Lechia Gdańsk - Arka Gdynia [10 październik 2007 godz. 15]
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
NajwiększyHooliganWPolsce
Derby trójmiasta w październiku
Piłkarskie derby Trójmiasta miedzy Lechią Gdańsk i Arką Gdynia odbędą w środę 10 października o godz. 15 na stadionie Lechii.
Taką decyzję podjął dzisiaj wieczorem Wydział Gier PZPN. Mecz będą mogli zobaczyć także kibice gdyńskiej Arki. Jeśli jednak gdański klub nie upora się z przygotowaniem stadionu do tego czasu, Lechia przegra walkowerem.
Piłkarskie derby Trójmiasta miedzy Lechią Gdańsk i Arką Gdynia odbędą w środę 10 października o godz. 15 na stadionie Lechii.
Taką decyzję podjął dzisiaj wieczorem Wydział Gier PZPN. Mecz będą mogli zobaczyć także kibice gdyńskiej Arki. Jeśli jednak gdański klub nie upora się z przygotowaniem stadionu do tego czasu, Lechia przegra walkowerem.
No i telenowela zakończona...
Wiadomo już kiedy mecz,wiadomo też,że sąsiedzi zza miedzy będą mogli go obejrzeć,w przeciwnym wypadku walkower,choć on moim zdaniem nie wchodzi w rachube,gdyż klatka dla gości powinna być już spokojnie gotowa na mecz z Piastem Gliwice(08.08 ),a już napewno na przyjęcie kibiców z GKS Jastrzębie(18.08 ).
Ciekawi mnie tylko(skoro Arka ma możliwość przybycia do Gdańska),czy przełożą na inny termin rewanż na Olimpijskiej,byśmy mogli również być obecni na rewanżu,niby w nominalnym terminie ma być tam remont
Ale zanim doczekamy się pażdziernikowych derbów,świeżo po wakacjach(8-9.09) czwartoligowe derby ArkaII-LechiaII,i nawet jeśli odbędą sie one na zamkniętym obiekcie,myśle,że zawita do Gdynii "spragniona derbów i piłki nożnej" grupa kibiców z Gdańska
A i gospodarze też się pewnie będą chcieli pokazać...
CHWM
Wiadomo już kiedy mecz,wiadomo też,że sąsiedzi zza miedzy będą mogli go obejrzeć,w przeciwnym wypadku walkower,choć on moim zdaniem nie wchodzi w rachube,gdyż klatka dla gości powinna być już spokojnie gotowa na mecz z Piastem Gliwice(08.08 ),a już napewno na przyjęcie kibiców z GKS Jastrzębie(18.08 ).
Ciekawi mnie tylko(skoro Arka ma możliwość przybycia do Gdańska),czy przełożą na inny termin rewanż na Olimpijskiej,byśmy mogli również być obecni na rewanżu,niby w nominalnym terminie ma być tam remont
Ale zanim doczekamy się pażdziernikowych derbów,świeżo po wakacjach(8-9.09) czwartoligowe derby ArkaII-LechiaII,i nawet jeśli odbędą sie one na zamkniętym obiekcie,myśle,że zawita do Gdynii "spragniona derbów i piłki nożnej" grupa kibiców z Gdańska
CHWM
Pierwotny termin jet lepszy od obecnego. z tym się chyba zgodzisz? Można bylo rozegrac mecz w lipcu ale bez przyjezdnych. Mecz zostaje przelozony na termin mniej dogodny tylko z powodu obecności gosci.Tygrys_AG pisze:nie rosmieszaj mnie,wiesz dlaczego mecz o 15?? juz Ci mowie z braku oswietlenia, a nie dlatego zebysmy mogli do Was zawitaczzz LG pisze:Termin niewygodny (środa g.15). A wszystko po to by przyjezdni obejrzeli mecz. Teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości co do intencji Lechii.
Myslę, że masz tyle oleju w głowie by to zrozumieć. Wolisz jednak dojebać się o oświetlenie zamiast uczciwie stwierdzić, że zarząd Lechii zrobil wszysko by mecz obejrzeli kibice obu drużyn.
Ja o jednym ty o drugim. Widać brak ci, chłopie argumentów.
Bez napinania sie.rojblancos pisze:Fakt zzz, nie doczytałam Twojego post...
Nie jestem z 3miasta, nie ważne... Powiedz mi jak to jest z tym waszym niby stadionem. Na wszystkich forach wszem i wobec głosicie teorię ,że t29 to wasz stadion.. a przecież to własnośc Mosiru. Jedziecie z Arką ,że nie ma swojego stadionu, ale qrwa Wy też nie macie. Przyganiał kocioł garnkowi...
Po prostu sprawa jest prosta.Na Traugutta gramy cały czas od samego początku od 1945 roku – nie zmienialiśmy terenów nigdy. Nazwę mamy od ponad 50 lat ta samą a poprzednia Budowlani wiadomo skąd była nadana, barw nie zmieniamy od samego początku. Skróty przed nazwą – większość to przerabia FC/KS/OSP/BKS ( to czas przemian i pomysły wielu biznesmenów) – to nie jest ważna ważne jest że LECHIA GDAŃSK – nawet za czasów dwóch krótkich fuzji Lechia była na przodzie... a Lechia II juz sama. Tereny klubowe były zawsze klubowe do czasu kiedy w latach 90 tych w naszym kraju piłka sięgnęła dna i była tylko przykrywka do robienia kasy przez działaczy. Klub był zadłużony (tak jak większość klubów w Polsce) a działacze zwracali się do miast (a) o pomoc. Miasta przejmowały aby pomoc klubom i tak było w Gdańsku ( i w wielu innych miastach). Tak samo u nas Wybrzeze oddało miastu, Stoczniowiec hale, Polonia, Gedania... itp....Ale miejsce to wg mnie rzecz święta. Parę lat temu za tereny kolo Traugutta jakaś firma proponowała kupę kasy.... można by za to nowy stadion wybudować i mieć kasę na drużynę...ale trzeba by było przenieść się gdzieś indziej daleko itp... KIBICE mimo pustej kasy na to się nie zgodzili...ot co bo TRAUGUTTA – T29 to miejsce świete dla nas Gdańszczan. Byle 30 srebrników nie załatwi sprawy.... I kumasz teraz o czym pisze? Resztę sobie dodaj sam. Na to miejsce czai się wielu inwestorów i co gorsza mosir, miasto nie chce oddać (odsprzedać) tych terenów z powrotem Lechii. Natomiast kibice są dumni z tego, że pomimo chęci i możliwości finansowych nie oddajemy tego miejsca. Czasami lepiej nie miec kasy ale mieć dumę ze swojego pochodzenia i honor że na pewne rzeczy się nie idzie.
I widzisz teraz różnicę? Czy na pewno przyganiał kocioł garnkowi??? A to co mosir robi to juz skandal na maksa. Działacze Lechii nic nie mogą zrobić. A działalność panów z mosiru ma na celu jedno – wyrzucic Lechie z T29! Bo na tym terenie można wiele apartamentowców, marketów postawić!
Co do debrów. Mam nadzieję ze Arka wejdzie do nas w 500 osób i wpuści nas tez w 500osób ( a nie jak sie podaje ze 400).
Wykazałem po prostu jak to wszystko jest ze sobą bardzo mocno powiązane i nie ma co dyskutować.U was najwięcej do powiedzenia ma miasto z prezydentem Adamowiczem na czele, a wam to chyba nie przeszkadza.Macie nawet flage dziękczynną zrobioną na jego cześć.A zamieszanie z terminami?Sam już nie wiem co mam o tym myśleć,a nie chce rzucać oskarżeń nie popartych żadnymi dowodami.zzz LG pisze:Oświeć mnie Mrówek i powiedz skąd i po co to całe zamieszanie z terminami? Przecież mogliśmy grać swobodnie w lipcu skoro (jak sugerujesz) MOSIR i Lechia to jedno. Mozna bylo zagrać swobodnie bez was.
Nie znasz najnowszej historii swojego klubu? Kto zagarnął tereny na korty na ejsmonda? Wiesz czym różnią się nasze kluby? Tym, że w Lechii kibice mają o wiele więcej do powiedzenia. I nie chodzi tu o pikników czy sezonowiczów tylko Lechistów z krwi i kości. Kibice odbudowali ten klub. Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy nazwa klubu zostaje sprzedana. Uwierzysz lub nie, ale nie ma w Gdansku presji na wynik za wszylką cenę.Alex AG pisze:Aha tzn mysmy sprzedali stadion ? Zzz poczekamy pozyjemy bo jakos nie pamietam zeby do was sie zglosil konkretny sponsor pewnie dlategos taki madry.
Pogdybać sobie, oczywiscie, możemy tylko że wtedy wszysko jest możliwe
-
Equilibrium
margo emigracja, jak tacy ciekawscy jestescie
do reszty waszych postow
tez by mnie to meczylo, bo co pol roku jakis "wybryk" AG
przeczytalem to co pisalo na waszych foru....na koncu dal "ja wiem ze jestem nieobiektywny i wszystko sobie wymyslilem ". To tez sie podpisze pod tym dla swietego spokoju.
ciach bajera
do reszty waszych postow
tez by mnie to meczylo, bo co pol roku jakis "wybryk" AG
przeczytalem to co pisalo na waszych foru....na koncu dal "ja wiem ze jestem nieobiektywny i wszystko sobie wymyslilem ". To tez sie podpisze pod tym dla swietego spokoju.
ciach bajera
-
uwazny czytelnik
-
GreenAnimals
W gwoli ścisłości - Arka dostała od Nas 400 biletów My od Nich dostaniemy tyle samo choć nasz klub chciał dać więcej biletów śledzią pod warunkiem że Oni też powiększą pule, ale ostatecznie tak się nie stało. Co do sytuacji z biletami u Nas to w pierwszy dzień przedsprzedarzy poszło 2,5 tysiąca wejściówek obecnie zostały już pojedyńcze sztuki które rozejdą się w poniedziałek. W poniedziałek też rozpocznie się sprzedarz biluletynów których będzie 2500 czyli maksymalnie te pierwsze od 9 lat derby 10 października będzie oglądać 12500 (9600 osób które kupiły normalnie bilet, 2500 biuletyny, 400 Arka). Ostatnie derby Trójmiasta miały miejsce 23 maja 1998 roku równierz na stadionie przy ulicy Traugutta 29. Cóż jeszcze mogę powiedzieć u Nas oczywiście wielka mobilizacja wkońcu czekaliśmy na to ponad 9 lat. Mecz rozpocznie się o godzinie 15:00 i będzie transmitowany przed TVP Sport, będzie można go równierz oglądać na stronie itvp.pl.
Z biało-zielonymi pozdrowieniami
Myślę, że kolega przedstawił wszystkie ważne fakty; z mojej strony dodam tylko, że:GreenAnimals pisze:W gwoli ścisłości - Arka dostała od Nas 400 biletów My od Nich dostaniemy tyle samo choć nasz klub chciał dać więcej biletów śledzią pod warunkiem że Oni też powiększą pule, ale ostatecznie tak się nie stało. Co do sytuacji z biletami u Nas to w pierwszy dzień przedsprzedarzy poszło 2,5 tysiąca wejściówek obecnie zostały już pojedyńcze sztuki które rozejdą się w poniedziałek. W poniedziałek też rozpocznie się sprzedarz biluletynów których będzie 2500 czyli maksymalnie te pierwsze od 9 lat derby 10 października będzie oglądać 12500 (9600 osób które kupiły normalnie bilet, 2500 biuletyny, 400 Arka). Ostatnie derby Trójmiasta miały miejsce 23 maja 1998 roku równierz na stadionie przy ulicy Traugutta 29. Cóż jeszcze mogę powiedzieć u Nas oczywiście wielka mobilizacja wkońcu czekaliśmy na to ponad 9 lat. Mecz rozpocznie się o godzinie 15:00 i będzie transmitowany przed TVP Sport, będzie można go równierz oglądać na stronie itvp.pl.
władze miasta Gdyni zorganizowały wspólne oglądanie tego meczu na telebimie na stadionie Arki.
transmisja rozpocznie się od godziny 12:30, ekran będzie skierowany w stronę trybuny krytej / wstęp wolny.
-
malek3