Vlepki ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
-
-
No jak niewiele niektórym potrzeba do szcześcia.elo_melo pisze:konkret robota GieKSy, vlepy, grafy oprawy to wasza specjalność! ocena vlep: 11/10!!
Pierwszy projekt - czarne tło, dwa herby z tyłu, jakiś latynoski gościu z fakami (drop shadow i outer glow bądź sam glow), napis - czas pracy - powiedzmy 10 min. bo kwestia dobrania czcionki - efekt - żaden.
Drugi projekt - nie widze.
Trzeci projekt - wizualnie zaraz po ostatnim, ale czy to jest takie fajne ? Szpraj desaturate, tło jakiś grudge, czcionka Times New Yorker, herb albo overley albo zrobiony osobno.
Czwarty projekt - pociag wycięty, niebo pod spodem, jakas wiejska trawka bo wyglada jak by to było zboze we wczesnym okresie wzrostu, obrys Polski który robi się max 5 minut, czcionka z cieniem rzuconym tak od niechcenia. Łączny czas pracy - max 10 minut, powiedzmy jednak, że 15 bo znaleźc trawkę i niebo trzeba było. Efekt - żaden.
Piąty projekt - postaci wycięte, inner shadow, drop shadow, w tle pioruny (można znaleźć gotowe brushe), podkład rozpadlinka która się robi chwila moment, herby jaskrawe bo nic wiecej o nich powiedzieć nie można, pod czacionkę ręcznie można ten dziwny szlaczek narysowac w minutkę. Czasu pracy nie oceniam ale pomysłu brak, efekt żaden (oczywiscie poza jaskrawoscią).
Szosty projekt - obrazek z jakiejs gry chyba, czcionka z drop shadow, rameczka, herb z jakąś przezroczystoscią - nie chwytam popularnosci tego typu rzeczy - tego typu czyli jakihś bokserów wrzucić i na ramieniu im takim herb klubowy czy coś co bedzie sie kojarzylo z nami. Efekt - żadek, poza jaskrawoscią herbu.
Siódmy projekt - no tutaj to chociaz można się domyslić, że to jakis blok. Zdjecie mozna podzielić na dwie cześci - gościa i reszte. Pod goscia wrzuca sie dwa herby (ładne bo jaskrawe

Projekt rozmiar 5x30 - najfajnieszy dla mnie z tych wszystkich bo prosty. Żadnych durnych rozproszonych cieni, żadnych przezroczystosci do daje mu charakteru bardziej graficznego. Widac użyty brush Buildings (?dokladna nazwa?). Czytelne i dobre.
Wiec ja bym chciał poczytać w jakim sensie w skali dziesieciostopniowej ta peria dostała by 11 ? Wg. mnie nie wiecej niż 5, czyli średnia krajowa.
Dziękować.
HOLY SHIT
-
!!!!!!!!!Paiatzzo pisze:No jak niewiele niektórym potrzeba do szcześcia.elo_melo pisze:konkret robota GieKSy, vlepy, grafy oprawy to wasza specjalność! ocena vlep: 11/10!!
Pierwszy projekt - czarne tło, dwa herby z tyłu, jakiś latynoski gościu z fakami (drop shadow i outer glow bądź sam glow), napis - czas pracy - powiedzmy 10 min. bo kwestia dobrania czcionki - efekt - żaden.
Drugi projekt - nie widze.
Trzeci projekt - wizualnie zaraz po ostatnim, ale czy to jest takie fajne ? Szpraj desaturate, tło jakiś grudge, czcionka Times New Yorker, herb albo overley albo zrobiony osobno.
Czwarty projekt - pociag wycięty, niebo pod spodem, jakas wiejska trawka bo wyglada jak by to było zboze we wczesnym okresie wzrostu, obrys Polski który robi się max 5 minut, czcionka z cieniem rzuconym tak od niechcenia. Łączny czas pracy - max 10 minut, powiedzmy jednak, że 15 bo znaleźc trawkę i niebo trzeba było. Efekt - żaden.
Piąty projekt - postaci wycięte, inner shadow, drop shadow, w tle pioruny (można znaleźć gotowe brushe), podkład rozpadlinka która się robi chwila moment, herby jaskrawe bo nic wiecej o nich powiedzieć nie można, pod czacionkę ręcznie można ten dziwny szlaczek narysowac w minutkę. Czasu pracy nie oceniam ale pomysłu brak, efekt żaden (oczywiscie poza jaskrawoscią).
Szosty projekt - obrazek z jakiejs gry chyba, czcionka z drop shadow, rameczka, herb z jakąś przezroczystoscią - nie chwytam popularnosci tego typu rzeczy - tego typu czyli jakihś bokserów wrzucić i na ramieniu im takim herb klubowy czy coś co bedzie sie kojarzylo z nami. Efekt - żadek, poza jaskrawoscią herbu.
Siódmy projekt - no tutaj to chociaz można się domyslić, że to jakis blok. Zdjecie mozna podzielić na dwie cześci - gościa i reszte. Pod goscia wrzuca sie dwa herby (ładne bo jaskrawe), czcionka główna ze standarwym cieniem. Efekt - żaden.
Projekt rozmiar 5x30 - najfajnieszy dla mnie z tych wszystkich bo prosty. Żadnych durnych rozproszonych cieni, żadnych przezroczystosci do daje mu charakteru bardziej graficznego. Widac użyty brush Buildings (?dokladna nazwa?). Czytelne i dobre.
Wiec ja bym chciał poczytać w jakim sensie w skali dziesieciostopniowej ta peria dostała by 11 ? Wg. mnie nie wiecej niż 5, czyli średnia krajowa.
Dziękować.
Pozatym dodam ze wszystkie serie vlep GieKsy sa robione takim samym schematem, w każdej musi być ring i bokserzy

CAŁE ŻYCIE W 4 LIDZE
-
Jeżeli taki z was znawcy to czemu nie robice vlepek dla swoich klubów ??
Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty
tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)
Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek
Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty
tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)
Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek
-
-
Stęga pisze:sami znawcy sie pojawili widze w kwesti vlepek![]()
smiech na sali
zgadzam sie z tym co napisal Paiatzzo,
vlepki sa sredniawe, a oceniaja to ludzie ktorzy chyba nie widzieli porzadnego projektu,
grafika to tez sztuka i dobrego projektu nie robi sie na odwal.
Owszem bardzo dobry projekt mozna zrobic w minute ale wszystkie elementy w nim zawarte sa przemyslane a nie robione na podstawie (robie to co znam czyli herb z przezroczystoscia i mocno zcieniowane zdjecie + zniszczony brush)
-
A powiedz mi ile by Tobie zajęło zrobienie tego pierwszego projektu ? Wycięcie ludka, 2 herby w tle i dwie czcionki. No i Chorzowska eRka do góry nogami. Pomysł też normalnie w pytę, samo wymyślenie to co najmniej dwa dni wytężonego dumania.BzL pisze:Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty
Ja rozumiem, że jak jest naprawdę kozacki pomysł to nie trzeba graficznie się wydurniać/udziwniać żeby było fajnie (np. nieszcześcia chodzą parami - bez grafiki ale pomysł jest zajebisty).BzL pisze:tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)
Napisz mi prosze w ilu tych projektach widzisz pomysł ? Ale taki pomysł, gdzie nie trzeba by było majstrowac grafiki zbytniej, żeby nie przesłaniać zamysłu frendzlami graficznymi ? W pierwszej ? (faki meksykańca + j**** Resztę = tylko GKS), w trzeciej ? (spray + czcionka z murkiem ?), w szóstej ? (jak to tłumaczyć - stój na swojej ziemi i wlacz ? + goscie z gry na ringu).
Czy ja się gdzieś czepiłem, że to jest złe ? naganne ? Mi chodzi raczej o sposób patrzenia na projekty vlepek. Dla mnie ta seria GieKSy jest słaba a juz ktos wcześniej zakrzyknał 11/10 - to ja się pytam w którym miejscu ? Bo ja chyba wyjasniłem dlaczego takiej oceny bym nie dał. Te vlepki swoje zadanie napewno spełnią na ulicach ale graficznie sa słabe. Czekam aż mi wyjasniesz dlaczego się mylęBzL pisze:Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek

walek - nie zadawaj pytań retorycznych tylko jak masz coś madrego do powiedzenia to mów.
Stęga - co Cię boli ? Że ktos napisał, że vlepy sa ponadprzeciętne (11/10) a potem ktos raczył się z tym nie zgodzić ? Fakt, jak zesz tak można było - toż to projekty GieKSy ...
HOLY SHIT
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
- ban
-
nie boli, a smieszy mnie to ze oceniacie vlepki pd względem graficznym bardzo nisko, nie patrząc na to ze vlepki GieKSy mają po prostu swój styl, i to od paru edycji.Przez co wiele ludzi na tym forum i nie tylko uważa je za ścisłą elite vlepek w Polsce, więc mowi to samo za siebie.Zresztą kiedyś bardzo mądrze napisał Dr.Morela "Ludzie chcą oglądać "oswojone" i opatrzone schematy. Do każdej nowości podchodzą nieufnie. Gusta odbiorców można by próbować zmienić, ale wymagało by to sporo czasu i ...hy...hy..hy.. samozaparciaPaiatzzo pisze:A powiedz mi ile by Tobie zajęło zrobienie tego pierwszego projektu ? Wycięcie ludka, 2 herby w tle i dwie czcionki. No i Chorzowska eRka do góry nogami. Pomysł też normalnie w pytę, samo wymyślenie to co najmniej dwa dni wytężonego dumania.BzL pisze:Może brak wam pomysłów (przecież grafika jest prosta) 1 vlepka wręcz zajmuje tylko 5 minut roboty
Ja rozumiem, że jak jest naprawdę kozacki pomysł to nie trzeba graficznie się wydurniać/udziwniać żeby było fajnie (np. nieszcześcia chodzą parami - bez grafiki ale pomysł jest zajebisty).BzL pisze:tutaj nie tlyko chodzi o grafike ale i o pomysł (tego pod uwage nie bierzecie)
Napisz mi prosze w ilu tych projektach widzisz pomysł ? Ale taki pomysł, gdzie nie trzeba by było majstrowac grafiki zbytniej, żeby nie przesłaniać zamysłu frendzlami graficznymi ? W pierwszej ? (faki meksykańca + j**** Resztę = tylko GKS), w trzeciej ? (spray + czcionka z murkiem ?), w szóstej ? (jak to tłumaczyć - stój na swojej ziemi i wlacz ? + goscie z gry na ringu).
Czy ja się gdzieś czepiłem, że to jest złe ? naganne ? Mi chodzi raczej o sposób patrzenia na projekty vlepek. Dla mnie ta seria GieKSy jest słaba a juz ktos wcześniej zakrzyknał 11/10 - to ja się pytam w którym miejscu ? Bo ja chyba wyjasniłem dlaczego takiej oceny bym nie dał. Te vlepki swoje zadanie napewno spełnią na ulicach ale graficznie sa słabe. Czekam aż mi wyjasniesz dlaczego się mylęBzL pisze:Wszyscy robia tak ze wykorzystuja cos gotowego już i to przerabiają z tego co mi wiadomo to tylko Jaga dodaje cos od siebie do vlepek
walek - nie zadawaj pytań retorycznych tylko jak masz coś madrego do powiedzenia to mów.
Stęga - co Cię boli ? Że ktos napisał, że vlepy sa ponadprzeciętne (11/10) a potem ktos raczył się z tym nie zgodzić ? Fakt, jak zesz tak można było - toż to projekty GieKSy ...

bez odbioru
-
siedzę we vlepkach już długo i uważam, ze nie potrzeba dużo czasu, aby powstał dobry projekt.......jeżeli mam pomysł i wszystko w głowie opracowane jest to kwestia 10 min żeby to wszystko fajnie poustawiać. Jeżeli się tym bawię to wiadomo, że trwa to powiedzmy 40 min ? 50 ? nie więcejwalek - nie zadawaj pytań retorycznych tylko jak masz coś madrego do powiedzenia to mów.
-
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
Te trzy vlepki bez zgodowych śmiech na sali totalna klapa.
PS. Informacja dla tych którzy będą się burzyć że źle gadam 'z gustami się nie dyskutuje' wiadomo będą tacy którym się będzie to podobać i tacy którym to nie przypadnie do gustu !
PS. Informacja dla tych którzy będą się burzyć że źle gadam 'z gustami się nie dyskutuje' wiadomo będą tacy którym się będzie to podobać i tacy którym to nie przypadnie do gustu !
Ostatnio zmieniony 04.10.2007, 14:46 przez www.YBB.prv.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
www.YBB.prv.pl pisze:Te trzy vlepki bez zgodowych śmiech na sali totalna klapa.
PS. Informacja dla tych którzy będą się burzyć że źle gadam 'z gustami się nie dyskutuje'
Owszem, ale czasami zdarza się gołym okiem widać, że ktoś ma z****ny gust więc wtedy polemika z oczywistych względów jest zbędna...

Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o strone czysto graficzną to vlepy Miedzi przypadły mi do gustu.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
-
-
-
-
swiezaksp pisze:Vlepy dzielnicowe + (Stare Nowe miasto,i 2 Vlepki z Ligallo)
chyba smialo moge stwierdzic, ze KSP - MP, wyznacza teraz nowa jakosc. Nowy poziom. Ich vlepki sa po prostu profesjonalne i zajebiscie wykonane. Kolega Atomen moze sie zaslaniac jakimis frazesami o proporcjach i tym podobnym ale fakt jest taki ze te vlepki sa bezkonkurencyjne.
10/10

-
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
-
Popatrz na vlepki swojego GKS+GKSK-CE+ pisze:Popieram, rozumiem ta sama czcionka na 3-4 projektach ale ta czcionka jest na wszystkich vlepkachpabian1908 pisze:Mnie sie te vlepki Poloni zbytnio nie podobają poza paroma wyjątkami,Denerwójący jest ten sam font na prawie każdej vlepce.

-