Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Lata 80-te to dominacja Ruchu, potem rozrost z sukcesami GieKSy kibiców.
-
brytanie pisze: ↑20.10.2017, 20:22pod blaszokiem kiedy siedział Ruch i Gieksa to nie było przypadkiem na młodzieżowej reprezentacji? Bo tak kojażę. Ostatni raz kiedy Ruch siedział na blaszoku to był chyba mecz oPuchar Polski w 93roku. Najpierw mecz ligowy a potem o puchar. Fakt jest taki że za pierwszym razem było Ruchu najwięcej cały blaszok czyli około 3 tysięcy.
tak cały czas główkowałem te 3tys pękło jak Ruch zdobywał mistrza polski. Ale nie przypominam sobie żeby Ruch siedział u nas w 97roku. Wydaje mi się że tak jak pisałem wczesniej że ostani raz byli w 93. Co do siły Gieksy w latach 90 to Jaworzno wiodło prym w tej sile. Przynajmniej ja to tak pamiętam. Kto pamięta 1 turniej w spodku i układ z Ruchem na ten turniej? część niewiedziała że jest układ i były haje dopiero w srodku było wiadomo;-)
-
Nie pij wiecej bo tu nikt nawet z Gks abo Ruch nie padoł ze 10000 ino 2 abo 3 tysiuce robisz z siebie błazna i głubka212 pisze: ↑21.10.2017, 21:54blaszok ma 3000 miejsc. to jakim cudem was bylo na niektorych meczach niby 10 000?_JG_ pisze: ↑21.10.2017, 20:11Jakimomnick pisze: ↑21.10.2017, 19:54
No i gryfnie a "Stary wyjazdowicz" dalej bedzie dupcył ze my w tysiace nie przyjechali ale synek chyba mo za duźo wyjazdów a za mało domówek:)
W tysiące na Blaszoku nie byliscie Blaszok mial 3000 miejsc a pamietam ze nie byl caly wypełniony. Dopiero na polnocnej tybunie bylo was 2500
Moj dziadek w latach 90 mi gadal ze sporo w Katowicach było za Górnikiem i to w centrum bo on tez byl za Górnikiem.Jakimomnick pisze: ↑21.10.2017, 19:00
Widza źe znasz historie Gieksy ale są tacy co NIE chodzi mi o "Stary wyjazdowicz" widza ze źyje w innym świecie prawda była taka źe winna jest Ruchu ze Gieksa kibicowsko istnieje!!! bo kiedyś prawie całe Katowice było Niebieskie ale Ruch to olał a wy źeście przyjeli dzielnice i kibcowsko się mocno odźyli taka prawda!!!i
Pozniej Ojciec i tam gdzie mieszkalismy czyli Kace Ul.Kościuszki i te okolice byly w latach 75-80 za GieKSa.
Tak wiec kiedy ten Ruch coś mial miec wspólnego z GieKSą chyba że sie sporo przerzuciło w tych latach 1975-1990r. na GieKSe to możliwe.
-
i mam pytanie do "Chorzowskich"starszej daty. bodajże rok 87. byliście prowadzenie po szpilu w eskorcie tam gdzie jest teraz silesia koło dawnej izby wytrzezwien to był Ruch z Chorzowa czy Katowic? na oko 10latka jakies 500chopa
-
" głubka" - naucz sie czytac ze zrozumieniem.Jakimomnick pisze: ↑21.10.2017, 22:39Nie pij wiecej bo tu nikt nawet z Gks abo Ruch nie padoł ze 10000 ino 2 abo 3 tysiuce robisz z siebie błazna i głubka212 pisze: ↑21.10.2017, 21:54blaszok ma 3000 miejsc. to jakim cudem was bylo na niektorych meczach niby 10 000?_JG_ pisze: ↑21.10.2017, 20:11
W tysiące na Blaszoku nie byliscie Blaszok mial 3000 miejsc a pamietam ze nie byl caly wypełniony. Dopiero na polnocnej tybunie bylo was 2500
Moj dziadek w latach 90 mi gadal ze sporo w Katowicach było za Górnikiem i to w centrum bo on tez byl za Górnikiem.
Pozniej Ojciec i tam gdzie mieszkalismy czyli Kace Ul.Kościuszki i te okolice byly w latach 75-80 za GieKSa.
Tak wiec kiedy ten Ruch coś mial miec wspólnego z GieKSą chyba że sie sporo przerzuciło w tych latach 1975-1990r. na GieKSe to możliwe.
Gieksa pisała, ze Blaszok ma tylko 3000 miejsc. Nie raz podawali, ze na stadionie ich bylo 10 000. to pytam, jakim cudem jak ta trybuna ma tylko 3000 miejsc wg nich, a głowna jest z miejscami siedzacymi.
-
Bo wtedy było wiecej z Ruchu niź się narodziło z Gieksy nara komputer odej mamie bo źeś za głupi na klawiatura212 pisze: ↑21.10.2017, 22:57" głubka" - naucz sie czytac ze zrozumieniem.Jakimomnick pisze: ↑21.10.2017, 22:39Nie pij wiecej bo tu nikt nawet z Gks abo Ruch nie padoł ze 10000 ino 2 abo 3 tysiuce robisz z siebie błazna i głubka
Gieksa pisała, ze Blaszok ma tylko 3000 miejsc. Nie raz podawali, ze na stadionie ich bylo 10 000. to pytam, jakim cudem jak ta trybuna ma tylko 3000 miejsc wg nich, a głowna jest z miejscami siedzacymi.
-
Nie to była mieszanaka Katowice Mysłowice itd. Pamietom było 1:1
-
Po c*** rozmawiacie z tą cygańską propagandową kurwą ?
Prowadzą po szmaty lepiej niż Automapa,a na rozmycie swej największej porażki w życiu kibica wymyślają bajki o kradzieżach.
Czemu k**** nie staniesz do walki?
Ścierwo bez honoru, tyle!
Prowadzą po szmaty lepiej niż Automapa,a na rozmycie swej największej porażki w życiu kibica wymyślają bajki o kradzieżach.
Czemu k**** nie staniesz do walki?
Ścierwo bez honoru, tyle!
-
ladnie to tak mówić do własnej matki?? bys się wstydził!
..Na szczytach kominy dym spowijo ta ziymia
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
-
Coś tak czuje że od 19 te forum rozdupi serwery także zatrzymajcie się chuligany jeszcze jest trochę czasu
Mysłowice Miasto GieKSy
-
-
Kiedyś to dolny Chropaczów był praktycznie cały za Górnikiem,górny Ruch, teraz Chropaczów to praktycznie sam RuchNerva1 pisze: ↑22.10.2017, 13:44Kiedyś było trochę żaboli. teraz tylko Ruch
-
Na dolnym dalej sporo Zaboli(zarowno starych,jak i mlodziezy).Gorny to sam Ruch.Nerva1 pisze: ↑22.10.2017, 13:44Kiedyś było trochę żaboli. teraz tylko Ruch
Lipiny&Chropaczów
Oprawa Gieksy estetycznie spoko...ale przekaz...kiepsko kiepsko.
1964-1920= 44 tyle lat jestesmy przed wami co potwierdzamy waszymi flagami ! :)
-
Nerva1 pisze: ↑22.10.2017, 18:46hahaah co ty p********* typie , chodz na dolny w koszulce torcipyTorcida Świony pisze: ↑22.10.2017, 18:21Na dolnym dalej sporo Zaboli(zarowno starych,jak i mlodziezy).Gorny to sam Ruch.
dobra,widac ze nie jestes z chropaczowa,sie popytaj kolegow z ruchu ze nie jestescie sami na Chropaczowie.Koniec tematu z mojej strony.
Lipiny&Chropaczów
-
Według nich wszystkie miasta i dzielnice są niebieskie. Tylko ciekawe jak ich tylu jest to czemu tylko z Górnikiem potrafią zapełnić te złomowisko na Cichej. Fabryka propagandy i tyle w temacie.
-
Kto czekał na dymy, ten się doczekał...ale w wydaniu piłkarzy :D
https://www.youtube.com/watch?v=AgQXTY3suUo
https://www.youtube.com/watch?v=AgQXTY3suUo
-
Nie pij więcej a GoRnik nie zapełnil stadion krykieta na DeRby z Ruchem w ZobRzu???!!! Som se w kolano strzelosz dzieciaku takimi komentarzami ŹENADA!!!
-
To ty nie pij i sie nie pruj bo on mowil o Ruchu,a nie Górniku.Jakimomnick pisze: ↑22.10.2017, 20:39Nie pij więcej a GoRnik nie zapełnil stadion krykieta na DeRby z Ruchem w ZobRzu???!!! Som se w kolano strzelosz dzieciaku takimi komentarzami ŹENADA!!!
-
Ile Ty mosz lot zeby podniecac sie dywanem balwanie ? Myslisz ze my nie poradzemy tez dywanu zrobic, ze nie momy waszych szali i koszulek paciuloku ? Twoj post to bardziej krzyk rozpaczy niz riposta. Zalosny jak wasze dzisiejsze oprawy :DdoswiadczonyMMA pisze: ↑22.10.2017, 21:07niebieski dywan skrojonych wam szalików spłonął, więc pocieszaj się flagami-niezdobytymi po walce tylko złodziejstwem :)
-
Nie mam czasu, ani ochoty sprzątać po kimś placu zabaw. Razem ze starszym synem jeździmy na mecze Górnika, Piasta, Ruchu, Rep. Polski, Banika, FC Karviny, Slavii Praga, byliśmy na meczach Atalanty Bergamo, Bolonii, Austrii Wiedeń, po prostu lubimy piłkę nie kibicujemy jednemu klubowi, mój syn gra w piłkę w jednym z Bytomskich klubów. Podoba nam się dobry doping na stadionach, nie mam nic przeciwko walkom kibiców na obrzeżach miasta, w lesie, gdziekolwiek tam gdzie nie szkodzicie w żaden sposób innym osobom. Ale jeżeli ustawiacie się na drogach krajowych i stwarzacie zagrożenie dla osób, które jadą na wakacje, albo niszczycie place zabaw dla dzieci to trzeba to napiętnować, a zwracanie wam uwagi kiedy jesteście w grupie naraża mnie w najlepszym wypadku na obelgi z Waszej strony, przykładem takiego zachowania jest to, że kiedy Wam to wypomniałem na tym forum, to zostałem zwyzywany. Nie potrafcie przyjąć żadnej krytyki. Natomiast sprawa zgłaszania Waszych incydentów na Policję będzie skutkowała tym, że spędzę kilka godzin na komisariacie, a wole to spożytkować w inny sposób.Do Pana od placu zabaw ja widzę trzy wyjścia
1. sam czyszczę huśtwki i plac
2. zgłaszam sprawę na policję
3. odnajduję ludzi z mojej ekipy i daję info co, kiedy i gdzie- chyba że ,,sympatycy,, Twojego klubu to robią, wtedy jesteś w cz.d.
Pozdrawiam.
-
??? A jo godoł o Goŕniku pijaku!!!dilmah pisze: ↑22.10.2017, 20:58To ty nie pij i sie nie pruj bo on mowil o Ruchu,a nie Górniku.Jakimomnick pisze: ↑22.10.2017, 20:39Nie pij więcej a GoRnik nie zapełnil stadion krykieta na DeRby z Ruchem w ZobRzu???!!! Som se w kolano strzelosz dzieciaku takimi komentarzami ŹENADA!!!
-
Skrojone???? Czyli co złodziejstwo zresztom predzej wyście to kupili niź skrojili a wasza oprawa to szczyt 1964-1920 czyli sami sie wy kolano strzelocie?przyjedzue Tyski i mo 1971-1964 wasze ultrasy to som richtich źałosneNa_lajcie pisze: ↑22.10.2017, 21:19Ile Ty mosz lot zeby podniecac sie dywanem balwanie ? Myslisz ze my nie poradzemy tez dywanu zrobic, ze nie momy waszych szali i koszulek paciuloku ? Twoj post to bardziej krzyk rozpaczy niz riposta. Zalosny jak wasze dzisiejsze oprawy :DdoswiadczonyMMA pisze: ↑22.10.2017, 21:07niebieski dywan skrojonych wam szalików spłonął, więc pocieszaj się flagami-niezdobytymi po walce tylko złodziejstwem :)
-
Pokaż mi post w którym zostałeś zwyzywany ?Dantes205 pisze: ↑22.10.2017, 21:47Nie mam czasu, ani ochoty sprzątać po kimś placu zabaw. Razem ze starszym synem jeździmy na mecze Górnika, Piasta, Ruchu, Rep. Polski, Banika, FC Karviny, Slavii Praga, byliśmy na meczach Atalanty Bergamo, Bolonii, Austrii Wiedeń, po prostu lubimy piłkę nie kibicujemy jednemu klubowi, mój syn gra w piłkę w jednym z Bytomskich klubów. Podoba nam się dobry doping na stadionach, nie mam nic przeciwko walkom kibiców na obrzeżach miasta, w lesie, gdziekolwiek tam gdzie nie szkodzicie w żaden sposób innym osobom. Ale jeżeli ustawiacie się na drogach krajowych i stwarzacie zagrożenie dla osób, które jadą na wakacje, albo niszczycie place zabaw dla dzieci to trzeba to napiętnować, a zwracanie wam uwagi kiedy jesteście w grupie naraża mnie w najlepszym wypadku na obelgi z Waszej strony, przykładem takiego zachowania jest to, że kiedy Wam to wypomniałem na tym forum, to zostałem zwyzywany. Nie potrafcie przyjąć żadnej krytyki. Natomiast sprawa zgłaszania Waszych incydentów na Policję będzie skutkowała tym, że spędzę kilka godzin na komisariacie, a wole to spożytkować w inny sposób.
Pozdrawiam.
Kolejna sprawa o jakim niszczeniu placu zabaw mówisz ? Bo na Goduli nic takiego nie ma miejsca. Wracając do tematu na Twoim placu zabaw siedzą łebki po 17-18 lat więc jak się boisz zwrócić im uwagę to już Twoja sprawa.
-
Co jest kiepskiego w 1964>1920 ? Kato były przed ich powstaniem niebieskie i pomimo tego, że powstali 44 lata później przejęli miasto i Ruch tam tak na prawdę teraz nie istnieje. Prosty i jasny przekaz.
Nie kompromituj sie. Poczytaj forum. Wszyscy jednoznacznie potwierdzaja ze ta oprawa strzeliliscie se w noge...ba ujebaliscie se ja przy samej d****. Bez odbioru... 44 :D
-
Strzeliliście ? Ja nie z GieKSy. Wszyscy potwierdzają ? Parę osób tak napisało tylko - Ty się teraz kompromitujesz. A o końcówce wypowiedzi nie ma co pisać bo patola jak każdy chorzowski... bez odbioru.Na_lajcie pisze: ↑22.10.2017, 23:10Nie kompromituj sie. Poczytaj forum. Wszyscy jednoznacznie potwierdzaja ze ta oprawa strzeliliscie se w noge...ba ujebaliscie se ja przy samej d****. Bez odbioru... 44 :D
-
Proszę bardzo:Pokaż mi post w którym zostałeś zwyzywany ?
autor: bez-napinki » 15.10.2017, 21:10
c*** ci w dupe spoleczniaku.
ps. nie jestem z Górnika. :)
Chodzisz na ten plac zabaw? To przejdź się pod tą górkę, gdzie leżą potłuczone butelki, albo zobacz kto siedzi w sobotnie wieczory na ławkach w jego okolicach i kto sika pod drabinkami, na których się bawią dzieci. Według Ciebie są to 17/18 latkowie, a według mnie są to dużo starsze osoby, które wracają z meczu.Kolejna sprawa o jakim niszczeniu placu zabaw mówisz ? Bo na Goduli nic takiego nie ma miejsca. Wracając do tematu na Twoim placu zabaw siedzą łebki po 17-18 lat więc jak się boisz zwrócić im uwagę to już Twoja sprawa.
O.K. plac zabaw, placem zabaw, mogę zabrać dzieci gdzie indziej nie jest to problem dla mnie, problemem jest to, że brawa należą Wam się za to co robicie na stadionach (chociaż też nie zawsze), ale za to co robicie poza stadionami to życzę Wam, żebyście się ostro pocięli szkłem z tych butelek i żebyście wylądowali twarzą w tych kałużach moczu.
-
W latach 80-tych praktycznie cały Chropaczów był za Ksg. Tendencja zaczęła się zmieniać właśnie po ostatnim MP zdobytym przez Ruch. Obecnie Ruch przejął dzielnicę, ale na dolnym Chropaczowie koło "kamienia"(pomnika) znajduje się grupka , przede wszystkim starej gwardii z Ksg. Na murach grafy proRuch, ale Ksg z Lipin nocami nie próżnuje (nawet do granic Chorzowa się zapuszczają) , więc trochę wrzut proKsg sie pojawia. Oczywiście ta wojna na murach to nic w porównaniu właśnie z wojną wrzut na Lipinach, które jeszcze w latach 90-tych były 100% Ksg, a dziś te relacje wyglądają 2/3 Ksg i 1/3 Ruch.
-
Żałosne oprawy? "1964-1920= jak nikt znamy różnicę (44), lecz teraz nasze są Katowice". Potrafisz spiąć dupsko w sekundę, zwyzywać od paciuloków/bałwanów, a sam masz problemy z rozszyfrowaniem najprostszego przekazu...Na_lajcie pisze: ↑22.10.2017, 21:19Ile Ty mosz lot zeby podniecac sie dywanem balwanie ? Myslisz ze my nie poradzemy tez dywanu zrobic, ze nie momy waszych szali i koszulek paciuloku ? Twoj post to bardziej krzyk rozpaczy niz riposta. Zalosny jak wasze dzisiejsze oprawy :DdoswiadczonyMMA pisze: ↑22.10.2017, 21:07niebieski dywan skrojonych wam szalików spłonął, więc pocieszaj się flagami-niezdobytymi po walce tylko złodziejstwem :)
-
a mnie z wczorajszych derbów najbardziej "urzekł" komentarz niejakiego pana Góry w radiu Katowice(wracałem wieczorem w aucie i przypadkowo trafiłem na tą stację) , większego zjeba genetycznego nie słyszałem w życiu .
ale trochę się uśmiałem...
" od dziś blaszok nie będzie blaszokiem tylko grillem!!"
"tam potrzeba pojęć medycznych , to nie kibice tylko debile ,idioci , półmuzgi"
" co chcą osiągnąć ci bandyci ,kryminaliści z blaszoka"
"duszę się , proszę państwa , tu nie można oddychać , wszędzie jest żywy ogień, gdzie jest straż pożarna ,gdzie są służby?!!!"
i na koniec truskawka na torcie ;-)
" będę się upierał i zdania nie zmienię , piłkarze Gksu nie zremisowali a nawet nie wygrali przez te race ,ognie i dymy" :-DDD
to tylko przykładowe cytaty pana komentatora.
swoją drogą: RUCH RUCH HKS!
gratulacje i pozdrowienia od kibola Widzewa.
"duszę się , proszę państwa , tu nie można oddychać , wszędzie jest żywy ogień, gdzie jest straż pożarna ,gdzie są służby?!!!"
" będę się upierał i zdania nie zmienię , piłkarze Gksu nie zremisowali a nawet nie wygrali przez te race ,ognie i dymy" :-DDD
-
Jest to gdzieś nagrane?
-
Ten cały Góra to nie tylko redaktor sportowy ale także delegat Uefa i Pzpn do spraw bezpieczeństwa, zwykła parówa. Podobno w stanie wojennym był w komisji weryfikującej dziennikarzy Radia Katowice.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
ano tak ,dzięki za wyjaśnienie :-)CopA.C.A.B.ana pisze: ↑23.10.2017, 11:38Ten cały Góra to nie tylko redaktor sportowy ale także delegat Uefa i Pzpn do spraw bezpieczeństwa, zwykła parówa. Podobno w stanie wojennym był w komisji weryfikującej dziennikarzy Radia Katowice.
czyli to stary j***** beton komunistyczny.
i jeszcze jeden hit ..jak była pirotechnika na blaszoku to powiedział " oddaję na chwilę głos do studia bo muszę się napić wody żeby móc dalej komentować , bo mnie szczypie w gardle" ....redaktor w studio coś tam pogadał o hokeju itp. po czym stwierdził "proszę państwa oddajemy głos naszemu komentatorowi Górze , miejmy nadzieję że już przełknął to co włożył sobie do ust" :-DDDD
pewnie jakieś słowa nie cytowane są w 100% tak jak było ale kontekst macie.
Beka dobra !
-
Do klubu wpłynęło pismo popierdolonego wojewody, mecz GKS Tychy-GKS Katowice bez udziału kibiców gości z argumentami typu "w Afryce biją murzynów". Jednym z nich jest mecz z Radomiakiem, drugim mecz źródłowy z Cracovią, trzecim mecz derbowy sprzed roku, na którym praktycznie nic się nie działo jak na derby.
PiS...? PO...? jedno zło
Moje posty, to moje opinie. Nie reprezentuje stanowiska ekipy mojego klubu.
Moje posty, to moje opinie. Nie reprezentuje stanowiska ekipy mojego klubu.
-
I co dała kibicowska solidarność i wpuszczanie przyjezdnych na swoje sektory skoro dalej jeden chujewoda z drugim zamyka sobie sektory gosci jak chce.
Czy kluby do moga wyjebac lache na takiego c**** wojewode i wpuscic kibiców gosci czy nie?Teraz niech Tyszanie wpuszczą Katowice na swoje sektory i niech tamci zrobią dym to moze pojdzie ktos po rozum do glowy.Wpuszczanie na swoje sektory kibicow gosci jest na rękę wszystkim bo wiadomo że nic się nie wydarzy i nawet bluzgów nie będzie.
Czy kluby do moga wyjebac lache na takiego c**** wojewode i wpuscic kibiców gosci czy nie?Teraz niech Tyszanie wpuszczą Katowice na swoje sektory i niech tamci zrobią dym to moze pojdzie ktos po rozum do glowy.Wpuszczanie na swoje sektory kibicow gosci jest na rękę wszystkim bo wiadomo że nic się nie wydarzy i nawet bluzgów nie będzie.
WŁ
-
Też spędziłem czas w aucie i słuchałem ;) Pół transmisji baran gadał, że się dusi i nie ma czym oddychać. Zamiast komentować to pruł się stary lewar.Ukochane Miasto pisze: ↑23.10.2017, 10:40a mnie z wczorajszych derbów najbardziej "urzekł" komentarz niejakiego pana Góry w radiu Katowice(wracałem wieczorem w aucie i przypadkowo trafiłem na tą stację) , większego zjeba genetycznego nie słyszałem w życiu .
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
Taka ciekawostka:
Uzasadnienie wojewody swojej decyzji o zamknięciu sektora dla gosci na meczu GKS Tychy-GKS Katowice
[link]
Uzasadnienie wojewody swojej decyzji o zamknięciu sektora dla gosci na meczu GKS Tychy-GKS Katowice
[link]