Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Kibic_kolekcjoner
Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010
Witam!
Może niektórzy z Was sobie teraz pomyślą... 'tego kolekcjonera to już doszczętnie pojebało, gdzie tam eliminacje'. Ja na to Wam odpowiem, że macie rację. Jednak pierwszy mecz eliminacji gramy 6 września, czyli za ponad 2 miesiące. Jak wiadomo mecz u siebie ze Słowenią do hitów nie będzie należał. Pewnie rozegrany zostanie na 'Śląskim', bądź na 'Łazienkowskiej', na stadionie dominować będą trąbki, kapelusiki, itd. Ale co tam i taki mecz ma swój tam jakiś inny ciut specyficzny klimat. Ale nie do tego zmierza, a zmierzam do tzw. hiciora, bynajmniej dla mnie ten mecz ma taką rangę. Otóż 15 października nasza reprezentacja rozegra wyjazdowy mecz z Słowacją. Stara gwardia pewnie jeszcze pamięta wyjazd z 1995 na Słowację (może nam tutaj coś powspominają). Od tamtego czasu ruch kibicowski na Słowacji poszedł znacznie do przodu. Dlatego chciałbym aby w tym temacie była głównie rozkmina na temat tego meczu: gdzie się odbędzie, kto się wybiera, jakimi środkami transportu, a co najważniejsze informacje o biletach ile nam dadzą, w jakich cenach.
Reasumując: zapowiada się bardzo ciekawa biało-czerwona inwazja na Słowację, a oprócz tego ciekawego wyjazdu czeka nas także inny wyjazd do San Marino, oraz dwa mecze u siebie z Czechami i Słowenią.
Zapraszam do udzielania się w dyskusji.
Może niektórzy z Was sobie teraz pomyślą... 'tego kolekcjonera to już doszczętnie pojebało, gdzie tam eliminacje'. Ja na to Wam odpowiem, że macie rację. Jednak pierwszy mecz eliminacji gramy 6 września, czyli za ponad 2 miesiące. Jak wiadomo mecz u siebie ze Słowenią do hitów nie będzie należał. Pewnie rozegrany zostanie na 'Śląskim', bądź na 'Łazienkowskiej', na stadionie dominować będą trąbki, kapelusiki, itd. Ale co tam i taki mecz ma swój tam jakiś inny ciut specyficzny klimat. Ale nie do tego zmierza, a zmierzam do tzw. hiciora, bynajmniej dla mnie ten mecz ma taką rangę. Otóż 15 października nasza reprezentacja rozegra wyjazdowy mecz z Słowacją. Stara gwardia pewnie jeszcze pamięta wyjazd z 1995 na Słowację (może nam tutaj coś powspominają). Od tamtego czasu ruch kibicowski na Słowacji poszedł znacznie do przodu. Dlatego chciałbym aby w tym temacie była głównie rozkmina na temat tego meczu: gdzie się odbędzie, kto się wybiera, jakimi środkami transportu, a co najważniejsze informacje o biletach ile nam dadzą, w jakich cenach.
Reasumując: zapowiada się bardzo ciekawa biało-czerwona inwazja na Słowację, a oprócz tego ciekawego wyjazdu czeka nas także inny wyjazd do San Marino, oraz dwa mecze u siebie z Czechami i Słowenią.
Zapraszam do udzielania się w dyskusji.
1995 pamietam z Tv 
Czerwona kartka Swierczewskiego czy Koseckiego.
Awantury z psami i flage Arki Gdynia i ŁKS Łódź Polska dobrze widoczne na ekranie telewizora.
Co do obecnego wyjazdu ...
mecz z pewnoscia odbedzie sie na Tehelnym Polu ( Stadionie Slovana )
Pojemnosc to około 30000
z Centrum tramwajem jedzie sie tam około 15-20 minut
Piwko tanie , Dla amatorów pieknosci tez sie znajdzie duzo dobrego
Cena hoteli zroznicowana od 20 do 60 ojro
Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
( Powrotny pociag jest o 22:50 )
to tak na poczatek !!
Awantury z psami i flage Arki Gdynia i ŁKS Łódź Polska dobrze widoczne na ekranie telewizora.
Co do obecnego wyjazdu ...
mecz z pewnoscia odbedzie sie na Tehelnym Polu ( Stadionie Slovana )
Pojemnosc to około 30000
z Centrum tramwajem jedzie sie tam około 15-20 minut
Piwko tanie , Dla amatorów pieknosci tez sie znajdzie duzo dobrego
Cena hoteli zroznicowana od 20 do 60 ojro
Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
to tak na poczatek !!
Jedz autem na Zywiec , pozniej na przejscie w Zwardoniu a dalej na ZilineTYLKO DYSKOBOLIA pisze:
Znajdzie sie jakis kumaty(sorry za okreslenie :lol:) drajwer na tym forum??
Lepiej sypac przez Czechy??patrzac na mape wydaje sie blizej,ale nie wiem jak tam z drogami,bo moja przygoda z samochodami zatrzymala sie na 6 wyjechanych godzinach ;)
w Zilinie wyskoczysz juz na autobahna do samej Bratysławy !
-
TYLKO DYSKOBOLIA
Mecz w srode..sam nie wiem czy sie cieszyc czy nie...
Spotkania u nas zapowiadaja sie arcynudnie i mam nadzieje,ze jak najmniej bedzie rozgrywanych na Slaskim,bo na mniejszych klubowych stadionach bedzie okazja do stworzenia ciekawszej atmosfery.
BTW-obilo mi sie o uszy,ze orly Leo(na) maja zagrac w jakims turnieju w sierpniu bodaj na Ukrainie,ma ktos jakies pewniejsze info??
Spotkania u nas zapowiadaja sie arcynudnie i mam nadzieje,ze jak najmniej bedzie rozgrywanych na Slaskim,bo na mniejszych klubowych stadionach bedzie okazja do stworzenia ciekawszej atmosfery.
BTW-obilo mi sie o uszy,ze orly Leo(na) maja zagrac w jakims turnieju w sierpniu bodaj na Ukrainie,ma ktos jakies pewniejsze info??
-
czeladzianin
- Kontakt:
ja na EURO z Lublina jechałem przez Cieszyn, dalej w Czechach niemal całą drogę autostrada lub ekspresówka, chociaż nawierzchnia tej ich autostrady kiepska, dziur może nie ma ale..., na Słowacji za to droga jest dużo lepsza i tak dojeżdża się do samej Bratysławy-odległość z Lublina 750 kmTYLKO DYSKOBOLIA pisze:
Znajdzie sie jakis kumaty(sorry za okreslenie) drajwer na tym forum??
Lepiej sypac przez Czechy??patrzac na mape wydaje sie blizej,ale nie wiem jak tam z drogami,bo moja przygoda z samochodami zatrzymala sie na 6 wyjechanych godzinach![]()
a winiety razem wychodzą 17 euro(10 Czechy 7 Słowacja), można płacić PLNami ale wychodzi drożej
no podobno ma być w Dniepropietrowsku!TYLKO DYSKOBOLIA pisze: BTW-obilo mi sie o uszy,ze orly Leo(na) maja zagrac w jakims turnieju w sierpniu bodaj na Ukrainie,ma ktos jakies pewniejsze info??
jakieś szczegółowe połączenia? Podobno najlepiej jest jechać do Lwowa a potem w głąb ? Jak żywność, noclegi ;>
Ile kosztuje bilet na wyjazd pociągiem?1925 pisze:Dla jadacych pociagiem .... Wyjazd z Warszawy ( przez Katowice ) o 21:00 - na Hlavnej Stanicy w Bratysławie jest przed 6:00
to tak na poczatek !!
Ten powrotny to troche za wcześnie, przyjmijmy że mecz będzie o 20 więc mało czasu będzie..
-
KYLIMANDŻARO
pod tytulem: gdzie tamte czasy sa?1925 pisze:1995 pamietam z Tv :)

brak malyszow, bambrow z bebzonami w szalu tp, brak narzekaczy, trabkarzy. "sami swoi" - jak to kuriozalnie brzmi widzac powyzsze foto. j**** piknikow.
ps. tak, na 1 foto jest malysz; raz skakal w kadrze, innym razem jezdzil na nia - takie to byly czasy, wszyscy kumaci (dobra, dobra-juz bez zartow);-)
My na UEFA do Dniepropetrovska jechaliśmy z Lwowa pociągiem, podróż długa, ale przygód wiele. Cenowo tanio, o ile sie nie myle około 50 zł w jedną strone. Do Lwowa od granicy taxi, my z Medyki pod dworzec we Lwowie zapłacilśmy około 100 zł, czyli 25 na głowe.WiM pisze: no podobno ma być w Dniepropietrowsku!
jakieś szczegółowe połączenia? Podobno najlepiej jest jechać do Lwowa a potem w głąb ? Jak żywność, noclegi ;>
-
Ultrasowski
Przygód to znaczy? Ogólnie jak tam jest na Ukrainie? Bezpiecznie? czy trzeba się non stop pilnować?My na UEFA do Dniepropetrovska jechaliśmy z Lwowa pociągiem, podróż długa, ale przygód wiele. Cenowo tanio, o ile sie nie myle około 50 zł w jedną strone. Do Lwowa od granicy taxi, my z Medyki pod dworzec we Lwowie zapłacilśmy około 100 zł, czyli 25 na głowe.
W Dniepropetrvsku gramy 20 sierpnia w środę. Najlepsza opcja to chyba pociag do Lwowa (albo granicy), a potem ich koleją (która jest naprawdę tania).
Bardziej od cen, dojazdów martwi mnie brak terminarzu dla poszczególnych lig. Ciężko cokolwiek planować, bo II liga pokrywa się czasem z reprezentacją. A dla mnie najważniejsze są mecze klubu. Jak termin nie będzie się pokrywać to na pewno wszystko zaliczę.
-
fanatyk zupek chinskich
-
lokiec2007
Zarząd PZPN-u zadecydował, że najatrakcyjniejszy mecz eliminacji do następnego mundialu, w którym polska reprezentacja zmierzy się z Czechami, odbędzie się na Stadionie Śląskim.
Hitowe spotkanie odbędzie się 11 października. Chorzowski obiekt aspirował także do organizacji wcześniejszego meczu ze Słowenią. Ze względu na remont murawy na Śląskim okazało się to jednak niemożliwe. Polacy zagrają więc 6 września ze Słoweńcami we Wrocławiu lub Szczecinie.
Hitowe spotkanie odbędzie się 11 października. Chorzowski obiekt aspirował także do organizacji wcześniejszego meczu ze Słowenią. Ze względu na remont murawy na Śląskim okazało się to jednak niemożliwe. Polacy zagrają więc 6 września ze Słoweńcami we Wrocławiu lub Szczecinie.
-
Hetman_KSV
- Kontakt:
-
Kibic_kolekcjoner
Szczecin-pojemność - 17.783 miejsc (wszystkie siedzące)Kibic_kolekcjoner pisze:Mam nadzieję, że mecz odbędzie się we Wrocławiu (dawno tam reprezentacja nie grała). Oczywiście jeśli mecz odbędzie się w Szczecinie, to też nic przeciwko temu nie będę miał.lokiec2007 pisze:Polacy zagrają więc 6 września ze Słoweńcami we Wrocławiu lub Szczecinie.
Wroclaw-pojemność - 8.273 miejsc (wszystkie siedzące)
Dane z 90minut.pl
-
TYLKO DYSKOBOLIA
http://www.youtube.com/watch?v=zSzfOgZxkk0 Jeszcze tak na moment wracajac do meczu ze Slowacją
)
-
LKS1949CZANIEC
Linki dotyczace meczu Polska-Slowenia
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,3493 ... l?skad=rss
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,54272 ... awiu_.html
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,3493 ... l?skad=rss
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,54272 ... awiu_.html
-
takisobienick
A o to ceny biletów:
300zł - sektor VIP
250zł - trybuna kryta
150zł - trybuna odkryta
50zł - za bramką
ceny za: www.slasknet.com
300zł - sektor VIP
250zł - trybuna kryta
150zł - trybuna odkryta
50zł - za bramką
ceny za: www.slasknet.com
-
delegat fifa
-
__DarkLG__
Na początku sierpnia reprezentacja polskiej ligi spotka się we Wronkach z z Maccabi Hajfa. Jesienią Polacy zagrają towarzyskie spotkania z Irlandią, Omanem i Kuwejtem
W meczu we Wronkach nie wezmą udziału piłkarze Wisły, którzy będą przygotowywać się do eliminacji Ligi Mistrzów. Przed początkiem eliminacji mundialu Polaków czeka jeszcze sparing z Ukrainą (20 sierpnia). Potem spotkania o punkty ze Słowenią (6 września), San Marino (10 września), Czechami (11 października) i Słowacją (15 października). 19 listopada w Dublinie Polacy spotkają się z Irlandią (41. miejsce w rankingu FIFA). - Tego chciał Leo, bo w marcu czeka nas mecz z Irlandią Północną w eliminacjach - wyjaśnia Listkiewicz.
W grudniu Polacy wyjadą na zgrupowanie do... Omanu. - Mieliby tam świetne warunki, chyba skorzystamy z zaproszenia. Zagramy sparingi z gospodarzami [80. miejsce w rankingu FIFA] i Kuwejtem [116. miejsce w rankingu FIFA]- mówi Listkiewicz. Na to zgrupowanie ma pojechać kilku najlepszych piłkarzy z młodzieżowej kadry Andrzeja Zamilskiego.
W meczu we Wronkach nie wezmą udziału piłkarze Wisły, którzy będą przygotowywać się do eliminacji Ligi Mistrzów. Przed początkiem eliminacji mundialu Polaków czeka jeszcze sparing z Ukrainą (20 sierpnia). Potem spotkania o punkty ze Słowenią (6 września), San Marino (10 września), Czechami (11 października) i Słowacją (15 października). 19 listopada w Dublinie Polacy spotkają się z Irlandią (41. miejsce w rankingu FIFA). - Tego chciał Leo, bo w marcu czeka nas mecz z Irlandią Północną w eliminacjach - wyjaśnia Listkiewicz.
W grudniu Polacy wyjadą na zgrupowanie do... Omanu. - Mieliby tam świetne warunki, chyba skorzystamy z zaproszenia. Zagramy sparingi z gospodarzami [80. miejsce w rankingu FIFA] i Kuwejtem [116. miejsce w rankingu FIFA]- mówi Listkiewicz. Na to zgrupowanie ma pojechać kilku najlepszych piłkarzy z młodzieżowej kadry Andrzeja Zamilskiego.
-
Kargul 1950
dla podróżujących koleją polecam tą stronkę http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?
można tam sprawdzić wszystkie połączenia , ceny itp... sorki za OT
można tam sprawdzić wszystkie połączenia , ceny itp... sorki za OT
-
Kargul 1950
Niby dlaczego? Z niemal każdego polskiego miasta codziennie odjeżdżają autobusy do Rimini. Stamtąd do Serravalle dostać się nie jest żadnym problemem (20km drogi, co chwilę odjeżdżają autobusy). Można też do Rimini lecieć samolotem.
Co do autobusów - sprawdź na stronie www.centrala-autobusowa.com
Na przykład z Krakowa za 560zł w dwie strony (ale są też tańsze opcje tylko trzeba wtedy pokombinować z noclegami) jest wyjazd we wtorek o 13, przyjazd w środę o 8.
Spowrotem wyjazd w czwartek 16.30 i przyjazd w piątek 10.30. To chyba najlepsza wersja, ale kursy są codziennie, zdarzają się dni, gdy jest ich nawet kilka, więc dla każdego coś dobrego i jeśli ktoś chce zostać na dłużej w Rimini na wczasy to nie ma problemu.
Co do autobusów - sprawdź na stronie www.centrala-autobusowa.com
Na przykład z Krakowa za 560zł w dwie strony (ale są też tańsze opcje tylko trzeba wtedy pokombinować z noclegami) jest wyjazd we wtorek o 13, przyjazd w środę o 8.
Spowrotem wyjazd w czwartek 16.30 i przyjazd w piątek 10.30. To chyba najlepsza wersja, ale kursy są codziennie, zdarzają się dni, gdy jest ich nawet kilka, więc dla każdego coś dobrego i jeśli ktoś chce zostać na dłużej w Rimini na wczasy to nie ma problemu.
-
fanatyk zupek chinskich
Za jedną z bramek (sektor gości) jest rzeczywiście 500, ale na mecz ze Słowenią będzie dostawiona trybuna na 1000 osób.__DarkLG__ pisze:Około 500 czyli 2x500=1000 biletów za 50 złVT pisze:Dojebali po całości z tymi cenami. Może ktoś zorientowany napisać jaką pojemność ma sektor za bramką?
Za drugą jest trybuna na 1200 osób nie 500.
500 czy 1000 nie ma znaczenia. Umieszczenie tego meczu na takim kurniku i ustalenie takich cen to skandal. Pewnie Listek obiecał Schetynie mecz reprezentacji, bo Schetyna za dużo szumiał, żeby go odwołać. A że trzeba opłacić połowę stadionu VIP-ów to najlepiej zrucić ten obowiązek na kibiców.OUTSIDER pisze:
Za jedną z bramek (sektor gości) jest rzeczywiście 500, ale na mecz ze Słowenią będzie dostawiona trybuna na 1000 osób.
Za drugą jest trybuna na 1200 osób nie 500.
Ale jak to powiedział Koźmiński "Chcieliście kapitalizmu to macie ... "
A na Poznań się obrazili ...
PS
Nie mam nic do kibiców Śląska i ich stadionu. Nie ich wina, nie nasza.