Licencja Groclinu w Warszawie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Jankes_KSP

Post autor: Jankes_KSP » 14.07.2008, 22:06

Wlkp88 mial racje. Nie ma co prowadzic polemike z typami z Legii. Widza zdzblo w oku sasiada, a u siebie belki juz nie. Prawda jest taka, ze w obecnej sytuacji Legii byloby na reke, gdybysmy zaczeli prowadzic podobny "protest". Szkoda tylko, ze poslugujac sie argumentami, zapominaja, ze u nich na CWKS chodzi okolo stu osob, natomiast na KP kilka tysiecy.
Tym wpisem koncze rozmowe w tym temacie, bo nie ma sensu walkowac rozmowy z osobami, ktore sa bardziej antyPolonia niz Legia. Pozdrawiam i zycze ochloniecia (ewentualnie otarcia potu z czola i przyniesienia herbaty z melisa - parafrazujac slowa ktoregos z forumowiczow).
POLONIA PONAD ŻYCIE

iparts.pl
marian(L)

Post autor: marian(L) » 15.07.2008, 08:52

Dla wszystkich młodych i do tego wszechwiedzących kibiców Legii Warszawa polecam lekcję z historii o swoim klubie
http://pl.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
Możecie nie używać waszej czarnej propagandy jako argumentów w dyskusji?
KP Legia jest nie tylko moralnym ale również [link] tradycji CWKSu
skoro jest to dlaczego nie ma praw do herbu ?
Tak jak napisał Tamak, obecna Legia została oddzielona od CWKSu w 89 r. ODDZIELONA. Jest więc jakby częścią dawnego CWKSu. Ale CWKS to nie tylko piłka nożna, lecz także wiele innych dyscyplin. Do tej pory CWKS płuki miał większe udziały w klubie, zezwalał na wykorzystywanie starego herbu; kiedy KP podwyższył kapitał i udział CWKSu w spółce stał się praktycznie zerowy - CWKS nie zezwala już na darmowe używanie herbu. Widocznie w czasie przekształcenia w 89 zapomniano uregulować takich kwestji, jak prawo do herbu i ma je CWKS, na który herb jest zarejestrowany.

index

Post autor: index » 15.07.2008, 09:41

Kaczmar pisze:namadrzejsi z madrych uswiadomcie mnie co najlepszego mozna bylo zrobic z licencja po Dyskobolii??
Zaraz, zaraz z jaką licencja. Wycofał się Drzymała więc po prostu zostaje miejsce w lidze. Nikt nie awansuje, nikt nie spada. Dlaczego możliwe jest takie zachowanie w tracie rozgrywek kiedy klub poprostu pada. Nie, tak w przerwach między sezonami nie może po prostu być bo u nas nie ma takcih cech jak sportowa rywalizacja, honor, duch walki tylko u nas liczy się KASA !!!
Praktycznie każdy mój post jest żartem, więc nie bierz go na poważnie

jurek.s

Post autor: jurek.s » 15.07.2008, 10:47

does.not.matter pisze:
puszczyk pisze:Tak ale z dzisiejszej perspektywy widząc co wyrabia PZPN jednego dnia awansując a drugiego dnia spuszczając z ligi tą czy inną drużynę śmiem twierdzić, że nie było to przesądzone, do tego o ile mnie pamięc nie myli długi zostały spłacone lub są spłacane więc nie mamy tu doczynienia z casusem Widzewa który w całości odciął się od swoich długów zostawiając dłużników w zasadzie na lodzie.
Piszesz i nie masz racji. Widzew nie odciął się od długów, każdy kto przyjdzie do klubu z prawomocnym wyrokiem sądu odzyskuje swoje pieniądze. Czy to wina Widzewa że zgłaszają się jednostki? Dodam, że olbrzymią większość długów Widzewa stanowią długi wobec Andrzeja Grajewskiego, który pożyczał pieniądze klubowi (na zasadzie, że sobie sam pożyczał) na procent, widocznie ma coś na sumieniu, że boi się wytoczyć proces Widzewowi.
Do Puszczyka i jemu podobnych: widzę, że Widzew w oczy kole. Po raz kolejny więc informacja, może wreszcie dotrze do zakutych łbów, które z uporem godnej lepszej sprawy powtarzają, że Widzew nie spłaca zadłużenia:

1. RTS Widzew spłacił wszystkie swoje długi. Koniec spłacania nastąpił na początku roku. Dotarło?
2. Widzew SSA (info dla niedoinformowanych - spółka Grajewskiego i Pawelca) wciąż istnieje. Jeżeli ktoś posiada w stosunku do nich jakąś wierzytelność - może uderzać.
3. Każdy (powtarzam, każdy) kto przyjdzie do Widzewa z wyrokiem sądowym otrzymuje swoje pieniądze. Klub musiał aż dawac ogłoszenia prasowe, bo nagle jakoś nie było chętnych na odzyskanie pieniędzy. Zrozumiano???

Więc nie gadajcie głupot!!! Modne jest najeżdżanie na Widzew na zasadzie: my jesteśmy dobrzy, to Widzew jest be, ale zachowajcie choć trochę szacunku dla prawdy.

LzsKleszczewko

Post autor: LzsKleszczewko » 15.07.2008, 11:07

mottlauspucke pisze:Komicznym jest porównywanie sytuacji Śląska i Lecha. We Wrocławiu dzieki zabiegom kibiców Śląsk nie zagrałby w pucharach kosztem paru baniek straty Drzymały. I fakt ten był dograny przed brakiem porozumienia polityków.
W Poznaniu Lech zagrał sobie elegancko w pucharze intertoto w miejsce Amici która sobie ten wywalczyła.
Jezeli ktos dalej tkwi w przekonaniu ze kibice Lecha nic nie mogli zrobic to albo jest tepy albo nie chce tego zauwazyc.
Nie no szczyt ignorancji-kibic Lechii wypowiada sie na temat fuzji.
nr1-Olimpia Poznan w Gdansku.
nr2-Polonia Gdansk na Traugutta.
Kibice Lechii tlumami wspomagali te kluby.Tyle historii.

Marszałkowski

Post autor: Marszałkowski » 15.07.2008, 11:46

wlkp88-za bystry to Ty nie jestes.Komu Ty kibicujesz?Bo widze,ze wstydzisz sie podac nazwe tego klubu,a ciezko sie dyskutuje z niewiadomo kim. :?
"Bolszewicki"klub,jak chce tego nasz jedyny naprawde warszawski(bo Legia to klub z Wolynia :lol: ) rywal,o historii tak wspanialej i dlugiej,ze az ma klopoty z podaniem roku zalozenia(1911?1912?1913?),tak naprawde powstal z zolnierzy Wojska Polskiego,ktore pozniej walczylo z bolszewikami.Po wojnie ,jako klub wojskowy,zostalo przejete przez "nowa" polska armie.I to by bylo na tyle.Nie zostalismy zalozeni przeciez,tu sytuacja wyglada podobnie jak u Wisly.
Tworu nie bojkotujemy,gdyz ITI kupilo wiekszosciowy pakiet klubu(weszlo w posiadanie,zmieniajac wlasciciela,a nie klub,ktory ma grac na licencji),ktory od lat gral w lidze,nie podkupujac nikomu licencji(patrz KSP)
Jeszce jedna sprzecznosc-piszesz,ze CWKS to twor bolszewicki,dziwiac sie ,ze slawimy jego imie,a zaraz placzesz,ze tak niewiele osob chodzi na CWKS Legia Warszawa...

A,i te propagandowki wiadomego autorstwa to sobie w gimnazjum na przerwach puszczajcie...
WIDE(L)CE 08'

MAF

Post autor: MAF » 15.07.2008, 14:24

jurek.s pisze:
1. RTS Widzew spłacił wszystkie swoje długi. Koniec spłacania nastąpił na początku roku. Dotarło?
Czy spłacone zostało zadłużenie wobec ZUS i US? jeśli tak to możesz podać jakieś oficjalne źródło?
A druga sprawa: jak pożyczasz komuś kasę to z oddawaniem czekasz aż przyniesie wezwanie sądowe? :D

jurek.s

Post autor: jurek.s » 15.07.2008, 15:52

Michauek pisze:
jurek.s pisze:
Czy spłacone zostało zadłużenie wobec ZUS i US? jeśli tak to możesz podać jakieś oficjalne źródło?
ZUS i US - tak, zostało spłacone. Oficjalne źródło - możesz się przejść do sądu na Pomorskiej, Wydział XX KRS i tam sobie luknąć.
Michauek pisze:A druga sprawa: jak pożyczasz komuś kasę to z oddawaniem czekasz aż przyniesie wezwanie sądowe? :D
Jak pożyczam komuś kasę, to on oddaje mi, a nie ja jemu. Przynajmniej w cywilizowanym świecie. Aczkolwiek domyślam się, że masz kłopoty z jasnym formułowaniem przekazu, przypuszczam, że wiem, o co Ci chodzi, więc odpowiem: tak, jeżeli jest duża firma i z powodu burdelu właściwie nie wiadomo, ile jest komu winna to najrozsądniejszym wyjściem jest oczekiwanie na potwierdzenie sądu - wyrok, bo nie znam pojęcia wezwanie sądowe, znów nie wiesz, o czym piszesz.

Zresztą na podstawie obecnej twórczości w Waszym klubie powinieneś o tym wiedzieć - podobnie jak u nas kiedyś Grajewski teraz u Was Goszczyński uprawia radosną księgowość, jakieś prywatne pożyczki, itd.

PS. Temat jest nieco inny, ale znów musiało dojść do Widzewa :)

MAF

Post autor: MAF » 15.07.2008, 18:14

jurek.s- widzę że nie zrozumiałeś tego zdania- zapytałem czy pożyczając komuś pieniądze oczekujesz że przychodząc po swoje pieniądze przyniesie wezwanie sądowe.
Pisząc wezwanie sadowe mam na myśli "Sadowe wezwanie do zapłaty"
Nie wmawiaj komuś ze nie wie o czym pisze kiedy sam nie wiesz o co kaman.

Co do płynnego przechodzenia miedzy klubami- w tym temacie już czytamy o Legii Lechu Lechii (że wymienię tylko kluby na literę L ;) )

Przydałby się chyba zbiorczy temat o licencjach.

LzsKleszczewko

Post autor: LzsKleszczewko » 15.07.2008, 18:58

mottlauspucke pisze:Nie no szczyt ignorancji-kibic Lechii wypowiada sie na temat fuzji.
nr1-Olimpia Poznan w Gdansku.
nr2-Polonia Gdansk na Traugutta.
Kibice Lechii tlumami wspomagali te kluby.Tyle historii.

Kolego z Kleszczewka. Zanim uzyjesz słow mocnej powagi proponuje zapoznac sie z historia. Za fuzyjnych czasów Lechii zawsze grały rezerwy naszego klubu które sa kontynuatorem tradycji i historii naszego klubu. W sezonie 95/96 Lechia grała w 3 lidze skutkiem spadku z drugiej ligi sezonu poprzedniego. Natomiast w tym samym sezonie w pierwszej lidze grała Olimpia Poznan w Gdansku. I na trzecia i na pierwszą lige chodzili kibice. W wiekszosci niestety na Olimpie.
Jednak to było 13 lat temu!! My i Tychy bylismy pierwsi ktorych nabito w butelke. Po 10 latach zawirowan udało nam sie odbudowac klub od A klasy. I po tych samych 10-ciu latach wielu niczego to nie nauczyło. Jedyny taki twór który sie trzyma to Lech/Amica Poznan.
Jezdziles na 3 lige czy wspomagales Olimpie?? jesli wspomagales prawdziwa Lechie to chyle czola.
A Polonia? dopiero jak zaczynala podupadac to wymysliliscie ze bedziecie tworzyc nowy/stary klub.
Chodzi tylko o to ze jezeli sami mieliscie fuzje i to najgorszego rodzaju( jesli tak mozna powiedziec) i wspomagales kluby ktorych nie byles kibicem nie powinienes sie wypowiadac.

puszczyk

Post autor: puszczyk » 15.07.2008, 19:13

jurek.s pisze: Do Puszczyka i jemu podobnych: widzę, że Widzew w oczy kole. Po raz kolejny więc informacja, może wreszcie dotrze do zakutych łbów, które z uporem godnej lepszej sprawy powtarzają, że Widzew nie spłaca zadłużenia:

2. Widzew SSA (info dla niedoinformowanych - spółka Grajewskiego i Pawelca) wciąż istnieje. Jeżeli ktoś posiada w stosunku do nich jakąś wierzytelność - może uderzać.
3. Każdy (powtarzam, każdy) kto przyjdzie do Widzewa z wyrokiem sądowym otrzymuje swoje pieniądze. Klub musiał aż dawac ogłoszenia prasowe, bo nagle jakoś nie było chętnych na odzyskanie pieniędzy. Zrozumiano???

Więc nie gadajcie głupot!!! Modne jest najeżdżanie na Widzew na zasadzie: my jesteśmy dobrzy, to Widzew jest be, ale zachowajcie choć trochę szacunku dla prawdy.
Nie wiem dlaczego się tak burzysz i dlaczego sądzisz, że Widzew mnie w oczy kole. Dla Twojej wiadomości kalafiorem wisi mi Twój klub i nie mam obowiązku ani nawet chęci śledzić na bieżąco komu spłacacie długi a komu nie, dlatego zapytałem??? Odpowiedziałeś i dziękuję
Lech Poznań

Rob1974

Post autor: Rob1974 » 15.07.2008, 20:01

Kolego Marian(L)-napisz mi proszę, które z przedstawionych wydarzeń z dziejów sławetnej Legii Warszawa mijają się z prawdą?
hulali po polu i pili...

marian(L)

Post autor: marian(L) » 15.07.2008, 22:08

Rob1974 pisze:Kolego Marian(L)-napisz mi proszę, które z przedstawionych wydarzeń z dziejów sławetnej Legii Warszawa mijają się z prawdą?
Nie mam zamiaru merytorycznie odnosić się do treści tego filmu, bo jest prostacki i tendencyjny, ale muszę przyznać, że niezłych speców od propagandy macie w swoim klubie. Gdyby żyli w czasach PRL, z pewnością zrobiliby wielką karierę wespół z wujkiem Walterem. Kto wie, może by teraz wykupili Legie i zmienili jej nazwę na Polonia :lol:

Zablokowany