Puchar Polski 2010/11
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Mowie jak Bylo
Re: Puchar Polski 2010/11
Dzis 21:25 odbedzie sie debata w TVP1 czy stadionowi H rozjebia Euro 2012.
Jak chodzi o doping to pierwsza połowa dla Lecha, druga dla Legii. Dogrywka wyrównana ze wskazaniem na Legię. Końcówka dla Lecha.
Ultrasowsko Legia nas zmiotła chociaż z góry było wiadomo, że my oprawy nie przygotujemy.
Co do zdarzeń pomeczowych to były niepotrzebne ale stało się i chociaż młodsi kibice mogli popatrzeć jaka była norma na stadionach w latach 90-tych. Drugiego takiego "spektaklu" może długo nie być.
Ultrasowsko Legia nas zmiotła chociaż z góry było wiadomo, że my oprawy nie przygotujemy.
Co do zdarzeń pomeczowych to były niepotrzebne ale stało się i chociaż młodsi kibice mogli popatrzeć jaka była norma na stadionach w latach 90-tych. Drugiego takiego "spektaklu" może długo nie być.
-
Bez Popłatku
nie tylko z wami nie podjęli rękawicy tego dniatetes pisze:Jako Ciekawostka.
Pogoń odmawia nam konfrontacji. Najpierw miało być po 40, później po 20, później po 10, aż w końcu w ogóle. A przed meczem jak stali wszyscy razem (400-500os.?) to krzyczeli 'z wami zawsze'.
To zdanie chyba powinno zakończyć dyskusje czy było warto czy nie..- Wstyd powinno być każdemu obywatelowi tego kraju. Takie zachowania zdarzają się nie tylko na stadionie, ale także w życiu codziennym. Związek dostał cios poniżej pasa. Ale nie tylko on - służby porządkowe, policja. To są skomplikowane problemy społeczne - podkreślił Zdzisław Kręcina, Sekretarz Generalny Polskiego Związku Piłki Nożnej.
wracając do wydarzeń pozaboiskowych Lech jakby wyskoczył wtedy kiedy my się wbiliśmy to doszło by do naprawdę konkretnej awantury, a tak to c*** co się działo.
Bez Popłatku pisze:nie tylko z wami nie podjęli rękawicy tego dniatetes pisze:Jako Ciekawostka.
Pogoń odmawia nam konfrontacji. Najpierw miało być po 40, później po 20, później po 10, aż w końcu w ogóle. A przed meczem jak stali wszyscy razem (400-500os.?) to krzyczeli 'z wami zawsze'.
A z kim jeszcze?
p.s. Fantazja sosnowiecka zawsze poprawia mi humor:)
-
Darecki1410
Sory ale jechać na mecz swojej zgody i szukać konfrontacji z jego zgodą ????tetes pisze:Jako Ciekawostka.
To tak jak by przyjść na wesele kumpla i napierdalać wszystkich ze strony Panny młodej.
Jakieś totalne nie porozumienie !!!
-
costamjest
Jak dla mnie to "akcja" po meczu bez sensu.
Trzeba było dążyć do starcia jak chcieliście pochuliganić. A tak to nie dająca nikomu poza mediami awanturka, parę wyrwanych krzesełek, jakieś kable i jeden dziennikarzyna. Poza tym to zawsze jak widzę coś takiego zastanawiam się co mają w głowie osoby które bez niczego na twarzy biegają sobie beztrosko po murawie. Na pewno dostaną parę lat na zastanowienie się nad tym faktem w domowym zaciszu kiedy ich drużyna będzie grała mecze. A co do zakazów to ciekawe ilu ze spontanicznie radujących się na murawie go otrzyma.
Trzeba było dążyć do starcia jak chcieliście pochuliganić. A tak to nie dająca nikomu poza mediami awanturka, parę wyrwanych krzesełek, jakieś kable i jeden dziennikarzyna. Poza tym to zawsze jak widzę coś takiego zastanawiam się co mają w głowie osoby które bez niczego na twarzy biegają sobie beztrosko po murawie. Na pewno dostaną parę lat na zastanowienie się nad tym faktem w domowym zaciszu kiedy ich drużyna będzie grała mecze. A co do zakazów to ciekawe ilu ze spontanicznie radujących się na murawie go otrzyma.
Z mojej strony takie pytanie: Czy bylo jakies przywitanie pilkarzy po powrocie do Warszawy?
-
sierżant_sztabowy
Pytanie do KSZO.Jak to jest działalność z powodu zakazów zawieszacie a na meczu Lecha was 50 jak to jest?
Zakazy obowiązują tylko na mecze KSZO.sierżant_sztabowy pisze:Pytanie do KSZO.Jak to jest działalność z powodu zakazów zawieszacie a na meczu Lecha was 50 jak to jest?
totalnym nieporozumieniem jest twoje udzielanie na forum, co ty wyborcza ze się w osądy bawisz? ale wracając do alegorii, to gdyby ci koleżka podskakiwał na każdym kroku lecz zawsze unikał konfrontacji a jedyną możliwością byłoby kulturalne solo po imprezie to nie złożył byś propozycji z mozliwością odmowy? co z resztą uczynili... szukaj sensacji dalej rurko.Darecki1410 pisze:Sory ale jechać na mecz swojej zgody i szukać konfrontacji z jego zgodą ????tetes pisze:Jako Ciekawostka.
To tak jak by przyjść na wesele kumpla i napierdalać wszystkich ze strony Panny młodej.
Jakieś totalne nie porozumienie !!!
-
olimpijska2.pl
- Kontakt:
Pokaz piro cieszy oko. Brawo :)
-
daniolek1920
Opowie ktoś o liczbie i stosunkach BKS-u z Legią?
No ,no Staruch został dzisiaj gwiazdą wieczoru w tv :)
-
Bez Popłatku
przyćmił nawet samego Bin Ladena ;)??? pisze:No ,no Staruch został dzisiaj gwiazdą wieczoru w tv :)
Stadion Lecha jest juz zamkniety?
-
dzydzydzydzy
Szkoda, że nie doszło do czegoś więcej, a w pewnym momencie się zanosiło. Reszta niech sie cieszy, że w dzisiejszych czasach doszło do takich wydarzeń. Lech powinien wyskoczyć na wkurwieniu od razu, kiedy było mało ochrony, nie ma co wymagać od Legii że powinna do nich biec bo wyszli świętować. Gdyby wygrał Lech mogłoby to się skończyć inaczej, bo sektory Legii zaczynały się już w połowie boiska. Jak dla mnie podstawowa różnica miedzy obiema ekipami to spontan, oczywiscie na zdecydowana korzyść Legii. Jedyny minus meczu to właściwie zerowy sens protestu z początku meczu, który teraz wygląda śmiesznie, jeśli jednocześnie Legia rzucała petardy i dymiła z ochroną. W opinii publicznej takie coś by przeszło jedynie jeśli byłby w 100% spokój.
No akurat jeśli chodzi o szukanie sensacji to Twój post nim jest, niestety nie udało Ci się pociągnąć tematu w tą stronę.ksp6 pisze:Kpisz czy o drogę pytasz, czy nie czytasz ze zrozumieniem? Legia nie współpracuje ze spottersem przecież. A już tak działać by Naczelnik wysyłał pismo do PZPN-u w sprawie sprzedaży biletu dla rzeczonego, to wcale nie jest współpraca. Ani z jednymi ani z drugimi.W.F.H. pisze:Nie wiem co Cię tu dziwi?Że kibice wstawiają się za kolegą i chcą, żeby mógł obejrzeć mecz skoro nie ma na niego zakazu?
Mnie tam bardziej ciekawi jak do Ciebie trafiło takie pismo...
Pismo wisi w necie na kilku stronach szukaczu sensacji...
-
MarianoItaliano
Żal czytać to forum Lecha, czytając posty niektórych tamtejszych użytkowników można wywnioskować że jakby tylko mogli to by podali policji wszystko jak na tacy kto rozrabiał (i zaznaczam, nie sugeruję tu że ktokolwiek z ekipy Lecha jest konfiturą, a jedynie fakt że prawdziwych kibiców wyparły, nowoczesne mordy dla których awantura jest be, malowanie jest be, czy zabawa podczas wyjazdów).
Nie wiem jak panowie ale ja z tego nic nie zrozumiałem co tam było powiedziane. Zero ładu, składu. Jedyne co mi się udało zrozumieć to to, że "Staruch" i "Litar" to jedni z "najgroźniejszych kibiców" w naszej pięknej Polsce.
Ale ten dziennikarz Żukowski dobrze powiedział, że zapał polityków się może skończyć po Euro 2012 i moim zdaniem się skończy i powrócimy do swojego normalnego życia sprzed kilku lat może nie z lat 90 bo one już nie wrócą ale na pewno z poprzednich. I miejmy nadzieję, że zmienią się władze w pzpn, że rząd wypier... ich ze stołka i zrobią to tak jak w Rosji.
Ale ten dziennikarz Żukowski dobrze powiedział, że zapał polityków się może skończyć po Euro 2012 i moim zdaniem się skończy i powrócimy do swojego normalnego życia sprzed kilku lat może nie z lat 90 bo one już nie wrócą ale na pewno z poprzednich. I miejmy nadzieję, że zmienią się władze w pzpn, że rząd wypier... ich ze stołka i zrobią to tak jak w Rosji.
A Fujj,"kibic"pod rękę z redaktorem wybiórczej.
Ten poznański redaktor GóWna nie chodzi kanałami:)
Ten poznański redaktor GóWna nie chodzi kanałami:)
-
Wisła Kraków
- Kontakt:
Dobrze, że stadion w Ostródzie spełnia wszystkie wymogi i Superpuchar Ekstraklasy będzie bezpieczniejszy :)
-
kaczmarOKS
zajebista debata, 7 osób + 2 prowadzących. rozkład się 1 -osoba broniąca Kibiców, 1 osoba neutralna (Majdan), 7 osób gadających byle co, z czego prowadzący Jóźwik oraz dziennikarzyna z gw wiedli prym.
co ciekawe, Majdan jako jedyny wspomniał o proteście z początku meczu, transparentach antyrządowych itp.
debata praktycznie bez historii, w sumie z drugiej strony chyba nie można się było niczego innego spodziewać.
co ciekawe, Majdan jako jedyny wspomniał o proteście z początku meczu, transparentach antyrządowych itp.
debata praktycznie bez historii, w sumie z drugiej strony chyba nie można się było niczego innego spodziewać.
-
against modern
posiedzieli, popierdolili, swoje zrobili i swoje zarobili ...
Lato wieśku oddaj swą jedną pensję - pokryje to szokdy wyrządzone na stadionie Zawiszy (40 tys zł ) :)
Lato wieśku oddaj swą jedną pensję - pokryje to szokdy wyrządzone na stadionie Zawiszy (40 tys zł ) :)
-
Jan_Kowalski
Jak tylko zobaczylem kto ma prowadzic debate i ile ma ona trwac od razu wiedzialem ze bedzie jak wszystkie poprzednie tego typu programy. Wielcy redaktorzy Jozwik i Dariusz "a czy nie jest przypadkiem tak" Szpakowski nie zawiedli mnie. Ale i tak obejrzalem kosztem LM. :)
-
piekne lata 90-te
grzes zarabia 50 tys, wiec jeszcze mu zostanie na dostatni miesiac zycia...
-
CapitalCity
Finał kibicowsko jak najbardziej na +. U nas zajebista organizacja pod każdym względem. Hasło z megafonu - opuszczamy trybuny chwila moment i trybuny puste. Widać było u nas jedność na trybunach. Jak na 6 tyś ludu zgranie było kozackie.
-
rezystencja
Część wejściówek rozdysponowana została pomiędzy wszystkie nasze zgody oraz gości którzy występowali w roli obserwatorów (z Węgier, Niemiec, Francji)
Cytar z www.zyleta.info Można wiedziec co to za ekipy??
Cytar z www.zyleta.info Można wiedziec co to za ekipy??
-
CapitalCity
swoją drogą gdy sie patrzy na stadion w Bydgoszczy to nasuwa mi się tylko jedno. Co oni chcieli osiągnąć wybierając stadion Zawiszy na rozgrywanie finału PP jeszcze na tle dwóch czołowych ekip. Chyba Lato chciał sie popisać i zaprosić delegatów i pokazać jak u nas może być bezpiecznie. Na zawodach lekkoatletycznych chyba atleci mają wyższe płotki do przeskoczenia.
I tu lekkie żdziwko a mina Kręciny bezcenna :) coś pięknego.
Dziś na TVP 1 o 21.25 była podobno "debata "Czy kibole zniszczą nam Euro?".
Da ktoś może link z powtórką do tego "programu"?
Da ktoś może link z powtórką do tego "programu"?
Długo oczekiwałem meczu z Lechem na neutralnym terenie gdzie każdy miał możliwość pokazania się z jak najlepszej strony na różnych płaszczyznach.
Myślę, że spotkały się dwie najlepsze ekipy, które na przestrzeni już wielu sezonów prezentują swój stały wysoki poziom. Niczego mi nie brakowało w naszych sektorach. Było to co zawsze nam towarzyszy czyli spontan. Pokazaliśmy, że pomimo wielu problemów, zakazów, nakazów dajemy radę. Nie zabrakło mnóstwa petard, rac, oprawy, przepychanek, spontanicznego wjazdu na murawę... było to co dla mnie jest najważniejsze na trybunach.
Dla mnie styl Lecha jest całkiem inny niż Nasz. Czy gorszy? Nie mi to oceniać, ja bym naszego nie zamienił na żaden inny.
Co do ludzi oceniających doping z perspektywy z TV... bez komentarza. Lech pod względem dopingu zaprezentował się bardzo dobrze, tak samo dobrze jak Legia. A czy ktoś był trochę głośniejszy? Tak jak pisałem jest wiele ważniejszych rzeczy podczas meczu dla mnie niż głośność dopingu mierzona w skali i porównywana po każdym meczu.
Było zajebiście!
j**** euro
Myślę, że spotkały się dwie najlepsze ekipy, które na przestrzeni już wielu sezonów prezentują swój stały wysoki poziom. Niczego mi nie brakowało w naszych sektorach. Było to co zawsze nam towarzyszy czyli spontan. Pokazaliśmy, że pomimo wielu problemów, zakazów, nakazów dajemy radę. Nie zabrakło mnóstwa petard, rac, oprawy, przepychanek, spontanicznego wjazdu na murawę... było to co dla mnie jest najważniejsze na trybunach.
Dla mnie styl Lecha jest całkiem inny niż Nasz. Czy gorszy? Nie mi to oceniać, ja bym naszego nie zamienił na żaden inny.
Co do ludzi oceniających doping z perspektywy z TV... bez komentarza. Lech pod względem dopingu zaprezentował się bardzo dobrze, tak samo dobrze jak Legia. A czy ktoś był trochę głośniejszy? Tak jak pisałem jest wiele ważniejszych rzeczy podczas meczu dla mnie niż głośność dopingu mierzona w skali i porównywana po każdym meczu.
Było zajebiście!
j**** euro
co wy z tym płotem, przykładowo na Lechu nie jest wiele większy, a na euro też będą małe płotkiCapitalCity pisze:swoją drogą gdy sie patrzy na stadion w Bydgoszczy to nasuwa mi się tylko jedno. Co oni chcieli osiągnąć wybierając stadion Zawiszy na rozgrywanie finału PP jeszcze na tle dwóch czołowych ekip. Chyba Lato chciał sie popisać i zaprosić delegatów i pokazać jak u nas może być bezpiecznie. Na zawodach lekkoatletycznych chyba atleci mają wyższe płotki do przeskoczenia.
-
CapitalCity
bartex pisze:co wy z tym płotem, przykładowo na Lechu nie jest wiele większy, a na euro też będą małe płotkiCapitalCity pisze:swoją drogą gdy sie patrzy na stadion w Bydgoszczy to nasuwa mi się tylko jedno. Co oni chcieli osiągnąć wybierając stadion Zawiszy na rozgrywanie finału PP jeszcze na tle dwóch czołowych ekip. Chyba Lato chciał sie popisać i zaprosić delegatów i pokazać jak u nas może być bezpiecznie. Na zawodach lekkoatletycznych chyba atleci mają wyższe płotki do przeskoczenia.
nie no jasne , że tak ale jednak płotek a płot inaczej działa na niektórych naładowanych emocjami ;)
-
siemianowiczanie
Ja sie tam nie znam dokładnie na prawie, ale załóżmy że te 11tys ludu dostanie zakaz stadionowy, a "właściciele" zniszczonych krzesełek będą musieli za nie zapłacić.
Jak wygląda sprawa z odszkodowaniem, zostanie ktoś niesłusznie oskarżony, zapłaci za krzesełko o którym nie pisze w regulaminie imprezy masowej że musi go bronić do ostatniej kropli krwi przed "barbarzyńską hordą kiboli". Ile milionów PZPN mógłby na tym stracić?
Jak wygląda sprawa z odszkodowaniem, zostanie ktoś niesłusznie oskarżony, zapłaci za krzesełko o którym nie pisze w regulaminie imprezy masowej że musi go bronić do ostatniej kropli krwi przed "barbarzyńską hordą kiboli". Ile milionów PZPN mógłby na tym stracić?
-
dr,martens
Wiele osób powiela w tym temacie zdanie ''że kibice sami sobie strzelili w samobója''.
Jestem innego zdania.
Przed finałem Pucharu Polski w mediach można było się dowiedzieć jak dobrze jest on zabezpieczony. Pojawiła się informacja o olbrzymich siłach policyjnych i ochroniarskich,które miały pilnować bezpieczeństwa.
Z tego co widzieliśmy-nie upilnowały!
Dla mnie osobiście-to co się wydarzyło po meczu to porażka naszego rządu.
Chcą organizować EURO 2012,a nie potrafią zorganizować jednego meczu!
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Jestem innego zdania.
Przed finałem Pucharu Polski w mediach można było się dowiedzieć jak dobrze jest on zabezpieczony. Pojawiła się informacja o olbrzymich siłach policyjnych i ochroniarskich,które miały pilnować bezpieczeństwa.
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
-
olimpijska2.pl
- Kontakt:
Jako kibic PB o tym samym pomyślałem. W tej j#banej Anglii jednak poziom rozgrywek nieco wyższy niż w Polsce ;)Kudłaty pisze:Tylko że bałwany nie rozumieją, że u nas żadna rodzina z dziećmi nie przyjdzie na mecz Polonia Bytom - Zagłębie Lubin (bez urazy) albo na rozpadający się stadion ŁKS, który za chwilę wejdzie do ekstraklasy.
Tylko fanatycy mogą jakoś zapełnić trybuny.
A finał PP ciekawy, ot tyle jeszcze dodam :)
-
BobSwagger_
Ale teraz mają przyzwolenie społeczeństwa na bezkarną, bezprawną walkę z nami, a środki niestety posiadają większe niż my. Dodatkowo jakiekolwiek protesty na nic się nie zdadzą, bo wszyscy będą mieli tematy, żeby pokazać, ze nie jesteśmy warci rozmów nawet.dr_martens pisze:Wiele osób powiela w tym temacie zdanie ''że kibice sami sobie strzelili w samobója''.
Jestem innego zdania.
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Ma ktoś może video zapis z tvn turbo jak dziennikarz tvp sport dostaje z buta w plery ?