Puchar Polski 2010/11

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

rezystencja

Re: Puchar Polski 2010/11

Post autor: rezystencja » 04.05.2011, 22:44

Część wejściówek rozdysponowana została pomiędzy wszystkie nasze zgody oraz gości którzy występowali w roli obserwatorów (z Węgier, Niemiec, Francji)

Cytar z www.zyleta.info Można wiedziec co to za ekipy??

iparts.pl
CapitalCity

Post autor: CapitalCity » 04.05.2011, 22:47

swoją drogą gdy sie patrzy na stadion w Bydgoszczy to nasuwa mi się tylko jedno. Co oni chcieli osiągnąć wybierając stadion Zawiszy na rozgrywanie finału PP jeszcze na tle dwóch czołowych ekip. Chyba Lato chciał sie popisać i zaprosić delegatów i pokazać jak u nas może być bezpiecznie. Na zawodach lekkoatletycznych chyba atleci mają wyższe płotki do przeskoczenia.
I tu lekkie żdziwko a mina Kręciny bezcenna :) coś pięknego.
Złodzieje i pijacy są ! Kibice z Warszawy...

Imo

Post autor: Imo » 04.05.2011, 22:48

Dziś na TVP 1 o 21.25 była podobno "debata "Czy kibole zniszczą nam Euro?".
Da ktoś może link z powtórką do tego "programu"?

Haribo

Post autor: Haribo » 04.05.2011, 22:59

Długo oczekiwałem meczu z Lechem na neutralnym terenie gdzie każdy miał możliwość pokazania się z jak najlepszej strony na różnych płaszczyznach.

Myślę, że spotkały się dwie najlepsze ekipy, które na przestrzeni już wielu sezonów prezentują swój stały wysoki poziom. Niczego mi nie brakowało w naszych sektorach. Było to co zawsze nam towarzyszy czyli spontan. Pokazaliśmy, że pomimo wielu problemów, zakazów, nakazów dajemy radę. Nie zabrakło mnóstwa petard, rac, oprawy, przepychanek, spontanicznego wjazdu na murawę... było to co dla mnie jest najważniejsze na trybunach.

Dla mnie styl Lecha jest całkiem inny niż Nasz. Czy gorszy? Nie mi to oceniać, ja bym naszego nie zamienił na żaden inny.

Co do ludzi oceniających doping z perspektywy z TV... bez komentarza. Lech pod względem dopingu zaprezentował się bardzo dobrze, tak samo dobrze jak Legia. A czy ktoś był trochę głośniejszy? Tak jak pisałem jest wiele ważniejszych rzeczy podczas meczu dla mnie niż głośność dopingu mierzona w skali i porównywana po każdym meczu.

Było zajebiście!

j**** euro

bartex

Post autor: bartex » 04.05.2011, 23:00

CapitalCity pisze:swoją drogą gdy sie patrzy na stadion w Bydgoszczy to nasuwa mi się tylko jedno. Co oni chcieli osiągnąć wybierając stadion Zawiszy na rozgrywanie finału PP jeszcze na tle dwóch czołowych ekip. Chyba Lato chciał sie popisać i zaprosić delegatów i pokazać jak u nas może być bezpiecznie. Na zawodach lekkoatletycznych chyba atleci mają wyższe płotki do przeskoczenia.
co wy z tym płotem, przykładowo na Lechu nie jest wiele większy, a na euro też będą małe płotki

CapitalCity

Post autor: CapitalCity » 04.05.2011, 23:05

bartex pisze:
CapitalCity pisze:swoją drogą gdy sie patrzy na stadion w Bydgoszczy to nasuwa mi się tylko jedno. Co oni chcieli osiągnąć wybierając stadion Zawiszy na rozgrywanie finału PP jeszcze na tle dwóch czołowych ekip. Chyba Lato chciał sie popisać i zaprosić delegatów i pokazać jak u nas może być bezpiecznie. Na zawodach lekkoatletycznych chyba atleci mają wyższe płotki do przeskoczenia.
co wy z tym płotem, przykładowo na Lechu nie jest wiele większy, a na euro też będą małe płotki

nie no jasne , że tak ale jednak płotek a płot inaczej działa na niektórych naładowanych emocjami ;)
Złodzieje i pijacy są ! Kibice z Warszawy...

Użytkownik12

Post autor: Użytkownik12 » 04.05.2011, 23:09

Imo pisze:Dziś na TVP 1 o 21.25 była podobno "debata "Czy kibole zniszczą nam Euro?".
Da ktoś może link z powtórką do tego "programu"?
Niewiele straciłeś, pierdolenie o niczym, PZPN zwalał na ekstraklase, ekstraklasa na PZPN, milicja na PZPN i tak w kółko.Ten koleś z wyborczej też pierdolił niesamowicie.

A Jóźwik przeszedł samego siebie, gadał ciągle o Staruchu bądź Litarze jakby kolegą był.

Jeśli ktoś ma dostęp i zna się na tym to polecam zobaczyć wczorajszy magazyn na Orange Sport Info ''Fakt Raport'' oraz dzisiejszy ''HydePark'' ponieważ oby dwa programy dotyczyły kibiców i o dziwo dziś Zarzeczny i wczoraj koleś z Faktu całkiem rozsądnie mówili i przedstawiali fakty całkiem ciekawie.
Tak na dobrą sprawę to zauważyłem, że jest to jedyna stacja telewizyjna, która jest nastawiona bardziej pro w stosunku do środowisk kibicowskich.
Obrazek

PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie » 04.05.2011, 23:23

No debata po chuju.

Policzył ktoś ile razy padło magiczne zdanie: "Litar, kibol z Wiary Lecha który opluł rodzinę z dziećmi na meczu reprezentacji tylko za to że mieli biało-czerwone szaliki"?:D
Jak dla mnie to Litar powinien coś zrobić z tym jak oczerniano go w tym programie, bo naprawdę wyszło na to że on opluł tego zgreda właśnie za szalik Polski.

CO do poziomu debaty, to takiej "kultury" i "obiektywizmu" bardziej bym się spodziewał w TVN- na 7 osób jeden przedstawiciel kibiców i jeden przychylny kibicom. Z czego przedstawiciel kibiców nic sensownego nie powiedział, właściwie jedyne o czym mówił to to, że ubolewa nad incydentem z repry w Poznaniu, i to że "bojówkarze" nie byli w Wierze Lecha. Marzy mi się żeby do takiego programu zaproszono kiedyś osobę pokroju np. Starucha i dali mu możliwość prawdziwego wypowiedzenia się w imieniu kibiców. Pozytywnie zaskoczył mnie Majdan, gdyby dostał więcej czasu to pewnie powiedział by więcej dobrych słów o kibicach. Z kolei wkurwiał Jóźwiak z tymi swoimi podśmiechujkami za każdym razem gdy mówiono o sprawie kiboli.

Zadyma nie była strzałem w stopę dla kibiców, to był strzał z dubeltówki w worek mosznowy. Rozumiem spontan, powrót do starych czasów, ale nie w tym momencie. Akcja z transami i wychodzenie przed meczem poszły jak krew w piach.
Na plus na pewno duża ilość piro na meczu- ale o tym że było bezpiecznie z pirotechnikom nikt niestety nie wspomniał.
Obrazek

siemianowiczanie

Post autor: siemianowiczanie » 04.05.2011, 23:25

Ja sie tam nie znam dokładnie na prawie, ale załóżmy że te 11tys ludu dostanie zakaz stadionowy, a "właściciele" zniszczonych krzesełek będą musieli za nie zapłacić.

Jak wygląda sprawa z odszkodowaniem, zostanie ktoś niesłusznie oskarżony, zapłaci za krzesełko o którym nie pisze w regulaminie imprezy masowej że musi go bronić do ostatniej kropli krwi przed "barbarzyńską hordą kiboli". Ile milionów PZPN mógłby na tym stracić?
BYŁO I JUŻ NIE WRÓCI

fluor

Post autor: fluor » 04.05.2011, 23:41

Kudłaty pisze:Ja pierdolę ale mają receptę:podniesienie cen biletów, żeby chuligani i hołota nie mogła wejść na stadion. To na pewno przyniesie rezultaty bo na menczesterze i liwerpulu przyniosło i tam jest ochnaście pierdyliardów oczekujących na bilety i jest kulturalnie, multi-kulti i w ogóle raj..

Tylko że bałwany nie rozumieją, że u nas żadna rodzina z dziećmi nie przyjdzie na mecz Polonia Bytom - Zagłębie Lubin (bez urazy) albo na rozpadający się stadion ŁKS, który za chwilę wejdzie do ekstraklasy.
Tylko fanatycy mogą jakoś zapełnić trybuny.
no właśnie. Pieprzą głupoty bo już nie wiedzą co mają powiedzieć. Z jednej strony chcą drogich biletów, z drugiej żeby przychodziły rodziny z dziećmi. Muszą tak gadać bo poprostu kopii drugiej Anglii nie ma, może poza Barcą i Realem. Chociaż tyle, że wspomnieli o zadymie Barcelony i o tym że w Anglii wcale tak sobie nie poradzili. To też jest śmieszne - najpierw mówią, że nie ma dziczy, teraz że jest wszędzie. Najpierw że Euro nam rozwalą hoolsy, a teraz "o Euro się nie boję". :) Jak jest z tą wymianą kibiców zobaczmy sobie na PSG - dobra liga, jeden klub, 10 milionowe miasto i co? Wczoraj redaktor z TVN Turbo też niby dobrze powiedział, że nasze trybuny bardziej przypominają Grecję, Serbię, Turcję, ale z drugiej strony w jednym szeregu ustawiać Hiszpanie z Francją czy Niemcami to totalne nieporozumienie.
Użytkownik12 pisze:A Jóźwik przeszedł samego siebie, gadał ciągle o Staruchu bądź Litarze jakby kolegą był.
hahaha ten gość jest dobry. Dzisiaj to było nic! Oglądnij sobie debate z TVP Sport z tym dziennikarzem wyborczej z Poznania. Jak Jóźwik zadaje pytanie - "co to jest oprawy", albo "antypolskie transparenty" to chyba zamyka dyskusje o tym ekspercie :)

Osobiście spodziewałem się większej jazdy na polskie kibolstwo, szczególnie po oglądnięciu wcześniej zabawnej rozmowy w TVP Sport. Mój ojciec, który z kibolstwem i piłką nożna ma zero wspólnego - skwitował to - ale gadają głupoty, przełącz to :)

dr,martens

Post autor: dr,martens » 04.05.2011, 23:48

Wiele osób powiela w tym temacie zdanie ''że kibice sami sobie strzelili w samobója''.
Jestem innego zdania.
Przed finałem Pucharu Polski w mediach można było się dowiedzieć jak dobrze jest on zabezpieczony. Pojawiła się informacja o olbrzymich siłach policyjnych i ochroniarskich,które miały pilnować bezpieczeństwa.
Z tego co widzieliśmy-nie upilnowały!
Dla mnie osobiście-to co się wydarzyło po meczu to porażka naszego rządu.
Chcą organizować EURO 2012,a nie potrafią zorganizować jednego meczu!

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
NIEZALEŻNY GŁOS SYMPATYKA ZABRZAŃSKIEGO GÓRNIKA!

olimpijska2.pl

Post autor: olimpijska2.pl » 04.05.2011, 23:51

Kudłaty pisze:Tylko że bałwany nie rozumieją, że u nas żadna rodzina z dziećmi nie przyjdzie na mecz Polonia Bytom - Zagłębie Lubin (bez urazy) albo na rozpadający się stadion ŁKS, który za chwilę wejdzie do ekstraklasy.
Tylko fanatycy mogą jakoś zapełnić trybuny.
Jako kibic PB o tym samym pomyślałem. W tej j#banej Anglii jednak poziom rozgrywek nieco wyższy niż w Polsce ;)

A finał PP ciekawy, ot tyle jeszcze dodam :)
[link]

Jestem zwykłym kibolem :)

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 04.05.2011, 23:54

dr_martens pisze:Wiele osób powiela w tym temacie zdanie ''że kibice sami sobie strzelili w samobója''.
Jestem innego zdania.
Przed finałem Pucharu Polski w mediach można było się dowiedzieć jak dobrze jest on zabezpieczony. Pojawiła się informacja o olbrzymich siłach policyjnych i ochroniarskich,które miały pilnować bezpieczeństwa.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Ale teraz mają przyzwolenie społeczeństwa na bezkarną, bezprawną walkę z nami, a środki niestety posiadają większe niż my. Dodatkowo jakiekolwiek protesty na nic się nie zdadzą, bo wszyscy będą mieli tematy, żeby pokazać, ze nie jesteśmy warci rozmów nawet.

kmwtwpos

Post autor: kmwtwpos » 05.05.2011, 00:06

Ma ktoś może video zapis z tvn turbo jak dziennikarz tvp sport dostaje z buta w plery ?

stefan25

Post autor: stefan25 » 05.05.2011, 00:12

dr_martens pisze: Dla mnie osobiście-to co się wydarzyło po meczu to porażka naszego rządu.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
bez przesady, rząd Polski nie organizuje meczu o finał pucharu polski. Można ich nie lubić, albo nie popierać ale zachowajmy trochę obiektywizmu. Tusk na euro w białym kasku biegać nie będzie.
Za to ja kompletnie nie rozumiem zachowania kibiców Legi i Lecha. Było ich po 6 tyś. wszyscy na murawie a rozdzieliła ich grupka ochroniarzy stłoczona gdzieś po środku boiska. Potem jeszcze bezsensowna dewastacja stadionu. Co to miało pokazać? nie wiem. Wiadomo jak zostało odebrane przez widzów.

Lewy SieR/Rpowy

Post autor: Lewy SieR/Rpowy » 05.05.2011, 00:17

O strzałach w stopę powiedziano tu wiele razy więc nie ma co się powtarzac.
I o tym że cała akcja z transparentami teraz jest już gówno warta, bo jest w tej chwili gówno warta.
Myślelismy o bojkocie który zmusi kluby poprzez aspekt finansowy do stanięcia po naszej stronie a tu poprzez ten spontan , może i romantyczny ale jakże szkodliwy tusk sam zagrał naszymi kartami i powiedział że jak mu się spodoba to mecze będą bez udziału publiczności.
I co teraz ?
Jakie mamy w tej chwili atuty?
Co nam da bojkot meczy kiedy to tusk i jego słuzby same pozamykają nam stadiony a trybuny będą puste i ciche w zależnosci od widzimisię ryżego i psiarni?
Jak myślicie czyj stadion będzie zamknięty?
Silnego i niepokornego Lecha, Legii, Wisły, albo Widzewa?
Czy "fantastycznie i kulturalnie " dopingujacego Podbeskidzia które nie dośc że nie sprawia żadnych kłopotów to jeszcze wszystkie jego mecze odbywają się bez udziału kibiców przyjezdnych?
Co dał z wyjątkiem satysfakcji ten ostatni byc może dym ( chociaż w porównaniu do lat 90 to co najwyżej drobny incydent) grupie która zachowała się jak kamikaze?
To byc może ostatni taki spektakl w jakim brano udział.
Pytam się więc jeszcze raz.
Jakie w tej chwili mamy atuty?
Co teraz możemy przeciwstawic?
Kto teraz uwierzy w nasze transy, deklaracje i przesłania?
Kto uwierzy że bronimy swobód obywatelskich?
Mogliśmy poprzez rozumną i skoordynowaną akcję stac się awangardą ktora znosła by z oblicza Polski nie tylko pzpn , ale też i po, wyborczą i to całe gówno które wszyscy ci do kupy razem wzięci ze sobą reprezentują a sami moglismy na tym na prawdę bardzo dużo ugrac.
A tak , nie ugramy nic.
Co gorsza mogliśmy dac impuls do wrostu poparcia dla zdychającego po i jego wodza bo teraz ryży będzie się mógł wykazac jak to on walczy z "bandyctwem" o spokój i porządek zwykłych obywateli.
Mogliśmy dobic zdychającą bestię a tak dalismy jej zastrzyk energii która może nas wykończyc. I to nie tylko nas, ale też i wiekszośc społeczeństwa bo gdy władza zostanie na następne 4 lata w rękach platformy to ten kraj zmieni się w krainę nędzy, rozpaczy, biedy i braku jakiejkowiek wolności dla ponad 90 % jej mieszkańców i rajem dla kilku procent pedałów, lewaków, aferystów, złodzieji i wielkiego kapitału który będzie nas już całkowicie i bezkarnie łupił.
Mam nadzieję że to co napisałem na koniec tego postu to tylko może wyolbrzymione obawy ale obawiam sie że moge miec rację , chociażby to była tylko częściowa racja.
Na koniec tylko odniosę się do pytania jednego z moich przedmówców który zapytał kto zapełni taki stadion podczas meczu Polonii Bytom czy rozpadający się stadion ŁKSu?
To mu odpowiem.
Takie kluby jak ŁKS, Polonia, Motor , Ruch , Gieksa po prostu zostana zlikwidowane z braku funduszy na działalnośc kiedy tusk im zamknie stadiony a posiadające nowoczesne obiekty jak Korona, Zagłębie, Lech. Legia , Śląsk czy Lechia albo Wisła czy Cracovia zostaną w końcu otwarte ale zapełnią się powoli kibicami w stylu angielskim którzy zapłacą duże pieniędze za bilet na które nie stac fanatyka ( zresztą nas już nie będzie bo wszyscy wyłapiemy dożywotnie zakazy za byle ciulstwo ) bo owe stadiony są dla nich nowoczesne , wygodne i bezpieczne.
Dołączą pewnie do nich posiadające bogatych włascicieli i spokojnych kibiców druzyny pokroju LKS Nieciecza.
Tak może i zapewnie będzie wygladała przyszłośc polskiej sceny piłkarskiej i kibicowskiej.

SnikerS

Post autor: SnikerS » 05.05.2011, 00:23

Naprawdę dziwi mnie to, że Lech tak odpuścił ten, wydawałoby się najważniejszy mecz ostatnich lat. Brak oprawy, piro czy chociażby okazjonalnego transparentu podczas protestu na początku spotkania. Oddawanie walkowera na tej płaszczyźnie w takim meczu, raczej nie przystoi takiej firmie jaką jest Lech. No a okazja do pokazania się była naprawdę dogodna, 2 największe, od dawna ze sobą rywalizujące ekipy, w końcu szansa na spotkanie na neutralnym terenie w dogodnych odległościach obu zespołów, porównywalna liczba biletów itp.

No cóż, tym razem Legia górą, oby na rewanż znów nie trzeba było długo czekać.

adrenalina2010

Post autor: adrenalina2010 » 05.05.2011, 02:24

dr_martens pisze:Wiele osób powiela w tym temacie zdanie ''że kibice sami sobie strzelili w samobója''.
Jestem innego zdania.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Popieram w 100%. Dodam jeszcze, że gdzieś dziś chyba w regionalnej jakieś gazecie, że akcja Policji kosztowała 1 milion złotych by zabezpieczył ten mecz, a nikogo nie zatrzymano w trakcie zdarzeń. Tak odnośnie tych tekstów o strzale w stopę to podobnie większość tego środowiska myślało po finale PP w Warszawie Legia - GKS Katowice w 95 roku, a jak się okazuje tu się nic nie zmieniło, a może nie wiele przez ten 16 lat. No ale większość tu to ludzie poniżej 20 lat więc co wy tam możecie pamiętać. Ktoś się pytał o tego fotoreportera co dostał z buta http://www.youtube.com/watch?v=G3YkM2gw4fU#t=5m00s

Legionista88

Post autor: Legionista88 » 05.05.2011, 02:51

Z4T4N pisze:Z mojej strony takie pytanie: Czy bylo jakies przywitanie pilkarzy po powrocie do Warszawy?
Osobiście byłem z małą ekipą, ale nie przyjechali do 3 a ile można czekać. Co do reszty tematu to wszystko już chyba zostało napisane więc nie będe sie rozpisywał. Wielki szacun dla NS i pozdro dla tych którym dane było pojawić sie w Bydgoszczy.
LEGIA WARSZAWA

wartość-bezwzględna

Post autor: wartość-bezwzględna » 05.05.2011, 08:53

BobSwagger_ pisze: Ale teraz mają przyzwolenie społeczeństwa na bezkarną, bezprawną walkę z nami, a środki niestety posiadają większe niż my. Dodatkowo jakiekolwiek protesty na nic się nie zdadzą, bo wszyscy będą mieli tematy, żeby pokazać, ze nie jesteśmy warci rozmów nawet.
A jakież oni mają te środki do walki ? Będą nam sektor artylerią ostrzeliwać? Od 20 lat rząd, media, pzpn prowadzi z nami wojnę na wszystkie możliwe sposoby. Były zakazy, były propagandy, nagonki i co? No i finał Pucharu Polski. Prawda jest taka że gówno mogą nam zrobić, bo gdyby mogli, zrobiliby to już dawno. Druga sprawa, po co z nimi wogóle siadać do rozmów? Z kim wy chcecie się układać? Z pzpn-em który co kolejke nas karami i nowymi zakazami uracza? Z rządem u którego jesteśmy drzazgą w d**** a może z mediami z którymi prowadzimy regularną wojnę? A zapomniałbym o społeczeństwie które od dziesięcioleci boi się iść na mecz. Na co liczycie, że porozmawiamy przybijemy górną pione i będzie lux torpeda? Prawda jest jedna, wszyscy razem: media, działacze, rząd, społęczeństwo mają nasze protesty centralnie w d****.

Co pokazał polski kibic we wtorek? Polski kibic pokazał że mimo nagonki, propagandy, zakazów, ciągle JEST. Polski kibic pokazał że chuligani to nie grupka przestępcza która da się rozwiązać jedną akcją cbś, tylko tysiące głów w każdej ekipie. Polski kibic pokazał przede wszystkim że się nie pierdoli i czy się tego chce czy nie trzeba się z nim liczyć.
Wydawałoby się że czeka nas kolejna jazda w wszystkimi na około a tu co? Media i UEFA napierdalają na PZPN, PZPN napierdala na policję, społeczeństwo j**** po rządzie. Doszło nawet do tego że litościwie nam panujący nadworny żul Lato wziął w obrone kibiców i stwierdził że to policja prowokowała do awantur.

Pamiętam późne lata 90, wtedy nie było kalkulacji, czysty spontan, nikt się z nikim nie jebał w tańcu. To były inne czasy które już nie wrócą, ale to co zobaczyłem we wtorek dało mi nadzieję że jeszcze ktoś ma jaja w tym biznesie. Gratulacje dla obu ekip.

ultras_olimpia

Post autor: ultras_olimpia » 05.05.2011, 09:10

Olimpii Elbląg 85 osób z 2 flagami.
Mecz kozak.

michal68

Post autor: michal68 » 05.05.2011, 09:13

wartość-bezwzględna pisze:
BobSwagger_ pisze: Ale teraz mają przyzwolenie społeczeństwa na bezkarną, bezprawną walkę z nami, a środki niestety posiadają większe niż my. Dodatkowo jakiekolwiek protesty na nic się nie zdadzą, bo wszyscy będą mieli tematy, żeby pokazać, ze nie jesteśmy warci rozmów nawet.
A jakież oni mają te środki do walki ? Będą nam sektor artylerią ostrzeliwać? Od 20 lat rząd, media, pzpn prowadzi z nami wojnę na wszystkie możliwe sposoby. Były zakazy, były propagandy, nagonki i co? No i finał Pucharu Polski. Prawda jest taka że gówno mogą nam zrobić, bo gdyby mogli, zrobiliby to już dawno. Druga sprawa, po co z nimi wogóle siadać do rozmów? Z kim wy chcecie się układać? Z pzpn-em który co kolejke nas karami i nowymi zakazami uracza? Z rządem u którego jesteśmy drzazgą w d**** a może z mediami z którymi prowadzimy regularną wojnę? A zapomniałbym o społeczeństwie które od dziesięcioleci boi się iść na mecz. Na co liczycie, że porozmawiamy przybijemy górną pione i będzie lux torpeda? Prawda jest jedna, wszyscy razem: media, działacze, rząd, społęczeństwo mają nasze protesty centralnie w d****.

Co pokazał polski kibic we wtorek? Polski kibic pokazał że mimo nagonki, propagandy, zakazów, ciągle JEST. Polski kibic pokazał że chuligani to nie grupka przestępcza która da się rozwiązać jedną akcją cbś, tylko tysiące głów w każdej ekipie. Polski kibic pokazał przede wszystkim że się nie pierdoli i czy się tego chce czy nie trzeba się z nim liczyć.
Wydawałoby się że czeka nas kolejna jazda w wszystkimi na około a tu co? Media i UEFA napierdalają na PZPN, PZPN napierdala na policję, społeczeństwo j**** po rządzie. Doszło nawet do tego że litościwie nam panujący nadworny żul Lato wziął w obrone kibiców i stwierdził że to policja prowokowała do awantur.

Pamiętam późne lata 90, wtedy nie było kalkulacji, czysty spontan, nikt się z nikim nie jebał w tańcu. To były inne czasy które już nie wrócą, ale to co zobaczyłem we wtorek dało mi nadzieję że jeszcze ktoś ma jaja w tym biznesie. Gratulacje dla obu ekip.
Najmądrzejsza wypowiedż w tym temacie!!!Prawda jest taka że gdyby nie to EURO to gówno by robili!!!Także po turnieju będzie powrót do nazej normalności!!!

RedDog

Post autor: RedDog » 05.05.2011, 09:34

W ile osób pojawił się ŁKS na sektorach Lecha?
= CAŁE ŻYCIE WIDZEW ŁÓDŹ =

przeme__k

Post autor: przeme__k » 05.05.2011, 10:17

jaka liczba Pogoni ?

QRCZYBYK

Post autor: QRCZYBYK » 05.05.2011, 12:04

[quote="UWAGA13"][link][/quote]

link nie działa.

Mufamanta

Post autor: Mufamanta » 05.05.2011, 12:15

tomi1910 pisze: Żużel to nie piłka wieć sprawa dotyczy Bardziej kibiców piłkarskich niż żużlowych, więc tym bardziej Tobie jako kibicowi GTŻ w kolano nikt nie strzelił. :)
Ludzie jak wy się zmieniacie jeszcze 2 lata temu wszyscy bi pisali ok wielki szacunek dla obu ekip. A dzis gadacie że sami sobie w kolano strzelamy. Każdy prowadzący sportowy tryb życia kibic by się podobnie zachował. Dobrze było tylko żeby jak naj mniejsze ponieś konsekwencję bo Lato już wymyśla że bilety były imienne i można sprawdzić czyje krzesełk było wyrwane. DEBIL
Nie porównujmy minionych lat do tego co mamy teraz bo to już się nie wróci,przez to jebane Euro trawa zmasowana nagonka na nas,staliśmy się w oczach opinii wrogiem publicznym numer jeden.
Robiony jest protest,wywieszane się transparenty antyrządowe a za moment sami dajemy dziennikarzynom kolejnego newsa i asumpt to tego aby pojechać po "kibolach"...
Po meczu była okazja aby się z skonfrontować Legia się wysypała i Lech też mógł,trzeba było zrobić naprawdę mega rozpierduchę a później pojechać z psami a co z tego wyszło Lech wyrwał kabelki,Legia rzuciła race wiele hałasu ku*** o nic.
Według mnie skórka nie warta była wyprawki.

Fisk

Post autor: Fisk » 05.05.2011, 12:27

QRCZYBYK pisze:
UWAGA13 pisze:[link]
link nie działa.
Dziala, skopiuj cały do paska adresu,

Albo kliknij w poprawiony:

[link]
Pozdrawiam FISK

adrenalina2010

Post autor: adrenalina2010 » 05.05.2011, 12:29

QRCZYBYK pisze:
UWAGA13 pisze:[link]
link nie działa.
Obrazek

Dybek

Post autor: Dybek » 05.05.2011, 14:02

Oglądając wczoraj tą debatę, to było zmarnowany kilkadziesiąt minut. Nic nowego - kibice źli, kibice najgorsi. Ciekawe kiedy do takiej debaty zaproszą jakiegoś kumatego kibica, lub kogoś kto by miał inne spojrzenie na te tematy, niż te wszystkie pseudo redaktorzyny. Po prostu boją się że ktoś będzie gadał coś co im jest nie na rękę. Łatwiej jest przekonać społeczeństwo, gdy w takim programie każdy się wypowiada w takim samym tonie że kibic to bandyta. Pamiętam program po wydarzeniach z Kowna, w TVP. Zaproszony został chyba komentator z Orange Sport, który przy każdej próbie bronienia kibiców, był zagłuszany przez wspaniałą panią redaktor, która nie dała mu się wypowiedzieć.
Szkoda że nie wiedziałem, a w tym samym czasie leciał półfinał LM. Przełączyłem na ostatnie 15 min i widząc grę Manchesteru, który w składzie, gdzie większość graczy byli to młode chłopaki, wielu z nich to wychowankowie, od razu można wywnioskować, że zwykły piknik który po tygodniu roboty będzie chciał oglądnąć sobie mecz wybierze właśnie takie widowisko. Poziom wysoki, nie trzeba ruszać się z domu, można sobie wypić browara. Przecież przez najbliższe 20 lat, Polska piłka nie dojdzie do takiego poziomu, jaki reprezentowali ci 20sto paro letni chłopcy. A taki janusz, czy inny marian tylko na to patrzy, więc wymiana publiki nie wchodzi w grę. Przykład Poznania i Warty. Gdyby darmowe wejściówki były rozdawane na dawno stadion Warty ile ludzi by się na nim zjawiło? Oni byli tylko ze względu na nowy stadion, a nie z chęci obejrzenia meczu.

doping

Post autor: doping » 05.05.2011, 14:48

Puchar i po pucharze.....ale mniejsza o to.
Jak dla mnie puchar lux....wreszcie choc troche spontanu....a media jak to media one sa od tego aby klepac, politycy zreszta tez ( chyba nikt o zdrowych zmyslach nie spodziewal sie czegos innego) ale to co klepie ryżol o zamykaniu nowo przeciez wybudowanych stadionow ( Lech - stadion na euro, Legia - bardzo fajny wypasiony stadionik z reszta tez nowy) to jakas abstrakcja i robienie z siebie balwana....euro nie bedzie niczym wiecej jak wielka klapa organizacyjna!!!
Wszedzie tylko Kibole i Kibole.....;)
ps. Tak z ciekawosci jak ten ryzol jest traktowany na stadionie w Gdansku bo z tego co wiem jest tam czestym gosciem....jak sie na jego antyKibolskie poczynania zapatruje Lechia? Czy ma tam chlop cisniete po prostu?
RRR

iluminati

Post autor: iluminati » 05.05.2011, 15:34

Dziś w TokFm była audycja na temat Kiboli ...była w studiu pewna pani prof. jakiejś Warszawskiej Uczelni. Powoływała sie na prace magisterskie o Kibolach. I naprawde nas broniła powiedziała ze chciała by aby Ludzie polityki mieli Takie zasady jak chuligani i powiedziała ze Popiera chuliganów, bo nikt nie widzi ze są to prowokacje mówiła o drogach mówiła o infrastrukturze ze nie damy rady, powiedziała ze naprawde jest całym sercem z Nami, Bo każdy rzad tylko obiecuje . Mówiła ze Kibole mają takie zasady o jakich koła parlamentarne mogą pomarzyć. I robią to z pasji a nie dla Kasy jak politycy. Broniła równiez tego psa co napisał pismo dla Starucha ze JAKO JEDYNY wyełnił obowiązek swój i wystawił pismo Które ma PODSTAWY PRAWNE a został wyjebany z roboty. Ze koszty naprawy wynoszą 40tyś a zabezpieczenie przez niebieskie łachy i ochroniarki kosztowało 1mln pzpn i że poprostu 1mln poszedł w pizde ;-) Słuchał tez moze ktoś tego ??
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

sml1908

Post autor: sml1908 » 05.05.2011, 15:37

Pierwsze konsekwencje
Stadion Miejski przy ul. Bułgarskiej został zamknięty dla kibiców. To decyzja wojewody wielkopolskiego po zamieszkach, do jakich doszło podczas meczu finałowego Pucharu Polski w Bydgoszczy.

Oficjalna decyzja w Poznaniu zostanie [link] podczas specjalnej konferencji prasowej o godzinie 17:00. Wtedy dowiemy się jak długo kibice nie będą mogli oglądać spotkań na Stadionie Miejskim.

SnikerS

Post autor: SnikerS » 05.05.2011, 15:43

Stadion Legii i Lecha pozamykane hahaha. No po prostu nie mieści mi się to w głowie! Jacy oni są pojebani...

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 05.05.2011, 15:46

Dziś w TokFm była audycja na temat Kiboli ...była w studiu pewna pani prof. jakiejś Warszawskiej Uczelni. Powoływała sie na prace magisterskie o Kibolach. I naprawde nas broniła...
Ja z kolei trafiłem wczoraj przed snem na rozmowę jakiejś dziwacznej dziennikarki z doktorem politologii, który też wypowiadał się o kibicach całkiem pozytywnie. Wyraźnie popierał walkę o legalizację pirotechniki, a retorykę rudego premiera w stosunku do kibicowskich stowarzyszeń porównał do "dialogu" władzy z ludem w Korei Płn. ;)

Nie pamiętam tylko jak się gość nazywał i jaki warsztat naukowy reprezentował.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie » 05.05.2011, 15:48

To 40 tys mnie rozpierdala. Legia z Lechem zrobią zbiórki w swoich młynach na jednym meczu i mogą spokojnie oddać nawet 50 tys, jako zadośćuczynienie;) Tylko ciekawe czy gdzieś w mediach o tym wspomną...

Swoją drogą teraz zaczęli naprawdę gadać w mediach o proteście i transparentach, ale można się domyślać w jakim kontekście jest to gadanie.
Obrazek

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 05.05.2011, 15:55

To 40 tys mnie rozpierdala. Legia z Lechem zrobią zbiórki w swoich młynach na jednym meczu i mogą spokojnie oddać nawet 50 tys, jako zadośćuczynienie;) Tylko ciekawe czy gdzieś w mediach o tym wspomną...
Zdaje sie że WL podała numer konta na który można wpłacać pieniadze za uszkodenia na stadionie Zawiszy. No ale co tam, pozamykajmy stadiony, odpowiedzialność zbiorowa. Recydywa Stailinizmu na naszych oczach sie dzieje panowie!
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

Bastian

Post autor: Bastian » 05.05.2011, 16:04

iluminati pisze:Dziś w TokFm była audycja na temat Kiboli ...była w studiu pewna pani prof. jakiejś Warszawskiej Uczelni. Powoływała sie na prace magisterskie o Kibolach. I naprawde nas broniła powiedziała ze chciała by aby Ludzie polityki mieli Takie zasady jak chuligani i powiedziała ze Popiera chuliganów, bo nikt nie widzi ze są to prowokacje mówiła o drogach mówiła o infrastrukturze ze nie damy rady, powiedziała ze naprawde jest całym sercem z Nami, Bo każdy rzad tylko obiecuje . Mówiła ze Kibole mają takie zasady o jakich koła parlamentarne mogą pomarzyć. I robią to z pasji a nie dla Kasy jak politycy. Broniła równiez tego psa co napisał pismo dla Starucha ze JAKO JEDYNY wyełnił obowiązek swój i wystawił pismo Które ma PODSTAWY PRAWNE a został wyjebany z roboty. Ze koszty naprawy wynoszą 40tyś a zabezpieczenie przez niebieskie łachy i ochroniarki kosztowało 1mln pzpn i że poprostu 1mln poszedł w pizde ;-) Słuchał tez moze ktoś tego ??
ma ktoś link do tego? Albo do tego co opowiadał ten profesor z UW?

Shadow

Post autor: Shadow » 05.05.2011, 16:05

SnikerS pisze:Stadion Legii i Lecha pozamykane hahaha. No po prostu nie mieści mi się to w głowie! Jacy oni są pojebani...
No to wpadli na zajebisty pomysł.
Niech pozamykają wszystkie stadiony i zobaczymy kto na tym gorzej wyjdzie.
Trzeba być nieźle ograniczonym umysłowo żeby wpaść na taki pomysł.
Komu oni robią na złość? Piknikom, piłkarzykom, którzy rozegrają 2 ładne akcje na mecz czy nam?
"można coś więcej?"

JSC

Post autor: JSC » 05.05.2011, 16:08

Według mnie ta desperacja to się nadaje do przedstawienia w Strasburgu jako jawne bezprawie.
Obrazek

iluminati

Post autor: iluminati » 05.05.2011, 16:09

Bastian pisze:
iluminati pisze:Dziś w TokFm była audycja na temat Kiboli ...była w studiu pewna pani prof. jakiejś Warszawskiej Uczelni. Powoływała sie na prace magisterskie o Kibolach. I naprawde nas broniła powiedziała ze chciała by aby Ludzie polityki mieli Takie zasady jak chuligani i powiedziała ze Popiera chuliganów, bo nikt nie widzi ze są to prowokacje mówiła o drogach mówiła o infrastrukturze ze nie damy rady, powiedziała ze naprawde jest całym sercem z Nami, Bo każdy rzad tylko obiecuje . Mówiła ze Kibole mają takie zasady o jakich koła parlamentarne mogą pomarzyć. I robią to z pasji a nie dla Kasy jak politycy. Broniła równiez tego psa co napisał pismo dla Starucha ze JAKO JEDYNY wyełnił obowiązek swój i wystawił pismo Które ma PODSTAWY PRAWNE a został wyjebany z roboty. Ze koszty naprawy wynoszą 40tyś a zabezpieczenie przez niebieskie łachy i ochroniarki kosztowało 1mln pzpn i że poprostu 1mln poszedł w pizde ;-) Słuchał tez moze ktoś tego ??
Ona była w Komentarzach u Hanny Laszuk miedzy 10 a 12

ma ktoś link do tego? Albo do tego co opowiadał ten profesor z UW?
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

ODPOWIEDZ