hermes pisze: ale raczej o odcięcie się od zachowania Niemców ze Wschodu.
mozesz to rozwinac ? o co dokladnie chodzilo ? Niemcy ze wschodu postapili niehonorowo, czy cos w tym stylu, i oni sie od tego chcieli odciac ?
hermes pisze: ale raczej o odcięcie się od zachowania Niemców ze Wschodu.
Wizard. pisze:Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora lub administratora tego forum. Powód przyznania ostrzeżenia:Ostrzeżenie zostało przyznane w związku z napisanym przez Ciebie postem: http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 67#p509967
awex napisał:
Derby Rzeszowa i Krakowa (po francusku)
http://www.youtube.com/watch?v=RW9CR5onNV8
To tylko fragment ? czy jest moze caly reportaz.
Nie ma co gdybac co by bylo gdyby...Wtedy Polacy dali plame i trzeba sie z tym pogodzic.To nam siedzi na gardle, a niemcom siedzi na gardle przegrana ustawka z 2005 roku.... i napewno wiele innych przegranych zadym, ale z przegrana ustawka sie pewnie im trudno pogodzic, bo to naprawde pokazalo ze Polska w sportowych atrakcjach jest bezapelacyjnym nr 1. A pozatym niemcy wtedy postapili niehonorowo bo z tego co pamietam do ustawki wzieli bylych bokserow itp... wiec nie dosc ze przegrali to jeszcze splamili swoj honor na arenie Europejskiej.Michał***24 pisze:Myśle ze chyba jednak po za tą wpadka w Zabrzu dominacja kibiców Polski nad Niemieckimi jest znaczaca jeżeli sie myle prosze poprawić po mistrzostwach w niemczech i Euro w Austrii wygrane kibiców Polski nie tylko na stadionach w czasie dopingu.Myśle ale to tylko moje zdanie ze ekipa Niemiecka z byłego NRD także raczej nie dała by rade Polskiej ekipie gdyby te ekipy pojawiły sie w Zabrzu w 96!w pełnych składach!
Wizard. pisze:Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora lub administratora tego forum. Powód przyznania ostrzeżenia:Ostrzeżenie zostało przyznane w związku z napisanym przez Ciebie postem: http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 67#p509967
awex napisał:
Oficjalnie ta ustawka to ,,Dynamo Berlin vs Lech Poznan'' Po stronie Lecha byli tez czlonkowie innych polskich ekip.Po stronie niemcow bylo tylko kilku/kilkunastu kiboli dynama, a reszta to byli bokserzy, bramkarze itp...Silver pisze:Ja natomiast mam pytanie co do tej walki Polska - Niemcy w 05', a konkretnie, czy po stronie polskiej brała udział jedna konkretna ekipa, to samo po stronie przeciwników? Może być priv.
awex napisał:
zasadniczo to po stronie "Dynama" była zbieranina z całych wschodnich niemiec+coś tam z zachodu chyba Hamburg, ogólnie to głównie bramkaJebacRozjebundy pisze:Oficjalnie ta ustawka to ,,Dynamo Berlin vs Lech Poznan'' Po stronie Lecha byli tez czlonkowie innych polskich ekip.Po stronie niemcow bylo tylko kilku/kilkunastu kiboli dynama, a reszta to byli bokserzy, bramkarze itp...Silver pisze:Ja natomiast mam pytanie co do tej walki Polska - Niemcy w 05', a konkretnie, czy po stronie polskiej brała udział jedna konkretna ekipa, to samo po stronie przeciwników? Może być priv.
rooseveltapark pisze:Dodam jeszcze że warto wspomnieć że w Zabrzu 1995 roku na meczu Polska - Rumunia, zabrzańscy kibice obili ponad 200 osobową grupę Rumuńskich kibiców. Jeśli znajdę filmiki bo już stare to postaram się je dodać :)
taksamo co po meczu w MS2006 w Dortmundzie. fritze w centrum pobili normalnych Polaków, lub osoby które za dużo wypili i się troszecke za dużo wychylały, a potem było ze starcie z polskimi chuliganami wygrali. xD
A czy przypadkiem bodajże Pogoń Szczecin nie skroiła niemiaszkom wtedy flagi? Niech mnie ktoś poprawi, jak się mylęI generalnie ten mecz funkcjonuje w naszej pamięci jako największa wtopa Polaków. W Zabrzu nie byłem, ale ze słyszenia - silna blisko tysięczna ekipa łysych w zdecydowanej większości z NRD dała się we znaki naszym i na mieście i na stadionie. Zdobyli przynajmniej jedną biało-czerwoną flagę, którą na trybunach potargali (czy też nawet spalili). W tej części stadionu dominowali absolutnie, Górnik (chyba cztery setki) był za słaby aby zorganizować jakąś akcję, ekipy z Polski w bardzo śladowych ilościach, jedyną mocno bandą był duet Arka - Cracovia, tyle, że siedzieli oni dość daleko od Szwabów, na dodatek bardzo czułą opieką otoczyli ich mundurowi.
Kilka lat po tym meczu gadałem z jednym z bardziej znanych niemieckich ultrasów-fotoreporterów i wymieniał mi on skład niemieckiej ekipy z tego wyjazdu. Już nie pamiętam dokładnie co mówił, no ale generalnie potwierdził to co słyszało się wcześniej - że w ekipie dominowali chuligani z NRDowskich grup - Dynamo Berlin, obie ekipy z Lipska, Dynamo Drezno itp.
A ja mam pytanie co do meczu Walia-Polska w Cardiff, gdzie Polscy kibice zaczęli się między sobą bić, wie ktoś co to za ekipy ? Bodajże rok 2003, albo 2002.
musiałbys w starych relacjach poszukac. byłem w Oslo na tym meczu i najbardziej w oczy rzucały sie Pogoń Sz i LechiaAdiś pisze:tak samo na wyjezdzie do Norwegii , jakie ekipy wtedy na sektorze gosci ?
Legia - ŚląskManieks pisze:Ponawiam pytańko.A ja mam pytanie co do meczu Walia-Polska w Cardiff, gdzie Polscy kibice zaczęli się między sobą bić, wie ktoś co to za ekipy ? Bodajże rok 2003, albo 2002.
To nie prawda. Po 1. Ustawce stracili do siebie zaufanie. Chyba ze przy tej jednej Ustawce jakieś 3 Starcie zaliczyły, ale tutaj tez wątpię, bo Psy się kręcili w okolicach (pewnie nie mieli tyle czasu na 3 starcie) i ledwo co LP w Niemczech nie chwycili. Natomiast Niemców złapali.polski pisze:Z tego co wiem to na linii Lech Poznan-Dynamo Berlin do ustawki doszlo wiecej niz tylko raz,bodajze 3 razy...za kazdym razem zwyciestwo Lecha
Niemcy rzadzili na stadionie i pozanim.biegali dookola stadionu i lali kogo sie da,dopiero koalicja opanowala sytuacjeMadball pisze:Kiedyś na tym forum był opis meczu towarzyskiego Polska-Niemcy w Zabrzu (1996r.) i najazd głównie Skinheadów ze wschodnich Niemiec.Napewno jest tu kilka osób co było na tym meczu i mogłoby coś więcej napisać na ten temat bo raczej do udanych dni to nie mogliśmy go zaliczyć.
Chodzi ci o to co sie dzialo na stadionie ,czy na dworcu autobusowym?Manieks pisze:Ponawiam pytańko.A ja mam pytanie co do meczu Walia-Polska w Cardiff, gdzie Polscy kibice zaczęli się między sobą bić, wie ktoś co to za ekipy ? Bodajże rok 2003, albo 2002.
bzdura-ktos ci zle naopowiadalkasztan pisze:Legia - ŚląskManieks pisze:Ponawiam pytańko.A ja mam pytanie co do meczu Walia-Polska w Cardiff, gdzie Polscy kibice zaczęli się między sobą bić, wie ktoś co to za ekipy ? Bodajże rok 2003, albo 2002.
martex.44 pisze:A opisałby ktoś mecz z bodajże 2006roku Belgia-Polska bo z tego co pamiętam doszło tam do starć pomiędzy polskimi ekipami, chyba Lechią i Śląskiem, a Lechem??
LEGION GLIWICE!!! pisze:Niemcy rzadzili na stadionie i pozanim.biegali dookola stadionu i lali kogo sie da,dopiero koalicja opanowala sytuacjeMadball pisze:Kiedyś na tym forum był opis meczu towarzyskiego Polska-Niemcy w Zabrzu (1996r.) i najazd głównie Skinheadów ze wschodnich Niemiec.Napewno jest tu kilka osób co było na tym meczu i mogłoby coś więcej napisać na ten temat bo raczej do udanych dni to nie mogliśmy go zaliczyć.
Moge, choc duzo do pisania niema. Po meczu w Centrum Miasta doszlo do pare mniejszych avanti pomiedzy niemieckimi Hoolsami a zwyklymi Polakami (zadne Hoolsy). Pamietam pewna sytuacje gdzie sie bojowka Niemiecka ok.50 osob na pare naszych Piknikow rzucila. Tak naprawde to z tych 50 moze 10-15 osob sie ´´bili´´, bo reszta jak dobiegla to juz bylo po wszystkim bo psy(w tym tez Glyny niemieckie) juz byly na miejscu. W tym samym momencie moze z 100m dalej juz sie zaczelo. Jak sie tam dobieglo to bylo juz po wszystkim a bylo sporo takich mniejszych Akcji, lecialy tez Butelki. Cisnienie i % tez swoje dodalo. Byl tlum Ludzi i nie latwo bylo wszystko przegladac. Wszedzie tez psy itd.KieGoWhoYa pisze:
taksamo co po meczu w MS2006 w Dortmundzie. fritze w centrum pobili normalnych Polaków, lub osoby które za dużo wypili i się troszecke za dużo wychylały, a potem było ze starcie z polskimi chuliganami wygrali. xD
Byłem wtedy w Dortmundzie.
Na parkingu w Niemczech złożyło nam propozycję paru gości ze wschodnich landów.
Wymieniliśmy się telefonami.
Chłopaki potem żałowali że ich od razu nie obsłużyliśmy.
Na parking co 5, 10 minut przyjeżdżał patrol polizei ciekawy co my tam robimy :)
Byliśmy już blisko Dortmundu.
Niestety na miejscu nikogo z większej grupy nie spotkaliśmy, a 3/4 z załogi naszego busa została zakwaterowana przymusowo w hotelu zwanym cela.
Czy możesz coś bardziej przybliżyć co z tymi frycami się działo :)
Moge, choc duzo do pisania niema. Po meczu w Centrum Miasta doszlo do pare mniejszych avanti pomiedzy niemieckimi Hoolsami a zwyklymi Polakami (zadne Hoolsy). Pamietam pewna sytuacje gdzie sie bojowka Niemiecka ok.50 osob na pare naszych Piknikow rzucila. Tak naprawde to z tych 50 moze 10-15 osob sie ´´bili´´, bo reszta jak dobiegla to juz bylo po wszystkim bo psy(w tym tez Glyny niemieckie) juz byly na miejscu. W tym samym momencie moze z 100m dalej juz sie zaczelo. Jak sie tam dobieglo to bylo juz po wszystkim a bylo sporo takich mniejszych Akcji, lecialy tez Butelki. Cisnienie i % tez swoje dodalo. Byl tlum Ludzi i nie latwo bylo wszystko przegladac. Wszedzie tez psy itd.elo1312 pisze:
Byłem wtedy w Dortmundzie.
Na parkingu w Niemczech złożyło nam propozycję paru gości ze wschodnich landów.
Wymieniliśmy się telefonami.
Chłopaki potem żałowali że ich od razu nie obsłużyliśmy.
Na parking co 5, 10 minut przyjeżdżał patrol polizei ciekawy co my tam robimy :)
Byliśmy już blisko Dortmundu.
Niestety na miejscu nikogo z większej grupy nie spotkaliśmy, a 3/4 z załogi naszego busa została zakwaterowana przymusowo w hotelu zwanym cela.
Czy możesz coś bardziej przybliżyć co z tymi frycami się działo :)
??? w jaki sposób? Chyba tylko liczbowo, bo kibicowsko nic sobą nie zaprezentowali, to samo z resztą co wszystkie ekipy angielskie w Polsce. Na Wiśle fakt faktem chyba tylko Standard coś pokazał, ale tutaj ciśnienie mieli z innego powodu, który każdemu jest chyba znany i Apoel. Reszta wiadomo albo przyjeżdżali w śladowych ilościach samymi piknikami albo strach im nie pozwalał (Twente).nrth pisze: Tottenham - 50/50
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość