Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
marian pazdzioch
ban

Post autor: marian pazdzioch » 18.03.2007, 10:00

ja jako bezstronny obserwator z Krakowa musze powiedzieć że jak dla mnie derby zdecydowanie dla Widzewa. Oprawa ŁKS żenująca biorąc pod uwage to że mieli całą zime na przygotowanie jakiejś zajebistej choreografii a tu jedno wielkie NIC. Doping jak na liczbe słaby Widzew na swoim stadionie jest o wiele bardziej słyszalny i mocniejszy jesli chodzi o doping nie mówie już o oprawach bo są wdg. mnie na 2 miejscu w Polce jeśli chodzi o ultraske (exequo z wisłą) poza tym dobra akcja z kominiarami fajnie wyszło ogólnie derby słabe ale ze wskazaniem na Widzew który po raz kolejny pokazał że rządzi w Łodzi ... powtarzam po raz kolejny obydwa kluby są mi obojętne ...
nas kibiców wiele dzieli i różni- kosy , wrodzona nienawiść do lokalnego rywala, sprzęt, ustawiki , zadymy i h** wie jeszcze co jeszcze .....

łączy nas jedno - nienawiść do policyjnych k**** ...

HWDP !!!!

iparts.pl
WDZW_M

Post autor: WDZW_M » 18.03.2007, 13:10

Tak wyglądały moje Derby ale również wielu innych kibiców Widzewa :wink:
Pozdro dla wszystkich którzy przyszli pod stadion Widzewa i chociaż próbowali dostać się na Derby. Moja przygoda zakończyła się na Kościuszki, więc tym większy szacunek dla tych którzy zawitali pod samymi bramami stadionu ŁKS.

http://www.youtube.com/watch?v=FiJcNpa36OE
Obrazek

blee

Post autor: blee » 18.03.2007, 13:32

ODNOSNIE DERBOW!!!
Widzewiacy widze ze jestescie mistrzami puszczania farmazaonow w Polske.
Ze zbiorki przed derbami zrobiliscie wielkie HALO ze kazdymi mozliwymi sposobami traficie na stadion i macie w d**** wszelkie zakazy, ale na miejscu okazało sie ze wielcy awanturnicy wygodnie pojadą sobie autobusami z biletami w łapkach a reszta na własne ryzyko niech sobie zapierdala z buta, tacy solidarni a sami nie pofatygowali sie pod nasz stadion a rok temu piali zaachwytu ze biegali po galerze. No ale według was akcja ze zbiorka przyniosla super skutek i nawet historie krążą z waszego niedojscia pod stadion - ZENADA.
Co do ekipy ze stadionu - znowu puszczony farmazon ze derby znowu dla was, tylko pod jakim wzgledem; wywieszonego transparentu załozenia kominiarek czy okrzykow w stylu pietnastolatkow cos tam o zydach, nic ta ekipa nie pokazała i nie wywarła zadnego wrazenia.
Co do naszego kibicowania to my sami wyciagamy wnioski i umiemy sie do tego przyznac ze cos nie wychodzi.

Wiec pastuchy nie siejcie farmazonow bo w tym roku nie byliscie pod zadnym wzgledem lepsi od nas !!!

marian pazdzioch
ban

Post autor: marian pazdzioch » 18.03.2007, 13:47

BLEE jakoś nie wiedze żebyscie wyciagali wnisoki albo sie przyznawali
tylko sie wykłucacie że derby wcale nie były najgorsze w waszym wykonaniu i wogole to nawet fajnie było :!: poza tym skończcie sie wykłucać kto ma władze w Łodzi bo jak dla mnie nie ma żadnej polemiki w tym temacie ... pozdro dla tych co sie nie napinają a trzeźwo patrzą na sytuacje :!:
nas kibiców wiele dzieli i różni- kosy , wrodzona nienawiść do lokalnego rywala, sprzęt, ustawiki , zadymy i h** wie jeszcze co jeszcze .....

łączy nas jedno - nienawiść do policyjnych k**** ...

HWDP !!!!

Incognito.

Post autor: Incognito. » 18.03.2007, 14:06

blee chory jestes?? co za glupoty tu wypisujesz??
nawet niektorzy "normalni" od Was potrafia sie przyznac ze Widzew lepiej wypadl w tych derbach i nie tylko...
"Wiekszosc z Ich dojezDZa zE Wsi" ??? co to wogole za zdanie wdlug mnie powinno byc "z nich"jezeli juz
o innych juz nie wspomne ale np. chaos jak Wam wyszedl???
Moze chcesz powiedziec ze zrobiliscie super oprawe na derby
ja spodziewalem sie ze naprawde zrobicie cos fajnego a tu taka lipa
Widzew naprawde lepiej sie prezentuje od Was pod wzgledem dobingu i ultraski... przykra prawda dla Was ale coz tak jest...

R/F
ban

Post autor: R/F » 18.03.2007, 14:13

Prosto z mostu pisze:zawsze utożsamialiście się jako Widzew lub RTS nigdy Widzew łódż
:shock:
Nie jestem z Łodzi, ale cieszy mnie fana "nasz klub WIDZEW, nasze miasto ŁÓDŹ" w barwach Łodzi, czy też oprawy "hoolyŁódź", "jesteśmy dumą tego miasta", "ziemia obiecana" itd.
A cieszą mnie, bo zdaję sobie sprawę, z jakim rozdrażnieniem reagują na nie kibice Łksu, których rodowitość prowadzi do takich debilnych motywów jak oprawa z meczu z Jagą "żółto czerwona jest Łódź, a nie Jagiellonia" :shock:
A Widzew jest klubem łódzkim, co jeszcze nie raz, mam nadzieję, będzie motywem przewodnim w oprawach, uwidocznione na vlepkach, szalach, flagach itd.
Teraz możecie nazwać mnie wieśniakiem, liczę także na teksty typu "nigdy nie byłeś w Łodzi, skąd możesz wiedzieć jak tu jest" :D

Draco

Post autor: Draco » 18.03.2007, 14:22

Kilka refleksji z mojej strony.
Po pierwsze akcja z transparentami "Kibice Widzwa życzą miłego dnia", ciekawa ale pomysł nie jest innowacyjny - w moim Krakowie na jednej z głównych ulic kilka miesięcy tenu powstał graf o podobnej treści (Kibice TS życzą miłego dnia:) i nawet w dziale Specyficznych fotek było umieszczone foto więc było z czego korzystać :wink:

Po drugie - jeżeli Widzewa było 400-500 (spojrzcie na foty obejmujace cały sektor przyjezdnych) to liczba 6000 na poprzednich derbach jest zwykłym populizmem, bo nie ma szans umieścić na takiej przestrzeni więcej jak 3500-4000 osób

Po trzecie - z całym szacunkiem ale co pokazał RTS? Jeden transparent, dwie fany, a pojedyńcze śpiewy wynikały z tego że ekipa była sportowa czy raczej z braku wiary/możliwości przebicia się przez Galere?

Po czwarte - prezentacja ŁKSu - 3 choreografie (ostatnia naprawdę mocna - strobo + setki flag małych flag) hasła (My sprite, wy pragnienie, Większość Ich Dojezdza ZE Wsi, Łodzianie witają Dziadostwo) poparte małymi sektorówkami robiły dobre wrażenie choć można czepiać się jakości wykonania. Poza tym dobre oflagowanie (nowa fana Teofilów) i frekwencja sporo większa niż oficjalne 8 tyś.

Po czwarte - doping ŁKSu bez rewelacji ale nie pierdolcie że był słaby, pierwszą połowę byłem na Galerze, drugą na Trybunie i Widzew praktycznie niesłyszalny. ŁKS - czasem zbyt długie przestoje ale Galera nabita maxymalnie i głos z gniazda nie dochodził wszędzie (słabe nagłośnienie) i tez brak synchronizacji dopingu na pewno miał wpływ na jakość ale zapytajcie Widzewiaków (partyzantów) którzy byli na Trybunie czy doping eŁKSy był rzeczywiscie słaby :roll:

Jest nadzieja że przyszłoroczne derby nie będą tak reglamentowane pod wględem frekwencji przyjezdnych co pozwoli na ciekawą rywalizację
Ostatnio zmieniony 18.03.2007, 14:27 przez Draco, łącznie zmieniany 1 raz.

skord

Post autor: skord » 18.03.2007, 14:23

Prosto z mostu pisze:
skord pisze:
BornToBeRed pisze: A powiedz mi czy to ważne kto skąd jest? Czy ważne jest od kogo i za co dostaje w ryj!

Może i bez fanclubów bylibyśmy słabsi ale jestem dumny z każdego kibola spoza Łdzdi
a skad ty wiesz jakie flagi byly wieszane na Widzewie w latach 90 :shock: moze ty przezut jestes????
no właśnie wiem jak było kiedyś jak przychodziłem tam na derby jak ty srałeś pod siebie więc nie możesz o tym wiedzieća co do przezuta to nie ubluizaj mi bo nigdybym sie tak nie zeszmacił żeby być za osiedlowym klubikiem l pamiętasz jak twój klub grał w 2 lidze a MY mieliśmy zgodę z Miedzią Legnica I wtedy nie było nikogo z MIEDZI ale byliśmy MY(JAK ZWYKLE JESZCZE MNIEJSI I JESZCZE słabsi)- chyba nie !1!!więc przestań być cwaniakiem jak jesteś LESZCZEM! a może jesteś tak stary że pamiętasz Wasz wyjazd na 2 ligę do Stalowej Woli jak nie to spytaj tych którzy jechali jak było Fajnie!!
jestem kibicem młodym może dla Ciebie leszczem, ale sam kiedyś zapewne taki byłeś... niestety 2 ligi w latach 90 na Widzewie niepamiętam a na 1 mecz na który pojechałem był mecz Widzewa z Odrą Wodzisław kiedy to Widzew przeżywał kryzys i dostawał w dupe od każdego i ledwo co utrzymywał się w 1 lidze, ale wiem, że kiedyś Widzewa w Łodzi prawie niebyło i zdaje sobie z tego sprawe wasze zaniedbanie i coś się pozmieniało i to was chyba boli najbardziej jak taki Widzewek osiedlowy klubik może mieć taką ekipe z którą rady sobie niemożecie dać liczy się teraźniejszość, przeszłość jest od tego by wyciągać wnioski i do wspomnień i chyba wam tylko pozostają wspomnienia tak jak Tarnovii Tarnów która kiedyś w Tarnowie przez pewien czas była lepsza od Unii a jak teraz jest każdy wie

TYLKO ŁÓDZKI WIDZEW W NASZYCH SERCACH ON!!!
RDG 1910 WzR 2002

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 18.03.2007, 14:30

[link]

Draco chyba nie za bardzo jestes swiadomy ze jednak Wiekszosc Ich... a nie Wszyscy onI...

co do reszty caly ten temat ma tylko jedna zalete... inne nie sa zasmiecane...

syndrom

Post autor: syndrom » 18.03.2007, 14:35

niech ktos mi wreszcie wyjasni, dlaczego zdaniem niektorych te derby byly dla widzewa ?? co takiego zrobili ? bo chyba to ze praktycznie biernie uczestniczyli w tym "widowisku" nie jest powodem do okrzykniecia ich lepszymi.
...

Hultaj

Post autor: Hultaj » 18.03.2007, 14:55

Bo eŁKaeS chcial dobrze a wyszlo jak zwykle...

Tu nie chodzi o to ze Widzew pokazal sie lepiej od was tylko o to, ze wy sami zjebaliscie dogodna sytacje i nie zaprezentowaliscie niczego co by powalalo, transparent z bledem inne malo czytelne.

Nie wiedziec czemu z "dziadostwem" wam wyszlo najlepiej ale to juz sami odpowiedzcie dlaczego tak sie stalo...

Jakis przekumaty sadzi ze nas moglo byc maksymalnie 3500 osob rok temu, tyle biletow u nas poszlo a sadzac po tym ile osob przeskoczylo przez plot i jaki byl scisk nawet w sektorach buforowych to jakis "pastuch sieje farmazony"

Mam nadzieje ze bolala was strata CC tak jak nas gdy plonelo Robotnicze...

kicken
ban

Post autor: kicken » 18.03.2007, 15:07

blee pisze:ODNOSNIE DERBOW!!!
Widzewiacy widze ze jestescie mistrzami puszczania farmazaonow w Polske.
Idź poczytaj geocities.
Ze zbiorki przed derbami zrobiliscie wielkie HALO ze kazdymi mozliwymi sposobami traficie na stadion i macie w d**** wszelkie zakazy, ale na miejscu okazało sie ze wielcy awanturnicy wygodnie pojadą sobie autobusami z biletami w łapkach a reszta na własne ryzyko niech sobie zapierdala z buta, tacy solidarni a sami nie pofatygowali sie pod nasz stadion a rok temu piali zaachwytu ze biegali po galerze. No ale według was akcja ze zbiorka przynioslasuper skutek i nawet historie krążą z waszego niedojscia pod "stadion - ZENADA.
Na mecz pojechała ekipa mocnych wrażeń +Ruch, w końcu mieliśmy palić wasze ścierwo (nie tak jak wy NY). Reszta kibiców, wolała poganiać się z psami, i próbować dostać się na derby, niż jechać przed Telebimem od Żydzewów, k****, wieśniaków itp :lol: Zresztą podczas naszego pochodu tracicie wieeele barw, o czym świadczą chociażby wasze żale na lksfans.pl
Co do ekipy ze stadionu - znowu puszczony farmazon ze derby znowu dla was, tylko pod jakim wzgledem; wywieszonego transparentu załozenia kominiarek czy okrzykow w stylu pietnastolatkow cos tam o zydach, nic ta ekipa nie pokazała i nie wywarła zadnego wrazenia.
Co do naszego kibicowania to my sami wyciagamy wnioski i umiemy sie do tego przyznac ze cos nie wychodzi.
Wiesz, że tylko konkretni debile potrafią zrobić błąd stylistyczny na transie. "Większość Ich Dojeżdża ZE Wsi" Co to ku*** jest "Większość Ich"???? Cały wasz doping (słabiutki jak h**) i oprawa to jedno wielkie anty, niczym Nożovia.
Wasz chaos z flag :shock: :lol:
Te rysunki (zajebisty konkret) z daleka wyglądały jak kupa, 0 zsynchronizowania.
"Łodzianie witają Dziadostwo"- :lol: skąd wy bierzecie pomysły na te transy :lol:
"baloniki" - jedyny + waszej oprawy choć zbyt skomplikowane to nie było...
Dlaczego Derby dla nas ? Bo jak słucham od kumpli i czytałem na łksfans jak nas rozpierdolicie i jak nas zmiazdycie w dopingu a przy tym odbijecie fane, to mi sie teraz z was chce się śmiać. To byly wasze najgorsze derby. Przegraliscie je rano i podczas naszego pochodu.[/quote]
Wiec pastuchy nie siejcie farmazonow bo w tym roku nie byliscie pod zadnym wzgledem lepsi od nas !!!
Rok temu wg Was też nie byliśmy lepsi ;]

komi

Post autor: komi » 18.03.2007, 15:43

ku*** derby dla Widzewa bo ŁKS sie słabo zaprezentował :lol: , a Widzew co zaprezentował ? ŁKS musze przyznać że może wielkiej oprawy nie było , ale trans ,, Łodzianie... " do tego sektorówki , ,,my sprite wy pragnienie " , baloniada , noi flagowisko + strobo nie były najgorsze , do tego można dodać dobrą frekwencje ( większośc na biało ) więc nie wiem czemu piszecie że Widzew sie zaprezentował ......... // aha co do akcji chłopaków w czasie meczu to ciekawy jestem co byście pisali jakby nikt nie wybiegł tylko każdy by sie przyglądał jak CC płonie

Grzes

Post autor: Grzes » 18.03.2007, 15:54

Derby zdecydowanie dla Łks i zycze dalszej dominacji w Łodzi

BT
ban

Post autor: BT » 18.03.2007, 16:14

Kurwica czlowieka bierze jak czyta to wszytsko. Dominacja tego, dominacja tego. ku*** ludzie ogarnijcie te swoje mysli. Na jakiej podstawie oceniacie ze np Widzew rzadzi w Łodzi jak wyzej napisal jakis krakowianin? Bo co? Bo na derbach maja lepszy doping? Bo w ultrasce sa lepsi? A czy ktos spojrzal na frekwencje? Rzadzic to mozecie powiedziec ze Wisła rzadzi w krakowie ale w Łodzi niech nikt nie pierdoli takich farmazonow. Oprawa c******, doping chujowy-kto to wszytsko mowi? Fakt doping nie zachwycil-byl wrecz mierny jak na to co potrafilismy ostatnio zaprezentowac, Niestety nie potrafimy ogarnac takich mas ludzi. To na pewno dziala na nasza niekorzysc. Derby zdecydowanie na korzysc ... -na c*** tak pisac? Derby bylay na niczyja korzysc. To wogole bylo gowno nie derby. oceniac to mozna jak kibicow gosci jest odpowiednia liczba i panuje odpowiednia atmosfera tym samym. tymczasem ja patrzac na sektor gosci nie czulem nic specjalnego. Skonczcie te pierdolenia. tutaj nie ma o czym pisac bo tak naprawde nic godnego uwagii sie nie wydarzylo i te derby pamietal dlugo nie bede. Obojetne jakim by sie skonczyly wynikiem nie dalyby satysfakcji. Kicken-skoncz swoje uliczne opowiesci i swoje tezy.

PS CC nie bolalo tak Robotnicze a dlaczego to sami sobie potraficie odpowiedziec. Na ten temat nie powinno byc dywagacji bo tutaj takze nie bylo odpowiedniego klimatu. Jednym slowem: nigdy wiecej takich derbow. teraz juz wiecie jak to wyglada i wiecie o co walczyc :!:
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

maxjot

Post autor: maxjot » 18.03.2007, 16:47

blee pisze:ODNOSNIE DERBOW!!!
.
taa co roku wyciągacie wnioski,widac w rozmowach z wami i czytając na fansach :lol: :lol:
kiedy wy biedni ucisnieni "rodowici" Łodzianie z Włocławka itp.podobnych miasteczek wygracie z nami "pastuchami" pod względem nie tylko piłkarskim ale kibicowskim
widac ze trzeba wam zajebac co rok czesc oprawy bo jesli nie to robicie pokazy z 3 ligi
a teraz popatrz jak sie robi transparenty i jak sie je pokazuje ty wielki miastowy
Obrazek
a nie tak

Obrazek

Eldorado

Post autor: Eldorado » 18.03.2007, 17:15

Proponuje odrobine powściągliwości dla kibiców Widzewa.

To że ŁKS zaprezentował się słabo na derbach nie oznacza automatycznie, że Widzew je wygrał. Patrząc obiektywnie to rzeczywiście ŁKS bardzo słabiutko wypadł, ale Widzew jeszcze słabiej.

Dwa transy, dwie flagi i czerwone kominiarki to troche za mało żeby uważać się za bezdyskusyjnego zwycięzce derbów. Poza tym mimo iż ŁKSowi słabo szedł doping (zwłaszcza w II połowie) to Widzew i tak nie istniał. To że kilka razy się przebił to normalka na takich meczach. Czasem są 2-3 minutowe przestoje i coś tam przyjezdni mogą krzyknąć. Tego się nie da uniknąć.

Poza tym proponuje żeby Kibice Widzewa nie pisali tektów "spalenie CC boli Was pewnie tak samo jak nas bolało spalenie Robotnicze". Raczej nie porównywałbym tych dwóch flag, to troche inny kaliber zdobyczy.

Powtarzam po raz kolejny że ŁKS wypadł słabo jak na swój potencjał, ale żeby pisać "pośmiewisko, żenada, tragedia" to troche przegięcie.

Pozdrawiam

Eldorado

Post autor: Eldorado » 18.03.2007, 17:27

Z tego co piszą niktórzy użytkownicy tego forum można wysnuć wniosek, że gdyby na derby nie wpuszczono żadnych kibiców Widzewa to i tak oni by te derby wygrali.

Choćby dlatego że wywiesili na mieście 6 transpadentów.

Salceson

Post autor: Salceson » 18.03.2007, 17:49

Widzew wygrał te derby dzięki samym kibicom ŁKS'u 8) Nie musiał nic robić, wystarczyło się pojawić na terenie wroga i czekać na tak często zapowiadane zmiażdżenie Widzewiaków pod każdym wzgledem od strony kibicowskiej. Tym czasem to co działo sie na forum ŁKS'iaków przed meczem nie pokryło sie w żaden sposób z wydarzeniami tuż przed, w trakcie i po spotkaniu. Mało tego, jak to gdzieś napisał jeden kibic ŁKS'u, nawet nie pomogło to, że się sami jako KIBICE postarali o tak małą liczbę biletów dla gości (zapewne po to między innymi żeby wreszcie mieć szansę) w tzw. formie rewanżu. Tylko za co ten rewanż? Za działania władz klubowych? Zapewne tak i tu nasuwa się tylko jedno stwierdzenie tego typu zachowania - ŻENADA! Następnym razem postarajcie się o całkowity brak biletów dla Widzewskich Fanów, to może wtedy bedziecie lepsi... i ich zmiażdżycie roznosząc w pył pusty sektor :lol: Tylko trzeba mieć nadzieję, że kibice łódzkiego Widzewa nie postarają się dla Was o to samo, bo wtedy DERBY ŁODZI nigdy już nie będą mieć szansy powrotu do normalności. Ogólnie derby nijakie, mecz słabiutki, kibicowsko 3-cia warstwa mułu.

P.S. Widzew wydelegował odpowiednią ekipę na ten mecz, która mogła tam być "legalnie", reszta rozpoczęła pochód, który z góry był narażony na niepowodzenie. Widać różnicę czy jeszcze nie?

BT
ban

Post autor: BT » 18.03.2007, 17:57

:x
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

Salceson

Post autor: Salceson » 18.03.2007, 18:08

BT pisze::x
BT rozumiem Twoje zdegustowanie, ale tak będzie dopóki nie doprowadzicie do sytuacji gdy "derby" to będą DERBY. I gdy miast internetowych napinek czy pojedynków będzie się coś działo w rzeczywistości.

Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy » 18.03.2007, 18:09

Salceson żal mi Ciebie chłopie :D

Rafał

Post autor: Rafał » 18.03.2007, 18:25

Naprawdę nie mogę słuchac kibiców widzewa, normalnie szok ! Mam do was pytanie, czy wogóle ktos może wam dorównać w czymkolwiek ?, Jeszcze przed derbami to u was było słychac , że połowa trybuny będzie wasza , że pochodem pokażecie całej Łodzi że jesteśćie jeszcze wieksi i jeszcze .... Oczywiście pochód nie wypalił ale tylko pewnie przez policje ,połowy trybuny też nie zajeliście pewnie też przez policję ?
ku*** naprawdę , nie dziwie sie że takich jak wy snobów zapatrzonych w siebie nikt nie szanuje ( z małymi wyjatkami ) . Derby wygraliście pod każdyn względem !!!!, Jesteście najwieksi !!!!

Incognito.

Post autor: Incognito. » 18.03.2007, 18:26

Kurde lepiej jakby Łks zrobil 3 oprawy a pozadne jakies
Liczy sie jakosc a nie ilosc :wink:

DanielRTS

Post autor: DanielRTS » 18.03.2007, 18:37

Rafał pisze:Naprawdę nie mogę słuchac kibiców widzewa, normalnie szok ! Mam do was pytanie, czy wogóle ktos może wam dorównać w czymkolwiek ?, Jeszcze przed derbami to u was było słychac , że połowa trybuny będzie wasza , że pochodem pokażecie całej Łodzi że jesteśćie jeszcze wieksi i jeszcze .... Oczywiście pochód nie wypalił ale tylko pewnie przez policje ,połowy trybuny też nie zajeliście pewnie też przez policję ?
ku*** naprawdę , nie dziwie sie że takich jak wy snobów zapatrzonych w siebie nikt nie szanuje ( z małymi wyjatkami ) . Derby wygraliście pod każdyn względem !!!!, Jesteście najwieksi !!!!
niby ku*** przez kogo jak nie przez policje ?

BT
ban

Post autor: BT » 18.03.2007, 19:01

Salceson pisze:
BT pisze::x
BT rozumiem Twoje zdegustowanie, ale tak będzie dopóki nie doprowadzicie do sytuacji gdy "derby" to będą DERBY. I gdy miast internetowych napinek czy pojedynków będzie się coś działo w rzeczywistości.

Widze ze jednak nie rozumiesz. I na tego typu tematy nie powinienes sie wypowiadac bo pojecie twoje wychodzitutaj. Do forum dostep masz jednak do biletu z puli 400 juz nie bylo. Wasza ,,góra'' powinna zajac sie takimi komentatorami
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

RTS_Widzew

Post autor: RTS_Widzew » 18.03.2007, 20:20

dobra,juz jest po derbach...remis po zero...na trybunach bylismy lepsi i tyle :)

RTS_Widzew

derby

Post autor: RTS_Widzew » 18.03.2007, 20:22

dobra,juz jest po derbach...remis po zero...na trybunach bylismy lepsi i tyle :)

Czerwona Armia Widzewa

Post autor: Czerwona Armia Widzewa » 18.03.2007, 20:26

A jednak znów widać różnicę skali...
Boli was że upadł mit o waszej łódzkości? Że jednak w Łodzi Widzewiacy mają przewagę?
Bo w skali ogólnopolskim to dzielą nas lata świetlne...
Na temat charakteru nie ma co z Wami dyskutować - dobrze że nie zbojkotowaliście tych derbów...ha.ha. (ale patrząc na trybuny to bez różnicy )
Nigdy nam nie dorównacie - ale uczcie się.
Jest obok Was wielki nauczyciel.
Pozdrawiam serdecznie.

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 18.03.2007, 20:34

Draco pisze:Kilka refleksji z mojej strony.
Po pierwsze akcja z transparentami "Kibice Widzwa życzą miłego dnia", ciekawa ale pomysł nie jest innowacyjny - w moim Krakowie na jednej z głównych ulic kilka miesięcy tenu powstał graf o podobnej treści (Kibice TS życzą miłego dnia:) i nawet w dziale Specyficznych fotek było umieszczone foto więc było z czego korzystać :wink:
haha. dobre. nie widzisz pomiędzy tą akcja (jaką akcją?) z Krakowa, a akcją z Łodzi?
Po drugie - jeżeli Widzewa było 400-500 (spojrzcie na foty obejmujace cały sektor przyjezdnych) to liczba 6000 na poprzednich derbach jest zwykłym populizmem, bo nie ma szans umieścić na takiej przestrzeni więcej jak 3500-4000 osób
Po pierwsze na derbach był ścisk niemiłosierny, w piątek tego nie było - jakbyśmy stanęli w kupie to byśmy zajmowali z połowę sektora. Każdy stal sobie luźno, bez problemu można było się poruszać, a na dole było dużo miejsca wolnego. Po drugie wysil głowę i pomyśl ile takich małych sektorów gości zmiesiło by się na całym luku.
Po trzecie - z całym szacunkiem ale co pokazał RTS? Jeden transparent, dwie fany, a pojedyńcze śpiewy wynikały z tego że ekipa była sportowa czy raczej z braku wiary/możliwości przebicia się przez Galere?
Większość z tych co była na derbach nie była od śpiewania czy od machania balonikami. A i tak dość często było nas słychać o czym świadczą gwizdy gospodarzy. Poza tym co mieliśmy pokazać, super mega oprawe? Tego dnia nie było to priorytetem. Przy okazji spójrz na ŁKS, u nas byli w podobnej liczbie, a nawet oficjalnie większej bo dostali 450 biletów. I oni co pokazali? Nawet flagi Niewiadowa nie mieli ze sobą. Ze strachu?
Po czwarte - prezentacja ŁKSu - 3 choreografie (ostatnia naprawdę mocna - strobo + setki flag małych flag) hasła (My sprite, wy pragnienie, Większość Ich Dojezdza ZE Wsi, Łodzianie witają Dziadostwo) poparte małymi sektorówkami robiły dobre wrażenie choć można czepiać się jakości wykonania. Poza tym dobre oflagowanie (nowa fana Teofilów) i frekwencja sporo większa niż oficjalne 8 tyś.
Oprawa powinna być czytelna dla wszystkich, a tym bardziej dla nas bo była do nas skierowana. A to co było na tych śmiesznie małych sektorówkach dowiedziałem się dopiero w domu oglądając zdjęcia. I jeśli uważasz ze ta ostatnia oprawa była mocna to gratuluje samopoczucia. Oprawa średnia na maksa. I to ultrasi ŁKSu przygotowywali całą zimę? Przy okazji nie nudzi was już to ? - wy rodowici, my podmiejscy. Nie macie kompletnie innego nic do zaoferowania?
Po czwarte - doping ŁKSu bez rewelacji ale nie pierdolcie że był słaby, pierwszą połowę byłem na Galerze, drugą na Trybunie i Widzew praktycznie niesłyszalny. ŁKS - czasem zbyt długie przestoje ale Galera nabita maxymalnie i głos z gniazda nie dochodził wszędzie (słabe nagłośnienie) i tez brak synchronizacji dopingu na pewno miał wpływ na jakość ale zapytajcie Widzewiaków (partyzantów) którzy byli na Trybunie czy doping eŁKSy był rzeczywiscie słaby :roll:
Były momenty ze doping stał na wysokim poziomie (początek), ale przez większą cześć meczu stał na niskim poziomie. Nie wiem może na ŁKSie taki doping uważa się za dobry (ale czytając forum lksfans widać, ze nie do końca bo tam można przeczytać wiele wpisów ze było słabo), ale u nas wiem ze na taki doping mówi się ze był porostu słaby.

komi

Post autor: komi » 18.03.2007, 22:49

does.not.matter pisze:Większość z tych co była na derbach nie była od śpiewania czy od machania balonikami. A i tak dość często było nas słychać o czym świadczą gwizdy gospodarzy. Poza tym co mieliśmy pokazać, super mega oprawe? Tego dnia nie było to priorytetem. Przy okazji spójrz na ŁKS, u nas byli w podobnej liczbie, a nawet oficjalnie większej bo dostali 450 biletów. I oni co pokazali? Nawet flagi Niewiadowa nie mieli ze sobą. Ze strachu?
to od czego ku*** była ta ekipa ? przyszli mecz obejrzeć ? a jeśli chodzi ci o mocniejsze wrażenia to czemu nie wyskoczyli jak chłopaki od nas to zrobili ? i nie pisz że nie było sensu bo jak tak to po c*** ta ekipa sie wybierała skoro nie było sensu sie bić :lol:

Carlito-ŁKS

Post autor: Carlito-ŁKS » 18.03.2007, 23:00

Derby jak najbardziej dla ŁKS!
Widzew zapowiadał wielotysięczne pochody, wejscie wszystkich swoich kibiców na nasz stadion, zajęcie trybuny itd. I co?
I nic...
Pod Waszym stadionem zebrało się niemalże dwukrotnie mniej kibiców Widzewa aniżeli kibiców ŁKS, którzy przyszli oglądać na telebimie zeszłoroczne derby rozgrywane na stadionie przy Piłsudskiego.
Myśleliście, że wszyscy przyjdziecie na Al. Unii i zostaniecie grzecznie wpuszczeni (bo miało być Was tak dużo i w końcu przed kibicami "słynnego" Widewa otwirać się miały wszystkie drzwi). A tymczasem co? Potulnie jak baranki pakujecie się do autobusów, większośc rozchodzi sie do domów, a tylko niewielka częsć próbuje się przedostać na nasz stadion. Z Waszych szumnych zapowiedzi jak zwykle nici...
Na stadionie około 10 tysięcy kibiców ŁKS. Większość na biało. Cała Galera i Trybuna szczelnie wypełniona. I tu kolejne widzewskie rozczarowanie. Wśród tych 10 tysięcy nie ma w ogóle Widzewa, albo są, ale tak posrani, że boją sie przyznać do swojego klubu. Gdzie te czasy z lat 90-tych chciałoby się zapytać. Ewidentnie widać, że z każdym rokiem kibiców ŁKS jest coraz więcej, a co za tym idzie Widzew ma w mieście coraz mniej do powiedzenia.
Jeśli chodzi o sam mecz, szczerze powiedziawszy, liczyłem na jekieś fajerwerki z Waszej strony. Jednak kolejny raz się zawiodłem... Wielki Widzew stać widocznie obecnie jedynie na wywieszanie po kryjomu transparentów czy zakładanie kominiarek, ale juz do bójki, która w pewnym momencie wisiała w powietrzu już się nie kwapicie... Teraz słychać tylko płacze Widzewiaków, że akcja chuliganów ŁKS nie miała szans powodzenia. A pamiętacie może podobną akcję 2 lata temu u Was (biała inwazja). Wykonaliscie podobną akcję i strasznie się podniecaliscie, że rzekomo się Was boimy, bo nie sforsowalismy ogrodzenia. W kontekscie tego, co obecnie wypisujecie ( że nasza akcja nie miała szans powodzenia) brzmi to co najmniej śmiesznie, bo wtedy chciało Was wyskoczyć kilkunastu na 3,5 tysiąca kibiców ŁKS, ale cóż to pewnie ten słynny widzewski obiektywizm.
Podsumowując derby zdecydowanie dla nas. Widzew nic nie pokazał. Przez większość meczu niesłyszalny. Niby usprawiedliwiać to ma charakter chuligański ekipy, która przybyła na nasz stadion, ale nawet oceniając ich jako chuliganów, ocena ta nie może być wysoka. U nas bardzo dobra frekwencja, większość osób na biało co daje dobry efekt, doping mimo, że chujowy to i tak lepszy od Widzewa. Podobnie rzecz się ma z hasłami na transparentach. Przyznam jednak, że głupoty wypływającej z naszych transparentów po dziś dzień nie jestem w stanie zrozumieć...
Mam szczerą nadzieje, że za rok derby odbędą się w pełnej krasie...

RTS_Widzew

Post autor: RTS_Widzew » 18.03.2007, 23:04

Carlito-ŁKS pisze:Derby jak najbardziej dla ŁKS!
Widzew zapowiadał wielotysięczne pochody, wejscie wszystkich swoich kibiców na nasz stadion, zajęcie trybuny itd. I co?
I nic...
Pod Waszym stadionem zebrało się niemalże dwukrotnie mniej kibiców Widzewa aniżeli kibiców ŁKS, którzy przyszli oglądać na telebimie zeszłoroczne derby rozgrywane na stadionie przy Piłsudskiego.
Myśleliście, że wszyscy przyjdziecie na Al. Unii i zostaniecie grzecznie wpuszczeni (bo miało być Was tak dużo i w końcu przed kibicami "słynnego" Widewa otwirać się miały wszystkie drzwi). A tymczasem co? Potulnie jak baranki pakujecie się do autobusów, większośc rozchodzi sie do domów, a tylko niewielka częsć próbuje się przedostać na nasz stadion. Z Waszych szumnych zapowiedzi jak zwykle nici...
Na stadionie około 10 tysięcy kibiców ŁKS. Większość na biało. Cała Galera i Trybuna szczelnie wypełniona. I tu kolejne widzewskie rozczarowanie. Wśród tych 10 tysięcy nie ma w ogóle Widzewa, albo są, ale tak posrani, że boją sie przyznać do swojego klubu. Gdzie te czasy z lat 90-tych chciałoby się zapytać. Ewidentnie widać, że z każdym rokiem kibiców ŁKS jest coraz więcej, a co za tym idzie Widzew ma w mieście coraz mniej do powiedzenia.
Jeśli chodzi o sam mecz, szczerze powiedziawszy, liczyłem na jekieś fajerwerki z Waszej strony. Jednak kolejny raz się zawiodłem... Wielki Widzew stać widocznie obecnie jedynie na wywieszanie po kryjomu transparentów czy zakładanie kominiarek, ale juz do bójki, która w pewnym momencie wisiała w powietrzu już się nie kwapicie... Teraz słychać tylko płacze Widzewiaków, że akcja chuliganów ŁKS nie miała szans powodzenia. A pamiętacie może podobną akcję 2 lata temu u Was (biała inwazja). Wykonaliscie podobną akcję i strasznie się podniecaliscie, że rzekomo się Was boimy, bo nie sforsowalismy ogrodzenia. W kontekscie tego, co obecnie wypisujecie ( że nasza akcja nie miała szans powodzenia) brzmi to co najmniej śmiesznie, bo wtedy chciało Was wyskoczyć kilkunastu na 3,5 tysiąca kibiców ŁKS, ale cóż to pewnie ten słynny widzewski obiektywizm.
Podsumowując derby zdecydowanie dla nas. Widzew nic nie pokazał. Przez większość meczu niesłyszalny. Niby usprawiedliwiać to ma charakter chuligański ekipy, która przybyła na nasz stadion, ale nawet oceniając ich jako chuliganów, ocena ta nie może być wysoka. U nas bardzo dobra frekwencja, większość osób na biało co daje dobry efekt, doping mimo, że chujowy to i tak lepszy od Widzewa. Podobnie rzecz się ma z hasłami na transparentach. Przyznam jednak, że głupoty wypływającej z naszych transparentów po dziś dzień nie jestem w stanie zrozumieć...

bujna dziecieca wyobraznia :lol: :lol: :twisted:

Draco

Post autor: Draco » 18.03.2007, 23:05

Boldem moje skromne uwagi - Draco

does.not.matter pisze:
Draco pisze:Kilka refleksji z mojej strony.
haha. dobre. nie widzisz pomiędzy tą akcja (jaką akcją?) z Krakowa, a akcją z Łodzi?

Przeczytaj swój post raz jeszcze i zastanów się nad jego sensem, pomyśl co chciałeś przekazać i napisz ponownie konsultując wypowiedź ze swoją polonistką.
Po pierwsze na derbach był ścisk niemiłosierny, w piątek tego nie było - jakbyśmy stanęli w kupie to byśmy zajmowali z połowę sektora. Każdy stal sobie luźno, bez problemu można było się poruszać, a na dole było dużo miejsca wolnego. Po drugie wysil głowę i pomyśl ile takich małych sektorów gości zmiesiło by się na całym luku.

Tak się składa że miałem okazję dokonać stosownej analizy także na meczu i lansowane przez Widzew 6000 na oprzednich derbach to mitomania w czystej postaci, czerwona propaganda sukcesu tak jak i w czerwonej PRLowskiej rzeczywistości planów 5-letnich etc. Możemy pobawić się w analizy, ale pamiętaj że PRLu już nie ma, ustrój został obalony i twoje argumenty w tym zakresie także na to czekają.
Większość z tych co była na derbach nie była od śpiewania czy od machania balonikami. A i tak dość często było nas słychać o czym świadczą gwizdy gospodarzy. Poza tym co mieliśmy pokazać, super mega oprawe? Tego dnia nie było to priorytetem. Przy okazji spójrz na ŁKS, u nas byli w podobnej liczbie, a nawet oficjalnie większej bo dostali 450 biletów. I oni co pokazali? Nawet flagi Niewiadowa nie mieli ze sobą. Ze strachu?

Chciałbyś :wink: Tu odwaracam pytanie - dlaczego spaliliście CC w środku sektora a nie jak to jest ogolnie w zwyczaju - na płocie, czy tworzycie nową trendy, czy ze strachu :?: :lol:
Zauważ że pół roku temu nasza ekipa też nie była przypadkowa, a doping z naszej strony był nieporównywalny z waszym w ostatni piatek. Poza tym ogromną większość była na biało, a wy przedwczoraj? Ale za to przy al. Piłsudskiego widzewska gościna była iście legendarna - pamiętasz kamienny poczęstunek? Cały mecz w krainie latających przedmiotów - to wasz widzewski charakter ?
Więc na jakiej podstawie wnioskujesz lepszą prezentację z waszej strony?

Oprawa powinna być czytelna dla wszystkich, a tym bardziej dla nas bo była do nas skierowana. A to co było na tych śmiesznie małych sektorówkach dowiedziałem się dopiero w domu oglądając zdjęcia. I jeśli uważasz ze ta ostatnia oprawa była mocna to gratuluje samopoczucia. Oprawa średnia na maksa. I to ultrasi ŁKSu przygotowywali całą zimę? Przy okazji nie nudzi was już to ? - wy rodowici, my podmiejscy. Nie macie kompletnie innego nic do zaoferowania?

Jeżeli tak was to boli to znaczy że prezentacja odniosła skutek :lol:
Przepraszamy że oprawa była nieczytelna :oops: Powinniśmy ją skierować w strone sektora przyjezdnego a nie Trybuny, następnym razem postaramy się abyście siedzieli na przeciwko Galery wtedy będzie mogli wszystko zobaczyć :lol:
Były momenty ze doping stał na wysokim poziomie (początek), ale przez większą cześć meczu stał na niskim poziomie. Nie wiem może na ŁKSie taki doping uważa się za dobry (ale czytając forum lksfans widać, ze nie do końca bo tam można przeczytać wiele wpisów ze było słabo), ale u nas wiem ze na taki doping mówi się ze był porostu słaby.
Doping rzeczywiscie odbiegał od normy i jest kilka powodów (bez tłumaczeń bo jeszcze oskarżycie nas o płacz :wink: ale mimo wszystko nie było tak tragicznie jak to przedstawiacie. Mój znajomy był mimo wszystko pod wrażeniem ale on jest niedzielnym kibicem i nie ma punktu odniesienia.
Czekamy na nowy stadion, już bliżej niż dalej 8)

philipssss

Post autor: philipssss » 18.03.2007, 23:40

I nic...
Tak slabego LKS jeszcze nie widzialem,doping tylko pierwszy kwadrans(chorwackie mi utknelo ale w Poznaniu mowia ze to nie to) reszta porazka,baloniki i chaos szalu nie robia szczegolnie w Derby ale najwyrazniej ultrasi stwierdzilize tak ma byc,trans o dzialaczach jak byl skierowany do tych panow no to chyba na +,a jesli mialo to zabolec kibicow przyjezdnych to nie trafione,kolejny trans"lodzianie witaja dziadostwo",slyszalem opinie elkaesiekow ze na + bo widzewiacy o tym mowia,znowu widzewiacy mowia ale ze tresc zalosna i nie majaca adresata,poprostu nie czuja sie dotknieci tym haslem,wrecz jest nie do porownania z haslem ze nawet Papiez wie w Lodzi jest tylko LKS cos takiego podobno bylo na jakis derbach,albo o Harnasiu transy bardziej trafne byly bo piwkuja to widzewiacy wiec uch to dotyczylo a tu ........ dziadostwo,w porownaniu z zydami,konfidentami,pedalami to jak zdefiniowac to dziadostwo.Frekwencja nie najgorzej ale pamietajac wczesniejsze derby to kiedys chyba wiecej ludzi bylo na luku pod zegarem.Sprawa flag w drugiej polowie elkaesiacy zdjeli niemal wszystkie flagi.nie wygladalo to dobrze zadnej lodeczki,logo klubu,daty powstania tylko lodzianie witaja dziadostwo.Wjazd na murawe spontan bo nie sadze ze to bylo zaplanowane a jesli tak no to kolejny -.Co do Widzewa, na 400 osob norma nawet cos spiewali wiec sami hools tam nie bylo,trans bardziej trafiajacy w przeciwnikow,akcja poranna +,tu wszyscy sie zgodza.Pochod ciezki do oceny dla mnie takie 50/50 + za probe.- za brak pomysl na realizacje,ja osobiscie nie wyobrazalem zeby policja pozwolila na jakis pochod,niewazne.
Derby chujowe,najgorsze na elkaesie od niewiadomo kiedy,LKS nie wiedzialem ze moze odjebac taka lipe.

RDG 1910

Post autor: RDG 1910 » 19.03.2007, 00:52

I nic...
Muszę stwierdzić że ten wpis jeszcze bardziej rozbawił mnie niż twój poprzedni z założenia ironiczny.
Wyrastasz na pierwszego komika eŁKSy na tym forum :lol:

Taka małą rada - przestań jarać to zielsko bo się stoczysz i kto mnie będzie rozśmieszał:D

chociaż co mi tam przecież was nie lubie :wink:
......a ósmego dnia Bóg stworzył Widzew

1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: 1908 » 19.03.2007, 01:54

Muszę stwierdzić że ten wpis jeszcze bardziej rozbawił mnie niż twój poprzedni z założenia ironiczny.
Wyrastasz na pierwszego komika eŁKSy na tym forum :lol:

Taka małą rada - przestań jarać to zielsko bo się stoczysz i kto mnie będzie rozśmieszał:D

chociaż co mi tam przecież was nie lubie :wink:[/quote]

A ja mysle ,ze takie wpisy jak twoje sa bezsensu .Nic nie wnosza.Kolega po szalu napisal obiektywnie .Cala prawde .Oczywiscie odwracacie kota ogonem!!!
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"

seba1910

Post autor: seba1910 » 19.03.2007, 08:51

oczywiscie jak zwykle byliscie lepsi

rogoo_widzew

Post autor: rogoo_widzew » 19.03.2007, 09:05

My byliśmy lepsi..
Nie, to my byliśmy lepsi..
Wcale nie, bo my..
I tak, w kółko.

A te derby wygrali Ci, którzy chcą je zniszczyć, którzy nie chcą pochodów, którzy chcą w 72 godziny wydać kilka spektakularnych wyroków. Ci, którzy chcą mieć spokój na stadionach, osiedlach.
Zamiast bezsensownie się spierać o to, kto wygrał te jedne z najgorszych derbów, pomyślcie co zrobić, żeby kolejne były normalne i żeby w tych normalnych derbach pokazać coś co da wam prawo mówić "byliśmy najlepsi".

W tych derbach wszyscy przegrali, zarówno ŁKS jak i Widzew.

nisan

Post autor: nisan » 19.03.2007, 09:17

WIDZEW
+ spalenie flagi
+ transy na miescie
+ proby pochodu (nieudane ale zawsze)
- napinka przed meczem jak to nie wejda w 5000 na trybuny
- dopingu 2/10 niewazne jaka ekipa

Łks
+ frkfencja
+ transy ok!
+proba odbicia flagi
- mimo wszystko doping
- niestetyczne wykonanie oprawy chociaz pomysly dobre

REMIS 8)

a teraz dwa słowa do napinaczy z Widzewa ; powinniscie odszczekac te wszystkei szumne zapowiedzi jak to nie zrobicie zajebistego pochodu nei wiedjzeicie wszyscy na trybuny. Chyba kazdy wie co mowil przed emczem - zreszta mozna wrocic do tematu spedz tygonia. A teraz usiasc i pokornie schylic glowe i odszczekac swoja napinke.

Ps. Szanuje i Widzew i Łks! ale jakos Was nie lubie :wink:

Zablokowany