Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Sebastia19n88

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Sebastia19n88 » 16.05.2016, 08:18

NIE!!!

iparts.pl
Kick

Post autor: Kick » 16.05.2016, 14:43

Fanatycy Widzewa pisze:stadion Widzewa z lotu ptaka :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pVetC2-ZegY[/youtube]
Stadion zapowiada się ciekawie, ale DJ'a to zmieńcie, bo tego wiejskiego podkładu nie da się słuchać :)

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 16.05.2016, 16:24

ostatnio mnie to zastanawiało (bez żadnej spinki)
czemu wy Łks straciliście Pabianice? oczywiście pomijam Bugaj
czy bardzo się do tego dołożył koniec zgody/fan clubowania dawnego Włókniarza Pabianice?
czy po prostu zaniedbania wśród młodzieży itp, bo na pewno nie było to tak jak z Piotrkowem obecnie a skala utraty wpływów bardzo podobna..

ts1998

Post autor: ts1998 » 16.05.2016, 22:51

A nie bylo czasami tak ze Widzew zyskal w Pabianicach po wpierdolu jaki dostal Mrks na hali w trakcie koszykarskich derbow?

wid08

Post autor: wid08 » 17.05.2016, 00:05

Ukochane Miasto pisze:ostatnio mnie to zastanawiało (bez żadnej spinki)
czemu wy Łks straciliście Pabianice? oczywiście pomijam Bugaj
czy bardzo się do tego dołożył koniec zgody/fan clubowania dawnego Włókniarza Pabianice?
czy po prostu zaniedbania wśród młodzieży itp, bo na pewno nie było to tak jak z Piotrkowem obecnie a skala utraty wpływów bardzo podobna..
pewnie,że tak samo powolny brak zajawki zlekceważenie przeciwnika , otwarcie szkółki walk , odczekane 5/10 lat i zmiana warty .
A nie czkeajcie Widzew zdobywa miasto , a na ŁKS się "przeżuca" :D
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie

MalinowyNos

Post autor: MalinowyNos » 17.05.2016, 18:03

Obrazek Widzew Fc Wieluń. Część fantów z ostatnich miesięcy plus stara pamiątka z Euro

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 18.05.2016, 09:49

dmx777 pisze:Ile lat to zbieraliscie:-)

około 15 lat to zbieraliśmy ale tylko część a resztę kupiliśmy na allegro żeby na zdjęciu wyglądało lepiej

kmwtw. pdw. jp.acab

Towariszcz Komandir

Post autor: Towariszcz Komandir » 18.05.2016, 15:39

Jaka liczba ŁKS na dzisiejszym wyjeździe do Warszawy?

N1908

Post autor: N1908 » 18.05.2016, 15:48

Na początku działacze stołecznego klubu zaoferowali nam zawrotną liczbę 56 wejściówek. Oczywiście nie mogliśmy przystać na tą propozycję, więc już wtedy została podjęta decyzja, że do Warszawa nie pojedziemy. Wszystko rozwiązało się jednak samo, ponieważ dodatkowo dostaliśmy jeszcze zakaz wyjazdowy za mecz w Sieradzu. Tak więc zorganizowaną grupą na ten mecz się nie wybieramy. 

Nikt nikomu jednak nie zabroni poruszać się po kraju, więc jeżeli ktoś się zdecyduje jechać do stolicy to robi to z głową i na własną odpowiedzialność.
Jedyne i oficjalne info. I nie zadawajcie głupich pytań,po co,dlaczrgo itp. Dziś ŁKS ma równie ważny mecz i tam idziemy.

Fanatycy Widzewa

Post autor: Fanatycy Widzewa » 18.05.2016, 21:43

Dziś 12 z rzędu zwycięstwo Widzewa w lidze :)

Towariszcz Komandir

Post autor: Towariszcz Komandir » 18.05.2016, 23:06

N1908 pisze:Na początku działacze stołecznego klubu zaoferowali nam zawrotną liczbę 56 wejściówek. Oczywiście nie mogliśmy przystać na tą propozycję, więc już wtedy została podjęta decyzja, że do Warszawa nie pojedziemy.
Szczerze to trochę niezrozumiała decyzja. Dostajecie mało wejściówek to co przeszkadzało wam by pojechać tam w większej liczbie bez biletów? Nie jestem z Widzewa, po prostu sprawdzałem dziś terminarz i zobaczyłem, że gracie na Ursusie. To praktycznie tak jakby to był wyjazd na Legię.

ldzwdz1910

Post autor: ldzwdz1910 » 18.05.2016, 23:21

Pragnę przypomnieć, że mieliśmy ten sam wyjazd i mieliśmy zakaz, a pojechaliśmy w dobrej liczbie. Druga sprawa, że Legia zapewniła nam wtedy atrakcje.

Towariszcz Komandir

Post autor: Towariszcz Komandir » 18.05.2016, 23:29

ldzwdz1910 pisze:Pragnę przypomnieć, że mieliśmy ten sam wyjazd i mieliśmy zakaz, a pojechaliśmy w dobrej liczbie. Druga sprawa, że Legia zapewniła nam wtedy atrakcje.
No właśnie o to chodzi. Dziwna sprawa, że taka ekipa jak ŁKS odpuszcza wyjazd do stolicy, bo tamci dali tylko 50 biletów.

N1908

Post autor: N1908 » 18.05.2016, 23:36

Dziś mieliśmy równie,jeśli nie ważniejszy mecz Naszych siatkarek. Dziewczyny wygrały decydujący mecz i wygrały rozgrywki 1ligi. Teraz tylko od działaczy PZPS zależy czy wpuszczą Nas do Ekstraklasy czy nie(jakie skurwiałe są tam zasady to głowa mała). Byliśmy tam dzisiaj i tyle.

opel

Post autor: opel » 19.05.2016, 01:28

N1908 pisze:Dziś mieliśmy równie,jeśli nie ważniejszy mecz Naszych siatkarek. Dziewczyny wygrały decydujący mecz i wygrały rozgrywki 1ligi. Teraz tylko od działaczy PZPS zależy czy wpuszczą Nas do Ekstraklasy czy nie(jakie skurwiałe są tam zasady to głowa mała). Byliśmy tam dzisiaj i tyle.
Dodatkowo dostaliśmy zakaz od MZPN na ten mecz (za wyjazd do Sieradza).
Łódzki Klub Sportowy

Kopiuj i wklej

Post autor: Kopiuj i wklej » 19.05.2016, 23:00

N1908 pisze:Na początku działacze stołecznego klubu zaoferowali nam zawrotną liczbę 56 wejściówek. Oczywiście nie mogliśmy przystać na tą propozycję, więc już wtedy została podjęta decyzja, że do Warszawa nie pojedziemy. Wszystko rozwiązało się jednak samo, ponieważ dodatkowo dostaliśmy jeszcze zakaz wyjazdowy za mecz w Sieradzu. Tak więc zorganizowaną grupą na ten mecz się nie wybieramy. 

Nikt nikomu jednak nie zabroni poruszać się po kraju, więc jeżeli ktoś się zdecyduje jechać do stolicy to robi to z głową i na własną odpowiedzialność.
Jedyne i oficjalne info. I nie zadawajcie głupich pytań,po co,dlaczrgo itp. Dziś ŁKS ma równie ważny mecz i tam idziemy.
Ta oczywistość w tym że nie jedziecie bo za mało wejściówek dostaliście mnie przeraża. Against Modern Football

majcher

Post autor: majcher » 20.05.2016, 01:59

dmx777 pisze:Ile lat to zbieraliscie:-)
Odpowiem. Wieluń jest stosunkowo młodym FC, więc z pewnością nie długo :)

ts1998 , nie odpisałeś na pytanie, czy do którejś łódzkiej ekipy jest Sokołowi bliżej, czy chcecie działać na swój rachunek?

Do kolegi z Warty Sieradz. Bycie FC, to wcale nie pójście na łatwiznę. Spróbuj się wybić na takim Widzewie, gdzie masz tyle silnych fan clubów? Łatwizną jest działanie w małej ekipce, która nie ma rywali, jeżdżąc po małych miejscowościach, gdzie w większości nic się nie dzieje i wydarzyć się nie może. Owszem mieliście starcia z Łęczycą, Kutnem. Ale jednak nasze FC przyjeżdżające na mecze do Łodzi, mają trudniej, bo zawsze mogą zostać trafione, przez ŁKS i co by nie mówić to trochę silniejszy rywal, niż potencjalni Wasi. A częstotliwość możliwości oberwania, też dużo wyższa niż w Waszym przypadku. Wyjazdy na Widzew, też były kosztowniejsze, niż po województwie łódzkim, czy nawet mazowieckim. Do tego dochodzi ciśnienie ekip wrogich Widzewowi. Więc jeśli uważasz to za łatwiznę, to sorry. Poza tym zorganizujcie jakąś imprezę, turniej dla powiedzmy 16 FC, to zobaczycie, jaka to łatwizna.
Odniosę się jeszcze do sytuacji w Sieradzu, bo interesowałem się nią szczególnie i była u nas setki razy wałkowana oraz monitorowana na bieżąco. Nikt by Warcie nie zabraniał działania, gdyby było jak w Opocznie, gdzie kibice Ceramiki, są kibicami Widzewa. Przez pewien czas było przymykane oko, na to, że sobie działaliście, ale staliście się w pewnym sensie zagrożeniem, a my na ryzyko straty kolejnego miasta sobie pozwolić nie możemy. Musicie mieć więc świadomość, że w województwie łódzkim nie ma miejsca, na samodzielne, niewidzewskie ekipy.
Co do tego, że byliście antyWidzew, być może to dotyczy Twoich poprzedników, były osoby mające dużo do powiedzenia u Was, które były anty nastawione do nas. Takie przynajmniej sygnały do nas docierały, wraz z konkretnymi sytuacjami.

W kwestii Pabianic, to z tego co mi się wydaje, to dobra robota naszych, lepsza organizacja, a marazm po drugiej stronie sprawił, że miasto jest nasze. Aczkolwiek chętnie bym się dowiedział, jak to wygląda z perspektywy rywala.
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!

Bałuciarz 1908

Post autor: Bałuciarz 1908 » 20.05.2016, 11:44

Kopiuj i wklej pisze:
N1908 pisze:Na początku działacze stołecznego klubu zaoferowali nam zawrotną liczbę 56 wejściówek. Oczywiście nie mogliśmy przystać na tą propozycję, więc już wtedy została podjęta decyzja, że do Warszawa nie pojedziemy. Wszystko rozwiązało się jednak samo, ponieważ dodatkowo dostaliśmy jeszcze zakaz wyjazdowy za mecz w Sieradzu. Tak więc zorganizowaną grupą na ten mecz się nie wybieramy. 

Ta oczywistość w tym że nie jedziecie bo za mało wejściówek dostaliście mnie przeraża. Against Modern Football
d*** głęboko wydłubany argument. Każda duża ekipa wcześniej czy później zalicza 0 na zakazie.

wid08

Post autor: wid08 » 20.05.2016, 17:27

Majcher , czyli tak jak powiedziałem po staremu , wszystko sobie fajnie tłumaczycie, możecie zdobyć Wieluń od Legii , pabianice od nas , ale w Piotrkowie sie poprzeżucali , poplataliscie sie chyba troche . No, ale wiadomo na tym forum musi wyjsć na wasze , pozdro zipy
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie

Kopiuj i wklej

Post autor: Kopiuj i wklej » 20.05.2016, 17:59

Bałuciarz 1908 pisze:
Kopiuj i wklej pisze:

d*** głęboko wydłubany argument. Każda duża ekipa wcześniej czy później zalicza 0 na zakazie.
Jasne że tak, ale pierwszy raz widzę żeby topowa ekipa tłumaczyła się zbyt małą ilością przyznanych wejściówek.

Opoczno

Post autor: Opoczno » 20.05.2016, 18:18

Panie majcher nie masz pan racji pisząc, że kibicowanie lokalnemu klubowi to pójście na łatwiznę. Ile razy pojedziesz na mecz drużyny bez kibiców, gdzie doskonale wiesz, że nic się nie wydarzy. Mniej atrakcyjnie jest dopingować w grupie 25 - 30 osób niż w 300 czy ile tam na Widzew chodzi. Fajniej pojechać sobie na Legie w tłumie 1000 osób wyskoczyć na murawę i opowiadać potem bzdury jak to się nie dymiło. Fajniej pojechać na Lecha, Lechię itp. niż na jakieś wioski.
Akurat kibice Ceramiki mieli swój najlepszy okres, kiedy jedni jeżdzili sobie na Ceramikę i na Widzew, inni mieli wbite w Widzew i jeździli tylko na Ceramikę. A teraz sam sobie odpowiedz ile Ceramika miała wyjazdów w np. 2015 roku. Wierność, Nie ważne w której lidze itd. itd.
Pomijam aspekt psów, którzy z łatwością zinwigilują grupę 30 osób. Łatwiej wsiąść w busa w 15 najlepiej bez barw (nie pisz że tak nie jest) pojechać sobie na atrakcyjny wyjazd i mieć co potem opowiadać.

ban82

Post autor: ban82 » 20.05.2016, 18:31

Bycie czyimś fc i mieć wyjebane na własny, lokalny klub jest zajebistym pójściem na łatwizne.

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 20.05.2016, 19:52

wid08 nie wiesz jak było z Piotrkowem, to przynajmniej nie próbuj przeinaczać faktów, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.
Wiesz chociaż w którym, tak nagle zaczęli kibicować ŁKSowi?

Bałuciarz 1908

Post autor: Bałuciarz 1908 » 20.05.2016, 20:25

NoMatterWhat pisze:wid08 nie wiesz jak było z Piotrkowem, to przynajmniej nie próbuj przeinaczać faktów, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.
Wiesz chociaż w którym, tak nagle zaczęli kibicować ŁKSowi?
1908
Nie stawiaj znaków zapytania. Napisz jak było .

N1908

Post autor: N1908 » 20.05.2016, 20:26

Odnoście wyjazdu na Ursus to chyba macie napisane,że skoro Nam utrudniali to na siłę nie jechaliśmy ze względu na to,że mieliśmy mecz SIATKAREK! I nie pierdolcie już o tym i tamtym,byliśmy na siatkarkach z czego dziewczyny były bardzo zadowolone! Tam się pokazaliśmy i koniec tematu.

majcher

Post autor: majcher » 20.05.2016, 20:51

wid08 pisze:Majcher , czyli tak jak powiedziałem po staremu , wszystko sobie fajnie tłumaczycie, możecie zdobyć Wieluń od Legii , pabianice od nas , ale w Piotrkowie sie poprzeżucali , poplataliscie sie chyba troche . No, ale wiadomo na tym forum musi wyjsć na wasze , pozdro zipy
A czy ja pisałem o Piotrkowie? Choć chyba nie zaprzeczysz, że spore grono na początku istnienia Waszego fc, było zasilone, przez osoby wcześniej kibicujące/sympatyzujące z Widzewem. Owszem teraz już wychowujecie nowe pokolenia. A przyczyna utraty Piotrkowa, pewnie taka sama, jak w przypadku Pabianic, marazm u dotychczasowych władców i rywal, który może na początku lekko zlekceważony, urósł w siłę i przejął miasto. Nie jest tajemnicą, że swoje zrobiły też $$. Nikt nie kwestionuje tego, że zdobyliście Piotrków. Zrobiliście to sposobem, jakim zrobiliście. Cytując klasyka, z faktami się nie dyskutuje.

Kolego z Opoczna. Poniosły mnie emocje i przesadziłem z tą łatwizną. Owszem, wyjazdy na Widzew są a w pewnych aspektach atrakcyjniejsze i to o czym piszesz to racja. Jednak małe ekipy, a małe ekipy to różnica. Na przykład w woj. łódzkim masz nudę, ale w takim podkarpackim, małopolskim i śląskim, czy dolnośląskim, to już tak nudno nie jest. Weź pod uwagę to, że będąc fc danej ekipa, masz dużo więcej wrogów i to silniejszych wrogów, niż będąc małą ekipą. Biorąc za przykład woj. łódzkie, to masz mnóstwo bezpiecznych terenów. Nie wiem czy pamiętasz, ale to chyba chłopaki z fc Opoczno, mieli swego czasu siekierową przygodę w Krakowie i bus oberwał mocno, myślę, że Ceramika nie miała takich przygód w swojej historii. A jakichś potyczkach z Koroną nie wspomnę. O przygodach na gierkówce też. FC nie raz obrywały. Inna sprawa, to powiedz chłopakom z naszego FC Chełm, Drezdenko, że bycie fc Widzewa, to pójście na łatwiznę. Albo chłopakom z RB 87. By nie przedłużać, każdy ma swoje racje, wszystko zależy od sytuacji. Czasem tego, kto co lubi. Natomiast jestem przeciwnikiem upraszczania w postaci "pójście na łatwiznę", bo i jedna i druga kwestia wymaga zaangażowania, fanatyzmu, poświęcenia czasu i pieniędzy. Szanuję małe ekipy, za to, że działają. A także osoby zaangażowane. Ale na litość, nie róbcie z siebie męczenników. Gdyby Wam się nie podobało to co robicie i nie czerpalibyście z tego przyjemności, to byście tego nie robili.
Jeśli jakaś mała ekipa będzie chciała działać w woj. łódzkim, ale będzie należała do widzewskiej rodziny, to nikt z Widzewa, z pewnością nie będzie robił przeszkód.
Kopiuj i wklej, jesteś w błędzie, Legia nie chodzi na derby z Polonią, z powodu niesatysfakcjonującej liczby biletów.
Poza tym, my nie pojechaliśmy bodajże na zakazie do Bytowa w zeszłym sezonie, bo nam zaproponowali zbyt małą ilość biletów, choć jakieś osoby od nas tam chyba były na meczu. Pamięć już bywa zawodna.

majcher

Post autor: majcher » 20.05.2016, 21:00

N1908 pisze:Odnoście wyjazdu na Ursus to chyba macie napisane,że skoro Nam utrudniali to na siłę nie jechaliśmy ze względu na to,że mieliśmy mecz SIATKAREK! I nie pierdolcie już o tym i tamtym,byliśmy na siatkarkach z czego dziewczyny były bardzo zadowolone! Tam się pokazaliśmy i koniec tematu.
Nikt normalny nie będzie miał do Was pretensji, że nie pojechaliście na zakazie. A jak ktoś będzie chciał się czepiać na siłę, to się przyczepi.

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 20.05.2016, 21:27

Nomatterwhat ja nie pisze jakbys nie zauważył ostatnio , a ty zakompleksiona rurko dalej napierdalasz TYLKO I WYLACZNIE O ŁKSie, wcześniej żeś się srala do mnie lampucero że to moja wina że tak się spinasz więc jak jest teraz??

Apropo Piotrkowa jak chcesz rozmawiać o datach - pochwal się wszystkim ile lat zajęło ŁKSiakom całkowite zdominowanie najwiekszego - po Łodzi miasta w województwie. Wiesz o co chodzi , wiec śmiało pucuj się . Ile lat to trwało i co zrobiliscie żeby zapobiec temu.
Druga sprawa pochwal się jak zescie płakali na waszą organizacje i na wsparcie jakie mają od Łodzi wasze FC. ( wiem wiem oczywiscie wg was nic takiego nie było , ale mnie to gowno obchodzi akurat bo nie macie na to argumentu )

I po trzecie - niestety z waszej megalomaniskiej definicji się to nie uda na 99% , ale opowiedz jak dasz rade w jakim szoku zescie byli czerwoni , na wydarzenia z Piotrkowa . Część pewnie do tej pory nie może się otrząsnąć i nie pogodzili się z prostym faktem że ta " patologia z ŁKS " która wg waszej propagandy się wstydzi i naśmiewa z fan clubow wam wyjebala taki numer ....

Proponuję kolegom po szalu nie tłumaczyć się zanadto czerwonym bo oni są c*** nie wyrocznia w każdej kwestii . przedstawiajcie naszą wersje , albo odbijajcie piłeczkę na ich stronę i dopierdalajcie się do byle gowna jak to robią na tym forum oni. ,, , narx
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 20.05.2016, 22:04

Zaszyłeś się i było dobrze, bo nikt tu się nie spinał, jedynie co to proste pytania, proste odpowiedzi.
Wypuścili Cię na przepustkę i prosto do neta, by... się spiąć.

Wg naszej propagandy, to wy naśmiewacie się z kibiców spoza Łodzi, fajnie. A oprawę na derbach "większość z nich dojeżdża ze wsi" kojarzysz? Gdzie również był zaznaczony Piotrków? Czy też vlepki typu "Nasza jest Łódź, wasze są wsie"?
Żyjesz w wyimaginowanym świecie jeśli uważasz, że sami sobie to wymyśliliśmy.

Kolejny Twój debilny styl, to oczekujesz odpowiedzi na coś co Cię gówno obchodzi.

I co to za kibice, którzy proszą się o głosowanie na najlepszy fan club.

cobytu

Post autor: cobytu » 20.05.2016, 22:53

NoMatterWhat pisze:Zaszyłeś się i było dobrze, bo nikt tu się nie spinał, jedynie co to proste pytania, proste odpowiedzi.
Wypuścili Cię na przepustkę i prosto do neta, by... się spiąć.

Wg naszej propagandy, to wy naśmiewacie się z kibiców spoza Łodzi, fajnie. A oprawę na derbach "większość z nich dojeżdża ze wsi" kojarzysz? Gdzie również był zaznaczony Piotrków? Czy też vlepki typu "Nasza jest Łódź, wasze są wsie"?
Żyjesz w wyimaginowanym świecie jeśli uważasz, że sami sobie to wymyśliliśmy.

Kolejny Twój debilny styl, to oczekujesz odpowiedzi na coś co Cię gówno obchodzi.

I co to za kibice, którzy proszą się o głosowanie na najlepszy fan club.
Tak było i to jest fakt.Była taka oprawa.W tamtychbczasach nawet nie snilem o tym ze mozemy zaistniec w Piotrkowie.Tak BYŁO bo taka była linia propagandowa która prowadzi sie w każdym derbowym mieście żeby dopiec rywalowi za wszelką cene.Raz mądrzejsza raz glupsza mimo wszystko ze prawda jest ogolnie znana.Tak jest taka linia począwszy od "żydów" Wy tez swoje mieliście.To juz nie lata 90.Podejście do tematu jest inne i myślenie inne.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Fanatycy Widzewa

Post autor: Fanatycy Widzewa » 20.05.2016, 23:08

ciekawe gdzie był ten wielki FC Łksu z Piotrkowa gdy kilka tygodni temu Widzew panoszył się po tym mieście :)

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 20.05.2016, 23:14

Acha kiedyś fan kluby były be a teraz są cacy, w sumie to jak to się mówi tylko krowa nie zmienia poglądów, ale wygląda na to że śmiejąc się z naszych fan klubów zawsze nam ich zazdrościliście, teraz gdy przyszła koniunktura trzeba zmienić postępowanie takie chorągiewki, jak będziecie dzielić wieśniaków od nie wieśniaków. O w przypadku Piotrkowa to krąg pewnych oddó doskonale wie o co chodzi i jakie względy zadecydowały że jest tak a nie inaczej, czy to są prawdziwi fanatycy Łks to już inna sprawa, my jako kibice Widzewa jesteśmy wystawiene teraz na ciężką próbę, zobaczymy kto wytrwa ten czas z Widzewem, a kto wybierze inaczej, nam ludzie słabej wiary nie są potrzebni niech zostanie nas mniej ale prawdziwych oddanych sercem fanatoli, reszta może sobie śmigać sobie na Legie, Lecha czy cokolwiek innego droga wolna.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

N1908

Post autor: N1908 » 20.05.2016, 23:17

Fanatycy Widzewa pisze:ciekawe gdzie był ten wielki FC Łksu z Piotrkowa gdy kilka tygodni temu Widzew panoszył się po tym mieście :)
Ciekawe gdzie był Widzew z Sieradza,Zduńskiej Woli,Tomaszowa,Rzgowa vi kilku innych Waszych fc jak tam graliśmy...? Spójrzcie dalej niż własna d***.

Winkler

Post autor: Winkler » 20.05.2016, 23:18

ene due,strata Piotrkowa na pewno nas boli,tym bardziej,że nie nastąpiło to w kilka miesięcy,lecz jest liczone w latach,a można było temu zaradzić.Jednak skoro udajesz obiektywnego,to w tym samym czasie przejęliśmy Pabianice,totalnie zdominowaliśmy Zgierz,wspaniale wręcz rozrośliśmy się w Żyrardowie,wzmocniliśmy się bardzo w Grudziądzu,a i na łódzkim podwórku nastąpiła jedyna zmiana w ostatnich 20-tu latach,na Radogoszczu,gdzie też was wielu było.Jeżeli mamy być oceniani,to może jednak za całokształt,bo sam Piotrków na przestrzeni ostatnich 20 lat za bardzo wam strat nie rekompensuje....Dla mnie ciekawym smaczkiem odnośnie Piotrkowa są ich antagonizmy lokalne z Bełchatowem,taki największy wróg,a przecież GKS najbardziej nas nienawidzi i przez to ma z wami dobre układy.Jednak to wasze zmartwienie,jak temu zaradzić,na razie jak widać,to się wam udaje.

majcher

Post autor: majcher » 20.05.2016, 23:29

Byliśmy i jesteśmy wkurzeni na to co się stało w Piotrkowie, a kto by nie był na naszym miejscu? Proste i oczywiste.
Jest to dla nas przestrogą i nauczką.
Co do linii propagandy, zgadza się, ale zaczynający z "żydami" wyrządzili "przysługę", obu łódzkim klubom, które reszcie Polski kojarzą się jednoznacznie.

Bałuciarz 1908

Post autor: Bałuciarz 1908 » 20.05.2016, 23:39

majcher pisze:Byliśmy i jesteśmy wkurzeni na to co się stało w Piotrkowie, a kto by nie był na naszym miejscu? Proste i oczywiste.
Co do linii propagandy, zgadza się, ale zaczynający z "żydami" wyrządzili "przysługę", obu łódzkim klubom, które reszcie Polski kojarzą się jednoznacznie.
Historia nazewnictwa łodzian "żydami" jest starsza od ruchu kibicowskiego na Armii Czerwonej

Winkler

Post autor: Winkler » 20.05.2016, 23:50

Bałuciarz 1908 pisze:
majcher pisze:Byliśmy i jesteśmy wkurzeni na to co się stało w Piotrkowie, a kto by nie był na naszym miejscu? Proste i oczywiste.
Historia nazewnictwa łodzian "żydami" jest starsza od ruchu kibicowskiego na Armii Czerwonej
Historię trzeba znać,a nie ją tworzyć....Do końca lat 80-tych sporadycznie nazwa obelżywa żydzi była stosowana przez obie strony w Łodzi,sami zaczęliśmy w stosunku do derbowego wroga jej używać,inne ekipy klasycznie wtedy,od k,po ch,a nie żydzi....Na Legii była jedna wtedy najważniejsza piosenka ogólna o nas,c*** w d*** Łodzi,tej......,nawet wtedy nie myśleli pewnie,że sami się tak ładnie z tym niby żydostwem w Łodzi wystawimy....A w Warszawie żydów było przed wojną trzy razy więcej.....Procentowo w 1919 roku było po 1/3 w Łodzi Żydów,Niemców,Polaków,im dalej na wschód,te proporcje(w tym w Warszawie)się zwiększały na korzyść żydów,kosztem na szczęście Niemców,bo i Polaków procentowo było więcej....
PS.edit.Dane procentowe tuż przed wybuchem 1.WŚ.,czyli lata 1913-14.
PS 2.Historia nazewnictwa nie jest starsza od ruchu kibicowskiego na Widzewie,ale nie ma to jak napinka....

majcher

Post autor: majcher » 21.05.2016, 00:00

Bałuciarz 1908 pisze:
Tak też podejrzewałem, jednak kibice pięknie utrwalili ten stereotyp.
Co by nie pisać, to już "taki mamy klimat". Ciekaw jestem czy kiedykolwiek Łodzi i naszym klubom uda się zerwać z tą łatką.
Ciekawa sprawa, że Warszawie mimo największego skupiska, centralnej ulicy Al. Jerozolimskie, powstaniu w getcie i wielu innym śladom, łącznie z muzeum, udało się zerwać z łatką i nie być kojarzonym z Żydami. Czy to efekt Powstania, zrównania miasta z ziemią, a może nie miała tylu słynnych fabrykantów co Łódź, świadczących o sile gospodarczej miasta.

NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat » 21.05.2016, 00:05

Widzisz Rabin, nawet cobytu sprowadził Cię do parteru uświadamiając Ci, że to jednak ŁKS "brzydził się" kibicami z "wiosek", a nie, że my sobie to ubzduraliśmy. Jesteś zakłamanym śmieciem, w dodatku to Ty okazujesz się być propagandzistą pierwszej klasy. Jak milczałeś było fajnie i jak nie będziesz zabierał głosu, a bynajmniej nie próbował przeinaczać faktów, to też będzie fajnie.

Co do "żydowania", to trzeba przyznać, dość specyficznie wygląda miasto gdzie jedni i drudzy "gwiazdują" nazwy klubów, a postronny może stwierdzić tylko jedno.

Bałuciarz 1908

Post autor: Bałuciarz 1908 » 21.05.2016, 00:05

Na futbolu świat się nie kończy . Żydami nazywano łodzian w "półświatku". Np pod celą w poprawczakach lub na ulicy w tow. "szemranym" . Ale tego ci w wikipedi nie napiszą

ODPOWIEDZ