Kibice w UK
-
Re: Kibice w UK
Tak, ale z tą różnicą że Angole to zaje@iście śpiewają a nas krzyczą :] Wpadła mi w ucho ;]
a co do Fields. . . to odgałeś moją 2 zagadke bo też się kiedyś nad tą pieśnią zastanawiałem ;]
Dzięki i jak byś trafił gdzies jakiś filmik z tym "Liverpool" daj znać na pw
a co do Fields. . . to odgałeś moją 2 zagadke bo też się kiedyś nad tą pieśnią zastanawiałem ;]
Dzięki i jak byś trafił gdzies jakiś filmik z tym "Liverpool" daj znać na pw
-
Ja mam takie pytanie, jak wygląda sprawa tożsamości narodowej kibiców Celticu? Wiadomo, że klub to Duma Irlandii, obecne są flagi i szale irlandzkie ect. Ale większość Celtów to chyba jednak Szkoci? Którą reprezentację wspierają kibice CFC?

-
Wiekszosc z nich wybiera reprezentacje Szkocji, widac to chocby po flagach na meczach.pzdrViclav pisze:Ja mam takie pytanie, jak wygląda sprawa tożsamości narodowej kibiców Celticu? Wiadomo, że klub to Duma Irlandii, obecne są flagi i szale irlandzkie ect. Ale większość Celtów to chyba jednak Szkoci? Którą reprezentację wspierają kibice CFC?
Wizard. pisze:Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora lub administratora tego forum. Powód przyznania ostrzeżenia:Ostrzeżenie zostało przyznane w związku z napisanym przez Ciebie postem: http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 67#p509967
awex napisał:
Derby Rzeszowa i Krakowa (po francusku)
http://www.youtube.com/watch?v=RW9CR5onNV8
To tylko fragment ? czy jest moze caly reportaz.
-
no to chyba na innych meczach i na innych stadionach bywalismy ;)... Akurat jesli chodzi o ilosc flag, to stosunek irlandzkich do szkockich jest jak 10 do 1.
Natomiast jeśli chodzi o to z kim się utożsamiają kibice - wsród kilkudziesięciu tysięcy zwyczajnych fanów odwiedzających stadion nikt ankiety nie prowadził, więc nie bardzo wiem, czy na takie pytanie da się obiektywnie odpowiedzieć. Natomiast jesli chodzi o ludzi bardziej zaangazowanych (czy to w "rozrabiactwo", czy to skupionych wokól zina TAL i tak dalej) to zapewniam ze olbrzymia większość olewa repre Szkocji (z kilku powodow, zwykle politycznych, ale nie tylko) . Kibicują wyłącznie reprezentacji Republiki.
Natomiast jeśli chodzi o to z kim się utożsamiają kibice - wsród kilkudziesięciu tysięcy zwyczajnych fanów odwiedzających stadion nikt ankiety nie prowadził, więc nie bardzo wiem, czy na takie pytanie da się obiektywnie odpowiedzieć. Natomiast jesli chodzi o ludzi bardziej zaangazowanych (czy to w "rozrabiactwo", czy to skupionych wokól zina TAL i tak dalej) to zapewniam ze olbrzymia większość olewa repre Szkocji (z kilku powodow, zwykle politycznych, ale nie tylko) . Kibicują wyłącznie reprezentacji Republiki.
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"
-
Ile wczoraj Millwall w Leeds? może ktoś był?
-
co tak słabo?? mimo że mecz był w poniedziałek ... to zawsze na tak prestiżowy mecz jeździli w dużo większych liczbach
-
@pal buta
to co slyszales w tv, to bylo murderers, spiewane na te melodie...
Chyba nie ma ekipy na wyspach ktora nie mialaby czegos na te melodie, zaleznie od nazwy miasta i ukladu sylab masz standardy co spiewaja wszyscy
to co slyszales w tv, to bylo murderers, spiewane na te melodie...
Chyba nie ma ekipy na wyspach ktora nie mialaby czegos na te melodie, zaleznie od nazwy miasta i ukladu sylab masz standardy co spiewaja wszyscy
-
Panowie, krótki temat, w nastepnym tyg. chciałbym sie wybrac na meczyk, najlepiej jakby był w godzinach wieczornych, dzien tyg. obojetny.....chodzi mi o Londyn, co możecie polecić ?
[link]
-
Z mojej strony polecić mogę sobotni mecz Wimbledonu z Rushden & Diamonds o 15. Mecz o tyle ciekawy, że w ostatnim meczu u siebie Wimbledon zagrał do d*** i kibice po raz pierwszy od 8 lat dali wyraz swojemu niezadowoleniu, więc grajkowie na pewno będą chcieli się dać z siebie wszystko, tym bardziej, że jest to mecz "ostatniej szansy" dla Wimbledonu jeśli chodzi o walkę o baraże. Poza tym w składzie rywali gra brat Johna Terry'ego, więc jak zaczną się śpiewy typu: "Czy twój brat bzykał twoją żonę" będzie na pewno wesoło. No i na zakończenie, masz niepowtarzalną okazję napicia się piwka przed meczem z moją skromną osobą :)
Poza tym we wtorek Wimbledon gra u siebie z Wrexham o 19:45, ale na tym meczu niestety nie będę z powodu imprezy w pracy, której nie chcę opuścić.
Poza tym we wtorek Wimbledon gra u siebie z Wrexham o 19:45, ale na tym meczu niestety nie będę z powodu imprezy w pracy, której nie chcę opuścić.
[link]
-
Moze malo to ma wspolnego z zazwyczaj poruszanymi tutaj tematami, ale jednak kibicowskie.
FC United stalo sie posiadaczem terenow w Manchesterze pod nowy stadion. Powstanie on w... Newton Heath, czyli dokladnie tam gdzie zaczynalo Man United (to wlasnie ich kolory nosza teraz kibice United na mecze)
FC United stalo sie posiadaczem terenow w Manchesterze pod nowy stadion. Powstanie on w... Newton Heath, czyli dokladnie tam gdzie zaczynalo Man United (to wlasnie ich kolory nosza teraz kibice United na mecze)
-
zapytam z ciekawosci: ile kosztuje mniej wiecej bilet wstepu na mecze zespołów typu Wimbledon, Millwall, Leeds itd??
-
Na Wimbledon 12 funtów na stanie i chyba 16 na siedzenie(nie wiem bo nigdy nie idę na miejsca siedzące). Millwall i Leeds grają w League 1 więc bilety będą droższe, obstawiam, że około 20-25 f, ale może wypowie się ktoś kto się zna na temacie.
[link]
-
ManU przyjechali do Boltonu? W telewizorni pokazywano jakiś pusty sektor, który wyglądał na przeznaczony dla przyjezdnych, stąd moje pytanie.
Pizgacz-Rozpierdalacz
-
W tamtym roku byłem na Leeds-Millwall bilety zalatwiał mi typ po 22funty..chyba w tym roku nic sie nie zmieniło..maliniok pisze:Na Wimbledon 12 funtów na stanie i chyba 16 na siedzenie(nie wiem bo nigdy nie idę na miejsca siedzące). Millwall i Leeds grają w League 1 więc bilety będą droższe, obstawiam, że około 20-25 f, ale może wypowie się ktoś kto się zna na temacie.
-
tu w tym linku masz mapke na dole, na niej jest Norbiton Station, do ktorej mozna dojechac w 15 min z Waterloo StationwallE pisze:jak mam takie pytanie, jak najlepiej się dostać komunikacją miejską z centrum Londynu na obecny stadion Wimbledonu? Dzięki za informację.
[link]

-
Byli na milion procent na dole za bramka i teraz przez procenty nie pamietam czy czasem nie po drugiej stronie stadionu... Tez sie zdziwilem czemu taki pusty, ale nie peirwszy raz to widze... mogli oddac wejsciowki dla United :/KellyCMI pisze:ManU przyjechali do Boltonu? W telewizorni pokazywano jakiś pusty sektor, który wyglądał na przeznaczony dla przyjezdnych, stąd moje pytanie.
-
Z Waterloo albo z Clapham Junction masz pociąg. Jedzie jakieś 20-25 minut, wysiadasz na stacji Norbiton i jakieś 10 minut z buta.
[link]
-
Czy ktos moze cos napisac nt. kibicow najstarszego klubu swiata, FC Sheffield- to znaczy- po pierwsze - czy w ogole istnieja, a jesli tak, to jaki maja stos.do S. United i S. Wednesday
z gory dzieki, sory za brak polskich liter
z gory dzieki, sory za brak polskich liter
-
Na Sheffield chodzą raczej tylko zapalency, do United i Wednesday nawet nie ma co rownac, nie sadze aby mieli nawet jakąkolwiek ekipe.
-
aha, dzięki...tego się właśnie " obawiałem"...nie mogę tego pojąć, jak w kraju tak zwariowanym na punkcie piłki jak Anglia NAJSTARSZY ( a to nie byle co...) klub piłkarski świata nie może znaleźć jakiegoś chociażby drugorzędnego sponsora, dzięki któremu znalazłby się chociaż w trzeciej - drugiej lidze...sory za OTax88 pisze:Na Sheffield chodzą raczej tylko zapalency, do United i Wednesday nawet nie ma co rownac, nie sadze aby mieli nawet jakąkolwiek ekipe.
-
Moze ktos opisac FC Southampton? Maja jakas ekipe? Ultrasuja? Jezdza na wyjazdy?
Honor, Ojczyzna... lecz kim jest wasz bóg?!
Semicki fundament dla słowiańskich dusz
Żydówka wam matką, Jehowa wasz bóg.
Żydowska książeczka symbolem tych cnót
Semicki fundament dla słowiańskich dusz
Żydówka wam matką, Jehowa wasz bóg.
Żydowska książeczka symbolem tych cnót
-
nisc pisał o nich, wystarczy poszukac.
So'to maja opinie piknikow ale nawet opinia Porsmouth sie o nich zmienila w ostatnich paru latach bo mlodzi sie baaardzo wyrobli (jak wszedzie prawie w Anglii) powszechnie znana jest zwykla kibicowska lojalnosc fanow Southampton, jezdza wszedzie nawet w srodku tygodnia na zajebiscie dalekie wyjazdy...ogolnie jednak pozasportowo to w stosunku do sasiadow ( Pompey, Plymouth,Exeter) raczej sporo im brakuje....pozdro
-
-
W marcowym wydaniu TMK jest podobno artykuł o angielskich kibicach zatytułowany "Druga Anglia?". Jeśli ktoś posiada, dałoby radę wkleić skana dla emigrantów? Może być PW.
[link]
-
Gdzie mogę znaleźć wszelkie informacje na temat kibiców Leeds? Tekst może być w języku angielskim. Ewentualnie w jaką lekturę powinienem się zaopatrzyć?

Korwin Mikke mym idolem, Che Komorro ja pie*dolę
-
[link]maliniok pisze:W marcowym wydaniu TMK jest podobno artykuł o angielskich kibicach zatytułowany "Druga Anglia?". Jeśli ktoś posiada, dałoby radę wkleić skana dla emigrantów? Może być PW.
[link]
CHWDP
-
Dzięki wielkie! Ciekawy artykuł, jednak gwoli ścisłości pozwolę sobie na dwa sprostowania jeśli chodzi o Wimbledon.
Po 1: Kibice Wimbledonu nie dochodzili praw do historii i pamiątek klubowych w sądzie a oddanie ich przez franczyzę MK było warunkiem zaakceptowania ich związku kibiców przez Angielskie Stowarzyszenie kibiców. Ponadto, pamiątki te nie należą do klubu AFC Wimbledon a do administracyjnej dzielnicy Merton, w której leży okolica Wimbledon.
Po 2: Większość kibiców AFCW ma nadzieję, że ich klub NIGDY NIE ZAGRA przeciw franczyzie MK. Więcej na ten temat napisałem jakiś czas temu na blogu: [link]
Po 1: Kibice Wimbledonu nie dochodzili praw do historii i pamiątek klubowych w sądzie a oddanie ich przez franczyzę MK było warunkiem zaakceptowania ich związku kibiców przez Angielskie Stowarzyszenie kibiców. Ponadto, pamiątki te nie należą do klubu AFC Wimbledon a do administracyjnej dzielnicy Merton, w której leży okolica Wimbledon.
Po 2: Większość kibiców AFCW ma nadzieję, że ich klub NIGDY NIE ZAGRA przeciw franczyzie MK. Więcej na ten temat napisałem jakiś czas temu na blogu: [link]
[link]
-
Ostatnio sporo się działo na derbach pomiędzy Port Vale a Crewe Alexandra , ekipa PVFC rozjebała kilka autokarów z kibicami CAFC w okolicach stadionu , kilkanaście osób aresztowanych i z tego co wyczytałem w gazecie kilku mieszkańców Burslem na murawie w czasie meczu
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
Warto tez dodac, odnosnie tych skanow, ze kibice LFC tez zalozyli swoj wlasny klub na znak protestow. Oczywiscie nijak ma sie to do FC i nie jest tak popularny, ale jednak tez garstka z nich poszla w tym kierunku. Ciekawi mnie czy czasem nie tam skoncza kibice, gdy liga angielska bedzie juz tak popularna i dochodowa ze zrobi sie z tego drugi NBA. Wtedy takie kluby beda powstawaly jeden za drugim. Nizsze ligi raczej zostana tak jak sa, ale premiership jest coraz blizej do stania sie NBA. Albo np stworzenia europejskiej super ligi...
Wiem, za daleko w przyszlosc wybieglem.
Wiem, za daleko w przyszlosc wybieglem.
-
Tylko jak sami mówią kibice LFC ich AFC Liverpool nie jest klubem protestu, jak FCUM. Tłumaczą to w ten sposób, że nie sprzeciwiają się FC Liverpool i nie namawiają nikogo do bojkotu a założyli ten klub by przyciągnąć dzieciaki i ludzi których nie stać na chodzenie na Premier League i by odbudować społeczność kibicowską, itd. Jednak za każdym razem podkreślają, że nie są przeciw, tylko niejako chcą być obok Liverpool.
Co do Premier League, to masz dużo racji. Coś z tego wyniknie. Czytałem kiedyś w jakiejś popularnej gazecie (niestety nie pamiętam jakiej) artykuł jakiegoś dziennikarzyny, który przekonywał jak wspaniale byłoby, gdyby nikt z Premier League nie spadał i nikt do niej nie awansował. Oczywiście to tylko wymysły jakiegoś czubka, jednak takie pomysły jak 39 kolejka rozgrywana w krajach dalekiej Azji i USA czy utworzenie Premier League 2 wyszły z ust władz angielskiej piłki, więc na pewno coś jest na rzeczy.
Co do Premier League, to masz dużo racji. Coś z tego wyniknie. Czytałem kiedyś w jakiejś popularnej gazecie (niestety nie pamiętam jakiej) artykuł jakiegoś dziennikarzyny, który przekonywał jak wspaniale byłoby, gdyby nikt z Premier League nie spadał i nikt do niej nie awansował. Oczywiście to tylko wymysły jakiegoś czubka, jednak takie pomysły jak 39 kolejka rozgrywana w krajach dalekiej Azji i USA czy utworzenie Premier League 2 wyszły z ust władz angielskiej piłki, więc na pewno coś jest na rzeczy.
[link]
-
11.04.2010 Aberdeen - St. Johnstone
Po niemal że pół roku przerwy od futbolu w końcu udało mi się obejrzeć na żywo mecz. Wybrałem się na spotkanie miejscowej drużyny FC Aberdeen. Mecz o 12:15, równa 12 zakupiłem bilet i bez żadnego problemu wbijam na stadion. Cena biletu to jedyne 11 funów. Promocja dla wszystkich kibiców o 50% więc zajebiście trafiłem :) Cena biletu równała się oczywiście z jakością spotkania i o jakiekolwiek ekcesy kibicowskie można było zapomnieć.
Przed pierwszym gwizdkiem odbył się gest ku czci zmarłych Polaków w wczorajszym tragicznym wypadku, ładne zachowanie szkockiej publiczności udokumentowany filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=DGOz-ArzH5s
Miejscowi bez zorganizowanego dopingu, poza paroma okrzykami na stadionie z ich strony to wszystko. Gości ok 200 osób, coś tam kilka razy głośniej krzyknęli i na tym koniec. Ogólnie padaka w porównaniu z polskim ruchem kibicowskim. A piłka też jakoś rewelacji nie zauważyłem. Wynik 3-1 dla St. Johnstone. Śmiesznym momentem okazało się żegnanie służb mundurowych przez kibica gości, dokładnie nie wiem o co poszło a zarazem nic wielkiego się nie stało, zobaczcie sami http://www.youtube.com/watch?v=D_A41-LF ... r_embedded
Po niemal że pół roku przerwy od futbolu w końcu udało mi się obejrzeć na żywo mecz. Wybrałem się na spotkanie miejscowej drużyny FC Aberdeen. Mecz o 12:15, równa 12 zakupiłem bilet i bez żadnego problemu wbijam na stadion. Cena biletu to jedyne 11 funów. Promocja dla wszystkich kibiców o 50% więc zajebiście trafiłem :) Cena biletu równała się oczywiście z jakością spotkania i o jakiekolwiek ekcesy kibicowskie można było zapomnieć.
Przed pierwszym gwizdkiem odbył się gest ku czci zmarłych Polaków w wczorajszym tragicznym wypadku, ładne zachowanie szkockiej publiczności udokumentowany filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=DGOz-ArzH5s
Miejscowi bez zorganizowanego dopingu, poza paroma okrzykami na stadionie z ich strony to wszystko. Gości ok 200 osób, coś tam kilka razy głośniej krzyknęli i na tym koniec. Ogólnie padaka w porównaniu z polskim ruchem kibicowskim. A piłka też jakoś rewelacji nie zauważyłem. Wynik 3-1 dla St. Johnstone. Śmiesznym momentem okazało się żegnanie służb mundurowych przez kibica gości, dokładnie nie wiem o co poszło a zarazem nic wielkiego się nie stało, zobaczcie sami http://www.youtube.com/watch?v=D_A41-LF ... r_embedded
1938
-
Moglby ktos opisac Millwall wiem ze maja szanse na awans wyzej wiem ze kiedys byli mocna ekipa w Londynie a jak sytuacja wyglada aktualnie ?
mamonki pisze: klucz otwierajacy wszystkie zamki jest zajebisty, ale zamek otwierany przez wszystkie klucze jest chujowy.. I tyle w temacie co do szmat i kozakow.
-
dlaczego oni w czasie minuty ciszy zaczynają i nie przestają klaskać?croppekkk pisze:11.04.2010 Aberdeen - St. Johnstone
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Bo w Szkocji jest tak, że pamięć poległych czci się poprzez bicie braw na stojąco.
Jak na angielskie warunki wciaz sa dobra ekipa.Samin pisze:Moglby ktos opisac Millwall wiem ze maja szanse na awans wyzej wiem ze kiedys byli mocna ekipa w Londynie a jak sytuacja wyglada aktualnie ?
-
Kilka zdjęć z opisywanego spotkania.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Goście [link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Goście [link]
1938
-
Byłeś w końcu gdzieś? Podzielisz się wrażeniami?General pisze:Panowie, krótki temat, w nastepnym tyg. chciałbym sie wybrac na meczyk, najlepiej jakby był w godzinach wieczornych, dzien tyg. obojetny.....chodzi mi o Londyn, co możecie polecić ?
[link]
-
General dzisiaj masz w Londynie do wyboru do koloru:maliniok pisze:Byłeś w końcu gdzieś? Podzielisz się wrażeniami?General pisze:Panowie, krótki temat, w nastepnym tyg. chciałbym sie wybrac na meczyk, najlepiej jakby był w godzinach wieczornych, dzien tyg. obojetny.....chodzi mi o Londyn, co możecie polecić ?
-Fulham - Wolverhampton
-Tottenham - Chelsea
-Queen Park R. - Cardiff C.
-Charlton Athletic - Norwich C.
-Leyton Orient - Stockport County
-Dagenham & R'bridge - Burton