Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Dla mnie Łódź i Kraków są identyczne. ŁKS = Cracovia, Widzew = Wisła.
ŁKS, Cracovia - więcej fanów w samym mieście, słaby doping, słaby ultras, słabe wyjazdy, dobre ekipy (h), mniej zorganizowane ekipy od swoich lokalnych rywali, żydowska historia ;)
Widzew, Wisła - więcej fanów w pobliskich miastach - lepsze FC, b.dobry doping, dobry ultras, dobre wyjazdy, dobre ekipy (h),
bardzo dobrze zorganizowane ekipy, ZASADY.
Po prostu wydaję mi się, że zarówno Widzew i Wisła wyglądają lepiej jakościowo, doping, ultras, wyjazdy i chuliganka.
Uważam, że doping na ŁKSie i Cracovii to takie łapu capu, łapanka chłopaków z osiedli...
Także nie rozumiem, dlaczego ŁKS i Widzew tak bardzo wyzywają Żydów i wypierają się nich... skoro sam ŁKS i Widzew były bardzo zażydzone na początku swojej historii... Założyciele ŁKSu - Heiman, Hirszberg.. OSTR, Marcin Gortat, Michał Wiśniewski - znani fani ŁKSu - Żydzi...
Ja np. nie mam problemu z tym, że w tamtych czasach Żydzi byli częścią klubów Łodzi... to normalne skoro było ich tak dużo.
Widzew to robole-polacy, którzy założyli klub ale także w swoich szeregach mieli dużo ludzi mojżeszowego wyznania.
Po prostu historii nie zmienisz, niestety bądź stety... Co drugi mieszkaniec Łodzi ma długi garbaty nos... takie fakty.
Bardzo dużo ludzi nawet nie wie o swoich korzeniach żydowskich, bo rodzice bali się powiedzieć, bądź sami nie wiedzieli bo przodkowie ukrywali... a pewnie są tacy co są fanami jednej z drużyn i wyzywają się od Żydów... Bardzo dużo Polaków ma korzenie żydowskie a nawet o tym nie wie... najlepsze jest to, że znajdą się skini, którzy mają żydowskie pochodzenie ;)
PS. piszę to z perspektywy sympatyka ŁKSu i Cracovii.. także napisałem obiektywnie i powinni się ze mną zgodzić wszyscy zainteresowani.
ŁKS, Cracovia - więcej fanów w samym mieście, słaby doping, słaby ultras, słabe wyjazdy, dobre ekipy (h), mniej zorganizowane ekipy od swoich lokalnych rywali, żydowska historia ;)
Widzew, Wisła - więcej fanów w pobliskich miastach - lepsze FC, b.dobry doping, dobry ultras, dobre wyjazdy, dobre ekipy (h),
Po prostu wydaję mi się, że zarówno Widzew i Wisła wyglądają lepiej jakościowo, doping, ultras, wyjazdy i chuliganka.
Uważam, że doping na ŁKSie i Cracovii to takie łapu capu, łapanka chłopaków z osiedli...
Także nie rozumiem, dlaczego ŁKS i Widzew tak bardzo wyzywają Żydów i wypierają się nich... skoro sam ŁKS i Widzew były bardzo zażydzone na początku swojej historii... Założyciele ŁKSu - Heiman, Hirszberg.. OSTR, Marcin Gortat, Michał Wiśniewski - znani fani ŁKSu - Żydzi...
Ja np. nie mam problemu z tym, że w tamtych czasach Żydzi byli częścią klubów Łodzi... to normalne skoro było ich tak dużo.
Widzew to robole-polacy, którzy założyli klub ale także w swoich szeregach mieli dużo ludzi mojżeszowego wyznania.
Po prostu historii nie zmienisz, niestety bądź stety... Co drugi mieszkaniec Łodzi ma długi garbaty nos... takie fakty.
Bardzo dużo ludzi nawet nie wie o swoich korzeniach żydowskich, bo rodzice bali się powiedzieć, bądź sami nie wiedzieli bo przodkowie ukrywali... a pewnie są tacy co są fanami jednej z drużyn i wyzywają się od Żydów... Bardzo dużo Polaków ma korzenie żydowskie a nawet o tym nie wie... najlepsze jest to, że znajdą się skini, którzy mają żydowskie pochodzenie ;)
PS. piszę to z perspektywy sympatyka ŁKSu i Cracovii.. także napisałem obiektywnie i powinni się ze mną zgodzić wszyscy zainteresowani.
Ostatnio zmieniony 09.04.2016, 20:15 przez CocoJambo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nie wiem skad sie bierze opinia ze Lks ma wiecej kibicow w Lodzi....nie ulega watpliwosci ze Lks stracil ostatnimi czasy wiecej terenow jak Radogoszcz Dabrowa Chojny ...uwazam rowniez ze Lks mial w ostatnim czasie chyba najlepszy moment aby cos w Lodzi zyskac ...i niestety dla nich chyba raczej to sie nie udalo...a co do walk na miescie ...to co sie teraz dzieje to jest nicosc ...jeszcze 9-8 lat temu walki byly co tydzien powroty z meczu to jedna wielka przygoda ...nie wiem czy te czasy wroca i nawet jezeli powroca derby to czy bedzie tak jak kiedys....
-
No ja się nie zgodzę , a tej drugiej części pozwolisz że nawet nie będę się silił komentować ....CocoJambo pisze:Dla mnie Łódź i Kraków są identyczne. ŁKS = Cracovia, Widzew = Wisła.
Slabe ultras na ŁKSie ? Nawet czerwoni przyznaja że zrobiliśmy progres w ostatnich latach . Owszem dobre kilka/kilkanaście lat temu różnica byla widoczna gołym okiem , ale teraz już poziom na tyle się wyrównał, że kto robi lepsze to już subiektywna ocena jednej lub drugiej strony . Szkoda że nie zauważa tego ktoś kto uwaza się za ŁKSiaka...
Ja też praktycznie od zawsze żyłem w przekonaniu że ŁKS najbliżej do Cracovii (zresztą opinie innych kibiców mnie w tym utwierdziły ) , ale nie ma co na siłę szukać podobieństw .
Twierdzenie że na Wiśle i RTSie są ZASADY , a u nas ich brak - jest mocno naciągnięte i conajmniej podejrzane ;)
Tak jak kwestia dopingu, wiadomo że nie jesteśmy tutaj jakimiś asami , a Widzew wyrobił sobie przez wiele lat opinie - ale nie zapominaj że były takie mecze gdzie doping był na topowym poziomie . Wiadomo że my mieliśmy Galerę na którą przychodzili wszyscy kibole ( ultrasi , fanatycy , malolaci , chuligani itd ) , natomiast pod Zegar na Widzewie przychodzili w większość ci z zajawka na doping.
Pod wzgledem organizacyjnym przyznaje rację - u czerwonych to zawsze lepiej wyglądało . I pewnie dlatego taka różnica np w dopingu , wyjazdach itp. U nas zawsze było dużo leni którym czegoś się nie chciało zrobic - isc na mecz, spiewac , jechac na wyjazd , i tak samo zawsze byly osoby ktore chętnie by pobili jakiś czerwonych , albo najebani krecili doping jak na Derbach , ale nie mecz iść to nie za bardzo...
Zgierska - te czasy na 99 procent już niestety nie powrócą , no chyba że wydarzy się cud...
PATO 1908 GANG
-
Internet zmienił wszystko... Starsze pokolenia, brak nowego młodego...
-
Coco Jumbo jakby przeczytać te wszystkie 10 postów jakie zes skrobnal to można się naprawdę zastanowić o co Ci chodzi , i co za haczyk ukrywasz. Zastanów się nad sobą ;)
PATO 1908 GANG
-
Lubię ciekawostki no i jestem pojebany, także wiesz... ;) Ja po prostu myślę troszkę inaczej niż typowy cebulak :)
-
I jesteś niby za ŁKSem , a pytasz jaka sytuacja w Zgierzu , i komu kibicował Ostr ?? Pisząc jeszcze w poście że niedawno byles 1 raz w Łodzi ?? No faktycznie coś musi być na rzeczy w tym co teraz napisales ;)
Ciao bambino ...
Ciao bambino ...
PATO 1908 GANG
-
Moglbys racjonalnie wytlumaczyc dlaczego mialoby Cie to dziwic?CocoJambo pisze:Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
Piszesz procentowo o ilosci fanow w tym miescie?bezimienny1312 pisze: Piotrków - 95 do 5 dla ŁKS
Niezle musialoby byc tych przerzutow. Jesli wierzyc Tobie, praktycznie kazdy kto byl Widzewiakiem stal sie Lksiakiem. Przed przejeciem tego miasta nikt nie jezdzil (nie mowie ze w ogole) w zorganizowanej grupie, nie bylo flagi ani zadnego(!) gadzetu. W sumie
sumie ich terazniejsze liczby u siebie czy na wyjazdach, to padaka.
Powracajac do Twojej statystyki, to powiem Ci, ze na 100% Widzewiakow jest wiecej w Piotrkowie. Jakosciowo slabiej ale Widzew wciaz cieszy sie wiekszym zaintresowaniem.
-
Powiedziałem, że jestem sympatykiem.... Ja sympatyzuję a nie kibicuje.. ja lubię ŁKS ze względu na historię, sukcesy, barwy i miasto. Nie jestem żadnym fanatykiem, kibicem... ciekawi mnie łódzka scena i tyle.
-
To gdzie mieszkasz że pytasz o podstawy?CocoJambo pisze:Powiedziałem, że jestem sympatykiem.... Ja sympatyzuję a nie kibicuje.. ja lubię ŁKS ze względu na historię, sukcesy, barwy i miasto. Nie jestem żadnym fanatykiem, kibicem... ciekawi mnie łódzka scena i tyle.
-
hmm... logiczne? Widzewowi kibicują ludzie tylko z Widzewa... reprezentują swoja dzielnicę.NoMatterWhat pisze:CocoJambo pisze:Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
reszta miasta reprezentuje ŁKS bo mieszkają w Łodzi i nie mieszkają na Widzewie...
-
Pomorze.Red power pisze:To gdzie mieszkasz że pytasz o podstawy?CocoJambo pisze:Powiedziałem, że jestem sympatykiem.... Ja sympatyzuję a nie kibicuje.. ja lubię ŁKS ze względu na historię, sukcesy, barwy i miasto. Nie jestem żadnym fanatykiem, kibicem... ciekawi mnie łódzka scena i tyle.
-
Intor czy to ty?CocoJambo pisze:hmm... logiczne? Widzewowi kibicują ludzie tylko z Widzewa... reprezentują swoja dzielnicę.NoMatterWhat pisze:CocoJambo pisze:Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
reszta miasta reprezentuje ŁKS bo mieszkają w Łodzi i nie mieszkają na Widzewie...
-
zdaje sobie sprawe ze pewne klimaty juz nie wroca dlatego jak czytam wypociny kto zamalowal graf lub kto ma jaki profil na fb to rece opadaja...trzeba jasno dac do zrozumienia ze dzieki temu ze mamy taki klimat w naszym miescie wszystkie aspekty kibicowskie sa na dobrym poziomie...miejmy nadzieje ze budowa od nowa klubow bedzie sie pozytywnie rozwijac bo to bedzie z korzyscia dla wszystkich a czas pokaze kto ma wiekszy potencjal...
-
Koko piszesz tak jakby Lodz i Widzew to byly dwie rozne miejscowosci.
I rzeczywiscie, jak sam twierdzisz, jestes pojebany, ze sympatyzujesz LKSowi ze wzgledu na jego historie ;)
Bez urazy
I rzeczywiscie, jak sam twierdzisz, jestes pojebany, ze sympatyzujesz LKSowi ze wzgledu na jego historie ;)
Bez urazy
-
Coco due rabin, za Legią jest :)
-= Kobiety sa z Wenus, faceci z Marsa a kibice z Młyna. =-
-
Większy potencjał ma Widzew bo ma więcej kibiców.To wydaje sie proste.Z drugiej stront weźmy przyklad Legii... Trans Ruchu wali w sedno.Taka prawda.Nie moge tego zrozumieć.Może potrzebny im wróg z prawdziwego zdarzenia?zgierska pisze:zdaje sobie sprawe ze pewne klimaty juz nie wroca dlatego jak czytam wypociny kto zamalowal graf lub kto ma jaki profil na fb to rece opadaja...trzeba jasno dac do zrozumienia ze dzieki temu ze mamy taki klimat w naszym miescie wszystkie aspekty kibicowskie sa na dobrym poziomie...miejmy nadzieje ze budowa od nowa klubow bedzie sie pozytywnie rozwijac bo to bedzie z korzyscia dla wszystkich a czas pokaze kto ma wiekszy potencjal...
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Widać nikt tutaj nie ma zbyt dużo dystansu do życia, wyluzujcie :)
PS. Nie jestem fanatykiem żadnej drużyny.
-
Mógłby ktoś opisac Łeczyce .Jest tam jakiś podział na Górnik i Widzew ,bo kiedyś Łeczyca była fan klubem Widzewa.
-
Na moje oko to masz 15 lat.Walisz pytania z d*** i o dziwo ktos Ci odpowiada.Z nudów chybaCocoJambo pisze:Widać nikt tutaj nie ma zbyt dużo dystansu do życia, wyluzujcie :)
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Jeszcze parę lat i Łódź się wyludni... przez 5 lat 40 tysięcy ludzi uciekło... za parę lat nie bd miał kto chodzić na mecze.
-
Jeszcze pare lat i bedziesz mial osiemnastke ... moze wtedy informacje na temat emigracji zarbkowej z miasta Łodzi bedziesz czytac.z wieksza uwaga i co wazniejsze .... nauczysz sie czytac ze zrozumieniem :-)

-
Okej, dziękuje za radę! Może skorzystam :) Przydałoby mi się, tak wiem!1925 pisze:Jeszcze pare lat i bedziesz mial osiemnastke ... moze wtedy informacje na temat emigracji zarbkowej z miasta Łodzi bedziesz czytac.z wieksza uwaga i co wazniejsze .... nauczysz sie czytac ze zrozumieniem :-)
-
A propos emigracji z miasta Łodzi.
sytuacja ze Stavanger w Norwegii, koniec marca 2016, malowanie typowego norweskiego drewnianego domku, coś a la polski blok. Przyjeżdża nowy kolo, rudy z butami z frędzlami, zdejmuje kurtalę i baaaam: czerwona koszulka z napisem o jakiejś tam pierdzewskiej szarańczy. Pada stanowcze pytanie, jesteś z żydzewa?! Co?! Pada odpowiedź. Nie, jestem ze Skierniewic, i nie wiem co tam jest napisane, ale kuzyn z Rawy dał mi tą koszulkę i powiedział abym godnie w Norwegii reprezentował swoje miasto. Od siebie dodam, że 5 minut wcześniej kolo woził się, że jest z Łodzi. Takich pierdzewskich zonków bez liku w kraju Wikingów. jak np. kolo na lotnisku, w koszulce pierdzewa, zdejmujący tą koszulkę na szybko w kiblu na widok koszulki Zawiszy wśród oczekujących. Kłóćcie się ze mną pierdzwiacy, ale wasz internetowy świat jest diametralnie różny od tego w rzeczywistości, przynajmniej zagranicą.
Tak, że imigracja imigracją, a podawanie się za kim i skąd to druga sprawa.
sytuacja ze Stavanger w Norwegii, koniec marca 2016, malowanie typowego norweskiego drewnianego domku, coś a la polski blok. Przyjeżdża nowy kolo, rudy z butami z frędzlami, zdejmuje kurtalę i baaaam: czerwona koszulka z napisem o jakiejś tam pierdzewskiej szarańczy. Pada stanowcze pytanie, jesteś z żydzewa?! Co?! Pada odpowiedź. Nie, jestem ze Skierniewic, i nie wiem co tam jest napisane, ale kuzyn z Rawy dał mi tą koszulkę i powiedział abym godnie w Norwegii reprezentował swoje miasto. Od siebie dodam, że 5 minut wcześniej kolo woził się, że jest z Łodzi. Takich pierdzewskich zonków bez liku w kraju Wikingów. jak np. kolo na lotnisku, w koszulce pierdzewa, zdejmujący tą koszulkę na szybko w kiblu na widok koszulki Zawiszy wśród oczekujących. Kłóćcie się ze mną pierdzwiacy, ale wasz internetowy świat jest diametralnie różny od tego w rzeczywistości, przynajmniej zagranicą.
Tak, że imigracja imigracją, a podawanie się za kim i skąd to druga sprawa.
-
I co w związku z tym ??. Chciałeś się pochwalić że masz robotę w Norwegii przy malowaniu domków ??

-
Opisze mi ktoś tą Łeczyce ?
-
a tymczasem ok. 300 osób z Widzewa wspiera Ruch na ich wyjeździe do Gdańska
-
Jest Widzew i jest Górnik, obie ekipy neutralne w stosunku do siebie. I tyle.
-
Stasiu, to ty byłeś tym rudym, czy tym szybkim na lotnisku? Nie powiem, że sorry, bo drugi raz też będziesz czyścił farbę tą swoją czerwoną, wyrywną koszulką. Robota w NO jak robota, nie ma się czego wstydzić. Twoje pierdzewskie ziomki się za nią by pozabijały, ale kumam, że chciałeś mi dogryźć, więc wygrałeś.stachuzrdg pisze:I co w związku z tym ??. Chciałeś się pochwalić że masz robotę w Norwegii przy malowaniu domków ??
-
Chcialbym wiedziec i pewnie nie tylko ja .... co twoje posty wnosza do tego tematu ....? Bezsensowna napinke ?? Super .... co ona ma na celu ? Smialo odpowiedz !ted.turner pisze:Stasiu, to ty byłeś tym rudym, czy tym szybkim na lotnisku? Nie powiem, że sorry, bo drugi raz też będziesz czyścił farbę tą swoją czerwoną, wyrywną koszulką. Robota w NO jak robota, nie ma się czego wstydzić. Twoje pierdzewskie ziomki się za nią by pozabijały, ale kumam, że chciałeś mi dogryźć, więc wygrałeś.stachuzrdg pisze:I co w związku z tym ??. Chciałeś się pochwalić że masz robotę w Norwegii przy malowaniu domków ??

-
Żydzi & Ślązacy - jaki mix :D przynajmniej macie podobne języki do niemieckiego jidysz i ślONski, dogadujecie się ;)Fanatycy Widzewa pisze:a tymczasem ok. 300 osób z Widzewa wspiera Ruch na ich wyjeździe do Gdańska
-
Było bardzo fajnie i śmiesznie, a teraz idź już sobie.Żydzi & Ślązacy - jaki mix :D przynajmniej macie podobne języki do niemieckiego jidysz i ślONski, dogadujecie się ;)
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
ted.turner a przy świnkach też robiłeś?Skoro pracowałeś przy malowaniu domów to i w zagrodach się narobiłeś.Polacy w Stavanger i okolicach są tam tylko od sprzątania,malowania i od wynoszenia gówna z obory.Bo trzeba tu wszystkich uświadomić że owe miasto jest wielkości Pabianic.Z racji że nasza firma miała tam szkolenia bywałem swego czasu ze 3 razy w ciągu roku.99% Polaków tam pracujących to życiowi nieudacznicy nie dający cobie rady w kraju taka oto jest ta twoja "zagranica".
-
W ogóle co za z****** porównania tego wynalazka teda.turnera - spotkał (albo i nie spotkał) gapy w koszulkach Widzewa i się spuszcza.
Następnym razem trafi w kiblu na lotnisku na niewłaściwą osobę i raz, że to on będzie ściągał koszulkę, a dwa, będzie tak jak z tym biednym eŁKSiakiem w Madrycie.
Następnym razem trafi w kiblu na lotnisku na niewłaściwą osobę i raz, że to on będzie ściągał koszulkę, a dwa, będzie tak jak z tym biednym eŁKSiakiem w Madrycie.
-
Dobrze uświadamiasz, bo kto w Polsce wie, że Pabianicach żyje 120 tysięcy ludzi, tak jak w Stavanger.Wasteland pisze:ted.turner a przy świnkach też robiłeś?Skoro pracowałeś przy malowaniu domów to i w zagrodach się narobiłeś.Polacy w Stavanger i okolicach są tam tylko od sprzątania,malowania i od wynoszenia gówna z obory.Bo trzeba tu wszystkich uświadomić że owe miasto jest wielkości Pabianic.Z racji że nasza firma miała tam szkolenia bywałem swego czasu ze 3 razy w ciągu roku.99% Polaków tam pracujących to życiowi nieudacznicy nie dający cobie rady w kraju taka oto jest ta twoja "zagranica".
Czyli definitywnie stwierdzasz, że 99% twoich pierdzewskich ziomeczków z Raw, Skierniewic, Łęczyc i skąd wy tam jeszcze tu za robotą przyjeżdżacie, to życiowi nieudacznicy? Nieładnie tak obrażać i to swoich! Mogą się poczuć obrażeni i co będzie jak przestaną być wierni wielkiemu pierdzewowi? Nie tylko Kutno wam wtedy padnie.
Tak jeszcze słowo co do roboty na obczyźnie i wynoszenia gówien z obory. Nawet nie komentuje, że twoje pierdzewskie ziomy za tydzień takiej roboty dostają tam tyle co ty w 3 miesiące w 'waszej ' firmie. Druga sprawa co to za firma, że wysyła jakiegoś piegusa do Norwegii szkolić się z wynoszenia gówna z obory? U Cacka robisz?
Co do wyśmiewania się z Polaków na obczyźnie, oczywiście w tym momencie serdecznie pozdrawiasz London 100% Widzew i Czerwoną Irlandię. Nieudacznicy życiowi sprzątają, malują, budują i gówna wynoszą, no ale piegus Wasteland ma pracę w Polsce i 3 konta na kibicach hahaha Jak pięknie jebnąć sobie strzała w kolano.
-
Widzisz żydku nikt tu nawet nie stwierdził ze tam jacyś Widzewiacy są nawet ty w swojej bajce pisałeś tylko o jednej osobie.Tak więc wynika z tego że obory Stavanger 99%Łks:)A pokaż no pejsie gdzie to ja się naśmiewałem z Polaków na obczyźnie?Jest różnica między rodakami jadącymi do pracy a niedorozwiniętymi burakami po podstawówce malującymi domy w Norwegii.Tak więc "będący w delegacji" sam sobie w kolano strzeliłeś.
-
Ted turner W********** z tego tematu z tymi swoim niedojebanymi rozkminami.
-
Na bank Red power(swoją drogą tylko debil mógł się tak nazwać) i reszta czerwonej zarazy na tym forum zgłosiła do admina Ted turnera.Tego żydowskiego charakteru nic nie zmieni,w tym czują się najlepiej.No i lubią czasami pojechać do braci moskali "zabawić "sie ,niezależnie od tego co w ich żydowskim slangu oznacza to słowo.
-
Przygłupów jak widać banują,więc uważaj bo następny możesz być ty kmiocie.
-
ej czy to prawda ze Widzew ma 3x taki budzet jak ŁKS, a na Unii poza pejsoszwalnia nie ma nikogo kto ma luzne 5 zlotych. Czy to jest jakis argument co do zyciowego nieudacznictwa :) ?