Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

Oberschlesien14

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Oberschlesien14 »

Zamknijcie ten temat na kilka dni. Bo jutro serwery pierdolną
iparts.pl
212

Post autor: 212 »

_JG_ pisze: 21.10.2017, 20:11
Jakimomnick pisze: 21.10.2017, 19:54
ATM1920 pisze: 21.10.2017, 19:37 http://imgie.pl/images/2017/10/21/img0974e145.md.jpg

Ruch na blaszoku jak juz polnocna byla☺
No i gryfnie a "Stary wyjazdowicz" dalej bedzie dupcył ze my w tysiace nie przyjechali ale synek chyba mo za duźo wyjazdów a za mało domówek:)

W tysiące na Blaszoku nie byliscie Blaszok mial 3000 miejsc a pamietam ze nie byl caly wypełniony. Dopiero na polnocnej tybunie bylo was 2500
Jakimomnick pisze: 21.10.2017, 19:00
_JG_ pisze: 21.10.2017, 15:21 Kiedys jak nie bylo sektora dla przyjezdnych to do okolo 96-97 roku Ruch siedzial na Blaszoku najwiecej ich bylo po 1800- 2500 na Bukowej jak zrobili północną trybune. GKS wtedy siedzial na calej Glownej trybunie.
Widza źe znasz historie Gieksy ale są tacy co NIE chodzi mi o "Stary wyjazdowicz" widza ze źyje w innym świecie prawda była taka źe winna jest Ruchu ze Gieksa kibicowsko istnieje!!! bo kiedyś prawie całe Katowice było Niebieskie ale Ruch to olał a wy źeście przyjeli dzielnice i kibcowsko się mocno odźyli taka prawda!!!i
Moj dziadek w latach 90 mi gadal ze sporo w Katowicach było za Górnikiem i to w centrum bo on tez byl za Górnikiem.
Pozniej Ojciec i tam gdzie mieszkalismy czyli Kace Ul.Kościuszki i te okolice byly w latach 75-80 za GieKSa.
Tak wiec kiedy ten Ruch coś mial miec wspólnego z GieKSą chyba że sie sporo przerzuciło w tych latach 1975-1990r. na GieKSe to możliwe.
blaszok ma 3000 miejsc. to jakim cudem was bylo na niektorych meczach niby 10 000?
Beha

Post autor: Beha »

Lata 80-te to dominacja Ruchu, potem rozrost z sukcesami GieKSy kibiców.
brytanie

Post autor: brytanie »

brytanie pisze: 20.10.2017, 20:22 pod blaszokiem kiedy siedział Ruch i Gieksa to nie było przypadkiem na młodzieżowej reprezentacji? Bo tak kojażę. Ostatni raz kiedy Ruch siedział na blaszoku to był chyba mecz oPuchar Polski w 93roku. Najpierw mecz ligowy a potem o puchar. Fakt jest taki że za pierwszym razem było Ruchu najwięcej cały blaszok czyli około 3 tysięcy.

tak cały czas główkowałem te 3tys pękło jak Ruch zdobywał mistrza polski. Ale nie przypominam sobie żeby Ruch siedział u nas w 97roku. Wydaje mi się że tak jak pisałem wczesniej że ostani raz byli w 93. Co do siły Gieksy w latach 90 to Jaworzno wiodło prym w tej sile. Przynajmniej ja to tak pamiętam. Kto pamięta 1 turniej w spodku i układ z Ruchem na ten turniej? część niewiedziała że jest układ i były haje dopiero w srodku było wiadomo;-)
brytanie

Post autor: brytanie »

i mam pytanie do "Chorzowskich"starszej daty. bodajże rok 87. byliście prowadzenie po szpilu w eskorcie tam gdzie jest teraz silesia koło dawnej izby wytrzezwien to był Ruch z Chorzowa czy Katowic? na oko 10latka jakies 500chopa
Jakimomnick

Post autor: Jakimomnick »

brytanie pisze: 21.10.2017, 22:54 i mam pytanie do "Chorzowskich"starszej daty. bodajże rok 87. byliście prowadzenie po szpilu w eskorcie tam gdzie jest teraz silesia koło dawnej izby wytrzezwien to był Ruch z Chorzowa czy Katowic? na oko 10latka jakies 500chopa
Nie to była mieszanaka Katowice Mysłowice itd. Pamietom było 1:1
GieKSa_MCE

Post autor: GieKSa_MCE »

Coś tak czuje że od 19 te forum rozdupi serwery także zatrzymajcie się chuligany jeszcze jest trochę czasu
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

WileTheBest pisze: 21.10.2017, 21:39 Chropaczów zawsze był za Ruchem?
Ktoś, coś?
HanysRSL

Post autor: HanysRSL »

Nerva1 pisze: 22.10.2017, 13:44
WileTheBest pisze: 22.10.2017, 13:19
Ktoś, coś?
Kiedyś było trochę żaboli. teraz tylko Ruch
Kiedyś to dolny Chropaczów był praktycznie cały za Górnikiem,górny Ruch, teraz Chropaczów to praktycznie sam Ruch
Torcida Świony

Post autor: Torcida Świony »

Nerva1 pisze: 22.10.2017, 13:44
Ktoś, coś?
Kiedyś było trochę żaboli. teraz tylko Ruch
Na dolnym dalej sporo Zaboli(zarowno starych,jak i mlodziezy).Gorny to sam Ruch.
Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie »

Oprawa Gieksy estetycznie spoko...ale przekaz...kiepsko kiepsko.
Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie »

1964-1920= 44 tyle lat jestesmy przed wami co potwierdzamy waszymi flagami ! :)
sztoss

Post autor: sztoss »

Według nich wszystkie miasta i dzielnice są niebieskie. Tylko ciekawe jak ich tylu jest to czemu tylko z Górnikiem potrafią zapełnić te złomowisko na Cichej. Fabryka propagandy i tyle w temacie.
KomisGier

Post autor: KomisGier »

Kto czekał na dymy, ten się doczekał...ale w wydaniu piłkarzy :D

https://www.youtube.com/watch?v=AgQXTY3suUo
doswiadczonyMMA

Post autor: doswiadczonyMMA »

Na_lajcie pisze: 22.10.2017, 18:36 1964-1920= 44 tyle lat jestesmy przed wami co potwierdzamy waszymi flagami ! :)
niebieski dywan skrojonych wam szalików spłonął, więc pocieszaj się flagami-niezdobytymi po walce tylko złodziejstwem :)
Dantes205

Post autor: Dantes205 »

Do Pana od placu zabaw ja widzę trzy wyjścia
1. sam czyszczę huśtwki i plac
2. zgłaszam sprawę na policję
3. odnajduję ludzi z mojej ekipy i daję info co, kiedy i gdzie- chyba że ,,sympatycy,, Twojego klubu to robią, wtedy jesteś w cz.d.
Nie mam czasu, ani ochoty sprzątać po kimś placu zabaw. Razem ze starszym synem jeździmy na mecze Górnika, Piasta, Ruchu, Rep. Polski, Banika, FC Karviny, Slavii Praga, byliśmy na meczach Atalanty Bergamo, Bolonii, Austrii Wiedeń, po prostu lubimy piłkę nie kibicujemy jednemu klubowi, mój syn gra w piłkę w jednym z Bytomskich klubów. Podoba nam się dobry doping na stadionach, nie mam nic przeciwko walkom kibiców na obrzeżach miasta, w lesie, gdziekolwiek tam gdzie nie szkodzicie w żaden sposób innym osobom. Ale jeżeli ustawiacie się na drogach krajowych i stwarzacie zagrożenie dla osób, które jadą na wakacje, albo niszczycie place zabaw dla dzieci to trzeba to napiętnować, a zwracanie wam uwagi kiedy jesteście w grupie naraża mnie w najlepszym wypadku na obelgi z Waszej strony, przykładem takiego zachowania jest to, że kiedy Wam to wypomniałem na tym forum, to zostałem zwyzywany. Nie potrafcie przyjąć żadnej krytyki. Natomiast sprawa zgłaszania Waszych incydentów na Policję będzie skutkowała tym, że spędzę kilka godzin na komisariacie, a wole to spożytkować w inny sposób.
Pozdrawiam.
Rudziol90

Post autor: Rudziol90 »

Dantes205 pisze: 22.10.2017, 21:47
Nie mam czasu, ani ochoty sprzątać po kimś placu zabaw. Razem ze starszym synem jeździmy na mecze Górnika, Piasta, Ruchu, Rep. Polski, Banika, FC Karviny, Slavii Praga, byliśmy na meczach Atalanty Bergamo, Bolonii, Austrii Wiedeń, po prostu lubimy piłkę nie kibicujemy jednemu klubowi, mój syn gra w piłkę w jednym z Bytomskich klubów. Podoba nam się dobry doping na stadionach, nie mam nic przeciwko walkom kibiców na obrzeżach miasta, w lesie, gdziekolwiek tam gdzie nie szkodzicie w żaden sposób innym osobom. Ale jeżeli ustawiacie się na drogach krajowych i stwarzacie zagrożenie dla osób, które jadą na wakacje, albo niszczycie place zabaw dla dzieci to trzeba to napiętnować, a zwracanie wam uwagi kiedy jesteście w grupie naraża mnie w najlepszym wypadku na obelgi z Waszej strony, przykładem takiego zachowania jest to, że kiedy Wam to wypomniałem na tym forum, to zostałem zwyzywany. Nie potrafcie przyjąć żadnej krytyki. Natomiast sprawa zgłaszania Waszych incydentów na Policję będzie skutkowała tym, że spędzę kilka godzin na komisariacie, a wole to spożytkować w inny sposób.
Pozdrawiam.
Pokaż mi post w którym zostałeś zwyzywany ?
Kolejna sprawa o jakim niszczeniu placu zabaw mówisz ? Bo na Goduli nic takiego nie ma miejsca. Wracając do tematu na Twoim placu zabaw siedzą łebki po 17-18 lat więc jak się boisz zwrócić im uwagę to już Twoja sprawa.
sztoss

Post autor: sztoss »

Na_lajcie pisze: 22.10.2017, 18:26 Oprawa Gieksy estetycznie spoko...ale przekaz...kiepsko kiepsko.
Co jest kiepskiego w 1964>1920 ? Kato były przed ich powstaniem niebieskie i pomimo tego, że powstali 44 lata później przejęli miasto i Ruch tam tak na prawdę teraz nie istnieje. Prosty i jasny przekaz.

Post autor: oRt »

Ktoś, coś?
W latach 80-tych praktycznie cały Chropaczów był za Ksg. Tendencja zaczęła się zmieniać właśnie po ostatnim MP zdobytym przez Ruch. Obecnie Ruch przejął dzielnicę, ale na dolnym Chropaczowie koło "kamienia"(pomnika) znajduje się grupka , przede wszystkim starej gwardii z Ksg. Na murach grafy proRuch, ale Ksg z Lipin nocami nie próżnuje (nawet do granic Chorzowa się zapuszczają) , więc trochę wrzut proKsg sie pojawia. Oczywiście ta wojna na murach to nic w porównaniu właśnie z wojną wrzut na Lipinach, które jeszcze w latach 90-tych były 100% Ksg, a dziś te relacje wyglądają 2/3 Ksg i 1/3 Ruch.
Oberschlesien14

Jest to gdzieś nagrane?
CopA.C.A.B.ana

Post autor: CopA.C.A.B.ana »

Ten cały Góra to nie tylko redaktor sportowy ale także delegat Uefa i Pzpn do spraw bezpieczeństwa, zwykła parówa. Podobno w stanie wojennym był w komisji weryfikującej dziennikarzy Radia Katowice.
Luk'71

Post autor: Luk'71 »

Do klubu wpłynęło pismo popierdolonego wojewody, mecz GKS Tychy-GKS Katowice bez udziału kibiców gości z argumentami typu "w Afryce biją murzynów". Jednym z nich jest mecz z Radomiakiem, drugim mecz źródłowy z Cracovią, trzecim mecz derbowy sprzed roku, na którym praktycznie nic się nie działo jak na derby.
tyskie

Post autor: tyskie »

Taka ciekawostka:
Uzasadnienie wojewody swojej decyzji o zamknięciu sektora dla gosci na meczu GKS Tychy-GKS Katowice
http://gkstychy.info/pliki/Uzasadnienie(1).pdf
Luk'71

Post autor: Luk'71 »

To jest hit, będzie ciemno, to będą wielkoformatową flagę rozwijać. :D
Yellow_Obsession

Post autor: Yellow_Obsession »

każdy mecz, a derby w szczególności, bez kibiców gości, to jeden wielki kutas

wczoraj na GieKSie niby wszystko było, ludzi full, oprawy były, zadymione piro konkretnie, doping ok, ale bez gości to nigdy nie będą derby
pepsicola

Post autor: pepsicola »

Ktos musi zaczac. Tylko kto chce ujebac swoj klub. Takie akcje jak centrozap przy GieKSie i bojkot. Ktos musi zaczac tylko kto?
bezfarmazonu

Post autor: bezfarmazonu »

Mógłby sie wypowiedzieć pan z profilu myslowicka gieksa który pisał przed meczem , ze po nim pewnie rozniesie serwery tutaj. O co ci chodziło???? Narazie to serwery są przeciążone ale chyba tylko ludzmi którzy chcą skrytykować lipne oprawy i postawę kibiców Gks
Sebastian75

Post autor: Sebastian75 »

Wszyscy pisza ze mlyn konkretny i doping oprawa tez dobra ale konfidentom niebieskim sie nie podobalo.
donhichot

Post autor: donhichot »

To ja dodam więcej tych kwiatków z forum gieksy bo zaraz się zaczną wypierać a fakt jest taki, że nawet w waszym gronie uznaliście oprawę za tragiczną.

Obrazek
Sebastian75

Post autor: Sebastian75 »

Oli kretynie cos ci nie wyszlo Hahaha czemu nie daliscie innych postow gdzie pisza ze byl dobry mlyn i piro tlumaczy tez GieKSiarz o co chodzilo w tej 1 oprawie dostal najwiecej lajkow ale wy tego nie widzicie napinacze.
niemytekopyta

Post autor: niemytekopyta »

Panowie GieKSiarze, ja oczywiście sympatyzuję z Ruchem z racji zgody i moja opinia może nie jest obiektywna, ale czy ktokolwiek z Was serio znajduje jakiekolwiek argumenty za oprawą, z której wynika oczywisty wniosek w liczbie 44? Serio? 44? Na plus dla Was? No kaman, bądźmy poważni, czasem trzeba się po prostu zamknąć i chwilę pomyśleć.

dobranoc
ATM1920

Post autor: ATM1920 »

Ja mam pytanie z innej beczki,po h** ten caly blaszok na czarno?
m..

Post autor: m.. »

A Ty rozumiesz ,że wszyscy kumają znak większości i chcąc nie chcąc wszystko sprowadza się do liczby 44.
Ultrasi Gieksy może chcieli jakoś wyjść z twarzą,może obrócić trochę kota ogonem ta oprawą ale no nie oszukujemy się nie wyszło .
Fakt potracilismy tereny na Katowicach za czasów Dziurowicza i lepszej gry Gieksy ale stwierdzenie ,że teraz Katowice należą tylko do nich też jest na wyrost.
saab10

Post autor: saab10 »

MENTOL1 pisze: 24.10.2017, 00:55 Dzialo sie cos po derbach na dzielnicach? Czy totalny spokój. Sporo szumu I zapowiedzi kibic Ruchu I Gks tu pisali dzien wczesniej do zobaczenia jutro :) a od strony Hools cisza I spokoj.
Każda dzielnica i fc Gieksy dobrze zebrane czekając aby coś wreszcie Niebiescy zrobili w te derby.
Tych nie stwierdzono, nie wychylali nosa ze swoich Niebieskich nor. Derby wasze ulice nasze !!!
Oberschlesien14

A co miał zrobić Ruch skoro na GŚ był prawie stan wojenny przez ten weekend? Też byli zebrani na różnych terenach, więcej dzieje się na dzielnicach w neutralnym okresie niż przed derbami, bo sporo dzielnic miało problemy z policją. napinatorski post i tyle.
Co do oprawy to faktycznie nie do końca na początku była jasność co do przekazu, dlatego nie dziwię się że po przeciwnej stronie barykady mieli problem z rozszyfrowaniem tego. Chodzi oczywiście o 44 które sprowadza się do granic absurdu, czy to na tym forum czy to na innych portalach, tak jakbyśmy mieli zawiesić działalność i płakać całe noce w poduszkę(dobrze wiemy, że naszym wrogom to na rękę), zamiast się spiąć i odgryźć. Wiemy o 44 i przyjęliśmy to do wiadomości,a jednak dalej będziemy robić swoje, tak jak wy dalej będziecie tracić Katowice pomimo naszej niby chujowej formy. Na posty napinatorów nie ma co odpowiadać. Od początku sztamy słychać, że ona upadnie bo ktoś kogoś nie wsparł w takiej i takiej liczbie ;). Blaszok na czarno był z kilku powodów, ale mam nadzieję, że na forum się tego nie dowiesz :)
na_chwile

Post autor: na_chwile »

dla jeszcze innych przekłamany...
sapter

Post autor: sapter »

Tak czytam czytam i... wow, GKS przejmuje swoje miasto :) hehehe
Oberschlesien14

Czego nie zrozumiałeś? Ruch na Katowicach jest, ale z roku na rok jest coraz gorzej, pomimo naszego grania po wiochach. Jak to nazwać inaczej jak nie przejęcie dzielnic? Spójrz na południe Katowic.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

A tyś dalej nie odpowiedział na pytanie o flagach Piasta. :)
ODPOWIEDZ