komentarze dla Gornego Slaska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ »

X pisze:
elo_melo pisze:Nie wiem ile czasu temu akcja warki się skończyła ale wyniki mnie zaszokowały :D
1. Jastrzębie, 2. Odra Wodzisław, 3. GKS Tychy, 4. Ruch Chorzów, 5. Polonia Bytom.
Myślałem po wypowiedziach kibiców Ruchu że prowadzą a tu niespodzianka :D, ehhh nie ma to jak 10 groszy od browaru który sponsoruje Lecha :D
Z czego rżysz człowieku?? Wyniki Odry i Jasrzębia są mocno kontrowersyjne i wiele osób uważą że były jakieś wałki przy tym. Ruch był długo na drugim miejscu ale Odra na końcu wbijała po 5k kapsli/dzień i ans wyprzedziła, troche to dziwne. Warto zaznaczyć ze pierwsze 5 klubów otrzyma 10k pln na oprawe i to jest pocieszające
Poniekad sie zgadzam... jest to dosc zastanawiajace ze Odra i Jastrzebie posiadaly tak miazdzaca pzewage w stosunku do innych klubow. Przez co takie kluby jak GKS Katowice i Zaglebie Sosnowiec gowno beda mialy z tej akcji.
iparts.pl
Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio »

19(R)20 pisze:GKS uczciwie awansował a to dobre :lol:

najpierw "uczciwie" dostał się do 4 ligi, o walkowerach nie wspominając - i hop już 3 liga

teraz kolejny "ucziwy" awans do 2 ligi za zamkniętymi dzwiami PZPN-u, tzw. barażowe pary wyznaczone regionalnie....

dziwnym trafem na Śląsku tydzień przed losowaniem chodziły słuchy że "i tak trafimy na KSZO"

oczywiście GKS mistrzem Polski był i jest! :shock: :?

z uczciwością klubik z Bukowej zawsze na bakier
najpierw popatrz na swoje podwórko bo rogala wcale od dziurowicza lepszy nie był...

widać coponiektórych boli że GieKSa sama sie oczyściła i odcieła od dziurowiczowskich przekrętów i teraz na zdrowych zasadach pnie się do góry.
W legalny sposób zaczeliśmy od czwartej ligi, uczciwie awansowaliśmy najpierw do trzeciej, a teraz do drugiej.

może w Chorzowie wszyscy wiedzieli że trafimy na KSZO, ale w Katowicach nikt takiego scenariusza nie zakładał, losowanie było czyste i nie odbyło się za zamkniętymi drzwiami tylko w obecności wszystkich zainteresowanych drużyn(zresztą pozostałe drużyny też były zadowolone z takiego losowania).

takie są fakty, ale zakompleksione jednostki nigdy nie docenią sukcesu konkurenta
Sztygar

Post autor: Sztygar »

FCO Widze że jesteś z tamtych rejonów mógłbyś napisać jak wygląda sytuacja w Bujakowie i Gardawicach :)
Z góry dzięki :!:
FCO

Post autor: FCO »

Sztygar pisze:FCO Widze że jesteś z tamtych rejonów mógłbyś napisać jak wygląda sytuacja w Bujakowie i Gardawicach :)
Z góry dzięki :!:
Z tego co wiem to Bujaków pół na pół (RUCH i KSG),
a Gardawice to przewaga Górników...

PozdRo
jolka

Post autor: jolka »

Polonia w Zabrzu jako gospodarz :D
Gorączkowa bieganina trwa w Bytomiu. Polonia formalnie nie jest sportową spółką akcyjną i nie ma ani trenera, ani stadionu. Na wypełnienie pierwszego punktu klub dostanie zapewne kilka miesięcy czasu, za to dwa następne są dużym zmartwieniem. Dariusz Fornalak nadal nie złożył podpisu na kontrakcie, a jeśli nawet złoży, to problem nie zniknie, gdyż nie posiada on niezbędnej licencji trenerskiej UEFA Pro. Stadion? – Byłem przekonany, że Polonia będzie grała w Opolu, a Zagłębie w Wodzisławiu, a tymczasem docierają do mnie zupełnie inne informacje – chwycił się za głowę Eugeniusz Kolator. Co prawda oba kluby wynajęły Stadion Śląski, ale w umowach mowa jedynie o pierwszych meczach sezonu. Potem na chorzowskim gigancie rusza montaż podgrzewanej płyty i obiekt zostanie wyłączony z użytku. Dlatego też działacze Polonii gościli wczoraj i mają się wybrać jeszcze dziś do Zabrza. Zanosi się na to, że drużyna Dariusza Fornalaka będzie grała na stadionie Górnika! – Nie wyobrażam sobie, aby nasz sukces sportowy nie został skonsumowany – stwierdza szkoleniowiec bytomian.
Sport.
buka

Post autor: buka »

Zarząd PZPN przychylił się do wniosków Jagiellonii Białystok i Polonii Bytom o czasowe odstępstwo od niektórych warunków licencyjnych w zakresie infrastruktury, co jest zgodne z przepisami PZPN.
Decyzja ta obowiązuje na sezon 2007/2008. Kontrola prac na obiektach i przestrzegania przedstawionych harmonogramów modernizacji stadionów będzie prowadzona przez Wydział ds. bezpieczeństwa na obiektach piłkarskich oraz Komisję ds. Licencji I Ligi.

Klub z Białegostoku zwrócił się o zgodę na okresowe pozwolenie na grę w rozgrywkach Orange Ekstraklasy na stadionie z zadaszeniem mniejszym niż wymagane przepisami 1000 miejsc. Polonia Bytom wnioskowała natomiast o czasowe dopuszczenie stadionu o mniejszej liczbie zadaszonych siedzisk oraz odległego od siedziby klubu o więcej niż zapisane w „Podręczniku Licencyjnym PZPN” 50 km.

http://sport.onet.pl/0,1248675,1569430,wiadomosc.html
Więc raczej Opole, a nie Zabrze.
komaR/R

Post autor: komaR/R »

http://sport.onet.pl/0,1248675,1569533,wiadomosc.html

wiec ja tu czegos nie kumam

Komisja licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej nie przyznała licencji na grę w ekstraklasie trzem z czterech beniaminków - Ruchowi Chorzów, Polonii Bytom i Zagłębiu Sosnowiec - poinformował PAP rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński. Jagiellonia Białystok będzie mogła grać w pierwszej lidze.
Drużyny mają pięć dni na odwołanie się od decyzji Komisji. Za tydzień zbierze się Komisja Odwoławcza, która podejmie wiążące decyzje

to najpierw zgadzaja sie na ustepstwa a potem nie przydzielaja licencji ? nie rozumiem tego
Tomi PB
Kontakt:

Post autor: Tomi PB »

komaR/R pisze:http://sport.onet.pl/0,1248675,1569533,wiadomosc.html

wiec ja tu czegos nie kumam

Komisja licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej nie przyznała licencji na grę w ekstraklasie trzem z czterech beniaminków - Ruchowi Chorzów, Polonii Bytom i Zagłębiu Sosnowiec - poinformował PAP rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński. Jagiellonia Białystok będzie mogła grać w pierwszej lidze.
Drużyny mają pięć dni na odwołanie się od decyzji Komisji. Za tydzień zbierze się Komisja Odwoławcza, która podejmie wiążące decyzje

to najpierw zgadzaja sie na ustepstwa a potem nie przydzielaja licencji ? nie rozumiem tego
Wcale sie nie zdziwilem .
To ze Polonia i Jagielonia dostaly zgode na czasowe odstepstwo od niektorych warunkow ktore kluby musza spelniac to wcale nie znaczy ze otrzymalismy licencje . Naszym najwiekszym problemem jest stadion . Opcja Opole upada przez psiarnie a szkoda bo napewno bylo by konkretne wsparcie ze strony kibicow Oderki . No i teraz pojawila sie opcja Zabrze . Zobaczymy co z tego wyniknie .
komaR/R

noo to pewnie dostaniecie zamiast wsparcia odry konkretne wsparcie kolegów z zabrza :P . Oj cudna bedzie ta pierwsza liga na ślasku w tym roku :))
Rondel
Post autor: Rondel »

Czyli sprawa gry Polonii i Zaglebia na śląskim nieaktualna?
A swoja droga byłaby niezla rzeźnia po szpilach w parku.... strach sie bać
PH1964

Post autor: PH1964 »

Rondel pisze:Czyli sprawa gry Polonii i Zaglebia na śląskim nieaktualna?
A swoja droga byłaby niezla rzeźnia po szpilach w parku.... strach sie bać
Gra Poloni i Zagłębia na Śląskim, ja nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. Nie dość że Śląski leży w Chorzowie to jeszcze niedaleko stadionu GieKSy, poza tym Polonia by musiała na mecz jechać przez cały Chorzów a Sosnowiec przez Katowice :shock: :D nie widza tego
maciek#

Post autor: maciek# »

No rzeczywiscie strach sie bac :roll:
komaR/R

nie jestem kibicem ksg fakt ja poporostu rozwijam kolejny watek w tym temacie . A ze ktos to odebrał jako napinanie sie to bardzo mi przykro .

W kazdym razie jestem ciekaw co bedzie jak rozmowy z gornikiem spala na panewce
horun79

Post autor: horun79 »

spala na pewno jak ktos wchodzi do swiatyni to sciaga buty wy nie sciagniecie dlatego zostaje wam przedsionek (klatka ) na meczu Gornik - Polonia i nic wiecej
slash

Post autor: slash »

Polonia by musiała na mecz jechać przez cały Chorzów :o :D nie widza tego

Piszesz to tak jak byśmy nigdy tamtędy nie jechali i była to niesamowita rzecz.
elektromonter

Post autor: elektromonter »

slash pisze:
Polonia by musiała na mecz jechać przez cały Chorzów :o :D nie widza tego

Piszesz to tak jak byśmy nigdy tamtędy nie jechali i była to niesamowita rzecz.
Ale teraz, będziecie jeździć częściej :roll:
slash

Prawie na każdy wyjazd na który udajemy się pociągiem jeździmy przez Chorzów do Katowic.
Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio »

slash pisze:Prawie na każdy wyjazd na który udajemy się pociągiem jeździmy przez Chorzów do Katowic.
co innego wyjazd, gdzie zbiera się zwarta grupa, prowadzona pod kontrolą psiarni, a co innego jechać na mecz "u siebie" przez takie tereny...
Wsumie to czy Polonia będzie grała w roli gospodarza w Zabrzu czy w Chorzowie to każdy taki mecz będzie dla nich praktycznie wyjazdem
slash

Wsumie to czy Polonia będzie grała w roli gospodarza w Zabrzu czy w Chorzowie to każdy taki mecz będzie dla nich praktycznie wyjazdem

i wszystko zostało wyjaśnione.
X

Post autor: X »

Nie wiem po co tyle lamentu. Jak ktoś byłby mądry w pzpn'ie to ustalił by tak kolejke że zawsze albo Ruch albo Górnik (zalezy gdzie Polonia będzie grała) będą grać na wyjeździe a wtedy Polonia gra "u siebie" i po kłopocie. Wtedy wystarczy tylko ze beda chodzic w większych grupkach i wątpie żeby ktoś ich zaatakował.
wnc1964

Post autor: wnc1964 »

chyba to logiczine ze Polonia będzie robiła zbiórki przed kazdym meczem, jak przed wyjazdem i będa jeżdzić całą ekipą.
Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG »

nas to ch.. obchodzi że nie dostali licencji, nie nasza wina, kibice w Zabrzu są 100% przeciw temu choremu pomysłowi.

PB won do Opola!
Blaise KSG

Podziękować? Nie ma za co...

Nie chce sie wypowiadać za wszystkich, ale ogólne zdanie u nas jest w przybliżeniu takie: "Patologia z Bytomia rozpirzy nam stadion, my bedziemy mieć przesrane, jeszcze na mieście będą akcje"

Proste?
Rondel
Post autor: Rondel »

żabki ostatnio brataja sie z jakimis dziwnymi klubikami wiec Polonia tez nie powinna im przeszkadzac.
Żabol

Post autor: Żabol »

Blaise a ja Ci proponuje żebyś w tym temacie zamilknął! Tutaj szczerzy się TYLKO napinka jest tu zalogowanych więcej dzieci niż kibiców! Niech od nas wypowiadają się tylko osoby że tak powiem upoważnione! Tyle w temacie!
fatkot

Post autor: fatkot »

gdziekolwiek nie zagra Polonia i Zagłębie poza Bytomiem i Sosnowcem będzie to "dziwne",ale to właśnie jest PZPN/POLSKA.

ktoś z Zagłębia mógłby mi odpowiedzieć dlaczego nie brana jest pod uwagę Szczakowa? rzut beretem, i chyba z licencją nie było by kłopotu, a samym mieście na bank są kibice Zagłębia(wiem wiem...GKS)

btw: pytanie do Zabrzan, wolicie by Bytom nie zagrał w pierwszej lidze? czy jednak pójśc na kompromis? pytam o normalna opinię, nie wiem kto w Zabrzu podejmuje takie decyzje(psy,miasto,alianz,klub?)

ja osobiście bym zaakceptował Polonie na Cichej, gdyby od tego zależało czy zagraja w OE...wiadomo jest różnica miedzy PB vs KSG i PB vs R ale to dyskusyjna sprawa, a styl awansu PB mi imponuje. pozdR...
hols
ban

Post autor: hols »

99 % ? lekka przesada.. szacu za bojkot dla niebieskich
elo_melo
ban

Post autor: elo_melo »

fatkot pisze: btw: pytanie do Zabrzan, wolicie by Bytom nie zagrał w pierwszej lidze? czy jednak pójśc na kompromis? pytam o normalna opinię, nie wiem kto w Zabrzu podejmuje takie decyzje(psy,miasto,alianz,klub?)
Chcemy Polonii Bytom w 1 lidze ale nie na Roosevelta!
W odpowiedzi na publikacje prasowe Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze pragnie przedstawić swą negatywną opinię, na temat możliwości rozgrywania meczy Polonii Bytom w Zabrzu.
Niestety istnieją poważne obawy, że służby porządkowe na stadionie jak i poza nim nie podołają zadaniu utrzymania porządku, co może spowodować, że zostanie zamknięty stadion Górnika, i co w konsekwencji uniemożliwi oglądanie meczy z udziałem Górnika Zabrze jego kibicom.
Pragniemy także zauważyć brak profesjonalnego podejścia do sprawy działaczy bytomskiego klubu, którzy tak naprawdę nie kontaktowali się jeszcze oficjalnie z włodarzami stadionu, jak i Panią prezydent Zabrza.
Należy także nadmienić, że Górnik Zabrze wyraził zgodę na przeniesienie roli gospodarza bezpośredniego meczu pomiędzy Polonią Bytom a Górnikiem Zabrze.
Wspomnieć także należy o fakcie zaawansowanych rozmów pomiędzy działaczami z Bytomia a działaczami z Opola odnośnie rozgrywania meczy bytomskiej Polonia na stadionie Odry Opole.

Ze sportowym pozdrowieniem
Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze
w tym temacie AMEN!
Blaise KSG

bin pisze: W Zabrzu również są fani Polonii - to po pierwsze.
Po drugie Lwowioków szukaj w swojej rodzinie.
Po trzecie nikt (no może z wyjątkami :wink: ) nie chce byśmy grali w Zabrzu, to na pewno odbiłoby się na frekwencji. Trzeba przeboleć te Opole i zdążyć z budową stadionu do szpilu z Legią. A jeśli chodzi o szpil z Górnikiem - tu tylko zamiana gospodarza, bez żadnych wałków w stylu, że my będziemy gospodarzem na żabskim stadionie.
Co do fanów PB w Zabrzu nie bede sie spierał jestem z Gliwic, ale szczerze wątpie.
Co do Lwowiaków, tak się was nazywa, a ja w swojej rodzinie ludzi z tamtych stron też mam (nie z Bytomia a ze Lwowa)
Jeśli chodzi o wasze granie na Roosevelta, patrz: stanowisko Stowarzyszenia

Koniec
rider

Post autor: rider »

typ z poloni mysli ze lwowiaki to obraza widac 13 lat & megawiedza
bin

Post autor: bin »

rider pisze:typ z poloni mysli ze lwowiaki to obraza widac 13 lat & megawiedza
Lwowiaki to wymysł któregoś "mądrego"
Jak fani Polonii to są Lwowiaki to fani Górnika identycznie, a może nawet bardziej.
Wiem, wiem.. zaraz zacznie się polemika 8)
Pozdrawiam 13-latków o megawiedzy budowanej na tym co zasłyszeli od kolegi z klasy.
Ja polecam najpierw skończyć szkołę, a przede wszystkim mieć pojęcie o sprawie nie tylko książkowe, a potem pchać się do neta.
Blaise KSG

Wiesz, zawsze możesz nam wyjaśnić jak to z tą Pogonią Lwów było/jest.
To jest temat Górnego Śląska więc nie będzie to off-topic
EO

Post autor: EO »

Sory ze tak ni z gruchy ni z pietruchy.

Chciałem sie spytac jakie miasto jest drugie i trzecie pod wzgledem ludnosci w GOP
Rycho

Post autor: Rycho »

to wy juz w GOP-ie jesteście? sory niewiedziałem ...
gizd

Post autor: gizd »

Hahaha Częstochowa w GOP? może Gdańsk?

http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3rno ... s%C5%82owy

Tutaj masz ranking...
Didżej z wioski

Post autor: Didżej z wioski »

W GOP-ie pod względem ludności na 2 miejscu po Katowicach jest Sosnowiec.Częstochowa nie należy do GOP-U.
Tu możesz poczytać o GOP-ie: http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3rno ... s%C5%82owy
jun_rr

Post autor: jun_rr »

ale kiedys (juz jakis czas temu) wyczytalem na forum Polonii , ze Was wkurwia jak Cidroki na Was mowia Lwowioki i mysla ze Was to w jakis sposob boli... wiec jak jest naprawde ?
Rycho

Post autor: Rycho »

tak mnie to wkurwia, że mnie serce boli ...
Zablokowany