Byli w niecałe 200 osób. Mecz w deszczu, odpalili tylko kilka rac...2tom pisze:Ma ktos moze jakies info czy kibice Zenitu i w jakiej liczbie wybrali sie na dzisiejszy mecz do Władywostoku?? który zakończył sie wynikiem bezbramkowym

EuroInfo
-
-
Filmików narazie nie ma, ale foty niezle...torca1950 pisze:Na Hajduk Split - Birkikara dziś około 25 tysięcy widzów. Doping wgniatający w ziemię.
Na pierwszym treningu Milanu przed sezonem pojawily sie wszyskie grupy z Curva Sud zjednoczone pod jedna flaga, wszystko wskazuje na to, ze bedzie tak przez caly sezon...

-
-
Puchar Intertoto w wykonaniu kibiców węgierskiego Honved Budapeszt

FC Zsetiszu - Honved Budapeszt (22.06.2008 - I runda)

TK Teplice - Honved Budapeszt - (5.07.2008 - II runda)

Sturm Graz - Honved Budapeszt (19.07.2008 - III runda)

Honved Budapeszt - Sturm Graz (26.07.2008 - III runda, rewanż)
Sturm w Budapeszcie w ok. 1000 osób

FC Zsetiszu - Honved Budapeszt (22.06.2008 - I runda)

TK Teplice - Honved Budapeszt - (5.07.2008 - II runda)

Sturm Graz - Honved Budapeszt (19.07.2008 - III runda)

Honved Budapeszt - Sturm Graz (26.07.2008 - III runda, rewanż)
Sturm w Budapeszcie w ok. 1000 osób

-
Polują na kibiców Wisły!
Bojówkarze identyfikujący się z Beitarem Jerozolima chcą dopaść kibiców Wisły - przestrzegają izraelskie media.
Na każdym ważniejszym placu Jerozolimy policjanci z karabinami, wykrywacze metalu, wzmożona ostrożność - tak wyglądało miasto w przeddzień - nie, nie ewentualnego ataku terrorystycznego, a piłkarskiego meczu Beitar - Wisła.
Wystarczy zacytować gazetę "Haaretz", która donosi, że właściciel Beitaru Arkadij Hajdamak (ostatnio podniósł budżet klubu o 1,5 mln dolarów, do 34 mln, czyli ok. 68 mln zł) bardziej niż Wisły, obawia się zachowania własnych kibiców! Beitar ma faktycznie niesfornych fanów. Klub kilka razy płacił już słone kary za ich wybryki, groziło mu nawet odebranie mistrzostwa kraju!
- Nasi kibice muszą zrozumieć, że w dwumeczu z Wisłą reprezentują nie tylko swój klub, ale całe państwo Izrael - apelował na łamach "Haaretza" Hajdamak. - Jestem zaniepokojony, ale jednocześnie mam nadzieję, że nie zachowają się niewłaściwie. Proszę ich, by pokazali się Europie w korzystnym świetle i wspierali nasz zespół w sportowej rywalizacji. Futbol to nie tylko sport, ale też okno na świat.
Jego apel nie uspokoił jednak zapoznanego przez nas pod stadionem Teddy'ego taksówkarza.
- Jutro moja noga tu nie postanie. Nie chcę mieć nic wspólnego z kibicami Beitaru. To najbardziej szalona grupa w całym kraju - tłumaczył nam z dezaprobatą.
Niestety w Jerozolimie już wszystko wiedzą o źle pojętej "świętej wojnie" między kibicami Wisły i Cracovii. - Nie dziwcie się, że na każdym kroku jest pełno policji. Pilnuje porządku przed meczem, a kibice Beitaru chcą dopaść fanów Wisły, bo ci nie lubią Żydów i zwalczają klub Cracovia, który jest nazywany żydowskim - opowiadał nam taksówkarz.
O zatargach pseudokibiców "Pasów" i "Białej Gwiazdy" napisała już jedna z gazet ukazujących się w Jerozolimie. Doniosła też o agresji - na razie słownej - między kibicami Beitaru i Wisły, jakiej nie brakuje na forach. To wszystko postawiło w pełnej gotowości policję.
Z powodu wybryków chuliganów policja przed meczem z Wisłą "okroiła" pojemność stadionu Beitaru z 21 do 17 tys. Rzecz jasna wszystkie bilety rozeszły się w oka mgnieniu.
źródło - interia.pl
-
Beitar - Wisla

Domzale - Dinamo Zagrzeb

PAO - Dinamo Tbilisi

Anorthosis (Cypr) - Rapid Wieden 3:0

Anorthosis - Rapid

Swoja droga dziwny zwyczaj wpierdalania sie buciorami na flagi maja w tej Austrii...

Domzale - Dinamo Zagrzeb

PAO - Dinamo Tbilisi

Anorthosis (Cypr) - Rapid Wieden 3:0

Anorthosis - Rapid

Swoja droga dziwny zwyczaj wpierdalania sie buciorami na flagi maja w tej Austrii...

Ostatnio zmieniony 01.08.2008, 01:51 przez Ultras Widzew, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Sators pisze:[link]
Taka ciekawostka! Nie wiedziałem do którego tematu to wkleić
o ku***

tam to są dopiero wyjady ... ;d a u nas podniecenie ze Widzew na Lecha przyjechał w 4 tys ...Rekordziści to Papuańczycy. Z reguły nie zapuszczają się na zachód, ale kiedy doszli do finału ligi w 2005 roku, musieli zagrać na Bung Karno w Stolicy. 3 000 kibiców z Dżajapury wyruszyło w podróż, wielu statkami. W obie strony pokonali prawie 7 000km. A dzięki wsparciu papuańskiej społeczności w Dżakarcie wykupili w sumie 17 000 biletów na mecz finałowy i mogli świętować pierwsze w historii mistrzostwo.

-
ok, od teraz będziemy się podniecać mega wyjazdami Kaliszoków w 20 osób. git?zarowka pisze:Sators pisze:[link]
o ku***![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tam to są dopiero wyjady ... ;d a u nas podniecenie ze Widzew na Lecha przyjechał w 4 tys ...Rekordziści to Papuańczycy. Z reguły nie zapuszczają się na zachód, ale kiedy doszli do finału ligi w 2005 roku, musieli zagrać na Bung Karno w Stolicy. 3 000 kibiców z Dżajapury wyruszyło w podróż, wielu statkami. W obie strony pokonali prawie 7 000km. A dzięki wsparciu papuańskiej społeczności w Dżakarcie wykupili w sumie 17 000 biletów na mecz finałowy i mogli świętować pierwsze w historii mistrzostwo.
-
-
rotfltantaram pisze:ok, od teraz będziemy się podniecać mega wyjazdami Kaliszoków w 20 osób. git?zarowka pisze:Sators pisze:[link]
o ku***![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
widzę ktoś tu chyba nie załapał sensu tej wypowiedzi

osobiście również bym czegoś o Czarnogórcach dowiedział - choćby czy ze wzg. na to że to dość mały kraj jest tam coś w rodzaju Bośni/Albanii', czyt. przede wszystkim reprezentacja, a kluby 'swoją drogą'? bo swego czasu gdzieś mi mignęły mi przed okiem jakieś foty z ichniej repry...

-
Najlepsza ekipa Czarnogóry to "VARVARI" Buducnost Podgorica, dobre liczby, dobra atmosfera, wyjazdy itd. To ich foty z ostatniego meczu w pucharach u siebie:

Kiedys czytalem jakis krotki tekst o ruchu kibicowskim w tym mlodym panstwie i wychodzi na to, ze podobnie jak Komiti Skopje w Macedonii tak Varvari w Czarnogórze sa jedyna powazna ekipa.

Kiedys czytalem jakis krotki tekst o ruchu kibicowskim w tym mlodym panstwie i wychodzi na to, ze podobnie jak Komiti Skopje w Macedonii tak Varvari w Czarnogórze sa jedyna powazna ekipa.
-
-
z tego co wiem Español Barcelona 'z lekka' sympatyzuje z RealemSven pisze:Mółby ktoś opisać zgody/układy/kosy w Hiszpani.
a ja tak z innej beczki, zapytam dość nietypowo - czy istnieje coś takiego jak jakikolwiek ruch kibicowski w San Marino?
zaciekawiło mnie to szczególnie gdy natrafiłem na it.wikipedii na fragment dot. klubu San Marino Calcio (klub z Rep. SM grający gdzieś w niższych ligach włoskich):
faktycznie, może i frekwencja nie robi wielkiego wrażenia (o ile dobrze zrozumiałem - w każdym razie jakby kto mógł streścić te 2 akapity tak by jasno to wyglądało - byłbym wdzięczny[link] pisze: Il San Marino, a livello di spettatori, è una delle squadre meno seguite del campionato di Serie C-2, probabilmente la meno seguita del Girone B. Nella stagione 2005/06, lo Stadio Olimpico ha registrato una media di 862 spettatori (meglio solo di Lumezzane, Cittadella e Fermana) con un minimo di 278 spettatori contro la Pro Patria ed un massimo di 4512 nella sfida contro il Genoa.
C'è soltanto un gruppo ultras organizzato, si tratta del Nucleo 2000 che segue le partite dietro gli striscioni "Nucleo 2000" e "Titanici", quest'ultimo donato dalla società.

o ruch kibicowski w Watykanie nie pytam, mimo że reprę /nieuznawaną przez FIFA/ mają

-
źródło sports.plZamieszki pseudokibiców w Niemczech
Piętnastu policjantów zostało rannych w wyniku awantur wywołanych przez pseudokibiców piłkarskiej drużyny Energie Cottbus podczas meczu Pucharu Niemiec z TeBe Berlin. Zatrzymano dziewięć osób.
Podczas pierwszej połowie fani z Cottbus rzucali na murawę kamienie i inne przedmioty, próbowali wtargnąć na boisko, a po przerwie chcieli zaatakować kibiców rywali.
Do zaprowadzenia porządku policja użyła m.in. gazu łzawiącego.
Mimo zamieszek mecz udało się dokończyć. Zespół Bundesligi wygrał 3:0.
-
-
Pomoże mi ktoś zidentyfikować włoskie miasta/ekipy z tego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=zqZWe6OpivQ
[link]
-
0:36 - NAPOLISven pisze:Pomoże mi ktoś zidentyfikować włoskie miasta/ekipy z tego filmiku
0:40 - Cagliari? albo 1:31
0:50 - Ponte Vecchio we Florencji, więc 0:51 - pewnie Fiorentina

0:54 - Sampa? zaraz potem pewnie Genoa
0:58 - Milan, tak jak w przypadku poprzednim zaraz potem pewnie Inter
1:01 - KMWTW

1:13 - Salerno, więc i Salernitana
1:18 - Torino? (wtedy pierwsze byłoby Juve)
1:21 Livorno
1:24 - Hellas Verona
1:34 - AS Bari
1:37 - Lecce
1:57 - Lazio???
2:11 - wygląda na okolice Stadio delle Alpi
dalej nie mam ochoty

swoją drogą, znalazłem niedawno stronę tych ultrasów z San Marino - [link] - jak kto chce to może sobie foty pooglądać, albo co

-
Mógłby ktoś przybliżyć liczby wyjazdowe z wszystkich meczów pierwszej kolejki pierwszej ligi francuskiej? Mile widziane upiększenie w postaci zdjęć.
Dla ułatwienia podrzucam spotkania:
AJ Auxerre - FC Nantes Atlantique
FC Girondins de Bordeaux - SM Caen Calvados Basse-Normandie
Le Havre AC - OGC Nice-Côte d'Azur
Le Mans UC 72 - FC Lorient Bretagne-Sud
Olympique Lyonnais - Toulouse FC
AS Monaco FC - Paris Saint-Germain FC
AS Nancy-Lorraine - Lille OSC
Stade Rennais FC - Olympique de Marseille
FC Sochaux-Montbéliard - FC Grenoble
US Valenciennes - AS Saint-Étienne Loire
Dla ułatwienia podrzucam spotkania: