Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Oczywiście że układ ten był zrobiony przeciwko sztamie Widzew&Ruch.Kto zna kulisy zakończenia układu Lecha z Widzewem ten wie doskonale że poszło o pozdrawianie Ruchu na Remes Cup.
Pomiędzy Ruchem a Lechem było coraz większe ciśnienie a sztama Widzewa z Ruchem miała się świetnie,więc Lech nie miał oporów by przybić układ z Łksem.No bo chyba lepszego układowicza obie ekipy znaleźć sobie nie mogły.
A teraz sytuacja jest taka,że skoro sztama Widzewa i Ruchu ma się zajebiście a Ruch postanowił przybić układ z WSH to wiadomo,że w końcu Widzew też przybije ten układ.
Pomiędzy Ruchem a Lechem było coraz większe ciśnienie a sztama Widzewa z Ruchem miała się świetnie,więc Lech nie miał oporów by przybić układ z Łksem.No bo chyba lepszego układowicza obie ekipy znaleźć sobie nie mogły.
A teraz sytuacja jest taka,że skoro sztama Widzewa i Ruchu ma się zajebiście a Ruch postanowił przybić układ z WSH to wiadomo,że w końcu Widzew też przybije ten układ.
-
Antoni.Kierka
hehe a jeszcze niedawno ten gil ene due srake uporczywie trabil i glosil ze zgoda Łks/Zawisze jest lepsza i silniejsza od Widzew/Ruch...a tu zonkStrzałka pisze:Oczywiście że układ ten był zrobiony przeciwko sztamie Widzew&Ruch.Kto zna kulisy zakończenia układu Lecha z Widzewem ten wie doskonale że poszło o pozdrawianie Ruchu na Remes Cup.
-
wielkipigmej
Ta Ewelina to chociaż ładna, jest czego poznaniakowi zazdrościć?
A co, przyznaj, chciałbyś się choć raz przekonać jak to jest robić to z kobietą?
-
wielkipigmej
A ona taka chętna?AdamEes pisze:A co, przyznaj, chciałbyś się choć raz przekonać jak to jest robić to z kobietą?
Nie znam jej osobiście, ale może litościwa i lubi niepełnosprawnych fizycznie, więc masz jakieś szanse. Tylko pamiętaj o jednej ważnej rzeczy - to ty masz spróbować ją bzyknąć, a nie odwrotnie jak to było z tobą za knajpą na Plaza del Sol.
-
wielkipigmej
Chętna, czy litościwa jakie to ma znaczenie - wybredny nie rucha. Ważne, że gościnna w kroku.
Spoko. Też się przecież jakoś znalazłeś na tym świecie.
-
wielkipigmej
On jest z top1 on się wykluł
Podbijam, bo zagubiło się w potoku obustronnych jobów. Może ktoś jednak zdecyduje się opowiedzieć coś o Manhatanie? :)drGonzo pisze:
Mnie interesuje kwestia osiedla zwanego potocznie Manhattanem. Kiedyś słyszałem, że była tam spora grupa fanów Widzewa. Nie wiem czy to prawda, a w sumie miejsce "ciekawe", biorąc pod uwagę sąsiedztwo - Tyły, Abramkę itd. Jeśli ktoś z normalnych użytkowników byłby na tyle uprzejmy, żeby mi odpowiedzieć bez wywoływania awantury, to będę bardzo wdzięczny ;)
No właśnie to mnie ciekawiło, bo to trochę taka sytuacja jak (zachowując rzecz jasna wszelkie proporcje) z Żabieńcem, otoczonym przez Limankę, Żubardź itd. Tam to wiem, że działo się dużo i że Widzewiacy z Żabieńca to byli poważni zawodnicy. A na Manhattanie też były jakieś wjazdy/akcje? Czy to raczej nie ta półka, żeby można było mówić o jakiejś poważniejszej rywalizacji między tamtejszym Widzewem, a ŁKSem?
ktos by mogl opisac sytuacje na piastowie, kuraku, rudzie, rokiciu. czy tez sa tam Widzewiacy czy sam Łks?
To ja jeszcze dopytam o peryferyjne okolice w mieście. O ile w ogóle są tam jakieś grupy kibiców, to czy można zastosować uproszczony podział wschód (RTS)-zachód (ŁKS)? Chodzi mi o takie miejsca jak np. Feliksin, Wiskitno, Moskule, Mileszki, Nowosolna czy okolice Parku Wzniesień Łódzkich na wschodzie i Smólsko, Złotno, Kochanówka, Romanów, Łaskowice na Zachodzie. Byłem w tych miejscach parę razy i ogólnie niektóre z nich nie wyglądają nawet jak tereny miejskie, ale po prostu ciekawi mnie czy są tam jakieś zorganizowane grupy fanów (chociażby te 5-10 osób) chodzące na mecze. Kiedyś obiło mi się też o uszy, że np. na Smólsku byli Widzewiacy.
-
PierdemWdziub
No a skąd na abramce i tyłach napisy j**** manhattan?
Złotno to nie peryferie, bo historycznie jedna ze starszych okolic w obrebie m. Lodzi (mocne osiedle ŁKS-u).
Generalnie tak jak piszesz - te wymienione na wschodzie - Widzew, te na zachodzie - ŁKS.
Problem w tym, ze te pierwsze np. dla zabawy kolorujac sobie mape
bedziesz mial jako wielkie czerwone obszary, a te drugie mniejsze biale.
Tylko te pierwsze to pola uprawne i chalupa od chalupy w odleglosci pol kilometra.
Te drugie normalne osiedla domkow, gdzie zaludnienie 3 x wieksze.
Generalnie tak jak piszesz - te wymienione na wschodzie - Widzew, te na zachodzie - ŁKS.
Tylko te pierwsze to pola uprawne i chalupa od chalupy w odleglosci pol kilometra.
-
PortPółnoc
pytanie do kibiców ŁKS, na profilu ŁKS Piotrków jest takie o to zdjęcie:
https://www.facebook.com/11527008526828 ... =3&theater
skąd tam smyczka Lechii?
https://www.facebook.com/11527008526828 ... =3&theater
skąd tam smyczka Lechii?
No to na podloge i stul pysk, psie psow - jak juz bylo o was pisane.mądrala pisze:to co dla Was jest sufitem, dla nas jest podłogą.
-
MISTRZ1908
Przecież na tym zdjęciu nie jest napisane,że skroił to ktoś z ŁKS-u,tylko,że Widzewiak z Piotrkowa stracił barwy. Szydera i tyle. Takie te facebooki są.
-
PortPółnoc
aaa dzięki, po prostu zaciekawiło mnie to zdjęcie pozdrawiamMISTRZ1908 pisze:Przecież na tym zdjęciu nie jest napisane,że skroił to ktoś z ŁKS-u,tylko,że Widzewiak z Piotrkowa stracił barwy. Szydera i tyle. Takie te facebooki są.
-
Hólsjakichmało
Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić bez napinki jak to się stało, że Piotrków z silnego widzewskiego bastionu stał się mocnym fanclubem Łksu?
Low kick na kolano pisze:Bylo kilku widzewiakow tak od poczatku 1990, ale pod koniec lat 90-tych sytuacja zostala uporzadkowana przez ŁKS (bezposrednie sasiedztwo to Abramka, Piotrkowska i kilkaset metrow obok rowniez elkaesiackie Tyly, wiec to raczej naturalna kolej rzeczy).
Przestań pieprzyć bzdury, bo jesteś ze śródmieścia a nie wiesz co się dzieje na twojej dzielnicy. Chłopaki zaczęli tam działać po 2000 roku, jeden latał nawet w yh. Było ich raptem kilku, plus kilku/kilkunastu zwykłych fanów. Nikt nie został tam uporządkowany przez was hehehe po prostu część odpuściła kibicowanie część się wyprowadziła i dalej działa. A abramka w tym okresie zaliczyła parę razy plecy :-)Low kick na kolano pisze:Dzialo sie sporo i akcje byly, ale nie z widzewiakami z Mnht, tylko z innymi - z racji polozenia tego osiedla, bo blisko tez np. do Targowe. Nnie byli to jednak w wiekszosci uczestnicy awantur mieszkajacy na tym osiedlu, po zadnej ze stron. Z ciekawostek, przy Manhattanie jest tez stacja pogotowia ratunkowego, wiec jakby co opieka dla poszkodowanych pod reka :)
Działo się nie wiele, ze względu na dużą ilość kamer, ale wjazdy były głównie tyłów. Od nas też nie raz czekali na was, nawet z mojego osiedla byli tam ze 2-3 razy. Z Targową tam to się chyba nigdy tam nic nie działo. Obecnie jest tam pustynia kibicowska, mieszka jeden typ z ekipy Łksu, na którego nie raz było czekane plus pojedynczy pikole jednych i drugich.
A pogotowie to jest bliżej abramki, dokładnie prawie że na wprost. Od mnht parę metrów jest ;-)
Pierwsze dwa osiedla podzielone, na kolejnych dwóch rządzą sąsiedzi.grubyw pisze:ktos by mogl pierwsze dwa sytuacje na piastowie, kuraku, rudzie, rokiciu. czy tez sa tam Widzewiacy czy sam Łks?
Bez napinki - było już pisane, co najmniej dwa razy, szukaj nie boli. No ale, w skrócie - do Piotrkowa zawitał konkretny Łkaesiak + zawitała kasa, piotrkowscy Łkasiacy mieli swoją siłkę, sporty walki, sporo osób się przerzuciło + przespanie tematu i brak reakcji przez RTS, no i pojawiła się strata. Raczej ostatnia w województwie łódzkim, co pokazała reakcja RTSu ws. Sieradza. Pozdro.Hólsjakichmało pisze:Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić bez napinki jak to się stało, że Piotrków z silnego widzewskiego bastionu stał się mocnym fanclubem Łksu?
To wymień te porażki chłopaków z mnht. I który z nich przestał kibicować przez was? :-) może być priv
CIAGLE MALO?? JUZ CI PO BRODZIE CIEKNIE!mądrala pisze:Spuszczaj się dalej
(przepraszamy Panstwa najmocniej za te krotka przerwe w naszym programie rozrywkowym, kolega Madrala w tej chwili wykasowal swojego ostatniego posta i sprawdza kiedy faktycznie byl dym na Pietrynie, za chwile prawdopodobnie wklei ponownie i powrocimy do dyskusji. Serdecznie dziekujemy za uwage)
Mam prosbe, zrob sobie w podpisie "Widzew" czy cos, zeby wszyscy widzieli kogo reprezentuje taki daun :)
Czy wy naprawdę nie możecie normalnie wymieniać opinii, tylko od razu jedziecie sobie od k****? : (
Nie chodziło mi w każdym razie o to, żeby dochodzić kogo jest więcej w mieście, bo widzę do czego to prowadzi na tym forum ;) Po prostu byłem ciekaw czy jest tam jakaś działalność kibicowska :)
Ogólnie Łódź bardzo mi się podoba, ma strasznie specyficzny klimat. Nie tylko Bałuty czy pofabryczne okolice w stylu Księżego Młyna, bo to jest oczywista sprawa, ale np. też podobało mi się na Stokach - osiedle jakby wyjęte z innej rzeczywistości z tymi brukowanymi ulicami i dojebanym parkiem.
A jak z tym Smulskiem i Widzewem tamże? Bo z tego co widziałem, to takie bardziej, nazwijmy to, "bogate" osiedle. Same domki i to takie dosyć wypasione, eleganckie. Przynajmniej takie miałem wrażenie. Tak trochę mało kibicowsko to wygląda ;P
Wiem jak mniej więcej wyglądają te osiedla jeśli chodzi o zabudowę itd, bo tak jak pisałem, byłem na każdym z nich (przynajmniej przejazdem). Wiadomo, że np. Feliksin (jak dobrze rozumiem, to są okolice ulicy Kolumny) czy Mileszki nie są gęsto zamieszkałe tak samo z drugiej strony Łaskowice czy Kochanówka. Z kolei na takiej np. Nowosolnej mieszka chyba sporo ludzi? Tak samo np. na Złotnie (tam się chyba teraz buduje dużo nowych bloków jeśli dobrze widziałem?).Złotno to nie peryferie, bo historycznie jedna ze starszych okolic w obrebie m. Lodzi (mocne osiedle ŁKS-u).
Nie chodziło mi w każdym razie o to, żeby dochodzić kogo jest więcej w mieście, bo widzę do czego to prowadzi na tym forum ;) Po prostu byłem ciekaw czy jest tam jakaś działalność kibicowska :)
Ogólnie Łódź bardzo mi się podoba, ma strasznie specyficzny klimat. Nie tylko Bałuty czy pofabryczne okolice w stylu Księżego Młyna, bo to jest oczywista sprawa, ale np. też podobało mi się na Stokach - osiedle jakby wyjęte z innej rzeczywistości z tymi brukowanymi ulicami i dojebanym parkiem.
A jak z tym Smulskiem i Widzewem tamże? Bo z tego co widziałem, to takie bardziej, nazwijmy to, "bogate" osiedle. Same domki i to takie dosyć wypasione, eleganckie. Przynajmniej takie miałem wrażenie. Tak trochę mało kibicowsko to wygląda ;P
Jako, że temat "Jak wygląda sytuacji w..." jest zamknięty, zapytam tu, jak obecnie przedstawia się sytuacja w Grudziądzu?
-
ImperatorMistrz
Zdjęcie z 1976 roku z derbów Łodzi w tle trybuna pod zegarem
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=583A8991
Jak widać już wtedy na płocie wisiały flagi czerwono-biało-czerwone.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=583A8991
Jak widać już wtedy na płocie wisiały flagi czerwono-biało-czerwone.
A ja nigdy nie zaprzeczalem ze w 1976 r. mieliscie juz c-b-c barwy. Pare lat temu nawet na Starcie Lodz wisialy ich czarno-czerw.
-
ImperatorMistrz
Bardziej mi chodziło o fakt, że byli juz kibice co utozsamiali się z Widzewem i te flagi wieszali i byli pionierami chodź wiadomo, że nie byli żadną siłą a nie o same kolory.
OK, tylko gdyby byli oni wtedy tacy mlodzi (np. 14-16 lat) to raczej nie mogliby sie spotykac w tej waszej kolebce "Lokatorze" czy jak sie ta knajpa nazywala. A jesli byli nawet odrobine starsi, a musieli wczesniej choc troche interesowac sie pilka w Lodzi, to..... sam sobie odpowiedz, bo zdaje sie przed 1976 wybor w Lodzi by jeden. Czyli kim oni byli? No...? :)
-
ImperatorMistrz
Nie chcę mi się wchodzić w rozmowę i przepychanie więc zostawię tylko link http://www.widzewtomy.net/historia-czerwonej-armii/ więc możesz się z nim zapoznać lub nie.
Dzieki, poczytam przy okazji bo widze ze dlugie. Ale na razie jestem przekonany, ze wasi "Ojcowie Zalozyciele" po prostu byli przerzutami, zwyczajnie nie ma innej opcji. Bo co - jakis dzieciak nieskalany innym klubem dostal nagle proroczej wizji ekipy ktora kibicowsko jeszcze nie istniala? Albo jesli to nie byl dzieciak, footballowa pasja dopadla go nagle dopiero okolo 20. roku zycia?
-
ImperatorMistrz
Gdyby tak patrzeć to bardziej mi się wydaje, że w tamtych latach na piłkę chodzili ludzi z nastawieniem jak dzisiaj na Małysza czy na siatkówkę tylko było mniej kolorowo więc mowa o przerzutach jest sporym nadużyciem i myślę, że wtedy takie określenie nawet nie istniało. Na pewno było mnóstwo ludzi którzy chodzili na zmianę bo dopóki nie było zgrzytów kto wtedy się tym przejmował?
adaś adaś lata 70 siąte przyrównujesz do dzisiejszych, adaś,adaś ogarnij się.
Rozumiem, ze byl inny klimat, ludzie chodzili na oba stadiony, zwlaszcza ze pilkarze RTS zaczeli cos grac a na LKS od dwoch dekad byla padaka, ale z dzisiejszego punktu widzenia sprawa jest prosta - jak ktos chodzil na LKS i mu kibicowal, a pozniej przestal chodzic i spiewal "j**** LKS" to jak go nazwac?
Ale jak to się ma do sytuacji obecnej, no ni w p**** ni w oko, takie uproszczenie można zastosować w przypadku wielu klubów wiesz co się w owych czasach działo np na Śląsku gdy tamtejsze kluby rządziły polską kopaną nie miało to znaczenia jak w pucharach grały Ruch,Górnik czy np Szombierki Bytom chodzili wszyscy, idąc dalej w twoim rozumieniu kim są kibice Legii?
a jak nazwać "naszych" fanów z Piotrkowa? ludźmi słabej wiary?? tylko to już trochę bardziej "świeża" sprawa.
a jak nazwać "naszych" fanów z Piotrkowa? ludźmi słabej wiary?? tylko to już trochę bardziej "świeża" sprawa.