Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
AAA, i jeszcze chciałem dodać, że Podział kibicowski Łodzi przypomina mi bardzo Kraków.
ŁKS dominuje w samym mieście Łodzi tak jak Cracovia w Krakowie. Za to u Widzewa i Wisły dominują bardzo dobre FC, pobliskie miasta.
ŁKS dominuje w samym mieście Łodzi tak jak Cracovia w Krakowie. Za to u Widzewa i Wisły dominują bardzo dobre FC, pobliskie miasta.
-
Ja twoich rodziców nie obrażam i liczę na to samo frajerze.adwokat pisze:Red pedalow to szukaj u rodziców ,synu dwoch cwelow a westland pisałem ci wcześniej ,cały dzień nic się nie działo to frajerze skończyles szkołę i spioles poslady na temat twojego zgwalconego przez ruskich kolegę i frajerze rozpoczolestemat ,a teraz czerwone ścierwa zaczynają show
Zapytaj ojca co może oznaczać to że piszesz ciągle o ruchaniu w dupsko?Może ci wytłumaczy i pierdolnie w głowę na opamiętanie.
-
Adwokat żydowska szmato przypomnę jedynie wszystkim tu zaglądającym że to ty pedałku nie wiedziałeś nawet o flagach jakie wam Lech podprowadził czy o replice flagi cc jaką przez lata wieszaliście.Na mecze nie chodzisz i twierdzisz żeś taki wiekowy kibol,stary wyjadacz.Popełniając błędy w pisowni(oki nie twój ojczysty język)pokazałeś wszystkim że masz góra 16lat i ty masz czelność pisać o jakimś szow?
-
Westlandzik czy na ci o jakiś flagach pisałem , czyli jak na meczu wczoraj niebyłem to h** nie kibol zemnie , Delegacja ogarniasz co to jest ?
-
Te Coco Jambo to idź jeszcze raz na spacer po Łodzi ze szczególnym naciskiem na śródmieście które rozpoczyna się po stronie zachodniej od Zachodniej - Kościuszki a kończy po stronie wschodniej na Konstytucyjnej. Piotrkowska jest 300 metrów od granicy z najmocniejszą dzielnicą ŁKS-u ( Polesiem ) tak więc nie dziwota że tam rodowitych łatwiej spotkać niż na Kilińskiego , Pomorskiej czy Narutowicza.
ps bez napinki n napisałem jak ja to widzę
ps bez napinki n napisałem jak ja to widzę

-
Bnowak, adwokat, herman, czrwony rabin, kolejnynick, coco jumbo = ene due rabe.
Znudzone, bananowe, bogate, najrodowite z jadowitych, dziecko.
-= Kobiety sa z Wenus, faceci z Marsa a kibice z Młyna. =-
-
Czerwone zarazy budzą sie ze snu , zaczyna sie wysyp podludzi , smierć wam jak temu w lesie nara
-
Adwokat żydowska szmato przypomnę jedynie wszystkim tu zaglądającym że to ty pedałku nie wiedziałeś nawet o flagach jakie wam Lech podprowadził czy o replice flagi cc jaką przez lata wieszaliście.Na mecze nie chodzisz i twierdzisz żeś taki wiekowy kibol,stary wyjadacz.Popełniając błędy w pisowni(oki nie twój ojczysty język)pokazałeś wszystkim że masz góra 16lat.Na post o waszych flagach go góry kołami adwokat odpowiada..
"Postautor: adwokat » 31.03.2016, 15:44
Mozesz nas oświecić
adwokat
Rejestracja: 27.11.2015, 13:32"Mam dalej cię żydku ośmieszać.A na delegację to ty możesz jeździć do Madrytu wystawiać dupsko jak twój kolega.
Mozesz nas oświecić
adwokat
Rejestracja: 27.11.2015, 13:32"Mam dalej cię żydku ośmieszać.A na delegację to ty możesz jeździć do Madrytu wystawiać dupsko jak twój kolega.
-
Taa a ja mam długie kręcone zęby........Witam, pare dni temu byłem pierwszy raz w Łodzi. Chciałem poczuć łódzki klimat.
Także zrobiłem niezłego tripa z buta począwszy od Bałut, po Śródmieście, Polesie, Widzew i Górną.
Interesował mnie oprócz zabytkowej części Łodzi także klimat kibicowski miasta.
Zauważyłem po graffiti, wrzutach, gości w smyczach, koszulkach, że Bałuty 50/50. Zachodnie Bałuty ŁKS, Wschodnie Widzew.
Śródmieście 100% ŁKS, graffiti, wrzuty, także paru gości w koszulkach, smyczach ŁKS chodzących po Piotrkowskiej. Zaskoczyła mnie dominacja ŁKSu na Śródmieściu, bo z tego słyszałem/czytałem to Widzew ma coś tam do powiedzenia a z obserwacji zauważyłem mega-dominację ŁKSu! mogę się mylić!
Polesie 100% ŁKS
Widzew 100% RTS
Górna 50/50 - Zachodnia część ŁKS, RTS Wschód.
PS. bez napinki, napisałem obiektywnie, tak jak to widziałem.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
Przeczytaj pecie cała wasza napinke i dopiero kozacz , przecierz kazdy normalny wie jakie Lech zajebał nam fany wiec o h** ci chodzi cymbale ? Wantex zabolalo ? to dobrze bo miało , moze to ty jechałeś w tym samochodzie do którego nie wsiadł ziomek i sie biedota przekręciła , oooooooo jak nam biedaka szkoda ze za takie honorowe ludziska sie przekręcił fajtłapa heheh
-
Mozesz nas oświecić
adwokat
Mozesz nas oświecić
adwokat
-
Pokazujesz tylko jak duże masz kompleksy myśląc że wszyscy co tutaj się wpisują z ŁKSu to ja , i jak dużo złego wam pedaly wyrzadzilem w jebanym śmiesznym internecie samym tym co pisalem. Zyliscie moja osoba od początku jak zacząłem tu pisać to 3/4 waszych ripost odnosiło się tylko i wyłącznie do mojej osoby.widzewiak_z_gor pisze:Bnowak, adwokat, herman, czrwony rabin, kolejnynick, coco jumbo = ene due rabe.
Ktoś z ŁKSu nie może żyć bez tego tematu ? Żyje internetem it p ? Spojrzcie na siebie, bo to wy macie cala czerwna armie jebanych internetowych pizdeczek i pedalow ktora na każdy wpis kogoś z ŁKSu reaguje atakiem ze wszystkich stron . Takie taktyki jakie tu stosujecie , stosowaliscie ,podawanie się za nas , wpisywanie się tu byle robić nam lipe - niby jako ŁKSiacy itp , i jaka uwagę do tego tematu przykładacie , do tego co jest wypisywane w internecie i co sami wypisujecie - to niejednemu normalnemu gościowi by się oczy otworzyly jaką bandą c**** jesteście . Tak samo jak fakt że w większości to nie piszą od was jakieś gnojki ani lamusy , tylko osoby uważane raczej za kumate . Internet to po prostu wasza zajawka i miejsce gdzie chcecie propagować ten wielki i największy Widzew , a nam ujmować ...
Próbowałem walczyć z tą wasza propaganda jebaną sam, ale póki co muszę się poddać , bo już mi się nie chce . Jak widzieliscie , normalne osoby przestaly tu pisac wogole , pozostawiajac mi glos . Widać jak reagowaliscie k**** i jak reagujecie na pewne niewygodne dla was fakty. Co lepsze tak samo boli was kiedy merytorycznie pisalem nawet o nas samych , i o naszym podejściu do różnych spraw . NASZYM a nie moim. To też daje wiele do myślenia , ze robiliscie wszystko żeby takie rozkminki nawet na nasz temat (co waszego pierdzewa nie dotyczyl w zaden sposob) - r******* w zarodku i nikt się nie skapnal co jest pisane.
Droga wolna Bawcie się dalej tutaj internetowa bando czerwonych frajerów i siejcie propagandę w którą nawet sami nie wierzycie ...
PATO 1908 GANG
-
Tak. Kolejny nick, bnowak, adwokat, ene due rabe, pato1908gang, hahaha - czyli jedna i ta sama osoba, a raczej zwykłe ścierwo z pomiotu pedałów :)Kolejny nick pisze:Ktoś z ŁKSu nie może żyć bez tego tematu ? Żyje internetem it p ?
-
SMIERC NASTEPNEJ ZYDZEWSKIEJ KORWIE
-
Merytorycznie rzecz ujmując który to już raz obiecujesz, pewnie znowu z mordy cholewe zrobisz, ale jakby co to zabierz ze sobą tego z wodogłowiem adwokata i reszte rycerzy wiosny i będzie git.Próbowałem walczyć z tą wasza propaganda jebaną sam, ale póki co muszę się poddać , bo już mi się nie chce .
Pamiętasz żydowski adwokacie jak twoi koledzy płakali w karetce ty możesz być następny pamiętaj k****.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
Ogarnijcie sie wszyscy i niech ten temat przestanie juz wyglądać jak pyskówka paru niedowartościowanych nastolatków. nie karmić trolli i moze sie troche uspokoi...
-
Kaziu nie głupio gada ,może wcześniej kilka razy się nie popisał,ale mieszkanie na peryferiach nie czyni go krasomówcą .Tak czy inaczej dołączam się do apelu Kazia.Czas się ogarnąć.
-
Rabin nie odpierdalaj ,pisz dalej.Musze ci przyznac ze czytam twoje wywody z ciekawoscia I w zasadzie to piszesz nawet ciekawe rzeczy tylko troche za bardzo zakladasz rajtuzy I odnosze wrazenie ze nie trzymasz cisnienia.Zluzuj troszke badki,nie ublizaj tak perfidnie I kontynuluj swoja misje.Ja tak zaczepnie bez wiekszych zlosliwosci zapytam dlaczego do Swicia na Zetke pojechaliscie w 20 Wloclawka a Leszka we wtorek wspomogliscie w 50 kapeli,troche to dla m,nie kulawo wyglada,ciekaw jestem twojej opini.
-
Od jakiegoś czasu ten temat osiągnął takie dno, że aż rzygać się chce. Na prawdę czujecie się mocniejsi jak pociśniecie przeciwnika dziecinną wiązanką na kibice.net? "aaa wy to jesteście k**** jebane, zasrane" "a nie bo wy to samo i do tego jeszcze wasza stara". Na prawdę? Jak nie macie nic sensownego do powiedzenia to na prawdę nie piszcie. Nikt nie będzie nigdy obiektywny, propaganda zawsze będzie robiona z obu stron, ale można zachować chociaż resztki normalności, co jeszcze do niedawna się udawało.
P.S. Piszcie tak dalej, że Śródmieście czy Bałuty to czy tamto, że bez policji to przy każdej następnej zbiórce już będzie z policją, już będą wszyscy nagrywani i spisywani. Ja rozumiem, że perspektywa tego, że wie się coś więcej niż inni jest ekscytująca no ale na prawdę część rzeczy lepiej zachować dla siebie.
Z fartem dla obu stron.
P.S. Piszcie tak dalej, że Śródmieście czy Bałuty to czy tamto, że bez policji to przy każdej następnej zbiórce już będzie z policją, już będą wszyscy nagrywani i spisywani. Ja rozumiem, że perspektywa tego, że wie się coś więcej niż inni jest ekscytująca no ale na prawdę część rzeczy lepiej zachować dla siebie.
Z fartem dla obu stron.
-
tyczyło się to do Tobie podobnych, wiec moze zamiast tutaj powinienes napisac to sobie nad monitorem, zeby Cie znów nie kusiła napinka na forum :)myjster pisze:Kaziu nie głupio gada ,może wcześniej kilka razy się nie popisał,ale mieszkanie na peryferiach nie czyni go krasomówcą .Tak czy inaczej dołączam się do apelu Kazia.Czas się ogarnąć.
-
Nie pierwszy raz LKS wspomaga lepiej swojego ukladowicza niz zgode.
Rok temu na pucharze w Warszawie rowniez to potwierdzili.
Przy ich ukladzie z Lechem, zgody z Resovia i Tychami to fikcja, w kontekscie wspierania na meczach.
Przy ich ukladzie z Lechem, zgody z Resovia i Tychami to fikcja, w kontekscie wspierania na meczach.
-
mms pisze: Tak. Kolejny nick, bnowak, adwokat, ene due rabe, pato1908gang, hahaha - czyli jedna i ta sama osoba, ....:)
Przecież te nicki są wasze zydzewiaki. Nikt nie zwrócił uwagi czemu napierdalają tu same obelgi w stu procentach , i nie są usuwani przez zydzewiaków ?
To co piszą musi być więc dla czerwonych bardzo wygodne , albo prędzej są to oni sami .
PATO 1908 GANG
-
kazdy wie jak sie nazywaly konta z których pisalem i w wiekszosci od dawna sa przez was zablokowane , a pisalem merytorycznie unikalem takich jednozdaniowych pierdow jak mms czy inne wastelandy .
Wiekszosc czasu poswiecaliscie mojej osobie, część z was mi nawet groziła przez internet jebane internetowe ciule :D , i xo jakis czas jakies k******* sie prują vide PanTuNieStal kilka linijek wyzej . ... ale c*** z tym bo ważniejsze jest za co ...
Bo zawsze reagowalem i prostowalem tych smieci jak zaczynali wpierdalac nos w nieswoje . Zazwyczaj dawalem argumenty na ktore ciezko odpowiedziec , wiec jak już sobie nie mogli poradzić to leciał ban , a cały temat zostawał przez nich chytrze rozpierdalany ...
Rzadko kiedy dawałem się wam sprowokować do pisania samych inwektyw. Odnosilem się normalnie w miarę , chyba że tak mnie sprowokowaliscie kurwiszony że miarka się przebrała . I szło parę grubych pocisków , i o dziwo kolejny ban :))))
I tak od x czasu , czerwona armia propagandy zydzewa jeszcze niejednego zaskoczy ;)
Serce miasta
Dzięki za troskę koleżanko , ale decyzję jednak pozostawie sobie ...
Wiekszosc czasu poswiecaliscie mojej osobie, część z was mi nawet groziła przez internet jebane internetowe ciule :D , i xo jakis czas jakies k******* sie prują vide PanTuNieStal kilka linijek wyzej . ... ale c*** z tym bo ważniejsze jest za co ...
Bo zawsze reagowalem i prostowalem tych smieci jak zaczynali wpierdalac nos w nieswoje . Zazwyczaj dawalem argumenty na ktore ciezko odpowiedziec , wiec jak już sobie nie mogli poradzić to leciał ban , a cały temat zostawał przez nich chytrze rozpierdalany ...
Rzadko kiedy dawałem się wam sprowokować do pisania samych inwektyw. Odnosilem się normalnie w miarę , chyba że tak mnie sprowokowaliscie kurwiszony że miarka się przebrała . I szło parę grubych pocisków , i o dziwo kolejny ban :))))
I tak od x czasu , czerwona armia propagandy zydzewa jeszcze niejednego zaskoczy ;)
Serce miasta
Dzięki za troskę koleżanko , ale decyzję jednak pozostawie sobie ...
PATO 1908 GANG
-
NoMatterWhat pisze:Nie pierwszy raz LKS wspomaga lepiej swojego ukladowicza niz zgode.
INTERNETOWY CZERWONY FRONT W NATARCIU
UWAGA CHOWAC SIE ;))))))
PATO 1908 GANG
-
Tak jak myślałem z gęby szmata, no i oczywiście jakże merytoryczna odpowiedź.NTERNETOWY CZERWONY FRONT W NATARCIU
UWAGA CHOWAC SIE ;))))))

-
O zgodę z Zetką to nie musicie się martwić , co do Lecha to nawet naszej liczby nie znacie więc po c*** wchodzić w polemikę z Wami.
-
Rabin już nawet do tematu góRny Śląsk się wpierdolił ze swoim rozkminami.Za chwile w temacie krakowskim i warszawskim bedzie.
"W drugiej połowie 1908 r. Henryk Lubawski, Jerzy Hirszberg i Arnold Heiman założyli klub sportowy pod nazwą Łodzianka. Odrzucanie podań o rejestrację przesunęło legalizację statutu klubu, już pod nazwą Łódzki Klub Sportowy, do 1 stycznia 1909 r."
Kwestia pierwszych "stołków" a'ka pierwsi założyciele:
Arnold Heiman urodzony jako Abram Heiman.
Jerzy Hirszberg
Fajwel Markus Wassercug.(niby zarejestrował ŁKS, niestety tego nie mógł zrobić ponieważ nie miał jeszcze 21 lat...)
Po pierwszym zebraniu:
Przewodniczący: Winter Ryszard
Towarzyszący przewodniczącemu: Wassercug Fajwel
Kasjer: Hejman Abram
Pomocnik kasjera: Heiman Zygmunt (brat Abrama)
Sekretarz: Szwarc Jakób
Pomocnik sekretarza: Kawe Aleksander
Członkowie zarządu:
Goszczyński Józef
Nowacki Aleksander
Montag Józef
Członkowie komisji rewizyjnej:
Blum Leon
Winter Rafał
Kawe Aleksander
Gospodarz lokalu:
Kaszner Robert
Napisałem to odnośnie na wasze posty jadące od żydów a historia mówi co innego.Zresztą jak sam napisałeś jesteś dumni ze swojej historii takze mysle ze akceptujecie to kto założył wasz klub i jesteście z tego dumni.i czemu zakłamujecie że powstał w 1908 roku skoro powstał rok później?Kolejny nick pisze:;) oczywiście to nie widzewiacy tutaj się dopierdalaja do wszystkiego i to nie oni żyją internetem ...Zydki Łódź już nie jest wasza i nigdy nie będzie!!!Rodowite żydki możecie się dopierdalać do wszystkiego ale Widzew robi swoje i ma wyjebane na wasze rozkminy!!!! Rabe nie żyj tym internetem parchata k****!!!
Musicie opracować nowe taktyki i pozmieniac loginy , bo kolejny raz tylko pokazujecie jach jesteście głupi zydzewiaki ..
Jedyny plus, że jak ktoś to czyta - to naprawdę sam sobie wyrobi o Was zdanie .
Sory za wcinke w temat.
"W drugiej połowie 1908 r. Henryk Lubawski, Jerzy Hirszberg i Arnold Heiman założyli klub sportowy pod nazwą Łodzianka. Odrzucanie podań o rejestrację przesunęło legalizację statutu klubu, już pod nazwą Łódzki Klub Sportowy, do 1 stycznia 1909 r."
Jerzy Hirszberg
Fajwel Markus Wassercug.(niby zarejestrował ŁKS, niestety tego nie mógł zrobić ponieważ nie miał jeszcze 21 lat...)
Po pierwszym zebraniu:
Członkowie zarządu:
Goszczyński Józef
Nowacki Aleksander
Montag Józef
Blum Leon
Winter Rafał
Kawe Aleksander
Gospodarz lokalu:
Kaszner Robert
-
Poczytaj troszkę o historii innych polskich klubów to może ci się rozjaśni...Chociaż niestety wątpię...

-
Wystarczy, ze wiemy, ze wspieracie Lecha w kilkakrotnie wiekszych liczbach niz GKS T. i Resovie.ŁKS1908ŁKS pisze:O zgodę z Zetką to nie musicie się martwić , co do Lecha to nawet naszej liczby nie znacie więc po c*** wchodzić w polemikę z Wami.
-
7 kwietnia 2016r.

-
ja sie nigdzie nie wpierdalam tylko pokazuje jakie z was farmazoniary, jakie taktyki tu stosujecie internetowce i jak sie wpierdalacie we wszystko co was nie dotyczy. Jesli zaczniecie siac swoją propagande w tematach krk i wwa to tez tam was bede prostował frajerki.Red power pisze:Rabin już nawet do tematu góRny Śląsk się wpierdolił ze swoim rozkminami.Za chwile w temacie krakowskim i warszawskim bedzie.
Napisałem to odnośnie na wasze posty jadące od żydów a historia mówi co innego.Zresztą jak sam napisałeś jesteś dumni ze swojej historii takze mysle ze akceptujecie to kto założył wasz klub i jesteście z tego dumni.i czemu zakłamujecie że powstał w 1908 roku skoro powstał rok później?
Jerzy Hirszberg
Po pierwszym zebraniu:
Członkowie zarządu:
Goszczyński Józef
Nowacki Aleksander
Montag Józef
Blum Leon
Winter Rafał
Kawe Aleksander
Gospodarz lokalu:
Kaszner Robert
twoje kolejne wynurzenia i próba zakłamania nt wydarzeń sprzed ponad 100 lat i próbe dyskredytowania nas, w co jak wiecie wbijamy - skiwtuje ponizej moim cyctatem, ktorym tez wtedy wam odpowiedziałem. Do tego napewno sie nie odniesiesz, ale odpowiedz w takim razie jak siegasz znowu 100 lat wstecz - jakim prawem wy mozecie sie dopierdalac do naszej daty zalozenia, w sytuacji kiedy wy sie przykleiliscie do jakiegos innego tworu powstałego w 1910, a wasz Widzew powstał w 1922, i do tej daty sie od poczatku odnosiliscie. Dopiero za komuny w 1960 na potrzeby propagandy rodem z prl podpieliscie sie pod 1910 - zeby swietować 50 lecie klubu , ktory nie był waszym. Wypisz tez jak mozesz nazwiska ludzi ktore zakładały owy TMRF do ktorego sie odnosicie, zbyt dużo Polskich nazwisk tam nie było.
Nasza data powstania jest prawdziwa, i poczatek rejestracji był w 1908, przeciagnelo sie to do 1909 ale c*** w to, klub powstał juz w 1908...
i jeszcze jeden cytacik moj tez z rozmowy z Toba na ten temat:Oczywiascie że nie odcinamy sie od naszej historii, bo w porównaniu do waszej mamy sie czym chwalic , i mozemy z tego powodu czuć dume, boli was to że wbijamy w to co tam pierdolicie i nie macie wpływu swoim pierdoleniem na nas w żaden sposób, ani na to jak jestesmy postrzegani, bo idziemy własnym torem... A wyzywanie od Zydów, to w Łodzi po prostu swoista bardzo specyficzna obelga , nic więcej .....
Nasz klub nie jest typowo żydowski jak probujecie wkleić... nasz klub jest typowo Łodzki... a wasz Widzew wiadomo jaki jest , wlasciwie to c*** wie kto go zrobił, kiedy i po co ....
ŁKS powstał jako Polski klub , załozony przez Polaków , nie było wtedy problemu żeby zakładać kluby żydowskie, z zydowskimi nazwami. natomiast nas to nigdy nie dotyczyły bo byliscmy od zawsze Polskim klubem, z Polską nazwą, startowalismy w Polskich rozgrywkach i mielismy w składzie , zarządzie itp Polaków....
Natomiast przez to jak wygladała historia Łodzi i przez to że istniejecie w tym mieście od jakiegoś czasu - dostajecie równiez po głowie, i bardzo was to wkurwia i wkurwiało odkąd pamiętam. Sami macie jebane od całej Polskie od żydów , mieszkacie na rejonach gdzie kiedyś było Getto , a z okien waszych bloków widać zydowski cmentarz ... jestescie Żydzewem i juz c*** nic tego nie zmieni ;)
Jednocześnie nikt z nas nie zapomni że jestescie typowymi podmiejskimi burakami , i w tym miescie jesteście nowotworem , zarazą nakręconą tylko i wyłącznie sukcesem sportowym , jak TSP w Bielsku....
jak juz pisałem tu sto razy - nie obchodzi nas wasze pierdolenie Żydzdewiacy , i to was jeszcze bardziej wkurwia, że jestesmy dumni ze swojej historii, i zadnych kompleksów w tej materii nam nigdy nie wmówiliscie. W drugą strone my wam na bieżąco bardzo skutecznie wmowilismy kompleksy wzgledem wiesniaków , podmiejskich itp.Znacie historie naszego miasta czerwonoarmiści ???
W dobie najwiekszej waszej propagandy, gdzie chcieliście zerwać z waszym podmiejskim wizerunkiem, i pokazać jak to bardzo nie jesteście ''Łodzcy" , zrobiliscie na derbach oprawe ŁÓDZKOŚCI FANATYCY...
Proponuje wiec, zeby teraz postronni kibole z Polski napisali z czym im sie kojarzy Łodź, kilka określeń dotyczących naszego miasta, nie stricte klubów Piłkarskich - z czasów przeszłych i teraźniejszych ....
a pozniej zakłamane zakompleksione i zagubione czerwone dziewczynki mogą sobie znowu pierdolic o tym że ŁKS to typowo żydowski klub, że to banda meneli z Limanki , patologia , złodzieje itp ;)
Wasza interpetacja wydarzen sprzed 100 lat jest c**** warta, takie były realia i kazdy je zna, u was tez typowo Polskich nazwisk przy zakładaniu było mało.
Smieszne ze po raz kolejny nie majac o czym pisać wracacie do naszej historii, z ktorej jestesmy dumni i dopierdalacie sie do naszych zgód i układow ktore jak wiadomo tu sie nawet nie wpisują, a nas nie obchodzi co wy burki zakompleksione macie na ten temat do powiedzienia ...
PATO 1908 GANG
-
Jak was czy ciebie to nie interesuje to po co odpowiadasz na całą stronę odpowiedz?Dopóki będziesz pisał żydzew to dopóty będę pisał o waszej historii no chyba że chcecie to zakłamywać tak jak zakłamano w filmie 'cud purymowy'. To nie Widzew kojarzy się z żydami a Łks właśnie ale propaganda sprawiła co innego.
-
Fanatycy Widzewa pisze:7 kwietnia 2016r.
Oczywiście, dobrze, że w ogóle powstaje itp. Niestety, kurnik bez polotu - jak np. w Lubinie...
-
jak to jakie tatkyki rabin. 4-4-2 , trzy pięc osiem, zmasowany atak, na 'chaos' . jak cos pominalem niech ktos mnei poprawiKolejny nick pisze: ja sie nigdzie nie wpierdalam tylko pokazuje jakie z was farmazoniary, jakie taktyki tu stosujecie internetowce i jak sie wpierdalacie we wszystko co was nie dotyczy. Jesli zaczniecie siac swoją propagande w tematach krk i wwa to tez tam was bede prostował frajerki.
-
"Po odzyskaniu niepodległości pięciu z sześciu założycieli TMRF-u utworzyło w 1922 roku RTS Widzew. Byli to: Antoni Stanecki, Ludwik Rękowski, Józef Wojtczak, Jan Augustyniak, Wacław Gapiński."Kolejny nick pisze:Wypisz tez jak mozesz nazwiska ludzi ktore zakładały owy TMRF do ktorego sie odnosicie, zbyt dużo Polskich nazwisk tam nie było
To chyba niemieckie nazwiska albo rosyjskie? :D Mało tego, dodatkowo jednym z pierwszych prezesów był jeden z braci Malinowskich, (obaj byli Żołnierzami Wyklętymi).
Polskim klubem to wy chcielibyście być, a jesteście tylko żydowskimi pomiotami :) Wasi założyciele i prezes gniją na żydowskich cmentarzach, tacy z nich Polacy :DKolejny nick pisze:ŁKS powstał jako Polski klub , załozony przez Polaków , nie było wtedy problemu żeby zakładać kluby żydowskie, z zydowskimi nazwami. natomiast nas to nigdy nie dotyczyły bo byliscmy od zawsze Polskim klubem, z Polską nazwą, startowalismy w Polskich rozgrywkach i mielismy w składzie , zarządzie itp Polaków....
W obronie praw Żydów (i innych mniejszości narodowych) wystąpiła Cracovia popierana przez Pogoń Lwów i ŁKS Łódź.
Poczytaj sobie głąbie koszerny co to był paragraf aryjski, a później zabieraj głos.
-
ale z ciebie cwaniaczek , nazwiska zalozycieli ŁKS wypisujesz wszystkie ''nie Polskie'' nazwiska. Pomijacie fakty dla was niewygodne. Ze zakładali nas rowniez osoby z w pełni Polskimi nazwiskami..."Po odzyskaniu niepodległości pięciu z sześciu założycieli TMRF-u utworzyło w 1922 roku RTS Widzew. Byli to: Antoni Stanecki, Ludwik Rękowski, Józef Wojtczak, Jan Augustyniak, Wacław Gapiński."
Natomiast TMRF zakładały tylko osoby te powyzej napisane ;) ??
Manipulacja i propaganda niechaj wiecznie trwa.
Z materialow ogolnodostepnych, ponizej skan z wypisanymi osobami zaangazowanymi w powstanie TMRF , do ktorego nawiązał RTS Widzew, a prędzej do jego daty ząłozenia. Czemu nie wspomniałes ze całe zgromadzenie które dało początek temu klubowi zarządził pan Wejman ? Bo słabo brzmi.... :D :D ????
oj nieładnie sie wstydzic historii....
widze ze tego jeszcze nie widziales, a trzeba przyznac ciekawie wszystko opisane...
[link]
Polskie nazwiska ? Wejman,Liebiech, Ernest Kunt, Robert Adam, Leon Salomon i napewno wiele innych ktorzy tam nie zostali wspomniani ( brało udział ponad 50 członków w zakładaniu ) albo nie mozna sie doczytać ich nazwisk ( słaba jakosc...)
Co teraz wymyslisz ??
PATO 1908 GANG
-
a i zapomnialem o najwazniejszym.
Wg tego skanu na czele TMRF Widzew stanął wybrany w głosowaniu prezes o jakze Polsko brzmiązym nazwisku - Emil PETZL, czy tam PUTZL , ciezko sie rozczytać. Oczywiscie tez typowo Polskie nazwisko, jakich przeciez w Łodzi w tamtych czasach była cała masa ;) Tez sie jego wstydzisz jak widać pomijając go całkiem , a to przykre bo to byl 1 wasz prezes ( wg tego historycznego dokumentu).
I nam zarzucacie ze ktos groby pielegnuje zalozycieli, i ze to powód do wstydu ?? - a wy sie nawet do swoich k******* nie przynajecie ....
oczywiscie tak ,wiem, wy nie macie kompleksow ani nic z tych rzeczy, w swojej propagandzie po raz kolejny sie gubicie i c*** wie co jesscze wymyslicie , duzo to wam juz na szczescie nie zostało
Wg tego skanu na czele TMRF Widzew stanął wybrany w głosowaniu prezes o jakze Polsko brzmiązym nazwisku - Emil PETZL, czy tam PUTZL , ciezko sie rozczytać. Oczywiscie tez typowo Polskie nazwisko, jakich przeciez w Łodzi w tamtych czasach była cała masa ;) Tez sie jego wstydzisz jak widać pomijając go całkiem , a to przykre bo to byl 1 wasz prezes ( wg tego historycznego dokumentu).
I nam zarzucacie ze ktos groby pielegnuje zalozycieli, i ze to powód do wstydu ?? - a wy sie nawet do swoich k******* nie przynajecie ....
oczywiscie tak ,wiem, wy nie macie kompleksow ani nic z tych rzeczy, w swojej propagandzie po raz kolejny sie gubicie i c*** wie co jesscze wymyslicie , duzo to wam juz na szczescie nie zostało
PATO 1908 GANG
-
''Widzew Łódź jest stulatkiem i nie ma w tym temacie żadnych wątpliwości. Potwierdza to bardzo dużo źródeł, w tym wiele artykułów prasowych. Na przykład jeden pochodzi z dodatku „Kuriera Łódzkiego”, który nosił nazwę „Łódź w ilustracjach”. Jest tam dokładnie napisane, że klub był powoływany do życia już od 1909 roku. Status klubu został zarejestrowany w 1910 roku. Klub mógł istnieć tylko pod nazwą TMRF, bowiem taka nazwa była dopuszczalna przez ówczesne władze. Trudno było w tamtych latach używać nazwy, w której znajdowało się na przykład słowo „robotniczy”. Osobiście bardzo często bywałem na Widzewie. Miałem tam rodzinę i klub traktowany był przez wszystkich bardzo poważnie. Dużo się o nim mówiło. Później zniknął już TMRF, a pojawił się RTS Widzew. Każdy jednak wiedział, że jest to ten sam klub[11].''
To tak a propos waszej propagandy o roku 1922 wy pędzle ku***.
To tak a propos waszej propagandy o roku 1922 wy pędzle ku***.
-
Gościu ene due , pomijając te setki twoich wpisów i to co tam napisałeś to odpowiedz mi
o co ci tak właściwie chodzi ?
negujesz totalnie wszystko co jest związane z Widzewem , wszystko u nas jest na NIE a u was na TAK
na jakiejkolwiek płaszczyźnie , kibicowskiej ,sportowej , organizacyjnej , w temacie historii obu klubów.
Co i komu i po co próbujesz tu coś udowadniać?
jak nie repliki flag to ku*** coś innego i tak "wkoło Wojciechu" ty naprawdę się uważasz za jakiegoś wizjonera czy o c*** Ci chodzi?
no nie rozumiem tego ,tak z czystej ludzkiej ciekawości ...bo mnie to by się już znudziło.
skaczesz po tematach i ja tylko czekam jak napiszesz że Widzew tak naprawdę nigdy nie wygrał z Juventusem czy też MU i innymi tylko oni się nam podłożyli.
Teraz już bez żartów: widać że masz wenę pisarsko-dziennikarską no to zrealizuj się do końca i napisz książkę ,znajdź wydawcę to może zarobisz na tym a część dochodu ze sprzedaży przekażesz na cele kibicowskie Łksu...
nie wiem , proponuję tytuł książki " Jak zdemaskowałem okropnych Widzewiaków" albo też " Moja najmojsza jedyna prawda o pierdzewie i jego kibicach podmiejskich wieśniakach" może być?
myślę że byś trochę tego opierdolił u was .
o co ci tak właściwie chodzi ?
negujesz totalnie wszystko co jest związane z Widzewem , wszystko u nas jest na NIE a u was na TAK
na jakiejkolwiek płaszczyźnie , kibicowskiej ,sportowej , organizacyjnej , w temacie historii obu klubów.
Co i komu i po co próbujesz tu coś udowadniać?
jak nie repliki flag to ku*** coś innego i tak "wkoło Wojciechu" ty naprawdę się uważasz za jakiegoś wizjonera czy o c*** Ci chodzi?
no nie rozumiem tego ,tak z czystej ludzkiej ciekawości ...bo mnie to by się już znudziło.
skaczesz po tematach i ja tylko czekam jak napiszesz że Widzew tak naprawdę nigdy nie wygrał z Juventusem czy też MU i innymi tylko oni się nam podłożyli.
Teraz już bez żartów: widać że masz wenę pisarsko-dziennikarską no to zrealizuj się do końca i napisz książkę ,znajdź wydawcę to może zarobisz na tym a część dochodu ze sprzedaży przekażesz na cele kibicowskie Łksu...
nie wiem , proponuję tytuł książki " Jak zdemaskowałem okropnych Widzewiaków" albo też " Moja najmojsza jedyna prawda o pierdzewie i jego kibicach podmiejskich wieśniakach" może być?
myślę że byś trochę tego opierdolił u was .
-
Akurat w Lubinie dobrze ogląda się mecze i ich stadion ma bardzo dobrą akustykę, więc ja wolę taki "kurnik", pytanie 18000 tysięcznik z polotem to jakby miał wyglądać? Stadion jeszcze nie skończony ale już komentarze "życzliwych" są.Oczywiście, dobrze, że w ogóle powstaje itp. Niestety, kurnik bez polotu - jak np. w Lubinie...
dariusz