Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

PBtoMY

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: PBtoMY »

Znawca GŚ pisze:Jak sie skończyła zgoda Poloni i Piasta słyszałem dwie wersje a jak było naprawde?
Powod prosty bylismy 15km od siebie a nic nie robilismy wspolnie! Druga sprawa jest taka ze kiedys my mielismy sie bic z Ruchem i dzwonilismy do nich czy nas wspomoga powiedzieli ze nie! pozniej stwierdzilismy ze ta zgoda jest niepotrzebna i trzeba ja skonczyc!
iparts.pl
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

my mielismy sie bic z Ruchem i dzwonilismy do nich czy nas wspomoga powiedzieli ze nie!
Czy to prawda,że ów bijatyka z Ruchem miała się odbyć podczas meczu Piasta z Ruchem na stadionie w Gliwicach i dlatego Piast nie wyraził zgody aby Polonia poszalała na ich stadionie?
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

podobny powód jak Odra O. zerwała sztame z Piastem. Piast gral z Sosnowcem. Odra przyjechala na ten mecz a Zaglebie wjechalo wtedy w Gliwicach pod kasy przeganiajac Odre. Kibice Piasta nie pomogli owczesnym ziomalom tylko zbiegli z miejsca zdarzenia
Viclav

Post autor: Viclav »

W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.

http://s41.radikal.ru/i092/1104/42/23b91cbd5d4c.jpg
Kto jest autorem tej flagi?
cobytu

Post autor: cobytu »

Cos mi sie kojarzy ze na tym samym meczu w Wa-wie na ktory padla zgoda z Polonia wazyly sie tez losy zgody z Miedzia(walczyl o nich chyba Sz.)ktora ostatecznie zostala zerwana.Ale to chyba poszlo o Slask.Nie wiem jak bylo.Takie skojarzenia "malolata" Niech mnie ktos poprawi.
Roddick

Post autor: Roddick »

Viclav pisze:W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.

Jest to okolicznościowa flaga kibiców Nemana ( Niemna ) Grodno ,którzy wyrazili smutek i współczucie kibicom Jagiellonii po śmierci 2 kibiców Jagi po meczu Litwa-Polska w Kownie. Tekst na fladze brzmi: smutkjem razam ,czyli mniej więcej: smutni razem ( razem w smutku ).
WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF »

Roddick pisze:
Viclav pisze:W temacie "międzynarodowe zgody..." nikt nie odpisał, więc pozwolę sobie tutaj spytać, tu chyba więcej osób zagląda.

Jest to okolicznościowa flaga kibiców Nemana ( Niemna ) Grodno ,którzy wyrazili smutek i współczucie kibicom Jagiellonii po śmierci 2 kibiców Jagi po meczu Litwa-Polska w Kownie. Tekst na fladze brzmi: smutkjem razam ,czyli mniej więcej: smutni razem ( razem w smutku ).
mozecie to zdjecie wrzucic na jakis inny serwer ? u mnie nie dziala, z gory dzieki.
staytRue

Post autor: staytRue »

WLIZŚKIF pisze:
mozecie to zdjecie wrzucic na jakis inny serwer ? u mnie nie dziala, z gory dzieki.
http://www.bankfotek.pl/view/954313
WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF »

staytRue pisze:
WLIZŚKIF pisze:
http://www.bankfotek.pl/view/954313
oo dzieki za zdjecie.Bardzo ladny gest z ich strony.
King_Artur_1908y

Post autor: King_Artur_1908y »

cobytu pisze:Cos mi sie kojarzy ze na tym samym meczu w Wa-wie na ktory padla zgoda z Polonia wazyly sie tez losy zgody z Miedzia(walczyl o nich chyba Sz.)ktora ostatecznie zostala zerwana.Ale to chyba poszlo o Slask.Nie wiem jak bylo.Takie skojarzenia "malolata" Niech mnie ktos poprawi.
Raczej nie. Miedź wtedy nie żyła aż tak doskonale ze Śląskiem. Miedź zerwała z nami zgodę po meczu ŁKS-Górnik na wiosnę'98, kiedy po meczu nikt się nimi nie zainteresował. Chociaż ogólnie u nas była grupa osób przeciwna tej zgodzie, jak i kilku innym (jak mieliśmy więcej zgód). Ale to już inna historia.
King_Artur_1908y

Hmm. Trochę dziwna sytuacja z tą Miedzią. Zgoda na bank zakończyła się po wiosennym meczu z Górnikiem. Teraz koleżka na gg mi pisał, że delegacja Miedzi z flagą była z nami w Manchesterze pół roku później. W Manchesterze nie byłem przez jebane wojsko, więc nawet nie pamiętam tej całej sytuacji.
ODRAFan

Post autor: ODRAFan »

wyjazdowicz pisze:podobny powód jak Odra O. zerwała sztame z Piastem. Piast gral z Sosnowcem. Odra przyjechala na ten mecz a Zaglebie wjechalo wtedy w Gliwicach pod kasy przeganiajac Odre. Kibice Piasta nie pomogli owczesnym ziomalom tylko zbiegli z miejsca zdarzenia
Prawie. BB wjechalo Piastowi pod kasy i kiedy osoby od nas sie postawily, to kibice Piasta w tym czasie ewakuowali sie na stadion. To oczywiscie mialo wplyw na ciag dalszy tej zgody, przez co ostatnie "popisy" Piasta na dworcu w Opolu, skwitowalismy na ogol smiechem polaczonym z zazenowaniem.
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

WLIZŚKIF pisze:
Roddick pisze:

http://i51.tinypic.com/m9wro3.jpg
legia.ursus

Post autor: legia.ursus »

Czy Zawisze laczy cokolwiek z Lechem? Pytam z ciekawosci przez wzglad na byly uklad Lecha z Zaglebiem i obecny z ŁKS.
Saverok

Post autor: Saverok »

legia.ursus pisze:Czy Zawisze laczy cokolwiek z Lechem? Pytam z ciekawosci przez wzglad na byly uklad Lecha z Zaglebiem i obecny z ŁKS.
Łączy... wzajemna niechęć do siebie.
cobytu

King_Artur_1908y pisze:Hmm. Trochę dziwna sytuacja z tą Miedzią. Zgoda na bank zakończyła się po wiosennym meczu z Górnikiem. Teraz koleżka na gg mi pisał, że delegacja Miedzi z flagą była z nami w Manchesterze pół roku później. W Manchesterze nie byłem przez jebane wojsko, więc nawet nie pamiętam tej całej sytuacji.

To jednak zle mi sie kojarzylo.Dzieki za odpowiedz.

P.S Z opowiadan wiem ze zazwyczaj w drodze do Lubina w Legnicy wlasnie imprezy byly setne :)
czajnik

Post autor: czajnik »

za to w rewanżu, chłopaki w Łodzi po klatkach musieli spać
cobytu

czajnik pisze:za to w rewanżu, chłopaki w Łodzi po klatkach musieli spać
Byc moze.W owych czasach lat mialem nascie i o tym co sie dzieje pojecie blade.
Pośpieszny.

Post autor: Pośpieszny. »

Zawisza - Korona ? Jak było kiedyś i obecnie mnie interesuje..
marian1

Post autor: marian1 »

Jak padły i kiedy zgody na lini ŁKS - Stal Mielec , ŁKS - Stomil Olsztyn i ŁKS-Raków Częstochowa ???
King_Artur_1908y

ŁKS ze Stalą nigdy oficjalnie nie została zakończona. Aczkolwiek zgody już nie ma.
ŁKS-Stomil-padła w listopadzie 1999 roku
ŁKS-Raków-padła na wiosnę 1995 roku
Więcej w wolnej chwili napiszę.
marian1

A kiedy i jak padła zgoda na lini ŁKS-Miedz Legnica ? Czy ŁKS miał zgodę z Górnikiem Wałbrzych ?
King_Artur_1908y

Z Miedzią masz podane wyżej. Z Górnikiem Wałbrzych mieliśmy dwukrotny epizod. Najpierw w latach 80-tych. Nie wiem, kiedy została zerwana. Na pewno w marcu 1988 roku już nie mieliśmy z nimi zgody (graliśmy w marcu z Górnikiem w Wałbrzychu i nasi skroili im kilka szali). W każdym bądź razie powodów nie znam, ale pewnie jak większość z naszych zgód, które padły w tamtym okresie, poszło o Śląsk. Drugi epizod to najpierw przybicie układu na Polska-Armenia (czy Mołdawia ?-nie pamiętam już) w Katowicach w listopadzie 1996 roku. Jakoś w połowie 1997 roku układ przeszedł w zgodę, by została zakończona po rundzie jesiennej'97. Górnicy przyjechali do nas na derby i mieli pretensje, że nikt się nimi nie zajął. Tylko fakt był taki, że pojawili się pod stadionem busem na 10 minut przed końcem meczu i w zasadzie nikt o nich nie wiedział. Później kilkanaście osób od nas było w Jeleniej Górze na pożegnalnym meczu Marka Chojnackiego. Karkonosze wtedy jeszcze miały poprawne stosunki z Górnikiem i była delegacja wałbrzyszan na tym meczu, która mówiąc delikatnie: przyjęła naszych bardzo chłodno.
clean

Post autor: clean »

marian1 pisze:Jak padły i kiedy zgody na lini ŁKS - Stal Mielec , ŁKS - Stomil Olsztyn i ŁKS-Raków Częstochowa ???
Zgoda Stali z ŁKS-em sięga początku ruchu kibicowskiego w Polsce(czyt.lata70), zgoda była silna jedynie zgrzyty były o Resovie, bodajże w '98 roku kiedy Stal Mielec upadła a klub został przeniesiony do 5 ligi kontakty się urwały i zgoda padła śmiercią naturalną, koniec zgody nigdy nie został wypowiedzony jednak zgoda Resovii z ŁKS-em wyklucza jakiekolwiek kontakty...
Martini Player

Post autor: Martini Player »

King_Artur_1908y pisze:Z Miedzią masz podane wyżej. Z Górnikiem Wałbrzych mieliśmy dwukrotny epizod. Najpierw w latach 80-tych. Nie wiem, kiedy została zerwana. Na pewno w marcu 1988 roku już nie mieliśmy z nimi zgody (graliśmy w marcu z Górnikiem w Wałbrzychu i nasi skroili im kilka szali). W każdym bądź razie powodów nie znam, ale pewnie jak większość z naszych zgód, które padły w tamtym okresie, poszło o Śląsk. Drugi epizod to najpierw przybicie układu na Polska-Armenia (czy Mołdawia ?-nie pamiętam już) w Katowicach w listopadzie 1996 roku. Jakoś w połowie 1997 roku układ przeszedł w zgodę, by została zakończona po rundzie jesiennej'97. Górnicy przyjechali do nas na derby i mieli pretensje, że nikt się nimi nie zajął. Tylko fakt był taki, że pojawili się pod stadionem busem na 10 minut przed końcem meczu i w zasadzie nikt o nich nie wiedział. Później kilkanaście osób od nas było w Jeleniej Górze na pożegnalnym meczu Marka Chojnackiego. Karkonosze wtedy jeszcze miały poprawne stosunki z Górnikiem i była delegacja wałbrzyszan na tym meczu, która mówiąc delikatnie: przyjęła naszych bardzo chłodno.
W listopadzie 1996 w Katowicach odbył się Polska-Mołdawia.
marian1

jak dobrze pamiętam to Górnik został trafiony przez Widzew na Fabrycznym
kibic0

Post autor: kibic0 »

King_Artur_1908y pisze:Z Miedzią masz podane wyżej. Z Górnikiem Wałbrzych mieliśmy dwukrotny epizod. Najpierw w latach 80-tych. Nie wiem, kiedy została zerwana. Na pewno w marcu 1988 roku już nie mieliśmy z nimi zgody (graliśmy w marcu z Górnikiem w Wałbrzychu i nasi skroili im kilka szali). W każdym bądź razie powodów nie znam, ale pewnie jak większość z naszych zgód, które padły w tamtym okresie, poszło o Śląsk. Drugi epizod to najpierw przybicie układu na Polska-Armenia (czy Mołdawia ?-nie pamiętam już) w Katowicach w listopadzie 1996 roku. Jakoś w połowie 1997 roku układ przeszedł w zgodę, by została zakończona po rundzie jesiennej'97. Górnicy przyjechali do nas na derby i mieli pretensje, że nikt się nimi nie zajął. Tylko fakt był taki, że pojawili się pod stadionem busem na 10 minut przed końcem meczu i w zasadzie nikt o nich nie wiedział. Później kilkanaście osób od nas było w Jeleniej Górze na pożegnalnym meczu Marka Chojnackiego. Karkonosze wtedy jeszcze miały poprawne stosunki z Górnikiem i była delegacja wałbrzyszan na tym meczu, która mówiąc delikatnie: przyjęła naszych bardzo chłodno.
Układ ten nie był przekształcony w zgodę. Po wspomnianych derbach nie było większego sensu go kontynuować. Na meczu w JG faktycznie była od nas delegacja która krótko mówiąc słownie poinformowała o swoim stanowisku i każdy rozszedł się w swoją stronę.
kibic0

Post autor: kibic0 »

marian1 pisze:jak dobrze pamiętam to Górnik został trafiony przez Widzew na Fabrycznym
Faktycznie tak było. W tamtych latach nasza "żurlandia" w 2 osoby pojechała na jakiś mecz do Łodzi. Na dworcu pojawił się Widzew podając się za ŁKS że chcą naszych odebrać na gościnę. Jaka to "gościna" była później to każdy sobie może odpowiedzieć :)
ksg_1946
Kontakt:

Post autor: ksg_1946 »

W ktorym roku padla Wasza zgoda ze Slaskiem?

Haxior pisze:A ja mam pytanie,Czemu padła zgoda czy tez układ Gryf Słupsk-Kotwica Kołobrzeg???I Górnik Konin-Górnik Wałbrzych???
Cytat z forum Górnika Wałbrzych

"Było to pod koniec lat 90tych na finale PP w Poznaniu na meczu Konin - Amica. Wówczas będącym na meczu fanom Lecha nie spodobała się nasza flaga którą ściągnęli i oddali po czym kazali opuścić stadion. Nikt z fanów konińskiego Górnika nawet się nie odezwał.... Po tym fakcie mocno ochłodziły się kontakty które można powiedzieć zanikły i wygasły z momentem wyjścia naszych fanów z tego meczu. Była nawet taka wewnętrzna rozmowa że jakby na jakimś meczu pojawili się fani z Konina to trzeba będzie im podziękować za zgodę. Do takowego spotkania nie doszło i zgoda rozwiązała się sama."
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

Koniec zgody Śląska z ŁKS-em to 1994 rok.
marian1

Posty usunięte bo ciężko było uzasadnić prawdę .
marian1

Jakie są obecnie stosunki na lini ŁKS-Stalowa Wola i czy kiedykolwiek była w przeszłości zgoda ?
BKS1946

Post autor: BKS1946 »

Siema,ktoś mi powie jak padła Zgoda/Układ między Gwardią Koszalin a Bronią Radom?
Sk1910

Post autor: Sk1910 »

Podbeskidzie posiada jakieś zgody?
WarjatJP

Post autor: WarjatJP »

Pamięta ktoś zgodę Wisła Kraków - Arka Gdynia ?
Low Kick

Post autor: Low Kick »

Sk1910 pisze:Podbeskidzie posiada jakieś zgody?
Nie.
Muipo

Post autor: Muipo »

Jak wyglądają stosunki Cracovii i Polonii Bytom? Obie są zgodami Arki. Jeśli negatywne to jak jest na meczach kiedy we dwoje wspierają Arkę.
I jak wyglądają stosunki zgód Craxy . Tzn - Sandecja, Stal Mielec, Tarnovia, Czarni Jasło i Korona,Arka, Polonia i Lech. Wszystkie ekipy są pokojowo nastawione czy na jakiejś linii są konflikty (nie pytam o Polonia/Korona - Lech).
Poza tym jak zapatrują się kibice Cracovii na Zagłębie Lubin i Odrę Opole?
PBtoMY

Post autor: PBtoMY »

na lini Cracovia Polonia Bytom jest duzo kontaktow i sympati po obu stronach nic wiecej nas nie laczy procz zgody Arki! Kiedys to byla z jednych lepszych zgod jakie mielismy!Jezeli chodzi o Lecha to u nas za nimi sie nie przepada dwa razy spotkalismy sie na trasie! Mnie osobiscie bardzo dziwi sytuacja ze Arka ma zgode z Lechem a Lech ma uklad (h)z ŁKSem! dla mnie Lech nie ma szacunku do swoich zgod!
Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC »

LECH POZNAŃ - zdecydowanie najlepiej wspominana zgoda Polonii ze wszystkich, które upadły. Lech był pierwszą poważną sztamą bytomian. Została ta zgoda przybita w latach 72/73. Polonia miała wtedy dobrą, zorganizowaną grupę kibiców. Tak traf chciał, że w finale Pucharu Polski na stadionie Warty Poznań zmierzyły się warszawska Legia i bytomska Polonia. Z Bytomia do Poznania wybrało się blisko 2000 ludzi, ze stolicy zaś do Pyrlandii przybyło 1000-1500 wiary. Przed meczem Polonia wjeżdża na stadion z bramą i zaczyna lać Legię. Warszawianie dostawali wtedy ostre lanie od niebiesko-czerwonych kiboli, do tego stopnia, że co poniektórzy mieszkańcy stolicy byli wręcz poniżani maczaniem głów w szaletach. Naocznymi świadkami tych wydarzeń byli Lechici, którzy przecierali oczy ze zdumienia. Wszak jakiś czas wcześniej poznaniacy najechali na Warszawę w sile niemal 5000 ludzi, a mimo to byli krojeni i lani na każdym kroku bez opamiętania! Po wydarzeniach ze stadionu Warty doszło do wyjazdu Lecha na Polonię Bytom. Tam też przybito zgodę, a scalenie wzajemnych kontaktów nastąpiło po awanturze w finale Pucharu Polski w Częstochowie Lech-Legia. Zgoda była podtrzymywana przez częste kontakty z poznaniakami na Świętych Wojnach, gdzie obie ekipy siedziały zawsze po stronie Craxy. Swój epilog zgoda miała na meczu Polska-Anglia w Chorzowie w 1993 roku. Wtedy też po raz ostatni obie ekipy były razem, jednakże nigdy nie nastąpiło oficjalne zerwanie zgody. Wiele też mogło pomóc to, gdyby Polonii w sile całego autokaru udało się dotrzeć na mecz reprezentacji Włochy-Polska. Historia jednak pokazała, że niebiesko-czerwoni na ten pojedynek nie dojechali-zostali zatrzymani na granicy austriackiej.
Ja tam się nie znam, tekst z Waszej strony, kto jest Waszą "lepszą" zgodą niż Arka, może się ktoś jeszcze z PB wypowiedzieć?
Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC »

"lepszą" zgodą oczywiście obecnie...
Zablokowany