Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010
Witam!
Może niektórzy z Was sobie teraz pomyślą... 'tego kolekcjonera to już doszczętnie pojebało, gdzie tam eliminacje'. Ja na to Wam odpowiem, że macie rację. Jednak pierwszy mecz eliminacji gramy 6 września, czyli za ponad 2 miesiące. Jak wiadomo mecz u siebie ze Słowenią do hitów nie będzie należał. Pewnie rozegrany zostanie na 'Śląskim', bądź na 'Łazienkowskiej', na stadionie dominować będą trąbki, kapelusiki, itd. Ale co tam i taki mecz ma swój tam jakiś inny ciut specyficzny klimat. Ale nie do tego zmierza, a zmierzam do tzw. hiciora, bynajmniej dla mnie ten mecz ma taką rangę. Otóż 15 października nasza reprezentacja rozegra wyjazdowy mecz z Słowacją. Stara gwardia pewnie jeszcze pamięta wyjazd z 1995 na Słowację (może nam tutaj coś powspominają). Od tamtego czasu ruch kibicowski na Słowacji poszedł znacznie do przodu. Dlatego chciałbym aby w tym temacie była głównie rozkmina na temat tego meczu: gdzie się odbędzie, kto się wybiera, jakimi środkami transportu, a co najważniejsze informacje o biletach ile nam dadzą, w jakich cenach.
Reasumując: zapowiada się bardzo ciekawa biało-czerwona inwazja na Słowację, a oprócz tego ciekawego wyjazdu czeka nas także inny wyjazd do San Marino, oraz dwa mecze u siebie z Czechami i Słowenią.
Zapraszam do udzielania się w dyskusji.
Może niektórzy z Was sobie teraz pomyślą... 'tego kolekcjonera to już doszczętnie pojebało, gdzie tam eliminacje'. Ja na to Wam odpowiem, że macie rację. Jednak pierwszy mecz eliminacji gramy 6 września, czyli za ponad 2 miesiące. Jak wiadomo mecz u siebie ze Słowenią do hitów nie będzie należał. Pewnie rozegrany zostanie na 'Śląskim', bądź na 'Łazienkowskiej', na stadionie dominować będą trąbki, kapelusiki, itd. Ale co tam i taki mecz ma swój tam jakiś inny ciut specyficzny klimat. Ale nie do tego zmierza, a zmierzam do tzw. hiciora, bynajmniej dla mnie ten mecz ma taką rangę. Otóż 15 października nasza reprezentacja rozegra wyjazdowy mecz z Słowacją. Stara gwardia pewnie jeszcze pamięta wyjazd z 1995 na Słowację (może nam tutaj coś powspominają). Od tamtego czasu ruch kibicowski na Słowacji poszedł znacznie do przodu. Dlatego chciałbym aby w tym temacie była głównie rozkmina na temat tego meczu: gdzie się odbędzie, kto się wybiera, jakimi środkami transportu, a co najważniejsze informacje o biletach ile nam dadzą, w jakich cenach.
Reasumując: zapowiada się bardzo ciekawa biało-czerwona inwazja na Słowację, a oprócz tego ciekawego wyjazdu czeka nas także inny wyjazd do San Marino, oraz dwa mecze u siebie z Czechami i Słowenią.
Zapraszam do udzielania się w dyskusji.
-
1995 pamietam z Tv 
Czerwona kartka Swierczewskiego czy Koseckiego.
Awantury z psami i flage Arki Gdynia i ŁKS Łódź Polska dobrze widoczne na ekranie telewizora.
Co do obecnego wyjazdu ...
mecz z pewnoscia odbedzie sie na Tehelnym Polu ( Stadionie Slovana )
Pojemnosc to około 30000
z Centrum tramwajem jedzie sie tam około 15-20 minut
Piwko tanie , Dla amatorów pieknosci tez sie znajdzie duzo dobrego
Cena hoteli zroznicowana od 20 do 60 ojro
Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
( Powrotny pociag jest o 22:50 )
to tak na poczatek !!

Awantury z psami i flage Arki Gdynia i ŁKS Łódź Polska dobrze widoczne na ekranie telewizora.
Co do obecnego wyjazdu ...
mecz z pewnoscia odbedzie sie na Tehelnym Polu ( Stadionie Slovana )
Pojemnosc to około 30000
z Centrum tramwajem jedzie sie tam około 15-20 minut

Piwko tanie , Dla amatorów pieknosci tez sie znajdzie duzo dobrego

Cena hoteli zroznicowana od 20 do 60 ojro
Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
to tak na poczatek !!

-
Ja mam tylko nadzieje,ze moda na kadre opadnie i to drastycznie...mogliby w miedzyczasie przegrac kilka sparingow
i odstraszy to piknikowe towarzystwo przed urozmaicona meczem wycieczka na Slowacje...
Znajdzie sie jakis kumaty(sorry za okreslenie
) drajwer na tym forum??
Lepiej sypac przez Czechy??patrzac na mape wydaje sie blizej,ale nie wiem jak tam z drogami,bo moja przygoda z samochodami zatrzymala sie na 6 wyjechanych godzinach
swoja droga patrzac pozytywnie w przyszlosc-znajda sie wariaty na wyjazd do afryki??

Znajdzie sie jakis kumaty(sorry za okreslenie

Lepiej sypac przez Czechy??patrzac na mape wydaje sie blizej,ale nie wiem jak tam z drogami,bo moja przygoda z samochodami zatrzymala sie na 6 wyjechanych godzinach

swoja droga patrzac pozytywnie w przyszlosc-znajda sie wariaty na wyjazd do afryki??

Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
Jedz autem na Zywiec , pozniej na przejscie w Zwardoniu a dalej na ZilineTYLKO DYSKOBOLIA pisze:
Znajdzie sie jakis kumaty(sorry za okreslenie :lol:) drajwer na tym forum??
Lepiej sypac przez Czechy??patrzac na mape wydaje sie blizej,ale nie wiem jak tam z drogami,bo moja [link] z samochodami zatrzymala sie na 6 wyjechanych godzinach ;)
w Zilinie wyskoczysz juz na autobahna do samej Bratysławy !

-
Mecz w srode..sam nie wiem czy sie cieszyc czy nie...
Spotkania u nas zapowiadaja sie arcynudnie i mam nadzieje,ze jak najmniej bedzie rozgrywanych na Slaskim,bo na mniejszych klubowych stadionach bedzie okazja do stworzenia ciekawszej atmosfery.
BTW-obilo mi sie o uszy,ze orly Leo(na) maja zagrac w jakims turnieju w sierpniu bodaj na Ukrainie,ma ktos jakies pewniejsze info??
Spotkania u nas zapowiadaja sie arcynudnie i mam nadzieje,ze jak najmniej bedzie rozgrywanych na Slaskim,bo na mniejszych klubowych stadionach bedzie okazja do stworzenia ciekawszej atmosfery.
BTW-obilo mi sie o uszy,ze orly Leo(na) maja zagrac w jakims turnieju w sierpniu bodaj na Ukrainie,ma ktos jakies pewniejsze info??
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
Slowacja niestety odpada ale San Marino zaliczone bedzie napewno. Ja mam nadzieje, ze w przyszlym roku wyjazd na Slowenie 09.09.2009 (fajna data)bedzie choc troche podobny do wyjazdu na Serbie.
A do RPA tez sie wybieram, juz kasa jest skladana, byle by sie zakwalifikowali w co bardzo wierze!!!
A do RPA tez sie wybieram, juz kasa jest skladana, byle by sie zakwalifikowali w co bardzo wierze!!!

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
ja na EURO z Lublina jechałem przez Cieszyn, dalej w Czechach niemal całą drogę autostrada lub ekspresówka, chociaż nawierzchnia tej ich autostrady kiepska, dziur może nie ma ale..., na Słowacji za to droga jest dużo lepsza i tak dojeżdża się do samej Bratysławy-odległość z Lublina 750 kmTYLKO DYSKOBOLIA pisze:
Znajdzie sie jakis kumaty(sorry za okreslenie) drajwer na tym forum??
Lepiej sypac przez Czechy??patrzac na mape wydaje sie blizej,ale nie wiem jak tam z drogami,bo moja przygoda z samochodami zatrzymala sie na 6 wyjechanych godzinach![]()
a winiety razem wychodzą 17 euro(10 Czechy 7 Słowacja), można płacić PLNami ale wychodzi drożej
Alfaholicy ze wschodniej Polski stolicy!
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
no podobno ma być w Dniepropietrowsku!TYLKO DYSKOBOLIA pisze: BTW-obilo mi sie o uszy,ze orly Leo(na) maja zagrac w jakims turnieju w sierpniu bodaj na Ukrainie,ma ktos jakies pewniejsze info??
jakieś szczegółowe połączenia? Podobno najlepiej jest jechać do Lwowa a potem w głąb ? Jak żywność, noclegi ;>

-
Ile kosztuje bilet na wyjazd pociągiem?1925 pisze:Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
to tak na poczatek !!
Ten powrotny to troche za wcześnie, przyjmijmy że mecz będzie o 20 więc mało czasu będzie..
-
pod tytulem: gdzie tamte czasy sa?1925 pisze:1995 pamietam z Tv :)

brak malyszow, bambrow z bebzonami w szalu tp, brak narzekaczy, trabkarzy. "sami swoi" - jak to kuriozalnie brzmi widzac powyzsze foto. j**** piknikow.
ps. tak, na 1 foto jest malysz; raz skakal w kadrze, innym razem jezdzil na nia - takie to byly czasy, wszyscy kumaci (dobra, dobra-juz bez zartow);-)
j****
-
My na UEFA do Dniepropetrovska jechaliśmy z Lwowa pociągiem, podróż długa, ale przygód wiele. Cenowo tanio, o ile sie nie myle około 50 zł w jedną strone. Do Lwowa od granicy taxi, my z Medyki pod dworzec we Lwowie zapłacilśmy około 100 zł, czyli 25 na głowe.WiM pisze: no podobno ma być w Dniepropietrowsku!
jakieś szczegółowe połączenia? Podobno najlepiej jest jechać do Lwowa a potem w głąb ? Jak żywność, noclegi ;>
-
-
Przygód to znaczy? Ogólnie jak tam jest na Ukrainie? Bezpiecznie? czy trzeba się non stop pilnować?My na UEFA do Dniepropetrovska jechaliśmy z Lwowa pociągiem, podróż długa, ale przygód wiele. Cenowo tanio, o ile sie nie myle około 50 zł w jedną strone. Do Lwowa od granicy taxi, my z Medyki pod dworzec we Lwowie zapłacilśmy około 100 zł, czyli 25 na głowe.
W Dniepropetrvsku gramy 20 sierpnia w środę. Najlepsza opcja to chyba pociag do Lwowa (albo granicy), a potem ich koleją (która jest naprawdę tania).
Bardziej od cen, dojazdów martwi mnie brak terminarzu dla poszczególnych lig. Ciężko cokolwiek planować, bo II liga pokrywa się czasem z reprezentacją. A dla mnie najważniejsze są mecze klubu. Jak termin nie będzie się pokrywać to na pewno wszystko zaliczę.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
Bardziej chodziło mi o wesołe sytuacje, miejscowi jak widzą wódke to mało kto decyduje się odmówić, mieliśmy sytuacje że zachowywalismy się w pociągu zbyt głośno, na którejś stacji wbiła policja, i chcieli jednego z Nas wyprowadzić.Kosa pisze:
Przygód to znaczy? Ogólnie jak tam jest na Ukrainie? Bezpiecznie? czy trzeba się non stop pilnować?
Skończyło się na mandacie ok. 60 złotych.
Ludność ogólnie pozytywnie nastawiona.
Na Ukrainie bezpiecznie w dzień, w nocy różnie, my jakoś koło 23 w nocy spotykamy ekipe Dnipra, i oni Nas oprowadzali, była sytuacja że do dyskoteki nie bardzo chcieli wejść bo mówili ze tu same k**** i mafia.
Hotel w Dniepropetrovsku mieliśmy tuż obok budowanego właśnie nowego stadionu Dnipro, który ma być areną ME 2012, hotel ok. 40 zł, łóżko i prysznic, nic więcej nam nie trzeba było.
-
-
Zarząd PZPN-u zadecydował, że najatrakcyjniejszy mecz eliminacji do następnego mundialu, w którym polska reprezentacja zmierzy się z Czechami, odbędzie się na Stadionie Śląskim.
Hitowe spotkanie odbędzie się 11 października. Chorzowski obiekt aspirował także do organizacji wcześniejszego meczu ze Słowenią. Ze względu na remont murawy na Śląskim okazało się to jednak niemożliwe. Polacy zagrają więc 6 września ze Słoweńcami we Wrocławiu lub Szczecinie.
Hitowe spotkanie odbędzie się 11 października. Chorzowski obiekt aspirował także do organizacji wcześniejszego meczu ze Słowenią. Ze względu na remont murawy na Śląskim okazało się to jednak niemożliwe. Polacy zagrają więc 6 września ze Słoweńcami we Wrocławiu lub Szczecinie.
-
-
-
Szczecin-pojemność - 17.783 miejsc (wszystkie siedzące)Kibic_kolekcjoner pisze:Mam nadzieję, że mecz odbędzie się we Wrocławiu (dawno tam reprezentacja nie grała). Oczywiście jeśli mecz odbędzie się w Szczecinie, to też nic przeciwko temu nie będę miał.lokiec2007 pisze:Polacy zagrają więc 6 września ze Słoweńcami we Wrocławiu lub Szczecinie.
Wroclaw-pojemność - 8.273 miejsc (wszystkie siedzące)
Dane z 90minut.pl
...
-
-
-
Stadion Śląska na OporowskiejTYLKO DYSKOBOLIA pisze:jezeli we Wroclawiu to stadion Slaska czy Olimpijski??

http://lksczaniec.futbolowo.pl
Tak sie bawi tak sie bawi LKS !!
Tak sie bawi tak sie bawi LKS !!
-
No i jest decyzja: http://www.90minut.pl/news.php?id=748198
Polska zagra ze Słowenią we Wrocławiu
Dla mnie to kolejna kpina. Przy calym szacunku do Wroclawia jeszcze nadejda czasy kiedy bedzie goscic reprezentacja, a teraz takie stadiony jak na Oporowskiej to sie powinno ukrywac, a nie eksponowac w Europie. Slowenia to nie znowu takie ogorki zeby grac z nimi w takim kurniku. Do tego to pierwszy mecz eliminacji - pewnie skonczy sie jak z Finami w Bydgoszczy. Rozumiem gdyby to byl mecz z San Marino. Organizuje sie mecz eliminacji na stadionie 9 tysiecznym, a potem dyktuje horendalne sumy z bilety.Stadiony w Krakowie i Poznaniu w czasie remontu maja wieksza pojemnosc, ale mysle, ze ten cytat z pana dzialacza "Nieważne, kto załatwił i jak załatwił" wyjasnia wszystko.
Dlaczego nie w Kielcach ? Stadion przyzwoity, do tego mecz z Armenia wypadl bardzo dobrze kibicowsko i organizacyjnie. A moze za malo wody bylo dla dizlaczy pzpn ?
Polska zagra ze Słowenią we Wrocławiu
Dla mnie to kolejna kpina. Przy calym szacunku do Wroclawia jeszcze nadejda czasy kiedy bedzie goscic reprezentacja, a teraz takie stadiony jak na Oporowskiej to sie powinno ukrywac, a nie eksponowac w Europie. Slowenia to nie znowu takie ogorki zeby grac z nimi w takim kurniku. Do tego to pierwszy mecz eliminacji - pewnie skonczy sie jak z Finami w Bydgoszczy. Rozumiem gdyby to byl mecz z San Marino. Organizuje sie mecz eliminacji na stadionie 9 tysiecznym, a potem dyktuje horendalne sumy z bilety.Stadiony w Krakowie i Poznaniu w czasie remontu maja wieksza pojemnosc, ale mysle, ze ten cytat z pana dzialacza "Nieważne, kto załatwił i jak załatwił" wyjasnia wszystko.
Dlaczego nie w Kielcach ? Stadion przyzwoity, do tego mecz z Armenia wypadl bardzo dobrze kibicowsko i organizacyjnie. A moze za malo wody bylo dla dizlaczy pzpn ?
-
-
To oprocz biletu za bramka to drożej niż na Stadio da luz w Portugalii z Polskatakisobienick pisze:A o to ceny biletów:
300zł - sektor VIP
250zł - trybuna kryta
150zł - trybuna odkryta
50zł - za bramką
![]()
ceny za: [link]

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
-
-
-
Na początku sierpnia reprezentacja polskiej ligi spotka się we Wronkach z z Maccabi Hajfa. Jesienią Polacy zagrają towarzyskie spotkania z Irlandią, Omanem i Kuwejtem
W meczu we Wronkach nie wezmą udziału piłkarze Wisły, którzy będą przygotowywać się do eliminacji Ligi Mistrzów. Przed początkiem eliminacji mundialu Polaków czeka jeszcze sparing z Ukrainą (20 sierpnia). Potem spotkania o punkty ze Słowenią (6 września), San Marino (10 września), Czechami (11 października) i Słowacją (15 października). 19 listopada w Dublinie Polacy spotkają się z Irlandią (41. miejsce w rankingu FIFA). - Tego chciał Leo, bo w marcu czeka nas mecz z Irlandią Północną w eliminacjach - wyjaśnia Listkiewicz.
W grudniu Polacy wyjadą na zgrupowanie do... Omanu. - Mieliby tam świetne warunki, chyba skorzystamy z zaproszenia. Zagramy sparingi z gospodarzami [80. miejsce w rankingu FIFA] i Kuwejtem [116. miejsce w rankingu FIFA]- mówi Listkiewicz. Na to zgrupowanie ma pojechać kilku najlepszych piłkarzy z młodzieżowej kadry Andrzeja Zamilskiego.
W meczu we Wronkach nie wezmą udziału piłkarze Wisły, którzy będą przygotowywać się do eliminacji Ligi Mistrzów. Przed początkiem eliminacji mundialu Polaków czeka jeszcze sparing z Ukrainą (20 sierpnia). Potem spotkania o punkty ze Słowenią (6 września), San Marino (10 września), Czechami (11 października) i Słowacją (15 października). 19 listopada w Dublinie Polacy spotkają się z Irlandią (41. miejsce w rankingu FIFA). - Tego chciał Leo, bo w marcu czeka nas mecz z Irlandią Północną w eliminacjach - wyjaśnia Listkiewicz.
W grudniu Polacy wyjadą na zgrupowanie do... Omanu. - Mieliby tam świetne warunki, chyba skorzystamy z zaproszenia. Zagramy sparingi z gospodarzami [80. miejsce w rankingu FIFA] i Kuwejtem [116. miejsce w rankingu FIFA]- mówi Listkiewicz. Na to zgrupowanie ma pojechać kilku najlepszych piłkarzy z młodzieżowej kadry Andrzeja Zamilskiego.
...
-
1925 pisze: Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
to tak na poczatek !!
Ktoś sie orientuje ile kosztuje ten przejazd 2 klasą ulgowy ? Bo nie idzie sie dodzwonić do informacji pkp
Rycerze Koziego Grodu
Jestem dumny z tego że jestem POLAKIEM
Jestem dumny z tego że jestem POLAKIEM