komentarze dla Gornego Slaska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
FCO

Post autor: FCO » 08.07.2007, 11:25

X pisze:Mogłby ktoś kumaty opisac sytuacje w takich miastach jak Orzesze, Racibórz, Żory, Rybnik, Wisła, Libiąż. Odrazu mówie nie obchadza mnie informacje że danej ekipy jest 3,4212431241 % a drugiej 4,123412% tylko konkret liczby kto gdzie i w jakiej liczbie jeżdzi plus informacje o dzielnicach na których ktoś panuje, z góry dzięki
Odnośnie Orzesza, to sytuacja Ruchu Chorzów znacznie sie poprawiła. Coraz więcej młodych zainteresowanych, lepsza organizacja... na meczach melduje się średnio 10-20 (są to liczby z samego Orzesza i Jaśkowic, bez reszty dzielnic)

co do fanów Górnika w Orzeszu to fakt jest ich więcej ale raczej jest to młode pokolenie. I co najważniejsze ilość nie idzie na jakość...

co do sytuacji na dzielnicach to jest bardzo różnie :)
głównie Górnik i Ruch i pare dinozaurów z GieKSy (podobno???).

najbardziej niebieska dzielnica w Orzeszu to oczywiście Jaśkowice (100%) i to właśnie te chłopaki rządzą na Orzeszu...

iparts.pl
jawiem

Post autor: jawiem » 08.07.2007, 13:07

co do fanów Górnika w Orzeszu to fakt jest ich więcej ale raczej jest to młode pokolenie. I co najważniejsze ilość nie idzie na jakość...
Za parę lat zobaczysz co przyniesie wam olewanie, tych "młodzików" :lol: .
Druga sprawa - Na jakiej podstawie twierdzisz, że jakościowo są gorsi? Po akcjach typu dziesięciu na jednego szczyla ?
Sprecyzuj to pogadamy...
Najlepiej na priv
o do sytuacji na dzielnicach to jest bardzo różnie Smile
głównie Górnik i Ruch i pare dinozaurów z GieKSy (podobno???).
Tu nie ma co polemizować...
najbardziej niebieska dzielnica w Orzeszu to oczywiście Jaśkowice (100%) i to właśnie te chłopaki rządzą na Orzeszu...
Pan X nie chciał znać procentowej ilości - ale mniejsza z tym
Nie mam pojęcia jak Cię uczyli matematyki - ale dla mnie sto procent to jest dosłownie całość. Ok zgodzę się, że Jaśki są niebieskie, ale taki pewien jesteś, że nie ma tam kibiców o innej przynależności klubowej ? :wink: Jeśli tak to szkoda mi Cię człowieku :wink: - kilka osób z Jaśkowic jeździ na Górnik! I czy chcesz czy nie sto procent to zbyt duże słowa ... :wink:

P.S Nie jestem z Orzesza ani Jaśkowic - ale znam b. dobrze te rejony :wink:

pozdrawiam

;>

Post autor: ;> » 08.07.2007, 15:18

faraon82 pisze:OK ja sie podejmuje,wiec jesli chodzi o to ze nie chcesz w procentach...wiec podaje dokladne liczby...<konkret liczby>
1 orzesze-16KSG,18GORNIK,19legia...a i chyba 2 z Amici Wronki<jeszce 2tyg temu ich nie bylo ale dostatli wlasnie nowe kontrakty w pracy wiec sa,orzynajmniej ich liczymy...wiecej ekip nie stwierdzono////
2 raciborz-brak jakichkolwiek chuliganow,ci co byli czyli 5 z Arki Gdynia juz dawno wyjechali,,wiec ich nie mozna liczyc////
3 Zory tutaj sytuacja jest bardziej skomplikowana-50 KSC i 49 TS,czeste walki,czasem niczym z 1410roku<naprawde ostro>
4 rybnik' tutaj 100osob za Lechem,i 97 z tedyy bojsow....walk nie stwierdzono
5 wisla-tutaj sami hools Adama Malysza ok 49-450 w zaleznosci od sucesow,i 37 z wisly ustronianki...walk nie stwierdzono,chyba ze czasem na rynku sie napierdalaja<czytaj ustawka>
6Libiaz-tuataj sytuacja bardzo prosta Caly libiaz kibicuje Nysie zgorzelec...PODALEM TYLKOTE MIASTA KTORE PODALES,WIECEJ JAK CHCESZ TO DOPISZE....
ACHA MOZESZ MI WIERZYC W STU PROCENTACH<JESTEM CHLOPAKIEM Z EKIPY,I MAM ZAJEBICIE SILNA PSYCHIKE,BRALEM UDZIAL W 3 USTAWKACH>JESTEM Z EKIPY 100%HOOLS...JESTEM KUMATY!!!!!!!!!!
to miało być śmieszne dzieciaku?

Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio » 08.07.2007, 16:02

19(R)20 pisze:GKS uczciwie awansował a to dobre :lol:

najpierw "uczciwie" dostał się do 4 ligi, o walkowerach nie wspominając - i hop już 3 liga

teraz kolejny "ucziwy" awans do 2 ligi za zamkniętymi dzwiami PZPN-u, tzw. barażowe pary wyznaczone regionalnie....

dziwnym trafem na Śląsku tydzień przed losowaniem chodziły słuchy że "i tak trafimy na KSZO"

oczywiście GKS mistrzem Polski był i jest! :shock: :?

z uczciwością klubik z Bukowej zawsze na bakier
najpierw popatrz na swoje podwórko bo rogala wcale od dziurowicza lepszy nie był...

widać coponiektórych boli że GieKSa sama sie oczyściła i odcieła od dziurowiczowskich przekrętów i teraz na zdrowych zasadach pnie się do góry.
W legalny sposób zaczeliśmy od czwartej ligi, uczciwie awansowaliśmy najpierw do trzeciej, a teraz do drugiej.

może w Chorzowie wszyscy wiedzieli że trafimy na KSZO, ale w Katowicach nikt takiego scenariusza nie zakładał, losowanie było czyste i nie odbyło się za zamkniętymi drzwiami tylko w obecności wszystkich zainteresowanych drużyn(zresztą pozostałe drużyny też były zadowolone z takiego losowania).

takie są fakty, ale zakompleksione jednostki nigdy nie docenią sukcesu konkurenta

FCO

Post autor: FCO » 08.07.2007, 16:03

jawiem pisze:
Nie jestem z Orzesza ani Jaśkowic - ale znam b. dobrze te rejony :wink:
pozdrawiam
Nie jesteś stąd to niewiem poco wogóle sie udzielasz o naszym mieście...

jest jak jest, więcej Górnika trzeba przyznać, ale to Ruch właściwie ma tu lepszą bandę i niema tu co więcej o tym sie rozpisywać...

PozdRo dla noRmalnych...

Acha, i jeszcze jedno 'jawiem', niech te paru żaboli z Jaśkowic sie tylko ujawni... :D
Ostatnio zmieniony 08.07.2007, 16:11 przez FCO, łącznie zmieniany 1 raz.

X

Post autor: X » 08.07.2007, 16:08

;> pisze:
faraon82 pisze:OK ja sie podejmuje,wiec jesli chodzi o to ze nie chcesz w procentach...wiec podaje dokladne liczby...<konkret liczby>
1 orzesze-16KSG,18GORNIK,19legia...a i chyba 2 z Amici Wronki<jeszce 2tyg temu ich nie bylo ale dostatli wlasnie nowe kontrakty w pracy wiec sa,orzynajmniej ich liczymy...wiecej ekip nie stwierdzono////
2 raciborz-brak jakichkolwiek chuliganow,ci co byli czyli 5 z Arki Gdynia juz dawno wyjechali,,wiec ich nie mozna liczyc////
3 Zory tutaj sytuacja jest bardziej skomplikowana-50 KSC i 49 TS,czeste walki,czasem niczym z 1410roku<naprawde ostro>
4 rybnik' tutaj 100osob za Lechem,i 97 z tedyy bojsow....walk nie stwierdzono
5 wisla-tutaj sami hools Adama Malysza ok 49-450 w zaleznosci od sucesow,i 37 z wisly ustronianki...walk nie stwierdzono,chyba ze czasem na rynku sie napierdalaja<czytaj ustawka>
6Libiaz-tuataj sytuacja bardzo prosta Caly libiaz kibicuje Nysie zgorzelec...PODALEM TYLKOTE MIASTA KTORE PODALES,WIECEJ JAK CHCESZ TO DOPISZE....
ACHA MOZESZ MI WIERZYC W STU PROCENTACH<JESTEM CHLOPAKIEM Z EKIPY,I MAM ZAJEBICIE SILNA PSYCHIKE,BRALEM UDZIAL W 3 USTAWKACH>JESTEM Z EKIPY 100%HOOLS...JESTEM KUMATY!!!!!!!!!!
to miało być śmieszne dzieciaku?
Zostaw tego huulsa Rakowa w spokoju bo Ci na chate wjedzie. [link]
Dzieki za opis w Orzeszu kto sie podejmy reszty??

fryzjer

Post autor: fryzjer » 08.07.2007, 16:37

+GKSK-CE+ pisze:
X pisze:
elo_melo pisze:Nie wiem ile czasu temu akcja warki się skończyła ale wyniki mnie zaszokowały :D
1. Jastrzębie, 2. Odra Wodzisław, 3. GKS Tychy, 4. Ruch Chorzów, 5. Polonia Bytom.
Myślałem po wypowiedziach kibiców Ruchu że prowadzą a tu niespodzianka :D, ehhh nie ma to jak 10 groszy od browaru który sponsoruje Lecha :D
Z czego rżysz człowieku?? Wyniki Odry i Jasrzębia są mocno kontrowersyjne i wiele osób uważą że były jakieś wałki przy tym. Ruch był długo na drugim miejscu ale Odra na końcu wbijała po 5k kapsli/dzień i ans wyprzedziła, troche to dziwne. Warto zaznaczyć ze pierwsze 5 klubów otrzyma 10k pln na oprawe i to jest pocieszające
Poniekad sie zgadzam... jest to dosc zastanawiajace ze Odra i Jastrzebie posiadaly tak miazdzaca pzewage w stosunku do innych klubow. Przez co takie kluby jak GKS Katowice i Zaglebie Sosnowiec gowno beda mialy z tej akcji.
Jasne chłopaki. mówcie sobie że wajcha była bo nie wygraliście. A jak by przykładowo Ruch był pierwszy to oczywiście byłoby uczciwie i walili byście konia z radości. Dajcie spokój z takimi textami...

Sztygar

Post autor: Sztygar » 08.07.2007, 17:58

FCO Widze że jesteś z tamtych rejonów mógłbyś napisać jak wygląda sytuacja w Bujakowie i Gardawicach :)
Z góry dzięki :!:

FCO

Post autor: FCO » 08.07.2007, 18:51

Sztygar pisze:FCO Widze że jesteś z tamtych rejonów mógłbyś napisać jak wygląda sytuacja w Bujakowie i Gardawicach :)
Z góry dzięki :!:
Z tego co wiem to Bujaków pół na pół (RUCH i KSG),
a Gardawice to przewaga Górników...

PozdRo

jolka

Post autor: jolka » 10.07.2007, 12:59

Polonia w Zabrzu jako gospodarz :D
Gorączkowa bieganina trwa w Bytomiu. Polonia formalnie nie jest sportową spółką akcyjną i nie ma ani trenera, ani stadionu. Na wypełnienie pierwszego punktu klub dostanie zapewne kilka miesięcy czasu, za to dwa następne są dużym zmartwieniem. Dariusz Fornalak nadal nie złożył podpisu na kontrakcie, a jeśli nawet złoży, to problem nie zniknie, gdyż nie posiada on niezbędnej licencji trenerskiej UEFA Pro. Stadion? – Byłem przekonany, że Polonia będzie grała w Opolu, a Zagłębie w Wodzisławiu, a tymczasem docierają do mnie zupełnie inne informacje – chwycił się za głowę Eugeniusz Kolator. Co prawda oba kluby wynajęły Stadion Śląski, ale w umowach mowa jedynie o pierwszych meczach sezonu. Potem na chorzowskim gigancie rusza montaż podgrzewanej płyty i obiekt zostanie wyłączony z użytku. Dlatego też działacze Polonii gościli wczoraj i mają się wybrać jeszcze dziś do Zabrza. Zanosi się na to, że drużyna Dariusza Fornalaka będzie grała na stadionie Górnika! – Nie wyobrażam sobie, aby nasz sukces sportowy nie został skonsumowany – stwierdza szkoleniowiec bytomian.
Sport.
Tylko Górnik!

buka

Post autor: buka » 10.07.2007, 19:31

Zarząd PZPN przychylił się do wniosków Jagiellonii Białystok i Polonii Bytom o czasowe odstępstwo od niektórych warunków licencyjnych w zakresie infrastruktury, co jest zgodne z przepisami PZPN.
Decyzja ta obowiązuje na sezon 2007/2008. Kontrola prac na obiektach i przestrzegania przedstawionych harmonogramów modernizacji stadionów będzie prowadzona przez Wydział ds. bezpieczeństwa na obiektach piłkarskich oraz Komisję ds. Licencji I Ligi.

Klub z Białegostoku zwrócił się o zgodę na okresowe pozwolenie na grę w rozgrywkach Orange Ekstraklasy na stadionie z zadaszeniem mniejszym niż wymagane przepisami 1000 miejsc. Polonia Bytom wnioskowała natomiast o czasowe dopuszczenie stadionu o mniejszej liczbie zadaszonych siedzisk oraz odległego od siedziby klubu o więcej niż zapisane w „Podręczniku Licencyjnym PZPN” 50 km.

[link]
Więc raczej Opole, a nie Zabrze.
"Zabrze, najbardziej śląskie miasto ze wszystkich śląskich miast, czyli najbardziej polskie miasto ze wszystkich polskich miast..."

komaR/R

Post autor: komaR/R » 10.07.2007, 22:58

[link]

wiec ja tu czegos nie kumam

Komisja licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej nie przyznała licencji na grę w ekstraklasie trzem z czterech beniaminków - Ruchowi Chorzów, Polonii Bytom i Zagłębiu Sosnowiec - poinformował PAP rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński. Jagiellonia Białystok będzie mogła grać w pierwszej lidze.
Drużyny mają pięć dni na odwołanie się od decyzji Komisji. Za tydzień zbierze się Komisja Odwoławcza, która podejmie wiążące decyzje

to najpierw zgadzaja sie na ustepstwa a potem nie przydzielaja licencji ? nie rozumiem tego

Tomi PB

Post autor: Tomi PB » 11.07.2007, 06:06

komaR/R pisze:[link]

wiec ja tu czegos nie kumam

Komisja licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej nie przyznała licencji na grę w ekstraklasie trzem z czterech beniaminków - Ruchowi Chorzów, Polonii Bytom i Zagłębiu Sosnowiec - poinformował PAP rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński. Jagiellonia Białystok będzie mogła grać w pierwszej lidze.
Drużyny mają pięć dni na odwołanie się od decyzji Komisji. Za tydzień zbierze się Komisja Odwoławcza, która podejmie wiążące decyzje

to najpierw zgadzaja sie na ustepstwa a potem nie przydzielaja licencji ? nie rozumiem tego
Wcale sie nie zdziwilem .
To ze Polonia i Jagielonia dostaly zgode na czasowe odstepstwo od niektorych warunkow ktore kluby musza spelniac to wcale nie znaczy ze otrzymalismy licencje . Naszym najwiekszym problemem jest stadion . Opcja Opole upada przez psiarnie a szkoda bo napewno bylo by konkretne wsparcie ze strony kibicow Oderki . No i teraz pojawila sie opcja Zabrze . Zobaczymy co z tego wyniknie .
POLONIA 1920 BYTOM

komaR/R

Post autor: komaR/R » 11.07.2007, 09:34

noo to pewnie dostaniecie zamiast wsparcia odry konkretne wsparcie kolegów z zabrza :P . Oj cudna bedzie ta pierwsza liga na ślasku w tym roku :))

bin

Post autor: bin » 11.07.2007, 09:55

fryzjer pisze:
+GKSK-CE+ pisze:
X pisze: Z czego rżysz człowieku?? Wyniki Odry i Jasrzębia są mocno kontrowersyjne i wiele osób uważą że były jakieś wałki przy tym. Ruch był długo na drugim miejscu ale Odra na końcu wbijała po 5k kapsli/dzień i ans wyprzedziła, troche to dziwne. Warto zaznaczyć ze pierwsze 5 klubów otrzyma 10k pln na oprawe i to jest pocieszające
Poniekad sie zgadzam... jest to dosc zastanawiajace ze Odra i Jastrzebie posiadaly tak miazdzaca pzewage w stosunku do innych klubow. Przez co takie kluby jak GKS Katowice i Zaglebie Sosnowiec gowno beda mialy z tej akcji.
Jasne chłopaki. mówcie sobie że wajcha była bo nie wygraliście. A jak by przykładowo Ruch był pierwszy to oczywiście byłoby uczciwie i walili byście konia z radości. Dajcie spokój z takimi textami...

Każdy kto śledził tą akcję wie jak sprawa wyglądała! Na początku znacznie prowadziła PB, ale potem w ciagu 2 tygodni Jastrzębiu przyszło nagle ok. 40 tys głosów, czyli ma się rozumieć wypijali po 3 tys piw dziennie.... :roll:
Potem podobna sytuacja była w Wodzisławiu i tyle. Nie wiem jak z Tychami bo w końcu położyłem wała na tą akcję, ale co do fanów Ruchu i PB to głosowanie wyglądało względnie uczciwie i to tym dwom (i moze jeszcze Tychom) nalezały sie wyzsze miejsca, ale liczy się to, że jest pierwsza piątka. Chociaż nie wiem czy Jastrzębie i Odra znalazłyby się w niej przy uczciwej rywalizacji......
komaR/R pisze:noo to pewnie dostaniecie zamiast wsparcia odry konkretne wsparcie kolegów z zabrza . Oj cudna bedzie ta pierwsza liga na ślasku w tym roku )

Rozumiem, że się mamy bać???!!!
Tylko czego? Zabrzańskich chuliganów czyli kamieniarzy?
Czy może prędzej ich zdrowo porąbanej prewencji?

Panowie z KSG - będziecie mieć okazję by nam wpierdolić! Bo do tej pory w historii tylko raz się Wam to udało
Polonia Bytom !

Autonomia dla Śląska !
HansSc pisze:Co do Twojego podpisu dodaj sobie jeszcze "Precz z Polskim okupantem!"
:D

Qubek

Post autor: Qubek » 11.07.2007, 12:09

bin pisze:

Rozumiem, że się mamy bać???!!!
Tylko czego? Zabrzańskich chuliganów czyli kamieniarzy?
Czy może prędzej ich zdrowo porąbanej prewencji?

Panowie z KSG - będziecie mieć okazję by nam wpierdolić! Bo do tej pory w historii tylko raz się Wam to udało
I po co ta napinka? :roll:
Po pierwsze -to pan komaR/R nie jest kibicem KSG wiec po co poruszacie nasz temat, chyba macie wystarczajaco duzo swoich problemów.
Po drugie- nikt nie powiedział ze bedziecie grać na stadionie w Zabrzu. Kibice mają dobre kontakty z zarządem a z tego co sie orientuje nikt nie chce aby Polonia u nas grała
Po trzecie- osoba która mieszka na śląsku powinna wiedzieć chyba skąd jest prewencja :roll: , wiec nie wydajesz sie byś autorytetem w tych sprawach

Pozdrawiam i mam nadzieje że uda wam sie znaleźć jakieś rozwiązanie z tym stadionem

Rondel
Post autor: Rondel » 11.07.2007, 12:50

Czyli sprawa gry Polonii i Zaglebia na śląskim nieaktualna?
A swoja droga byłaby niezla rzeźnia po szpilach w parku.... strach sie bać
Never underestimate the predictability of stupidity

PH1964

Post autor: PH1964 » 11.07.2007, 13:02

Rondel pisze:Czyli sprawa gry Polonii i Zaglebia na śląskim nieaktualna?
A swoja droga byłaby niezla rzeźnia po szpilach w parku.... strach sie bać
Gra Poloni i Zagłębia na Śląskim, ja nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. Nie dość że Śląski leży w Chorzowie to jeszcze niedaleko stadionu GieKSy, poza tym Polonia by musiała na mecz jechać przez cały Chorzów a Sosnowiec przez Katowice :shock: :D nie widza tego
elo_melo pisze: ps: ŻADEN CHORZOWSKI JESZCZE NIE ZEBRAŁ LANIA OD ŻABOLA LUB GIEKSIARZA CZY POLONISTY, TO ONI LEJĄ CAŁY ŚLĄSK!

maciek#

Post autor: maciek# » 11.07.2007, 15:47

No rzeczywiscie strach sie bac :roll:

komaR/R

Post autor: komaR/R » 11.07.2007, 16:28

nie jestem kibicem ksg fakt ja poporostu rozwijam kolejny watek w tym temacie . A ze ktos to odebrał jako napinanie sie to bardzo mi przykro .

W kazdym razie jestem ciekaw co bedzie jak rozmowy z gornikiem spala na panewce

horun79

Post autor: horun79 » 11.07.2007, 23:57

spala na pewno jak ktos wchodzi do swiatyni to sciaga buty wy nie sciagniecie dlatego zostaje wam przedsionek (klatka ) na meczu Gornik - Polonia i nic wiecej
Z KSG az po zycia kres

slash

Post autor: slash » 12.07.2007, 08:57

Polonia by musiała na mecz jechać przez cały Chorzów :o :D nie widza tego

Piszesz to tak jak byśmy nigdy tamtędy nie jechali i była to niesamowita rzecz.

elektromonter

Post autor: elektromonter » 12.07.2007, 09:05

slash pisze:
Polonia by musiała na mecz jechać przez cały Chorzów :o :D nie widza tego

Piszesz to tak jak byśmy nigdy tamtędy nie jechali i była to niesamowita rzecz.
Ale teraz, będziecie jeździć częściej :roll:

slash

Post autor: slash » 12.07.2007, 09:12

Prawie na każdy wyjazd na który udajemy się pociągiem jeździmy przez Chorzów do Katowic.

Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio » 12.07.2007, 09:44

slash pisze:Prawie na każdy wyjazd na który udajemy się pociągiem jeździmy przez Chorzów do Katowic.
co innego wyjazd, gdzie zbiera się zwarta grupa, prowadzona pod kontrolą psiarni, a co innego jechać na mecz "u siebie" przez takie tereny...
Wsumie to czy Polonia będzie grała w roli gospodarza w Zabrzu czy w Chorzowie to każdy taki mecz będzie dla nich praktycznie wyjazdem

slash

Post autor: slash » 12.07.2007, 09:46

Wsumie to czy Polonia będzie grała w roli gospodarza w Zabrzu czy w Chorzowie to każdy taki mecz będzie dla nich praktycznie wyjazdem

i wszystko zostało wyjaśnione.

X

Post autor: X » 12.07.2007, 09:55

Nie wiem po co tyle lamentu. Jak ktoś byłby mądry w pzpn'ie to ustalił by tak kolejke że zawsze albo Ruch albo Górnik (zalezy gdzie Polonia będzie grała) będą grać na wyjeździe a wtedy Polonia gra "u siebie" i po kłopocie. Wtedy wystarczy tylko ze beda chodzic w większych grupkach i wątpie żeby ktoś ich zaatakował.

wnc1964

Post autor: wnc1964 » 12.07.2007, 12:27

chyba to logiczine ze Polonia będzie robiła zbiórki przed kazdym meczem, jak przed wyjazdem i będa jeżdzić całą ekipą.

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 12.07.2007, 13:40

nas to ch.. obchodzi że nie dostali licencji, nie nasza wina, kibice w Zabrzu są 100% przeciw temu choremu pomysłowi.

PB won do Opola!
nie reprezentuję oficjalnego stanowiska Kibiców Górnika Zabrze, a jedynie swoje własne, prywatne poglądy.

pall_mall

Post autor: pall_mall » 12.07.2007, 15:11

Blaise KSG pisze:nas to ch.. obchodzi że nie dostali licencji, nie nasza wina, kibice w Zabrzu są 100% przeciw temu choremu pomysłowi.

PB won do Opola!
Myśle że temu panu powinno sie podziekować za ten komentarz ... ochłoń chłopie i nie wypowiadaj się

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 12.07.2007, 15:22

Podziękować? Nie ma za co...

Nie chce sie wypowiadać za wszystkich, ale ogólne zdanie u nas jest w przybliżeniu takie: "Patologia z Bytomia rozpirzy nam stadion, my bedziemy mieć przesrane, jeszcze na mieście będą akcje"

Proste?
nie reprezentuję oficjalnego stanowiska Kibiców Górnika Zabrze, a jedynie swoje własne, prywatne poglądy.

Rondel
Post autor: Rondel » 12.07.2007, 15:38

żabki ostatnio brataja sie z jakimis dziwnymi klubikami wiec Polonia tez nie powinna im przeszkadzac.
Never underestimate the predictability of stupidity

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 12.07.2007, 15:46

Rondel pisze:żabki ostatnio brataja sie z jakimis dziwnymi klubikami wiec Polonia tez nie powinna im przeszkadzac.
dupienie w bambus bez związku :?

Chodzi o to że Zabrze jest całe z KSG, a Bytom? ...w większości z Polonią, ale częściowo też z KSG :)
więc Lwowiaki się wkurzają na nas i założe się że będą wyładowywać złość na ławkach, krzesełkach i innych elementach naszego stadionu, nie mówiąc o samochodach po drodze na ul. Roosevelta.
Pewnie w takim przypadku nie pozostalibyśmy dłużni a to zrodziło by akcje za którą bekneliby pewnie tylko kibice Górnika.
Nikt nie chce takich trudności, bo PB w dużej części nienawidzi Górnika, z resztą w dużej mierze z wzajemnością.

pall_mall

Post autor: pall_mall » 12.07.2007, 18:52

zamilcz prosze ...
I jak nie chcesz sie wypowiadać to po co się wypowiadasz

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 12.07.2007, 21:55

a Ty k.... co? szef wszystkich szefów?

Jak masz zamiar ze mną dyskutować to podawaj argumenty, bo narazie walisz niepoważne zdanka o niczym i nieudolnie próbujesz mnie zjechać.

Jak chcesz mieć pogląd to zajrzyj na fora KSG i PB

Żabol

Post autor: Żabol » 12.07.2007, 22:25

Blaise a ja Ci proponuje żebyś w tym temacie zamilknął! Tutaj szczerzy się TYLKO napinka jest tu zalogowanych więcej dzieci niż kibiców! Niech od nas wypowiadają się tylko osoby że tak powiem upoważnione! Tyle w temacie!
"Lepiej być faszystą niż pedałem"- Alessandra Mussolini...

wnc1964

Post autor: wnc1964 » 12.07.2007, 22:56

Rondel pisze:żabki ostatnio brataja sie z jakimis dziwnymi klubikami wiec Polonia tez nie powinna im przeszkadzac.
To ma być ironia. w przenośni:twisted: dziwne kluby.

fatkot

Post autor: fatkot » 13.07.2007, 03:21

gdziekolwiek nie zagra Polonia i Zagłębie poza Bytomiem i Sosnowcem będzie to "dziwne",ale to właśnie jest PZPN/POLSKA.

ktoś z Zagłębia mógłby mi odpowiedzieć dlaczego nie brana jest pod uwagę Szczakowa? rzut beretem, i chyba z licencją nie było by kłopotu, a samym mieście na bank są kibice Zagłębia(wiem wiem...GKS)

btw: pytanie do Zabrzan, wolicie by Bytom nie zagrał w pierwszej lidze? czy jednak pójśc na kompromis? pytam o normalna opinię, nie wiem kto w Zabrzu podejmuje takie decyzje(psy,miasto,alianz,klub?)

ja osobiście bym zaakceptował Polonie na Cichej, gdyby od tego zależało czy zagraja w OE...wiadomo jest różnica miedzy PB vs KSG i PB vs R ale to dyskusyjna sprawa, a styl awansu PB mi imponuje. pozdR...
to my chłopcy ze Ślonska

Zablokowany