Wisła.xwd pisze:Jak wygląda sytuacja na Bielanach,Olszanicy,Woli Justowskiej i w Tyńcu ?
W Olszanicy Cracovia.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Wisła.xwd pisze:Jak wygląda sytuacja na Bielanach,Olszanicy,Woli Justowskiej i w Tyńcu ?
Słowa klucze: Swego czasuHeadhunterCFC pisze:Ale to już chyba nieaktualne z Czyżynami bardzo i obraca się w drugą strone. Wystarczy przejść pod Rondem Czyżyńskim żeby zobaczyć na kogo HKS z IC ma ciśnieniegnuj pisze:Swego czasu czyżyński Hutnik, nie miał problemów z Wisłą z tamtych rejonów i często można było zobaczyć osoby z obu ekip, pijące razem browara na ławce. Typ z Centralnej opowiadał, że tamtejszy HKS większe ciśnienie ma na Cracovię. Chodziłem do klasy z dość kumatym kibicem Hutnika ze Wzgórz i on sprawe wytłumaczył mi tak : stosunek kibica HKS do Craxy i Wisły zależy od miejsca jego zamieszkania, WZG, Stara Huta - "pro" Cracovia, Czyżyny - "pro" Wisła.
Z całym szacunkiem dla waszej ekipy ale używanie stwierdzenia "kosa" jest jednak sporym nadużyciem.Nowohucianie1950 pisze:Cracovia jest naszą kosą . http://i50.tinypic.com/16p89l.jpgprotektormalopolska pisze:Jak to mówią cel uświęca środki mam na myśli wspólną politykę anty w stosunku do Wisły która zbratała niektórych ludzi z HKS-u i KSC co wiadomo nie od dziś. Dużym nadużyciem jest stwierdzenie że wszystkie gumiaczki z pasiakami tolerują się ale są osoby które wspólnie działają mając na uwadze wspólny azymut jakim jest dominacja na hucie. Jak im to wychodzi to już inna kwestia ;) .
Sprytnie to ująłeś ale jasno nie napiszesz że pasy to wasza kosa. Cały czas tylko pierdolicie o tej propagandzie aż już jest to nudne nawet jak nic się nie dzieje to też jest propaganda i to nawet wzmożona hahaha. No ale jak się bronić skoro argumentów brak ? Propaganda i c*** !relacje na lini KSC-HKS są w ost latach nawet bardziej napięte niż wcześniej więc tym bardziej dziwne byłoby , że nagle pojawiają się takie vlepki.
A co do reszty, to mówię tu o waszych akcjach typu pisanie po własnych osiedlach "Wisła Skarpa" "Wisła Stara Huta" i jeszcze kilku innych.
Nikt z Hutnika z nikim z Cracovii nie działa wspólnie, z tego co wiem to ostatnio wyszło, że ktoś z Wisły współpracował z Pasami i jakoś nie słyszałem, że jest układ :)
A co do kwestii przerzutów, to zobacz jak kiedyś Wisła ich traktowała, dokładnie tak samo, ale w obu ekipach się to zmieniło.
Każdy ogarnięty wie, że Kosa jest na linii Hutnik-Wisła-Cracovia, we wszystkie strony tylko w niektórych relacjach jest ostrzejsza w innych mniej.
Z tego co było pisane nie tylko tutaj to chyba takcpc88 pisze:Jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja na Krakowskich Azorach?
http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Zgody(S) pisze:Przez te 30 lat były jakieś kluby które miały zgodę z Cracovią, Hutnikiem lub Wisłą a po czasie z innym z tej trójki? Wymienione alfabetycznie.

http://forum.legionisci.com/showthread. ... 5&page=261Wykorzystalismy pełną pulę biletów.A bóle o których piszesz są kolejnym farmazonem milicyjnych z Reymonta. Pewne nasze osiedla połakomiły sie na bilety, a pozniej nie wykorzystały swoich puli, stąd zostało 200 biletów , które oczywiscie zostały wykorzystane. Inną sprawą jest fakt wpuszczenia nas na stadion gtsu, ostatni ludzie wchodzili po 60 minucie! Stąd puste miejsca w czasie meczu.
Jeśli chodzi o nasz doping na tym meczu, oczywiscie się zgodzę, ale wierz mi, gts wokalem u nas przy Kałuzy nie poraża.
Co do naszego repertuaru, oczywiscie, ze był nastawiony na 'anty', ale bądz obiektywny, gtsu był dokładnie taki sam.
Słusznie , zauważyłes, że na ich X duzo małolatów,(wg mnie to zdecydowana wiekszosc tego sektora), oczywiscie skłamałbym jak bym powiedział ze nie ma na nim i "bandy" , reszta stadionu to 'Janusze' z okolicznych mniejszych i większych miejscowości, i dzieci, które za darmo dostają bilety na mecze( na meczu z Wami przy komplecie jaki miała rzeka, 10 tyś biletów było rozdanych po podstawowkach, gimnazjach oraz okolicznych liceach), ale oczywiście tego sie nie dowiesz od nich.
Co do przeszłych i obecnych trendów to sprawa wygląda tak:
Od początku lat 90 wszystko kręciło sie wokół nienawiści do gtsu, jak również w nowym stuleciu, dzięki tej nienawiści i agresji zaczeliśmy sukcesywnie zdobywać wpływy i władzę na mieście, wszystkie inicjatywy ( począwszy od wjazdów na osiedla, skonczywszy na czarnych ortalionach z anty gwiazdą,), miały na celu pokazanie kto rządzi w Krakowie, kto ma konkretniejszą, widoczniejszą i lepiej zorganizowaną bandę ( o wpływach nie wspominam bo to nie miejsce aby o tym pisać). I w tej materii byliśmy skuteczniejsi od gtsu.
Po czym gts, częścięj uciekający aniżeli scigający, zaczął robic to samo aby móc przetrwać, tj wjazdy na osiedla, podniesienie sprzętu przez nich, skonczywszy na czarnych ortalionach z przekręslonym naszym herbem )
Także zarzut, ze my jestesmy anty a oni nie, jest smiesznym zarzutem, wystraczy pojezdzic po Krakowie, większosć ich grafów jest anty anizęli pro.
Często piszą o nas ze my mamy ich kompleks, a ja powiem tak, to oni zawsze próbują dorównać naszej bandzie. Większość inicjatyw kopiują od nas, chocby te ortaliony, czy nasze anty wisla to oni nazwali sie armią wisły, to samo z anty jude.
Przed derbami chyba wszystkie okoliczne miejscowości robiły propagandowe filmiki, a pozniej jak dochodzi do konfrontacji chowają sie po mieścinach i nie przyznają do swojego klubu. Jedynie musze przyznać , że w Krakowie zaczynają coś działać, ale to tylko dlatego że naszych w cholere jest za kratami, wiec sie pewniej poczuli. Ale oni oczywiscie wszędzie krzyczą, że "ż"ądzą w Krakowie I to nas właśnie różni od siebie, że my działamy, a oni sieją propagandę.Oczywiscie piłkarsko jesteśmy przy nich kopciuszkiem, ale czy tu o piłkę chodzi ?!
Reasumując:
Jak słusznie napisałeś, można nas nie lubic , nie szanować, nienawidzić, ale nie mozna nam zarzucic jednego : mamy swój styl, czego o gtsie nie mozna powiedziec.
Napisałem znalazłem na necie i z tym hujowym klubem nie mam nic wspólnego. Pozdrojemkotlety pisze:Cipy jesteście, a nie kibice czelsi ;)
Post do kasacjiz okolicy pisze:Napisałem znalazłem na necie i z tym hujowym klubem nie mam nic wspólnego. Pozdrojemkotlety pisze:Cipy jesteście, a nie kibice czelsi ;)
WisłaDavey777 pisze:Jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja na os. Mistrzejowice Nowe ?
mokry_john pisze:teraz na Azorach jest wojna o wpływy, Cracovia ma flagę itd, a jak to osiedle swego czasu było 100% Wisła to Wisła miała fanę tego osiedla ? a może ma i już nie wywiesza ? A jak ma flagę to można prosić o zdjęcie tej flagi ?
Pytam z ciekawości bo na meczach W widać wiele flag osiedlowych a osiedla Azory nie widziałem. Oczywiście chodzi mi o te osiedla co Wisła tam ma przewagę lub kiedyś przeważała.
Może nawet więcej niż paru, ale Cracovia z Ptw, to dobre świry, czołówka osiedli Pasów, więc Craxa jest jedyną siłą tego osiedladzonyTR pisze:bez przesady, może i jest paru małolatów na Wisłą, ale to pasiaste osiedle.
to chyba dawno na Willowym nie byłeś, na obecną chwile Willowe to Wisła/HutnikNowohucianie1950 pisze:Os.Urocze - Zawsze było za Hutnikiem, killka lat temu pojawiło się sporo Wisły,ale na dzień dzisiejszy nie mają tam nic do powiedzenia i rządzi Hutnik
Os.Willowe - Hutnik
Os.Sportowe - Generalnie osiedle dość słabe kibicowsko i można spotkać kibiców, wszystkich 3 klubów.