rezerwacja obowiazuje dopiero na serbskim odcinku trasy, poza tym na Wegrzech niewazne jakiej klasy jedziesz paciagiem to placisz tyle samo - niewazne czy to osobowka czy pospiech itpWrocławianin pisze:jade zapewne podobnie z tymże nie lepiej z budapesztu do belgradu jechac pociagiem o 22 30(to zwykly pospieszny-cena 58zł) bo ten o 13 cos to klasy IC/Ec wiec jest drozszy i chyba obowiazkowa miejscowka,no i bedziemy w belgradzie na rano,co jest wazne przy szukaniu nocleguPrezes pisze:tak wyglada moj plan podrozy (wyjazd 19.11.2007):
1) dotrzec do Krakowa,
2) o 22:36 jest pociag z Krakowa do Budapesztu, ktory jest o 9:32 na Budapeszt-Keleti
warto pamietac ze duzo taniej wychodzi kupic bilet z Krakowa do granicy - Muszyna - potem kupic przejsciowke za 2-3zl i w Plavcu juz po stronie slowackiej nabyc u konduktora bilet do Koszyc (granica slowacko-wegierska), znow przejsciowke i potem w Hidasnemeti kupic bilet juz do Budapesztu. Ponoc kasa w Hidasnemeti jest 24h.
3) o 13:15 jest bezposredni pociag z Budapesztu-Keleti do Belgradu. Na miejscu o 20:33 we wtorek 20.11.2007. Tutaj rowniez oplaca sie kupic bilet do granicy, zakupic przejsciowke i po stronie serbskiej kupic bilet do Belgradu.
powrot 22.11.2007(czwartek)
1) o 7:52 jest pociag z Belgradu do Budapesztu. Na miejscu o 15:33
2) o 18:30 jest pociag z Budapesztu-Keleti do Krakowa. Na miejscu o 5:18 w piatek rano
3) stad kazdy w swoja strone
warto pamietac o kupowaniu biletu z granicy do granicy rowniez w drodze powrotnej.
jezeli ktos rowniez jedzie ta trasa to niech da znac
do zobaczenia w Belgradzie
sprawdzalem na stronie wegierskich kolei i caly odcinek wegierski to koszt okolo 75zl. Moja opcja wyjdzie moze ciut drozej ale nie czekasz w Budapeszcie 13h i wyspisz sie porzadnie przed meczem a nie spedzasz drugiej nocy z rzedu w pociagu.
ja nocleg w Belgradzie juz mam