Sven pisze:Mółby ktoś opisać zgody/układy/kosy w Hiszpani.
z tego co wiem Español Barcelona 'z lekka' sympatyzuje z Realem
a ja tak z innej beczki, zapytam dość nietypowo - czy istnieje coś takiego jak
jakikolwiek ruch kibicowski w San Marino?
zaciekawiło mnie to szczególnie gdy natrafiłem na it.wikipedii na fragment dot. klubu San Marino Calcio (klub z Rep. SM grający gdzieś w niższych ligach włoskich):
http://it.wikipedia.org/wiki/San_Marino_Calcio pisze:
Il San Marino, a livello di spettatori, è una delle squadre meno seguite del campionato di Serie C-2, probabilmente la meno seguita del Girone B. Nella stagione 2005/06, lo Stadio Olimpico ha registrato una media di 862 spettatori (meglio solo di Lumezzane, Cittadella e Fermana) con un minimo di 278 spettatori contro la Pro Patria ed un massimo di 4512 nella sfida contro il Genoa.
C'è soltanto un gruppo ultras organizzato, si tratta del Nucleo 2000 che segue le partite dietro gli striscioni "Nucleo 2000" e "Titanici", quest'ultimo donato dalla società.
faktycznie, może i frekwencja nie robi wielkiego wrażenia (o ile dobrze zrozumiałem - w każdym razie jakby kto mógł streścić te 2 akapity tak by jasno to wyglądało - byłbym wdzięczny

), jednak wnioskuję że mimo wszystko cośtam próbuje być choćby na tą mikro-skalę ogarniane, pozatym - mają tam przecież też ligę, no i reprezentację (chociaż tu też fajerwerków bym się nie spodziewał

)
o ruch kibicowski w Watykanie nie pytam, mimo że reprę /nieuznawaną przez FIFA/ mają