Polskie drużyny w europejskich pucharach (2008/2009)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Tommy

Post autor: Tommy » 19.09.2008, 16:00

tak czy siak za dwa tygodnie będzie ciekawie, Angoli wiadomo w Krk jest sporo pewnie będą zawieruszeni w okolicach całego stadionu jak to było z Blackburn jednak tym razem tak pokojowo raczej nie będzie :lol:
Obrazek

iparts.pl
Boni

Post autor: Boni » 19.09.2008, 16:08

pryk pisze:omg :shock:
sorry, Wisła jest jednak najlepsza w Polsce bo na youtube było fajniej slychac jak koles sie darł do mikrofonu.. a poza tym mimo zeprzegrała z Lechem to śpiewała :lol:
ok chłopaki,spuszczajcie sie dalej miedzy soba, tylko sie potem nie dziwcie, że ktoś was ustawia nie w tej lidze co Lecha,Legie itp.

a to, że ktos nie umie pociagnac jednej piesni dłuzej niz 1 minuta, to tez zapewne wina ustawienia i wyciszenia mikrofonow
No pewnie Hsv śpiewają 59 sekund :lol:

Lukas.

Post autor: Lukas. » 19.09.2008, 16:22

nikczemny pisze:
jedni lubią śpiewać pół godizny "lalalalalalala", inni lubią więcej czasu poświęcić na swoje tradycyjne piosenki
Przypomnij jak brzmią słowa piosenki hsv? :wink:

pojara

Post autor: pojara » 19.09.2008, 16:34

kasztan

Post autor: kasztan » 19.09.2008, 17:03

Ale sie oburzyli ...

[link]

puszczyk

Post autor: puszczyk » 19.09.2008, 17:28

Chciałem napisać relacje z wizyty w Wiedniu ale stwierdzam, że p******* to i ie będę wam przeszkadzał w waszych przekumatych rozkminach kogo bardziej było słychać w TV itp gówniane licytacje. Taplajcie się w swoim bagienku nethólsi
Lech Poznań

fann

Post autor: fann » 19.09.2008, 18:05

fann pisze:
kasztan pisze:Ale sie oburzyli ...

[link]
Biedni,poszkodowani..
Placza jak baby..

But i heard there was 3000 plane seats booked from poland to standstead but only 200 going back
:lol:
They were clearly singing anti semitic chants as well.....Judan Judan
No nie ladnie.. :twisted:

plus+

Post autor: plus+ » 19.09.2008, 19:33

puszczyk pisze:Chciałem napisać relacje z wizyty w Wiedniu ale stwierdzam, że p******* to i ie będę wam przeszkadzał w waszych przekumatych rozkminach kogo bardziej było słychać w TV itp gówniane licytacje. Taplajcie się w swoim bagienku nethólsi
Ty to wgl hólsem nie jestes:)

Wisła moim zdaniem bardzo dobrze sie zaprezentowała. Szacunek za liczbe i ochote do tak wielu wyjazdow zagranicznych w tak krotkim czasie. Oby tak dalej!!

JoJO-Uk
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: JoJO-Uk » 19.09.2008, 20:31

plus+ co do liczby to dobra ale trzeba zaznaczyc ilu bylo polanskich ktorzy w zyciu na zadnym meczu nie byli a juz nie mowic o meczu Wisly, bo gdyby Lech tam gral to duzo ludzi niestety musialoby opuscic sektor.
RODOWITA PYRA pisze:Do bandy imbecyli !!!
(...)
No, chyba że siedzisz z kosa przed monitorem, machasz nią jak piszesz i masz kominiare w barwach klubowych nalożoną w tym czsie na pusty leb!!!
Żalosne dzieci neostrady i tyle !!!

dolce

Post autor: dolce » 19.09.2008, 20:43

A ja dodam tylko jedno, zdanie z postu typa ze wspomnianego już tu forum Spurs:
Last night is how football should be

Tommy

Post autor: Tommy » 19.09.2008, 21:35

JoJO-Uk pisze:plus+ co do liczby to dobra ale trzeba zaznaczyc ilu bylo polanskich ktorzy w zyciu na zadnym meczu nie byli a juz nie mowic o meczu Wisly, bo gdyby Lech tam gral to duzo ludzi niestety musialoby opuscic sektor.
Lech jak gra na wyjezdzie to sobie moze nawet kankana tanczyc na sektorze c*** to kogo obchodzi.Zresztą Lech jeszcze nie trafił na atrakcyjny wyjazd takze wstrzymaj sie z tym co by było gdyby ;)
Ile twoim zdaniem przypadkowych osób znalazło sie na sektorze Wisły 2000 :lol:
Obrazek

nikczemny

Post autor: nikczemny » 19.09.2008, 22:04

Lukas. pisze:
nikczemny pisze:
jedni lubią śpiewać pół godizny "lalalalalalala", inni lubią więcej czasu poświęcić na swoje tradycyjne piosenki
Przypomnij jak brzmią słowa piosenki hsv? :wink:
Ale ja absolutnie nie wyśmiewam tego typu piosenek czy nic w tym stylu. Po prostu raz się śpiewa tak a raz inaczej.
http://www.youtube.com/watch?v=BsMtG8VJ7ug&NR=1
najlepsze są miksy :lol:

No Rossi dokończ zdanie, wyartykułuj konkluzję. Napisz że Lech/Legia, potem długo długo nic, może Widzew i że w oprawach brakuje tego czegoś, i że flagi się nie podobają, ba wogóle nie było, że polonusy, że małyszomani, napisz że piosenki skserowane a jak nie to można wyśmiać że po polsku jedziemy po anglikach wszakże jak wiadomo anglicy polaków lżą po poslku.
Wyraź swoje zdanie, wszakże je masz jak mniemam, niezmienne od wielu lat zapewne.
No ku*** jakże to tak że po 3 koła ludzi jedzie z Krakowa do Barcelony i Londynu w przeciągu miesiąca wczesniej prawie 150 pojechało do Jerozolimy. No przecież musi być jakieś wytłumaczenie, prawda?
Popatrz kibic Widzewa miał bilety na sektor Wisły?
To może neich napisze czy siedział na nich czy sprzedał Wiślakom bo to znacząca różnica, pojechało wszak wiele osób bez biletów, jak i wielu fanów Wisły z Wysp musiało sobie jakoś poradzic.
Chyba że Oni się nie liczą, w takim razie trzeba będzie też mieszać Futbolowych Patriotów po meczach repry, wszakże fani spoza Polski nie powinni być wliczani.

Niektórym pewne rzeczy przez glowę nie chcą się przeflitrować.
Ale to nie problem Wisły, tylko tych ludzi, którzy nieustannie od sporego już czasu tonem znawców wypowiaają się i filozofują o rzeczach na podstawie własnych torów myślowych, obiektywnych i szerokich :lol:

nikczemny

Post autor: nikczemny » 19.09.2008, 22:10

tak samo było w Barcelonie
na 3 godziny przede meczem nie było już żadnego z puli 4800 biletów dla Polaków, oczywiście liczba jaką podajemy jest prawie 2 razy mniejsza

ale niektrym to nie styka, jeszcze trzeba znaleźć haka bo jakże to tak

nikczemny

Post autor: nikczemny » 19.09.2008, 22:13

ktoś usunął posta przede mną gdzie napisał że swoją pulę biletów czyli 3200 wyjkorzystaliśmy a to kto wchodzi na inne sektory itp mało nas interesuje

JoJO-Uk
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: JoJO-Uk » 19.09.2008, 22:29

Dzieki pojara za wytlumaczenie tego o co mi chodzilo w moim poscie. Tommy widze ze nie zabardzo zakumal.
RODOWITA PYRA pisze:Do bandy imbecyli !!!
(...)
No, chyba że siedzisz z kosa przed monitorem, machasz nią jak piszesz i masz kominiare w barwach klubowych nalożoną w tym czsie na pusty leb!!!
Żalosne dzieci neostrady i tyle !!!

olirob

Post autor: olirob » 19.09.2008, 22:53

To co Wy tu odpierdalacie jest żenujące, Wisły jest min 4 tys , a Wy narzekacie <nie ma co polemizować czy Lecha ,Legii,Widzewa lub Górnika Wieliczka było by więcej >Lech super w Austrii Wisełka zajebiście w Anglii i tyle, wszystko idzie w eter jesteśmy POLAKAMI i trzeba trzymać się razem i pokazać im jak się bawimy .Ja jak się pewnie domyślacie ,jestem ze Wisełką ,ale kibicowałem wszystkim drużynom na arenie międzynarodowej.{bo chcę by nasze drużyny i nie ważne która to jest w następnej edycji zaszły jak najdalej ,później będzie nam łatwiej }Fajnie jest oglądać naszych kibiców w austrii ,londynie ,barcelonie i być dumnym POLakiem bo ja jestem dumnym POLAKIEM

maciej!

Post autor: maciej! » 19.09.2008, 22:56

Czyżu TSW pisze:Ej panowie,ale czy naprawde jest sens??? Czy naprawde jest sens sie kłócić, licytować itd itp?? Chcieliśmy co mamy. Czołówka krajowych kibiców godnie reprezentuje swoje kluby w pucharach. Czy jest sens gadanie ile by Lech miał biletów,gdyby grał na Praterze czy gdziekolwiek indziej?? Dostali tyle ile dostali, pokazali się moim zdaniem z dobrej strony i tyle. To samo Wisełka, dobra liczba, fajny doping cały mecz, który pokazał jaka jest różnica pomiędzy polskimi i angielskimi kibicami. Wisła i Lech zrobiły kawał dobrej roboty, a jeszcze lepiej będzie na naszym podwórku, kiedy kibice gości nie będą słyszeli swoich własnych oddechów. Taką atmosferę potrafią stworzyć Wiślacy, Lechici, Legioniści i wiele wiele innych ekip w tym kraju. Więc zamiast bezsensownej napinki może trochę obiektywizmu i pokory co niektórym !! Wyluzujcie, bo szkoda wielu postów na jakieś licytacje. Piłkarsko się oddalamy niestety od Europy, co pokazują wczorajsze wyniki, ale kibicowsko jest co raz lepiej i z tego należy być dumnym.
Jako, iż wobec obu ekip jestem bezstronny napiszę, że z perspektywy TV obie zaprezentowały nas godnie.

A post cytowany przeze mnie jest imo najmądrzejszym w tym temacie. Krótka piłka.

Dyskobolia, źle, Lech z Wisłą, źle, na reprezentacji wiecznie źle, no to kiedy kurw a będzie jak należy ? Kibicom.net nie da się dogodzić. Dobranoc.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

kawał chuja
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: kawał chuja » 20.09.2008, 00:12

I ostatnie posty powinny zamknąć ten temat do rewanżów, bo niektórym się już pięknie pod czupryną przegrzało.
Wisła Pany

As

Post autor: As » 20.09.2008, 02:38

Wlasnie wrocilem wiec napisze kilka slow.

Wyjazd naprawde fachowy, cala otoczka przed meczem, doping i melanz po meczu bez zarzutu.

Nie bede sie wdawal w polemike co do liczby 'malyszow' na meczu powiem tylko, ze nawet jak ktos byl piknikiem to za c**** sie nie dalo tego poznac bo kazdy darl ryja ile fabryka dala. Ekipa Totenchamu ktora
byla za bramka pol meczu gapila sie na nas ze szczekami na ziemi.

Ten wyjazd napewno pod wzgledem atmosfery dorownal tym na Schalke i Lazio.

Pozdrawiam.

Wiecznym malkontentom zycze podobnych wyjazdow.
T S W

KSU

Post autor: KSU » 20.09.2008, 08:41

Ogladajac ten mecz w telewizji...bylem pod wrazeniem dopingu Wiślaków.....teraz tylko powtorzyc to u siebie....bo doping z Barcelona no nie ukrywajmy sredni...

RC

Post autor: RC » 20.09.2008, 11:03

Pytanie do kibiców Wisły obecnych na meczu:
As napisał: "Ekipa Totenchamu ktora
byla za bramka pol meczu gapila sie na nas ze szczekami na ziemi."

Oni rzeczywiście kumają, że taki (określmy to jako polski) sposób dopingu jest dla nich kosmosem? Bo mam wrażenie, że w Angli nastąpiła już taka wymiana pokoleń, a co za tym idzie zmiana postaw kibiców, że oni przestali już nawet kumać co jest gorącą publiką a co nie jest. Ale z tego co napisał As wynikałoby, że jednak futbol dla nich to nie tylko to co na murawie.

pozdro

p.s. jak to jest że większość ekip z Angli to dopingowa padaka, a ekipy z Glasgow miażdżą przyśpiewkami? :)

RC

Post autor: RC » 20.09.2008, 11:07

p.s. 2 może ktoś z emigracji się wypowie na podstawie innych spotkań, w końcu w zeszłym roku Arsenal grał z Dinamo Z. i sytuacja była podobna...

p.s.3 sory za ch w Totenhamie :lol:

el rodowitos

Post autor: el rodowitos » 20.09.2008, 11:25

czytając ich forum które które ktos tutaj wkleił.....to naprawdę są nie kumaci w kwestji dopingu....oni na tym forum sa oburzeni ze kibice Wisły przechodzili między sektorami żeby dołączyć do wiślackiego młyna a sam fakt stania a nie siedzenia to już w ogóle był nie do pojęcia......normalnie :shock:

Oporowian

Post autor: Oporowian » 20.09.2008, 12:20

hehe dokladnie jakies listy do klubu z pretensjami,ogolnie takiej orgANIZACJI to nigdy nie widzieli zeby taki skandal i to w uefa.Najbardziej smiesza mnie wpisy na temat stadionu Wisly ze na ich meczu nigdy nawet nie bylo tyle ludzi co w tym meczu.Widac po wpisach ze oni juz zupelnie zaczeli isc w inna droge i kibicowanie w ich kraju jest czyms obcym

rey

Post autor: rey » 20.09.2008, 12:33

A więc w skrócie,
Małysz-owców max 1%, kompletnie nie widoczni na trybunach. Z Krakowa około 60% kibiców, pozostały skład osobowy, to głównie Wisła mieszkająca na wyspach,Wisła przybyła z całej europy oraz z......Denver i Chicago. ( sorry za nie wymienionych ) oraz zgody.
Obecnych 65 z Przemyśla (1/2 Polonia 1/2 Wisła ), Jaga, Zagłębie Sosnowiec (obok sektor ale za nami ). Jeden kibic z .....Mariboru
w barwach Wisły, Borussia MG,
Forum TH, podaje również że:
malkontęci którzy wypisują brednie,o antysemitach z Krakowa oraz że bilety dla Wisły poszły na ich sektory, powinni się uczyć od Wiślaków, jak się tworzy atmosferę na stadionie.
Tym samym historia zatoczyła koło, kiedyś angole byli naszym wzorcem a teraz......
Inna sprawa że doping kibiców Kogutów na WHL, był najlepszym od kilku sezonów, tak zmobilizowało ich nasze przybycie.
Już nie długo 10-12 min. film od zbiórki na TS,przemarszu, do atmosfery po meczu na WHL który malkontentom z tego forum nie pozostawi żadnych złudzeń.
rey

tantaram

Post autor: tantaram » 20.09.2008, 13:05

rey czy wy kiedys (pare lat temu) bedac w mariborze na puch. uefa nie pogoniliscie tamtejeszej "ekipy"? moze mi sie cos pojebalo, ale w necie nawet filmik krazyl jak slowency darli papcie u siebie na miescie. drugie pytanie dot. borussi mg. jakies prywatne kontakty?

Wredny

Post autor: Wredny » 20.09.2008, 13:17

tantaram pisze: czy wy kiedys (pare lat temu) bedac w mariborze na puch. uefa nie pogoniliscie tamtejeszej "ekipy"? moze mi sie cos pojebalo, ale w necie nawet filmik krazyl jak slowency darli papcie u siebie na miescie
Tak dostali bęcki wtedy.
Co do liczby w Londynie to było ok.5000 fanatyków Wisły,wspierają nas Śląsk,Lechia i Unia,którym dziękujemy!

UżytkownikForum

Post autor: UżytkownikForum » 20.09.2008, 14:20

rey pisze:A więc w skrócie,
Małysz-owców max 1%, kompletnie nie widoczni na trybunach. Z Krakowa około 60% kibiców, pozostały skład osobowy, to głównie Wisła mieszkająca na wyspach,Wisła przybyła z całej europy oraz z......Denver i Chicago. ( sorry za nie wymienionych ) oraz zgody.
Obecnych 65 z Przemyśla (1/2 Polonia 1/2 Wisła ), Jaga, Zagłębie Sosnowiec (obok sektor ale za nami ). Jeden kibic z .....Mariboru
w barwach Wisły, Borussia MG,

Podejście w tym temacie Wisły i Lecha to przepaść - oczywiscie na korzyść krakusów.
Jak sie miała sytuacja z innymi ekipami londynskimi? Milwall, West Ham

1968

Post autor: 1968 » 20.09.2008, 14:51

rey pisze: Już nie długo 10-12 min. film od zbiórki na TS,przemarszu, do atmosfery po meczu na WHL który malkontentom z tego forum nie pozostawi żadnych złudzeń.
Podasz link ?
Toruńska Elana

Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew » 20.09.2008, 14:57

rey pisze: Obecnych 65 z Przemyśla (1/2 Polonia 1/2 Wisła ).
A ja mam pytanie odnośnie tego... To znaczy że można mówić o Polonii Przemyśl jako FC Wisły, czy to po prostu ludzie chodzący i na Polonię i na Wisłę... ?

RKS1910RKS

Post autor: RKS1910RKS » 21.09.2008, 13:47

http://pl.youtube.com/watch?v=PIKr41XKkw4
5:58 - ochroniarz uwalony po strzale . :twisted:

b_lp

Post autor: b_lp » 21.09.2008, 13:58

szef ochrony w kwestii ścisłości;)
Lech Poznań

OVEST

Post autor: OVEST » 21.09.2008, 14:11

co wy tam pierdolicie ze Wisla nic nie zrobila odnosnie akcji poza boiskowych ,przeciez wy nie musicie wiedziec tu wszystkiego ,mysle ze zgody Cracovii dobrze wiedza co sie ostatnio wydarzylo w Krakowie i pewne sprawy wyszly i nawet propaganda pasow nie wiele w tej [link] zmieni .---chlopcy z ekipy------------- :wink:

misza

Post autor: misza » 21.09.2008, 14:28

ja akurat mam to samo zdanie na temat wisly co spod_ciemnej_gwiazdy ale to tez pewnie dlatego ze jestem z lodzi.

kosacki

Post autor: kosacki » 21.09.2008, 14:29

tyminho

Post autor: tyminho » 21.09.2008, 15:02

Jakoś nie wyobrażam sobie żeby konkretna ekipa wiedząc o jakiś wynalazkach z Mariboru, kibicach niezbyt lubianej drużyny (Zagłębie Sosnowiec) ot tak pozwoliła im zostać na swoich sektorach.

Tommy

Post autor: Tommy » 21.09.2008, 16:33

Widze ze duzo osob stara sie dojsc do pewnej wypadkowej nie mając punku odniesienia niestety nie wszystko co sie dzieje jest odnotowywane na kibice.net niektórych rzeczy nie da sie wytłumaczyc pewnym cymbałom tymbardziej nie warto.Na forum jak ktos napisał powinno rozmawiac sie na rzeczowe tematy a tu nie ma zadnej polemiki ktoś powie cipa a dla drugiego to będzie c*** bo jest pedałem.Panuje tu jeden wielki burdel nie nadający sie do niczego cymbał z Lubina, Bytomia czy c*** wi skąd będzie szukał dziury w całym na temat wyjazdu Wisły bo blizej mu do jej rywala to samo w drugą strone.Reszta ekip bedzie miała podobne wyjazdy to sie okaze co i jak zresztą przez ostatnie lata rózne kluby miały okazje popisac sie w Europie i co?? Jak dla mnie gówno.Kazdy kto dostaje kilkaset czy kilkadziesiąt wejsciówek moze pierdolic bzdety na temat jakosci kibiców i jacy to oni nie są selektywni i to samo w sobie jest śmieszne...Bardzo chce aby Lech przeszedł do kolejnej rundy i zagrał z atrakcyjnym rywalem dostając tym samym kilkatysięcy wejsciówek zobaczymy jak wtedy to wszystko ogarną wszyscy ci którzy nie byli a wydaje sie im ze wiedzą wszystko i mają celujące zdanie na ten temat
Jak chcecie pierdolic farmazony to polecam forum hip-hop.pl tam bardziej rozwiniecie swoją fantazje

PS:sory za kuriozalne porównania ew błędy wypocilem sie ide sie przewietrzyc ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ