EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
DemonHKS

Re: EuroInfo

Post autor: DemonHKS »

Nikogo nie zgrywam,nie jestem zadnym gosciem,a cala sprawe wyjasnilem z kims na priv nara
iparts.pl
wampirek

Post autor: wampirek »

czy mi sie przesłyszało czy któraś z ekip na wczorajszym meczu HSV-Bremen spiewala zabrzański karnawał ?
ax88

Post autor: ax88 »

Ta flaga wisi na stadionie Old Trafford, zawsze w tym samym miejscu i czesto na wyjazdach, ale to chyba nie jest flaga ekipy United.
agent 007

Post autor: agent 007 »

z kim ma zgody Celtic?
Strobo

Post autor: Strobo »

z St. Pauli
nisc

Post autor: nisc »

ah temat zgod brytyjskich klubow :roll: Celtic, ani zaden klub z UK zgod jako calosc kibicowska nie ma z nikim (jesli sie myle niech mnie ktos poprawi), a ST.Pauli trzyma z takimi grupami na Celtic Park jak Green Pandemonium itp,czyli ze wszystkimi zaangazowanymi w roznego rodzaju pro lewackie akcje itp. , co do tego tematu sam wbilem sie w szok kiedy okazalo sie ze polowa Liverpoolu trzyma z Rangers a druga z Celtikiem ( na przyklad podczas derbow Belfastu mnostwo ludzi z Linfield czy tez Glentoranu mialo barwy LFC na sobie , podczas kiedy w naszym kraju raczej kojarzy sie LIverpool z Celtikiem) itp itd. Jedynym faktem jest ze na przyklad w Glasgow sklepy Greaves Sport sprzedaj kaptury i koszuli St.Pauli, Livorno , La Coruny, Bilbao i tak dalej, na tej samej komercyjnej zasadzie jak w JJB znajdziecie barwy HSV, Chelski czy Porto. a kibice wiedza swoje i jesli zapytacie o "zgody" ekipy CSC czy ICF to Was wysmieja bo takie pojecie tu dla ogolu ludzi a w szczegolnosci dla ekip nie istnieje....to samo jesli chodzi o "zgode" Celtiku i Man Utd....trzeba bylo byc tutaj i zobaczyc jak kibole Man Utd reagowali na mecz z CFC i vice versa,totalna nienawisc i mowie tu o takich ekipach jak stare CSC i "Men In Black" z Salford ( czyli hard core totalny) to wszystko jest jednak 100 razy bardziej skomplikowane i w 5 minut wyjasnic sie nie da...pozdro
CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy »

W sumie to nisc ma rację. Chociaz kontakty pewnych ludzi z Celtiku (jest ich całkiem sporo- to nie tylko Pandemonium, czy towarzystwo Celtic Against Fascism, ale większa grupa - generalnie pokrywająca się z czytelnikami i redaktorami Tiocfaidh ar La :D). Żeby było ciekawiej, chłopaki z CSC wcale się jakoś szczególnie entuzjastycznie nie odnoszą do pojawiających się całkiem często na Celtiku kibiców z Pauli. Tych gości podejmują raczej lewicujące kręgi fanów Celtiku.
Tak swoją drogą, to wydaje mi się że w porówenaniu do sytuacji sprzed powiedzmy 7 lat, kiedy po raz pierwszy byłem na Celtiku i starałem się jakoś "wyczuć klimat", dzisiaj ludzie z firmy Celtiku jakoś tak mniej się angażują politycznie :) Oczywiście kiedyś bywałem w Glasgow sporadycznie - na 3, 4 meczach w roku i może po prostu byłem za mało zorientowany, ale mam wrażenie, że dziś ideały Jamesa Connollyego są nieco mniej ważne, hehe.
Fakt, że kontakty z Liverpoolem i Man.Utd nie są typowymi "polskimi zgodami", ale myslę że biorąc pod uwagę ogół kibiców jest spora sympatia (nawet mimo tych epizodów o których przy okazji meczów Celtic - Manchester wspominal nisc. Na meczu Champions League w Glasgow parę lat temu byłem i fakt, emocji było sporo po obu stronach. Ale przy innych okazjach widziałem zupełnie inne nastawienie).Chociaż na pewno nie są to zgody ekip.
Przy okazji - parę lat temu widziałem na chyba dwóch meczach grupę z NAC Breda (nie wyglądali na pikinikowych). Plątali się wokól "lewicowych sektorów", potem było wspolne picie. A przecież o żadnej zgodzie z NAC mowy nie ma. Ot, takie towarzyskie kontakty (podobno przez St. Pauli). Na podobnej zasadzie bywali sympatycy Ahletic.
Natomiast dobre kontakty ma CSC z Feyenoordem. To też nie zgoda, ale myslę, że układzikiem mozna by to spokojnie nazwać. Celtic kiedyś Feye' wspomógł (podobno było tych razów więcej, ale nie będę zgrywał lepiej poinformowanego niż jestem w rzeczywistości -w każdym razie nadal jest Feyenoord ciepło wspominany).
KellyCMI

Post autor: KellyCMI »

Często pojawiają się fotki i rewelacje o lewackich symbolach na stadionach Europy, to teraz w drugą stronę: kilka kolejek temu na meczu wyjazdowym Manchesteru United można było zobaczyć konfederatkę. Nie wiem czy to cokolwiek oznacza.
nisc

"konfederatka" oznacza po prostu flage Skonfederowanych Stanow Ameryki (1860-1865) popularnie zwanych Konfederacja Poludnia :lol: pzdr
aktywowany2

Post autor: aktywowany2 »

nisc pisze:"konfederatka" oznacza po prostu flage Skonfederowanych Stanow Ameryki (1860-1865) popularnie zwanych Konfederacja Poludnia :lol: pzdr
mnie się wydaje, że kolega KellyCMI jak najbardziej wie, czym jest 'konfederatka', jedynie mógł nieco nie rozumieć jej obecności na meczach MU 8)

/chociaż mam dziwne wrażenie, że nie wyczułem jakiejś głęboko zaowalu...zaewolu.. ukrytej ironii czy innego sarkazmu/
idraulico
Kontakt:

Post autor: idraulico »

Millwall - Leeds

http://img237.#.us/img237/471/leedswall.jpg" target="_blank

http://img12.#.us/img12/9989/leedswall2.jpg" target="_blank

http://i3.photobucket.com/albums/y61/he ... n/wall.jpg" target="_blank

Nie czaje tej flagi tureckiej na 3 zdjeciu, moze ktos to wyjasnic?
Miki18

Post autor: Miki18 »

Ajax ma z kimś zgodę w Europie w ogóle:?:
Samo

Post autor: Samo »

nie jestem pewien, ale chyba mają z Anderlechtem.
Gruby

Post autor: Gruby »

Idraulico możesz wstawić fotki na tinypic?
idraulico
Kontakt:

Post autor: idraulico »

Gruby pisze:Idraulico możesz wstawić fotki na tinypic?
Dodaj na koncu adresu "/"

Pozdrawiam!
1925

Post autor: 1925 »

Cyferka przy twoim niku pewnie wskazuje Twoj wiek wiec mozesz nie pamietac ze w 2000 roku w Polfinale Pucharu Uefa zagrały ze soba druzyny Galatasaray i Leeds ... i wlasnie w Stambule dla 2 lub 3 kibicow z Wysp wyjazd ten byl niestety .... ostatnim w zyciu ....
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

Ciekawie na Cyprze podczas ostatniego meczu w sezonie
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708,19 ... omosc.html" target="_blank
Stary14

Post autor: Stary14 »

1925 pisze:Cyferka przy twoim niku pewnie wskazuje Twoj wiek wiec mozesz nie pamietac ze w 2000 roku w Polfinale Pucharu Uefa zagrały ze soba druzyny Galatasaray i Leeds ... i wlasnie w Stambule dla 2 lub 3 kibicow z Wysp wyjazd ten byl niestety .... ostatnim w zyciu ....
Dobrze to wydarzenie pamiętam a ta cyfra przy moim nicku nie oznacza wieku tylko kilkanaście słów których ty zapewne nie znasz.
ax88

Post autor: ax88 »

Tutaj lepszy filmik

http://www.youtube.com/watch?v=vZgJT8EC ... 3&index=15" target="_blank
nisc

wymieniajac CAFC mialem na mysli Londyn, Oldham jak najbardziej a poza nmi takie kluby jak: Bury, Burnley, Rochdale, Rotherham, Leeds, Blackpool,Blackburn,Darlington, Hartlepool, Port Vale, Stockport,Shrewsbury, Swansea, Airdrie, Falkirk, St. Mirren, Ayr zeby wymienic te bardziej aktywne,pozdro
Altruista

Post autor: Altruista »

wymień jeszcze klubym które mają najlepszą atmosferę na wyspach
NJ

Post autor: NJ »

pod katem natezenia dopingu na stadionie w premier league na pierwszym miejscu Stoke, pozniej Liverpool i Hull ;)

ostatnio bylo fajne porownanie w cotygodniowym podsumowaniu ligii zrobione ;)
havamal

Post autor: havamal »

LAZIO - Sampdoria

http://www.uncoltuitatdelume.net/2009/0 ... mele-poze/" target="_blank

:evil: 8) GRANDE LAZIO 8) :evil:
nisc

jesienia turystycznie bylem na Lazio-Sampa musze przyznac ze po pierwszej wizycie na polwyspie apeninskim na meczu bylem pod wrazeniem dopingu itp....pozdro
citizen

Post autor: citizen »

W Burnley co wybory chyba najwiekszy procent BNP przechodzi:)
nisc

cale Lancashire to ostoja BNP,NF i BM,co w sumie takie zle nie jest hehe
citizen

Paradoksalnie Blackburn (tez Lancashire) pakisami stoi :)

Moze dlatego ludzie widza co sie dzieje i glosuja jak trzeba :>
AL BUNDY

Post autor: AL BUNDY »

Ranking frekfencji 2007/2008
http://portalkibica.pl/aktualnosci/rank ... uropy.html" target="_blank" target="_blank
zab

Post autor: zab »

Filmiki z burd w Barcelonie iświetowania pucharów:
http://www.elmundodeportivo.es/web/gen/ ... 3704075696#" target="_blank
Abdon

Post autor: Abdon »

Co oznacza skrót BNP,BM itp?
citizen

Fakt faktem pakole generalnie opanowaly taksy cos na wzor mafii taksowkowej:)
FCO

Post autor: FCO »

Podczas meczu Atletico Madrid - Valencia, obecnych 10 kibiców Ruchu Chorzów.
FULL OF HATE

Post autor: FULL OF HATE »

nisc pisze:jesienia turystycznie bylem na Lazio-Sampa musze przyznac ze po pierwszej wizycie na polwyspie apeninskim na meczu bylem pod wrazeniem dopingu itp....pozdro
na finale Sampdoria konkretny doping,nawet sporymi momentami zdecydowanie lepszy niż Lazio,ale może przez to ze bylem po stronie gości.
nisc

krotko mowiac pakistanskie i angielskie taksowki nie wchodza sobie w droge poza jednym rondem przez ktore musza przejechac :) cos jak w Belfascie gdzie mn. kazdy wie do jakiej taksowki powinien a do jakiej nie wsiasc....

a wracajac do tematu euroinfo nadchodzacy weekend to play-offy w Londynie

sobota : Shrewsbury-Gillingham ( English Border Firm - ekipa Shrewsbury to czolowka angielskich nizszych lig, Gillingham slabe kibicowsko )
niedziela : Millwall-Scunthorpe ( tych pierwszych przedstawiac nie trzeba- MFC dostal grubo ponad 30 tys biletow na ten mecz), Scunnie to typowy lokalny klub z Yorkshire ale swoje kosy ( Roterham, Doncaster) jednak nie bedzie ich wiecej niz 10-12 tysiecy
poniedzialek prawdziwy hicior Burnley-Sheffield United (oba kluby kibicowsko to zdecydowana czolowka na wyspach , maja przyznane po bagatela 37,5 tysiecy biletow :shock: , choc watpie zeby Burnley przy najwiekszej frekwencji okolo 15 tys ludzi zdolal ta pule wykorzystac)
niemniej jednak goracy weekend na wembley, nalezy sie spodziewac prawdziwej inwazji kibicowskich obiezyswiatow z Niemiec, Wloch czy Szwajcarii hehe.
do tego w Szkocji "Helicopter Sunday" a wiec bedzie bardzo interesujaco,pozdro
BobSwagger

Post autor: BobSwagger »

FULL OF HATE pisze:
nisc pisze:jesienia turystycznie bylem na Lazio-Sampa musze przyznac ze po pierwszej wizycie na polwyspie apeninskim na meczu bylem pod wrazeniem dopingu itp....pozdro
na finale Sampdoria konkretny doping,nawet sporymi momentami zdecydowanie lepszy niż Lazio,ale może przez to ze bylem po stronie gości.
Sądząc po opisie myślałem, że będziesz po stronie Lazio ;) Mógłby ktoś przedstawić historię FC United of Manchester oraz innych tego typu klubów w Anglii ?
nisc

FCUofM zalozony przez kiboli Man Utd w protescie przeciwko sponsorom z hameryki, graja mecze podajze w Bury, z tego co wiem chyba tylko bramkami przegrali awans do wyzszej ligi w tym roku, chyba sa w lidze nr 7 bo mieli juz 2 awanse
Wimbledon AFC- po przeniesieniu sie sponsora i druzyny do Milton Keynes rozpoczeli od nowa, udalo im sie tez w sadzie wywalczyc prawo do wszystkich pucharow itp wywalczonych przez Wimbledon przez wszystkie lata egzystencji, w tym roku awansowali do najnizszej ligi ogolnokrajowej Conference,gonia wiec MK Dons ktorzy nie awansowali z League One,teraz sa juz tylko 2 ligi roznicy, zapewniam Was ze w wypadku spotkania tych dwoch klubow mimo angielskiego obecnego sflegmaczenia na trybunach w tym wypadku spokojnie nie bedzie....
Poza tym ekipa Stoke City kibicuje i sponsoruje jeden z lokalnych klubikow z okolicy (Alsager FC) ale jest to tylko jeden z FC i raczej rozrywka niedzielna
w tym samym charakterze co niedziele wszystkie ekipy kibicowskie na wyspach uczestnicza w amatotorskich ligach..pozdro
citizen

Dokladnie wynajmuja boisko w Bury i tam graja...

Dzis cos czytalem ze karnet na caly sezon przyszly ma kosztowac 50 funtow hehe.

Co do Burnley to cale miasto sie wybiera pewnie tak samo jak cale miasto na mecz Burnley w lidze przychodzi.

W sumie wole ich niz Sheffield,niejedna ekipa mialaby tam wesolo.
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Nie wiem jak duze jest Burnley ale w lidze raczej frekwencyjnie nie blyszcza na tle innych rywali.

http://www.tonykempster.co.uk/div1att.htm" target="_blank

Na tej samej stronie mozna obejrzec tez frekwencje wspomnianych wyzej klubow Wimbledon:
http://www.tonykempster.co.uk/confsatt.htm" target="_blank
oraz FC United of Manchester:
http://www.tonykempster.co.uk/nppatt.htm" target="_blank
FULL OF HATE

Post autor: FULL OF HATE »

BobSwagger pisze:
FULL OF HATE pisze:
Sądząc po opisie myślałem, że będziesz po stronie Lazio ;)
byłem tylko na rogu trybuny tevere blisko Sampdorii, a na CN nie było możliwości kupienia biletu.
nisc

flaga CSKA wczoraj na sektorze Szachtara? turysci/przypadek/CSKA Kijow? bo troche to dziwnie wygladalo biorac pod uwage ukrainsko-rosyjskie "uklady"
ODPOWIEDZ