Vlepki ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
BombeL1946

Post autor: BombeL1946 » 29.09.2007, 15:53

[link] Bo żaba póki co mi się nie podoba.

iparts.pl
IRASKatowice

Post autor: IRASKatowice » 30.09.2007, 00:31

Vlepki z Manhattanu (os. na Piotrowicach) w rozmiarze 7x7cm

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rozmiar 5x30cm
Obrazek

elo_melo
ban

Post autor: elo_melo » 30.09.2007, 12:24

konkret robota GieKSy, vlepy, grafy oprawy to wasza specjalność! ocena vlep: 11/10!!

Paiatzzo

Post autor: Paiatzzo » 30.09.2007, 18:54

elo_melo pisze:konkret robota GieKSy, vlepy, grafy oprawy to wasza specjalność! ocena vlep: 11/10!!
No jak niewiele niektórym potrzeba do szcześcia.

Pierwszy projekt - czarne tło, dwa herby z tyłu, jakiś latynoski gościu z fakami (drop shadow i outer glow bądź sam glow), napis - czas pracy - powiedzmy 10 min. bo kwestia dobrania czcionki - efekt - żaden.

Drugi projekt - nie widze.

Trzeci projekt - wizualnie zaraz po ostatnim, ale czy to jest takie fajne ? Szpraj desaturate, tło jakiś grudge, czcionka Times New Yorker, herb albo overley albo zrobiony osobno.

Czwarty projekt - pociag wycięty, niebo pod spodem, jakas wiejska trawka bo wyglada jak by to było zboze we wczesnym okresie wzrostu, obrys Polski który robi się max 5 minut, czcionka z cieniem rzuconym tak od niechcenia. Łączny czas pracy - max 10 minut, powiedzmy jednak, że 15 bo znaleźc trawkę i niebo trzeba było. Efekt - żaden.

Piąty projekt - postaci wycięte, inner shadow, drop shadow, w tle pioruny (można znaleźć gotowe brushe), podkład rozpadlinka która się robi chwila moment, herby jaskrawe bo nic wiecej o nich powiedzieć nie można, pod czacionkę ręcznie można ten dziwny szlaczek narysowac w minutkę. Czasu pracy nie oceniam ale pomysłu brak, efekt żaden (oczywiscie poza jaskrawoscią).

Szosty projekt - obrazek z jakiejs gry chyba, czcionka z drop shadow, rameczka, herb z jakąś przezroczystoscią - nie chwytam popularnosci tego typu rzeczy - tego typu czyli jakihś bokserów wrzucić i na ramieniu im takim herb klubowy czy coś co bedzie sie kojarzylo z nami. Efekt - żadek, poza jaskrawoscią herbu.

Siódmy projekt - no tutaj to chociaz można się domyslić, że to jakis blok. Zdjecie mozna podzielić na dwie cześci - gościa i reszte. Pod goscia wrzuca sie dwa herby (ładne bo jaskrawe :lol: ), czcionka główna ze standarwym cieniem. Efekt - żaden.

Projekt rozmiar 5x30 - najfajnieszy dla mnie z tych wszystkich bo prosty. Żadnych durnych rozproszonych cieni, żadnych przezroczystosci do daje mu charakteru bardziej graficznego. Widac użyty brush Buildings (?dokladna nazwa?). Czytelne i dobre.

Wiec ja bym chciał poczytać w jakim sensie w skali dziesieciostopniowej ta peria dostała by 11 ? Wg. mnie nie wiecej niż 5, czyli średnia krajowa.

Dziękować.
HOLY SHIT

PavelGKS

Post autor: PavelGKS » 30.09.2007, 19:07

Paiatzzo pisze:
elo_melo pisze:konkret robota GieKSy, vlepy, grafy oprawy to wasza specjalność! ocena vlep: 11/10!!
No jak niewiele niektórym potrzeba do szcześcia.

Pierwszy projekt - czarne tło, dwa herby z tyłu, jakiś latynoski gościu z fakami (drop shadow i outer glow bądź sam glow), napis - czas pracy - powiedzmy 10 min. bo kwestia dobrania czcionki - efekt - żaden.

Drugi projekt - nie widze.

Trzeci projekt - wizualnie zaraz po ostatnim, ale czy to jest takie fajne ? Szpraj desaturate, tło jakiś grudge, czcionka Times New Yorker, herb albo overley albo zrobiony osobno.

Czwarty projekt - pociag wycięty, niebo pod spodem, jakas wiejska trawka bo wyglada jak by to było zboze we wczesnym okresie wzrostu, obrys Polski który robi się max 5 minut, czcionka z cieniem rzuconym tak od niechcenia. Łączny czas pracy - max 10 minut, powiedzmy jednak, że 15 bo znaleźc trawkę i niebo trzeba było. Efekt - żaden.

Piąty projekt - postaci wycięte, inner shadow, drop shadow, w tle pioruny (można znaleźć gotowe brushe), podkład rozpadlinka która się robi chwila moment, herby jaskrawe bo nic wiecej o nich powiedzieć nie można, pod czacionkę ręcznie można ten dziwny szlaczek narysowac w minutkę. Czasu pracy nie oceniam ale pomysłu brak, efekt żaden (oczywiscie poza jaskrawoscią).

Szosty projekt - obrazek z jakiejs gry chyba, czcionka z drop shadow, rameczka, herb z jakąś przezroczystoscią - nie chwytam popularnosci tego typu rzeczy - tego typu czyli jakihś bokserów wrzucić i na ramieniu im takim herb klubowy czy coś co bedzie sie kojarzylo z nami. Efekt - żadek, poza jaskrawoscią herbu.

Siódmy projekt - no tutaj to chociaz można się domyslić, że to jakis blok. Zdjecie mozna podzielić na dwie cześci - gościa i reszte. Pod goscia wrzuca sie dwa herby (ładne bo jaskrawe :lol: ), czcionka główna ze standarwym cieniem. Efekt - żaden.

Projekt rozmiar 5x30 - najfajnieszy dla mnie z tych wszystkich bo prosty. Żadnych durnych rozproszonych cieni, żadnych przezroczystosci do daje mu charakteru bardziej graficznego. Widac użyty brush Buildings (?dokladna nazwa?). Czytelne i dobre.

Wiec ja bym chciał poczytać w jakim sensie w skali dziesieciostopniowej ta peria dostała by 11 ? Wg. mnie nie wiecej niż 5, czyli średnia krajowa.

Dziękować.
!!!!!!!!!
Pozatym dodam ze wszystkie serie vlep GieKsy sa robione takim samym schematem, w każdej musi być ring i bokserzy 8) pozatym herb nałożony metodą nakładki i tyle,....1 vlepka to okolo 2 minut roboty...
CAŁE ŻYCIE W 4 LIDZE

walek

Post autor: walek » 30.09.2007, 22:37

to ile sie powinno robić wlepe według was ???

ku*** 8 godzin ?

Stęga

Post autor: Stęga » 30.09.2007, 22:50

sami znawcy sie pojawili widze w kwesti vlepek :lol:
smiech na sali :lol:

BzL

Post autor: BzL » 30.09.2007, 23:00

Jeżeli taki z was znawcy to czemu nie robice vlepek dla swoich klubów ??

Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty

tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)

Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek

Sztygar

Post autor: Sztygar » 30.09.2007, 23:14

[link]
mi sie najbardziej ta podoba ...
Wiadomo że same wykonanie dla dobrego grafika to kilka- kilkanaście minut , ale sam projekt , pomysł to czasem sporo czasu zajmuje kto robił ten wie zresztą ...
Pozdrawiam

pabian1908

Post autor: pabian1908 » 01.10.2007, 07:41

ostatnie vlepki GieKSY są nienajlepsze.
Najbardziej podoba mi sie ta Obrazek.

pilkajestokragla

Post autor: pilkajestokragla » 01.10.2007, 10:32

Stęga pisze:sami znawcy sie pojawili widze w kwesti vlepek :lol:
smiech na sali :lol:

zgadzam sie z tym co napisal Paiatzzo,
vlepki sa sredniawe, a oceniaja to ludzie ktorzy chyba nie widzieli porzadnego projektu,

grafika to tez sztuka i dobrego projektu nie robi sie na odwal.
Owszem bardzo dobry projekt mozna zrobic w minute ale wszystkie elementy w nim zawarte sa przemyslane a nie robione na podstawie (robie to co znam czyli herb z przezroczystoscia i mocno zcieniowane zdjecie + zniszczony brush)

K@MELEON

Post autor: K@MELEON » 01.10.2007, 10:33

XI edycja vlepek Motoru:
Obrazek

Paiatzzo

Post autor: Paiatzzo » 01.10.2007, 11:51

BzL pisze:Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty
A powiedz mi ile by Tobie zajęło zrobienie tego pierwszego projektu ? Wycięcie ludka, 2 herby w tle i dwie czcionki. No i Chorzowska eRka do góry nogami. Pomysł też normalnie w pytę, samo wymyślenie to co najmniej dwa dni wytężonego dumania.
BzL pisze:tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)
Ja rozumiem, że jak jest naprawdę kozacki pomysł to nie trzeba graficznie się wydurniać/udziwniać żeby było fajnie (np. nieszcześcia chodzą parami - bez grafiki ale pomysł jest zajebisty).
Napisz mi prosze w ilu tych projektach widzisz pomysł ? Ale taki pomysł, gdzie nie trzeba by było majstrowac grafiki zbytniej, żeby nie przesłaniać zamysłu frendzlami graficznymi ? W pierwszej ? (faki meksykańca + j**** Resztę = tylko GKS), w trzeciej ? (spray + czcionka z murkiem ?), w szóstej ? (jak to tłumaczyć - stój na swojej ziemi i wlacz ? + goscie z gry na ringu).
BzL pisze:Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek
Czy ja się gdzieś czepiłem, że to jest złe ? naganne ? Mi chodzi raczej o sposób patrzenia na projekty vlepek. Dla mnie ta seria GieKSy jest słaba a juz ktos wcześniej zakrzyknał 11/10 - to ja się pytam w którym miejscu ? Bo ja chyba wyjasniłem dlaczego takiej oceny bym nie dał. Te vlepki swoje zadanie napewno spełnią na ulicach ale graficznie sa słabe. Czekam aż mi wyjasniesz dlaczego się mylę :)

walek - nie zadawaj pytań retorycznych tylko jak masz coś madrego do powiedzenia to mów.

Stęga - co Cię boli ? Że ktos napisał, że vlepy sa ponadprzeciętne (11/10) a potem ktos raczył się z tym nie zgodzić ? Fakt, jak zesz tak można było - toż to projekty GieKSy ...
HOLY SHIT

www.YBB.prv.pl
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: www.YBB.prv.pl » 01.10.2007, 15:32

Pierwsza oficjalna vlepka Oś.Centrum - RKS Radomsko
Obrazek
[link]

elo_melo
ban

Post autor: elo_melo » 01.10.2007, 15:53

Paiatzzo profesorze, znawco, mistrzu w robieniu i krytykowaniu vlep! czy vlepka na której będzie w ch... efektów i haseł, będzie widoczna z daleka? Prosze pana profesora żeby zrobił jakiś projekt i go wydał, bo narazie skupiasz sie tylko na gadaniu głupot.
Dla mnie te vlepki GieKSy wypas!

NML

Post autor: NML » 01.10.2007, 15:55

Nowe vlepki Drwęcy NML

Obrazek

Stęga

Post autor: Stęga » 01.10.2007, 16:20

Paiatzzo pisze:
BzL pisze:Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty
A powiedz mi ile by Tobie zajęło zrobienie tego pierwszego projektu ? Wycięcie ludka, 2 herby w tle i dwie czcionki. No i Chorzowska eRka do góry nogami. Pomysł też normalnie w pytę, samo wymyślenie to co najmniej dwa dni wytężonego dumania.
BzL pisze:tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)
Ja rozumiem, że jak jest naprawdę kozacki pomysł to nie trzeba graficznie się wydurniać/udziwniać żeby było fajnie (np. nieszcześcia chodzą parami - bez grafiki ale pomysł jest zajebisty).
Napisz mi prosze w ilu tych projektach widzisz pomysł ? Ale taki pomysł, gdzie nie trzeba by było majstrowac grafiki zbytniej, żeby nie przesłaniać zamysłu frendzlami graficznymi ? W pierwszej ? (faki meksykańca + j**** Resztę = tylko GKS), w trzeciej ? (spray + czcionka z murkiem ?), w szóstej ? (jak to tłumaczyć - stój na swojej ziemi i wlacz ? + goscie z gry na ringu).
BzL pisze:Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek
Czy ja się gdzieś czepiłem, że to jest złe ? naganne ? Mi chodzi raczej o sposób patrzenia na projekty vlepek. Dla mnie ta seria GieKSy jest słaba a juz ktos wcześniej zakrzyknał 11/10 - to ja się pytam w którym miejscu ? Bo ja chyba wyjasniłem dlaczego takiej oceny bym nie dał. Te vlepki swoje zadanie napewno spełnią na ulicach ale graficznie sa słabe. Czekam aż mi wyjasniesz dlaczego się mylę :)

walek - nie zadawaj pytań retorycznych tylko jak masz coś madrego do powiedzenia to mów.

Stęga - co Cię boli ? Że ktos napisał, że vlepy sa ponadprzeciętne (11/10) a potem ktos raczył się z tym nie zgodzić ? Fakt, jak zesz tak można było - toż to projekty GieKSy ...
nie boli, a smieszy mnie to ze oceniacie vlepki pd względem graficznym bardzo nisko, nie patrząc na to ze vlepki GieKSy mają po prostu swój styl, i to od paru edycji.Przez co wiele ludzi na tym forum i nie tylko uważa je za ścisłą elite vlepek w Polsce, więc mowi to samo za siebie.Zresztą kiedyś bardzo mądrze napisał Dr.Morela "Ludzie chcą oglądać "oswojone" i opatrzone schematy. Do każdej nowości podchodzą nieufnie. Gusta odbiorców można by próbować zmienić, ale wymagało by to sporo czasu i ...hy...hy..hy.. samozaparcia :lol: "

bez odbioru

walek

Post autor: walek » 01.10.2007, 18:03

siedzę we vlepkach już długo i uważam, ze nie potrzeba dużo czasu, aby powstał dobry projekt.......jeżeli mam pomysł i wszystko w głowie opracowane jest to kwestia 10 min żeby to wszystko fajnie poustawiać. Jeżeli się tym bawię to wiadomo, że trwa to powiedzmy 40 min ? 50 ? nie więcej

reaper

Post autor: reaper » 02.10.2007, 21:39

Obrazek

W koncu "porzadne" zdjecie nowych wlepek grupy Greengos
Greengos 88 Ultras Lechia
Wierni Wlasnym Zasadom

pilkajestokragla

Post autor: pilkajestokragla » 04.10.2007, 11:20

no zajebiste

szkoda ze wszystkie tego samego projektu...

czy tak ciezko zrozumiec ze projekty wrzucamy na tinypic ....

OUTSIDER

Vlepki Miedzi Legnica

Post autor: OUTSIDER » 04.10.2007, 13:26

[link] [link] [link] [link] [link]

Obrazek

www.YBB.prv.pl
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: www.YBB.prv.pl » 04.10.2007, 13:42

Te trzy vlepki bez zgodowych śmiech na sali totalna klapa.

PS. Informacja dla tych którzy będą się burzyć że źle gadam 'z gustami się nie dyskutuje' wiadomo będą tacy którym się będzie to podobać i tacy którym to nie przypadnie do gustu !
Ostatnio zmieniony 04.10.2007, 14:46 przez www.YBB.prv.pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 04.10.2007, 14:29

www.YBB.prv.pl pisze:Te trzy vlepki bez zgodowych śmiech na sali totalna klapa.

PS. Informacja dla tych którzy będą się burzyć że źle gadam 'z gustami się nie dyskutuje'

Owszem, ale czasami zdarza się gołym okiem widać, że ktoś ma z****ny gust więc wtedy polemika z oczywistych względów jest zbędna... :wink:

Pozdrawiam.

Jeżeli chodzi o strone czysto graficzną to vlepy Miedzi przypadły mi do gustu.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

pabian1908

Post autor: pabian1908 » 06.10.2007, 17:47

Witam!
robie projekty vlepek, robiłem już między innymi projekty takim ekipom jak:
-Zawisza Bydgoszcz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-ŁKS Łódź
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-PSŻ Poznań
Obrazek
-Piast Gliwice
Obrazek

robiłem także projekt szalika ŁKSu dla FC Uniejowa
Obrazek
Obrazek
jeżeli ktoś chce projekt to zapraszam na pw lub na gg 6791787

cena to 5 zł
dla zgód i eŁKSy robie za free :wink:

pb_bezimienny

Post autor: pb_bezimienny » 06.10.2007, 23:46

Obrazek

PROJEKT

Obrazek

Bob Budowniczy

Post autor: Bob Budowniczy » 07.10.2007, 16:17

seria vlepek ktore nie zalapaly sie do 2 i 3 seri :!:

Obrazek

[link]

swiezaksp

Post autor: swiezaksp » 07.10.2007, 17:11

Vlepy dzielnicowe + (Stare Nowe miasto,i 2 Vlepki z Ligallo)

Obrazek
MISS KIBICEK
ponio pisze:Szkoda,że jedno oko jej spierdala na prawo.

AtoMen

Post autor: AtoMen » 07.10.2007, 18:25

Wzory KSP nawet ok, tylko że papier przyjmie wszystko a z rzeczywistością to one nie mają nic wspólnego :wink:
Obrazek

Konwiktorska 6

Post autor: Konwiktorska 6 » 07.10.2007, 21:18

Dobrze że sie wypowiedziałeś, bo tradycyjnie żaden polonijny post i żaden polonijny projekt nie może pozostać nie oceniony przez ko(/)ege zza miedzy.
Obrazek

AtoMen

Post autor: AtoMen » 07.10.2007, 23:46

Konwiktorska 6 pisze:Dobrze że sie wypowiedziałeś, bo tradycyjnie żaden polonijny post i żaden polonijny projekt nie może pozostać nie oceniony przez ko(/)ege zza miedzy.
To jest forum a nie pustelnia.
cocolino pisze: ważne, żeby wkurwiały :twisted:
Ważne że proporcje w mieście są takie jakie są. :wink:
Obrazek

Balaclava

Post autor: Balaclava » 08.10.2007, 09:03

swiezaksp pisze:Vlepy dzielnicowe + (Stare Nowe miasto,i 2 Vlepki z Ligallo)

Obrazek

chyba smialo moge stwierdzic, ze KSP - MP, wyznacza teraz nowa jakosc. Nowy poziom. Ich vlepki sa po prostu profesjonalne i zajebiscie wykonane. Kolega Atomen moze sie zaslaniac jakimis frazesami o proporcjach i tym podobnym ale fakt jest taki ze te vlepki sa bezkonkurencyjne.

10/10
Obrazek

pabian1908

Post autor: pabian1908 » 08.10.2007, 09:29

Mnie sie te vlepki Poloni zbytnio nie podobają poza paroma wyjątkami,Denerwójący jest ten sam font na prawie każdej vlepce

+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ » 08.10.2007, 09:54

pabian1908 pisze:Mnie sie te vlepki Poloni zbytnio nie podobają poza paroma wyjątkami,Denerwójący jest ten sam font na prawie każdej vlepce
Popieram, rozumiem ta sama czcionka na 3-4 projektach ale ta czcionka jest na wszystkich vlepkach :shock:. W dodatku vlepki czysto napinkowe i bez wiekszego przekazu.

ojajebie

Post autor: ojajebie » 08.10.2007, 11:23

pabian1908 pisze:Mnie sie te vlepki Poloni zbytnio nie podobają poza paroma wyjątkami,Denerwójący jest ten sam font na prawie każdej vlepce
potraktuj to jak kolekcje na dana runde. wszystkie vlepki sa w podobnej tonacji, pasuja, nawiazuja do siebie
marysia pisze:haha ku*** hehehehe

Konwiktorska 6

Post autor: Konwiktorska 6 » 08.10.2007, 12:56

+GKSK-CE+ pisze:
Popieram, rozumiem ta sama czcionka na 3-4 projektach ale ta czcionka jest na wszystkich vlepkach :shock:.
Popatrz na vlepki swojego GKS :lol: takiej tendencji i jednakowych motywów od zarania dziejów vlepek w Polsce nie ma żaden z innych klubów :lol:
Obrazek

FCO

Post autor: FCO » 08.10.2007, 13:04

A Ty za to na każdej vlepce masz brushe grungowe...

gawcio[Sekcja Muszyna]

Post autor: gawcio[Sekcja Muszyna] » 08.10.2007, 13:20

gks mial tylko jedna fajna ostatnia edycje, polonia jak najbardziej na plus :) duzy plus
Obrazek

ODPOWIEDZ