Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
C1365O

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: C1365O » 24.07.2016, 11:53

white08 pisze:
C1365O pisze:Jaja jak berety :D
My po sądach przez kebabow musimy się włóczyc a tu ŁKS na balety z nimi lata :)

Spójrz lepiej na swoje podwórko bo tam jeszcze bardziej bardziej kolorowo...

Obrazek

Obrazek
Pierwsza fota jeszcze ze starego stadionu, jakiś czarny łeb kupuł sobie bilet i wszedł.
Drugiego typa z Ozorkowa nigdy na żadnym wyjeździe nie widziałem.
Dwa zwykłe pionki.
Wy dobrze stawiacie sie na marszy anty imigracyjnym, na euro z transem. A po wszystkim idziecie na wódkę z ciapatym.

iparts.pl
MW10

Post autor: MW10 » 24.07.2016, 12:23

Masz tu parchu CZARNO na białym pokazane, a ty mi będziesz pierdolił że jednego na wyjazdach nie widziałeś to się nie liczy, a drugi że sobie kupił bilet i wszedł do młyna więc też się nie liczy. Chcesz kompromitować się dalej? :)
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!

popopopo

Post autor: popopopo » 24.07.2016, 12:54

Gratuluje wygranego sparingu patojudku

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 24.07.2016, 13:31

C1365O pisze:
white08 pisze:
C1365O pisze:Jaja jak berety :D
My po sądach przez kebabow musimy się włóczyc a tu ŁKS na balety z nimi lata :)

Spójrz lepiej na swoje podwórko bo tam jeszcze bardziej bardziej kolorowo...

Obrazek

Obrazek
Pierwsza fota jeszcze ze starego stadionu, jakiś czarny łeb kupuł sobie bilet i wszedł.
Drugiego typa z Ozorkowa nigdy na żadnym wyjeździe nie widziałem.
Dwa zwykłe pionki.
Wy dobrze stawiacie sie na marszy anty imigracyjnym, na euro z transem. A po wszystkim idziecie na wódkę z ciapatym.
No,no ten nie jeździ a tamten to przypadek. Jędras też nie jeździł i nie sprzedał tylko to Nasze gadanie co? Wytykać innym k**** potrafisz ale jak na Twoją najbardziej honorową ekipke coś ktoś ma to odwracanie kota ogonem. Jak tam stosunki z wisłą? Do tej pory nikt nie potrafi odpowiedzieć co was z nimi łączy co? Układ ma wsh z pf a wy to po co tam? Jak tania dziwka?

Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata » 24.07.2016, 14:00

WWW1910 pisze:Nie wiem jaki jesteś rocznik, jak długo chodzisz na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego i ile lat jeździsz na wyjazdy, ale może pamiętasz jak nasze kluby potrafiły się jednoczyć (Widzew oraz ŁKS) przeciwko warszawiakom spod znaku cweLki. Tu przytoczę awantury z parku 3 Maja oraz wiele innych akcji z lat 80 i 90. Wobec tego pytam skąd w Tobie tyle kompleksów na temat Widzewa, skoro bardzo często się zdarzało, że to My wam ratowaliśmy skórę, szczególnie na początku lat 90 gdzie ŁKS praktycznie w Łodzi nie istniał i może to potwierdzić każdy z twoich starszych kolegów po szalu, jeśli oczywiście takowych posiadasz. Mimo wszystko pozdro chłopaku, bo jako nielicznemu zdarza Ci się pisać z sensem, w przeciwieństwie do twoich koleżanek po szalu.
Zbytnio nie lubię się wpisywać, wdawać w bez sensowne dyskusje, tym bardziej że większość wpisów jest na zasadzie "gdzieś dzwonią, ale nie wiadomo w którym kościele?" ...ale tu bardzo mnie zaciekawiłeś?
Tak się składa że jestem dość starym rocznikiem i pamiętam te "jednoczenia" z końca lat 80-tych które to wyglądały tak, że na waszym stadionie ŁKS (Starą dobrą ekipą, która kilka lat później całkowicie dała sobie spokój) siadał najbliżej sektora Legii i tylko czekał na punkt zapalny. Natomiast raczkujący wtedy Widzewiacy nawet nie podchodzili w pobliże sektorów zajmowanych przez ŁKS którego liczby na tych meczach kształtowały się w granicach 500-1000 osób.
Działało to też w drugą stronę, Widzewiacy byli również podczas meczy ŁKS-Legia, siadali pod zegarem a po przerwie ilość stopniowo malała by na 15 minut przed końcem nie było nikogo.
Jeśli chodzi Ci o osoby z Widzewa które w jakimś tam stopniu dołączały się do awantur to było to raczej na spontanie, i o jednym trzeba tutaj wspomnieć że przyjeżdżająca do Łodzi Legia to przed ŁKS-em czuła respekt, o czym wspominają nawet starzy Legioniści.
Chyba mogę też rzucić kilkoma ksywami bo osoby wymienione niestety są już świętej pamięci, ale skoro jesteś tak starym Widzewiakiem, być może dość kumatym, to powinieneś wiedzieć że śp.Karol od was, wraz ze śp. Świadkami Mariuszem i Pawłem z ŁKS-u żyli bardzo dobrze i razem działali na wielu płaszczyznach nie koniecznie zgodnie z prawem.
To właśnie śp.Karol był jednym z nielicznych kumatych Widzewiaków w tamtych czasach, a że nie miał odpowiednich kolegów po swojej stronie działał z naszymi.
Natomiast początek lat 90-tych to mój najbardziej aktywny i fanatyczny okres działalności w nielicznej wtedy grupie osób, i to właściwie dzięki tym osobom ruch kibicowski ŁKS-u na wyjazdach nie zginął całkowicie (mecze u siebie nie było tak źle).
Przyznaję w tamtym okresie duża dominacja Widzewa, Starzy odpuścili całkowicie, zostaliśmy sami w kilku bardzo aktywnych małolatów, mógł byś rozwinąć temat że to wy ratowaliście nam skórę, nie bardzo mogę to zrozumieć co konkretnie masz na myśli?

whitepride08

Post autor: whitepride08 » 24.07.2016, 18:17

[quote="WWW1910"

Nie wiem jaki jesteś rocznik, jak długo chodzisz na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego i ile lat jeździsz na wyjazdy, ale może pamiętasz jak nasze kluby potrafiły się jednoczyć (Widzew oraz ŁKS) przeciwko warszawiakom spod znaku cweLki. Tu przytoczę awantury z parku 3 Maja oraz wiele innych akcji z lat 80 i 90. Wobec tego pytam skąd w Tobie tyle kompleksów na temat Widzewa, skoro bardzo często się zdarzało, że to My wam ratowaliśmy skórę, szczególnie na początku lat 90 gdzie ŁKS praktycznie w Łodzi nie istniał i może to potwierdzić każdy z twoich starszych kolegów po szalu, jeśli oczywiście takowych posiadasz. Mimo wszystko pozdro chłopaku, bo jako nielicznemu zdarza Ci się pisać z sensem, w przeciwieństwie do twoich koleżanek po szalu.[/quote]

Widzę,że historia na nowo jest pisana...mógłbyś rozwinąć z tym ratowaniu nam skóry bo nic takiego nie pamiętam.Co do tego,że ŁKS na początku lat 90-tych miał totalny dołek i Łodzią rządziliście Wy jest niestety prawdą.Na szczęście później się to wszystko ruszyło i było w Łodzi bardzo ciekawie.
W naszym mieście Łodzi gdzie łódeczka w herbie jest...

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 25.07.2016, 16:01

WWW1910 pisze:
Nie wiem jaki jesteś rocznik, jak długo chodzisz na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego i ile lat jeździsz na wyjazdy, ale może pamiętasz jak nasze kluby potrafiły się jednoczyć (Widzew oraz ŁKS) przeciwko warszawiakom spod znaku cweLki. Tu przytoczę awantury z parku 3 Maja oraz wiele innych akcji z lat 80 i 90. Wobec tego pytam skąd w Tobie tyle kompleksów na temat Widzewa, skoro bardzo często się zdarzało, że to My wam ratowaliśmy skórę, szczególnie na początku lat 90 gdzie ŁKS praktycznie w Łodzi nie istniał i może to potwierdzić każdy z twoich starszych kolegów po szalu, jeśli oczywiście takowych posiadasz. Mimo wszystko pozdro chłopaku, bo jako nielicznemu zdarza Ci się pisać z sensem, w przeciwieństwie do twoich koleżanek po szalu.
Wpis skierowany był do mnie, w weekend nie miałem czasu odpisać, ale żeby utrzymać cywilizowany tok rozmowy, to od razu musisz wyjaśnić 1 rzecz.
Po czym wnioskujesz że mam kompleksy wobec Widzewa? Wyjaśnij jak na to wpadłeś i po czym wnioskujesz że ktoś ma kompleksy, jakiś cytat , obojętnie co... Jakie mam miec kompleksy i niby czemu??

Po drugie sam widać posiadasz małą wiedze, albo sie interesowałes jak to wygladało w latach 90 - bo pisanie że ratowaliscie nam skóre, albo że w jakis tam sposób sie nad nami zlitowaliscie to zwykłe kłamstwo. Mieliscie na przełomie 1980-90 dużą przewage i mogliscie nas dobić - tylko ze nas zlekcewazyliscie. Wiedzieliscie jak sytuacja wygląda u nas( że nie jest kolorowo i po wymianie pokoleń jest chujówka) i wiedzieliscie jaką macie nad nami przewage . Mysleliscie po prostu, że umrzemy sami śmiercią naturalną. I że nikt nie będzie chciał się utożsamiać z tym ''nijakim'' ŁKSem.
Na szczescie nowe pokolenie, wychowane na zupełnie innych wzorcach i pewnie tez w inny sposób (do których przemawiać musiały po prostu inne argumenty niż Liga Mistrzów , Boniek czy tłumy ludzi na meczach) przeciwstawiło się wam , i pokazali że napewno nie są od tego ''wielkiego Widzewa '' słabsi, a napewno byli bardziej ''pokorbieni'' i zdeterminowani. Gdyby nie te czynniki nie podnieślibyśmy sie w kilka lat z kolan, i nie nawiązalibysmy jako kibice dołującego ŁKS rywalizacji z Waszym RTSem którego wtedy faktycznie może i było pół Polski.

Czasy o ktorych mówimy były bez wątpienia najciekawsze ( lata 90 ) i decydujące o tym jak rywalizacja derbowa wyglada do dzisiaj. Podział Łodzi jaki wtedy się utrwalił rownież poza wyjątkami obowiązuje do dzis, i argumenty które przemawiają do kiboli ŁKSu czy Widzewa równiez niewiele się od tamtych czasów zmieniły. Dlatego fajnie żeby kazdy znał i wiedział co sie wtedy działo, a nie tworzył historie na nowo.
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 25.07.2016, 16:11

Ene...pamiętam jak w latach 80-tych przyjeżdzaliśmy na Widzew.W młynie siedziało kupę dzieciaków natomiast po naszej lewej stronie siedziała grupa kilkudziesięciu chłopaków (zakapiory) z ŁKS-y.Prawda jest taka że rządzili oni wtedy na tym stadionie.
Chodzili sobie po stadionie i robili co chcieli.Wtedy ewidentnie Łódź była wasza.Potem w latach 90-tych to Widzew zapewniał nam w Łodzi atrakcje,można było odczuć że wychodowaliście sobie wrzód na tyłku-)))Ech-stare dobre czasy.
Pozdrawiam
Semper Fidelis

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 25.07.2016, 17:09

Owszem, w latach 80 ŁKS miał starszy skład którego w tamtym czasie po prostu na Widzewie nie było. Z kolei przełom 80-90 to wypalenie tego pokolenia, a z kolei dorośniecie pokolenia Widzewskiego...
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

piąty dan

Post autor: piąty dan » 25.07.2016, 17:29

ene due rabe,może nie wypowiadaj się na temat o latach 80 czy początku 90tych bo wtedy jeszcze na księdza zorro wołałeś.Pozwól niech starsi koledzy się wypowiedzą.Chyba że musisz się w każdy temat wpierdalać.

Jakiś czas temu na temat starych czasów wypowiadało się tu kilka osób i im pozostawmy głos.

sokół

Post autor: sokół » 25.07.2016, 17:33

Obrazek

ja mam takie pytanko do kiboli ŁKSu, jakiś rok temu gdzie na patriotycznym graffie - konkretnie na znaku Polski walczącej - ktoś zmienił Wasze barwy na barwy Widzewa - wstawiliście to na całego neta, stadionowych oprawców, wszelkie fp kibicowskie, później podobna sytuacja - na graffie patriotycznym barwy bcb zmieniają kolory, a wy kręcicie znów aferę że Widzew to anty patrioci i niszczą graffy patriotyczne, ostatnio pomazaliście po BARWACH POLSKI (jak sami to nazwaliście na oficjalnym profilu WRW) GÓWNIANYM kolorem, to jak to w końcu jest - waszych barw na patriotycznym graffie nie można zmieniać na barwy Widzewa, ale po barwach Polski!! można mazać?

popopopo

Post autor: popopopo » 25.07.2016, 17:58

sokół pisze:Obrazek

ja mam takie pytanko do kiboli ŁKSu, jakiś rok temu gdzie na patriotycznym graffie - konkretnie na znaku Polski walczącej - ktoś zmienił Wasze barwy na barwy Widzewa - wstawiliście to na całego neta, stadionowych oprawców, wszelkie fp kibicowskie, później podobna sytuacja - na graffie patriotycznym barwy bcb zmieniają kolory, a wy kręcicie znów aferę że Widzew to anty patrioci i niszczą graffy patriotyczne, ostatnio pomazaliście po BARWACH POLSKI (jak sami to nazwaliście na oficjalnym profilu WRW) GÓWNIANYM kolorem, to jak to w końcu jest - waszych barw na patriotycznym graffie nie można zmieniać na barwy Widzewa, ale po barwach Polski!! można mazać?

W którym miejscu jest pomazane po BARWACH POLSKI lebiego jedna?
tak wyglądał graf
Obrazek

tak zostało zajebane
Obrazek

Jak widać znak Polski Walczącej i orzełek nienaruszony więc wyloguj sie farmazonie tak szybko jak żeś sie tylko po to zalogował

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 25.07.2016, 18:24

Ene due rabe pisze:
WWW1910 pisze:
Nie wiem jaki jesteś rocznik, jak długo chodzisz na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego i ile lat jeździsz na wyjazdy, ale może pamiętasz jak nasze kluby potrafiły się jednoczyć (Widzew oraz ŁKS) przeciwko warszawiakom spod znaku cweLki. Tu przytoczę awantury z parku 3 Maja oraz wiele innych akcji z lat 80 i 90. Wobec tego pytam skąd w Tobie tyle kompleksów na temat Widzewa, skoro bardzo często się zdarzało, że to My wam ratowaliśmy skórę, szczególnie na początku lat 90 gdzie ŁKS praktycznie w Łodzi nie istniał i może to potwierdzić każdy z twoich starszych kolegów po szalu, jeśli oczywiście takowych posiadasz. Mimo wszystko pozdro chłopaku, bo jako nielicznemu zdarza Ci się pisać z sensem, w przeciwieństwie do twoich koleżanek po szalu.
Wpis skierowany był do mnie, w weekend nie miałem czasu odpisać, ale żeby utrzymać cywilizowany tok rozmowy, to od razu musisz wyjaśnić 1 rzecz.
Po czym wnioskujesz że mam kompleksy wobec Widzewa? Wyjaśnij jak na to wpadłeś i po czym wnioskujesz że ktoś ma kompleksy, jakiś cytat , obojętnie co... Jakie mam miec kompleksy i niby czemu??

Po drugie sam widać posiadasz małą wiedze, albo sie interesowałes jak to wygladało w latach 90 - bo pisanie że ratowaliscie nam skóre, albo że w jakis tam sposób sie nad nami zlitowaliscie to zwykłe kłamstwo. Mieliscie na przełomie 1980-90 dużą przewage i mogliscie nas dobić - tylko ze nas zlekcewazyliscie. Wiedzieliscie jak sytuacja wygląda u nas( że nie jest kolorowo i po wymianie pokoleń jest chujówka) i wiedzieliscie jaką macie nad nami przewage . Mysleliscie po prostu, że umrzemy sami śmiercią naturalną. I że nikt nie będzie chciał się utożsamiać z tym ''nijakim'' ŁKSem.
Na szczescie nowe pokolenie, wychowane na zupełnie innych wzorcach i pewnie tez w inny sposób (do których przemawiać musiały po prostu inne argumenty niż Liga Mistrzów , Boniek czy tłumy ludzi na meczach) przeciwstawiło się wam , i pokazali że napewno nie są od tego ''wielkiego Widzewa '' słabsi, a napewno byli bardziej ''pokorbieni'' i zdeterminowani. Gdyby nie te czynniki nie podnieślibyśmy sie w kilka lat z kolan, i nie nawiązalibysmy jako kibice dołującego ŁKS rywalizacji z Waszym RTSem którego wtedy faktycznie może i było pół Polski.

Czasy o ktorych mówimy były bez wątpienia najciekawsze ( lata 90 ) i decydujące o tym jak rywalizacja derbowa wyglada do dzisiaj. Podział Łodzi jaki wtedy się utrwalił rownież poza wyjątkami obowiązuje do dzis, i argumenty które przemawiają do kiboli ŁKSu czy Widzewa równiez niewiele się od tamtych czasów zmieniły. Dlatego fajnie żeby kazdy znał i wiedział co sie wtedy działo, a nie tworzył historie na nowo.
Może po tym że ciągle piszesz o Widzewie? Że nie potrafisz powstrzymać się od bezsensownej spiny i flugania na wszystkich?

Przewagę owszem mieliśmy w latach 89-97. Niestety dla Nas dzięki Antkowi który dał Wam majstra odbiliście się od dna i potem było już u Was tylko lepiej. Czy Was zlekceważyliśmy? Raczej nie, po prostu klub z tak długą historią kibicowską zawsze będzie miał kibiców. Tak na marginesie mam pytanie, niby jak mieliśmy Was dobić? Mordować Was?
Ja osobiście pamiętam czasy jak grasowaliśmy przed Waszymi meczami po Waszych terenach i to praktycznie co mecz. Kilka razy podjeżdżaliśmy pod sam stadion to były lata 95/97. Wpadliśmy Wam na stadion zaraz po sparingu. Awantur i akcji było wiele. Owszem mieliście słabszy moment w swojej historii ale tylko szaleniec mógł myśleć o tym że wyginiecie całkowicie.

Jak jest teraz każdy kto się udziela to wie.

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 25.07.2016, 18:28

Dopisze jeszcze tylko że nawet w czasach Naszej przewagi potrafiliście odgryźć się kilka razy i to dosyć boleśnie.

whitepride08

Post autor: whitepride08 » 25.07.2016, 18:43

Łysy 80-moim zdaniem troszkę przesadziłeś z tą przewagą do roku 97.Owszem ilościowo nas zakrywaliście,nas było mniej ale uważam,że już od roku 94-95 dawaliśmy radę.Wiadomo,Was było więcej więc łatwiej Was było trafić szczególnie na dworcach i PKS-ach i wydaje mi się,że byliśmy chyba bardziej aktywni w tamtych czasach,ale jest to tylko moje prywatne zdanie.

sokół

Post autor: sokół » 25.07.2016, 18:53

oki, faktycznie jakoś mocno te barwy Polski nie są tknięte, ale fakt taki, że są maźnięte i to gównianym kolorem, a za przeróbkę czegoś co było w waszych barw na Widzewskie w Konstantynowie na internetach był wielki płacz (w tym na fp WRW) a teraz WRW wstawia takie coś, od taka mała hipokryzja :)

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 25.07.2016, 18:54

Łysy80 - Jesli ktoś tu sie spina to zazwyczaj są to twoje kolezanki. Jesli stosują jakieś prowokacje, wyzywają mnie osobiscie i sie prują na kazdym kroku ( patrz wpis powyzej ''Piąty DAN'' - on to zrobił kulturalnie, 99% Twoich kolegów jednak tak nie umie i wylały by na mnie zebrane z całego dnia żale) ,to nie dziw się, że są riposty z mojej strony. Jak widzisz jesli temat jest cywilizowany to umiem też trzymać poziom.

Nie oceniaj wiec tego kto ma jakie kompleksy po tym co tutaj jest pisane, bo sam kręcisz na swoich kumpli bata...

natomiast co to Twojego wywodu o latach 80-90, owszem obiektywnie tak to wyglądało, tyle że umknęło ci chyba ze to Twoj kolega ''WWW1910" wyjechał - że nas wtedy kilkokrotnie ratowaliscie czy coś, mozna by wywnioskować wręcz że byliscie dla nas litościwi, a po tym co piszesz sam widzisz ze tak nie było.
Liczyliscie że sami wymrzemy, i że po latach naprawde kolosalnej przewagi piłkarsko organizacyjnej jaką mieliscie w latach 80-90 nikt nie będzie chciał się z nami utożsamiac . To co działo się na przełomie lat 80-90 , gdzie My bylismy na dnie, a Wy mieliscie chyba topową forme mogło was w tym tylko upewnić. Ale jak widzisz nie przejdzie coś takiego, bo przyszło kolejne pokolenie (lata90-2000) , ''wyspecjalizowane'' i nakręcone odpowiednimi dla sytuacji argumentami, skupione już głownie w walce derbowej z Wami i osiągnięta została równowaga - gdzie nie dało sie juz jednoznacznie wskazać ''kto lepszy''. Czesto na zbiorki na Was przychodziło wiecej osob niż jezdziło nas na wyjazdy, stąd taki wizerunek i wasze przytyki, natomiast faktem jest również to ze sami wielokrotnie dziwiliście się w latach 90 naszą formą po kryzysie, i wychodziliscie ze zdziwienia - skąd sie nas nagle tylu wzięło.
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 25.07.2016, 19:01

sokół pisze:oki, faktycznie jakoś mocno te barwy Polski nie są tknięte, ale fakt taki, że są maźnięte i to gównianym kolorem, a za przeróbkę czegoś co było w waszych barw na Widzewskie w Konstantynowie na internetach był wielki płacz (w tym na fp WRW) a teraz WRW wstawia takie coś, od taka mała hipokryzja :)

Sami to zaczeliscie, wiec zamiast teraz płakać albo wytykać hipokryzje sie zastanów nad własnym podwórkiem.

Jesli dla Ciebie fakt że sie podpisywaliscie pod naszym patriotykiem i przerabialiscie barwy ŁKSu na Wasze to było normalne ( bo sami byscie tego nie namalowali, mogliście tylko napisać krzywe RTS, i dorobić czerwony pasek) , to i tak powinniscie się cieszyć ze nikt jeszcze nic waszego nie rozpierdolił, tak po prostu dla zasady...
do niczego takiego na szczescie nie doszło, i nie dojdzie - ale sami naruszyliscie ''swietość'' , a teraz sie na tą swiętośc i na barwy Polski powołujecie...
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

popopopo

Post autor: popopopo » 25.07.2016, 19:02

sokół pisze:oki, faktycznie jakoś mocno te barwy Polski nie są tknięte, ale fakt taki, że są maźnięte i to gównianym kolorem, a za przeróbkę czegoś co było w waszych barw na Widzewskie w Konstantynowie na internetach był wielki płacz (w tym na fp WRW) a teraz WRW wstawia takie coś, od taka mała hipokryzja :)

Dobrze, następnym razem poprawimy białą i czerwoną farbą barwy polski jeśli troche sie wyjedzie poza kontur herbu czy tam innego napisu Rts. I jeszcze ptanko jaki kolor by cie satysfakcjonował bo widze, że gówniany nie trafił w twoje gusta, może różowy?

sokół

Post autor: sokół » 25.07.2016, 19:08

Ene due rabe pisze:

Sami to zaczeliscie, wiec zamiast teraz płakać albo wytykać hipokryzje sie zastanów nad własnym podwórkiem.

Jesli dla Ciebie fakt że sie podpisywaliscie pod naszym patriotykiem i przerabialiscie barwy ŁKSu na Wasze to było normalne ( bo sami byscie tego nie namalowali, mogliście tylko napisać krzywe RTS, i dorobić czerwony pasek) , to i tak powinniscie się cieszyć ze nikt jeszcze nic waszego nie rozpierdolił, tak po prostu dla zasady...
do niczego takiego na szczescie nie doszło, i nie dojdzie - ale sami naruszyliscie ''swietość'' , a teraz sie na tą swiętośc i na barwy Polski powołujecie...

a to akurat zabawne, bo jak ktoś takie poczynanie uważa za akt anty Polskości rozgłaszając to na internecie, po czym robi to samo to, to o czym to świadczy? :)

internet

Post autor: internet » 25.07.2016, 19:10

whitepride08 pisze:Łysy 80-moim zdaniem troszkę przesadziłeś z tą przewagą do roku 97.Owszem ilościowo nas zakrywaliście,nas było mniej ale uważam,że już od roku 94-95 dawaliśmy radę.Wiadomo,Was było więcej więc łatwiej Was było trafić szczególnie na dworcach i PKS-ach i wydaje mi się,że byliśmy chyba bardziej aktywni w tamtych czasach,ale jest to tylko moje prywatne zdanie.
dokladnie. MP w 97 w zaden sposob nie przycznilo sie do poprawy jakosciowej na ŁKS, bo rok pozniej klub spadl na łeb na szyje i zaczeła się sportowa degrengolada, która trwa do dziś. Uwazam, ze te mlode "świry" z poczatku lat 90tych, juz tak okolo 94 wyraznie zaznaczali, ze ŁKS sie stoi mocno na nogach. Ja pamietam jak jeszcze przed MP w 96 grupki, kilkuosobowe łazikowały w okolicach stadionu Widzewa i zbierały szaliki, więc to też zaden dowód na hegomonie jednego czy drugiego klubu. W druga strone rowniez pamietam wypady Widzewiakow. Raz na plus raz na minus. Takie byly czasy. Warto tez podkreslic, ze wtedy Widzew nie mial jakiejs mega ekipy w samej Łodzi (jakosciowo, bo ilosciowo było ich duzo). Najciekawiej było gdy grała liga, albo była zbiórka.

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 25.07.2016, 19:36

Ene due rabe pisze:Łysy80 - Jesli ktoś tu sie spina to zazwyczaj są to twoje kolezanki. Jesli stosują jakieś prowokacje, wyzywają mnie osobiscie i sie prują na kazdym kroku ( patrz wpis powyzej ''Piąty DAN'' - on to zrobił kulturalnie, 99% Twoich kolegów jednak tak nie umie i wylały by na mnie zebrane z całego dnia żale) ,to nie dziw się, że są riposty z mojej strony. Jak widzisz jesli temat jest cywilizowany to umiem też trzymać poziom.
Och popatrzcie jaki bidulek.Sam sobie na takie coś zapracował a teraz się żali,że ktoś mu uwagę zwraca.Co do trzymania poziomu przez ciebie to nie tłumacz się tylko go faktycznie trzymaj.

Co do starych czasów to trzeba też przyznać że bardzo wam pomógł kupiony majster w 98(wtedy wielu handlowało także to nie jest tylko przytyk do was).Ogólnie to mało nie brakło a bylibyśta dziś jak Polonia w Warszawie.
1910

whitepride08

Post autor: whitepride08 » 25.07.2016, 19:42

rozpierdol pisze:
Ene due rabe pisze:Łysy80 - Jesli ktoś tu sie spina to zazwyczaj są to twoje kolezanki. Jesli stosują jakieś prowokacje, wyzywają mnie osobiscie i sie prują na kazdym kroku ( patrz wpis powyzej ''Piąty DAN'' - on to zrobił kulturalnie, 99% Twoich kolegów jednak tak nie umie i wylały by na mnie zebrane z całego dnia żale) ,to nie dziw się, że są riposty z mojej strony. Jak widzisz jesli temat jest cywilizowany to umiem też trzymać poziom.
Och popatrzcie jaki bidulek.Sam sobie na takie coś zapracował a teraz się żali,że ktoś mu uwagę zwraca.Co do trzymania poziomu przez ciebie to nie tłumacz się tylko go faktycznie trzymaj.

Co do starych czasów to trzeba też przyznać że bardzo wam pomógł kupiony majster w 98(wtedy wielu handlowało także to nie jest tylko przytyk do was).Ogólnie to mało nie brakło a bylibyśta dziś jak Polonia w Warszawie.

Bzdura.Jak mieliśmy majstra byliśmy już solidną ekipą i nic by nie brakowało...

krokiet_z_grzybami

Post autor: krokiet_z_grzybami » 25.07.2016, 19:48

Opiszę ktoś obiektywnie historię Limanki? pamiętam, że czytałem nie raz, że w latach 90tych był tam też Widzew i to w dosyć dużej ilości..., co się stało, że nagle ta ulica stała się stu procentowo ŁKSu i to jeszcze z taką siła? ich największy bum to chyba początek XXI wieku? przy okazji jak czasem z kimś się zamieni słowo na podobne tematy to wszyscy jednakowo uważają, że dzisiejsza Limanka "to już nie to"..., fakt?
pozdr

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 25.07.2016, 19:50

Nie zrozumiałeś mnie.Ten majster wam pomógł jeszcze rozwinąć skrzydła a mówię o trochę wcześniejszych latach że mało nie brakło i bylibyśta wiadomo gdzie.
Musicie więc obiektywnie przyznać że Widzew wtedy zrobił Wielką robotę wyszarpując z rąk Łódź.
1910

Radicaal

Post autor: Radicaal » 25.07.2016, 20:07

rozpierdol pisze:

No popatrz.Niewiele by brakło a dziś kibicowałbyś Startowi gdyby Sobolewskiemu udało się ze Startem...:))))

whitepride08

Post autor: whitepride08 » 25.07.2016, 20:13

rozpierdol pisze:Nie zrozumiałeś mnie.Ten majster wam pomógł jeszcze rozwinąć skrzydła a mówię o trochę wcześniejszych latach że mało nie brakło i bylibyśta wiadomo gdzie.
Musicie więc obiektywnie przyznać że Widzew wtedy zrobił Wielką robotę wyszarpując z rąk Łódź.
Ok,źle zrozumiałem.Ale to też idzie w drugą stronę,gdyby stara wiara na ŁKS-ie nie odpuściła,to też mogło być różnie.Wiadomo,inne czasy inne realia i nie ma co gdybać.Moim zdaniem dobrze,że tak się stało jak się stało i że mamy w mieście Łodzi dwie równorzędne ekipy i jest bardzo ciekawie,choć to już nie to co kiedyś.A co do ostatniego Twojego zdania to trzeba przyznać Ci rację,choć wpłynęło na to kilka czynników jak u Was duże sukcesy piłkarskie a u nas wymiana pokoleń,piłkarsko organizacyjnie padaka plus oczywiście Wasza robota i mamy efekty.Na szczęście Łódź jest teraz podzielona na pół i długo się to już raczej nie zmieni.

mcmlxv

Post autor: mcmlxv » 25.07.2016, 21:08

whitepride08 pisze:
rozpierdol pisze:Nie zrozumiałeś mnie.Ten majster wam pomógł jeszcze rozwinąć skrzydła a mówię o trochę wcześniejszych latach że mało nie brakło i bylibyśta wiadomo gdzie.
Ok,źle zrozumiałem.Ale to też idzie w drugą stronę,gdyby stara wiara na ŁKS-ie nie odpuściła,to też mogło być różnie.
Jeśli masz na myśli odpuszczenie w 86-88, to niewiele by to zmieniło. Widzew już był silny. Swoją drogą, Widzew wcale nie "wyszarpał" Łodzi. My nie mogliśmy zrobić więcej niż zrobiliśmy w tamtej sytuacji. Ciągle krążą jakieś legendy, że ŁKS dopuścił do wzrostu Widzewa itp. W tamtych czasach i sytuacji zwyczajnie nie było żadnej możliwości by to zatrzymać.

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 25.07.2016, 22:45

Nie oceniaj wiec tego kto ma jakie kompleksy po tym co tutaj jest pisane, bo sam kręcisz na swoich kumpli bata...

natomiast co to Twojego wywodu o latach 80-90, owszem obiektywnie tak to wyglądało, tyle że umknęło ci chyba ze to Twoj kolega ''WWW1910" wyjechał - że nas wtedy kilkokrotnie ratowaliscie czy coś, mozna by wywnioskować wręcz że byliscie dla nas litościwi, a po tym co piszesz sam widzisz ze tak nie było.
Liczyliscie że sami wymrzemy, i że po latach naprawde kolosalnej przewagi piłkarsko organizacyjnej jaką mieliscie w latach 80-90 nikt nie będzie chciał się z nami utożsamiac . To co działo się na przełomie lat 80-90 , gdzie My bylismy na dnie, a Wy mieliscie chyba topową forme mogło was w tym tylko upewnić. Ale jak widzisz nie przejdzie coś takiego, bo przyszło kolejne pokolenie (lata90-2000) , ''wyspecjalizowane'' i nakręcone odpowiednimi dla sytuacji argumentami, skupione już głownie w walce derbowej z Wami i osiągnięta została równowaga - gdzie nie dało sie juz jednoznacznie wskazać ''kto lepszy''. Czesto na zbiorki na Was przychodziło wiecej osob niż jezdziło nas na wyjazdy, stąd taki wizerunek i wasze przytyki, natomiast faktem jest również to ze sami wielokrotnie dziwiliście się w latach 90 naszą formą po kryzysie, i wychodziliscie ze zdziwienia - skąd sie nas nagle tylu wzięło.
Widać nie bardzo zrozumiałeś mój post, robiliśmy co mogliśmy żeby Was było jak najmniej i żeby jak najwięcej z Was zniechęcić działania. Zadam Ci to pytanie jeszcze raz, co według Ciebie mieliśmy zrobić?
Kurcze dla mnie to dziwne jak ktoś mi mówi że wie co myśle/myślałem na dany temat.

Łysy80

Post autor: Łysy80 » 25.07.2016, 22:56

internet pisze:
whitepride08 pisze:Łysy 80-moim zdaniem troszkę przesadziłeś z tą przewagą do roku 97.Owszem ilościowo nas zakrywaliście,nas było mniej ale uważam,że już od roku 94-95 dawaliśmy radę.Wiadomo,Was było więcej więc łatwiej Was było trafić szczególnie na dworcach i PKS-ach i wydaje mi się,że byliśmy chyba bardziej aktywni w tamtych czasach,ale jest to tylko moje prywatne zdanie.
dokladnie. MP w 97 w zaden sposob nie przycznilo sie do poprawy jakosciowej na ŁKS, bo rok pozniej klub spadl na łeb na szyje i zaczeła się sportowa degrengolada, która trwa do dziś. Uwazam, ze te mlode "świry" z poczatku lat 90tych, juz tak okolo 94 wyraznie zaznaczali, ze ŁKS sie stoi mocno na nogach. Ja pamietam jak jeszcze przed MP w 96 grupki, kilkuosobowe łazikowały w okolicach stadionu Widzewa i zbierały szaliki, więc to też zaden dowód na hegomonie jednego czy drugiego klubu. W druga strone rowniez pamietam wypady Widzewiakow. Raz na plus raz na minus. Takie byly czasy. Warto tez podkreslic, ze wtedy Widzew nie mial jakiejs mega ekipy w samej Łodzi (jakosciowo, bo ilosciowo było ich duzo). Najciekawiej było gdy grała liga, albo była zbiórka.
Chodzi mi o to że w latach 90-95 Wasza frekwencja nie powalała, chyba przyznasz mi racje. W sezonie kiedy szliście na majstra było dużo lepiej, małolaci z Waszych osiedli na fali tego sukcesu przyszli na stadion i sporo ich zostało. O to mi chodziło. To że mieliście ekipe i czasem się odgryzaliście jest faktem i nikt tego nie neguje.

Szczerze to akurat w tamtych czasach mocno się udzielałem i nie kojarze żebyście kiedykolwiek grasowali Nam pod stadionem lub w jego okolicach. Jedyna akcja która była to Wasz wjazd ze Stomilem ale to chyba troszkę później było.
Co do jakości Naszej ekipy to powinieneś zapytać inne ekipy które miały okazje się z Nami spotkać.
Ciekawie też bywało u Was na koszu.

FWC

Post autor: FWC » 26.07.2016, 00:04

popopopo pisze: W którym miejscu jest pomazane po BARWACH POLSKI lebiego jedna?
tak wyglądał graf
Obrazek

tak zostało zajebane
Obrazek

Jak widać znak Polski Walczącej i orzełek nienaruszony więc wyloguj sie farmazonie tak szybko jak żeś sie tylko po to zalogował
Ene due rabe pisze: Jesli dla Ciebie fakt że sie podpisywaliscie pod naszym patriotykiem i przerabialiscie barwy ŁKSu na Wasze to było normalne ( bo sami byscie tego nie namalowali, mogliście tylko napisać krzywe RTS, i dorobić czerwony pasek) , to i tak powinniscie się cieszyć ze nikt jeszcze nic waszego nie rozpierdolił, tak po prostu dla zasady...
chyba się troszkę mylicie chłopaki, bo wasi koledzy zamalowali też np. napis "Wielka Polska Katolicka". To też jest w porządku? :)

[link]

tutaj zdjęcie przed trafieniem.

ps. ene due rabe nawet nie odpisuj - nie mam zamiaru wchodzić z tobą w polemikę, ze względu na poziom inteligencji jaki prezentujesz. pozdro dla normalnych :)
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 26.07.2016, 00:36

FWC pisze:
chyba się troszkę mylicie chłopaki, bo wasi koledzy zamalowali też np. napis "Wielka Polska Katolicka". To też jest w porządku? :)

[link]

tutaj zdjęcie przed trafieniem.

ps. ene due rabe nawet nie odpisuj - nie mam zamiaru wchodzić z tobą w polemikę, ze względu na poziom inteligencji jaki prezentujesz. pozdro dla normalnych :)
Napis "Wielka Polska Katolicka" moze byc dla niektórych w swiatku kibicowskim... hmm nieco kontrowersyjny. Są tacy którym bardziej sie widzi Walhalla , Perun itp. od dyktatu Watykanu, sa tez tacy których religia mało co interesuje. Tak wiec nie stawiałbym znaku równości miedzy patriotyzmem a katolicyzmem.
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS

FWC

Post autor: FWC » 26.07.2016, 08:21

WPK to hasło z naszego transu z marszy przeciwko przyjmowaniu imigrantów. A że graf był malowany właśnie w tamtym okresie to do Wielkiej Polski zostało na grafie dopisane Katolicka.

[link]
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 26.07.2016, 09:43

Ty siebie uważasz za normalnego ?
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

nisc

Post autor: nisc » 26.07.2016, 09:48

Ene Due Rabe a ja mam pytanie czy w czasie Waszej zgody ze Stomilem doszlo kiedys bezposrednich spinek na linii LKS-Polonia Bydgoszcz
TYBET JEST SERBSKI

Jakuszyn

Post autor: Jakuszyn » 26.07.2016, 10:15

Jak mnie wkurwia taka hipokryzja i puste hasla.Katolicka,Bóg,Boże chroń Fanatyków.

Napierdalanie się po mordach,nienawiść,bluzgi,chęć wyeliminowania wroga.Gdzie w tym wszystkim jest Bóg i jego nauki?Skończmy z tą hipokryzją bo to nawet śmieszne nie jest.
Jeden z drugim raz na ruski rok pójdzie do kościoła i krzyczy Polska katolicka.Inny nawet nie liznął Biblii ale będzie krzyczał Bóg.Nie mówię już o honorze bo to następne puste słowo w ustach dzisiejszej Kibolki.Ojczyzna?Patriotyzm niektórych ogranicza się do założenia koszulki patriotycznej i pojechania raz w roku na MN.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...

kat.

Post autor: kat. » 26.07.2016, 10:54

W sumie znałem gości z tzw. pierwszych szeregów, którzy byli autentycznie religijni i nawet w pace studiowali biblię. Co nie zmienia faktu, że dla mnie to też hipokryzja i kibol - chrześcijanin to coś jak lewak - patriota, niby występuje w przyrodzie, ale wszystko rozumuje na odwrót.

Żeby nie offtopować. Mógłby ktoś w skrócie opisać Piotrków. Ale nie chodzi o przejmowanie miasta przez ŁKS itd., tylko lokalne kluby - Concordia, Piotrcovia - kiedy coś się działo, kiedy zamarło, kto tam chodził - dawniej chyba siłą rzeczy Widzewiacy, a był jakiś dłuższy "derbowy" czas i podział RTS- ŁKS? Na Polonii coś się działo? To jest klub z siedzibą na tym klimatycznym osiedlu, Wyzwolenia, jeśli mnie pamięć nie myli.

ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz » 26.07.2016, 11:20

Bardziej niż 98 to lksowi pomógł dobry sezon 92/93 bodajże gdzie walczyli o mistrza i na trybuny wróciło życie. Nie ma co się oszukiwać, że sukcesy przyciągają ludzi i atmosfera na meczu jest o wiele lepsza kiedy frekwencja idzie w górę. Jeżeli jeden z klubów się wybije i wróci do ekstraklasy a drugi zostanie w niższych ligach to za dekadę lub dwie sytuacja może zmienić się w Łodzi na plus dla jednego z klubów.

internet

Post autor: internet » 26.07.2016, 13:40

nisc pisze:Ene Due Rabe a ja mam pytanie czy w czasie Waszej zgody ze Stomilem doszlo kiedys bezposrednich spinek na linii LKS-Polonia Bydgoszcz
odpowiem, ze EDR ;)

Były spinki. Polonia nawet próbowała na ŁKSie kroic chlopakow w szalikach Zetki.

ODPOWIEDZ