Kibice w UK
Moderator: Automoderation
-
Störtebeker
Re: Kibice w UK
tak, mecz odbedzie sie 15.05.2010 pomiedzy naszymi ALL STARS a FC United z okazji 100 letnich urodzin FC Sankt Pauli; mecz z Celticem dopiero 18.05 (na taki termin dogadali sie, a tak nota bene Celtic zarzadal horendalnej gazy, ale po interwencji Bhoys jakos poszlo).
FC United of Manchester jest tu klubem kontrowersyjnym, z jednej strony szacun za zaangazowanie i pomysl a zdrugiej ... w 2008 (?) grali mecz towazyski z 1.FC Lok Lipsk (tez zalozony na nowo przez kiboli tego klubu), ale ten klub nie jesz na Sankt Pauli popularny z wiadomych powodow. Mysle ze i tak bedzie komplet; zostalo juz niewiele biletow.
Pzdr.
FC United of Manchester jest tu klubem kontrowersyjnym, z jednej strony szacun za zaangazowanie i pomysl a zdrugiej ... w 2008 (?) grali mecz towazyski z 1.FC Lok Lipsk (tez zalozony na nowo przez kiboli tego klubu), ale ten klub nie jesz na Sankt Pauli popularny z wiadomych powodow. Mysle ze i tak bedzie komplet; zostalo juz niewiele biletow.
Pzdr.
Störtebeker pisze:to cytuj dokladnie: texty te walono na meczu St. Mirren - Celtic juz w 1985 roku!
Störtebeker pisze:a ja akurat nie wierze, ze masz jakiekolwiek kontakty z autorem wyzej wymienionej ksiazki, ale nie chce cie kompromitowac kompletnie, bo MY oboje wiemy z jakich jeszcze publikacji czerpiesz te swoje informacje, co nie...?
sluchaj stary na co Ci takie przepychanki, z O'Kanem akurat mialem kilka spotkan poniewaz biore udzial w pisaniu ksiazki na tematy kibicowskie w ktorej beda rozdzialy poswiecone europejskim wojazom obydwu stron Old Firm i akurat jego autoryzacji do tlumaczenia kilku rozdzialow jego ksiazki potrzebowalem, a ze jest to bardzo dobry znajomy A. z ICF ktory ta ksiazke wyda i nie bede sie z Toba wyklocal kto kogo zna a kto nie, natomiast sytuacja z Celtikiem w Aberdeen to jesien 2007 po tym jak ekipa CSC wygrala ustawke z Aberdeen w Stonehaven i spoznila sie na mecz, jakies pytania w tej kwestii odpowiem na prv ale nie rob z siebie eksperta z oddali w sprawach o ktorych nie masz specjalnie duzo do powiedzenia, ja jak widzisz od pewnego czasu nie wypowiadam sie na temat Twojego podworka w tonie eksperckim wiec jakies tanie wrzuty pod moim adresem daruj sobie....
Schalke oraz Portsmouth było na tej konferencji. Relacja z tego spotkania tutaj: http://zoltoniebiescy.blox.pl/2010/03/P ... odelu.htmlmancunian pisze:Stortebeker
Ostatnio pare osob goscilo na meczu Shalke i przestawiciele Shalke byli/beda (chyba byli, ale nie mialem czasu sie zainteresowac) na spotkaniu w Manc odnosnie prowadzeni klubu przez kibicow (razem z innymi i np Portsmouth tez sie pojawil ktos, to tak przy okazji ich ostatnich problemow). Stad moje pytanie, jezeli bylo opisywane, to niech ktos pokieruje do strony w innym temacie o Shalke jak to u nich wyglada. Moze ty cos skrobniesz w europie zachodniej?
Poza tym wiem, że kibice Portsmouth mają w zanadrzu plan B w razie gdyby obecnego klubu nie udało się uratować. Boisko dzielić mają z Havant & Waterlooville, natomiast do rozwiązania zostaje kwestia od której ligi by zaczęli (mówi się o Konferencji Południowej lub Krajowej - odpowiednio 6 lub 5 liga).
Co do Cork, bo ktoś pytał, to wiem tylko tyle co napisałem wcześniej.
Co z protesem kibicow Manu przed meczem z Milanem? Byly zapowiedzi ze nie wchodza na pierwsze minuty meczu. Jak to wszystko teraz wyglada?
-
bydgoskiCHEMIK
Tylko nie "Manu" :)
Dzisiaj zielono- złoto na Old Trafford... W protesty anty glazerowskie włącza się coraz większa rzesza fanów. W końcu im też się dostało po dupach w postaci podwyżek cen biletów. Szczególnie druga połowa dzisiaj to wyrażanie nienawiści do glazerów. W oczach kibica United, coś pięknego! A to nie koniec, to dopiero początek. Poczekajmy, aż sytuacja będzie się rozwijać, niechęć do glazerów jest ogromna... Na tyle ogromna, że pojawiły się nawet plany wspólnych protestów przeciw właścicielom Liverpoolu i United, a to już o czymś świadczy. P.S, dzisiaj kibice na OT od pierwszych minut.
Dzisiaj zielono- złoto na Old Trafford... W protesty anty glazerowskie włącza się coraz większa rzesza fanów. W końcu im też się dostało po dupach w postaci podwyżek cen biletów. Szczególnie druga połowa dzisiaj to wyrażanie nienawiści do glazerów. W oczach kibica United, coś pięknego! A to nie koniec, to dopiero początek. Poczekajmy, aż sytuacja będzie się rozwijać, niechęć do glazerów jest ogromna... Na tyle ogromna, że pojawiły się nawet plany wspólnych protestów przeciw właścicielom Liverpoolu i United, a to już o czymś świadczy. P.S, dzisiaj kibice na OT od pierwszych minut.
dwie fotki z Old Trafford
http://bi.gazeta.pl/im/3/7648/z7648653X.jpg
http://i44.tinypic.com/a5kv3q.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/3/7648/z7648653X.jpg
http://i44.tinypic.com/a5kv3q.jpg
Dzisiaj Leeds goscilo w Southampton w ok.2400 osob. Wie ktos moze czy dzialo sie cos przy okazji tego meczu??
Jak mozna wyczytac na oficjalnej stronie Swietych 28 marca graja final pucharu 1 i 2 ligi z Carlisle. Na mecz wybiera sie 44000 kibicow z Southampton. To bedzie chyba dla nich historyczny wyjazd
Jak mozna wyczytac na oficjalnej stronie Swietych 28 marca graja final pucharu 1 i 2 ligi z Carlisle. Na mecz wybiera sie 44000 kibicow z Southampton. To bedzie chyba dla nich historyczny wyjazd
-
Leszek Piesek
na Millwall derby Londynu, tez mogl byc ciekawie, ciekawe czy cos sie dzialo?
Ktoś wcześniej pytał o Cork City. Podrążyłem temat i zamieściłem na blogu wpis o klubie i jego kibicach. Jak ktoś ma ochotę poczytać to zapraszam, link w postach powyżej.
bys sobie ten adres gdzies w podpis wkleil bo teraz szuukac musze ;)
-
Zakk Wylde
A jak tam po Stoke - Villa? Dzialo sie cos ciekawego czy spokoj? Jakie liczby obu druzyn?
http://www.youtube.com/watch?v=RrIwRG9V ... re=related
Mam pytanie czy ta piosenka ma jakąś nazwe i czy jest gdzieś na nacie filmik w lepszej jakości
Mam pytanie czy ta piosenka ma jakąś nazwe i czy jest gdzieś na nacie filmik w lepszej jakości
może i pijackich ale ja tam słyszę jedną piosenke jej słowa to "Liverpool". Myślę że jako fan LFC powinieneś znać lub przynajmniej kojarzyć ją bo dość często ją słysze m.in dzisiaj na Old Traford.
p.s Fields.. to nie to :)
p.s Fields.. to nie to :)
To "Liverpool" to po prostu "Liverpool" i tyle, żadnego tekstu dodatkowego to nie ma, myślałem, że o coś bardziej wyszukanego Ci chodzi ;)
Coś na zasadzie "Niebiescy" Ruchu czy "Kolejorz" Lecha.
Coś na zasadzie "Niebiescy" Ruchu czy "Kolejorz" Lecha.
Ja mam takie pytanie, jak wygląda sprawa tożsamości narodowej kibiców Celticu? Wiadomo, że klub to Duma Irlandii, obecne są flagi i szale irlandzkie ect. Ale większość Celtów to chyba jednak Szkoci? Którą reprezentację wspierają kibice CFC?
-
JebacRozjebundy
Wiekszosc z nich wybiera reprezentacje Szkocji, widac to chocby po flagach na meczach.pzdrViclav pisze:Ja mam takie pytanie, jak wygląda sprawa tożsamości narodowej kibiców Celticu? Wiadomo, że klub to Duma Irlandii, obecne są flagi i szale irlandzkie ect. Ale większość Celtów to chyba jednak Szkoci? Którą reprezentację wspierają kibice CFC?
Ile wczoraj Millwall w Leeds? może ktoś był?
-
against modern
co tak słabo?? mimo że mecz był w poniedziałek ... to zawsze na tak prestiżowy mecz jeździli w dużo większych liczbach
Panowie, krótki temat, w nastepnym tyg. chciałbym sie wybrac na meczyk, najlepiej jakby był w godzinach wieczornych, dzien tyg. obojetny.....chodzi mi o Londyn, co możecie polecić ?
Z mojej strony polecić mogę sobotni mecz Wimbledonu z Rushden & Diamonds o 15. Mecz o tyle ciekawy, że w ostatnim meczu u siebie Wimbledon zagrał do d*** i kibice po raz pierwszy od 8 lat dali wyraz swojemu niezadowoleniu, więc grajkowie na pewno będą chcieli się dać z siebie wszystko, tym bardziej, że jest to mecz "ostatniej szansy" dla Wimbledonu jeśli chodzi o walkę o baraże. Poza tym w składzie rywali gra brat Johna Terry'ego, więc jak zaczną się śpiewy typu: "Czy twój brat bzykał twoją żonę" będzie na pewno wesoło. No i na zakończenie, masz niepowtarzalną okazję napicia się piwka przed meczem z moją skromną osobą :)
Poza tym we wtorek Wimbledon gra u siebie z Wrexham o 19:45, ale na tym meczu niestety nie będę z powodu imprezy w pracy, której nie chcę opuścić.
Poza tym we wtorek Wimbledon gra u siebie z Wrexham o 19:45, ale na tym meczu niestety nie będę z powodu imprezy w pracy, której nie chcę opuścić.
Moze malo to ma wspolnego z zazwyczaj poruszanymi tutaj tematami, ale jednak kibicowskie.
FC United stalo sie posiadaczem terenow w Manchesterze pod nowy stadion. Powstanie on w... Newton Heath, czyli dokladnie tam gdzie zaczynalo Man United (to wlasnie ich kolory nosza teraz kibice United na mecze)
FC United stalo sie posiadaczem terenow w Manchesterze pod nowy stadion. Powstanie on w... Newton Heath, czyli dokladnie tam gdzie zaczynalo Man United (to wlasnie ich kolory nosza teraz kibice United na mecze)
-
elpolako19
zapytam z ciekawosci: ile kosztuje mniej wiecej bilet wstepu na mecze zespołów typu Wimbledon, Millwall, Leeds itd??
Na Wimbledon 12 funtów na stanie i chyba 16 na siedzenie(nie wiem bo nigdy nie idę na miejsca siedzące). Millwall i Leeds grają w League 1 więc bilety będą droższe, obstawiam, że około 20-25 f, ale może wypowie się ktoś kto się zna na temacie.
ManU przyjechali do Boltonu? W telewizorni pokazywano jakiś pusty sektor, który wyglądał na przeznaczony dla przyjezdnych, stąd moje pytanie.
-
obserwator1947wks
W tamtym roku byłem na Leeds-Millwall bilety zalatwiał mi typ po 22funty..chyba w tym roku nic sie nie zmieniło..maliniok pisze:Na Wimbledon 12 funtów na stanie i chyba 16 na siedzenie(nie wiem bo nigdy nie idę na miejsca siedzące). Millwall i Leeds grają w League 1 więc bilety będą droższe, obstawiam, że około 20-25 f, ale może wypowie się ktoś kto się zna na temacie.
-
Leszek Piesek
tu w tym linku masz mapke na dole, na niej jest Norbiton Station, do ktorej mozna dojechac w 15 min z Waterloo StationwallE pisze:jak mam takie pytanie, jak najlepiej się dostać komunikacją miejską z centrum Londynu na obecny stadion Wimbledonu? Dzięki za informację.
http://www.afcwimbledon.co.uk/location. ... d=9&squad=
Byli na milion procent na dole za bramka i teraz przez procenty nie pamietam czy czasem nie po drugiej stronie stadionu... Tez sie zdziwilem czemu taki pusty, ale nie peirwszy raz to widze... mogli oddac wejsciowki dla United :/KellyCMI pisze:ManU przyjechali do Boltonu? W telewizorni pokazywano jakiś pusty sektor, który wyglądał na przeznaczony dla przyjezdnych, stąd moje pytanie.
Z Waterloo albo z Clapham Junction masz pociąg. Jedzie jakieś 20-25 minut, wysiadasz na stacji Norbiton i jakieś 10 minut z buta.
Czy ktos moze cos napisac nt. kibicow najstarszego klubu swiata, FC Sheffield- to znaczy- po pierwsze - czy w ogole istnieja, a jesli tak, to jaki maja stos.do S. United i S. Wednesday
z gory dzieki, sory za brak polskich liter
z gory dzieki, sory za brak polskich liter
Na Sheffield chodzą raczej tylko zapalency, do United i Wednesday nawet nie ma co rownac, nie sadze aby mieli nawet jakąkolwiek ekipe.
Moze ktos opisac FC Southampton? Maja jakas ekipe? Ultrasuja? Jezdza na wyjazdy?
W marcowym wydaniu TMK jest podobno artykuł o angielskich kibicach zatytułowany "Druga Anglia?". Jeśli ktoś posiada, dałoby radę wkleić skana dla emigrantów? Może być PW.
Gdzie mogę znaleźć wszelkie informacje na temat kibiców Leeds? Tekst może być w języku angielskim. Ewentualnie w jaką lekturę powinienem się zaopatrzyć?
http://i41.tinypic.com/14n1rfn.jpgmaliniok pisze:W marcowym wydaniu TMK jest podobno artykuł o angielskich kibicach zatytułowany "Druga Anglia?". Jeśli ktoś posiada, dałoby radę wkleić skana dla emigrantów? Może być PW.
http://i40.tinypic.com/289ztiv.jpg
Dzięki wielkie! Ciekawy artykuł, jednak gwoli ścisłości pozwolę sobie na dwa sprostowania jeśli chodzi o Wimbledon.
Po 1: Kibice Wimbledonu nie dochodzili praw do historii i pamiątek klubowych w sądzie a oddanie ich przez franczyzę MK było warunkiem zaakceptowania ich związku kibiców przez Angielskie Stowarzyszenie kibiców. Ponadto, pamiątki te nie należą do klubu AFC Wimbledon a do administracyjnej dzielnicy Merton, w której leży okolica Wimbledon.
Po 2: Większość kibiców AFCW ma nadzieję, że ich klub NIGDY NIE ZAGRA przeciw franczyzie MK. Więcej na ten temat napisałem jakiś czas temu na blogu: http://zoltoniebiescy.blox.pl/2009/12/Z ... e-AFC.html
Po 1: Kibice Wimbledonu nie dochodzili praw do historii i pamiątek klubowych w sądzie a oddanie ich przez franczyzę MK było warunkiem zaakceptowania ich związku kibiców przez Angielskie Stowarzyszenie kibiców. Ponadto, pamiątki te nie należą do klubu AFC Wimbledon a do administracyjnej dzielnicy Merton, w której leży okolica Wimbledon.
Po 2: Większość kibiców AFCW ma nadzieję, że ich klub NIGDY NIE ZAGRA przeciw franczyzie MK. Więcej na ten temat napisałem jakiś czas temu na blogu: http://zoltoniebiescy.blox.pl/2009/12/Z ... e-AFC.html
-
szczena_uns
- Kontakt:
Ostatnio sporo się działo na derbach pomiędzy Port Vale a Crewe Alexandra , ekipa PVFC rozjebała kilka autokarów z kibicami CAFC w okolicach stadionu , kilkanaście osób aresztowanych i z tego co wyczytałem w gazecie kilku mieszkańców Burslem na murawie w czasie meczu