Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Już się spiąłeś to wyluzuj już i i odpowiedz mi na te pytanie
BadBoy1910 pisze:Pytanie o relacje na linii Zawisza - Arka. Wiem,ze oba kluby mają sztame z Zagłębiem,ale jakie relacje panują między Bydgoszczą a Gdynią?
Oraz 3 krótkie pytania :D
Dlaczego:
- Śląsk to "Malinowe nosy"?
- Miedź to "Cygany"?
- Zagłębie to "Krety"?
Z góry dzięki za odpowiedz :)
Zawisza-Arka mocna kosa jedna z wiekszych Arki. Kiedys byla Zgoda dawne czasy, pamietam jak raz na meczu Arka FLota siedzialo z naki na gorce kilku kibicow Zawiszy ale starej Gwardii chwile sobie porozmawialismy wciaz maja dla nas szacunek. Ale to pewnie pojedyncze osoby. Teraz nowe pokolenie nowe relacje.
Malinowe nosy wymyśliła Arka robiąc oprawe w Gdyni która wyśmiewała pijaństwo kiboli Śląska... we Wrocławiu ta ksywka się spodobała i tak powstały piosenki ,flaga oraz oprawa...
http://dolny-slask.org.pl/3786100,foto.html
http://dolny-slask.org.pl/3786100,foto.html
Ilu Tyskich wsparło Górnika Wałbrzych w Sosnowcu ??
Wirtualna zgoda nadal trwa ?
ferment pisze:Ilu Tyskich wsparło Górnika Wałbrzych w Sosnowcu ??
ale nie wiem czy to wszyscy-
BadBoy1910
W takim razie jak oba kluby zgody z Zagłębiem? Zarówno Arkowcy jak i Zawiszacy tolerują się na jednym sektorze,gdy wspierają zgodę?Atlantic pisze:BadBoy1910 pisze:Pytanie o relacje na linii Zawisza - Arka. Wiem,ze oba kluby mają sztame z Zagłębiem,ale jakie relacje panują między Bydgoszczą a Gdynią?
Dlaczego:
- Miedź to "Cygany"?
- Zagłębie to "Krety"?
Zawisza-Arka mocna kosa jedna z wiekszych Arki. Kiedys byla Zgoda dawne czasy, pamietam jak raz na meczu Arka FLota siedzialo z naki na gorce kilku kibicow Zawiszy ale starej Gwardii chwile sobie porozmawialismy wciaz maja dla nas szacunek. Ale to pewnie pojedyncze osoby. Teraz nowe pokolenie nowe relacje.
Olsztyn,Tarnów,Wrocław etc.
Cracovia śpiewała w Legnicy o cyganach,podczas gdy mogli by śmiało pozdrawiać swój FC przyśpiewką "Andrychów miasto cyganów".
Zresztą,kończąc temat:
Cracovia śpiewała w Legnicy o cyganach,podczas gdy mogli by śmiało pozdrawiać swój FC przyśpiewką "Andrychów miasto cyganów".
Zresztą,kończąc temat:
Mam pytanie dotyczące projektów realizowanych przez Romów na Dolnym Śląsku. Jakie według Pana realizowane obecnie przez Romów, przez organizacje romskie projekty są najciekawsze, warte naśladowania
i promowania w innych częściach Polski?
DT:
Najpierw pewna ogólna uwaga. W kilku miastach na Dolnym Śląsku, takich jak Wrocław, Strzelin, Kamienna Góra, Lubin, Polkowice organizacje romskie pozyskują więcej środków na działania skierowane do Romów niż urzędy w tych miejscowościach.
-
dziesięćzłoty
nie czuje że rymujekierowca bombowca pisze:W Zabrzu nie dzielnica, a ulica. To chyba jednak różnica
Zawisza-Arka mocna kosa jedna z wiekszych Arki. Kiedys byla Zgoda dawne czasy, pamietam jak raz na meczu Arka FLota siedzialo z naki na gorce kilku kibicow Zawiszy ale starej Gwardii chwile sobie porozmawialismy wciaz maja dla nas szacunek. Ale to pewnie pojedyncze osoby. Teraz nowe pokolenie nowe relacje.[/quote]
W takim razie jak oba kluby zgody z Zagłębiem? Zarówno Arkowcy jak i Zawiszacy tolerują się na jednym sektorze,gdy wspierają zgodę?[/quote]
Przyjaciel mojego przyjaciela niekoniecznie jest moim przyjacielem. Patrz Lechia,Wisła- Śląsk-Motor lub (już nieaktualne) Zagłębie- Legia- Pogoń.
W takim razie jak oba kluby zgody z Zagłębiem? Zarówno Arkowcy jak i Zawiszacy tolerują się na jednym sektorze,gdy wspierają zgodę?[/quote]
Przyjaciel mojego przyjaciela niekoniecznie jest moim przyjacielem. Patrz Lechia,Wisła- Śląsk-Motor lub (już nieaktualne) Zagłębie- Legia- Pogoń.
http://sport.lca.pl/legnica,news,39570, ... owej_.html
"Chcę zaangażować polityków w organizację w Legnicy mistrzostw kraju mniejszości romskiej. Myślę, że byłaby to świetna promocja dla naszego miasta – zdradza Lesław Rozbaczyło prezes Legnickiego Stowarzyszenia Futbol-5 i miejski radny .
"Chcę zaangażować polityków w organizację w Legnicy mistrzostw kraju mniejszości romskiej. Myślę, że byłaby to świetna promocja dla naszego miasta – zdradza Lesław Rozbaczyło prezes Legnickiego Stowarzyszenia Futbol-5 i miejski radny .
No dokladnie tak jest :) tak samo przeciez Arka jaki i Zawisza mamy zgode z Gornikiem Walbrzych troche to pogmatwane. Ale gdy jestesmy u zgod na sektorach to nikt sobie w droge nie wchodzi.BadBoy1910 pisze:W takim razie jak oba kluby zgody z Zagłębiem? Zarówno Arkowcy jak i Zawiszacy tolerują się na jednym sektorze,gdy wspierają zgodę?Atlantic pisze:BadBoy1910 pisze:Pytanie o relacje na linii Zawisza - Arka. Wiem,ze oba kluby mają sztame z Zagłębiem,ale jakie relacje panują między Bydgoszczą a Gdynią?
Dlaczego:
- Miedź to "Cygany"?
- Zagłębie to "Krety"?
Zawisza - Arka. Hmmm niby jedna z najmocniejszych kos dla A... Hehe. Aczkolwiek nie dalej jak rok temu A proponowała Zecie układ na Lechie, co zostało dobitnie obśmiane przez Zete na wiosnę sezonu 12/13 w Gdyni... Do odszukania na tym forum w 15 sek. Więc z czym do ludzi drogie panie...
Kolejny bajkopisasz na forum :)
No wreszcie się do tego przyznałeś.
PS naucz się ortografii.
PS naucz się ortografii.
Za bardzo,to Lech nie ma gdzie ich wspierać,bo wiadomo w jakiej lidze gra Kszo,i po jakich ''wichurach'' jezdzi.Ale gdy nadaży się jakiś lepszy wyjazd tak jak na Korone,czy rok temu do Staszowa,to wtedy Lech wspiera Kszoków w dobrych liczbach.Ogólnie w ostatnich latach można powiedzieć,że ta zgoda mocno dojrzała,i to nie tylko Kszo w stosunku do Lecha,lecz obustronnie.mariuszstalowa pisze:Kiedy ostatnio Lech wspieral KSZO w konkretnej liczbie w jakims meczu? czy to niejest jesdnostronna przyjazn?
Na początku marca 14 kibiców Ruchu Chorzów obecnych było na derbach pomiędzy Atletico a Realem. Do Madrytu przyleciało ośmiu fanów z Polski oraz sześciu z Irlandii z flagą.

Fotogaleria: http://www.niebiescy.pl/galeria.php?mod ... co_real_02
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WNPwb5By24U[/youtube]

Fotogaleria: http://www.niebiescy.pl/galeria.php?mod ... co_real_02
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WNPwb5By24U[/youtube]
-
Gór1946nik
Pierwsza w Polsce cygańska drużyna piłki nożnej „Kale Gada” czyli „Czarne Koszule”
W Legnicy, która od kilku lat aktywnie realizuje rządowy Programu na rzecz społeczności romskiej, powstała pierwsza w kraju cygańska drużyna piłki nożnej. Z pomysłem jej utworzenia wystąpiła w 2007 r. Pani Maria Delimata, asystent edukacji romskiej. W wydziale Oświaty i Sportu Urzędu Miasta Legnicy powstał projekt, przygotowany przez Panią Grażynę Popilowską, a wniosek o jego dofinansowanie do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji złożył, kierowany przez Panią Teresę Woźniakowską, Środowiskowy Hufiec Pracy, współpracujący z Urzędem Miasta przy realizacji zadań Programu na rzecz społeczności romskiej. Projekt został wysoko oceniony i otrzymał dotację ministerialną w wysokości 24 tys. zł. Rekrutacja do drużyny przebiegała sprawnie i szybko, bo na wielu legnickich podwórkach młodzież romska od dawna kopała piłkę.
Podczas V Legnickiej Wigilii Narodów (17 grudnia 2006r.), której współgospodarzem było miejscowe Stowarzyszenie Romów, uczestnicy świątecznej biesiady otrzymali pierwsze egzemplarze książki Wojciecha Konduszy pt. „Legniccy Cyganie - Romowie”.
Książka została sfinansowana z budżetu państwa w ramach rządowego Programu na rzecz społeczności romskiej w Polsce. Autor – Koordynator Gminny ds. romskich ukazuje historię romskich rodów w Legnicy, tradycje i obyczaje tej społeczności i współcześnie obserwowane procesy jej cywilizacyjnego, edukacyjnego i kulturalnego awansu.

W niedzielę 50 kibiców Ruchu wsparło Slovana na derbach ze Spartakiem Trnava.
Fotogaleria z wyjazdu: http://www.niebiescy.pl/galeria.php?mod ... _trnava_01
Z dniem 22.03.2014 do historii przechodzi zgoda Ruchu Zdzieszowice z Unią Krapkowice.
Powód: Dla Nas najważniejszy jest Ruch, dla nich Górnik.
Powód: Dla Nas najważniejszy jest Ruch, dla nich Górnik.
Jak na linii Jaga : Piast, Zagłębie Lubin - Jaga?
Bez zmian, zgoda.śwlo pisze:Bałtyk Gdynia - Ferencváros ?? nadal zgoda ?
-
maroslaw11
-
Mirek Jowisz
O ile fan Ujpestu może dziwić bo mają bardzo dobre relacje z Pogonią i dobre z Legią to nie widzę nic dziwnego w tym, że kibice Fradi byli we Wrocławiu. Każdy już chyba wie, że Śląsk ma z Ferencvarosem dobre kontakty i nie pierwszy raz byli oni we Wrocławiu. Oczywiście nie chce spekulować, bo to nie moje klocki, ale nie zdziwił bym się gdyby kontakty między tymi klubami jeszcze bardziej się zacieśniały gdyż prócz starszych osób ze Śląska jak RZ czy Kolor również i młodsi kibole mają swoje kontaky. Kumpel mówił że chłopak z US był z Ferencvarosem na derbach Krakowa więc kto wie
-
DannyVinyard
W zeszlym sezonie spotkali sie na trasie i doszlo do wymiany kilku mocnych zdan, wiec kosa.eleon pisze:Jak na linii Jaga : Piast, Zagłębie Lubin - Jaga?
-
dziesięćzłoty
Na czyją korzyść to spotkanie, bo słyszałem sprzeczne informacje?DannyVinyard pisze:W zeszlym sezonie spotkali sie na trasie i doszlo do wymiany kilku mocnych zdan, wiec kosa.eleon pisze:Jak na linii Jaga : Piast, Zagłębie Lubin - Jaga?
Białostoczan.dziesięćzłoty pisze:Na czyją korzyść to spotkanie, bo słyszałem sprzeczne informacje?DannyVinyard pisze:W zeszlym sezonie spotkali sie na trasie i doszlo do wymiany kilku mocnych zdan, wiec kosa.eleon pisze:Jak na linii Jaga : Piast, Zagłębie Lubin - Jaga?
Jedno spotkanie i Ty od razu mówisz, że kosa? Kosę to my mamy z Górnikiem, Gieksą, Zagłębiem, Legią, co najwyżej z Zagłębiem L. I Pogonią, choć i tak to ciężko tak nazwać. Ale kosa z Jagiellonią? To jakby po takich starciach kluby miałyby kosę, to chyba każdy z każdym by miał.DannyVinyard pisze:W zeszlym sezonie spotkali sie na trasie i doszlo do wymiany kilku mocnych zdan, wiec kosa.eleon pisze:Jak na linii Jaga : Piast, Zagłębie Lubin - Jaga?
to jakbys to nazwal? skoro nie ma zgody czy tam "neutrala" to znaczy, ze jest kosa a tymbardziej ze dano sobie po ryjachTrzęsacz pisze:Jedno spotkanie i Ty od razu mówisz, że kosa? Kosę to my mamy z Górnikiem, Gieksą, Zagłębiem, Legią, co najwyżej z Zagłębiem L. I Pogonią, choć i tak to ciężko tak nazwać. Ale kosa z Jagiellonią? To jakby po takich starciach kluby miałyby kosę, to chyba każdy z każdym by miał.DannyVinyard pisze:W zeszlym sezonie spotkali sie na trasie i doszlo do wymiany kilku mocnych zdan, wiec kosa.eleon pisze:Jak na linii Jaga : Piast, Zagłębie Lubin - Jaga?
-
Oberschlesien14
tępa kosa haha
klub reaktywowali fani MKS'u a nie Widzewa czy Legii. jest u nas FC Legii które wpada na nasze mecze tak samo jak chłopaki z Widzewa.SiBer pisze:Oczywiście chodziło mi o to że chłopaki z RTSu reaktywowali.SiBer pisze:Kozienice oddzielna ekipa. Są tam kibice Legii/Widzewa. Więcej Legii ale to chłopaki w większej mierze reaktywowali ten klub.KujawiakK pisze:Pogoń Leżajsk - samodzielna ekipa czy sympatyzują z kimś?
Stal Gorzyce - FC Stalówki czy oddzielna ekipa?
Czuwaj wciąż ma zgodę/układ z MKS Radymno?
Brzozovia to FC Resovii?
Lubliniec - Raków czy ktoś inny, a może pustynia?
MKS Kozienice - Legia czy oddzielna ekipa? Jeśli to drugie, to jakie stosunki?
Tomasovia - samodzielna ekipa?
Janów Lubelski - Stalówka?
Zgorzelec - kto?
Ostrovia jest FC Lecha czy nie?
Czy Wielim nadal jest FC Legii? Jakie są ich stosunki z Portowcami?
może mi ktoś napisać jakie ma zgody i kosy KTH Krynica
bo wiem że zgodę mają z Orlikiem Opole i z JKH GKS Jastrzębie
oraz wiem że największe kosy to Sanok i Unia Oświęcim
i jak jest na linii Legia - KTH bo kiedyś to był jeden klub
z góry dzięki za odpowiedź
bo wiem że zgodę mają z Orlikiem Opole i z JKH GKS Jastrzębie
oraz wiem że największe kosy to Sanok i Unia Oświęcim
i jak jest na linii Legia - KTH bo kiedyś to był jeden klub
z góry dzięki za odpowiedź
-
strzybnica
Jednostki za Ruchem.Rakow, to lokalna kosa FC Gornika z wiadomych wzgledow.nbsiemce1920 pisze:Lubliniec - Górnik Z. Ale bez szału :)KujawiakK pisze:Pogoń Leżajsk - samodzielna ekipa czy sympatyzują z kimś?
Stal Gorzyce - FC Stalówki czy oddzielna ekipa?
Czuwaj wciąż ma zgodę/układ z MKS Radymno?
Brzozovia to FC Resovii?
Lubliniec - Raków czy ktoś inny, a może pustynia?
MKS Kozienice - Legia czy oddzielna ekipa? Jeśli to drugie, to jakie stosunki?
Tomasovia - samodzielna ekipa?
Janów Lubelski - Stalówka?
Zgorzelec - kto?
Ostrovia jest FC Lecha czy nie?
Czy Wielim nadal jest FC Legii? Jakie są ich stosunki z Portowcami?
-
Zdzislaw Krecina
ja bym chcial zapytac o Czuwaj i Zaglebie Sosnowiec, moze byc PW dzieki z gory ;)
Jakie to prima aprillis jest żałosne...
mr_who pisze:
mozna cos wiecej nt. jaki jest powod ze kolejna ekipa odbila wioslem stalowke? wczesniej pogonil ich Rakow i Resovia.
a wlasnie chcialem napisac, ze juz nikt sie nie nabiera na te newsy w prima aprilis a tu taki zonkZły pisze:mr_who pisze:
mozna cos wiecej nt. jaki jest powod ze kolejna ekipa odbila wioslem stalowke? wczesniej pogonil ich Rakow i Resovia.
Brak kontaktów.
Pogoń mnie zaskakuje i to pozytywnie. Od momentu kiedy nie jest juz zgodowiczem Legii to naprawde widac progres. Pytanie tylko czy to jest cheć pokazania, że Legia źle wybrała czy fakt że teraz działają na własną ręke i nikt nie neguje tego z kim i gdzie jeżdżą na mecze.
Akurat w stolicy Węgier zaplusowali jedynie na trybunach, bo na mieście dostali po nosie od Ferencvaros. Generalnie jednak Pogoń wyraźnie odżyła na każdym polu.juni123 pisze:Pogoń mnie zaskakuje i to pozytywnie. Od momentu kiedy nie jest juz zgodowiczem Legii to naprawde widac progres. Pytanie tylko czy to jest cheć pokazania, że Legia źle wybrała czy fakt że teraz działają na własną ręke i nikt nie neguje tego z kim i gdzie jeżdżą na mecze.