Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

BENLEE

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: BENLEE » 18.01.2012, 22:46

Vicky pisze:Co ciekawe najaktywniej na temat Widzewa i Chrobrego wypowiadają się osoby z \G/liwic i Katowic... A może po prostu było by im nie na rękę, gdyby do ich największego wroga czyli Ruchu z Widzewem znów dołączył Chrobry ze Stilonem? Bo do dziś mimo lat zgody wprawdzie nie ma, ale kosy tym bardziej i ostatnio jest coraz większe ocieplenie relacji
Chłopie,jesteś niepoważny całkowicie. To,że jestem kibicem GKSu Katowice nie ma tu żadnego znaczenia,po prostu pamiętam tą sprawę. Ja ci piszę jakie były kulisy zerwania tych zgód przed laty,a ty mi wyjeżdżasz o koalicji na nas. Poza tym dowiedz się najpierw o relacjach Stilonu z pewnymi grupami z GieKSy,a potem zabieraj zdanie,bo widzę ,że pojęcie na temat zawiłości tego typu oraz historii kibicowskiej masz bardzo blade,a twoje posty zaraz doprowadzą do napinki i wyzwisk.

iparts.pl
SuperBas

Post autor: SuperBas » 18.01.2012, 22:49

Zadałem zwykłe pytanie a wyszła awantura teraz już wiem że Widzew z Chrobrym podzielił brak kontaktów i to mi wystarczy a czy Widzew bądź Chrobry jest lepszy czy gorszy tego nie wiem>Ale widać Chuligaństwo internetowe nie śpi a czuwa:) zwykłe pytanie a można zostać zgnojonym:)

Vicky

Post autor: Vicky » 18.01.2012, 22:54

Daleki jestem od napinki i prowokowania do wyzwisk. A co do Stilonu to ich sprawa z kim mieli/mają dobre układy, ale na dzień dzisiejszy to najlepsze mają z Chrobrym i oczywiście wzajemnie od strony Chrobrego, nie tylko w tematach , ale i [h]. Moje prywatne zdanie jest tez takie że do kibiców GKS Katowice także nie mam jakiejś wrogości. Zresztą nawet kilka lat wstecz mimo zakazu dla gości, kibice Chrobrego umożliwili wam oglądanie meczu w Głogowie

SuperBas

Post autor: SuperBas » 18.01.2012, 23:04

Vicky - Większość klubów w Polsce tzn kibiców wpuszcza innych inqognito i to jest normalne po nagonce PZPN

BENLEE

Post autor: BENLEE » 18.01.2012, 23:06

Vicky pisze:Daleki jestem od napinki i prowokowania do wyzwisk. A co do Stilonu to ich sprawa z kim mieli/mają dobre układy, ale na dzień dzisiejszy to najlepsze mają z Chrobrym i oczywiście wzajemnie od strony Chrobrego, nie tylko w tematach , ale i [h]. Moje prywatne zdanie jest tez takie że do kibiców GKS Katowice także nie mam jakiejś wrogości. Zresztą nawet kilka lat wstecz mimo zakazu dla gości, kibice Chrobrego umożliwili wam oglądanie meczu w Głogowie

To może źle zinterpretowałeś moje wypowiedzi. Miały one jedynie na celu przypomnienie tamtej sytuacji,którą znam dość dobrze. I od dobrego znajomego i z zinów z tamtego okresu,bo wydarzenie to było dość szeroko komentowane.

Jeśli zaś chodzi o Chrobry i Stilon-nic do nich nie mam. Szanuję ich za to,że od tylu lat są przy swoich klubach mimo tułaczki w niskich ligach. Oba kluby są mi zupełnie obojętne. Jeżeli są w stanie się dogadać,to dobrze. Dzięki temu może być ciekawiej.

Vicky

Post autor: Vicky » 18.01.2012, 23:10

SuperBas pisze:Vicky - Większość klubów w Polsce tzn kibiców wpuszcza innych inqognito i to jest normalne po nagonce PZPN

Tak, ale w dzień meczu Chrobry - GKS Katowice, kibice z Katowic przyłączyli się do akcji organizowanej przez kibiców Chrobrego w temacie honorowego dawstwa krwi, a wcale tego przecież nie musieli robić zwłaszcza na wyjeździe w obcym mieście. I właśnie za to mam do nich szacunek, jako do kibiców, jako do ludzi

SuperBas

Post autor: SuperBas » 18.01.2012, 23:27

Vicky pisze:
SuperBas pisze:Vicky - Większość klubów w Polsce tzn kibiców wpuszcza innych inqognito i to jest normalne po nagonce PZPN

Tak, ale w dzień meczu Chrobry - GKS Katowice, kibice z Katowic przyłączyli się do akcji organizowanej przez kibiców Chrobrego w temacie honorowego dawstwa krwi, a wcale tego przecież nie musieli robić zwłaszcza na wyjeździe w obcym mieście. I właśnie za to mam do nich szacunek, jako do kibiców, jako do ludzi
Wydaje mi się ze nie tylko oni tak uczynili ale każdy na ich miejscu bo kibicowanie to
nie tylko bycie z swoja drużyna a bycie Polakiem i człowiekiem !

TBNA GKS

Post autor: TBNA GKS » 19.01.2012, 00:26

SuperBas pisze:
Vicky pisze:

Wydaje mi się ze nie tylko oni tak uczynili ale każdy na ich miejscu bo kibicowanie to
nie tylko bycie z swoja drużyna a bycie Polakiem i człowiekiem
!
Szkoda, że tylko My - Kibice dostrzegamy takie rzeczy...

O..

Post autor: O.. » 19.01.2012, 00:38

MB. pisze:Opisze ktoś jakie DOKŁADNIE relacje łączą Beskid Andrychów z Energie Cottbus ? Gdzieś widziałem chyba fotkę z flagą łączoną tych ekip a do nie dawna Beskid miał układ tylko z jedną grupą.
Flaga tu:[link]

BonczekELANA

Post autor: BonczekELANA » 19.01.2012, 10:20

ortalion pisze:
zlyKIBOL pisze:
deryl pisze:Czy jest coś na rzeczy między Chrobrym - Stilonem i Elaną...??? Czy to prawda co wróble ćwierkają że szykuje się taka koalicja...????? (prowidzewska zresz)tą
Chętnie coś się dowiem na ten temat :)
Stilon i Chrobry łączy obecnie układ czy tam zgoda. W przeszłości Elanę i Stilon łączyła również zgoda. A z Widzewem zgodę miał zarówno Stilon jak i Chrobry. Stosunek Elany do Widzewa raczej znany. Niby wszystko ładnie, ale nie ma co przesądzać. Pozory mylą.
Chlopie Elana nigdy nie miala zgody ze Stilonem! byly prywatne kontakty i to wszystko!!!

ostrykrk

Post autor: ostrykrk » 19.01.2012, 10:53

Kappa pisze:Cracovia-Widzew na pewno kosa
Cracovia-ŁKS było nie tak dawno przez moment ocieplenie stosunków, ale ze względu na zgody w.w. z Arką i Resovią też za sobą nie przepadają
Cracovia-GKS to się nie wypowiadam bo znowu ktoś z GieKSy będzie zaprzeczał, jakoby Małopolska GieKSa nie miała dobrych relacji z niektórymi fc Pasów.
po ostatniej oprawie podczas meczu Łks-Wisła kibice z Łodzi jasno określili stosunek do Cracovii.

ŁKS-Cracovia --KOSA
Widzew-Cracovia --KOSA

TAO

Post autor: TAO » 19.01.2012, 12:18

deryl pisze:Czy jest coś na rzeczy między Chrobrym - Stilonem i Elaną...??? Czy to prawda co wróble ćwierkają że szykuje się taka koalicja...????? (prowidzewska zresz)tą
Jak ja kocham ornitologów co rozumieją mowę ptaków!

ArmiaWisly1906

Post autor: ArmiaWisly1906 » 19.01.2012, 15:45

SuperBas pisze: To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa
Które ekipy są słabsze odpowiednio w triadzie i TKWM ?

Kappa

Post autor: Kappa » 19.01.2012, 15:53

Idąc jego tokiem rozumowania,to pewnie chodzi mu o to że wybijają się chuligańsko Lechia z obozu ŚWL i Lech z ALC,bo pewnie na to głównie zwraca uwagę kto ile razy stawał do ustawek i jaki ma w nich bilans.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.

TenZeWschodu

Post autor: TenZeWschodu » 19.01.2012, 15:59

Jak zawiązał sie układ/sztama miedzy Elana a WFCG?

19stilon47

Post autor: 19stilon47 » 19.01.2012, 16:16

TAO pisze:
Jak ja kocham ornitologów co rozumieją mowę ptaków!
Masz jakiś chujowych informatorów , nikt nie slyszal o takiej koalicji. A jeżeli chodzi o Stilon to nie jesteśmy proWidzewscy jak napisaleś.

GKMGRUDZIADZ

Post autor: GKMGRUDZIADZ » 19.01.2012, 16:39

TenZeWschodu pisze:Jak zawiązał sie układ/sztama miedzy Elana a WFCG?

kilku ziomkow z WFCG(teraz juz liderzy tejze ekipy) wspomagalo Elane na walce GKM - Elana kilka lat temu

JerseyStilon

Post autor: JerseyStilon » 19.01.2012, 19:16

ortalion pisze:
zlyKIBOL pisze:
Chętnie coś się dowiem na ten temat :)
Stilon i Chrobry łączy obecnie układ czy tam zgoda. W przeszłości Elanę i Stilon łączyła również zgoda. A z Widzewem zgodę miał zarówno Stilon jak i Chrobry. Stosunek Elany do Widzewa raczej znany. Niby wszystko ładnie, ale nie ma co przesądzać. Pozory mylą.
Jak nie masz o czymś pojęcia to lepiej nie pisz nic. Elanę i Stilon nigdy nie łączyła zgoda tylko prywatne kontakty, co do Chrobrego mamy póki co układ, a nie jak to ująłeś "układ czy tam zgodę".
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.

BOS

Post autor: BOS » 19.01.2012, 19:32

GKMGRUDZIADZ pisze:
TenZeWschodu pisze:Jak zawiązał sie układ/sztama miedzy Elana a WFCG?

kilku ziomkow z WFCG(teraz juz liderzy tejze ekipy) wspomagalo Elane na walce GKM - Elana kilka lat temu
Jak zawsze dużo ma dopowiedzenia Gkm i zawsze wie wszystko lepiej i zapytaj starszych kolegów z Gkmu jak kiedyś było w Grudziądzu bo od razu widać ze h*** wiesz jak było

Elana 1968

Post autor: Elana 1968 » 19.01.2012, 20:26

ArmiaWisly1906 pisze:
SuperBas pisze: To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa
Moim zdaniem w TKWM na pewno najsłabszy jest Śląsk zarówno pod względem wyjazdowym jak i chuligańskim a z kolei w Triadzie Lech ma sporą przewagę nad Cracovią i Arką,które są na podobnym poziomie pod wiadomymi względami.

Elana 1968

Post autor: Elana 1968 » 19.01.2012, 20:28

Elana 1968 pisze:
ArmiaWisly1906 pisze:
Moim zdaniem w TKWM na pewno najsłabszy jest Śląsk zarówno pod względem wyjazdowym jak i chuligańskim a z kolei w Triadzie Lech ma sporą przewagę nad Cracovią i Arką,które są na podobnym poziomie pod wiadomymi względami.
A wracając do Twoich słabych zgód. Nie zawsze mocny musi się łączyć z mocnym. My mamy zgodę z Myszkowem,który praktycznie teraz działa tylko na meczach a Ruchu a wcześniej u siebie też nie byli zbyt dużą ekipą. Legia ma zgodę z Olimpią Wisła z Unią Lech z KSZO a między tymi ekipami jest przepaść. No właśnie tylko co z tego?

Wyznawca

Post autor: Wyznawca » 19.01.2012, 20:53

Moim zdaniem w TKWM na pewno najsłabszy jest Śląsk zarówno pod względem wyjazdowym jak i chuligańskim
Koleżko,ty już się popisałeś swoją wiedzą wmawiając Śląskowi układ chuligański z Zagłębiem Sosnowiec,tak więc proponuje żebyś odpuścił sobie porównywanie ekip Ś-W-L,bo wiele nie wniosłeś do tematu a już pierdolnąłeś babola.

anabolicwindow

Post autor: anabolicwindow » 19.01.2012, 21:01

Elana 1968 pisze:Moim zdaniem w TKWM na pewno najsłabszy jest Śląsk zarówno pod względem wyjazdowym jak i chuligańskim a z kolei w Triadzie Lech ma sporą przewagę nad Cracovią i Arką,które są na podobnym poziomie pod wiadomymi względami.
Chyba się z chujem na głowy pozamieniałeś.

tatarak

Post autor: tatarak » 19.01.2012, 21:41

anabolicwindow pisze:
Elana 1968 pisze:Moim zdaniem w TKWM na pewno najsłabszy jest Śląsk zarówno pod względem wyjazdowym jak i chuligańskim a z kolei w Triadzie Lech ma sporą przewagę nad Cracovią i Arką,które są na podobnym poziomie pod wiadomymi względami.
Chyba się z chujem na głowy pozamieniałeś.
Co chcesz?? Znawca tematu...

Zasadzka

Post autor: Zasadzka » 19.01.2012, 22:00

Nie ma co się napinać panowie..

w Ś-W-L według mnie nie ma jakoś znaczących róznić, trzymają w miare równy wysoki poziom. Śląsk na pewno nie odstaje od reszty pod względem wyjazdowym, bo te ma dobre.

W Triadzie według mnie te różnice są większe za sprawą Lecha, a raczej nie Lecha, a obniżonych lotów A i C.

WnukEdwarda

Post autor: WnukEdwarda » 19.01.2012, 22:50

zróbcie ankietę.... na onecie
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.

nieichuj

Post autor: nieichuj » 19.01.2012, 23:22

Obniżone loty to wam robi internet z mózgu.Punkty będziecie przyznawać za chuligaństwo czy jak? Jakie kryteria przy ocenianiu? Śląsk jest słabszy od Wisły bo co? Lech jest mocniejszy od Cracovii bo co? Więcej ustawek? liczb wyjazdowych? piro czy ch... wie jakie petardy? Ktoś musi być "naj" żeby zyskał szacunek? Rozkminki 15-latków twa mać.Eeech pozno i nie powinienem tu wchodzić.

piter

Post autor: piter » 19.01.2012, 23:48

dzieci mają ferie i walą takie rozkminy że szkoda gadać ...

TenZeWschodu

Post autor: TenZeWschodu » 20.01.2012, 10:45

Pogoń Staszów to FC Ruchu Chorzów? Jak sie zaczeła ta znajomosc? I jak wygląda teraz?

bez_napinki

Post autor: bez_napinki » 20.01.2012, 10:54

TenZeWschodu pisze:Pogoń Staszów to FC Ruchu Chorzów? Jak sie zaczeła ta znajomosc? I jak wygląda teraz?
tak

dmn

Post autor: dmn » 20.01.2012, 11:27

bez_napinki pisze:
TenZeWschodu pisze:Pogoń Staszów to FC Ruchu Chorzów? Jak sie zaczeła ta znajomosc? I jak wygląda teraz?
tak
Jak się zaczęła ta znajomość, to nie powiem bo szczerze powiedziawszy nie specjalnie mnie to jakoś interesowało, ale co do samej znajomości to z zasady są na meczach w Kielcach, na Cichej też rzuciła mi się ich flaga w oczy (nie pamiętam meczu dokładnie).
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
Tak byli, grali w makao z Niemcami.

Valgaaf

Post autor: Valgaaf » 20.01.2012, 12:23

[link]
https://www.youtube.com/watch?v=OAFeRx1KET4

..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. » 20.01.2012, 20:44

SuperBas pisze:skoro są tacy silni to po co ustawiają się razem z Ruchem na Lechię !
Może dlatego, że m.in. po to są zgody, aby robić wspólne akcje.

cobytu

Post autor: cobytu » 20.01.2012, 22:31

..::1952::.. pisze:
SuperBas pisze:skoro są tacy silni to po co ustawiają się razem z Ruchem na Lechię !
Może dlatego, że m.in. po to są zgody, aby robić wspólne akcje.

Po to sa... Ja wiem,Ty wiesz... itd. nie trac czsu na napinne wpisy
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

zgredzik

Post autor: zgredzik » 20.01.2012, 23:04

To ty mi powiedz, po co ludzie zamieszkali w Poznaniu ustawiają się razem z silnym i jedynym władcą miasta ŁKS-em pod Poddębicami? I nie mów, że nikogo nie było, bo ci mogę nawet ksywami napisać, kto jest aresztowany z oskarżeniami o udział w bójce ze skutkiem śmiertelnym.

SuperBas

Post autor: SuperBas » 21.01.2012, 00:12

Nie chodziło mi o to co napisałeś i mnie zacytowałeś to wyszło od sława do słowa chodziło mi o to w tym temacie-
Zbyt wielka ekipa na FC,za słabi na zgodę dla Widzewa.
Chodziło mi o to że zgód chyba nie robi się po to by wszyscy byli silni tylko w atrakcjach sportowych ale szkoda już męczyć tematu bowiem że zgoda padła z braku kontaktów i tyle a Co do Poddębic to nic mi na ten temat nie wiadomo.pozdro

wid08

Post autor: wid08 » 21.01.2012, 00:17

japierdole co tu się dzieję gościu na necie chce sypac ksywkami ,trochę przegięcie pały na tak policyjnym wgladzie na forum...
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie

akceptacja

Post autor: akceptacja » 21.01.2012, 08:54

zgredzik pisze:
To ty mi powiedz, po co ludzie zamieszkali w Poznaniu ustawiają się razem z silnym i jedynym władcą miasta ŁKS-em pod Poddębicami? I nie mów, że nikogo nie było, bo ci mogę nawet ksywami napisać, kto jest aresztowany z oskarżeniami o udział w bójce ze skutkiem śmiertelnym.

TY j***** KONFIDECIE

cobytu

Post autor: cobytu » 21.01.2012, 09:41

zgredzik pisze:

komedia... Wpierdy i tyle.Tak trudo to zrozumiec? Trzeba zmyslac? Kto jeszcze byl? Ludzie humoru i tyle.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Elana 1968

Post autor: Elana 1968 » 21.01.2012, 11:16

Jak się zaczęła zgoda Podbeskidzia z GKM-em? Bo dla mnie ta zgoda jest trochę egzotyczna:D

Zablokowany