Żużel 2007 ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
przypadkiem nie ;] niestety nie wytrzymała i w jednym miejscu puściło szycie ale i tak wyszła dobrze !! Powtórze sektorówka w całości !!pasikonik pisze:a to nie sa przypadkiem 3 sektorowki?wojtaz pisze:160x22mgdańszczanin pisze:Jakiej długości jest na sektorówka?
a tutaj link do pierwszych filmikow z naszym dopingiem z finału.
[link]
-
-
-
Stal Gorzów - KM Ostrów
Z wiarą w zwycięstwo i upragniony awans do ekstraligi wyruszamy do Gorzowa czterema autokarami dosyć wcześnie rano. Dzięki temu na stadionie meldujemy się już grubo godzinę przed zawodami. Łącznie jest nas niewiele mniej niż przed dwoma tygodniami - ok. 700. Na płocie wiszą CZARNE DIABŁY, WLKP, KMIF i DOBRZYCA. Tym razem prezentujemy oprawę, na którą składało się 400 machajek w barwach. Od prezentacji rozpoczynamy doping, z którym wiązaliśmy ogromne nadzieje przed rozpoczęciem meczu. Mieliśmy sporo pomysłów na nowe przyśpiewki, zwłaszcza chcieliśmy mocniej wyeksploatować doping na 2 sektory. Niestety nasi żużlowcy, jak i również odpowiedzialni za to co się stało trener i kierownik drużyny, we frajerski sposób przegrali mecz i podobnie jak w trzech ostatnich sezonach znów nie będzie awansu do ekstraligi. To znacznie wpłynęło na fakt, że doping był w naszym wykonaniu może nie słaby, ale z bardzo częstymi przestojami. Po meczu czekamy na nasze pseudogwiazdy, ale ci oczywiście nie mają tyle odwagi, by do nas podejść. Wylatuje za to przez murawę dwóch ze Stali, ale szybko kończą bieg. Pojeby ze słynnej ochrony znów się popisały lejąc ich bez sensu, gdy ci już byli obezwładnieni. Oczywiście znów nasze mądre pikniki zaczęły klaskać ochronie, ale zapodaliśmy też "Zostaw kibica" i kto bardziej kumaty, ten się przyłączał. Po godzinie czekania zawijamy się do domu. Za Środą mijamy jeszcze sporą grupę kibiców Apatora wracających z Leszna z jeszcze większą grupą psiarni.
Widzów - ok. 11 tys.
Gości - ok. 700
Z wiarą w zwycięstwo i upragniony awans do ekstraligi wyruszamy do Gorzowa czterema autokarami dosyć wcześnie rano. Dzięki temu na stadionie meldujemy się już grubo godzinę przed zawodami. Łącznie jest nas niewiele mniej niż przed dwoma tygodniami - ok. 700. Na płocie wiszą CZARNE DIABŁY, WLKP, KMIF i DOBRZYCA. Tym razem prezentujemy oprawę, na którą składało się 400 machajek w barwach. Od prezentacji rozpoczynamy doping, z którym wiązaliśmy ogromne nadzieje przed rozpoczęciem meczu. Mieliśmy sporo pomysłów na nowe przyśpiewki, zwłaszcza chcieliśmy mocniej wyeksploatować doping na 2 sektory. Niestety nasi żużlowcy, jak i również odpowiedzialni za to co się stało trener i kierownik drużyny, we frajerski sposób przegrali mecz i podobnie jak w trzech ostatnich sezonach znów nie będzie awansu do ekstraligi. To znacznie wpłynęło na fakt, że doping był w naszym wykonaniu może nie słaby, ale z bardzo częstymi przestojami. Po meczu czekamy na nasze pseudogwiazdy, ale ci oczywiście nie mają tyle odwagi, by do nas podejść. Wylatuje za to przez murawę dwóch ze Stali, ale szybko kończą bieg. Pojeby ze słynnej ochrony znów się popisały lejąc ich bez sensu, gdy ci już byli obezwładnieni. Oczywiście znów nasze mądre pikniki zaczęły klaskać ochronie, ale zapodaliśmy też "Zostaw kibica" i kto bardziej kumaty, ten się przyłączał. Po godzinie czekania zawijamy się do domu. Za Środą mijamy jeszcze sporą grupę kibiców Apatora wracających z Leszna z jeszcze większą grupą psiarni.
Widzów - ok. 11 tys.
Gości - ok. 700
-
odp 1. Coblackdevils pisze:Stal Gorzów - KM Ostrów
1. Po meczu czekamy na nasze pseudogwiazdy, ale ci oczywiście nie mają tyle odwagi, by do nas podejść.
2. Oczywiście znów nasze mądre pikniki zaczęły klaskać ochronie, ale zapodaliśmy też "Zostaw kibica" i kto bardziej kumaty, ten się przyłączał.

odp 2. Te twoje kumate osoby w pierwszym rzedzie pokazywały fakety, machały tymi chujowymi szalikami i klaskały ochronie jak napierdalali chłopaków. Taka chora napinka w stylu... j**** gorzów j****... porażka!
nie pisz wiecej wogóle na tym forum bo jedynie bedziesz bił piane i pierdolił bzdety. ban
19_ZKS STILON_47
-
To o odwadze tyczyło się zawodników! Umiesz czytać ze zrozumieniem? A jeśli chodzi o klaskanie ochronie to ja ani nikt inny nie odpowiada za pikników. Śpiewałem tak jak część osób zostaw kibica i nie mam sobie nic do zarzucenia więc odbij ode mnie. I niby za co miałbym dostać bana?Stilonek pisze:odp 1. Coblackdevils pisze:Stal Gorzów - KM Ostrów
1. Po meczu czekamy na nasze pseudogwiazdy, ale ci oczywiście nie mają tyle odwagi, by do nas podejść.
2. Oczywiście znów nasze mądre pikniki zaczęły klaskać ochronie, ale zapodaliśmy też "Zostaw kibica" i kto bardziej kumaty, ten się przyłączał.? Po co wogóle poruszasz temat jakiejs odwagi i wkraczasz na tematy, które są dla Ciebie czarną magią? Akurat tak sie składa, że byłem na meczu i tak żenującego młyna jakim był Ostrowski dawno juz nie widziałem (mówie pod względem jakościowym, c*** z tym ze liczbowo 700 osób, trzeba bylo jeszcze zwinąć 2 kościoły z mszy i miałbyś z 1500)! Nie kompromituj się takimi wypowiedziami. Na okrętke 2,3 przyśpiewki na krzyż kmo, kmo... disco polo... itp... Jakie zróżnicowanie 2 stron młyna o czym ty piszesz? Do kogo tam mieliby wybiegac, jaka odwaga, widziales ochrone, psiarnie i ilu ich bylo czy ślepy jestes?
![]()
![]()
odp 2. Te twoje kumate osoby w pierwszym rzedzie pokazywały fakety, machały tymi chujowymi szalikami i klaskały ochronie jak napierdalali chłopaków. Taka chora napinka w stylu... j**** gorzów j****... porażka!
nie pisz wiecej wogóle na tym forum bo jedynie bedziesz bił piane i pierdolił bzdety. ban

-
Stilonek, trzeżwy Ty jestes, czy nie bardzo?
Żenujący? Możesz rozwinąć tą myśl? Zbyt rzadki doping? Taka specyfika speedway'a. Nie ma wyniku - siada doping. Stal na pierwszym finale w Ostrowie miała ten sam problem.
Blackdevills wyżej napisał, że były plany z dopingiem na dwa sektory, niestety nie udało sie wszystkiego zrealizować. Jeżeli nie wiesz o co nam chodzi to zapytaj Stalowców jak to wyglądało dwa tygodnie temu, gdy zrobiliśmy taką petardę, że zrobiło to wrażenie na prawie całym stadionie.
Edit - Laszlo
1. Kto gdzie pisał o wykurwistej organizacji?
2. Dzielenie młyna na dwa głosy, jeśli tak to można nazwać udało sie zajebiście na pierwszym finale w Gorzowie, dowodem na to była reakcja większej części gorzowskiej publiki.
3. Niestety nie przekonasz sie o niczym pozytywnie. Z pewnych względów, najprawdopodbniej w niedzielę nie będzie żadnego dopingu.

Byłeś oczywiście przypadkowo, przechodziłeś obok i sobie postanowileś z nudów wejsć na stadion i oczywiście nie masz nic wspólnego ze StaląAkurat tak sie składa, że byłem na meczu i tak żenującego młyna jakim był Ostrowski dawno juz nie widziałem (mówie pod względem jakościowym

Żenujący? Możesz rozwinąć tą myśl? Zbyt rzadki doping? Taka specyfika speedway'a. Nie ma wyniku - siada doping. Stal na pierwszym finale w Ostrowie miała ten sam problem.
Tu Cię boli... Podaj statystyke wyjazdową Stilonu... Ciekawe gdzie znajdziemy obok siebie liczby 800 i 700, tym bardziej w przypadku wyjazdu ponad 200-kilometrowego...c*** z tym ze liczbowo 700 osób, trzeba bylo jeszcze zwinąć 2 kościoły z mszy i miałbyś z 1500)!
Było troche więcej niż dwie. Ale wiesz co? Tak sobie teraz przypomniałem niedawny mecz Lech - Ruch i doszłem do wniosku, że mamy w swoim reprtuarze wiecej przyśpiewek niż Niebiescy! Dziękuje Ci, że uświadomiłeś mi, że jesteśmy zatem lepsi od Ruchu Chorzów! AllelujaNa okrętke 2,3 przyśpiewki na krzyż kmo, kmo... disco polo... itp... Jakie zróżnicowanie 2 stron młyna o czym ty piszesz?

Blackdevills wyżej napisał, że były plany z dopingiem na dwa sektory, niestety nie udało sie wszystkiego zrealizować. Jeżeli nie wiesz o co nam chodzi to zapytaj Stalowców jak to wyglądało dwa tygodnie temu, gdy zrobiliśmy taką petardę, że zrobiło to wrażenie na prawie całym stadionie.
Znów... Kolega wyżej wyrażnie skrytykował pikników bijących brawo Adlerowi - znowu kłania się specyfika żużlowej widownii. Natomiast nie ulega żadnej wątpliwości, że znalazło się w klatce troche osób śpiewajacych to co trzeba w takich sytuacjach.odp 2. Te twoje kumate osoby w pierwszym rzedzie pokazywały fakety, machały tymi chujowymi szalikami i klaskały ochronie jak napierdalali chłopaków. Taka chora napinka w stylu... j**** gorzów j****... porażka!
Edit - Laszlo
Troche pokory Falubaziaku...kolego blackdevils. już w niedzielę będę mógł naocznie przekonać się jak wygląda ta Wasza wykurwista organizacja, te dzielenie "młyna" na 2 głosy, ten "równy doping całego stadionu" itd.
mam nadzieję przekonać się, że to co piszesz choć w małym stopniu odpowiada prawdzie, lecz nie liczę na jakieś pozytywne zaskoczenie. więcej pokory koleżko.
1. Kto gdzie pisał o wykurwistej organizacji?
2. Dzielenie młyna na dwa głosy, jeśli tak to można nazwać udało sie zajebiście na pierwszym finale w Gorzowie, dowodem na to była reakcja większej części gorzowskiej publiki.
3. Niestety nie przekonasz sie o niczym pozytywnie. Z pewnych względów, najprawdopodbniej w niedzielę nie będzie żadnego dopingu.
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy
-
Chino XL - po 1 nie pajacuj na tym forum bo coraz bardziej dzialasz na nerwy swoimi postami ale nie dlatego że piszesz je jako "wielce obyty w klimatach kibicowskich" ale że wchodzisz w dyskusje np. ze Stilonem i próbujesz sie jeszcze kłócić ? - WY - KMO goście którzy co roku zmieniaja barwy - swoje fany wieszaja na bandach i wypisują w necie o "Dopingu całego stadionu" - gdy śpiewa garstka 15 małolatów. Tak jak już napisał ktoś wyżej WIECEJ POKORY i obycia bo jak narazie robisz z siebie niezłą beke.
Z mojej strony koniec, niemam zamiaru wchodzic z tobą w żadne polemiki. Do niedzieli !
Z mojej strony koniec, niemam zamiaru wchodzic z tobą w żadne polemiki. Do niedzieli !

-
Tak jest... Najlepiej wypisać jakieś głupoty i uciec od polemiki.sEtFNF pisze:Chino XL - po 1 nie pajacuj na tym forum bo coraz bardziej dzialasz na nerwy swoimi postami ale nie dlatego że piszesz je jako "wielce obyty w klimatach kibicowskich" ale że wchodzisz w dyskusje np. ze Stilonem i próbujesz sie jeszcze kłócić ? - WY - KMO goście którzy co roku zmieniaja barwy - swoje fany wieszaja na bandach i wypisują w necie o "Dopingu całego stadionu" - gdy śpiewa garstka 15 małolatów. Tak jak już napisał ktoś wyżej WIECEJ POKORY i obycia bo jak narazie robisz z siebie niezłą beke.
Tak jak kolega P, który bajdurzył coś o współpracy z policją a jak poprosiłem o fakty, to sie wycofał rakiem, że "to jego prywatna opinia".
To ja sobie też mogę napisać, że w mojej prywatnej opini, wśród kibiców Falubazu kwitnie homosexualizm, ale nie poprę tego faktami?
Teraz o faktach.
1. Podaj mi cytat dotyczący dopingu całego stadionu w Ostrowie w odniesieniu do konkretego meczu.
2. Wedlug jakiego prawa nie mogę wejść w polemike ze Stilonkiem, jeżeli nie zgadzam się z tym co napisał? Ile stron zajmuje wymiana zdań na temat meczu Falubaz - Unia? Wy macie prawo do polemiki, my nie? A to przepraszam bardzo... Napisz mi prosze bardzo Wielce Szanowny Przenajświętszy Przekumaty Kibicu Z Wyższej Półki z kim mogę polemizować a z kim nie...
3. Co do zmiany barw, nazw klubu, szerzej wyjaśniłem to bodaj na poprzedniej stronie, nie będe powtarzał. Powiem tylko - niech cieszą sie ci, którym nikt (mimo różnych sponsorów) nie ingerował w bawy klubowe, czy przede wszystkim nie zakładał nowych klubów. Bo mimo Waszej kumatości, mielibyście, z uwagi na spory procent piknikowej publiki na wszystkich polskich stadionach z tym niezly galimatias, taki jaki mieliśmy my.
4. Bekę robi z siebie ten kto pisze głupoty. Ja takich w swoim wykonaniu nie widzę. Bekę robi ten to zawyża swoje liczby wyjazdowe z ok. 2.000 do 3.100 (jak było w TMK - nawiasem mówiąc, w jaki sposob zostało to policzone?), czy nawet 4-5.000 (!), gdzies tam na różnych internetowych forach.
-
To, że strzelacie z d*** wiem od chłopaków z Ostrovii, oni są najlepiej zorientowani w temacie
W Gorzowie w zeszłych sezonach też podobno wskazywaliście palcami. Nastepna rzecz to pucowanie się do każdego w chwili zagrożenia-sam byłem świadkiem w tym roku jak pod barem przy stadionie na widok ok.10 osobowej grupy zielonogórsko-wrocławskiej przynieśliście nam pod stolik kilka butelek piwa i Coca-Coli, po czym się szybko ulotniliście...Oczywiście jest to całokształt, bo nie jest powiedziane, że to akurat Ty, czy kolega blackdevils kogoś zagonił, ale tworząc wspólny młyn z takimi ludźmi jesteście automatycznie traktowani na równi z nimi...Czy teraz Ci wystarczy ? Może jednak zajmij się tymi rymami i bitami jak Company Flow
Pozdrawiam

YELLOW-WHITE-GREEN
-
Ostrovia lepiej zorientowana w temacie od nas? No fajnie:)
Na temat Ostrovii nie będę się wypowiadał, bo to nie należy do tematu. Co do zarzutów... Przykro mi, ale za pikników nie będę odpowiadał. Nie ukrywam tego (Blackdevills też zrobił wzmiankę o tym w opisie), że np w niedzielę w Gorzowie duża część w klatce (tej drugiej) zachowała sie jak buraki i biła brawo Adlerowi. W "starej" klatce troche osob śpiewało co się śpiewac powinno w takich sytuacjach. Pokazywanie palcami? Jak sie atakuje pikników to potem tak jest. W swojej karierze przynajmniej dwa razy spotykałem się osobiscie z przypadkami konfidenctwa ekip żużlowych z wyższej półki. Nazw nie wymienie (chyba, że ktoś o to usilnie poprosi), bo nie ma to sensu - takie sytuacje mogą zdarzyc sie wszędzie. Taka jest specyfika zużlowej publiki, różnić nas może to, że u nas tych "niekumatych pikników" jest więcej niż gdzie indziej - ot, cały problem.
Pucowanie do rożnych ekip? Powtorzę po raz enty - specyficzna żuzlowa widownia. Ktoś Wam przyniósł picie? Ok, ja tego nie widzialem, jakieś chłopaki zachowały się w porządku, Ty się z tego śmiejesz, można i tak... Może głupie porównanie, ale mam coś z ostatnich dni... Przez ostatnie tygodnie, podczas walki o extraklasę ze Stalą otrzymaliśmy jakiegoś rodzaju wyrazy sympatii od Falubazów, niektórzy posuwali się do stwierdzeń "jedziemy do Gorzowa i kibcujemy Wam". Teraz po przegranym finale, na forach pojawiają się wpisy Stalowców typu "chcemy jechac na baraż do Zielonej, by Was dopingować". Czy Ty (jak i Stal) bierzesz odpowiedzialność za zachowania i słowa tych wszystkich Falubazów? Z pewnoscią nie utożsamiasz się z nimi, ale jesteś w stanie im zapobiec?
Takie życie, taki sport, takie trybuny i tyle na temat.
Również pozdrawiam.
Na temat Ostrovii nie będę się wypowiadał, bo to nie należy do tematu. Co do zarzutów... Przykro mi, ale za pikników nie będę odpowiadał. Nie ukrywam tego (Blackdevills też zrobił wzmiankę o tym w opisie), że np w niedzielę w Gorzowie duża część w klatce (tej drugiej) zachowała sie jak buraki i biła brawo Adlerowi. W "starej" klatce troche osob śpiewało co się śpiewac powinno w takich sytuacjach. Pokazywanie palcami? Jak sie atakuje pikników to potem tak jest. W swojej karierze przynajmniej dwa razy spotykałem się osobiscie z przypadkami konfidenctwa ekip żużlowych z wyższej półki. Nazw nie wymienie (chyba, że ktoś o to usilnie poprosi), bo nie ma to sensu - takie sytuacje mogą zdarzyc sie wszędzie. Taka jest specyfika zużlowej publiki, różnić nas może to, że u nas tych "niekumatych pikników" jest więcej niż gdzie indziej - ot, cały problem.
Pucowanie do rożnych ekip? Powtorzę po raz enty - specyficzna żuzlowa widownia. Ktoś Wam przyniósł picie? Ok, ja tego nie widzialem, jakieś chłopaki zachowały się w porządku, Ty się z tego śmiejesz, można i tak... Może głupie porównanie, ale mam coś z ostatnich dni... Przez ostatnie tygodnie, podczas walki o extraklasę ze Stalą otrzymaliśmy jakiegoś rodzaju wyrazy sympatii od Falubazów, niektórzy posuwali się do stwierdzeń "jedziemy do Gorzowa i kibcujemy Wam". Teraz po przegranym finale, na forach pojawiają się wpisy Stalowców typu "chcemy jechac na baraż do Zielonej, by Was dopingować". Czy Ty (jak i Stal) bierzesz odpowiedzialność za zachowania i słowa tych wszystkich Falubazów? Z pewnoscią nie utożsamiasz się z nimi, ale jesteś w stanie im zapobiec?
Również pozdrawiam.
-
No nawet bardzo głupie.Może głupie porównanie, ale mam coś z ostatnich dni... Przez ostatnie tygodnie, podczas walki o extraklasę ze Stalą otrzymaliśmy jakiegoś rodzaju wyrazy sympatii od Falubazów, niektórzy posuwali się do stwierdzeń "jedziemy do Gorzowa i kibcujemy Wam". Teraz po przegranym finale, na forach pojawiają się wpisy Stalowców typu "chcemy jechac na baraż do Zielonej, by Was dopingować". Czy Ty (jak i Stal) bierzesz odpowiedzialność za zachowania i słowa tych wszystkich Falubazów? Z pewnoscią nie utożsamiasz się z nimi, ale jesteś w stanie im zapobiec?
Ilu Falubazów dopingowało was w Gorzowie, a ile wpisów na forach znalazłeś???
Ty chyba zatraciłeś poczucie rzeczywistości i świat realny z internetem ci sie pieprzy. Napisz też w niedziele wieczorem ilu Stalowców was wspomagało. Chociaż jeśli o Stal chodzi to akurat bym sie nie zdziwił, bo kiedyś już przyjechali z innymi kibicami do ZG żeby pokazać jak to bardzo Falubazu nie lubią, ale to był jedyny taki przypadek.
-
Niestety.Taka opinia krazy o KM Ostrow.Duzo wiary co od dziecka wychowalo sie na zuzlu,czasami cos dzialalo co moga chyba potwierdzic starsi fani Falubazu,Wlokniarza czy ROW Rybnik.Jeednak byli to glownie kibice Ostrovii ktorzy z nudow chodzili na zuzel,lub zbierali sie gdy przyjezdzal ktos ciekawy.Z biegem czasu jednak i Ci wycofali sie z zuzlowych trybun,i uczestniczac aktywnie tylko jako Ostrovia(aktualnie Ovia ma wyjebane na KM).Teraz 90% mlynu KM to pikniki,jednakze z tego co slyszalem jest grupa kilkunastu osob,ktora stara sie to zmienic.
-
Podsumowanie naszej oprawy finałowej:
Składak
http://pl.youtube.com/watch?v=hzswBtJ4S7U
Szkocja
[link]
Doping
[link]

Składak
http://pl.youtube.com/watch?v=hzswBtJ4S7U
Szkocja
[link]
Doping
[link]

..:: Na Zawsze Unia Leszno ::..
[link] - Speedway Wear
[link] - Speedway Wear
-
-
- ban
-
"Sponsor Ostrowa chciał przekupić żużlowca Stali"
Gorzowscy policjanci zatrzymali Marcina G., związanego ze strategicznym darczyńcą klubu z Ostrowa. Jest podejrzany o próbę przekupienia jednego z czołowych żużlowców Stali.
Policja zatrzymała 29-letniego Marcina G. związanego z jednym ze strategicznych sponsorów ostrowskiego klubu żużlowego. Podejrzewa go o zaoferowanie 25 tys. euro jednemu z czołowych zawodników Stali Gorzów w zamian za ustawienie wyniku meczu o awans do ekstraligi z Intarem Ostrów Wlkp.
Mężczyzna został zatrzymany w środę wieczorem przez funkcjonariuszy z wydziału do walki z korupcją Komendy Wojewódzkiej Policji w Gorzowie.
- Marcin G. zaoferował jednemu z czołowych zawodników Stali 25 tys. euro w zamian za ustawienie meczu na korzyść Ostrowa. Dziś zostanie przesłuchany w prokuraturze. Zostaną mu przedstawione zarzuty z art. 296 B paragraf 2. za co grozi do pięciu lat więzienia - powiedziała PAP Agata Sałatka, rzecznik prasowy lubuskiej policji.
Dariusz Domarecki, rzecznik prasowy gorzowskiej prokuratury tłumaczy, że dla dobra śledztwa nie może na tę chwilę udzielać informacji, któremu z żużlowców oferowano pieniądze. - Po przesłuchaniu podejrzanego będziemy mogli więcej powiedzieć - tłumaczy rzecznik.
W minioną niedzielę w Gorzowie miejscowa Stal wygrała 49:41 mecz z Intarem Lazur Ostrów, co dało jej awans do ekstraligi żużlowej. Walka o elitę między tymi zespołami była zacięta do samego końca. By wyłonić zwycięzcę trzeba było rozegrać maksymalną liczbę spotkań czyli trzy mecze. Zarządy klubów i ich sponsorzy zaangażowali w przygotowanie i walkę o awans tych klubów ogromne pieniądze.
żródło : gorzów24.pl
link : [link]
Gorzowscy policjanci zatrzymali Marcina G., związanego ze strategicznym darczyńcą klubu z Ostrowa. Jest podejrzany o próbę przekupienia jednego z czołowych żużlowców Stali.
Policja zatrzymała 29-letniego Marcina G. związanego z jednym ze strategicznych sponsorów ostrowskiego klubu żużlowego. Podejrzewa go o zaoferowanie 25 tys. euro jednemu z czołowych zawodników Stali Gorzów w zamian za ustawienie wyniku meczu o awans do ekstraligi z Intarem Ostrów Wlkp.
Mężczyzna został zatrzymany w środę wieczorem przez funkcjonariuszy z wydziału do walki z korupcją Komendy Wojewódzkiej Policji w Gorzowie.
- Marcin G. zaoferował jednemu z czołowych zawodników Stali 25 tys. euro w zamian za ustawienie meczu na korzyść Ostrowa. Dziś zostanie przesłuchany w prokuraturze. Zostaną mu przedstawione zarzuty z art. 296 B paragraf 2. za co grozi do pięciu lat więzienia - powiedziała PAP Agata Sałatka, rzecznik prasowy lubuskiej policji.
Dariusz Domarecki, rzecznik prasowy gorzowskiej prokuratury tłumaczy, że dla dobra śledztwa nie może na tę chwilę udzielać informacji, któremu z żużlowców oferowano pieniądze. - Po przesłuchaniu podejrzanego będziemy mogli więcej powiedzieć - tłumaczy rzecznik.
W minioną niedzielę w Gorzowie miejscowa Stal wygrała 49:41 mecz z Intarem Lazur Ostrów, co dało jej awans do ekstraligi żużlowej. Walka o elitę między tymi zespołami była zacięta do samego końca. By wyłonić zwycięzcę trzeba było rozegrać maksymalną liczbę spotkań czyli trzy mecze. Zarządy klubów i ich sponsorzy zaangażowali w przygotowanie i walkę o awans tych klubów ogromne pieniądze.
żródło : gorzów24.pl
link : [link]
19_ZKS STILON_47
-
Stal Gorzów - KM Ostrów 30 wrzesień 2007
To miał być ostatni mecz Stali Gorzów w 1 lidze więc chcieliśmy się pożegnać piękna oprawą i atmosferą na trybunach .Wszyscy byli zachwyceni poprzednim meczem pod względem Kibicowskim i nie chcieliśmy spuszczać z tonu więc już od 2 tygodni zajmujemy się oprawą meczową aby wszystko było dograne i gotowe na mecz .Od rana widać w całym Gorzowie kibiców żółto-niebieskich goniących na stadion , już na półtora godziny przed meczem na stadionie nie ma miejsc siedzących a ludzie nadal dochodzili .Nasza liczba ograniczona płotem klatki która jest szczelnie wypełniona przez ponad 300 osobową zgraje Stalowców , prowadzimy już przed meczem głośny doping min. trenując nową przyśpiewkę "mrugające gwiazdki" która stała się hitem Niedzieli .Na prezentacji rozdajemy na całą prostą i łuk balony w kolorach klubowych które są tłem dla transparentu "Ekstraligi widać bramy, w nasze miejsce powracamy. Oni historię tą tworzyli, oni na to zasłużyli" i prezentujemy na kijach podobizny najbardziej zasłużonych żużlowców Stali w asyście wulkanów .Wracamy do klatki i zaczynamy głośny doping .Dobrze wychodzi Szkocja wykonana przez większą część Stadionu .W 8 biegu rozkładamy Sektorówke i pasy materiału Żółto-Niebieskie na 2 łuki i prostą co dało naprawdę piękny efekt .Nasi Żużlowcy w 14 biegu zapewniają zwycięstwo oraz awans do elity , euforia na trybunach, tryskają szampany, zaczynamy fetę .Po meczu udajemy się ze śpiewem na ustach do centrum gdzie w pubach impreza trwa do rana !Ta piękna niedziela będzie wspominana jeszcze długo...
Słowo o gościach - zawitali na Śląską w dobrej liczbie około 700 głów , machają machajkami na prezentacji i wywieszają transparent "Mariusz Węgrzyk". Dopingu nie będę oceniał ponieważ oba sektory ulokowane tak że są raczej niesłyszalne
To miał być ostatni mecz Stali Gorzów w 1 lidze więc chcieliśmy się pożegnać piękna oprawą i atmosferą na trybunach .Wszyscy byli zachwyceni poprzednim meczem pod względem Kibicowskim i nie chcieliśmy spuszczać z tonu więc już od 2 tygodni zajmujemy się oprawą meczową aby wszystko było dograne i gotowe na mecz .Od rana widać w całym Gorzowie kibiców żółto-niebieskich goniących na stadion , już na półtora godziny przed meczem na stadionie nie ma miejsc siedzących a ludzie nadal dochodzili .Nasza liczba ograniczona płotem klatki która jest szczelnie wypełniona przez ponad 300 osobową zgraje Stalowców , prowadzimy już przed meczem głośny doping min. trenując nową przyśpiewkę "mrugające gwiazdki" która stała się hitem Niedzieli .Na prezentacji rozdajemy na całą prostą i łuk balony w kolorach klubowych które są tłem dla transparentu "Ekstraligi widać bramy, w nasze miejsce powracamy. Oni historię tą tworzyli, oni na to zasłużyli" i prezentujemy na kijach podobizny najbardziej zasłużonych żużlowców Stali w asyście wulkanów .Wracamy do klatki i zaczynamy głośny doping .Dobrze wychodzi Szkocja wykonana przez większą część Stadionu .W 8 biegu rozkładamy Sektorówke i pasy materiału Żółto-Niebieskie na 2 łuki i prostą co dało naprawdę piękny efekt .Nasi Żużlowcy w 14 biegu zapewniają zwycięstwo oraz awans do elity , euforia na trybunach, tryskają szampany, zaczynamy fetę .Po meczu udajemy się ze śpiewem na ustach do centrum gdzie w pubach impreza trwa do rana !Ta piękna niedziela będzie wspominana jeszcze długo...
Słowo o gościach - zawitali na Śląską w dobrej liczbie około 700 głów , machają machajkami na prezentacji i wywieszają transparent "Mariusz Węgrzyk". Dopingu nie będę oceniał ponieważ oba sektory ulokowane tak że są raczej niesłyszalne
-
"troche" spóźnione fotki z Sparta-Stal:
http://www.sebafoto.fora.pl/post23.html#23
http://www.sebafoto.fora.pl/post23.html#23

www.facebook.com/gadzetydlakibica
-
-
-
-
Barwówka Apatora ukradziona z płotu bodajże 3 lata temu piknikom. Na meczu w Toruniu dymy z policją, po próbie ataku na sektor Unii z murawy. Takich sił prewencji chyba jeszcze w Toruniu nie było.Kondra pisze:W TV widziałem flagę Apatora w sektorze Unii Leszno... Czy to jakaś zdobycz czy poprostu mi sie przewidziało;)? Pozdro

-