EURO 2012 w Polsce

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Siera

EURO 2012 w Polsce

Post autor: Siera » 13.05.2009, 18:18

Może to troche za wczas, ale juz dzis znamy polskie miasta w których zostaną rozegrane Mistrzostwa Europy 2012.
Warszawa - Poznań - Gdańsk - Wrocław
Co sądzicie o tym wyborze ? Temat jesli się nie przyjmie , do usunięcia.

iparts.pl
Miki18

Re: EURO 2012 w Polsce

Post autor: Miki18 » 13.05.2009, 18:28

Szczerze mówiąc mam gdzieś to Euro nie zależało mi na tym w ogóle w jakich miastach będzie się odbywał ten festyn też mnie to mało interesuje :D

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 13.05.2009, 18:37

Brak Chorzowa-katastrofa.Kolebka polskiej piłki,dwie wielkie drużyny (Górnik i Ruch),wielki stadion [link] ,kawał polskiej historii,największe skupisko ludzi w Polsce,najlepsze drogi,trzy lotniska w okolicy i wybierają Gdańsk po to,żeby pokazać Stare Miasto i port.Żenada.

Siera

Post autor: Siera » 13.05.2009, 18:43

Andrzej Farmazon pisze:Brak Chorzowa-katastrofa.Kolebka polskiej piłki,dwie wielkie drużyny (Górnik i Ruch),wielki stadion,kawał polskiej historii,największe skupisko ludzi w Polsce,najlepsze drogi,trzy lotniska w okolicy i wybierają Gdańsk po to,żeby pokazać Stare Miasto i port.Żenada.
Zgadzam się z Tobą w 100% .
Chciałem to samo napisac :)

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 13.05.2009, 19:06

Od początku Chorzów i Kraków były na liście rezerwowej i był jasny podział 4 miasta w Polsce, 4 na Ukrainie. Potem ktoś rozbudził nadzieję, że w tych dwóch miastach też będą mistrzostwa. Stadion Śląski jest częściowo nasypowy więc nie jest to jakiś super nowoczesny obiekt. Szkoda, bo byłaby większa promocja Polski, Górnego Śląska, który ma swój zajebisty urok (jeszcze żeby mieszkańcy tego regionu nie nosili dzinsowych kurtek i nie mieli postawionych grzywek) i Krakowa, miasta, które bardzo polubiłem i tęsknię za nim czasem.
Obrazek

wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS » 13.05.2009, 19:12

w********** z tematem do HP lub działu sportowego jeśli macie zamiar dyskutować na temat ilości tramwajów i miejsc w hotelach :roll: :roll:

oxford00

Post autor: oxford00 » 13.05.2009, 19:13

Kraków był najlepiej przygorowany spośród 12 miast, UEFA włącznie z Platini pierodlili smuty że nie przejmowali się tym że Kraków czy tam Chorzów (tutaj było wiadome że na 100% odpadną) mają ciągnąc swoje.
Kraków dostawał najwyższe noty spośród wszystkie.
Teraz MAŁO KTO ale znajdują się tacy którzy potrafią powiedzieć że był to zwykły wałek i wybory miast już były wybrane dawno, dawno temu. Więc na c*** Platini i UEFA p*******..
Jeśli by chcieli obiektywnie wybrać to Kraków z palcem w d**** dostaje euro
Niestety polityczne bagno zrobiło swoje.

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 13.05.2009, 21:39

rossi pisze:
Siera pisze:
Andrzej Farmazon pisze:Brak Chorzowa-katastrofa.Kolebka polskiej piłki,dwie wielkie drużyny (Górnik i Ruch),wielki stadion,kawał polskiej historii,największe skupisko ludzi w Polsce,najlepsze drogi,trzy lotniska w okolicy i wybierają Gdańsk po to,żeby pokazać Stare Miasto i port.Żenada.

faktycznie powinnismy pokazac piekne miasto Chorzow i ta rozpadajaca sie ruine zamiast portu i Starego Miasta, w ogole w Warszawie euro powinno byc na stadionie x-lecia w koncu kawal polskiej historii :lol:
Jest jeszcze coś takiego jak "dług wdzięczności".I wobec Stadionu Śląskiego powinien właśnie teraz zostać spłacony.Za te wszystkie lata gdy grała tu reprezentacja.Szkoda,że wtedy Gdańsk czy Wrocław nie były chętne wybudować nowych stadionów,by pokazać uroki swojego miasta kibicom przyjezdnym.

Kadm

Post autor: Kadm » 13.05.2009, 21:46

Na moje, to jeszcze bedą prosic o Kraków, ew. Chorzow, bo ktores z miast sie nie wyrobi..
KibicŁKS pisze:A ja mam pytanie. Czy pzpn zmniejszy kare Widzewowi jeżeli zszyją flage i zwroca ja Legii??

kosacki

Post autor: kosacki » 13.05.2009, 22:37

Kadm pisze:Na moje, to jeszcze bedą prosic o Kraków, ew. Chorzow, bo ktores z miast sie nie wyrobi..
:lol:

Ot co.
Wstyd na cały świat i śmiech z przekrętaczy z mafii uefa i pzpn-u i proszę Boga już teraz aby nikt z Krakowa nie robił z tymi wałkarzami interesów.
Będą się bić w piers latami, a Krakowie będzie bal.

penetrator

Post autor: penetrator » 13.05.2009, 22:38

a ja tam p******* całe szczęście ze nie ma euro na śląskim j**** hanysowo tam gdzie Polacy nie są mile widziani j**** patologie!!

gornyslask

Post autor: gornyslask » 13.05.2009, 22:44

Antypolskie nastawienie ma naprawdę niewielki margines Górnego Śląska. Uwierz mi, że tu jest Polska.
"Czas oddać hołd tym, którzy byli skłonni,
Poświęcić swoje życie, zginąć dla wolnej Polski"

nieznajomy_89 pisze:co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów więc może dla tego taka liczba

;>

Post autor: ;> » 13.05.2009, 22:51

Bogu dzięki nie będzie Euro na Śląsku. Na c*** nam to, panowie na c***? Niech się teraz wrocławianie, gdańszczanie, poznaniacy i warszawiacy męczą z tym międzynarodowym syfem.

NIE DLA EURO!

EAP

Post autor: EAP » 13.05.2009, 22:54

penetrator pisze:a ja tam p******* całe szczęście ze nie ma euro na śląskim j**** hanysowo tam gdzie Polacy nie są mile widziani j**** patologie!!

Oczywiście tą patologie z Poznania ..

Blaster

Post autor: Blaster » 13.05.2009, 23:33

Na początku to wszyscy się cieszyli z Euro , a teraz to w**********. Prędzej czy później te wszystkie projekty ustaw i tak by weszły.

WM

Post autor: WM » 14.05.2009, 00:46

rossi pisze:
Siera pisze:

faktycznie powinnismy pokazac piekne miasto Chorzow i ta rozpadajaca sie ruine zamiast portu i Starego Miasta, w ogole w Warszawie euro powinno byc na stadionie x-lecia w koncu kawal polskiej historii :lol:
Obudziłeś się dopiero? Przeciez Stadion X-lecia już nie istnieje a na jego miejscu powstaje nowy.

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 14.05.2009, 06:25

Euro nie ma w dwóch najbardziej piłkarskich regionach polskich natomiast jest w Gdańsku który ma tyle wspólnego z piłką nożną co Chorzów czy Kraków ze skokami narciarskimi.
WŁADCY OCEANÓW

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 14.05.2009, 10:58

znajomyjenniferlopez pisze:początek miałeś dość obiecujący potem fiknąłeś koziołka centralnie na buzię.że proszę?Gdańsk nie ma tradycji piłki kopanej? pewnie z kopalniami Ci się pokićkało.
Wez się chłopie nie ośmieszaj.Jakie piłkarskie tradycje ma Gdańsk??

leniwiec

Post autor: leniwiec » 14.05.2009, 11:40

Nie przesadzajcie jakieś tam tradycje piłkarskie ma.a że miasto antykomunistyczne, podobnie jak Szczecin czy Elbląg więc nigdy nie pozwolil komunistyczny beton na wybitne osiągnięcia piłkarskie.Ile Ruch czy Górnik zdobył majstrów po zmianie ustroju ? ;) skończyła się komuna skończyły się sukcesy sportowe "klubów z tradycjami".I nie chodzi tu tylko o hanysów ale o kilka innych klubów które były chlubą komunistów w Polsce.

ultrafan

Post autor: ultrafan » 14.05.2009, 11:43

Andrzej Farmazon pisze:
znajomyjenniferlopez pisze:początek miałeś dość obiecujący potem fiknąłeś koziołka centralnie na buzię.że proszę?Gdańsk nie ma tradycji piłki kopanej? pewnie z kopalniami Ci się pokićkało.
Wez się chłopie nie ośmieszaj.Jakie piłkarskie tradycje ma Gdańsk??
Chyba tylko derby Trójmiasta :wink:
a.c.a.b.

tylko prawda

Post autor: tylko prawda » 14.05.2009, 11:59

leniwiec pisze:Nie przesadzajcie jakieś tam tradycje piłkarskie ma.a że miasto antykomunistyczne, podobnie jak Szczecin czy Elbląg więc nigdy nie pozwolil komunistyczny beton na wybitne osiągnięcia piłkarskie.Ile Ruch czy Górnik zdobył majstrów po zmianie ustroju ? ;) skończyła się komuna skończyły się sukcesy sportowe "klubów z tradycjami".I nie chodzi tu tylko o hanysów ale o kilka innych klubów które były chlubą komunistów w Polsce.
Bardzo mądrze napisane.

Porównując Gdańsk (Trójmiasto) do Chorzowa i szarej aglomeracji górnego ślunska stawiam zdecydowanie na Gdańsk.

Małym szokiem jest dla mnie brak Krakowa.

Andrzej farmazon co mają tradycje sportowe do organizacji euro?
Obrazek

Mazzari

Post autor: Mazzari » 14.05.2009, 12:06

Wybór jak wybór. Jeżeli faktycznie wszystkie miasta były dobrze przygotowane, to wybranie tej czwórki nie powinno zaskakiwać. Prawda jest taka, ze miały pierwszeństwo. Sam osobiście zamienił bym Gdańsk na Kraków z powodów czysto oczywistych. Szkoda mi Krakowa, bo miasto jest po prostu piękne i zrobiło by wrażenie nie na jednym turyście z zagranicy.
W ogóle to Bogu dziękować, że EURO jest u nas, a nie gdzie indziej!
Co to w ogóle za Polska mentalność ? Jak wybierali gospodarzy to wielu krzyczało, że nie mamy szans i w ogóle jakie to u nas nie bagno. Kiedy dostaliśmy EURO to teraz jest już do d***, festyn, i jeszcze nie wiadomo co. Niech i będzie festyn. Jak zwał tak zwał, ale przez ten festyn wielu ludzi się przekona że jesteśmy normalnym państwem, cywilizowanym i zaskoczymy nie jednego na + i o tym jestem święcie przekonany. Może w końcu przestaną pytać na zachodzie, czy my jeszcze jesteśmy w Związku Radzieckim...
Proste ze jest XXI wiek i teraz liczy się tylko kasa. Ale dla nas szczególnie to ogromna szansa na promocję Polski. A na tym powinno zależeć każdemu z nas.
Dlatego ja osobiście się cieszę z EURO w Polsce nie zależnie od podziału miast. Nie każdemu to na rękę, ale i nie każdemu da się dogodzić...
Zamiast krytykować, trzeba wierzyć że wszyscy się wyrobią, na czas, a EURO będzie najlepsze w historii - i o to akurat się nie martwię. Bo taka jest kur*a nasza POLSKA gościnność 8)
Pogoń Szczecin - i wszystko jasne!

TDK_Kaseta

Post autor: TDK_Kaseta » 14.05.2009, 12:10

Jako KIBIC mam w d**** cały ten festyn.
Mam nadzieję że EURO w Polsce się nie odbędzie.
Chyba nie muszę pisać na kim psiarnia będzie się przygotowywać do tej imprezy.
Te pizdy na górze już się postarają żeby do 2012 zniknęły ze stadionów wszelkie formy zorganizowanego dopingu. Anglia, ku*** mać.
" Nabywcy najdroższych miejsc wychodzili z założenia, że atmosferę otrzymują gratis. (...) Kto teraz będzie hałasował? Czy wywodzący się z klasy średniej rodzice z dziećmi będą mieli ochotę przychodzić, jeśli spocznie na nich odpowiedzialność za tworzenie oprawy dźwiękowej? Może poczują, że zostali oszukani? Prawda jest taka że kluby sprzedadzą im bilety na widowisko, z którego usunięto największą atrakcję, aby zrobić dla nich miejsce."

TDK_Kaseta

Post autor: TDK_Kaseta » 14.05.2009, 12:14

Mazzari pisze: W ogóle to Bogu dziękować, że EURO jest u nas, a nie gdzie indziej!
Co to w ogóle za Polska mentalność ? Jak wybierali gospodarzy to wielu krzyczało, że nie mamy szans i w ogóle jakie to u nas nie bagno. Kiedy dostaliśmy EURO to teraz jest już do d***, festyn, i jeszcze nie wiadomo co. Niech i będzie festyn. Jak zwał tak zwał, ale przez ten festyn wielu ludzi się przekona że jesteśmy normalnym państwem, cywilizowanym i zaskoczymy nie jednego na + i o tym jestem święcie przekonany. Może w końcu przestaną pytać na zachodzie, czy my jeszcze jesteśmy w Związku Radzieckim...
I tego się boję najbardziej.
Jebanego, zblazowanego Zachodu - ze swoim Big Brotherem na ulicach, tolerancją dla pedałów i poganiaczy wielbłądów z prześcieradłami na łbach.
Wkvrwia mnie ślepe kopiowanie wzorców z Zachodu. Ale to rozmowa powinna toczyć się w innym dziale.

KONIEC TEMATU. WRACAMY DO EURO 2012 POD WZGLĘDEM KIBICOWSKIM.
" Nabywcy najdroższych miejsc wychodzili z założenia, że atmosferę otrzymują gratis. (...) Kto teraz będzie hałasował? Czy wywodzący się z klasy średniej rodzice z dziećmi będą mieli ochotę przychodzić, jeśli spocznie na nich odpowiedzialność za tworzenie oprawy dźwiękowej? Może poczują, że zostali oszukani? Prawda jest taka że kluby sprzedadzą im bilety na widowisko, z którego usunięto największą atrakcję, aby zrobić dla nich miejsce."

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 14.05.2009, 12:21

tylko prawda pisze:
leniwiec pisze:Nie przesadzajcie jakieś tam tradycje piłkarskie ma.a że miasto antykomunistyczne, podobnie jak Szczecin czy Elbląg więc nigdy nie pozwolil komunistyczny beton na wybitne osiągnięcia piłkarskie.Ile Ruch czy Górnik zdobył majstrów po zmianie ustroju ? ;) skończyła się komuna skończyły się sukcesy sportowe "klubów z tradycjami".I nie chodzi tu tylko o hanysów ale o kilka innych klubów które były chlubą komunistów w Polsce.
Bardzo mądrze napisane.

Porównując Gdańsk (Trójmiasto) do Chorzowa i szarej aglomeracji górnego ślunska stawiam zdecydowanie na Gdańsk.

Małym szokiem jest dla mnie brak Krakowa.

Wkurwia mnie to po prostu,że Gdańsk całe życie miał w d**** piłkę,a teraz nagle się obudzili,bo poczuli pieniądze i zysk. Miłośnicy piłki.
To tak,jakby w Hiszpanii robili mistrzostwa i pominęli Barcelonę,bo jakieś tam Bilbao sobie zbuduje nowy stadion.Paranoja i tyle.
Pytasz co mają tradycje sportowe do organizacji Euro??Nic ku*** :lol: Proponuje zorganizować MIstrzostwa Świata w skokach narciarskich w Szczecinie.

Andrzej farmazon co mają tradycje sportowe do organizacji euro?
Wkurwia mnie to po prostu,że Gdańsk całe życie miał w d**** piłkę,a teraz nagle się obudzili,bo poczuli pieniądze i zysk. Miłośnicy piłki.
To tak,jakby w Hiszpanii robili mistrzostwa i pominęli Barcelonę,bo jakieś tam Bilbao sobie zbuduje nowy stadion.Paranoja i tyle.
Pytasz co mają tradycje sportowe do organizacji Euro??Nic ku*** :lol: Proponuje zorganizować MIstrzostwa Świata w skokach narciarskich w Szczecinie.

BISKUP2

Post autor: BISKUP2 » 14.05.2009, 13:26

Co do Chorzowa to mysle, ze dobrze sie stalo, ze odpadl, mimo niekwestionowanej historii i tradycji futbolu na Slasku, to co moze taki Chorzów zaproponowac turystom, procz szarosci i typowo Slaskiego klimatu.

Kraków, coz jak dla mnie to stadion jednak troche za maly, mimo ze turystycznie jedno z najzajebistszych miast w naszym pieknym kraju.

Mysle, ze trzeba jeszcze zaczekac z tym co odjebia ukraincy, bo mam nadzieje, nie zdaza i jakies mecze zostana przeniesione do nas.

zych

Post autor: zych » 14.05.2009, 15:38

;> pisze:Bogu dzięki nie będzie Euro na Śląsku. Na c*** nam to, panowie na c***? Niech się teraz wrocławianie, gdańszczanie, poznaniacy i warszawiacy męczą z tym międzynarodowym syfem.

NIE DLA EURO!
BISKUP2 pisze:Co do Chorzowa to mysle, ze dobrze sie stalo, ze odpadl, mimo niekwestionowanej historii i tradycji futbolu na Slasku, to co moze taki Chorzów zaproponowac turystom, procz szarosci i typowo Slaskiego klimatu.

Kraków, coz jak dla mnie to stadion jednak troche za maly, mimo ze turystycznie jedno z najzajebistszych miast w naszym pieknym kraju.

Mysle, ze trzeba jeszcze zaczekac z tym co odjebia ukraincy, bo mam nadzieje, nie zdaza i jakies mecze zostana przeniesione do nas.

Czy wy wogołe znacie geografię naszego pięknego kraju? Czy wy wiecie gdzie jest Śląsk? Euro na Śląsku będzie, nie będzie na Górnym Śląsku, bądź w województwie śląskim. Pora nadrobić braki edukacyjne.
Autonomia dla Śródmieścia

Malibu

Post autor: Malibu » 14.05.2009, 16:37

A jednak :wink:
Moje zdanie wygląda tak;
Ciesze się że jest Gdańsk, lubie to miasto, chociaż mieszkam od niego 500 km :) jest morze, i stadion Baltic Arena--który robi wrażenie(narazie tylko na makietach)

Poznań ok.
Warszawa ok. Stolica, najwieksze miasto. Smiać mi sie chciało jak słyszałem hasła Nie dla Euro w stolicy :lol: No i stadion z najwyższej półki.

Wrocław. No i tu pies pogrzebany. Ani tradycji ani nic, i stadion zwyczajny. Co do miasta, to może i owszem ładne ale które z tych 4 nie ma czegoś w sobie? Może i rozwijające się ale zamiast Wrocławia wolałbym Chorzów, bo co jak co, z Górnego Sląska nie jestem i nie przepadam -- ale mieszka tam więcej ludzi niz w Warszawie i przydało by się żeby coś mieli.
Co do Krakowa, tak tak piekne miasto, ale stadion troszke za mały. I jeśli miałbyć Chorzów, to 50km dalej już bez sensu dawać Kraków.

A czy Ukraincy się wyrobią to nie wiadomo. Jeden stadion już w 100% stoi bo ktoś to sponsorował bodajrze ten w Dniepropietrowsku, szkoda że na 31 tyś tylko,
w Kijowie jest dupny stadion narodowy, takze chyba jakas renowacja, jak ktos wie wiecej to pisać
pozdro

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 14.05.2009, 17:22

Malibu pisze:A

A czy Ukraincy się wyrobią to nie wiadomo. Jeden stadion już w 100% stoi bo ktoś to sponsorował bodajrze ten w Dniepropietrowsku, szkoda że na 31 tyś tylko,
w Kijowie jest dupny stadion narodowy, takze chyba jakas renowacja, jak ktos wie wiecej to pisać
pozdro
Dniepropietrowsk został wycięty, zresztą generalnie to Ukraina nie ma raczej problemów ze stadionami (za chwile dosłownie będzie gotowe cudo w Doniecku, Charków też jest na wykończeniu chyba). Gorzej z drogami, hotelami (pięciogwiazdkowymi rzecz jasna dla UEFOwskich leśnych dziadków, a jakże) i lotniskami.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 14.05.2009, 17:43

zanim coś napiszesz to poczytaj... Dniepropietrowsk całkowicie odpadł jak Kraków i Chorzów mimo, że ma stadion... szkoda Krakowa, pieknego miasta, a na dodatek to wszystko tak daleko...

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 14.05.2009, 18:00

Szkoda Chorzowa i Krakowa.Gdyby któreś z tych miast zostało wybrane,to może udałoby się wybrać na jakiś meczyk(bo niedaleko),żeby poczuć atmosfere mistrzostw,bo przecież raczej dostać się na mecz Naszej kadry będzie graniczyło z cudem.Generalnie coraz więcej w tym całym euro2012 widze minusów niż plusów.Jednak gratuluje czterem wybranym miastom.

Drajon

Post autor: Drajon » 14.05.2009, 19:02

Zgadzam sie z Malibu ogolem bdb. podsumowanie "stadionowe" :)
Niektorzy juz zaczynaja pieprzyc ze Euro zle , ludzi jak na pielgrzymce itd. .
Ja to odbieram w ten sposob ze na miecha zjedzie sie kolonia do Polski uzna ze wcale u nas nie tak zle a my zostaniemy z paroma zajebistymi stadionami na ktorych na pewno lepiej niz na pastwiskach , paroma nowymi hotelami i paroma kilosami drog wiecej :D
Wyrzekł się honoru i ambicji dużo mówiąc na policji ...

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 14.05.2009, 19:05

Tutaj ciekawostka dla tych, którzy chcą obejrzeć jakiś mecz. Polak potrafi i pewnie będzie wielu koników pod stadionami. Sposób na to, by sobie dorobić na przyjezdnych :wink: Chodzi o pulę z internetowej sprzedaży dla wszystkich. Bo 1% dla kibiców miejscowych to porażka.
Podział procentowy biletów na Euro
38 - federacje narodowe, których reprezentacje biorą udział w Euro
38 - sprzedaż publiczna w internecie dla kibiców z całego świata
14 - sponsorzy i partnerzy UEFA
8 - bilety wraz z hotelem, programem turystycznym, dla bogatych kibiców
3 - VIP-y
3 - rodzina UEFA (Football Family)
1 - pula dla mieszkańców miasta lub działaczy klubu, na którego obiekcie będą rozgrywane mecze
Obrazek

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 14.05.2009, 19:09

Tylko coś za dużo tych procentów wyszło :lol:
Obrazek

Drajon

Post autor: Drajon » 14.05.2009, 19:11

Do c**** ktos se jaja robi ? Raz jest opcja zmien raz jej nie ma ku*** ludzie wkurwia to ...

Tak po za tym co bedzie ze stadionem w Chorzowie bo podobno przed Euro to na nim i w Krakowie maja byc mecz towarzyskie ale chodzi mi co bedzie dalej ? Ruch bedzie tam gral ?

Kosa

Post autor: Kosa » 14.05.2009, 19:12

Mam nadzieję, że w Polsce euro się nie odbędzie. Jestem kibicem, najważniejsze jest dla mnie bym mógł jak najdłużej kibicować w naszym polskim stylu.

Przez przygotowania do EURO i walką z chuligaństwem stadionowym ja i moi koledzy mieliśmy przejścia w Mydlnikach. Inne ekipy tak samo - ileż to zakazów stadionowych rozdano w ostatnich latach?

Nowa Ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych także jest robiona typowo pod EURO.

Nie przekonuje mnie argument, iż prędzej czy później wprowadziliby te wszystkie zakazy i ustawy. Własnie przez tak miękka postawę mamy to co mamy.

Tak samo w głowie nie mieści mi się, jak niektórzy kibice mogą promować EURO (vide oprawy, transparenty). Dziwią także rozkminki, gdzie euro być powinno, a gdzie nie. Jako kibice powinniśmy chcieć, tylko jednego - by tego euro u nas nie było.

Zresztą widać, iż powoli wchodzą do kibicowania świeże osoby lub starym zmiękczają się zasady. Między innymi przez propagandę mediów. Ot zwykła manipulacja. Teraz bluzganie na rywala, akcje na stadionie, spontan - wszystko to jest często napiętnowane na chociażby tym forum. Jasne świadczy to głównie o poziomie forum i osób się na nim udzielających, ale także o tym że nadchodzi w Polsce rzesza nowych kibiców, którzy bardzo liberalnie podchodzą do kibicowania.

Coraz częściej też wielu idzie na przeróżne układy czy to z działaczami, czy z innymi podmiotami, które jeszcze kilka lat temu byłyby zdecydowanie odrzucone. Coraz mniej liczą się zasady i hasła tak głośno wykrzykiwane na meczu.

Gdy odejdzie z kibicowania pokolenie lat 90., to śmiem twierdzić, iż obrazki takie jak cały stadion oglądający mecz na siedząco, czy kibice dwóch zwaśnionych klubów siedzący obok siebie - będą standardem.

Jasne można mówić, iż wszystko się zmienia, świat idzie do przodu i my także powinniśmy iść z duchem czasu. No ale od kiedy to większość ma rację?
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"

[link]

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 14.05.2009, 19:16

Drajon pisze:Do c**** ktos se jaja robi ? Raz jest opcja zmien raz jej nie ma ku*** ludzie wkurwia to ...

Tak po za tym co bedzie ze stadionem w Chorzowie (...)? Ruch bedzie tam gral ?
Ruch ma mieć nowy stadion, bodaj na kilkanaście tysięcy na Cichej. Moim zdaniem bez sensu budować nowy, skoro jest taki stadion w mieście. A i frekwencja na meczach za kilka lat być może będzie znacznie większa.
Obrazek

Malibu

Post autor: Malibu » 14.05.2009, 22:27

@Kosa.

Po częsci masz racje-Euro na stadionach to będzie piknik. Bo o bilety dla zwykłych ludzi jak my bedzię bardzo cięzko. Ale jednak atmosfera w wielu Polskich miastach powinna być bardzo gorąca, będą angole, holendrzy :mrgreen:
A co do tych ustaw to moje zdanie jest jednak takie że czasy idą do przodu, i nigdy już nie wróca lata 90 czy poczatek 2000... i czy bedzie euro czy nie wprowadzane będa kodeksy srogo karace nas , chuliganow. Juz prawie wszedzie mamy kamery, itd a do 2012 jeszcze troche czasu...
Wiec nie widze sensu być takim antyEURO..
Mimo wszystko jest duzo plusów a najważniejszy to wspomnienia :wink:
Bedzie co wnukom opowiadać ;]

BobSwagger

Post autor: BobSwagger » 15.05.2009, 11:40

Ja tam czekam tylko na drogi i piękne stadiony, szczerze to c*** mnie interesuje całe to 'widowisko', pewnie wybiorę się na miasto przed telebim przy piwku pooglądać mecz. No i oczywiście czekamy wszyscy na Anglików, Holendrów czy Serbów ;) Oby grali w Poznaniu albo Wrocławiu ;)
Internet Hooligans Group '09

Drajon

Post autor: Drajon » 15.05.2009, 13:44

Co to za ku*** debile w tym Chorzowie siedza no ja p******* przeciez jak bedzie stadion na 40 pare tysiecy na dodatek zmodernizowany to i za pare lat na kazdym meczu bedzie frekwencja po 25 tysiecy to po jakiego c**** budowac nowy na Cichej ... tylko w Polsce ... A na Narodowym raz na 3 lata zagra reprezentacj i na tym sie skonczy ...

ODPOWIEDZ