Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
drGonzo

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: drGonzo » 31.08.2016, 16:48

To ja jeszcze dopytam o peryferyjne okolice w mieście. O ile w ogóle są tam jakieś grupy kibiców, to czy można zastosować uproszczony podział wschód (RTS)-zachód (ŁKS)? Chodzi mi o takie miejsca jak np. Feliksin, Wiskitno, Moskule, Mileszki, Nowosolna czy okolice Parku Wzniesień Łódzkich na wschodzie i Smólsko, Złotno, Kochanówka, Romanów, Łaskowice na Zachodzie. Byłem w tych miejscach parę razy i ogólnie niektóre z nich nie wyglądają nawet jak tereny miejskie, ale po prostu ciekawi mnie czy są tam jakieś zorganizowane grupy fanów (chociażby te 5-10 osób) chodzące na mecze. Kiedyś obiło mi się też o uszy, że np. na Smólsku byli Widzewiacy.

iparts.pl
PierdemWdziub

Post autor: PierdemWdziub » 31.08.2016, 17:21

No a skąd na abramce i tyłach napisy j**** manhattan?

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 17:27

Złotno to nie peryferie, bo historycznie jedna ze starszych okolic w obrebie m. Lodzi (mocne osiedle ŁKS-u).
Generalnie tak jak piszesz - te wymienione na wschodzie - Widzew, te na zachodzie - ŁKS.
Problem w tym, ze te pierwsze np. dla zabawy kolorujac sobie mape
bedziesz mial jako wielkie czerwone obszary, a te drugie mniejsze biale.
Tylko te pierwsze to pola uprawne i chalupa od chalupy w odleglosci pol kilometra.
Te drugie normalne osiedla domkow, gdzie zaludnienie 3 x wieksze.

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 17:53

AdamEes pisze:Złotno to nie peryferie, bo historycznie jedna ze starszych okolic w obrebie m. Lodzi (mocne osiedle ŁKS-u).
Generalnie tak jak piszesz - te wymienione na wschodzie - Widzew, te na zachodzie - ŁKS. Problem w tym, ze te pierwsze np. dla zabawy kolorujac sobie mape bedziesz mial jako wielkie czerwone obszary, a te drugie mniejsze biale. Tylko te pierwsze to pola uprawne i chalupa od chalupy w odleglosci pol kilometra. Te drugie normalne osiedla domkow, gdzie zaludnienie 3 x wieksze.
Ty jesteś takim skończonym gównem i bajkopisarzem, że nie wyrabiam. Adammes vel rabin vel żydowski c*** kuchenny - przestań, ku4wo, kłamać i pisać te swoje opowieści smutnej treści, bo Łodź jest podzielona i choćbyś się zesrał, to połowa Łodzi Was j****, co pokazuje każdy dzień na terenach granicznych (a o Złotnie, żeby się wypowiadać, to trzeba choć raz na nim być... to są peryferia Łodzi, to osiedle domków i chałup, jak tam z 5 000 ludzi mieszka to szacunek, więć nie rób, rumunie, z tego drugiej Retkini).

Niedługo, parchata mordo, napiszesz, że 30% mieszkańców Łodzi to Retka, 30% to Teo, 30% to Stare Polesie, a 10% to tereny RTSu. Pierdolony kłamczuchu. Spinasz się, judajcu, o wygraną waszej przerzuconej-piotrkowskiej gangsterki z chłopakami z Będkowa, a jak wasza nabojka dostaje gruby w******* w centrum miasta, na Pietrynie, to mały cwelu tematu nie ma, nie?

Jesteś zwykły obszczymurem, farmazoniarzem i c****-wiedzącym żydkiem, co już ci było udowodnione na tym forum PRZEZ TWOJE WŁASNE BIAŁE KOŃCÓWKI, co najlepsze. Zero szacunku dla taki parchatych ryjków jak ty.

Pamiętaj zawsze o jednej przypowieści, świniopasie, to co dla Was jest sufitem, dla nas jest podłogą.

PortPółnoc

Post autor: PortPółnoc » 31.08.2016, 18:12

pytanie do kibiców ŁKS, na profilu ŁKS Piotrków jest takie o to zdjęcie:
https://www.facebook.com/11527008526828 ... =3&theater

skąd tam smyczka Lechii?

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 18:14

mądrala pisze:to co dla Was jest sufitem, dla nas jest podłogą.
No to na podloge i stul pysk, psie psow - jak juz bylo o was pisane.

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 31.08.2016, 18:21

Przecież na tym zdjęciu nie jest napisane,że skroił to ktoś z ŁKS-u,tylko,że Widzewiak z Piotrkowa stracił barwy. Szydera i tyle. Takie te facebooki są.

PortPółnoc

Post autor: PortPółnoc » 31.08.2016, 18:25

MISTRZ1908 pisze:Przecież na tym zdjęciu nie jest napisane,że skroił to ktoś z ŁKS-u,tylko,że Widzewiak z Piotrkowa stracił barwy. Szydera i tyle. Takie te facebooki są.
aaa dzięki, po prostu zaciekawiło mnie to zdjęcie pozdrawiam

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 18:28

AdamEes pisze:
mądrala pisze:to co dla Was jest sufitem, dla nas jest podłogą.
No to na podloge i stul pysk, psie psow - jak juz bylo o was pisane.
Hehe, jak zwykle, zero konkretów i kontrargumentów, tylko flug. Nic konkretnego, tylko bajka. 3maj się, Andersenie i dalej sadź swoje kocopoły rodem z Judy. Jesteś porutą dla swoich ziomków po szalu, wiesz to dobrze.

Hólsjakichmało

Post autor: Hólsjakichmało » 31.08.2016, 18:52

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić bez napinki jak to się stało, że Piotrków z silnego widzewskiego bastionu stał się mocnym fanclubem Łksu?

mms

Post autor: mms » 31.08.2016, 19:17

Low kick na kolano pisze:Bylo kilku widzewiakow tak od poczatku 1990, ale pod koniec lat 90-tych sytuacja zostala uporzadkowana przez ŁKS (bezposrednie sasiedztwo to Abramka, Piotrkowska i kilkaset metrow obok rowniez elkaesiackie Tyly, wiec to raczej naturalna kolej rzeczy).
Low kick na kolano pisze:Dzialo sie sporo i akcje byly, ale nie z widzewiakami z Mnht, tylko z innymi - z racji polozenia tego osiedla, bo blisko tez np. do Targowe. Nnie byli to jednak w wiekszosci uczestnicy awantur mieszkajacy na tym osiedlu, po zadnej ze stron. Z ciekawostek, przy Manhattanie jest tez stacja pogotowia ratunkowego, wiec jakby co opieka dla poszkodowanych pod reka :)
Przestań pieprzyć bzdury, bo jesteś ze śródmieścia a nie wiesz co się dzieje na twojej dzielnicy. Chłopaki zaczęli tam działać po 2000 roku, jeden latał nawet w yh. Było ich raptem kilku, plus kilku/kilkunastu zwykłych fanów. Nikt nie został tam uporządkowany przez was hehehe po prostu część odpuściła kibicowanie część się wyprowadziła i dalej działa. A abramka w tym okresie zaliczyła parę razy plecy :-)
Działo się nie wiele, ze względu na dużą ilość kamer, ale wjazdy były głównie tyłów. Od nas też nie raz czekali na was, nawet z mojego osiedla byli tam ze 2-3 razy. Z Targową tam to się chyba nigdy tam nic nie działo. Obecnie jest tam pustynia kibicowska, mieszka jeden typ z ekipy Łksu, na którego nie raz było czekane plus pojedynczy pikole jednych i drugich.

A pogotowie to jest bliżej abramki, dokładnie prawie że na wprost. Od mnht parę metrów jest ;-)

mms

Post autor: mms » 31.08.2016, 19:26

grubyw pisze:ktos by mogl pierwsze dwa sytuacje na piastowie, kuraku, rudzie, rokiciu. czy tez sa tam Widzewiacy czy sam Łks?
Pierwsze dwa osiedla podzielone, na kolejnych dwóch rządzą sąsiedzi.

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 19:42

Hólsjakichmało pisze:Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić bez napinki jak to się stało, że Piotrków z silnego widzewskiego bastionu stał się mocnym fanclubem Łksu?
Bez napinki - było już pisane, co najmniej dwa razy, szukaj nie boli. No ale, w skrócie - do Piotrkowa zawitał konkretny Łkaesiak + zawitała kasa, piotrkowscy Łkasiacy mieli swoją siłkę, sporty walki, sporo osób się przerzuciło + przespanie tematu i brak reakcji przez RTS, no i pojawiła się strata. Raczej ostatnia w województwie łódzkim, co pokazała reakcja RTSu ws. Sieradza. Pozdro.

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 19:51

Ty frajerze powyżej, w 17 godzin napisałeś 21 postów, to świadczy jakim pokemonem jesteś. To, co napisał mms, to prawda, więc nie wiem, o co d*** spinasz? Piotrków to konkretny przykład, gdzie brak uwagi i duża kasa z przeciwnej strony potrafi wiele zdziałać. Taka prawda. Nigdy więcej.

mms

Post autor: mms » 31.08.2016, 19:52

To wymień te porażki chłopaków z mnht. I który z nich przestał kibicować przez was? :-) może być priv

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 20:02

frajer i cipa pisze:Piotrków to konkretny przykład, gdzie brak uwagi i duża kasa z przeciwnej strony potrafi wiele zdziałać. Taka prawda.
CALKOWITA PRAWDA,
ZBIERALISMY KASE DOSC DLUGO
NA SPECJALNE KONTO "PIOTRKOW"
TERAZ ZBIERAMY NA SIERADZ
MOZE WYJDZIE TANIEJ.
debilu.

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 20:20

Spuszczaj się dalej, rebe. Jestem świadom, że masz c**** pojęcia o działaniach twojej ekipy, ale więcej okazji już nie będzie. Nara, pajacu.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 20:28

mądrala pisze:Spuszczaj się dalej
CIAGLE MALO?? JUZ CI PO BRODZIE CIEKNIE!

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 20:42

Nie bawią mnie twoje oralne gierki. Tym bardziej analne, o których non-stop się spuszczasz. Zwróć uwagę, zboczeńcu, że na twoje 85 postów (w 8 dni :D ) ani, ku***, jednego razu nie ustosunkowałeś się do niczego sensownego, ciągle tylko typowo żydowska gadka, wyzwiska i pieprzenie kocopołów. Idź pan w c***, bo jesteś słaby, jak wasza nabojka na Pietrynie 3 tygodnie temu. Pozdrów ich.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 20:51

mądrala pisze:Nie bawią mnie twoje oralne gierki. Tym bardziej analne
JAK TAM WOLISZ, PANIENKO.
mądrala pisze:Idź pan w c***
DZIEWCZYNO, MOWMY SOBIE PO IMIENIU!
mądrala pisze:jak wasza nabojka na Pietrynie 3 tygodnie temu.
COS CI SIE TERMINY BITEK POJEBALY, TAK SAMO NIE POMYL SWOICH DNI PLODNYCH Z NIEPLODNYMI!

patojudek

Post autor: patojudek » 31.08.2016, 21:04

Ależ ty musisz być kocur, ja tam bym nie chciał spotkać cię na ulicy.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 21:13

(przepraszamy Panstwa najmocniej za te krotka przerwe w naszym programie rozrywkowym, kolega Madrala w tej chwili wykasowal swojego ostatniego posta i sprawdza kiedy faktycznie byl dym na Pietrynie, za chwile prawdopodobnie wklei ponownie i powrocimy do dyskusji. Serdecznie dziekujemy za uwage)

mądrala

Post autor: mądrala » 31.08.2016, 21:26

Cmokaj mnie w trąbę, pokemonie. Od dni płodnych to się odjeb, bo twojej starej się pomyliło i się wyklułeś, zboku. W sumie tyle by było. CHOĆ RAZ, ZBOCZEŃCU, USTAW SIĘ WOBEC KONKRETNYCH FAKTÓW, a nie ciągle spina i napina. Jutro wracasz na plastykę, więc się wyśpij.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 21:34

Mam prosbe, zrob sobie w podpisie "Widzew" czy cos, zeby wszyscy widzieli kogo reprezentuje taki daun :)

drGonzo

Post autor: drGonzo » 31.08.2016, 21:39

Czy wy naprawdę nie możecie normalnie wymieniać opinii, tylko od razu jedziecie sobie od k****? : (
Złotno to nie peryferie, bo historycznie jedna ze starszych okolic w obrebie m. Lodzi (mocne osiedle ŁKS-u).
Generalnie tak jak piszesz - te wymienione na wschodzie - Widzew, te na zachodzie - ŁKS.
Problem w tym, ze te pierwsze np. dla zabawy kolorujac sobie mape
bedziesz mial jako wielkie czerwone obszary, a te drugie mniejsze biale.
Tylko te pierwsze to pola uprawne i chalupa od chalupy w odleglosci pol kilometra.
Te drugie normalne osiedla domkow, gdzie zaludnienie 3 x wieksze.
Wiem jak mniej więcej wyglądają te osiedla jeśli chodzi o zabudowę itd, bo tak jak pisałem, byłem na każdym z nich (przynajmniej przejazdem). Wiadomo, że np. Feliksin (jak dobrze rozumiem, to są okolice ulicy Kolumny) czy Mileszki nie są gęsto zamieszkałe tak samo z drugiej strony Łaskowice czy Kochanówka. Z kolei na takiej np. Nowosolnej mieszka chyba sporo ludzi? Tak samo np. na Złotnie (tam się chyba teraz buduje dużo nowych bloków jeśli dobrze widziałem?).

Nie chodziło mi w każdym razie o to, żeby dochodzić kogo jest więcej w mieście, bo widzę do czego to prowadzi na tym forum ;) Po prostu byłem ciekaw czy jest tam jakaś działalność kibicowska :)

Ogólnie Łódź bardzo mi się podoba, ma strasznie specyficzny klimat. Nie tylko Bałuty czy pofabryczne okolice w stylu Księżego Młyna, bo to jest oczywista sprawa, ale np. też podobało mi się na Stokach - osiedle jakby wyjęte z innej rzeczywistości z tymi brukowanymi ulicami i dojebanym parkiem.

A jak z tym Smulskiem i Widzewem tamże? Bo z tego co widziałem, to takie bardziej, nazwijmy to, "bogate" osiedle. Same domki i to takie dosyć wypasione, eleganckie. Przynajmniej takie miałem wrażenie. Tak trochę mało kibicowsko to wygląda ;P

RomanRTS

Post autor: RomanRTS » 31.08.2016, 21:56

Czy naprawde moderatorzy nie moga czy nie chca wyjebac z tego forum paru polmozgow?
To co sie dzieje zwlaszcza w tym temacie napinki z jednej i z drugiej strony to jest zenada ciezka, robicie Widzewowi i Łksowi ciezki smrod piszac tu w imieniu ich kibicow, nie wiem po ile macie lat, domniemam ze nawet jak jestescie dorosli to myslenie was bardzo boli... Szkoda bo kiedys dalo sie tu wymienic pare sensownych zdan ale teraz co by nie napisac to jest sie zjadanym przez ktoras ze stron a jak ktos bywa na stadionach to chyba dokladnie widzi co sie dzieje i kto od kogo na jakiej plaszczyznie goruje.
Wlaczcie myslenie!

AdamEes

Post autor: AdamEes » 31.08.2016, 22:44

RomanRTS pisze:kiedys dalo sie tu wymienic pare sensownych zdan
Taaa, te dwa tygodnie temu kiedy się rejestrowałeś na forum to były zupełnie inne czasy... Mam nadzieje, ze udalo ci sie zawstydzic swoich bluzgajacych ziomkow.

ZielonoMi

Post autor: ZielonoMi » 31.08.2016, 23:38

Jako, że temat "Jak wygląda sytuacji w..." jest zamknięty, zapytam tu, jak obecnie przedstawia się sytuacja w Grudziądzu?

patojudek

Post autor: patojudek » 01.09.2016, 00:06

Oj adaś adaś ja rozumiem ta wrodzona skromność i ten tego fason, ale z całym szacunkiem to ile ty razy zrobiłeś z siebie debila na tym forum to głowa mała a za każdym razem jak dochodzi już do opisu szczegółów dotyczących jakiegoś wydarzenia to adaś jest cinki jak d*** węża, ostatnio ktoś zdaje się skasował cię w temacie meczu Wisła-Śląśk bo ty jak zwykle widziałeś tam widzewiaka wypinającego kakao (ach te wspomnienia z dzieciństwa i chwile uniesienia z katechetą nie), a tu zonk ktoś kumaty odpowiedział ci kto to był a ty co śmieciu jak zwykle a bo był podobny do tego z Widzewa. Tylko co z tego za chwile zmienisz nick i od nowa Polska ludowa, adaś adaś poszedłbyś już do tej piwnicy, tylko się nie targaj na line jakoś z tym Widzewem da się żyć adaś adaś.

mądrala

Post autor: mądrala » 01.09.2016, 05:02

AdamEes, tylko spina. Zero faktów. Jesteś nikim, wojowniku sprzed monitora, nic sobą nie prezentujesz, g wiesz. Wsadź se do podpisu, że Łks cię oddelegował na front forumowy do siania fermentu, zapomnieli cie jednak podłączyć do kroplówki informacyjnej i stąd taki przypał robisz, że nigdy nic nie wiesz. Elo, dziś początek szkoły, to pewnie nieco zbastujesz.

RodowityTeo

Post autor: RodowityTeo » 01.09.2016, 08:27

AdamEs zamilcz w końcu bo nie różnisz się niczym od tych widzewskich przygłupów.

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 01.09.2016, 10:44

Zdjęcie z 1976 roku z derbów Łodzi w tle trybuna pod zegarem

[link]

Jak widać już wtedy na płocie wisiały flagi czerwono-biało-czerwone.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 01.09.2016, 13:59

Ale to a propos czego, ze zes znalazl jakies zdjecie w necie? Nie pomylilo ci sie ze specyficznymi fotkami kibicowskimi?
Wiesz kto wtedy siedzial pod Zegarem? Kto rozkrecal wam doping?
Kto was do czasu tolerowal na miejscie i nawet na waszym stadionie, bo gdy temu komus przyszla ochota, to was zwyczajnie wypierdalal z waszych miejsc?
Kto np. wyjebal na murawe kilka setek kibicow Legii, gdy formalnie byliscie gospodarzem meczu?
Zaraz beda spiny, ze znowu grzebiemy w mrokach historii, ale koles sam wygrzebales jakas stara fotografie.
Wiesz w ogole, dlaczego wasze barwy sa czerwono-bialo-czerwone, "ekipo bez kompleksow"?

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 01.09.2016, 14:17

A propos czego? Myślę, że przerwanie dyskusji w tym czyja matka matka jest kurwą a kto kogo rucha tym zdjęciem to nie grzech. Nigdzie nie napisałem, że nie mieliście dominacji w mieście ale widać, że sympatycy i ruch kibicowski na Widzewie ma wtedy swoje korzenie, a barwy wiem więc nie musisz tłumaczyć. To ja już się nie wtrącam i możecie dalej się obrzucać gównem pozdrawiam i miłego dnia.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 01.09.2016, 14:31

A ja nigdy nie zaprzeczalem ze w 1976 r. mieliscie juz c-b-c barwy. Pare lat temu nawet na Starcie Lodz wisialy ich czarno-czerw.

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 01.09.2016, 14:41

Bardziej mi chodziło o fakt, że byli juz kibice co utozsamiali się z Widzewem i te flagi wieszali i byli pionierami chodź wiadomo, że nie byli żadną siłą a nie o same kolory.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 01.09.2016, 14:59

OK, tylko gdyby byli oni wtedy tacy mlodzi (np. 14-16 lat) to raczej nie mogliby sie spotykac w tej waszej kolebce "Lokatorze" czy jak sie ta knajpa nazywala. A jesli byli nawet odrobine starsi, a musieli wczesniej choc troche interesowac sie pilka w Lodzi, to..... sam sobie odpowiedz, bo zdaje sie przed 1976 wybor w Lodzi by jeden. Czyli kim oni byli? No...? :)

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 01.09.2016, 15:16

Nie chcę mi się wchodzić w rozmowę i przepychanie więc zostawię tylko link http://www.widzewtomy.net/historia-czerwonej-armii/ więc możesz się z nim zapoznać lub nie.

AdamEes

Post autor: AdamEes » 01.09.2016, 15:23

Dzieki, poczytam przy okazji bo widze ze dlugie. Ale na razie jestem przekonany, ze wasi "Ojcowie Zalozyciele" po prostu byli przerzutami, zwyczajnie nie ma innej opcji. Bo co - jakis dzieciak nieskalany innym klubem dostal nagle proroczej wizji ekipy ktora kibicowsko jeszcze nie istniala? Albo jesli to nie byl dzieciak, footballowa pasja dopadla go nagle dopiero okolo 20. roku zycia?

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 01.09.2016, 15:34

Gdyby tak patrzeć to bardziej mi się wydaje, że w tamtych latach na piłkę chodzili ludzi z nastawieniem jak dzisiaj na Małysza czy na siatkówkę tylko było mniej kolorowo więc mowa o przerzutach jest sporym nadużyciem i myślę, że wtedy takie określenie nawet nie istniało. Na pewno było mnóstwo ludzi którzy chodzili na zmianę bo dopóki nie było zgrzytów kto wtedy się tym przejmował?

ODPOWIEDZ