Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Bączyński

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: Bączyński »

Teoretycznie mogliby wam dać całą trybunę obok sektora gości,która i tak jest wyłączona ze sprzedaży,nie wróżę jednak sukcesu,bo wiadomo,że sporo do powiedzenia mają w takich sytuacjach wąsy.
Można też próbować wchodzić z biletem na sektor Zagłębia.
iparts.pl
fanZL

Post autor: fanZL »

Bączyński klub nawet jeśli by chciał wpuscić kibiców Chrobrego na trybune za bramką i nawet jeśli psy nie miały by nic przeciwko (w co osobiście nie wierze) to i tak byłby z tym problem bo klub przed startem rozgrywek nie zgłosił tej trybuny i wyłączył ją na ten sezon żeby zaoszczedzic na ochronie wiedząc że i tak nie bedzie takiego zainteresowania. I teraz raczej nawet gdyby chcieli to nie mogą jej nagle że tak powiem odwiesić na jeden mecz. Tak mi sie przynajmiej wydaje, przykladem jest dla mnie Arka gdzie w zeszlym sezonie mieli zamknietą Górke na jakimś ważnym piłkarsko meczu w którym z tego co pamietam nawet gości nie było i chcieli żeby otworzyć sektor za bramką na przeciwko i z tego co gdzieś wyczytałem że nie można z powodu że sektor nie był przed sezonem zgloszony.
matii342

Post autor: matii342 »

Chrobry wysłał 2 miesiac temu pismo, z zapotrzebowaniem na dużą trybune za bramka (która kiedyś miał Lech) oraz 2 tysiące biletów, Klub z Lubina do dziś nie odpisał, zreszta pod górke robia praktycznie z każdym tematem...
Bączyński

Źle się wyraziłem-chodziło mi o kupowanie biletów na sektory Zagłębia i wchodzenie na te bilety do sektora gości,a nie na gospodarzy.
Kiedyś to przechodziło,nie wiem jak teraz.
incognitoKPS

Post autor: incognitoKPS »

Witam.Jak wygląda sytuacja kibicowska w Górze,można tam spotkać jakieś zorganizowane FC?
prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 »

Góra to Zagłębie, ale ilu ich stamtąd śmiga na ich mecze to nie wiem.
mzks_chrobry

Post autor: mzks_chrobry »

Kończąc dyskusję. My jedziemy na swój wyjazd życia, Wy idziecie na zwykły mecz jakich macie wiele (frekwencja to powinna pokazać. Rywalem dla Was nie jesteśmy kibicowsko żadnym, piłkarsko w tabeli stoimy niżej niż taki Stomil z którym graliście ostatnio, więc nie ma o co się spinać) i ciach temat ;)
fanZL

Nigdzie nie napisałem że jest to dla nas zwykły mecz i że nie jesteście dla nas żadnym kibicowsko rywalem bo tak nie jest, śmieszą mnie ogolnie te napinki ale nie moge czytać tych bajek o darmowych autobusach itp.
Andrus

Post autor: Andrus »

Co do darmowych autokarów dla FC Zagłębia nie słyszałem, ale darmowe wejściówki rozdawane np. przed derbami ze Śląskiem w Jeleniej Górze widziałem sam.
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

Andrus pisze:Co do darmowych autokarów dla FC Zagłębia nie słyszałem, ale darmowe wejściówki rozdawane np. przed derbami ze Śląskiem w Jeleniej Górze widziałem sam.
I takie to dziwne? Akcja promocyjna klubu do zachęcenia nowych ludzi do przyjścia na stadion. A jak zapraszać to na mecz który przyciąga jak magnes. Wysoka frekwencja, oprawa, derby. Spodoba się to "nowy kibic" wróci.
Pretorian88

Post autor: Pretorian88 »

Nikt nie mówi, że mecz z Chrobrym nie jest ważny dla kibiców Zagłębia. Są to derby regionu i każdemu zależy na jak najlepszym pokazaniu się. W Lubinie jest teraz jeden problem związany z frekwencją. Nie mówię tu o Przodku tylko o reszcie stadionu, która przyzwyczaiła się do meczów z Lechem, Legią itp. Teraz piłkarzyki c**** grają, każdy się wypina i nie zauważa tego, że to są młode chłopaki w większości i muszą się ograć. Jak wiadomo są wyniki to i jest frekwencja. Jeśli chodzi o zamieszanie z biletami to spokojnie przyjedziecie w nadkomplecie i w to nikt nie wątpi.
prawoskretny88

Nie chcę się wpierdalać między wódkę a zakąskę, ale chłopak z Głogowa wkleił dofinansowania związane bezpośrednio z kibicami piłki nożnej a antyhipokryzja wyjechał z brydżem czy siatkówką. To chyba niezbyt celne porównanie.
fanZL

Niewiem czy porownanie celne celne ale sprawa jest prosta z fundacji dostawał kto chciał wystarczyło tylko odpowiednie papiery złożyc, tak samo pamietam było z akcją 1% podatku jak daja to trzeba brać a jak ktoś tego nie potrafił zrobić lub o tym nie wiedział to jego sprawa i niech teraz nie płacze bo te żale zaczynają być już śmieszne, o wszystko tylko histeria. Wyrwijcie sobie z tej czy innej fundacji i tyle, lepiej Wy niż mają to robić POlityczne prostytuki na stołkach.
antyhipokryzja

Post autor: antyhipokryzja »

na zrobienie dwóch graffiti w Lubinie - oczywiście w Głogowie.
pomarańcz

Post autor: pomarańcz »

schetyna pisze:
Na marginesie, co ma na myśli Chrobry wypuszczając taki plakat?

Obrazek
Pewnie to,że się wypniesz .
Starczy tych spin. Do zobaczenia jutro :)
prawoskretny88

Ok, nie skumałem intencji pokazywania informacji o brydżu itp.
Przestańcie tu się napierdalać, bo to do niczego nie kłóci. Już się przekonałem, że część osób siejących zadymę w internecie nie bywa nawet na meczach u siebie, a co dopiero na wyjazdach.
Taka tylko mnie myśl naszła odnośnie hajsu. Fajnie, że ludzie są zaradni i wiedzą gdzie leży kasa, póki to nie przekracza pewnych norm moralnych, ale jest też ciemniejsza strona medalu, mianowicie, im więcej dostajesz od kogoś, tym bardziej stajesz się od niego zależny. Weźcie przykład takiej Legii, nie wiem ile oni zbierają do puchy, faktem jest natomiast, że społeczeństwo Warszawskie pewnie jest nieco bogatsze, ale czy ty możliwe, że bez wsparcia z zewnątrz finansują te wszystkie oprawy i kary? ;)
qqq11

Post autor: qqq11 »

Rado Ty to jesteś dobry as.
Sami ostatnio pisaliście wnioski o dotacje na cele kibicowskie bo przecież wyjazd do Lubina kibiców, i grafy to stricte kibicowskie rzeczy, a zarzucacie nam, że my robimy to samo co Wy :)

O darmowych wyjazdach czy dofinansowaniach dojazdów dla fc napiszę tyle że to jest farmazon pierwszej wody.

Co do tej grafiki Chrobrego na derby, to dla mnie może kandydować na swoistego samobója roku. To celuje prosto w Was...

Mimo wszystko, jak dla mnie (kibica Zagłębia) jesteście 2 półki kibicowskie wyżej niż Miedzianka. Fajnie gdybyście dostali więcej biletów, ale nie trybuna za bramką jest zamknieta (cięcie kosztów imprezy) i na jedno spotkanie nikt tego nie odwiesi. Klub się na to nie zdecydował przed sezonem bo w zasadzie tylko Wy byście byli w stanie ją zapełnić i jakieś większe wpływy byłyby na 1 tylko meczu. GieKSa nie miałaby już do nas takiego ciśnienia, Miedzianka sama by w tylu nie przyjechała, chyba że Śląsk miałby wolny wtedy dzień od meczu i by ich konkretnie wspomógł. Jednak i tak klub by na swoje nie wyszedł.
matii342

Post autor: matii342 »

nie tylko kopidoł się namówi na mecz z ciekawym rywalem, z jednego regionu i do tego miasta oddalonego o 35 km nigdy wcześniej nie będąc na wyjeździe, więc kto tu się ośmiesza? na reszte nie odpisuje, bo i Twoja wiedza się okaże gimnazjalna. Do zobaczenia w piątek i niech się dzieje wola Boga :)
akurat zagłebie jest zywym przykładem wynalazków na meczu :D
Obrazek
Jak_nie_My_to_kto

Post autor: Jak_nie_My_to_kto »

Rodzina jednego z piłkarzy wtedy Zetki a naszego wychowanka .Wynalazki które są waszą zmorą trochę niżej. Zostaw trochę siły na jutro w końcu to dla was mecz dekady ,,derby'' dla ZL zło konieczne ,,rok przerwy''
asdasd

Post autor: asdasd »

Jak_nie_My_to_kto pisze:Rodzina jednego z piłkarzy wtedy Zetki a naszego wychowanka .Wynalazki które są waszą zmorą trochę niżej. Zostaw trochę siły na jutro w końcu to dla was mecz dekady ,,derby'' dla ZL zło konieczne ,,rok przerwy''
Pierdolenie jakbyscie byli conajmniej Legia.
ferment

Post autor: ferment »

Tak sobie poczytałem te wasze wpisy, i muszę wziąć pod obronę użytkownika Rado, bo o darmowych autokarach nie tylko on słyszał, ale także i ja, podobnie jak jeden z waszych kolegów w jednej z knajpek przy wódeczce wygadał się jak to kiedyś do Białegostoku jechaliście na wyjazd za 30 zł, bo resztę dopłacił wam KGHM. Troszkę alkoholu i język się rozwija. Więc po co co rusz pisać o tym, że nigdy takiego czegoś nie było ?

Oczywiście racja także po stronie gościa z Lubina co pisał o tym, że każdy ma prawo i może dostać kasę na cele kibicowskie z fundacji, więc nie wiem o co żale Chrobrego do ZL.

Taka moja opinia na powyższe.
fanZL

NIGDY do Białegostoku nie mieliśmy wyjazdu za 30zł także nie wiem kto ci co tam naopowiadał ale akurat jestem dobrze zorientowany w tych tematach i nie wiem czy sie mam dalej wkurwiać jak czytam te bajki tysiąca i jednej nocy wymyslane oczywiscie przez najbliższych sasiadów (jednych czy drugich) czy po prostu zaczac sie z tego smiać. O tych autokarach juz nawet nie pisze bo szkoda czasu acha mieliśmy nawet darmowe szaliki od kghmu a w Lubinie na meczach dawali giętą za darmo.
mzksiak

Post autor: mzksiak »

To felieton jakies kibica od was(być może jakis nawet wazniejszy) na waszej stronie kibicowskiej. Pozostawiam zainteresowanym osobom, kto ma kompleksy i żale.

Wielkimi krokami zbliża się mecz, który dla większości kibiców Zagłębia, szczególnie tych starszych, był czymś niewyobrażalnym. Każdy, kto jeszcze zaczynał swoje kibicowanie w latach dziewięćdziesiątych pamięta, jak Chrobry Głogów był za słaby, aby grać z nami sparingi. Teraz gramy w jednej lidze, a prezes Chrobrego, wraz z pewnymi Radnymi z Głogowa, nie śpi po nocach licząc bramki, jakie zawodnicy Chrobrego strzelą Zagłębiu. Osoby te jeżdżąc wielokrotnie na Chrobrego za każdym razem podkreślały, że największą bolączką ich klubu jest nie Miedź, nie Śląsk, nie brak finansowania klubu, ale zawsze Zagłębie.

Dla nas – kibiców Zagłębia – jest to mecz, z którego nikt się nie cieszy, gdyż musimy go grać tylko i wyłącznie dlatego, bo ktoś realizuje „plan naprawczy”. Nie ma też co ukrywać, że zarządzający Zagłębiem i Wy piłkarze nie do końca zdajecie sobie sprawę z kim gracie i co ten mecz dla kibiców Zagłębia oznacza.

Stąd przekaz jest bardzo prosty - TYLKO ZWYCIĘSTWO! I ma to trafić do Was piłkarze, że każda wpadka w tym meczu będzie oznaczać, iż zostaniecie zapamiętani w Lubinie na bardzo długie lata. Specyfika tego meczu będzie inna niż np. ze Śląskiem Wrocław, który reprezentuje jakiś poziom sportowy. Tutaj mamy do czynienia z zespołem, który nie tak dawno grał z Mieszkiem Ruszowice, a do tego, któremu nawet druga drużyna odmawiała udziału w sparingach. W grę nie wchodzą żadne usprawiedliwienia typu „brak szczęścia”, czy „niedługo zaczniemy wygrywać”.

Musicie być przygotowani na to, że dla całego Głogowa to święto. Oni liczą na pierwsze zwycięstwo nad Zagłębiem w ciągu całej historii! Musicie więc być przygotowani na walkę piłkarzy Chrobrego, bo dla wielu z nich będzie to mecz życia. Musicie zdawać sobie sprawę, że wielu kibiców Zagłębia jest z Głogowa i okolic i każda porażka będzie dla nich czymś więcej niż stratą trzech punktów.

Tak się złożyło, że mecz z Chrobrym będzie decydował nie tylko o reakcji lubińskich kibiców w stosunku do Was, ale i do Prezesa klubu. Walczycie nie tylko o zwycięstwo, ale też o zamknięcie jadaczki niektórym osobnikom z Głogowa, wiecznie narzekającym na finansowania Zagłębia przez KGHM. Walczycie o odbudowanie zaufania wszystkich kibiców i musicie zdawać sobie sprawę, że nie liczymy tylko na walkę na 1946%, ale na zwycięstwo, które w tym meczu musicie odnieść.

Zagłębie ma tradycję i historię, a w skutek nieudolnego rządzenia klubem doprowadzono do tego, że przyszło nam grać z Chrobrym Głogów, dla którego Zagłębie zarówno piłkarsko, jak i kibicowsko, było zawsze punktem odniesienia. Ten mecz ma być jasnym przekazem, że jesteście piłkarzami Zagłębia Lubin i nie przegrywacie z klubem, który za kadencji Prezesa Roberta Pietryszyna miał być naszą filią. Każda porażka w tym meczu, szczególnie dla kibiców starszej daty, będzie czymś, czego Wam nie wybaczymy i co będzie się za Wami ciągnąć przez lata. My dołożymy wszelkich starań na trybunach, aby Wam pomóc, ale przekaz do Was jest bardzo prosty i jasny – z Chrobrym ma być zwycięstwo!
Bączyński

http://www.youtube.com/watch?v=UTKsUSDkRIs
Wywiad z Romkiem Zielińskim na temat ostatniej afery książkowej.
FanaticZL

Post autor: FanaticZL »

Jeśli na któryś z ostatnich dwóch wyjazdów do Białegostoku ktoś płacił 30 zł to albo wymyśliłeś piękną bajkę, albo mnie i reszty wyjazdowiczów jednak nie dotyczy to słynne dofinansowywanie przez KGHM.

A na tak daleki wyjazd za 30 złotych to każdy z pewnością chciałby jechać ale o tym można tylko pomarzyć. Niestety nie wyszło Ci oczernienie nas. Do jutra.
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

Emigrant'92'KS

Post autor: Emigrant'92'KS »

Będzie gdzieś w necie lub w Tv transmisja Zagłębia z Chrobrym?
ISeeDeadHaters

Post autor: ISeeDeadHaters »

Emigrant'92'KS pisze:Będzie gdzieś w necie lub w Tv transmisja Zagłębia z Chrobrym?
Niestety nie, z tej chujowej ligi transmitują chyba, tylko 1 mecz na tydzień.
//////////////
Swoją drogą niezły ból d*** u kibiców Chrobrego po dosyć uszczypliwym artykule na łamach wiadomego portalu, i o to właśnie chodziło. Zgaduję, że spora część waszej starszej gwardii, do której zalicza się chyba rado pamięta jednostronne zawody sprinterskie urządzane przy okazji każdego przejazdu przez Głogów. Widzimy się jutro, obyście pokazali się z dobrej strony, jeśli wiesz co mam na myśli.
qqq11

Post autor: qqq11 »

Ferment, tez tu na forum moge Ci napisac ze slyszalem od goscia ze macie wyjazdy z biletem za 20 zl.
Albo zwyczajnie klamiesz albo jestes naiwniakiem który wszystko łyka jak pelikan.
Informacje o wyjazdach sa na ocb03.pl wiec mozna sprawdzic bardzo latwo za ile byl taki wyjazd do Suwałk.
KOMAR.

Post autor: KOMAR. »

jako ,że kawałek drogi do Lubina mam chciałbym zapytać jak wygląda sytuacja z kupnem biletu jeśli chciałbym przyjechać ? Czy robią w kasach miejscowych jakieś problemy z kupnem biletu jeśli jest sie z innej miejscowosci? Czy trzeba się w bilet zaopatrzyć przed spotkaniem,czy mozna go kupic bezpośrednio na meczu ?
świeżak87

Post autor: świeżak87 »

@KOMAR

Możesz kupić przed meczem normalnie w kasie, problemów nie będzie... chyba, że masz w dowodzie adres zamieszkania Głogów czy Wrocław ;)
FanaticZL

Post autor: FanaticZL »

Swoje pomówienia wiesz dobrze gdzie możesz w sadzić. Ja też mogę powiedzieć że wam finansują wyjazdy bo przecież to są czyste fakty. Nikt Ci nie będzie rachunków od przewoźników wysyłał skoro żyjesz we własnym świecie.

PS. Na najbliższy wyjazd do Grudziądza też jedziemy w cenie 15 złotych. KGHM załatwił oczywiście :)
prawoskretny88

Ładna frekwencja, ponad 8 koła.
AMD

Post autor: AMD »

Z dużej ciekawosci byłem na tym meczu, trzeba przyznac ze spotkanie jezeli chodzi o trybuny to ekstraklasa na najwyzszym poziomie...
Jako ze nie jestem kibicem ani jedenj ani drogiej druzyny nie wypowiada sie kto jak i lepiej....
Jednak osobiscie Chrobry mnie zawiodl ze na tak prestizowym meczu dekady bez oprawy procz machajek i zadne piro
AMD

Post autor: AMD »

AMD pisze:Z dużej ciekawosci byłem na tym meczu, trzeba przyznac ze spotkanie jezeli chodzi o trybuny to ekstraklasa...
Jako ze nie jestem kibicem ani jedenj ani drogiej druzyny nie wypowiada sie kto jak i lepiej....
Jednak osobiscie Chrobry mnie zawiodl ze na tak prestizowym meczu dekady bez oprawy procz machajek i zadne piro
schetyna

Post autor: schetyna »

W końcu ktoś sensownie napisał, chodzi mi o post nieewazne.
W każdej ekipie kibice kombinują jak mogą, ogarniają stowarzyszenie, ciągną kasę gdzie się da, a jakiś pojeb z Głogowa robi dochodzenie.
Lubin to nie Warszawa, żeby z puchy zbierać po 20-30 tysięcy na meczu, więc chłopaki znaleźli inny sposób a głogowianom nic do tego.
A poza tym z tego co wiem to sprawa z fundacją była kilka lat temu i od 3-4 lat opcja z fundacją się skończyła i źródełko wyschło.
Co do finansowania i biletów za 30zł to nie wiem ile jeszcze chcesz dowodów, ktoś wrzucił linka do strony OCB, gdzie było info że cena 100zł była a nie 30 więc co jeszcze chcesz, umowy z przewźnikiem?
To, że kolega kolegi mówił, to nic nie znaczy, ja takich opowieści dziwnej treści trochę się w zyciu nasłuchałem.
Jak Ci ktoś jasno pisze, że nie ma darmowych karnetów czy autokarów to chyba jest jasne.
Leonidas1946

Post autor: Leonidas1946 »

przecież wiadomo, że to są stereotypy, ale niektórzy ciągną temat żeby powkurwiać drugą stonę. Zresztą jaki wpływ na historię czy jakieś tam imprezy maja kibice danego klubu...
Pretorian88

Post autor: Pretorian88 »

Leonidas1946 pisze:przecież wiadomo, że to są stereotypy, ale niektórzy ciągną temat żeby powkurwiać drugą stonę. Zresztą jaki wpływ na historię czy jakieś tam imprezy maja kibice danego klubu...
Dobrze żeby to było z jajem i sensowne, bo takie wypominanie jest straszną dziecinadom.
Leonidas1946

Post autor: Leonidas1946 »

tym bardziej, że ZL ma ciapka w ekipie, a śmieje się z Miedzianki... :]
ODPOWIEDZ