Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

PRO+MOC=JA

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: PRO+MOC=JA »

debo21 pisze: Czemu bieżanów spalił flagę.. co za dureń;)
no to czemu.. ?
iparts.pl
Leśny dziad

Post autor: Leśny dziad »

Zostalo wam tylko pisanie smiesznych oswiadczen i napinek na. Necie. Tym krakowa nie przejmiecie.
nadawalo by sie to jako haslo na oprawe derbowa ,

Post autor: *** »

no jako trans pod sektorówką ,Kabaret Cracovia, w asyście lasu latarek.
Leśny dziad

Post autor: Leśny dziad »

no jako trans pod sektorówką ,Kabaret Cracovia, w asyście lasu latarek.
eee lepiej by to wygladalo pod waszym oswiadczeniem albo najlepiej wyryty na samej gorze waszej stoczni do tego duza czcionka by kazdy delfin mogl widziec ,
vvvvvvvvvv

Post autor: vvvvvvvvvv »

jesli chodzi o nh to przy arce to juz sama Wisla Albertynskie/Niepodleglosci jest wymieszane i jeszcze troche i bedzie kojarzone z Wisla. 2PL to samo podzielone osiedle ze wskazaniem na Wisle. na starej hucie juz malo co zostalo ickow i to bardziej zasluga hksu. co do azorow to wybijcie sobie z glowy ze sa za ksc byl bum i jak sie szybko pojawil tak sie skonczyl. Ja jestem za to cieakwy co sie dzieje na woli d. nie jestem z tamtych rejonow wiec sie nie wypowiem
dziwki dragi lasery

Post autor: dziwki dragi lasery »

Azory to tylko hajs i dragi? Gdzieś ktoś pisał że tam szły jakieś wały i wjazdy od wiślaków na wiślakach?

Jak osiedle Złotego Wieku? Dalej Wisła?
ŁKSLO22

Post autor: ŁKSLO22 »

zylak pisze:Jak obecnie młodzież na Tysiąclecia, Woli Duchackiej, Kurdwanowie i okolicach Wrocławskiej ? Wywmieszane towarzystwo ?

z tego co wiem to dużo młodzieży Pasów rośnie na Woli i Kurdwanowie dodatkowo na Piaskach i Kozłówku i Płaszowie N. i jeszcze jest Prokocim tylko teraz czas pokaże jak zaraz bedzie nowe pokolenie
Garnek

Post autor: Garnek »

jak jest dziś na Płaszowie?
PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama »

Płaszów Nowy-Cracovia
Płaszów Stary-Wisła

Przy czym obie strony chyba przyznają, że ekipa z PS na ten moment prezentuje większą jakość.
dratwa06

Post autor: dratwa06 »

ten bnm czy jak mu tam to sie uwielbia kompromitować na oczach tysięcy;)
stadnicki

Post autor: stadnicki »

Wisła na Łęgu szczególnie ulica Ciepłownicza - silna ekipa. Pasy na Rybitwach.
jaken

Post autor: jaken »

Cysiek pisze:Dzięki za info.
Beka roku. Spokojnej służby
Avgar

Post autor: Avgar »

Pamietam czasy tak 10 lat temu albo troszke wczesniej jak na os Widok w Bronowicach pojawily sie Pasy, bylo to duze zaskoczenie bo Bronowice zawsze byly kojarzone z Wisla.
daniKSC

Post autor: daniKSC »

Cysiek pisze:Na jakich osiedlach Wisła jak i Cracovia mają najmocniejsze ekipy chuligańskie?
co to znaczy ekipa chuligańska panie dzielnicowy?
jemkotlety

Post autor: jemkotlety »

Wisła - Prądnik Biały do tego Jagielońskie/Kazimierzowskie
Cracovia - Kozłówk/Prokocim/Oświecenia - teraz ciężko powiedzieć bo kiedyś odpowiedź była prosta. Teraz 80% Oświecenia leży za dziekana
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

może tl;dr , ale fajnie napisane a i poniekąd tłumaczy dlaczego w rozważaniach kto rządzi na danym osiedlu , spory o okolice rynku sa raczej bezcelowe

http://ha.art.pl/prezentacje/proza/3813 ... omu-burkow
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

a co ludzie ktorzy chodza na balety maja na czole napisane ze sa kibicami z twojego pytania tak wynika :-)
Jaskół

Post autor: Jaskół »

Nie rozumiem po kiego odpisujecie temu dzbanowi cysiowi.Olejcie go to skończy prowokować.

Ja mam pytanie co do nowohuckich osiedli Centrum A-E.Jak tam przedstawia się sytuacja?
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

faktycznie Cysio słabo ogarniasz , myśle że z tego tekstu da sie wyciągnąć wnioski, chociaż stricte z kibicowanie wspólnego wiele nie ma
Adik

Post autor: Adik »

No to Musiales byc jedynie po ich meczu lub jak kogos goscili ;) na Rynku raczej Ciezko uswiadczyc barwy TSW. od Lat czujemy sie tam bardzo pewnie ze wzgledu na to ze Rynek Praktycznie otoczony osiedlami KSC . nie liczac starego kleparza ktory nawet wisla przyzna zadnej sily nie prezentuje. :)

PS: tyle Wisly na Rynku co TSW na wesolej. jeden wrzut i propaganda. co sie okazalo wrzut zrobiony na podworku z jednej z kamienic a chlopaki tam od was (4 ? max 6) szybko wybili sobie z glowy kibicowanie :)
JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK »

dziwne rzeczy tu piszesz kolego bo ja bardzo czesto spotykam osoby w barwach Wisły w centrum i to nie w dniu meczu :)
vvvvvvvvvv

Post autor: vvvvvvvvvv »

od Lat czujemy sie tam bardzo pewnie ze wzgledu na to ze Rynek Praktycznie otoczony osiedlami KSC
hahahaha no po byku macie tam osiedla. Cetrum, Kleparze, KAzimierz staja sie luksusowymi sypilniami gdze malo kto bawi sie w kibicowanie. Od czasu do czasu bywa sie po knajpach w centrum i jeszcze nie zdarzylo mi sie kogos widziec w barawach ksc jedynie ktos sie przewija w smyczkach Wisly.
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Jaskół pisze:Ja mam pytanie co do nowohuckich osiedli Centrum A-E.Jak tam przedstawia się sytuacja?
Są to osiedla Hutnika.
vacu

Post autor: vacu »

Mam pytanie - jak się sprawy mają na Zabłociu i okolicach (południowa strona Wisły)?
pozdro
Stefan49

Post autor: Stefan49 »

Czytając to forum, to mam obraz Krakowa, gdzie w sumie to cała młodzież jest za Wisłą, Cracovia to już prawie na wymarciu. Co osiedle to bastion Wisły albo za 2-3 lata wiślackie będzię. O Hucie nie wspomnę, bo tam to już nie ma Cracovii wcale. Jednak będąc jakiś czas w Krakowie miałem zdanie troche inne i widziałem proporcje dość 50/50. To jak to w końcu jest ?
NNZNP_qn

Post autor: NNZNP_qn »

Czytając to forum to człowiek się zastanawia jak wrócić do chaty ale na całe szczęście to tylko kibice.net a realne życie w Krakowie jest całkiem odmienne,a więc na Twoim miejscu bym pozostał przy tym 50/50.Teraz chłopaki z drugiej strony błoń możecie się spokojnie napinać bez żadnych konsekwencji ! Psy szczekają, a karawana idzie dalej.
fc internet

Post autor: fc internet »

bo gts ma silną ekipe na tym forum
bnm

Post autor: bnm »

Pasiaki sobie humory i ego poprawiają na forum, jakież to wzruszające a zarazem żałosne, uroniłem łeżkę. :)
Stefan49

Post autor: Stefan49 »

NNZNP_qn pisze:Czytając to forum to człowiek się zastanawia jak wrócić do chaty ale na całe szczęście to tylko kibice.net a realne życie w Krakowie jest całkiem odmienne,a więc na Twoim miejscu bym pozostał przy tym 50/50.Teraz chłopaki z drugiej strony błoń możecie się spokojnie napinać bez żadnych konsekwencji ! Psy szczekają, a karawana idzie dalej.
Dzięki za odpowiedź :)
JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK »

ja mam takie pytanie do kibiców pasów skoro jest was tak wielu to dlaczego na taki wyjazd do Wrocławia wybiera sie was 300 ?
Ronnie The Rocket

Post autor: Ronnie The Rocket »

A czy kiedykolwiek Cracovia jezdzila w tysiacach?
bnm

Post autor: bnm »

Adik potwarzasz się, jedynymi osobami którzy starają się przekonać że w jakimś stopniu staracie się dotrzymać Wiśle kroku jesteście Wy. Na internecie Krakowa nie odzyskacie Adik. Poza tym ostatnio pisałeś że to twój ostatni post na tym forum, a dalej się użalasz nad waszym losem. Zdecydowany jesteś jak reszta twoich kolegów po szalu.
NNZNP_qn

MacMac a Ty to co adwokat bnm? poszukał w słowniku słowa riposta jak kolega wyżej Ci wytłumaczył :)
NNZNP_qn

Zapomniałem odpowiedzieć na Twoje pytanie MacMac,na najbliższych derbach czyli za miesiąc będzie oprawa WTSK,a więc spokojnie możecie zacząć produkcję koszulek.
Podglądacz

Post autor: Podglądacz »

NNZNP_qn pisze:Zapomniałem odpowiedzieć na Twoje pytanie MacMac,na najbliższych derbach czyli za miesiąc będzie oprawa WTSK,a więc spokojnie możecie zacząć produkcję koszulek.

to uzgodnijcie bo zaborek co innego śpiewa a potem robicie sprostowania, że ultrasy nic nie wygadały.
Banksy

Post autor: Banksy »

bnm pisze: Na internecie Krakowa nie odzyskacie
Hehehehe no ten bnm to jest jednak dobry as. Zgadzam się, na internecie Kraków zawsze był towarzystwa, więc o odzyskiwaniu mowy być nie może. Nie ma startu.
debo21

Post autor: debo21 »

Bartekkibic pisze: Śmieszy mnie też pisanie o "przerzucaniu się osiedli na Cracovię" i "przejmowaniu osiedli przez Wisłę". Jeden kij. W tym mieście chorym od walki na sprzęt niektóre osiedla "ewoluują" raz na jakiś czas:). Specyficzne, ale prawdziwe.
Z Krakowem zatem nie masz nic wspólnego, napiszę ze swojego punktu... nie rozumiesz przerzucenia się "kibica" który jawnie "kibicuje" ekipie "A" a za jakiś czas biega podpięty pod ekipę "B" z symbolem "ANTY"

Tak to wyglądało na Azorach, i tak to zresztą wygląda w większości przerzutów jakich znam.

Natomiast
"Przejmowanie osiedli przez Wisłę" wiem o co Wam z tym chodzi ale "przejmowanie" to określenie nieadekwatnie określone, Chodzi tylko i wyłącznie o wymianę pokoleniową.. starzy którzy mieli swój czas na danym osiedlu się starzeją, dorastają młodzi a oni już niekoniecznie idą za rękę ze starymi. Chodzi w tym przypadku tylko i wyłącznie o wychowanie młodzieży.. hasło Cracovii "Lepiej mieć siostrę w burdelu niż brata za Wisłą" Nie wzięło się znikąd.
first2005

Post autor: first2005 »

O jakich koszulkach mówisz co ktoś pisze z żartem i ironią ? I co to za żarty i ironia, przytocz ;)
first2005

Post autor: first2005 »

" Zapewne chodziło MU " a to było skierowane do ciebie ..
ODPOWIEDZ