego do ZL.
Taka moja opinia na powyższe.
NIGDY do Białegostoku nie mieliśmy wyjazdu za 30zł także nie wiem kto ci co tam naopowiadał ale akurat jestem dobrze zorientowany w tych tematach i nie wiem czy sie mam dalej wkurwiać jak czytam te bajki tysiąca i jednej nocy wymyslane oczywiscie przez najbliższych sasiadów (jednych czy drugich) czy po prostu zaczac sie z tego smiać. O tych autokarach juz nawet nie pisze bo szkoda czasu acha mieliśmy nawet darmowe szaliki od kghmu a w Lubinie na meczach dawali giętą za darmo.
-
Głogowscy desperaci zapomnieli dodać że do Suwałk mieliśmy wyjazd za 20 zł (autokary darmowe jak podczas każdego wyjazdu) i każdy dostał darmowe karnety na przyszły sezon, mało tego każda nasza oprawa jest sponsorowana przez KGHM a pieniądze do puchy zbieramy tylko na pokaz :)
Jaką następną bajkę wymyślicie? Czy po prostu wyznajecie zasadę "nie wiem to się wypowiem". Bo to się robi straszn,e jakie kompleksy mają fani zza miedzy. A z resztą czego innego było się spodziewać, skoro w Głogowie na same słowo "Lubin" u miejscowych pojawia się piana na pyskach.
Jaką następną bajkę wymyślicie? Czy po prostu wyznajecie zasadę "nie wiem to się wypowiem". Bo to się robi straszn,e jakie kompleksy mają fani zza miedzy. A z resztą czego innego było się spodziewać, skoro w Głogowie na same słowo "Lubin" u miejscowych pojawia się piana na pyskach.
-
To felieton jakies kibica od was(być może jakis nawet wazniejszy) na waszej stronie kibicowskiej. Pozostawiam zainteresowanym osobom, kto ma kompleksy i żale.
Wielkimi krokami zbliża się mecz, który dla większości kibiców Zagłębia, szczególnie tych starszych, był czymś niewyobrażalnym. Każdy, kto jeszcze zaczynał swoje kibicowanie w latach dziewięćdziesiątych pamięta, jak Chrobry Głogów był za słaby, aby grać z nami sparingi. Teraz gramy w jednej lidze, a prezes Chrobrego, wraz z pewnymi Radnymi z Głogowa, nie śpi po nocach licząc bramki, jakie zawodnicy Chrobrego strzelą Zagłębiu. Osoby te jeżdżąc wielokrotnie na Chrobrego za każdym razem podkreślały, że największą bolączką ich klubu jest nie Miedź, nie Śląsk, nie brak finansowania klubu, ale zawsze Zagłębie.
Dla nas – kibiców Zagłębia – jest to mecz, z którego nikt się nie cieszy, gdyż musimy go grać tylko i wyłącznie dlatego, bo ktoś realizuje „plan naprawczy”. Nie ma też co ukrywać, że zarządzający Zagłębiem i Wy piłkarze nie do końca zdajecie sobie sprawę z kim gracie i co ten mecz dla kibiców Zagłębia oznacza.
Stąd przekaz jest bardzo prosty - TYLKO ZWYCIĘSTWO! I ma to trafić do Was piłkarze, że każda wpadka w tym meczu będzie oznaczać, iż zostaniecie zapamiętani w Lubinie na bardzo długie lata. Specyfika tego meczu będzie inna niż np. ze Śląskiem Wrocław, który reprezentuje jakiś poziom sportowy. Tutaj mamy do czynienia z zespołem, który nie tak dawno grał z Mieszkiem Ruszowice, a do tego, któremu nawet druga drużyna odmawiała udziału w sparingach. W grę nie wchodzą żadne usprawiedliwienia typu „brak szczęścia”, czy „niedługo zaczniemy wygrywać”.
Musicie być przygotowani na to, że dla całego Głogowa to święto. Oni liczą na pierwsze zwycięstwo nad Zagłębiem w ciągu całej historii! Musicie więc być przygotowani na walkę piłkarzy Chrobrego, bo dla wielu z nich będzie to mecz życia. Musicie zdawać sobie sprawę, że wielu kibiców Zagłębia jest z Głogowa i okolic i każda porażka będzie dla nich czymś więcej niż stratą trzech punktów.
Tak się złożyło, że mecz z Chrobrym będzie decydował nie tylko o reakcji lubińskich kibiców w stosunku do Was, ale i do Prezesa klubu. Walczycie nie tylko o zwycięstwo, ale też o zamknięcie jadaczki niektórym osobnikom z Głogowa, wiecznie narzekającym na finansowania Zagłębia przez KGHM. Walczycie o odbudowanie zaufania wszystkich kibiców i musicie zdawać sobie sprawę, że nie liczymy tylko na walkę na 1946%, ale na zwycięstwo, które w tym meczu musicie odnieść.
Zagłębie ma tradycję i historię, a w skutek nieudolnego rządzenia klubem doprowadzono do tego, że przyszło nam grać z Chrobrym Głogów, dla którego Zagłębie zarówno piłkarsko, jak i kibicowsko, było zawsze punktem odniesienia. Ten mecz ma być jasnym przekazem, że jesteście piłkarzami Zagłębia Lubin i nie przegrywacie z klubem, który za kadencji Prezesa Roberta Pietryszyna miał być naszą filią. Każda porażka w tym meczu, szczególnie dla kibiców starszej daty, będzie czymś, czego Wam nie wybaczymy i co będzie się za Wami ciągnąć przez lata. My dołożymy wszelkich starań na trybunach, aby Wam pomóc, ale przekaz do Was jest bardzo prosty i jasny – z Chrobrym ma być zwycięstwo!
Wielkimi krokami zbliża się mecz, który dla większości kibiców Zagłębia, szczególnie tych starszych, był czymś niewyobrażalnym. Każdy, kto jeszcze zaczynał swoje kibicowanie w latach dziewięćdziesiątych pamięta, jak Chrobry Głogów był za słaby, aby grać z nami sparingi. Teraz gramy w jednej lidze, a prezes Chrobrego, wraz z pewnymi Radnymi z Głogowa, nie śpi po nocach licząc bramki, jakie zawodnicy Chrobrego strzelą Zagłębiu. Osoby te jeżdżąc wielokrotnie na Chrobrego za każdym razem podkreślały, że największą bolączką ich klubu jest nie Miedź, nie Śląsk, nie brak finansowania klubu, ale zawsze Zagłębie.
Dla nas – kibiców Zagłębia – jest to mecz, z którego nikt się nie cieszy, gdyż musimy go grać tylko i wyłącznie dlatego, bo ktoś realizuje „plan naprawczy”. Nie ma też co ukrywać, że zarządzający Zagłębiem i Wy piłkarze nie do końca zdajecie sobie sprawę z kim gracie i co ten mecz dla kibiców Zagłębia oznacza.
Stąd przekaz jest bardzo prosty - TYLKO ZWYCIĘSTWO! I ma to trafić do Was piłkarze, że każda wpadka w tym meczu będzie oznaczać, iż zostaniecie zapamiętani w Lubinie na bardzo długie lata. Specyfika tego meczu będzie inna niż np. ze Śląskiem Wrocław, który reprezentuje jakiś poziom sportowy. Tutaj mamy do czynienia z zespołem, który nie tak dawno grał z Mieszkiem Ruszowice, a do tego, któremu nawet druga drużyna odmawiała udziału w sparingach. W grę nie wchodzą żadne usprawiedliwienia typu „brak szczęścia”, czy „niedługo zaczniemy wygrywać”.
Musicie być przygotowani na to, że dla całego Głogowa to święto. Oni liczą na pierwsze zwycięstwo nad Zagłębiem w ciągu całej historii! Musicie więc być przygotowani na walkę piłkarzy Chrobrego, bo dla wielu z nich będzie to mecz życia. Musicie zdawać sobie sprawę, że wielu kibiców Zagłębia jest z Głogowa i okolic i każda porażka będzie dla nich czymś więcej niż stratą trzech punktów.
Tak się złożyło, że mecz z Chrobrym będzie decydował nie tylko o reakcji lubińskich kibiców w stosunku do Was, ale i do Prezesa klubu. Walczycie nie tylko o zwycięstwo, ale też o zamknięcie jadaczki niektórym osobnikom z Głogowa, wiecznie narzekającym na finansowania Zagłębia przez KGHM. Walczycie o odbudowanie zaufania wszystkich kibiców i musicie zdawać sobie sprawę, że nie liczymy tylko na walkę na 1946%, ale na zwycięstwo, które w tym meczu musicie odnieść.
Zagłębie ma tradycję i historię, a w skutek nieudolnego rządzenia klubem doprowadzono do tego, że przyszło nam grać z Chrobrym Głogów, dla którego Zagłębie zarówno piłkarsko, jak i kibicowsko, było zawsze punktem odniesienia. Ten mecz ma być jasnym przekazem, że jesteście piłkarzami Zagłębia Lubin i nie przegrywacie z klubem, który za kadencji Prezesa Roberta Pietryszyna miał być naszą filią. Każda porażka w tym meczu, szczególnie dla kibiców starszej daty, będzie czymś, czego Wam nie wybaczymy i co będzie się za Wami ciągnąć przez lata. My dołożymy wszelkich starań na trybunach, aby Wam pomóc, ale przekaz do Was jest bardzo prosty i jasny – z Chrobrym ma być zwycięstwo!
-
http://www.youtube.com/watch?v=UTKsUSDkRIs
Wywiad z Romkiem Zielińskim na temat ostatniej afery książkowej.
Wywiad z Romkiem Zielińskim na temat ostatniej afery książkowej.
-
Nie no przecież oprócz bab można tam jeszcze zobaczyć porządną romską chuligankę.matii342 pisze:akurat zagłebie jest zywym przykładem wynalazków na meczu :Dnie tylko kopidoł się namówi na mecz z ciekawym rywalem, z jednego regionu i do tego miasta oddalonego o 35 km nigdy wcześniej nie będąc na wyjeździe, więc kto tu się ośmiesza? na reszte nie odpisuje, bo i Twoja wiedza się okaże gimnazjalna. Do zobaczenia w piątek i niech się dzieje wola Boga :)