MAGAZYN SUPPORTERS/OSTATNIA AUKCJA NA ALLEGRO+ FOTKI

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Wizard.

MAGAZYN SUPPORTERS/OSTATNIA AUKCJA NA ALLEGRO+ FOTKI

Post autor: Wizard. » 13.07.2011, 15:53

Spis treści
[link]

Problem fotek rozwiazalismy galeriami i składakami.
przykładowy składak
[link]

numer do nabycia od przyszlego tyg
Cena bedzie wyzsza (lepszy papier wiecej stron) generalnie sporo zmian.
Xp

iparts.pl
TylkoFalubaz

Re: SUPPORTERS NR.2 JUZ W PRZYSZLYM TYGODNIU

Post autor: TylkoFalubaz » 02.08.2011, 20:19

Wizard wiadomo coś na temat nowego numeru ?
IHG 09

Wizard.

Re: SUPPORTERS NR.2 JUZ W PRZYSZLYM TYGODNIU

Post autor: Wizard. » 04.08.2011, 23:39

TylkoFalubaz pisze:Wizard wiadomo coś na temat nowego numeru ?
jutro odbieram z drukarni.
Mielismy sporo problemow i nieprzyjemnosci przy druku 2nr.
Generalnie drukarnia zrobiła nas w c****.
kiedy juz psycha nie wytrzymała i zrezygnowaliśmy z druku okazuje sie ze wystapił problem z kasa ktora poszla niestety na inny cel (nie na balety itd ale to nie temat na [link] i rozkminki w tej kwestii).
Numer niestety czarno - biały bo nie zdarzylismy dozbiierac ikasy ani ogarnac tego konkretniej..
Egzemplarzy jest bardzo mało i w pierwszej kolejności wysyłam ludziom ktorzy pomogli na Allegro bedzie niewiele..(cena bedzie o 1 zl wyzsza niz normalnie - oplaty z allego sa rozpierdalajace)
Cena 1szt magazynu to aż 15zl.. (przy 192stronach z czego gołego tekstu to150str pisane czcionka 7).
Spis treści macie w 1 poście.

teraz druga kwestia - wielkie podziękowania dla chłopakow ktorzy pomogli
Bardzo duże podziekowania dla grafikow Radzika z Falubazu ktory ogarnal konkretna okładke oraz jaroo ktory pomógł ogarnac kwestie graficzne (składaki oraz częsc galerii).
Pojawia sie sporo pytań o grafików wiec podam link [link] lub szybciej gg 13879930. Dodam że podejście grafika profesjonalne i bardzo szybkie (nie jak u wiekszosci granie w c**** "jutro wysle wzor i czekasz miesiąc).
Promujemy także kilku chłopakow ktorzy pomogli:
http://www.dumastadionów.pl
Obrazek
[link]
oraz [link]

Jutro odbieram paczke wiec postaram sie wrzucic kilka fotek.
pozdrawiam
Xp

Wizard.

Re: SUPPORTERS NR.2 + AUKCJE NA ALLEGRO

Post autor: Wizard. » 06.08.2011, 15:25

kocur1488 pisze:Papier kredowy (śliski) czy jaki?
kreda (śliski)
Xp

Wizard.

Re: Nowy Magazyn SUPPORTERS + aukcja na allegro

Post autor: Wizard. » 10.08.2011, 01:22

JAK DOJDA MAGAZYNY ZAPRASZAM DO NAPISANIA KILKU SŁÓW OCENY !!

kolejne aukcje od czwartku.
teraz uwaga!!
wszystkie składaki jakie mamy w magazynie !! w kolorze!!
(taka mala rekompensata za brak koloru w magazyniem autorem wieksozsci jest Jaroo z polishultras.pl jego gg: 13879930)
[link]
HASŁO : SUPPORTERS

pojedyncze pliki umieszcze za kila dni jak pozbieram
Xp

pomorze

Post autor: pomorze » 10.08.2011, 11:14

Trafił do mnie wczoraj.
Przyznaje więcej ekip, więcej fotek, brak koloru jednak na minus widać to przy zdjęciach ale akurat dla mnie to sprawa drugorzędna.

Poza tym na plus, fajna oprawa o niebo lepsza od poprzedniej.
Trochę old schoolowa okładka, przypomina zin z lat 90-tych ale o wiele lepiej zdrobiony i zmontowany.
Myślę, że powinno być jeszcze więcej ekip z niższych lig ale rozumiem niektórym ludziom się nie chciało.. bynajmniej nie mówię o autorach i pomysłodawcach.

Moja ocena to 4 z małym plusem.

Wizard.

Post autor: Wizard. » 10.08.2011, 11:43

pomorze pisze:Trafił do mnie wczoraj.
Przyznaje więcej ekip, więcej fotek, brak koloru jednak na minus widać to przy zdjęciach ale akurat dla mnie to sprawa drugorzędna.

Poza tym na plus, fajna oprawa o niebo lepsza od poprzedniej.
Trochę old schoolowa okładka, przypomina zin z lat 90-tych ale o wiele lepiej zdrobiony i zmontowany.
Myślę, że powinno być jeszcze więcej ekip z niższych lig ale rozumiem niektórym ludziom się nie chciało.. bynajmniej nie mówię o autorach i pomysłodawcach.

Moja ocena to 4 z małym plusem.
jak juz wyzej wsopmniałem zależalo na na kolorze.. niestety nie zawsze moze tak byc jak powinno.

Na gg kilka os wspomnialo ze tu głownie relacje i opisy - na nr 3 sa juz konkretne plany artykuły, wspomnienia czy kilka innych pomysłów - ale na razie koncentrujemy sie na wysyłce tego numeru oraz uwaga - dodruku.
Dodrukowana książka bedzie w moich rękach w nast srode :)
Z obecnego nakladu 100szt pozostało 20.
pozdrawiam

ps w tym numerze wcisniecie czegokolwiek graniczylo z cudem..
Xp

Wizard.

Post autor: Wizard. » 10.08.2011, 21:23

Dzis lub jutro powinna dojsc wiekszosc paczek :>
Czyzby nikomu nie chcialo sie skrobnac 2 słów?:>
Xp

Deleritas

Post autor: Deleritas » 10.08.2011, 21:36

Forma wydania mnie zaskoczyła. To nie tyle zin, co mająca 190 stron książka-kronika. Szkoda, że nie wszystkie ekipy ekstraklasowe opisane. Mimo to nr drugi zdecydowanie na plus!
nie oglądam tvn-u

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 11.08.2011, 07:56

Będzie jeszcze jakaś kolejna partia wystawiona na allegro?

Ultra(S)partan

Post autor: Ultra(S)partan » 11.08.2011, 16:14

Wielki plus za wydanie. Szkoda, że zdjęcia nie są w kolorze, bo wtedy byłaby miazga totalna. Panowie tak trzymać.
Stilon Gorzów

YoungArmy

Post autor: YoungArmy » 11.08.2011, 18:32

miłe zaskoczenie po otrzymaniu przesyłki. Magazyn w fajnej formie, dużo opisów. Tylko te składaki czarno-białe, ale da sie przeżyć :)
Nadruki na koszulkach od 1 sztuki!
www.Koszulkarnia.net

Wizard.

Post autor: Wizard. » 12.08.2011, 09:32

hehe dzieki panowie.
przydaje sie pare slow pochwaly od ludzi ze robota nie idzie na marne. :-)
krytyka tez dobra bo wiadomo co poprawic
kilka błędów mamy - literowki znow sie pojawily (mniej niz w nr 1 ale sa)
2 skladaki sie lekko zjechaly
w kilku miejscach tekst lekko pouciekal

na nr 3 poprawimy te kwestie - 2-3 os zajma sie korekcja.

Jest tez opcja koloru na nr 3 ale to jeszcze za wczesnie :-)
czekam na kolejne wskazówki co poprawić co wywalic itd
Xp

Widget

Post autor: Widget » 12.08.2011, 15:45

Właśnie dostałem przesyłke. Panowie kawał dobrej roboty. Kto jeszcze nie kupił to polecam zamówić. Przejrzałem na szybko, przeczytałem kilka stron i rzeczywiście pare literówek. Całość elegancko się prezentuje. Myślałem, że będzie gorzej, ale jestem pozytywnie zaskoczony.

Nordfront

Post autor: Nordfront » 13.08.2011, 19:25

Cos malo tych opinii.
Warto w to wogole inwestowac ?
koloru nie ma troche chujowo..

Wizard.

Post autor: Wizard. » 14.08.2011, 00:14

Nordfront pisze:Cos malo tych opinii.
Nikogo nie bede przeciez zmuszac do wpidywania opinii..
a, że malo komu chce sie wpisac 5zdan na krzyz..
psdesign.vgh.pl pisze:jak potrzebujecie pomocy graficznej, chetnie pomoge :) pozdro
pw

podbijam aukcje:
aukcja na allegro: nr 1+ nr2
[link]
Xp

seb1945

Post autor: seb1945 » 14.08.2011, 11:58

polecam

Tomquos

Post autor: Tomquos » 14.08.2011, 12:09

Tak od Siebie
Duży plus na początek za to że w ogóle ktoś zrobił magazyn podsumowujący sezon
Teraz uwagi co do pisma
-Mimo wszystko musi byc kolorowy bo z tych zdjęć nie widać za dużo
-Trochę mało ekip mimo wszystko powinny być przynajmniej wszystkie z ekstraklasy,1ligi i 2ligi wsch/zach
-Jak dla mnie to trochę za mała Trzcionka można by ją troszkę powiększyć

Ale mimo to magazyn udany i jeszcze raz wielki szacunek że ktoś wydał takie podsumowanie .

Wizard.

Post autor: Wizard. » 14.08.2011, 18:10

Tomquos pisze:Tak od Siebie
Duży plus na początek za to że w ogóle ktoś zrobił magazyn podsumowujący sezon
Teraz uwagi co do pisma
-Mimo wszystko musi byc kolorowy bo z tych zdjęć nie widać za dużo
-Trochę mało ekip mimo wszystko powinny być przynajmniej wszystkie z ekstraklasy,1ligi i 2ligi wsch/zach
-Jak dla mnie to trochę za mała Trzcionka można by ją troszkę powiększyć

Ale mimo to magazyn udany i jeszcze raz wielki szacunek że ktoś wydał takie podsumowanie .
Ja jeszcze żadnej ekipie nie odmówilem.
Problem działa raczej w druga strone : ) czy to ekipy niie chc apodeslac czy nie wyrobia sioe czasowo itd
Sa jeszcze 2 wesole historie na temat niektorych relacji ale to wiedza zainteresowani :-)
Xp

Hati

Post autor: Hati » 14.08.2011, 22:27

Magazyn naprawdę fajny polecam wszystkim.

Nordfront

Post autor: Nordfront » 15.08.2011, 22:22

Triche sie dopierdole na sile.
Wpadlem do empiku i widze ze po kopiowaniu szalikowca idzie pora na supportersa.
Ja wspominalem duzo wczesniej ze tmk chce wypuscic numer z relacjami i podsumowaniami (olewajac stara wersje top iles tam)
Teraz widze ze tylko niektore ekipy opisano..
Coz jak sie nie ma pomyslu to sie zerka gdzies indziej - wiem wim supporters to pismo niszowe i pewnie "tak wyszlo"
Coz liczy sie kasa liczy sie dochod - jak spiewal pewien pan.
pzdr

Igor48

Re: MAGAZYN SUPPORTERS/OSTATNIA AUKCJA NA ALLEGRO+ FOTKI

Post autor: Igor48 » 16.08.2011, 19:48

Jako kolekcjoner starych i nie tylko starych zinów bardzo sie ucieszyłem na wiadomość o wydaniu takiej gazetki. Dla tych co wiedzą o co chodzi to wg mnie magazyn zblizony jest do słynnego zina zinów. Duzo ekip podsumowanych i to co najwazniejsze wcale nie tych topowych ale duzo mniejszych. Czcionka jak najbardziej zinowa a i pojawiły juz sie już zapomniane przez wielu składaki. Kawał dobrej roboty aby to wszystko zebrać, ten magazyn może być swoistą kibicowska encyklopdią Fuji podsumowującą ostatni sezon

Emilos22

Post autor: Emilos22 » 16.08.2011, 21:21

Nordfront pisze:Cos malo tych opinii.
podejscie niektorych ludzi moze doprowadzic do zawalu...

tak sie zlozylo ze jestem szczesliwym posiadaczem 2 numeru wiec nie omieszkam napisac pare slow.
w porownaniu do nr 1 widac ogromna roznice. niestety i w tym numerze jest sporo literowek i to juz w samym wstepie. sporo podwojnych .. (kropek), brak zachowanego jednego stylu przy opisach. raz klub pisany drukowanymi raznie. brak odstepow po podsumowaniu ekipy, wszystko jest linijka pod linijka caly tekst zlewa sie w jedna calosc. zdjecia mimo ze wszytsko bylo drukowane profesjonalnie nie wyszly najlepiej tez w niektorych momentach sa zlane ze soba. kilka zdjec rozciagnietych przez co calkowicie traca swoj urok. brak koloru nie jest dla mnie zadnym minusem, wprowadzenie go bylo by zwiazane pewnie z duzo wyzsza cena, a to dopiero wtedy ludzi by plakami ze musze wydac raz na pol roku niebagatelna sume 20zl!!!
mimo tych niedociagniec, ktore nie sa az tak straszne zin prezentuje sie naprawde bardzo dobrze. widac wlozony w niego kawal pracy. z czystym sumieniem bardzo polecam tym bardziej, ze to juz chyba jedyny ogolnopolski zin jaki wychodzi. iczekam na 3 numer.

Ocena 7/10

Wizard.

Post autor: Wizard. » 18.08.2011, 18:33

[link]
[link]
fotki
jutro kolejna aukcja samego 2nr

NAJPEWNIEJ OSTATNIA AUKCJA NR 2!!
[link]
Xp

FFOT

Post autor: FFOT » 20.08.2011, 02:28

Kilka dni temu otrzymałem paczkę z drugim numerem Suppportersa. Dziś po dokładnej, choć szczerze mówiąc nie całej lekturze tego pisma, pokuszę się o jego krótką recenzje.

Pierwsze wrażenie
Na pewno pozytywne. Okładka Supportersa przypomina okładki starych kibicowskich zinów z lat dziewięćdziesiątych. Samo wykonanie jest już jednak nieco inne. Śliski papier plus forma książkowa skojarzyły mi się już z kolei bardziej ze słynną „Ligą chuliganów”. Po szybkim sprawdzeniu, co jest w środku znów jednak znacznie bliżej tej pozycji do dawnych zinów.

Zawartość/zalety
Tych dwóch kategorii nie da się rozdzielić, bo zwyczajnie musiałbym zrobić „kopiuj, wklej” pisząc ten tekst. W Supportersie znaleźć można relacje (w tym liczby wyjazdowe) klubów od ekstraklasy po ligi okręgowe, choć rzecz jasna nie wszystkich. Szczególnie relacje tych ostatnich cieszą, bo niejednokrotnie widząc jakąś dobrą ekipę w barwach mniej znanego klubu na meczach reprezentacji człowiek zastanawiał się, jak wygląda u nich sytuacja na co dzień, a przecież nie zawsze jest okazja do tego by podejść i na ten temat pogadać. Tutaj wszystko podane jest jak na tacy, a o rzetelność relacji chyba nie trzeba się martwić. Inna sprawa, że zin ten jest właśnie świetnym miejscem do pokazania się szerszemu gronu odbiorców dla tych mniej znanych, a niekoniecznie mniej fanatycznych kibiców, bo chcąc nie chcąc ciężko jest, co tydzień śledzić wydarzenia z wszystkich polskich trybun.

Wady
Mała liczba zdjęć. Składaki - ok, mam nadzieje, że nie zabraknie ich także w kolejnym numerze, ale gdzieś jedno/dwa (nawet niewielkie) zdjęcia przy każdej ekipie byłby na pewno na plus. W mniejszym stopniu odnotować można literówki i inne niedociągnięcia.

Podsumowanie
Supporters jest dla mnie pozycją, która świetnie uzupełniła obecny rynek, a w zasadzie mówiąc wprost miesięcznik „To My Kibice”. Autorowi należy życzyć, aby nie stracił w przyszłości chęci do jego wydawania, bo nie mam najmniejszych wątpliwości, że tak jak w dzisiejszych czasach z zapartym tchem czyta się ziny z początku, czy drugiej połowy lat dziewięćdziesiątych, tak następne „monitorowane” pokolenia będą czytały Supportersa.

PS. Magazyn w liczbach. 192 strony. Relacje kibiców klubów z: ekstraklasy (10), pierwszej ligi (7), drugiej ligi (19), trzeciej i niższych lig (65), zagranicznych (2), żużla (6) oraz hokeja (1).
[link]

Jednym słowem warto. Osobiście, przy braku czasu w dwa dni doszedłem do Gwardii Koszalin (112 strona) + kilka dalszych ekip, które właśnie ze względu na spotkania ich na kadrze musiałem przeczytać jako pierwsze.
[link][link]
Cotygodniowe fotorelacje z polskich i europejskich stadionów!! Sprawdź ->> [link] <<-

sajmonfzg

Post autor: sajmonfzg » 20.08.2011, 11:12

Na pewno warto.Otrzymujemy konkretną lekturę którą przedstawiły poszczególne ekipy,a dużo ich.Otrzymujemy de facto relację z dwóch stron większości spotkań.Samo wykonanie na duży plus,szkoda koloru,bo było by o niebo lepiej,no i plakaty obiecane nie doszły heh.
Podsumowując na pewno warto wydać te kilkanaście złotych i mieć ten numer w swojej kolekcji.Dawno nic lepszego nie wyszło
Tylko Czarni MKS

Wizard.

Post autor: Wizard. » 21.08.2011, 17:16

na pewno Ostatnia aukcja (ale nr 1+2)
[link]

osoby ktore napisaly na pw maja czas do srody na ogarniecie sie

FFOT dzieki za napisanie kilku słów nt magazynu.
Jak juz wyzej wspomnialem - pochwaly - ok ale wazne tez pokazanie negatywmnych stron magazynu - to zmienimy na pewno.
pozdrawiam
Xp

Sieradzka Szlachta

Post autor: Sieradzka Szlachta » 26.08.2011, 22:47

Dzisiaj dopiero otworzyłem paczkę z magazynem, moje wrażenia:
-lepsza od pierwszej części
-okładka jak i wnętrze ok ( jeszcze nie miałem okazji przeczytać ale muszę powiedzieć, że kawał dobrej roboty patrząc wizualnie)
No co tu więcej gadać? Hmm.... może tylko to, że zdjęcia nie są kolorowe, ale ogólnie duży plus! Powodzenia w dalszej realizacji magazynu! ;)

Wizard.

Post autor: Wizard. » 30.08.2011, 00:29

[link]

Dzieki wszystkim za pomoc.
Nr 2 zostalo doslownie kilka sztuk :-) na ktore juz sa kupcy.
Teraz JUZ trwaja prace nad nr3.
Zbieram m.in artykuły i opisy pewnych spotkan:)

Wiec czekajcie na info pod koniec roku.
Ps znow bedziecie miec przed soba ksiazke :-)
TO JUZ PEWNE !! : )
Xp

ODPOWIEDZ