EuroInfo

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
DemonHKS

Re: EuroInfo

Post autor: DemonHKS » 08.05.2009, 15:51

Nikogo nie zgrywam,nie jestem zadnym gosciem,a cala sprawe wyjasnilem z kims na priv nara
Obrazek

iparts.pl
wampirek

Post autor: wampirek » 08.05.2009, 16:24

czy mi sie przesłyszało czy któraś z ekip na wczorajszym meczu HSV-Bremen spiewala zabrzański karnawał ?
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny

nisc

Post autor: nisc » 08.05.2009, 16:37

odnosnie pucharow europejskich czy ktos odnotowal ta kretynska flage Man Utd "Red Army" stylizowana na cyrylice z gwiadami pomiedzy......co za zenada
TYBET JEST SERBSKI

Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec » 08.05.2009, 16:58

DemonHKS pisze:po pierwsze znawco jezyka polskiego pisze sie jak juz cos "pocisnij" a nie "pocis", nie wiem wogole co to ku... za slowo, jestem pewien ze nie istnieje, po drugie nie prawie moralow tylko sie normalnie zapytalem a ten cygan zamiast normalnie odpowiedziec,choc w sumie na poczatku postu to zrobil, pisze do mnie jakies bery wiec nie mam zamiaru prowadzic konwersacji z ludzmi na jego poziomie, co o nim sadze napisalem wczesniej a ty nie baw sie w adwokata bo tez ci niestety nie wychodzi nie mowiac o twojej pisowni i zasobie slownictwa... takze reasumujac koncze ten monolog i na twoje wlasne zyczenie blyskotliwy moral (moraly sie prawi a nie "daje") 8) do szkoly analfabeci...cygany i dziewczynki 8) HKS 8)
No,no,no...chodzący słownik.
"Pociś" to słowo używane na śląsku i tak też napisałem ale jak widze jesteś zorientowany co to oznacza więc nie wiem po co piejesz,no ale znów mogłeś zabłysnąć.Szkoda że nie używasz Polskich liter ale w sumie j**** mnie to i nie bede się dopierdalał.
"Monolog" powiadasz? no to ciekawe.
Po jednym wpisie osądzasz już gościa? no comments.Zresztą jego poziom zostaw w spokoju bo sam "szybujesz".
"Cygany" i "dziewczynki"...no tak ulubione kluby tłumaczą wszystko.To dopytywanie się o sprawy GieKSy i Górnika także.
Bez odbioru chorzowski lizidupie.

ax88

Post autor: ax88 » 08.05.2009, 17:04

Ta flaga wisi na stadionie Old Trafford, zawsze w tym samym miejscu i czesto na wyjazdach, ale to chyba nie jest flaga ekipy United.

DemonHKS

Post autor: DemonHKS » 08.05.2009, 17:07

Bogdan Adamiec pisze:
DemonHKS pisze:po pierwsze znawco jezyka polskiego pisze sie jak juz cos "pocisnij" a nie "pocis", nie wiem wogole co to ku... za slowo, jestem pewien ze nie istnieje, po drugie nie prawie moralow tylko sie normalnie zapytalem a ten cygan zamiast normalnie odpowiedziec,choc w sumie na poczatku postu to zrobil, pisze do mnie jakies bery wiec nie mam zamiaru prowadzic konwersacji z ludzmi na jego poziomie, co o nim sadze napisalem wczesniej a ty nie baw sie w adwokata bo tez ci niestety nie wychodzi nie mowiac o twojej pisowni i zasobie slownictwa... takze reasumujac koncze ten monolog i na twoje wlasne zyczenie blyskotliwy moral (moraly sie prawi a nie "daje") 8) do szkoly analfabeci...cygany i dziewczynki 8) HKS 8)
No,no,no...chodzący słownik.
"Pociś" to słowo używane na śląsku i tak też napisałem ale jak widze jesteś zorientowany co to oznacza więc nie wiem po co piejesz,no ale znów mogłeś zabłysnąć.Szkoda że nie używasz Polskich liter ale w sumie j**** mnie to i nie bede się dopierdalał.
"Monolog" powiadasz? no to ciekawe.
Po jednym wpisie osądzasz już gościa? no comments.Zresztą jego poziom zostaw w spokoju bo sam "szybujesz".
"Cygany" i "dziewczynki"...no tak ulubione kluby tłumaczą wszystko.To dopytywanie się o sprawy GieKSy i Górnika także.
Bez odbioru chorzowski lizidupie.
RUCH RUCH HKS 8)
Obrazek

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 08.05.2009, 18:46

nosz ku***, chłopcy(/panowie?)
ja rozumiem, że czujecie się niejako 'uprzywilejowani' jako 'zagraniczni ("precz z polskim okupantem!!!") używający polskiego', podobnie jak niegdyś wypowiadający się tu Zox (jak mnie pamięć nie myli) czy inni
ale jak wam brakuje 'autonomii' na tym forum, to weźcie sobie ku*** załóżcie jakieś "SzilezjaInfo" i tam sobie omawiajcie co KSG robiło tu czy tam, filologię śląską czy ustawki w RŚ z serii "nas 5 a ich 4 i pies (wyjątkowo agresywny jamnik)", dobrze?
(dziękuję)
Obrazek

TDK_Kaseta

Post autor: TDK_Kaseta » 08.05.2009, 20:38

Cała strona do wyjebania, matoły.
Ruszcie d*** sprzed monitora i ustawcie się na mieście.

A Ty, aktywowany2 mogłeś sobie jeszcze większy podpis jebnąć. :wink: :)
" Nabywcy najdroższych miejsc wychodzili z założenia, że atmosferę otrzymują gratis. (...) Kto teraz będzie hałasował? Czy wywodzący się z klasy średniej rodzice z dziećmi będą mieli ochotę przychodzić, jeśli spocznie na nich odpowiedzialność za tworzenie oprawy dźwiękowej? Może poczują, że zostali oszukani? Prawda jest taka że kluby sprzedadzą im bilety na widowisko, z którego usunięto największą atrakcję, aby zrobić dla nich miejsce."

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 08.05.2009, 21:15

nisc pisze:odnosnie pucharow europejskich czy ktos odnotowal ta kretynska flage Man Utd "Red Army" stylizowana na cyrylice z gwiadami pomiedzy......co za zenada
No cóż, rzadko się zgadzam z nisc'em ale to akurat racja. Faktycznie żenujące, tak samo jak wszystkie ruskie (czy tam sowieckie, jeden shit) symbole. Nie znam nikogo specjalnie rozgarniętego z Manchesteru, więc nie będę się wymądrzał. Ale z tego, co mi powiedział pewien "spokojny" (choć od czasu do czasu wyjazdowy) kibic United, tej flagi nie wożą ze sobą firmowe chłopaki Manchesteru. Więc nie sądzę, żeby była to flaga kogoś specjalnie zaangażowanego kibicowsko. Ot, jakieś pacany. Może te same, które na pewnym meczu śpiewały do kibiców Celtiku "you're Rangers in disguise" :D
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

agent 007

Post autor: agent 007 » 08.05.2009, 21:48

z kim ma zgody Celtic?

Strobo

Post autor: Strobo » 08.05.2009, 22:21

z St. Pauli

nisc

Post autor: nisc » 09.05.2009, 01:55

ah temat zgod brytyjskich klubow :roll: Celtic, ani zaden klub z UK zgod jako calosc kibicowska nie ma z nikim (jesli sie myle niech mnie ktos poprawi), a ST.Pauli trzyma z takimi grupami na Celtic Park jak Green Pandemonium itp,czyli ze wszystkimi zaangazowanymi w roznego rodzaju pro lewackie akcje itp. , co do tego tematu sam wbilem sie w szok kiedy okazalo sie ze polowa Liverpoolu trzyma z Rangers a druga z Celtikiem ( na przyklad podczas derbow Belfastu mnostwo ludzi z Linfield czy tez Glentoranu mialo barwy LFC na sobie , podczas kiedy w naszym kraju raczej kojarzy sie LIverpool z Celtikiem) itp itd. Jedynym faktem jest ze na przyklad w Glasgow sklepy Greaves Sport sprzedaj kaptury i koszuli St.Pauli, Livorno , La Coruny, Bilbao i tak dalej, na tej samej komercyjnej zasadzie jak w JJB znajdziecie barwy HSV, Chelski czy Porto. a kibice wiedza swoje i jesli zapytacie o "zgody" ekipy CSC czy ICF to Was wysmieja bo takie pojecie tu dla ogolu ludzi a w szczegolnosci dla ekip nie istnieje....to samo jesli chodzi o "zgode" Celtiku i Man Utd....trzeba bylo byc tutaj i zobaczyc jak kibole Man Utd reagowali na mecz z CFC i vice versa,totalna nienawisc i mowie tu o takich ekipach jak stare CSC i "Men In Black" z Salford ( czyli hard core totalny) to wszystko jest jednak 100 razy bardziej skomplikowane i w 5 minut wyjasnic sie nie da...pozdro
TYBET JEST SERBSKI

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 09.05.2009, 08:39

W sumie to nisc ma rację. Chociaz kontakty pewnych ludzi z Celtiku (jest ich całkiem sporo- to nie tylko Pandemonium, czy towarzystwo Celtic Against Fascism, ale większa grupa - generalnie pokrywająca się z czytelnikami i redaktorami Tiocfaidh ar La :D). Żeby było ciekawiej, chłopaki z CSC wcale się jakoś szczególnie entuzjastycznie nie odnoszą do pojawiających się całkiem często na Celtiku kibiców z Pauli. Tych gości podejmują raczej lewicujące kręgi fanów Celtiku.
Tak swoją drogą, to wydaje mi się że w porówenaniu do sytuacji sprzed powiedzmy 7 lat, kiedy po raz pierwszy byłem na Celtiku i starałem się jakoś "wyczuć klimat", dzisiaj ludzie z firmy Celtiku jakoś tak mniej się angażują politycznie :) Oczywiście kiedyś bywałem w Glasgow sporadycznie - na 3, 4 meczach w roku i może po prostu byłem za mało zorientowany, ale mam wrażenie, że dziś ideały Jamesa Connollyego są nieco mniej ważne, hehe.
Fakt, że kontakty z Liverpoolem i Man.Utd nie są typowymi "polskimi zgodami", ale myslę że biorąc pod uwagę ogół kibiców jest spora sympatia (nawet mimo tych epizodów o których przy okazji meczów Celtic - Manchester wspominal nisc. Na meczu Champions League w Glasgow parę lat temu byłem i fakt, emocji było sporo po obu stronach. Ale przy innych okazjach widziałem zupełnie inne nastawienie).Chociaż na pewno nie są to zgody ekip.
Przy okazji - parę lat temu widziałem na chyba dwóch meczach grupę z NAC Breda (nie wyglądali na pikinikowych). Plątali się wokól "lewicowych sektorów", potem było wspolne picie. A przecież o żadnej zgodzie z NAC mowy nie ma. Ot, takie towarzyskie kontakty (podobno przez St. Pauli). Na podobnej zasadzie bywali sympatycy Ahletic.
Natomiast dobre kontakty ma CSC z Feyenoordem. To też nie zgoda, ale myslę, że układzikiem mozna by to spokojnie nazwać. Celtic kiedyś Feye' wspomógł (podobno było tych razów więcej, ale nie będę zgrywał lepiej poinformowanego niż jestem w rzeczywistości -w każdym razie nadal jest Feyenoord ciepło wspominany).
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

Störtebeker

Post autor: Störtebeker » 09.05.2009, 12:24

ST.Pauli trzyma z takimi grupami na Celtic Park jak Green Pandemonium itp,czyli ze wszystkimi zaangazowanymi w roznego rodzaju pro lewackie akcje itp
tylko w czesci racja; na organizowanej co rok przez St. Pauli imprezie (wlasciwie zlot eurpejskich bhoys) pojawia sie nie tylko lewica.
parę lat temu widziałem na chyba dwóch meczach grupę z NAC Breda (nie wyglądali na pikinikowych). Plątali się wokól "lewicowych sektorów", potem było wspolne picie. A przecież o żadnej zgodzie z NAC mowy nie ma. Ot, takie towarzyskie kontakty (podobno przez St. Pauli).
napewno nie!
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer

KellyCMI

Post autor: KellyCMI » 09.05.2009, 16:22

Często pojawiają się fotki i rewelacje o lewackich symbolach na stadionach Europy, to teraz w drugą stronę: kilka kolejek temu na meczu wyjazdowym Manchesteru United można było zobaczyć konfederatkę. Nie wiem czy to cokolwiek oznacza.
Pizgacz-Rozpierdalacz

nisc

Post autor: nisc » 09.05.2009, 17:41

"konfederatka" oznacza po prostu flage Skonfederowanych Stanow Ameryki (1860-1865) popularnie zwanych Konfederacja Poludnia :lol: pzdr
TYBET JEST SERBSKI

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 10.05.2009, 03:19

nisc pisze:"konfederatka" oznacza po prostu flage Skonfederowanych Stanow Ameryki (1860-1865) popularnie zwanych Konfederacja Poludnia :lol: pzdr
mnie się wydaje, że kolega KellyCMI jak najbardziej wie, czym jest 'konfederatka', jedynie mógł nieco nie rozumieć jej obecności na meczach MU 8)

/chociaż mam dziwne wrażenie, że nie wyczułem jakiejś głęboko zaowalu...zaewolu.. ukrytej ironii czy innego sarkazmu/
Obrazek

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 10.05.2009, 03:36

nosz kurwać, kto wyłączył możliwość zmiany postów na tym forum i dlaczego?!

coby nie rozmywać, to dziś znalazło mi się coś takiego, nie wiem czy już tu nie było:
[link]" target="_blank

jak można zauważyć, raczej chodzi o zgody i układy - ma się to w jakikolwiek sposób do ogólnopojętej rzeczywistości, czy to kolejny 'fakt prasowy' czy coś w ten deseń?
Obrazek

idraulico

Post autor: idraulico » 10.05.2009, 10:52

Millwall - Leeds

[link]" target="_blank

[link]" target="_blank

[link]" target="_blank

Nie czaje tej flagi tureckiej na 3 zdjeciu, moze ktos to wyjasnic?
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

Miki18

Post autor: Miki18 » 10.05.2009, 11:36

Ajax ma z kimś zgodę w Europie w ogóle:?:

Samo

Post autor: Samo » 10.05.2009, 11:57

nie jestem pewien, ale chyba mają z Anderlechtem.
Pogoń Szczecin

Gruby

Post autor: Gruby » 10.05.2009, 12:34

Idraulico możesz wstawić fotki na tinypic?
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

nisc

Post autor: nisc » 10.05.2009, 13:13

flaga Galatasaray zeby wk...Leeds, wiadomo co sie kiedys stalo w Stambule kiedy Turasy zaszlachtowaly dwoch fanow LUFC...wiec nic w tym racz\ej dziwnego,pozdro
TYBET JEST SERBSKI

idraulico

Post autor: idraulico » 10.05.2009, 18:49

Gruby pisze:Idraulico możesz wstawić fotki na tinypic?
Dodaj na koncu adresu "/"

Pozdrawiam!
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

Stary14

Post autor: Stary14 » 10.05.2009, 23:09

nisc pisze:flaga Galatasaray zeby wk...Leeds, wiadomo co sie kiedys stalo w Stambule kiedy Turasy zaszlachtowaly dwoch fanow LUFC...wiec nic w tym racz\ej dziwnego,pozdro
Jak fani Galaty jak to mecz Milwall-Leeds
GOOD NIGHT left SIDE!

1925

Post autor: 1925 » 10.05.2009, 23:31

Cyferka przy twoim niku pewnie wskazuje Twoj wiek wiec mozesz nie pamietac ze w 2000 roku w Polfinale Pucharu Uefa zagrały ze soba druzyny Galatasaray i Leeds ... i wlasnie w Stambule dla 2 lub 3 kibicow z Wysp wyjazd ten byl niestety .... ostatnim w zyciu ....
:arrow:

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 11.05.2009, 05:36

Ciekawie na Cyprze podczas ostatniego meczu w sezonie
[link]" target="_blank
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

Stary14

Post autor: Stary14 » 11.05.2009, 09:48

1925 pisze:Cyferka przy twoim niku pewnie wskazuje Twoj wiek wiec mozesz nie pamietac ze w 2000 roku w Polfinale Pucharu Uefa zagrały ze soba druzyny Galatasaray i Leeds ... i wlasnie w Stambule dla 2 lub 3 kibicow z Wysp wyjazd ten byl niestety .... ostatnim w zyciu ....
Dobrze to wydarzenie pamiętam a ta cyfra przy moim nicku nie oznacza wieku tylko kilkanaście słów których ty zapewne nie znasz.
GOOD NIGHT left SIDE!

1925

Post autor: 1925 » 11.05.2009, 10:06

Stary14 pisze:
1925 pisze:Cyferka przy twoim niku pewnie wskazuje Twoj wiek wiec mozesz nie pamietac ze w 2000 roku w Polfinale Pucharu Uefa zagrały ze soba druzyny Galatasaray i Leeds ... i wlasnie w Stambule dla 2 lub 3 kibicow z Wysp wyjazd ten byl niestety .... ostatnim w zyciu ....
Dobrze to wydarzenie pamiętam a ta cyfra przy moim nicku nie oznacza wieku tylko kilkanaście słów których ty zapewne nie znasz.
dobrze pamietasz a jednak pytasz ? :)
ehhh ..... ten internet ;) :wink:

14 - aryjczyku 8)
:arrow:

IFQ

Post autor: IFQ » 11.05.2009, 11:15

1925 pisze:
Stary14 pisze:

14 - aryjczyku 8)
Mógł nie skojarzyć wydarzenia z flagą. Proste.

ax88

Post autor: ax88 » 11.05.2009, 18:05

nisc pisze:flaga Galatasaray zeby wk...Leeds, wiadomo co sie kiedys stalo w Stambule kiedy Turasy zaszlachtowaly dwoch fanow LUFC...wiec nic w tym racz\ej dziwnego,pozdro
Pamietam ze było o tym głosno, to chyba był polfinał Pucharu Uefa. W finale Galata trafiła na Arsenal i nie mogło to sie skonczyc inaczej jak próbą odwetu angoli, tyle, że jak sie skończyło to nie wiem. Tutaj filmik z tamtego finału i walki Galatasaray z Arsenalem

http://www.youtube.com/watch?v=GQo1M3PS ... B3&index=0" target="_blank

ax88

Post autor: ax88 » 11.05.2009, 18:11

Tutaj lepszy filmik

http://www.youtube.com/watch?v=vZgJT8EC ... 3&index=15" target="_blank

nisc

Post autor: nisc » 11.05.2009, 19:39

wracajac do tureckich akcentow na The Den to jest nawet kilku aktywnych Turkow w ekipie MFC, wiem ze niektorzy sie moze temu dziwia ale tak naprawde jedyna konkretnie prawicowa i rasistowska ekipe mial i ma nadal Charlton ktorego hools byli nawet przez ok 15 lat ochroniarzami szefow BM ( stary14 pewnie zna skrot czyli nie trzeba rozwijac :) ) zadne tam Chelsea, WHU (Cass anyone? :lol: ) czy inni nie mieli tak silnych powiazan ze skrajna prawica jak nabojka CAFC.pozdro
TYBET JEST SERBSKI

Altruista

Post autor: Altruista » 11.05.2009, 20:12

nisc pisze:wracajac do tureckich akcentow na The Den to jest nawet kilku aktywnych Turkow w ekipie MFC, wiem ze niektorzy sie moze temu dziwia ale tak naprawde jedyna konkretnie prawicowa i rasistowska ekipe mial i ma nadal Charlton ktorego hools byli nawet przez ok 15 lat ochroniarzami szefow BM ( stary14 pewnie zna skrot czyli nie trzeba rozwijac :) ) zadne tam Chelsea, WHU (Cass anyone? :lol: ) czy inni nie mieli tak silnych powiazan ze skrajna prawica jak nabojka CAFC.pozdro
jeszcze Oldham

Stary14

Post autor: Stary14 » 11.05.2009, 21:37

IFQ pisze:
1925 pisze:
Stary14 pisze:quote]

14 - aryjczyku 8)
Mógł nie skojarzyć wydarzenia z flagą. Proste.
Dokładnie. Ale kolega 1925 chciał zabłysnąc i pokazać jaki to jest "kumaty" :wink:
GOOD NIGHT left SIDE!

nisc

Post autor: nisc » 11.05.2009, 23:53

wymieniajac CAFC mialem na mysli Londyn, Oldham jak najbardziej a poza nmi takie kluby jak: Bury, Burnley, Rochdale, Rotherham, Leeds, Blackpool,Blackburn,Darlington, Hartlepool, Port Vale, Stockport,Shrewsbury, Swansea, Airdrie, Falkirk, St. Mirren, Ayr zeby wymienic te bardziej aktywne,pozdro
TYBET JEST SERBSKI

Altruista

Post autor: Altruista » 13.05.2009, 23:47

wymień jeszcze klubym które mają najlepszą atmosferę na wyspach

NJ

Post autor: NJ » 14.05.2009, 02:27

pod katem natezenia dopingu na stadionie w premier league na pierwszym miejscu Stoke, pozniej Liverpool i Hull ;)

ostatnio bylo fajne porownanie w cotygodniowym podsumowaniu ligii zrobione ;)
Nafta 1946 Jedlicze

luc

Post autor: luc » 14.05.2009, 11:09

Śmierć kibica Barcelony po finale Pucharu Króla

W hiszpańskiej Gironie podczas ulicznego fetowania zdobycia Pucharu Króla przez Barcelonę jeden z kibiców wpadł z wysokości pięciu metrów do rzeki Onyar. 35-letni fan zmarł w skutek odniesionych obrażeń po przewiezieniu do szpitala.
W Barcelonie natomiast doszło do zamieszek między pseudokibicami a policją. 45 osób zostało zatrzymanych, a sto, w tym 34 funkcjonariuszy trafiło do szpitala.

W środę FC Barcelona sięgnęła po raz 25. po Puchar Króla. W finałowym pojedynku pokonała Athletic Bilbao 4:1.

onet.pl
Tolerancja cnotą ludzi bez przekonań.

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 14.05.2009, 12:15

na [link]" target="_blank jest krótki filmik z zajść niezła rozpierducha :D
ZAWISZA 4EVER

ODPOWIEDZ