Licencja Groclinu w Warszawie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

wlkp88

Post autor: wlkp88 »

sprzedali się za możliwość gry w ekstraklasie. Taka poznańska mentalność...
:lol:
bo widzisz, my Wielkopolanie bardziej pragmatycznie podchodzimy do wielu spraw, dzięki czemu nasza piękna kraina tak znacznie różni się od reszty kraju :) nie jestem kibicem Lecha

ps. a nowej Polonii życzę powodzenia, pieski sobie poszczekają, a karawana pojedzie dalej
iparts.pl
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Jankes_KSP
w Szczecinie władze miasta się nie dogadały ? dobre, dobre :lol: :lol:
zawsze myslałem że w mniejszych ekipach jest łatwiej, nie ma rzeszy piknków chcącej za wszelką cene OE ale ten przypadek Polonii utwierdza mnie że jednak tak nie jest.heh ale co się dziwić jaka ekipa takie działania ;)
i czy potrzebny jest jakis mecz żeby się określić ? również wątpie :wink:
wykrys

Post autor: wykrys »

Jankes_KSP pisze:
(L)olek pisze:
Jaka?
Taką, jak napisałem powyżej - brak zdecydowania i samookreślenia się w nowej sytuacji.
Piszesz samookreslenie. Na razie nie gralismy zadnego meczu, wiec nie mielismy takiej szansy jak Wy, zeby sie samookreslic.

Najsmieszniejsze jest to, ze najwiecej do gadania o naszym klubie, maja Legionisci. Ktorzy raczej powinni zajac sie swoimi problemami i nie mowie tu tylko o walce z ITI.

Dariuszu... Nie badz smieszny. Czym by ta walka Poznaniakow sie skonczyla? Gdyby Amika chciala wejsc, to i tak postawilaby na swoim. Lechici nie mieliby nic do gadania. Rozumiem, ze pewnie zaraz podasz przyklady Pogoni czy Slaska, ale tam do gadania kibice mieli tez gowno... Wladze miasta sie nie dogadaly i dlatego nie bylo fuzji. Mozesz podac jeszcze przyklad Hydrobudowy, tylko pamietaj, ze najwiekszym powodem rozpadu tego tworu byla afera korupcyjna. Gdyby Hydro nie wycofalo sie, to i tak polecieliby. Firma nie chciala ryzykowac smrodu, ktory ciagnalby sie za nia.
Jak dla mnie próbujesz usprawiedliwiać Wasz brak działań w tej sprawie i milczące przyzwolenie większości na niesportowy awans.
Z kibicami Lecha/Amiki bardziej chodzi o to ze nie podjęli nawet próby zamanifestowania swojego sprzeciwu na przejęcie Lecha przez Amikę. Tak było wygodniej dla nich - po co się bujac po dziurach jak podają I ligę na tacy.
Nie mam wątpliwości że gdyby nie polityka to fuzja Śląska i Groclinu pewnie by została zrealizowana - nawet na warunkach Drzymały ale pokazaliśmy że zasady są dla nas ważne i może manifestowanie naszego niezadowolenia też okazało się argumentem na nie?
Jankes_KSP

Post autor: Jankes_KSP »

wykrys pisze:Jak dla mnie próbujesz usprawiedliwiać Wasz brak działań w tej sprawie i milczące przyzwolenie większości na niesportowy awans.
Z kibicami Lecha/Amiki bardziej chodzi o to ze nie podjęli nawet próby zamanifestowania swojego sprzeciwu na przejęcie Lecha przez Amikę. Tak było wygodniej dla nich - po co się bujac po dziurach jak podają I ligę na tacy.
Nie mam wątpliwości że gdyby nie polityka to fuzja Śląska i Groclinu pewnie by została zrealizowana - nawet na warunkach Drzymały ale pokazaliśmy że zasady są dla nas ważne i może manifestowanie naszego niezadowolenia też okazało się argumentem na nie?
Nikt tu sie nie usprawiedliwia. Mielismy manifestowac przez internet? Na miescie wywieszono transparent przeciwko takiemu dzialaniu, ale dziwnym trafem juz go po godzinie nie bylo...

Leniwiec. Ide tokiem myslenia Twojego ziomka.
ojajebie

Post autor: ojajebie »

mam pytanie nie związane bezposrednio z tematem. czy KP Legia jest kontynuacja tradycji CWKS ? co sie dzieje z CWKS ?
Averno

Post autor: Averno »

Lechia Gdansk - fuzja swego czasu z olimpia poznan, jakos w 1lidze nie widzialem protestow Lechii.

GKS Tychy- fuzja z Sokolem Pniewy- tez w 1lidze nie widzialem protestow, a przy fuzji kibole tyskich skandowali 1liga 1liga...

Lech Poznan- Amica Wronki, co z tego ze Lech gral tak jak Amica w 1lidze, to tylko tyle z roznic, fuzja podobna.

Nie pierwsza i nie ostatnia fuzja, a raczej wykupienie druzyny poprostu.
Liga polska juz dawno zeszla na psy, Arka tez sie strasznie cieszyla z awansu? przeciez miejsce ma dzieki widzi mi sie pzpnu ktorzy losowo wywalaja kluby ktore sa skorumpowane (a skorumpowani byli wszyscy).

Pytacie sie czemu kibice Polonii nie protestuja?
Ja im sie nie dziwie, przeciez to liga polska tylko, zabawa to co ostatnimi czasy sie dzieje nie pozwala tego badziewia traktowac powaznie.
I jeszcze zasadnicza kwestia- co jest gorsze kupic miejsce w 1lidze jak Polonia, czyawansowac po kupionych meczach jak Zaglebie czy inne kluby?
ch

Post autor: ch »

Ewenement w polskiej piłce

Tego typu transakcje są w Polsce rzadkością. W 1997 roku Bogusław Cupiał stał się za podobną kwotę - uwzględniając przejęcie długów - właścicielem Wisły Kraków, ale umowę podpisał w imieniu firmy Tele Fonika, a nie swoim. Podobnie stało się w 2004 roku z Legią.
Teraz właściciel Polonii Warszawa Józef Wojciechowski kupił Groclin Grodzisk Wielkopolski jako osoba prywatna, a za sto procent akcji zapłacił Zbigniewowi Drzymale 20 milionów złotych. Nie doszło zatem do fuzji dwóch klubów, a jedynie Dyskobolia zmieniła nazwę i adres.
PAP
wlkp88

co sie dzieje z CWKS ?
http://www.cwks.legia.net/
ma się dobrze z tego co widać

wygląda na to, że mamy do czynienia z dwoma Legiami, CWKSem czyli "historyczną" Legią oraz komercyjną spółką o nazwie KP, która z historycznymi osiągnięciami CWKSu nie ma nic wspólnego.

jezeli jest inaczej, niech ktoś rozjaśni sytuację
puszczyk

Post autor: puszczyk »

a czy nie miało być tak, że Lech zostałby wtedy po sezonie wyjebany z ligi za brak licencji (czyt. długi) ?
Tak ale z dzisiejszej perspektywy widząc co wyrabia PZPN jednego dnia awansując a drugiego dnia spuszczając z ligi tą czy inną drużynę śmiem twierdzić, że nie było to przesądzone, do tego o ile mnie pamięc nie myli długi zostały spłacone lub są spłacane więc nie mamy tu doczynienia z casusem Widzewa który w całości odciął się od swoich długów zostawiając dłużników w zasadzie na lodzie.

Jedyny syf który nam pozostał po amice to jej miejsce w ogólnej klasyfikacji UEFA
Kaczmar
Kontakt:

Post autor: Kaczmar »

namadrzejsi z madrych uswiadomcie mnie co najlepszego mozna bylo zrobic z licencja po Dyskobolii??
Tamak

Post autor: Tamak »

Do "geniuszy", którzy podejmują temat Legii. Posłużę się jedną wypowiedzią z innego forum.

"Pod koniec lat 80tych z wielosekcyjnego CWKSu wydzielona została Autonomiczna Sekcja Piłki Nożnej. Po kilku przekształceniach formalnych nazywa się obecnie KP Legia. Jest nie tylko moralnym ale również prawnym spadkobiercą tradycji CWKSu, tym bardziej, że Stowarzyszenie CWKS nadal ma udziały w spółce."
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

puszczyk pisze:Tak ale z dzisiejszej perspektywy widząc co wyrabia PZPN jednego dnia awansując a drugiego dnia spuszczając z ligi tą czy inną drużynę śmiem twierdzić, że nie było to przesądzone, do tego o ile mnie pamięc nie myli długi zostały spłacone lub są spłacane więc nie mamy tu doczynienia z casusem Widzewa który w całości odciął się od swoich długów zostawiając dłużników w zasadzie na lodzie.
Piszesz i nie masz racji. Widzew nie odciął się od długów, każdy kto przyjdzie do klubu z prawomocnym wyrokiem sądu odzyskuje swoje pieniądze. Czy to wina Widzewa że zgłaszają się jednostki? Dodam, że olbrzymią większość długów Widzewa stanowią długi wobec Andrzeja Grajewskiego, który pożyczał pieniądze klubowi (na zasadzie, że sobie sam pożyczał) na procent, widocznie ma coś na sumieniu, że boi się wytoczyć proces Widzewowi.
wlkp88

Tamak pisze:Do "geniuszy", którzy podejmują temat Legii. Posłużę się jedną wypowiedzią z innego forum.

"Pod koniec lat 80tych z wielosekcyjnego CWKSu wydzielona została Autonomiczna Sekcja Piłki Nożnej. Po kilku przekształceniach formalnych nazywa się obecnie KP Legia. Jest nie tylko moralnym ale również prawnym spadkobiercą tradycji CWKSu, tym bardziej, że Stowarzyszenie CWKS nadal ma udziały w spółce."
Legia jak zwykle święta :lol:
Tamak

Post autor: Tamak »

wlkp88, masz coś konkretnego do napisania, to napisz, bo takimi postami obniżasz tylko poziom forum.
Rob1974

Post autor: Rob1974 »

Dla wszystkich młodych i do tego wszechwiedzących kibiców Legii Warszawa polecam lekcję z historii o swoim klubie
http://pl.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
Jankes_KSP

Post autor: Jankes_KSP »

Wlkp88 mial racje. Nie ma co prowadzic polemike z typami z Legii. Widza zdzblo w oku sasiada, a u siebie belki juz nie. Prawda jest taka, ze w obecnej sytuacji Legii byloby na reke, gdybysmy zaczeli prowadzic podobny "protest". Szkoda tylko, ze poslugujac sie argumentami, zapominaja, ze u nich na CWKS chodzi okolo stu osob, natomiast na KP kilka tysiecy.
Tym wpisem koncze rozmowe w tym temacie, bo nie ma sensu walkowac rozmowy z osobami, ktore sa bardziej antyPolonia niz Legia. Pozdrawiam i zycze ochloniecia (ewentualnie otarcia potu z czola i przyniesienia herbaty z melisa - parafrazujac slowa ktoregos z forumowiczow).
marian(L)

Post autor: marian(L) »

Dla wszystkich młodych i do tego wszechwiedzących kibiców Legii Warszawa polecam lekcję z historii o swoim klubie
http://pl.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
Możecie nie używać waszej czarnej propagandy jako argumentów w dyskusji?
KP Legia jest nie tylko moralnym ale również prawnym spadkobiercą tradycji CWKSu
skoro jest to dlaczego nie ma praw do herbu ?
Tak jak napisał Tamak, obecna Legia została oddzielona od CWKSu w 89 r. ODDZIELONA. Jest więc jakby częścią dawnego CWKSu. Ale CWKS to nie tylko piłka nożna, lecz także wiele innych dyscyplin. Do tej pory CWKS płuki miał większe udziały w klubie, zezwalał na wykorzystywanie starego herbu; kiedy KP podwyższył kapitał i udział CWKSu w spółce stał się praktycznie zerowy - CWKS nie zezwala już na darmowe używanie herbu. Widocznie w czasie przekształcenia w 89 zapomniano uregulować takich kwestji, jak prawo do herbu i ma je CWKS, na który herb jest zarejestrowany.
index

Post autor: index »

Kaczmar pisze:namadrzejsi z madrych uswiadomcie mnie co najlepszego mozna bylo zrobic z licencja po Dyskobolii??
Zaraz, zaraz z jaką licencja. Wycofał się Drzymała więc po prostu zostaje miejsce w lidze. Nikt nie awansuje, nikt nie spada. Dlaczego możliwe jest takie zachowanie w tracie rozgrywek kiedy klub poprostu pada. Nie, tak w przerwach między sezonami nie może po prostu być bo u nas nie ma takcih cech jak sportowa rywalizacja, honor, duch walki tylko u nas liczy się KASA !!!
LzsKleszczewko

Post autor: LzsKleszczewko »

mottlauspucke pisze:Komicznym jest porównywanie sytuacji Śląska i Lecha. We Wrocławiu dzieki zabiegom kibiców Śląsk nie zagrałby w pucharach kosztem paru baniek straty Drzymały. I fakt ten był dograny przed brakiem porozumienia polityków.
W Poznaniu Lech zagrał sobie elegancko w pucharze intertoto w miejsce Amici która sobie ten wywalczyła.
Jezeli ktos dalej tkwi w przekonaniu ze kibice Lecha nic nie mogli zrobic to albo jest tepy albo nie chce tego zauwazyc.
Nie no szczyt ignorancji-kibic Lechii wypowiada sie na temat fuzji.
nr1-Olimpia Poznan w Gdansku.
nr2-Polonia Gdansk na Traugutta.
Kibice Lechii tlumami wspomagali te kluby.Tyle historii.
MAF
Kontakt:

Post autor: MAF »

jurek.s pisze:
1. RTS Widzew spłacił wszystkie swoje długi. Koniec spłacania nastąpił na początku roku. Dotarło?
Czy spłacone zostało zadłużenie wobec ZUS i US? jeśli tak to możesz podać jakieś oficjalne źródło?
A druga sprawa: jak pożyczasz komuś kasę to z oddawaniem czekasz aż przyniesie wezwanie sądowe? :D
jurek.s

Post autor: jurek.s »

Michauek pisze:
jurek.s pisze:
1. RTS Widzew spłacił wszystkie swoje długi. Koniec spłacania nastąpił na początku roku. Dotarło?
Czy spłacone zostało zadłużenie wobec ZUS i US? jeśli tak to możesz podać jakieś oficjalne źródło?
ZUS i US - tak, zostało spłacone. Oficjalne źródło - możesz się przejść do sądu na Pomorskiej, Wydział XX KRS i tam sobie luknąć.
Michauek pisze:A druga sprawa: jak pożyczasz komuś kasę to z oddawaniem czekasz aż przyniesie wezwanie sądowe? :D
Jak pożyczam komuś kasę, to on oddaje mi, a nie ja jemu. Przynajmniej w cywilizowanym świecie. Aczkolwiek domyślam się, że masz kłopoty z jasnym formułowaniem przekazu, przypuszczam, że wiem, o co Ci chodzi, więc odpowiem: tak, jeżeli jest duża firma i z powodu burdelu właściwie nie wiadomo, ile jest komu winna to najrozsądniejszym wyjściem jest oczekiwanie na potwierdzenie sądu - wyrok, bo nie znam pojęcia wezwanie sądowe, znów nie wiesz, o czym piszesz.

Zresztą na podstawie obecnej twórczości w Waszym klubie powinieneś o tym wiedzieć - podobnie jak u nas kiedyś Grajewski teraz u Was Goszczyński uprawia radosną księgowość, jakieś prywatne pożyczki, itd.

PS. Temat jest nieco inny, ale znów musiało dojść do Widzewa :)
MAF
Kontakt:

Post autor: MAF »

jurek.s- widzę że nie zrozumiałeś tego zdania- zapytałem czy pożyczając komuś pieniądze oczekujesz że przychodząc po swoje pieniądze przyniesie wezwanie sądowe.
Pisząc wezwanie sadowe mam na myśli "Sadowe wezwanie do zapłaty"
Nie wmawiaj komuś ze nie wie o czym pisze kiedy sam nie wiesz o co kaman.

Co do płynnego przechodzenia miedzy klubami- w tym temacie już czytamy o Legii Lechu Lechii (że wymienię tylko kluby na literę L ;) )

Przydałby się chyba zbiorczy temat o licencjach.
LzsKleszczewko

Post autor: LzsKleszczewko »

mottlauspucke pisze:Nie no szczyt ignorancji-kibic Lechii wypowiada sie na temat fuzji.
nr1-Olimpia Poznan w Gdansku.
nr2-Polonia Gdansk na Traugutta.
Kibice Lechii tlumami wspomagali te kluby.Tyle historii.

Kolego z Kleszczewka. Zanim uzyjesz słow mocnej powagi proponuje zapoznac sie z historia. Za fuzyjnych czasów Lechii zawsze grały rezerwy naszego klubu które sa kontynuatorem tradycji i historii naszego klubu. W sezonie 95/96 Lechia grała w 3 lidze skutkiem spadku z drugiej ligi sezonu poprzedniego. Natomiast w tym samym sezonie w pierwszej lidze grała Olimpia Poznan w Gdansku. I na trzecia i na pierwszą lige chodzili kibice. W wiekszosci niestety na Olimpie.
Jednak to było 13 lat temu!! My i Tychy bylismy pierwsi ktorych nabito w butelke. Po 10 latach zawirowan udało nam sie odbudowac klub od A klasy. I po tych samych 10-ciu latach wielu niczego to nie nauczyło. Jedyny taki twór który sie trzyma to Lech/Amica Poznan.
Jezdziles na 3 lige czy wspomagales Olimpie?? jesli wspomagales prawdziwa Lechie to chyle czola.
A Polonia? dopiero jak zaczynala podupadac to wymysliliscie ze bedziecie tworzyc nowy/stary klub.
Chodzi tylko o to ze jezeli sami mieliscie fuzje i to najgorszego rodzaju( jesli tak mozna powiedziec) i wspomagales kluby ktorych nie byles kibicem nie powinienes sie wypowiadac.
Rob1974

Post autor: Rob1974 »

Kolego Marian(L)-napisz mi proszę, które z przedstawionych wydarzeń z dziejów sławetnej Legii Warszawa mijają się z prawdą?
marian(L)

Post autor: marian(L) »

Rob1974 pisze:Kolego Marian(L)-napisz mi proszę, które z przedstawionych wydarzeń z dziejów sławetnej Legii Warszawa mijają się z prawdą?
Nie mam zamiaru merytorycznie odnosić się do treści tego filmu, bo jest prostacki i tendencyjny, ale muszę przyznać, że niezłych speców od propagandy macie w swoim klubie. Gdyby żyli w czasach PRL, z pewnością zrobiliby wielką karierę wespół z wujkiem Walterem. Kto wie, może by teraz wykupili Legie i zmienili jej nazwę na Polonia :lol:
Zablokowany