Kotwica zrobiła krzywy numer jednemu z naszych.Haxior pisze:A ja mam pytanie,Czemu padła zgoda czy tez układ Gryf Słupsk-Kotwica Kołobrzeg???I Górnik Konin-Górnik Wałbrzych???

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

-
w jakich liczbach Baltyk byl jesienia wspomagany przez swoje zgody?
czy mielecka Stal dziala samodzielnie czy moze liczyc na wsparcie przyjaciol?
-
Na forum się tego nie dowiesz.Znawca GŚ pisze:Jak sie skończyła zgoda Poloni i Piasta słyszałem dwie wersje a jak było naprawde?
-
z tego co się orientuje mają za zgody Korone Kielce , Sandecja Nowy Sącz i chyba Czarni Jasło nie jestem pewny.pattaya man pisze:w jakich liczbach Baltyk byl jesienia wspomagany przez swoje zgody?
co lączy Pogoń Szczecin a Górnik Zabrze?
-
-
- ŁKS miał zgodę z Górnikiem Zabrze do listopada 1985 roku. Została zakończona na meczu pucharowym w Zabrzu. Kilka znajomości z tamtego okresu zostało, które są (już na pewno w mniejszym stopniu z racji wieku i wielu codziennych obowiązków) utrzymywane do dziś. Delegacja "Starej Gwardii" była na pogrzebie "Bełkota" w sierpniu 2008 roku.
Teraz kilka kwestii odnośnie naszej zgody z Polonią Warszawa (nie będę się bawił w cytowanie poszczególnych wypowiedzi, aczkolwiek odniosę się do nich).
- zgodę z Polonią mieliśmy do lata 1994 roku. Generalnie w tamtym czasie była to dobra zgoda. Jednak Poloniści mieli jakieś żale do nas o to, że nie byliśmy u nich na derby Warszawy (graliśmy wtedy ważny piłkarsko mecz z GKS-em Katowice-ważył się nasz udział w pucharach). Polonia też się nie popisała, gdyż wspomogli nas na finale pucharu Polski na Legii w całe...7 osób. Później z racji spadku Polonii do 2 ligi kontakt i tak się urwał.
- w 1997 roku nie graliśmy w Warszawie. Obydwa mecze z Polonią graliśmy w Łodzi. Polonia wróciła do ekstraklasy i na jesień 1996 roku mieliśmy do nich wyjazd. Zgoda została odnowiona. Nas było około 150 i faktycznie w drugiej połowie część osób przeszła na "Kamienną".
- ogólnie sporo osób było przeciwnych odnowieniu tej zgody. Wiadomo. Spory odsetek młyna "Czarnych Koszul" stanowili wszelkiej maści lewacy, co dla nas-prawicowej ekipy było nie do przyjęcia. Generalnie potraktowano to jako wybryk części osób i trzeba to naprawić jak najszybciej. Tak jak wyżej wspomniałem: w 1997 roku obydwa mecze graliśmy w Łodzi, więc stwierdziliśmy, że głupio tak kończyć to u siebie. Zakończymy to w Warszawie. Okazja nadarzyła się na jesień, kiedy to graliśmy na Legii. Nikt od nas nie rozczarował się liczbą Polonistów, bardziej to było w sferze zaskoczenia, bo nigdy nas oficjalnie nie wspomagali na Legii, a tu taka niespodzianka. Polonistów nie było 6-8 dych, tylko max co ich mogło być to 4 dychy. W przerwie meczu zostali poinformowani o kosie i zostali wyproszeni z sektora. "B" nie było na tamtym meczu.
- prawdą jest, że na sektorze u nas stali "R" i ś.p. "K" z Legii. Prawdopodobnie jednak pojawili się u nas na sektorze w 2 połowie, czyli po wyproszeniu Polonistów. Głowy jednak za to nie dam sobie uciąć (pamięć). W każdym bądź razie raz: nikt od nas nie był w barwach Legii, a dwa Legioniści również będąc na naszym sektorze nie mieli żadnych barw, bo to już by była lekka przesada. Znajomości znajomościami, ale jednak są pewne granice. Czyli reasumując: Legia nie grała żadnej roli w zakończeniu zgody z Polonią.
Teraz kilka kwestii odnośnie naszej zgody z Polonią Warszawa (nie będę się bawił w cytowanie poszczególnych wypowiedzi, aczkolwiek odniosę się do nich).
- zgodę z Polonią mieliśmy do lata 1994 roku. Generalnie w tamtym czasie była to dobra zgoda. Jednak Poloniści mieli jakieś żale do nas o to, że nie byliśmy u nich na derby Warszawy (graliśmy wtedy ważny piłkarsko mecz z GKS-em Katowice-ważył się nasz udział w pucharach). Polonia też się nie popisała, gdyż wspomogli nas na finale pucharu Polski na Legii w całe...7 osób. Później z racji spadku Polonii do 2 ligi kontakt i tak się urwał.
- w 1997 roku nie graliśmy w Warszawie. Obydwa mecze z Polonią graliśmy w Łodzi. Polonia wróciła do ekstraklasy i na jesień 1996 roku mieliśmy do nich wyjazd. Zgoda została odnowiona. Nas było około 150 i faktycznie w drugiej połowie część osób przeszła na "Kamienną".
- ogólnie sporo osób było przeciwnych odnowieniu tej zgody. Wiadomo. Spory odsetek młyna "Czarnych Koszul" stanowili wszelkiej maści lewacy, co dla nas-prawicowej ekipy było nie do przyjęcia. Generalnie potraktowano to jako wybryk części osób i trzeba to naprawić jak najszybciej. Tak jak wyżej wspomniałem: w 1997 roku obydwa mecze graliśmy w Łodzi, więc stwierdziliśmy, że głupio tak kończyć to u siebie. Zakończymy to w Warszawie. Okazja nadarzyła się na jesień, kiedy to graliśmy na Legii. Nikt od nas nie rozczarował się liczbą Polonistów, bardziej to było w sferze zaskoczenia, bo nigdy nas oficjalnie nie wspomagali na Legii, a tu taka niespodzianka. Polonistów nie było 6-8 dych, tylko max co ich mogło być to 4 dychy. W przerwie meczu zostali poinformowani o kosie i zostali wyproszeni z sektora. "B" nie było na tamtym meczu.
- prawdą jest, że na sektorze u nas stali "R" i ś.p. "K" z Legii. Prawdopodobnie jednak pojawili się u nas na sektorze w 2 połowie, czyli po wyproszeniu Polonistów. Głowy jednak za to nie dam sobie uciąć (pamięć). W każdym bądź razie raz: nikt od nas nie był w barwach Legii, a dwa Legioniści również będąc na naszym sektorze nie mieli żadnych barw, bo to już by była lekka przesada. Znajomości znajomościami, ale jednak są pewne granice. Czyli reasumując: Legia nie grała żadnej roli w zakończeniu zgody z Polonią.
-
Gdzieś kiedyś czytałem, że Bełchatów zaproponował Legii zgodę, ale oni odmówili bo za mało ich na wyjazdy jeździ prawda czy wyssane z palca?
Stop piknikom!!!
-
Jeśli nic nie pojebałem, to GKS Bełchatów proponował kiedyś zgodę Hutnikowi Warszawa, w czasach gdy Huta grała w 2 lidze.

-
a jak rozpadła się zgoda KSP-Lech? dawno temu w fanśląsku czytałem, że przy okazji Poloniści potracili także flyersy w Poznaniu?
-
A jakie są realcje w trójkącie: Chrobry Głogów, Miedź Legnica, Zagłebie Lubin.Kosa w każdą strone? Czy w byłym województwie legnickim są jeszcze jakieś samodzielne ekipy mające coś do powiedzenia w regionie?
Nie dla mnie przyjaźń Polsko-niemiecka, niemców nienawidzę od dziecka.
-
Kosa w każdą stronę.Nie ma żadnych innych ekipzdrowa krowa pisze:A jakie są realcje w trójkącie: Chrobry Głogów, Miedź Legnica, Zagłebie Lubin.Kosa w każdą strone? Czy w byłym województwie legnickim są jeszcze jakieś samodzielne ekipy mające coś do powiedzenia w regionie?
-
Chrobry - Zagłębie kosazdrowa krowa pisze:A jakie są realcje w trójkącie: Chrobry Głogów, Miedź Legnica, Zagłebie Lubin.Kosa w każdą strone? Czy w byłym województwie legnickim są jeszcze jakieś samodzielne ekipy mające coś do powiedzenia w regionie?
Miedź - Zagłębie kosa
-
Powod prosty bylismy 15km od siebie a nic nie robilismy wspolnie! Druga sprawa jest taka ze kiedys my mielismy sie bic z Ruchem i dzwonilismy do nich czy nas wspomoga powiedzieli ze nie! pozniej stwierdzilismy ze ta zgoda jest niepotrzebna i trzeba ja skonczyc!Znawca GŚ pisze:Jak sie skończyła zgoda Poloni i Piasta słyszałem dwie wersje a jak było naprawde?
-
Czy to prawda,że ów bijatyka z Ruchem miała się odbyć podczas meczu Piasta z Ruchem na stadionie w Gliwicach i dlatego Piast nie wyraził zgody aby Polonia poszalała na ich stadionie?my mielismy sie bic z Ruchem i dzwonilismy do nich czy nas wspomoga powiedzieli ze nie!
-
podobny powód jak Odra O. zerwała sztame z Piastem. Piast gral z Sosnowcem. Odra przyjechala na ten mecz a Zaglebie wjechalo wtedy w Gliwicach pod kasy przeganiajac Odre. Kibice Piasta nie pomogli owczesnym ziomalom tylko zbiegli z miejsca zdarzenia
-
W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.
[link]
Kto jest autorem tej flagi?
[link]

-
Cos mi sie kojarzy ze na tym samym meczu w Wa-wie na ktory padla zgoda z Polonia wazyly sie tez losy zgody z Miedzia(walczyl o nich chyba Sz.)ktora ostatecznie zostala zerwana.Ale to chyba poszlo o Slask.Nie wiem jak bylo.Takie skojarzenia "malolata" Niech mnie ktos poprawi.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Jest to okolicznościowa flaga kibiców Nemana ( Niemna ) Grodno ,którzy wyrazili smutek i współczucie kibicom Jagiellonii po śmierci 2 kibiców Jagi po meczu Litwa-Polska w Kownie. Tekst na fladze brzmi: smutkjem razam ,czyli mniej więcej: smutni razem ( razem w smutku ).Viclav pisze:W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.
[link]
-
mozecie to zdjecie wrzucic na jakis inny serwer ? u mnie nie dziala, z gory dzieki.Roddick pisze:Jest to okolicznościowa flaga kibiców Nemana ( Niemna ) Grodno ,którzy wyrazili smutek i współczucie kibicom Jagiellonii po śmierci 2 kibiców Jagi po meczu Litwa-Polska w Kownie. Tekst na fladze brzmi: smutkjem razam ,czyli mniej więcej: smutni razem ( razem w smutku ).Viclav pisze:W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.
[link]
-
[link]WLIZŚKIF pisze:
mozecie to zdjecie wrzucic na jakis inny serwer ? u mnie nie dziala, z gory dzieki.

-
oo dzieki za zdjecie.Bardzo ladny gest z ich strony.staytRue pisze:[link]WLIZŚKIF pisze:
mozecie to zdjecie wrzucic na jakis inny serwer ? u mnie nie dziala, z gory dzieki.
-
Raczej nie. Miedź wtedy nie żyła aż tak doskonale ze Śląskiem. Miedź zerwała z nami zgodę po meczu ŁKS-Górnik na wiosnę'98, kiedy po meczu nikt się nimi nie zainteresował. Chociaż ogólnie u nas była grupa osób przeciwna tej zgodzie, jak i kilku innym (jak mieliśmy więcej zgód). Ale to już inna historia.cobytu pisze:Cos mi sie kojarzy ze na tym samym meczu w Wa-wie na ktory padla zgoda z Polonia wazyly sie tez losy zgody z Miedzia(walczyl o nich chyba Sz.)ktora ostatecznie zostala zerwana.Ale to chyba poszlo o Slask.Nie wiem jak bylo.Takie skojarzenia "malolata" Niech mnie ktos poprawi.
-
Hmm. Trochę dziwna sytuacja z tą Miedzią. Zgoda na bank zakończyła się po wiosennym meczu z Górnikiem. Teraz koleżka na gg mi pisał, że delegacja Miedzi z flagą była z nami w Manchesterze pół roku później. W Manchesterze nie byłem przez jebane wojsko, więc nawet nie pamiętam tej całej sytuacji.
-
Prawie. BB wjechalo Piastowi pod kasy i kiedy osoby od nas sie postawily, to kibice Piasta w tym czasie ewakuowali sie na stadion. To oczywiscie mialo wplyw na ciag dalszy tej zgody, przez co ostatnie "popisy" Piasta na dworcu w Opolu, skwitowalismy na ogol smiechem polaczonym z zazenowaniem.wyjazdowicz pisze:podobny powód jak Odra O. zerwała sztame z Piastem. Piast gral z Sosnowcem. Odra przyjechala na ten mecz a Zaglebie wjechalo wtedy w Gliwicach pod kasy przeganiajac Odre. Kibice Piasta nie pomogli owczesnym ziomalom tylko zbiegli z miejsca zdarzenia
Odra Opole
-
[link]WLIZŚKIF pisze:mozecie to zdjecie wrzucic na jakis inny serwer ? u mnie nie dziala, z gory dzieki.Roddick pisze:Jest to okolicznościowa flaga kibiców Nemana ( Niemna ) Grodno ,którzy wyrazili smutek i współczucie kibicom Jagiellonii po śmierci 2 kibiców Jagi po meczu Litwa-Polska w Kownie. Tekst na fladze brzmi: smutkjem razam ,czyli mniej więcej: smutni razem ( razem w smutku ).Viclav pisze:W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.
[link]
j****
-
Czy Zawisze laczy cokolwiek z Lechem? Pytam z ciekawosci przez wzglad na byly uklad Lecha z Zaglebiem i obecny z ŁKS.
-
Bojka miala byc po meczu POLONIA BYTOM WIDZEW ŁÓDZ gdy jeszcze gralismy na stadionie w Ruchu Radzionkow Ruchu Ch do nas zadzwonil czy chcemy sie bic! podjelismy wezwanie ale do niczego wetedy nie doszlo!Wyznawca pisze:Czy to prawda,że ów bijatyka z Ruchem miała się odbyć podczas meczu Piasta z Ruchem na stadionie w Gliwicach i dlatego Piast nie wyraził zgody aby Polonia poszalała na ich stadionie?my mielismy sie bic z Ruchem i dzwonilismy do nich czy nas wspomoga powiedzieli ze nie!
-
Łączy... wzajemna niechęć do siebie.legia.ursus pisze:Czy Zawisze laczy cokolwiek z Lechem? Pytam z ciekawosci przez wzglad na byly uklad Lecha z Zaglebiem i obecny z ŁKS.
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !
-
King_Artur_1908y pisze:Hmm. Trochę dziwna sytuacja z tą Miedzią. Zgoda na bank zakończyła się po wiosennym meczu z Górnikiem. Teraz koleżka na gg mi pisał, że delegacja Miedzi z flagą była z nami w Manchesterze pół roku później. W Manchesterze nie byłem przez jebane wojsko, więc nawet nie pamiętam tej całej sytuacji.
To jednak zle mi sie kojarzylo.Dzieki za odpowiedz.
P.S Z opowiadan wiem ze zazwyczaj w drodze do Lubina w Legnicy wlasnie imprezy byly setne :)

-
za to w rewanżu, chłopaki w Łodzi po klatkach musieli spać
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź
-
Byc moze.W owych czasach lat mialem nascie i o tym co sie dzieje pojecie blade.czajnik pisze:za to w rewanżu, chłopaki w Łodzi po klatkach musieli spać

-
Zawisza - Korona ? Jak było kiedyś i obecnie mnie interesuje..
-
Jak padły i kiedy zgody na lini ŁKS - Stal Mielec , ŁKS - Stomil Olsztyn i ŁKS-Raków Częstochowa ???
-
ŁKS ze Stalą nigdy oficjalnie nie została zakończona. Aczkolwiek zgody już nie ma.
ŁKS-Stomil-padła w listopadzie 1999 roku
ŁKS-Raków-padła na wiosnę 1995 roku
Więcej w wolnej chwili napiszę.
ŁKS-Stomil-padła w listopadzie 1999 roku
ŁKS-Raków-padła na wiosnę 1995 roku
Więcej w wolnej chwili napiszę.
-
A kiedy i jak padła zgoda na lini ŁKS-Miedz Legnica ? Czy ŁKS miał zgodę z Górnikiem Wałbrzych ?
-
Z Miedzią masz podane wyżej. Z Górnikiem Wałbrzych mieliśmy dwukrotny epizod. Najpierw w latach 80-tych. Nie wiem, kiedy została zerwana. Na pewno w marcu 1988 roku już nie mieliśmy z nimi zgody (graliśmy w marcu z Górnikiem w Wałbrzychu i nasi skroili im kilka szali). W każdym bądź razie powodów nie znam, ale pewnie jak większość z naszych zgód, które padły w tamtym okresie, poszło o Śląsk. Drugi epizod to najpierw przybicie układu na Polska-Armenia (czy Mołdawia ?-nie pamiętam już) w Katowicach w listopadzie 1996 roku. Jakoś w połowie 1997 roku układ przeszedł w zgodę, by została zakończona po rundzie jesiennej'97. Górnicy przyjechali do nas na derby i mieli pretensje, że nikt się nimi nie zajął. Tylko fakt był taki, że pojawili się pod stadionem busem na 10 minut przed końcem meczu i w zasadzie nikt o nich nie wiedział. Później kilkanaście osób od nas było w Jeleniej Górze na pożegnalnym meczu Marka Chojnackiego. Karkonosze wtedy jeszcze miały poprawne stosunki z Górnikiem i była delegacja wałbrzyszan na tym meczu, która mówiąc delikatnie: przyjęła naszych bardzo chłodno.
-
Zgoda Stali z ŁKS-em sięga początku ruchu kibicowskiego w Polsce(czyt.lata70), zgoda była silna jedynie zgrzyty były o Resovie, bodajże w '98 roku kiedy Stal Mielec upadła a klub został przeniesiony do 5 ligi kontakty się urwały i zgoda padła śmiercią naturalną, koniec zgody nigdy nie został wypowiedzony jednak zgoda Resovii z ŁKS-em wyklucza jakiekolwiek kontakty...marian1 pisze:Jak padły i kiedy zgody na lini ŁKS - Stal Mielec , ŁKS - Stomil Olsztyn i ŁKS-Raków Częstochowa ???
Chyba nie chcesz spędzić najlepsze lata swojego życia jedząc kurczak z ryżem?
-
W listopadzie 1996 w Katowicach odbył się Polska-Mołdawia.King_Artur_1908y pisze:Z Miedzią masz podane wyżej. Z Górnikiem Wałbrzych mieliśmy dwukrotny epizod. Najpierw w latach 80-tych. Nie wiem, kiedy została zerwana. Na pewno w marcu 1988 roku już nie mieliśmy z nimi zgody (graliśmy w marcu z Górnikiem w Wałbrzychu i nasi skroili im kilka szali). W każdym bądź razie powodów nie znam, ale pewnie jak większość z naszych zgód, które padły w tamtym okresie, poszło o Śląsk. Drugi epizod to najpierw przybicie układu na Polska-Armenia (czy Mołdawia ?-nie pamiętam już) w Katowicach w listopadzie 1996 roku. Jakoś w połowie 1997 roku układ przeszedł w zgodę, by została zakończona po rundzie jesiennej'97. Górnicy przyjechali do nas na derby i mieli pretensje, że nikt się nimi nie zajął. Tylko fakt był taki, że pojawili się pod stadionem busem na 10 minut przed końcem meczu i w zasadzie nikt o nich nie wiedział. Później kilkanaście osób od nas było w Jeleniej Górze na pożegnalnym meczu Marka Chojnackiego. Karkonosze wtedy jeszcze miały poprawne stosunki z Górnikiem i była delegacja wałbrzyszan na tym meczu, która mówiąc delikatnie: przyjęła naszych bardzo chłodno.
-
jak dobrze pamiętam to Górnik został trafiony przez Widzew na Fabrycznym
-
Układ ten nie był przekształcony w zgodę. Po wspomnianych derbach nie było większego sensu go kontynuować. Na meczu w JG faktycznie była od nas delegacja która krótko mówiąc słownie poinformowała o swoim stanowisku i każdy rozszedł się w swoją stronę.King_Artur_1908y pisze:Z Miedzią masz podane wyżej. Z Górnikiem Wałbrzych mieliśmy dwukrotny epizod. Najpierw w latach 80-tych. Nie wiem, kiedy została zerwana. Na pewno w marcu 1988 roku już nie mieliśmy z nimi zgody (graliśmy w marcu z Górnikiem w Wałbrzychu i nasi skroili im kilka szali). W każdym bądź razie powodów nie znam, ale pewnie jak większość z naszych zgód, które padły w tamtym okresie, poszło o Śląsk. Drugi epizod to najpierw przybicie układu na Polska-Armenia (czy Mołdawia ?-nie pamiętam już) w Katowicach w listopadzie 1996 roku. Jakoś w połowie 1997 roku układ przeszedł w zgodę, by została zakończona po rundzie jesiennej'97. Górnicy przyjechali do nas na derby i mieli pretensje, że nikt się nimi nie zajął. Tylko fakt był taki, że pojawili się pod stadionem busem na 10 minut przed końcem meczu i w zasadzie nikt o nich nie wiedział. Później kilkanaście osób od nas było w Jeleniej Górze na pożegnalnym meczu Marka Chojnackiego. Karkonosze wtedy jeszcze miały poprawne stosunki z Górnikiem i była delegacja wałbrzyszan na tym meczu, która mówiąc delikatnie: przyjęła naszych bardzo chłodno.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....