Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Wymarłe Ekipy ...
W takim razie bardzo dobra wiadomość aż zwracam honor. A czemu tak napisałem? Otóż z 3 tygodnie temu przeglądając w pracy prasę (bodajże gazeta wyborcza z regionu) przeczytałem, że Szombierki nie mają sponsora, klub rozwiązano a miasto nie chce pomóc, na dodatek kolega z Polonii również mówił, że w Szombierkach już całkiem osiągnięto dno. Wspominali też właśnie, że klub obchodzi 90 lat istnienia, ale nikt tej tradycji nie chce utrzymywać. Tak jak widać wyżej powołałem się na brukowiec, bo nic nie słyszałem, że dzieje się w Bytomiu a gazeta mi powiedziała co "widziała", za co bardzo przepraszam.
-
ULTRA pisze:Napisz skąd jesteś, że takie wieści do ciebie okrojone dochodzą?Fighting Dragon Tokyo pisze:Rozbita sekcja piłki nożnej, brak pieniędzy, brak sponsora, brak zainteresowania władz miasta.
Po pierwsze myślałem, że tu jest mowa o egzotycznych grupach kibicowskich,a nie sprawach organizacyjnych w klubach. Po drugie: Szombierki Bytom-nasz klub reaktywowaliśmy my-sami kibice i do dziś we władzach klubu są kibice i już tak chyba pozostanie, bynajmniej dopóki nie zostanie osiągnięty wyższy poziom piłkarski. Zaczęliśmy od B-klasy w 2007 roku, jako mistrz Polski z 1980 roku spadliśmy piłkarsko na samo dno, ba przez pół roku nie było naszego klubu w ogóle, bo przestał istnieć. Wielu nam nieprzychylnym było to na rękę, ale żeby zbyt długo się nie cieszyli, po pół roku została reaktywowana sekcja piłkarska.
Po jednym sezonie uzyskaliśmy awans do A-klasy w całym sezonie odnosząc jedną porażkę, reszta same wygrane. Obecnie jesteśmy liderem A-klasy i pewnie zmierzamy do wyższej ligi. Plany awansów z roku na rok są na najbliższe kilka lat. Mam nadzieję, że życie zweryfikuje je pozytywnie.
Po raz pierwszy od dobrych kilku lat w Szombierkach istnieją sekcje młodzieżowe, utworzyliśmy 2 klasy sportowe w dwóch szkołach na Szombierkach pod naszą egidą.
W klubie jest jeden spory sponsor oraz kilku mniejszych, z sezonu na sezon będzie lepiej, bo będzie wyższa liga, więc firmy też będą chciały się pokazywać i u nas, zwłaszcza w dobie ogromnej inwestycji, jaka jest planowana na terenach Szombierek (pole golfowe, centrum handlowe i inne szmery bajery).
Brak zainteresowania ze strony władz miasta wygląda tak, że w tym roku, na 90-lecie naszego klubu, zostanie wyremontowany dach i postawione zostanie 500 krzesełek w klubowych barwach-na A-klasie i w mieście, gdzie jest klub mający Ekstraklasę, więc "nieco" większe potrzeby finansowe, niż nasze.
To nie jest bajdurzenie, to są fakty. Miasto Bytom, mimo, że jedno z biedniejszych na Górnym Śląsku, o nas nie zapomniało. Też jesteśmy jego wizytówką, czy się to komuś podoba czy nie. Dalej twierdzisz, że jest lipa na GKS Szombierki Bytom?
Kibicowsko tu zawsze była nędza, ale organizacyjnie klub działa prężnie jak nigdy w ostatnich 15 latach.
Z drugiej strony, jak myślisz, gdzie władza widzi swoje głosy poparcia-na Szombierkach, gdzie chodzi 300 ludzi na A-klasę czy na Polonii, gdzie jest najwyższa liga i chodzi na mecze po 5000 ludzi? Polonia zawsze była klubem miejskim, Szombierki dzielnicowym. Porównałbym tą sytuację do Bałtyku i Arki, pogadaj z ludźmi z tamtego klubu, jak ciężko takiemu Bałtykowi cokolwiek wyasygnować od władz miasta...
Z łaski swojej zmień kolor pisma bo po tym zielonkawym w oczach mi sie pierdoli

GKS TYCHY
-
VJ gdzie gracie?Tam gdzie Szczakowianka czy na Jeleniu/?
-
z tego co wiem to wymarłą ekipą jest Gopło Kruszwica, co prawda młoda ekipa stara sie teraz prowadzic jakis doping na Gople!!!
Sokół Kruszwica!
Sokół Kruszwica!
-
TO JAK MAŁO ORIENTUJESZ SIE W SWOIM MIEŚCIE!
SWIADCZY TO NIE TYLKO O TOBIE ALE I TWOJEJ EKIPIE.
EKIPA GOPŁA ISTNIEJE I DOBRZE RADZI SOBIE W 5 LIDZE
SWIADCZY TO NIE TYLKO O TOBIE ALE I TWOJEJ EKIPIE.
EKIPA GOPŁA ISTNIEJE I DOBRZE RADZI SOBIE W 5 LIDZE
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
-
a skad ty w ogole jestes ze ty lepiej znasz sytuacje kibicowska w moim miescie
W Kruszwicy Tylko Sokół
W Kruszwicy Tylko Sokół
-
dwie ekipy w 10 tysięcznym "mieście", śmiech na sali 

Let them hate us, if only they are afraid of us...
-
a skad ty ku*** mozesz wiedziec jak jest w moim miescie cos ci sie nie podoba to zachowaj to do siebie!!! jak chcesz wiedziec moja ekipa nie jest duza ekipa, Gopło jest troche wieksze wiec jednak dwie ekipy moga w tym miescie przedtrwac
-
Sokół jesteś śmieszny, zaprzeczasz sam sobie, najpierw piszesz że Gopło jest ekipa wymarła a dwa posty później pieszesz że Gopło jest troche większe.
-
dobra sorry poprawie sie. Gopło kiedys było wieksza ekipa od nas! obecnie młyn na Gople kreci tylko młoda ekipa ktora stara sie dopingowac swoja druzyne ich srednia liczba to około 20-35 głów! zaliczyli jeden dobry wyjazd do Żnina (odległego o ponad 60 km) stawili sie tam w dobrej liczbie ponad 60 głów (w tym ich zgoda Dąb Barcin) ale reszta wyjazdow to słabiutko! za czasow starej ekipy bylo znacznie lepiej. tylko ze ci starsi zajmuja sie teraz jezdzeniem na mecze Zawiszy Bydgoszcz i staraja sie zostac ich Fan Clubem.
-
''kibicu'' Sokoła nie oszukuj sie sam! mowisz ze to wy jestescie potega w Kruszwicy z tym swoim smiesznym młynkiem! ja jestem ze starej ekipy i na wiosne planujemy reaktywacje naszego młyna i zeby byl on jeszcze lepszy niz za dawnych lat! a tak poza tym to młoda ekipa Gopełka jest mocniejsza od was
powinienes sie zapasc pod ziemie i spalic ze wstydu przez te głupoty co wypisujesz!
P.S. chcialbym cie spotkac gdzies w Kruszwicy oj bym ci udowodnił kto ma władze w Kruszwicy
!!!
W Kruszwicy Tylko Gopło!!!

W Kruszwicy Tylko Gopło!!!
-
Hehe to opis z innego tematu na kibicach.net i tego samego typa "Sokół Kruszwica co pisze ze Gopło wymarło w Kruszwicy
Sokół Kruszwica-Start Kościelec Kujawski
Na te arcywarzne spotkanie (derbowe) wystawiamy około 25-30 osobowy młyn, prowadzimy dobry doping przez cały mecz, wywieszamy jedną fanę ''Sokół Kruszwica'', z oprawy prezentujemy około 15 flag na kijach i 2 pasy materiału (ochrona zabrała nam reszte część oprawy m.in. race itp.) Na meczu wyłapujemy kręcących sie obok nas kibiców Gopła (prawdopodobnie mieli na celu skrojenie nam naszej fany) jednak gdy około 15 osobową zwartą grupą idziemy w ich strone owi kibice opuszczają halę. Później jeden z kibiców Gopła oferuje nam konfrontacje! Po meczu postanowiliśmy że bijemy sie przed halą walka trwała około 2 minut i zakończyła sie zwycięstwem Gopła(nie można nazwac tego ustawką poniewaz walczyliśmy w różnych liczbach i ze sprzętem). Chłopaki z Gopła nie bójcie sie bo kiedyś wam sie za to odwdzięczymy na waszym meczu piłkarskim.
POZDRO dla Ekipy!!!

Sokół Kruszwica-Start Kościelec Kujawski
Na te arcywarzne spotkanie (derbowe) wystawiamy około 25-30 osobowy młyn, prowadzimy dobry doping przez cały mecz, wywieszamy jedną fanę ''Sokół Kruszwica'', z oprawy prezentujemy około 15 flag na kijach i 2 pasy materiału (ochrona zabrała nam reszte część oprawy m.in. race itp.) Na meczu wyłapujemy kręcących sie obok nas kibiców Gopła (prawdopodobnie mieli na celu skrojenie nam naszej fany) jednak gdy około 15 osobową zwartą grupą idziemy w ich strone owi kibice opuszczają halę. Później jeden z kibiców Gopła oferuje nam konfrontacje! Po meczu postanowiliśmy że bijemy sie przed halą walka trwała około 2 minut i zakończyła sie zwycięstwem Gopła(nie można nazwac tego ustawką poniewaz walczyliśmy w różnych liczbach i ze sprzętem). Chłopaki z Gopła nie bójcie sie bo kiedyś wam sie za to odwdzięczymy na waszym meczu piłkarskim.
POZDRO dla Ekipy!!!
-
ale wkurwiaja mnie tacy ludzie jak ty ULTRA ku*** cos ci sie nie podoba to ku*** poskarz sie swojej mamusi przy dobranocce a nasz mlyn liczy grubo ponad 40 osob!!! 

-
macie problem to na priva a nie wylewacie swoje zale na ogolnopolskim forum.
i jak ma tu byc normalnie jak tacy ludzie maja neta
p.s.niech mod wyjebie te posty wlacznie z moim!!!!!!!!
i jak ma tu byc normalnie jak tacy ludzie maja neta

p.s.niech mod wyjebie te posty wlacznie z moim!!!!!!!!
-
Sokół Kruszwica pisze:a skad ty ku*** mozesz wiedziec jak jest w moim miescie cos ci sie nie podoba to zachowaj to do siebie!!! jak chcesz wiedziec moja ekipa nie jest duza ekipa, Gopło jest troche wieksze wiec jednak dwie ekipy moga w tym miescie przedtrwac
Ostatnim słowem w tym poście pokazujesz jak jesteś poważnym gościem z jak poważnej ekipy:]
Brodnica FC Legia
-
Odezwał się gościu którego ekipa liczy tyle samo w młynie osób i nieliczy sę wogóle w swoim mieścieULTRA pisze:Przejdźcie na priva i nie katujcie nas swoimi walkami po 15 i panowaniem w mieście, jak młyn liczy 40 osób.

wiecej luzu

-
Czy kibice Polonii Bydgoszcz udzielają sie na swojej piłkarskiej drużynie? Czy jednak tylko na żużlu?
Kumpel Fryzjera
Pozdrowienia do więzienia

-
-
Kolega pomylił tematy, gdyż powinien wkleić to w Nowe Gadżety Kibicowskie....Tam_1947 pisze:
Nowe odznaki "nie istniejącego" już ponoć Zagłębia Wałbrzych.
Prosze o nie zaśmiecanie i czytanie tematów ze zrozumieniem!
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
-
A ja mam pytanie na temat Sokoła Tychy. Co to był za klub? Bo szukałem informacji o nich i niema. A kiedyś grali w I lidze. Czy to dzisijesza Polonia Bytom?
jak ktos moze niech opisze

-
litosci... mysl czasami...Aktive pisze:A ja mam pytanie na temat Sokoła Tychy. Co to był za klub? Bo szukałem informacji o nich i niema. A kiedyś grali w I lidze. Czy to dzisijesza Polonia Bytom?
-
Tutaj masz opisane :
http://90minut.pl/skarb.php?id_klub=82" target="_blank" target="_blank
Sokół Tychy jest to obecny GKS Tychy
http://90minut.pl/skarb.php?id_klub=82" target="_blank" target="_blank
Sokół Tychy jest to obecny GKS Tychy
-
Sokół Tychy to klub który powstał z połączenia Sokoła Miliardera Pniewy z GKSem Tychy.Przez dwa lata - w sezonie 1993/94 jako TS (Towarzystwo Sportowe) "Tygodnik Miliarder", a w sezonie 1994/95 jako KS Sokół SA. - drużyna z Pniew występowała w I lidze, zajmując w niej dwa razy 10. pozycję.
Przed inauguracją nowego sezonu dokonano fuzji z GKS Tychy, drużynę przeniesiono do Tychów, gdzie występowała początkowo pod nazwą Sokół Pniewy w Tychach a następnie, od 9 stycznia 1996 jako Sokół Tychy, natomiast Pniewy reprezentowała drużyna rezerwowa, grająca w IV lidze. Sokół Tychy został wycofany z rozgrywek po 26. kolejce sezonu 1996/97 l ligi.
Pamiętam też fakt że na boisko w Tychach wybiegło tylko pięciu zawodników: Felix Antonio, Prince Matore, Janusz Nawrocki, Jacek Zajdler, Albert Świetlik (aby mecz się odbył zespół musiał liczyć minimalnie siedmiu zawodników) to był mecz z Odrą potem Sokół zagrał jeszcze 3 mecze a po przegranej 6:0 z Górnikiem wycofał się z I ligi
Przed inauguracją nowego sezonu dokonano fuzji z GKS Tychy, drużynę przeniesiono do Tychów, gdzie występowała początkowo pod nazwą Sokół Pniewy w Tychach a następnie, od 9 stycznia 1996 jako Sokół Tychy, natomiast Pniewy reprezentowała drużyna rezerwowa, grająca w IV lidze. Sokół Tychy został wycofany z rozgrywek po 26. kolejce sezonu 1996/97 l ligi.
Pamiętam też fakt że na boisko w Tychach wybiegło tylko pięciu zawodników: Felix Antonio, Prince Matore, Janusz Nawrocki, Jacek Zajdler, Albert Świetlik (aby mecz się odbył zespół musiał liczyć minimalnie siedmiu zawodników) to był mecz z Odrą potem Sokół zagrał jeszcze 3 mecze a po przegranej 6:0 z Górnikiem wycofał się z I ligi

-
Dość szczegółowo opisywane to było w Biblioteczce Piłki Nożnej, więc pewnie też stąd ta informacja.football_fan pisze: Pamiętam też fakt że na boisko w Tychach wybiegło tylko pięciu zawodników: Felix Antonio, Prince Matore, Janusz Nawrocki, Jacek Zajdler, Albert Świetlik (aby mecz się odbył zespół musiał liczyć minimalnie siedmiu zawodników) to był mecz z Odrą potem Sokół zagrał jeszcze 3 mecze a po przegranej 6:0 z Górnikiem wycofał się z I ligi

-
Warto też wspomnieć, że kibice GKSu Tychy chodzili na mecze Sokoła. Pamiętam jak widziałem w sportowej niedzieli chłopaków w kominiarkach na murawie za trenerem (drugim?) mówiącym o kłopotach drużyny.
W latach 90tych zamaskowani kibice chętnie pchali się przed kamery telewizyjne. Na tym wyjeździe Sokoła do Zabrza była też nawet liczna ekipa Tyszan. Wtedy kibice nie mieli nic przeciwko fuzjom ich klubów. Lechiści tłumami przychodzili ma mecze Lechii-Olimpii.

-
Aha, skoro gadka o starych fuzjach to jak było w Bytomiu na meczach Polonii-Szombierek? Były dwa młyny? Szombierki odpuszczały te mecze? Młodym przypominam, że oba bytomskie kluby były połączone przez pewien czas.

-
Nie żeby się czepiał ale nie było czasem tak że kilku zielonych pojechało na wyjazd do Opola z 400 osobową ekipą Polonistów, co skończyło dla was lekko mówiąc przejebane ,skakanie po głowie , połamane wity. Po tym zdarzeniu traktowaliście rezerwy jako swój klub

-
Riposta kolegi Łupaszki, który ma problemy z logowaniem na tym forum.
Nie łagaj Ultra, bo owszem Polonia była mniej liczniejsza ( jeśli chodzi o liczbe pikników), ale trzymała dzielnice w terrorze. Np: J., Stary G., P......r, M......rz czy L.....a. Stary G. potrafił wejść sam do banki z zielonymi i wykroić ich z 8 szali i wyjsc bez żadnego oporu. Podczas wyjazdu na Stal Rzeszów w I połowie lat 90-tych połowa z 40 osobowej wycieczki z Bytomia 20 osó było z Szombierek. TAk wyglądało w I połowie lat 90-tych. W drugiej połowie nastapił upadek obydwu bytomskich klubów i siłą rzeczy obie strony straciły kibiców, a Polonii sypneła sie stara ekipa, ale mimo tego w kwestii prymatu nic nie uległo zmianie. Zieloni nie chodzili w barwach, tracili flagi, na murach królowała i króluje Polonia, a wrzuty zielonych były i są od razu zamalowywane.
Nie łagaj Ultra, bo owszem Polonia była mniej liczniejsza ( jeśli chodzi o liczbe pikników), ale trzymała dzielnice w terrorze. Np: J., Stary G., P......r, M......rz czy L.....a. Stary G. potrafił wejść sam do banki z zielonymi i wykroić ich z 8 szali i wyjsc bez żadnego oporu. Podczas wyjazdu na Stal Rzeszów w I połowie lat 90-tych połowa z 40 osobowej wycieczki z Bytomia 20 osó było z Szombierek. TAk wyglądało w I połowie lat 90-tych. W drugiej połowie nastapił upadek obydwu bytomskich klubów i siłą rzeczy obie strony straciły kibiców, a Polonii sypneła sie stara ekipa, ale mimo tego w kwestii prymatu nic nie uległo zmianie. Zieloni nie chodzili w barwach, tracili flagi, na murach królowała i króluje Polonia, a wrzuty zielonych były i są od razu zamalowywane.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
Ja też pamiętam to wydarzenie.Gdzieś było to szerzej opisywane.Żołnierz Południa pisze:Nie żeby się czepiał ale nie było czasem tak że kilku zielonych pojechało na wyjazd do Opola z 400 osobową ekipą Polonistów, co skończyło dla was lekko mówiąc przejebane ,skakanie po głowie , połamane wity. Po tym zdarzeniu traktowaliście rezerwy jako swój klub
-
Czy do końca nie prawda w końcu zaliczyliście wyjazd z rezerwami do Rudy Śląskiej z kilkoma płótnami. Więc była tam kumata część ,chyba że fany w tedy mieli przypadkowi kibice ;) Później rozpad fuzji i IV ligowa rzeczywistość.ULTRA pisze:Żołnierz Południa pisze:Nie żeby się czepiał ale nie było czasem tak że kilku zielonych pojechało na wyjazd do Opola z 400 osobową ekipą Polonistów, co skończyło dla was lekko mówiąc przejebane ,skakanie po głowie , połamane wity. Po tym zdarzeniu traktowaliście rezerwy jako swój klub
Było tak. Tyle, że jak piszesz było to kilka osób... Ci bardziej zorientowani dobrze wiedzieli jak się taki wypad może skończyć. Więc mowa o tym, że po tym fakcie postanowiono wspierać rezerwy jest nieprawdą. Przecież nie upilnujesz wszystkich, tym bardziej, że 12 lat temu były zupełnie inne realia, niż obecnie. Chcieli jechać-pojechali. I dostali.
manolo_pb pisze:Nie łagaj Ultra, bo owszem Polonia była mniej liczniejsza ( jeśli chodzi o liczbe pikników), ale trzymała dzielnice w terrorze.
Może zacznijmy od tego, że nie łgam. Chyba, że źle rozumiesz to, co jest napisane. Napisałem-że mieliśmy przewagę ilościową na dzielnicy i to była przewaga w realnych kibicach, chodzących do młyna i jeżdżących na wyjazdy, a nie tylko pikniolach. Chyba nie powiesz mi, że 12 lat temu jeździło was z Szombierek na Polonię po 150 osób, a wtedy takie liczby młyna Zieloni mieli na niektórych swoich meczach. Nigdzie jednak nie wtrąciłem słowa, że ta przewaga przekładała się na inne aspekty, więc nie wiem po co ten wywód-chcesz komuś coś udowodnić?-myślałem, że zostało to już zrobione... Terror na dzielnicy-wyolbrzymiasz-bardziej nazwałbym to, że trzymali rękę na pulsie :). Zazwyczaj tak było, że jak ktoś chciał chuliganić, wybierał Polonię. Więcej chłodnego spojrzenia na to co napisałem.[link]
Jak już jesteśmy w temacie fuzji co słychać w Grodzisku ?? a Górnik Polkowice kilka wyjazdów zaliczyli, dzieje się coś tam .

-
Szombierki to taki dziwny klub. Dzielnicowy ale mimo wszystko kibiców to za wielu nigdy nie miał. Pamiętając czasy ich gry w I lidze z końcówki lat 80 tych to chodzili tam na mecze ludzie z Bytomia spragnieni piłki na wyższym. Jakiś młynek wtedy był ale już nie pamiętam choć na pewno nie duży. Co do wyjazdów to pamiętam jak grali kiedyś w Chorzowie i był to rok 87 albo 88 to nikogo w barwach zielonych nie było na stadionie Ruchu. Ja pojechałem sobie na mecz tak z ciekawości i nawet wracałem do Bytomia z drużyną Szombierek. Co do innych wyjazdów bliskich to kiedyś grali z Górnikiem w Zabrzu i był taki niecodzienny wynik 8:3 dla Górnika to w telewizji mignął mi sektor gości to byli w jakiejś grupce. Pamiętam też ich na Polonii z tamtych lat to była jakaś grupa 100 osobowa. Sportowo to drużyna piłkarska zdobył mistrza polski w 1980 roku, grała w pucharach europejskich więc to jest tak że organizacyjnie mając na uwadze pewne tradycje są za mocni żeby zginąć ale za słabi żeby wrócić to tego co było. Ja sobie nie wyobrażam żeby w Bytomiu znalazł się ktoś kto pociągnie to tak żeby wrócili choćby na poziom 2, 3 ligi. Bytom jest za mały i kasy na tyle w mieście nie ma. Nie ma wyników, nie będzie i kibiców tym bardziej na naszym Bytomskim gruncie.
Z Szombierek na Stadion Polonii jedziesz autem 10 minut, na Ruch przez DTS z 15 minut, do Zabrza na Górnik ze 20 minut, na GKS do Katowic ze 30 minut. Takiej konkurencji drużyn i takich bliskich odległości po za Śląskiem nie ma nigdzie w Polsce.
Ja w tym temacie chciałem zapytać o Rudę Śląską. Może temat wymarłe ekipy nie jest do końca właściwy ale interesuje mnie czy kiedyś byli tam jacyś kibice piłkarscy niezależni i niezwiązani z Ruchem albo Górnikiem, którzy kibicowali miejscowym drużynom np. Urania, Grunwald.
Z Szombierek na Stadion Polonii jedziesz autem 10 minut, na Ruch przez DTS z 15 minut, do Zabrza na Górnik ze 20 minut, na GKS do Katowic ze 30 minut. Takiej konkurencji drużyn i takich bliskich odległości po za Śląskiem nie ma nigdzie w Polsce.
Ja w tym temacie chciałem zapytać o Rudę Śląską. Może temat wymarłe ekipy nie jest do końca właściwy ale interesuje mnie czy kiedyś byli tam jacyś kibice piłkarscy niezależni i niezwiązani z Ruchem albo Górnikiem, którzy kibicowali miejscowym drużynom np. Urania, Grunwald.
-
Ja kibiców Szombierek darzę dużym szacunkiem. Pojawiają się na bardzo trudnych terenach w kilkanaście osób,już od wielu lat. Fanatyzmu nie można im odmówić. Szczerze mówiąc to życzę im jak najlepiej 
W Bytomiu mają silną Polonię. W momencie gdy Szombierki są na sportowych nizinach,a Polonia wręcz przeciwnie (dodatkowo posiadając drużynę hokejową),Zieloni po prostu nie mają szans nawiązać walki.
Chociaż pamiętam czasy III ligowej Polonii,gdy chodziło na nią 200 osób na mecze u siebie...

W Bytomiu mają silną Polonię. W momencie gdy Szombierki są na sportowych nizinach,a Polonia wręcz przeciwnie (dodatkowo posiadając drużynę hokejową),Zieloni po prostu nie mają szans nawiązać walki.
Chociaż pamiętam czasy III ligowej Polonii,gdy chodziło na nią 200 osób na mecze u siebie...
-
Mam pytanie do kibiców Resovi Rzeszów co oznacza skrót MW to nie chodzi o jakąś ekipę która się rozpadła czy coś w tym stylu?? pozdrawiam
-
Młodzież Wszechpolskageorge pisze:Mam pytanie do kibiców Resovi Rzeszów co oznacza skrót MW to nie chodzi o jakąś ekipę która się rozpadła czy coś w tym stylu?? pozdrawiam

-
tylko ze chodzilo 200 a caly czas reke na pulsie w tym miescie trzymalismy...Nie oszukujmy sie Szombierki to malutka ekipka nic nie znaczaca w Bytomiu i nawet na Szombierkach gdzie na dzien dzisiejszy kibiców Polonii jest kilkanascie razy wiecej.Niekiedy stworza mlynek,niekiedy pojada gdzies na wyjazd,lecz chyba w tej rundzie za duzo nie pojezdzili....Andrzej Farmazon pisze:
-
chłopy z Polonii tak się ciśnieniują w tych postach jakby im te Szombierki co tydzień z partyzanta kroiły małolatów i paliły dywany. Są, żyją, nie rzucają się w oczy, nie robią vlepek hooligans, nie piszą, że Bytom jest ich niech sobie w spokoju istnieją 

-
a nie Młode Wilki ?Żołnierz Południa pisze:Młodzież Wszechpolskageorge pisze:Mam pytanie do kibiców Resovi Rzeszów co oznacza skrót MW to nie chodzi o jakąś ekipę która się rozpadła czy coś w tym stylu?? pozdrawiamnie jestem z Resovii ale chodzi zapewne o Maltańskich Wojowników
-
Już dziś z przykrością mogę powiedzieć że Sokół Kruszwica też jest wymarłą ekipą
za tym aby zawiesić swoją działalność była cała ekipa.
Do zobaczenia na kibicowskim szlaku!
W Moim Sercu Tylko SOKÓŁ!!!

-
Sokół Kruszwica pisze:Już dziś z przykrością mogę powiedzieć że Sokół Kruszwica też jest wymarłą ekipąza tym aby zawiesić swoją działalność była cała ekipa.
Ach ten czas leci...z tego co wiem to wymarłą ekipą jest Gopło Kruszwica, co prawda młoda ekipa stara sie teraz prowadzic jakis doping na Gople!!!
Sokół Kruszwica!
-
ja mam pytanie do pana Sokoła bo akurat jestm z Kcy i jestem za Gopłem i kilka razy wbijamy sie z chlopakami na hale zeby was spotkac i jakos nikogo nie bylo pustaki na hali zadnych kibicow niestety wiec gdzie wy dzialacie?? w domach??