no to czemu.. ?debo21 pisze: Czemu bieżanów spalił flagę.. co za dureń;)
Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
PRO+MOC=JA
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
Leśny dziad
nadawalo by sie to jako haslo na oprawe derbowa ,Zostalo wam tylko pisanie smiesznych oswiadczen i napinek na. Necie. Tym krakowa nie przejmiecie.
no jako trans pod sektorówką ,Kabaret Cracovia, w asyście lasu latarek.
-
Leśny dziad
eee lepiej by to wygladalo pod waszym oswiadczeniem albo najlepiej wyryty na samej gorze waszej stoczni do tego duza czcionka by kazdy delfin mogl widziec ,no jako trans pod sektorówką ,Kabaret Cracovia, w asyście lasu latarek.
-
vvvvvvvvvv
jesli chodzi o nh to przy arce to juz sama Wisla Albertynskie/Niepodleglosci jest wymieszane i jeszcze troche i bedzie kojarzone z Wisla. 2PL to samo podzielone osiedle ze wskazaniem na Wisle. na starej hucie juz malo co zostalo ickow i to bardziej zasluga hksu. co do azorow to wybijcie sobie z glowy ze sa za ksc byl bum i jak sie szybko pojawil tak sie skonczyl. Ja jestem za to cieakwy co sie dzieje na woli d. nie jestem z tamtych rejonow wiec sie nie wypowiem
-
dziwki dragi lasery
Azory to tylko hajs i dragi? Gdzieś ktoś pisał że tam szły jakieś wały i wjazdy od wiślaków na wiślakach?
Jak osiedle Złotego Wieku? Dalej Wisła?
Jak osiedle Złotego Wieku? Dalej Wisła?
zylak pisze:Jak obecnie młodzież na Tysiąclecia, Woli Duchackiej, Kurdwanowie i okolicach Wrocławskiej ? Wywmieszane towarzystwo ?
z tego co wiem to dużo młodzieży Pasów rośnie na Woli i Kurdwanowie dodatkowo na Piaskach i Kozłówku i Płaszowie N. i jeszcze jest Prokocim tylko teraz czas pokaże jak zaraz bedzie nowe pokolenie
jak jest dziś na Płaszowie?
-
PogodaBahama
Płaszów Nowy-Cracovia
Płaszów Stary-Wisła
Przy czym obie strony chyba przyznają, że ekipa z PS na ten moment prezentuje większą jakość.
Płaszów Stary-Wisła
Przy czym obie strony chyba przyznają, że ekipa z PS na ten moment prezentuje większą jakość.
ten bnm czy jak mu tam to sie uwielbia kompromitować na oczach tysięcy;)
Wisła na Łęgu szczególnie ulica Ciepłownicza - silna ekipa. Pasy na Rybitwach.
Beka roku. Spokojnej służbyCysiek pisze:Dzięki za info.
Pamietam czasy tak 10 lat temu albo troszke wczesniej jak na os Widok w Bronowicach pojawily sie Pasy, bylo to duze zaskoczenie bo Bronowice zawsze byly kojarzone z Wisla.
co to znaczy ekipa chuligańska panie dzielnicowy?Cysiek pisze:Na jakich osiedlach Wisła jak i Cracovia mają najmocniejsze ekipy chuligańskie?
-
jemkotlety
Wisła - Prądnik Biały do tego Jagielońskie/Kazimierzowskie
Cracovia - Kozłówk/Prokocim/Oświecenia - teraz ciężko powiedzieć bo kiedyś odpowiedź była prosta. Teraz 80% Oświecenia leży za dziekana
Cracovia - Kozłówk/Prokocim/Oświecenia - teraz ciężko powiedzieć bo kiedyś odpowiedź była prosta. Teraz 80% Oświecenia leży za dziekana
może tl;dr , ale fajnie napisane a i poniekąd tłumaczy dlaczego w rozważaniach kto rządzi na danym osiedlu , spory o okolice rynku sa raczej bezcelowe
http://ha.art.pl/prezentacje/proza/3813 ... omu-burkow
http://ha.art.pl/prezentacje/proza/3813 ... omu-burkow
-
szwadron97
a co ludzie ktorzy chodza na balety maja na czole napisane ze sa kibicami z twojego pytania tak wynika :-)
Nie rozumiem po kiego odpisujecie temu dzbanowi cysiowi.Olejcie go to skończy prowokować.
Ja mam pytanie co do nowohuckich osiedli Centrum A-E.Jak tam przedstawia się sytuacja?
Ja mam pytanie co do nowohuckich osiedli Centrum A-E.Jak tam przedstawia się sytuacja?
faktycznie Cysio słabo ogarniasz , myśle że z tego tekstu da sie wyciągnąć wnioski, chociaż stricte z kibicowanie wspólnego wiele nie ma
No to Musiales byc jedynie po ich meczu lub jak kogos goscili ;) na Rynku raczej Ciezko uswiadczyc barwy TSW. od Lat czujemy sie tam bardzo pewnie ze wzgledu na to ze Rynek Praktycznie otoczony osiedlami KSC . nie liczac starego kleparza ktory nawet wisla przyzna zadnej sily nie prezentuje. :)
PS: tyle Wisly na Rynku co TSW na wesolej. jeden wrzut i propaganda. co sie okazalo wrzut zrobiony na podworku z jednej z kamienic a chlopaki tam od was (4 ? max 6) szybko wybili sobie z glowy kibicowanie :)
PS: tyle Wisly na Rynku co TSW na wesolej. jeden wrzut i propaganda. co sie okazalo wrzut zrobiony na podworku z jednej z kamienic a chlopaki tam od was (4 ? max 6) szybko wybili sobie z glowy kibicowanie :)
dziwne rzeczy tu piszesz kolego bo ja bardzo czesto spotykam osoby w barwach Wisły w centrum i to nie w dniu meczu :)
-
vvvvvvvvvv
hahahaha no po byku macie tam osiedla. Cetrum, Kleparze, KAzimierz staja sie luksusowymi sypilniami gdze malo kto bawi sie w kibicowanie. Od czasu do czasu bywa sie po knajpach w centrum i jeszcze nie zdarzylo mi sie kogos widziec w barawach ksc jedynie ktos sie przewija w smyczkach Wisly.od Lat czujemy sie tam bardzo pewnie ze wzgledu na to ze Rynek Praktycznie otoczony osiedlami KSC
-
Troublemaker
Są to osiedla Hutnika.Jaskół pisze:Ja mam pytanie co do nowohuckich osiedli Centrum A-E.Jak tam przedstawia się sytuacja?
Mam pytanie - jak się sprawy mają na Zabłociu i okolicach (południowa strona Wisły)?
pozdro
pozdro
Czytając to forum, to mam obraz Krakowa, gdzie w sumie to cała młodzież jest za Wisłą, Cracovia to już prawie na wymarciu. Co osiedle to bastion Wisły albo za 2-3 lata wiślackie będzię. O Hucie nie wspomnę, bo tam to już nie ma Cracovii wcale. Jednak będąc jakiś czas w Krakowie miałem zdanie troche inne i widziałem proporcje dość 50/50. To jak to w końcu jest ?
Czytając to forum to człowiek się zastanawia jak wrócić do chaty ale na całe szczęście to tylko kibice.net a realne życie w Krakowie jest całkiem odmienne,a więc na Twoim miejscu bym pozostał przy tym 50/50.Teraz chłopaki z drugiej strony błoń możecie się spokojnie napinać bez żadnych konsekwencji ! Psy szczekają, a karawana idzie dalej.
-
fc internet
bo gts ma silną ekipe na tym forum
Pasiaki sobie humory i ego poprawiają na forum, jakież to wzruszające a zarazem żałosne, uroniłem łeżkę. :)
Dzięki za odpowiedź :)NNZNP_qn pisze:Czytając to forum to człowiek się zastanawia jak wrócić do chaty ale na całe szczęście to tylko kibice.net a realne życie w Krakowie jest całkiem odmienne,a więc na Twoim miejscu bym pozostał przy tym 50/50.Teraz chłopaki z drugiej strony błoń możecie się spokojnie napinać bez żadnych konsekwencji ! Psy szczekają, a karawana idzie dalej.
ja mam takie pytanie do kibiców pasów skoro jest was tak wielu to dlaczego na taki wyjazd do Wrocławia wybiera sie was 300 ?
-
Ronnie The Rocket
A czy kiedykolwiek Cracovia jezdzila w tysiacach?
Adik potwarzasz się, jedynymi osobami którzy starają się przekonać że w jakimś stopniu staracie się dotrzymać Wiśle kroku jesteście Wy. Na internecie Krakowa nie odzyskacie Adik. Poza tym ostatnio pisałeś że to twój ostatni post na tym forum, a dalej się użalasz nad waszym losem. Zdecydowany jesteś jak reszta twoich kolegów po szalu.
MacMac a Ty to co adwokat bnm? poszukał w słowniku słowa riposta jak kolega wyżej Ci wytłumaczył :)
Zapomniałem odpowiedzieć na Twoje pytanie MacMac,na najbliższych derbach czyli za miesiąc będzie oprawa WTSK,a więc spokojnie możecie zacząć produkcję koszulek.
-
Podglądacz
NNZNP_qn pisze:Zapomniałem odpowiedzieć na Twoje pytanie MacMac,na najbliższych derbach czyli za miesiąc będzie oprawa WTSK,a więc spokojnie możecie zacząć produkcję koszulek.
to uzgodnijcie bo zaborek co innego śpiewa a potem robicie sprostowania, że ultrasy nic nie wygadały.
Hehehehe no ten bnm to jest jednak dobry as. Zgadzam się, na internecie Kraków zawsze był towarzystwa, więc o odzyskiwaniu mowy być nie może. Nie ma startu.bnm pisze: Na internecie Krakowa nie odzyskacie
Z Krakowem zatem nie masz nic wspólnego, napiszę ze swojego punktu... nie rozumiesz przerzucenia się "kibica" który jawnie "kibicuje" ekipie "A" a za jakiś czas biega podpięty pod ekipę "B" z symbolem "ANTY"Bartekkibic pisze: Śmieszy mnie też pisanie o "przerzucaniu się osiedli na Cracovię" i "przejmowaniu osiedli przez Wisłę". Jeden kij. W tym mieście chorym od walki na sprzęt niektóre osiedla "ewoluują" raz na jakiś czas:). Specyficzne, ale prawdziwe.
Tak to wyglądało na Azorach, i tak to zresztą wygląda w większości przerzutów jakich znam.
Natomiast
"Przejmowanie osiedli przez Wisłę" wiem o co Wam z tym chodzi ale "przejmowanie" to określenie nieadekwatnie określone, Chodzi tylko i wyłącznie o wymianę pokoleniową.. starzy którzy mieli swój czas na danym osiedlu się starzeją, dorastają młodzi a oni już niekoniecznie idą za rękę ze starymi. Chodzi w tym przypadku tylko i wyłącznie o wychowanie młodzieży.. hasło Cracovii "Lepiej mieć siostrę w burdelu niż brata za Wisłą" Nie wzięło się znikąd.
O jakich koszulkach mówisz co ktoś pisze z żartem i ironią ? I co to za żarty i ironia, przytocz ;)
" Zapewne chodziło MU " a to było skierowane do ciebie ..