Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Nigdy nie brałem takich deklaracji na poważnie, ale z naszej ligi to tylko Małeckiego uważałem za takiego zżytego z ekipą Wiślaków oraz kumającego temat i jeśli w wywiadzie mówi że w PL może zagrać tylko w Wiśle bądź Lechii to tym transferem do Szczecina się ośmieszył.Peoes pisze:Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
-
I to pokazuje jaką ekipą byliście. Summa summarum to pampalini pisze, że prawie wszyscy sie przerzucili, ty piszesz, że wiekszość. Piszecie to samo, ale jeden z was c**** wie odnosnie przerzutów. Oh ta Unia hahamediolan pisze:pampalini lowca psow pisze:kurtularnie przypominam, że chujnia Tarnów to w 95% przerzuty pozdrawiama ja kulturalnie ci odpowiem ze c**** wiesz odnosnie przezutow w Tarnowie . Do 89 roku byla tylko Unia a pozniej wiekrzosc poszla za uwczesnym i obecnym rozjebusem i przezucila sie na Tovie !
-
Umiesz czytac tekst ze zrozumieniem?Ujecki juz wczesniej gral w innym polskim klubie wiec jego wywiad i slowa mozesz sobie wsadzic miedzy bajki.KurzaW@gin@ pisze:Nigdy nie brałem takich deklaracji na poważnie, ale z naszej ligi to tylko Małeckiego uważałem za takiego zżytego z ekipą Wiślaków oraz kumającego temat i jeśli w wywiadzie mówi że w PL może zagrać tylko w Wiśle bądź Lechii to tym transferem do Szczecina się ośmieszył.Peoes pisze:Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
Dobrym "kibolem" wsrod pilkarzy jest Maciej Korzym.

-
do czasu.
-
Małecki grał parę lat temu w Zagłębiu Sosnowiec.Zresztą co gość ma zrobić zakończyć karierę bo nie chcą z nim kontraktu podpisać?
-
mógłby ważyć słowa, no ale młody jest, łeb rozgrzany to nie dziwne ,że czasem coś palnie*** pisze:Małecki grał parę lat temu w Zagłębiu Sosnowiec.Zresztą co gość ma zrobić zakończyć karierę bo nie chcą z nim kontraktu podpisać?
grając w Zagłębiu pytał wiślackiej kumaterii o to czy może się cieszyć z bramek razem z sosnowieckim kibolstwem.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
albo jestes bardzo mlody albo Cie ... pojebalo , ekipe Tarnovii lat 90-tych tworzyli chlopki przede wszystkim skini z rolniczej, glowackiego , zapewniam Cie ze z Unia nic nigdy wspolnego nie mieli , potem doszlo Legionow i reszta mniejszych osiedli , moze sie jakies jednostki znalazly ale trzon ekipy jak juz wspomnialem do polowy lat 90-tych tworzyli przede wszystkim rolnicza (glownie skini ) , glowackiego,a ja kulturalnie ci odpowiem ze c**** wiesz odnosnie przezutow w Tarnowie . Do 89 roku byla tylko Unia a pozniej wiekrzosc poszla za uwczesnym i obecnym rozjebusem i przezucila sie na Tovie !
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
Wielki Koroniarz który grając w pewnym stołecznym klubie układał palce na znak ?wycieraczka12 pisze:Umiesz czytac tekst ze zrozumieniem?Ujecki juz wczesniej gral w innym polskim klubie wiec jego wywiad i slowa mozesz sobie wsadzic miedzy bajki.KurzaW@gin@ pisze:Nigdy nie brałem takich deklaracji na poważnie, ale z naszej ligi to tylko Małeckiego uważałem za takiego zżytego z ekipą Wiślaków oraz kumającego temat i jeśli w wywiadzie mówi że w PL może zagrać tylko w Wiśle bądź Lechii to tym transferem do Szczecina się ośmieszył.Peoes pisze:Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
Dobrym "kibolem" wsrod pilkarzy jest Maciej Korzym.
-
Na znak L*
-
Nie poszedl do Lechii czy Slaska bo nie mial od nich ofert..dla Wisly Pogon to zaden przeciwnik czy wielka kosa. Sobolewski tez teraz umiera za Gornik.. sportowo bk tylko o kopanie w szmacianke tu chodzi.
-
Jego nastawienie do Wisly sie nie zmienilo, serce w ksztalcie Bialej Gwiazdy.. MAJDAN z herbem Pogoni na sercu umieral dla Wisly..sportowo, tyle.
-
cały czas chodzi o jego publiczną wypowiedź o tym, że w Polsce będzie grał w Wiśle bądź Lechii, a tymczasem, gdy go Smuda pogonił z Wisły, brak ofert z zagranicy to wybrał pierwszą ofertę z brzegu z ...Pogoni Szczecin czym zaprzeczył swoim wcześniejszym słowom i z takiego lansowanego charakterniaka stał się zwykłą parówą, która wybrała byle jakie pieniądze, aby tylko grać.... Tak samo jak ktoś wyżej wspomniał przykład Korzyma grającego obecnie w Koronie, a wcześniej pokazującego "eLke" ...
-
Kolejne szukanie na siłe sensacji. To tylko piłkarz a tu piszesz już kolejny raz gdyby to była główna głowa na trybunach, skończysz już te brednie czy dalej jesteś w szoku jak to możliwe że Małecki znalazł się w Szczecinie?
-
Małecki honorem dostosował się po prostu do całego Krakowa a wy roztrząsacie :)
-
Była kiedyś sytuacja że na trasie spotkały się trzy ekipy naraz chętne do harców każda z każdą?
Wisła Nowa Huta
-
Coś w tym stylu. podczas naszego powrotu z Olsztyna bodajże w 2003 powrót postanowiła uprzyjemnić nam ekipa Stomilu + Polonia Bdg. Traf chciał, że takie same plany miała Lechia G.nh1906nh pisze:Była kiedyś sytuacja że na trasie spotkały się trzy ekipy naraz chętne do harców każda z każdą?
Obie bandy trafiły się na trasie i obie myślały, że leja się z nami :) jakie było nasze zdziwienie jak przez nikogo niepokojeni zaczęliśmy dostawać telefony, że trafiła nas Lechia.
We Włocławku tylko ŁKS!!!
-
oczywiście najwięcej pretensji do Małeckiego nie mają kibice klubów którymi był zainteresowany, tylko jakieś pazie które wyciągają wszystko z kontekstu bo im za bardzo za skórę zaszedł.Jak coś złego się o kibolach pisze, czy pokażą w Tv to wtedy od razu farmazon, manipulacja, tak to nakręcili ;)Gieksa J-no pisze:Małecki honorem dostosował się po prostu do całego Krakowa a wy roztrząsacie :)
W momencie kiedy Małecki to stwierdzał miał oferty zza granicy, Skorża go chciał ściągać do Legii był na topie i coś powiedział że w kraju wybrał by Wisłę i Lechię, teraz chyba nie ma za bardzo wyboru no ale rozumiem że w takiej sytuacji prawdziwy git powinien iść do zwykłej pracy za 1200.Małecki nie obrócił się dupą nie wybrał lepszych pieniędzy jak swego czasu Dolha.Tak po prawdzie zapierdalał długo dla Wisły za drobne, a mógł spokojnie zarabiać więcej gdzie indziej.
-
Bodajże 1996 albo 1997,mecz w Koninie,Górnik-Zawisza.Oprócz Zetki przyjechał Lech a także Pogoń chętna rewanżu za zasadzkę jaką zgotował im Zawisza gdy ci wracali z Olsztyna.Obie ekipy miały "chętkę" na bydgoszczan,ostatecznie wszyscy razem zaczęli się bić ;)nh1906nh pisze:Była kiedyś sytuacja że na trasie spotkały się trzy ekipy naraz chętne do harców każda z każdą?
-
Ty tak na serio czy jaja sobie robisz ,na Unie zaczalem chodzic od 84 roku a juz w tym czasie byl tam zorganizowany ruch kibicow do 89 nie istniala Tovia a akcje na ich stadionie m.in z Cracovia czy Sandecja robila Unia . moglbym opisac wiele sytuacji i przyczyn dzieki ktorym posypal sie trzon Unii ale na tym forum to nie ma znaczenia. dwoch kolesi Z i mlody P byli zlewani na Unii ale kiedy zabraklo chlopakow z tworzyli sobie Tovie .Z juz wtedy sie rozjebal na swoich dawnych kolegow ,minely lata a teraz powtorzyl swoj wyczyn . odnosnie osiedli to najwiecej kibicow Unia miala na strusinie ,rolniczej ,parkowej ,dobra ekipa byla miedzy rogoyskiego ,skargi az po palac mlodzierzy ,do tego trzeba dodac 25-lecia pierwszymi skinami byli R i wspomniany Z ktory przytulil mlodego P brata znanego wowczas punka i tak oto powstali skini ,lat 90-tych nie pamietam bo mnie chwilowo nie bylo ale kiedy wrocilem w 98 r duzo mord z dawnych kumpli zobaczylem po przeciwnej stronie . a do Stocha czy Stoka to rozumierz czym jest pojecie przerzucania . Tarnovia powstala na bazie Unii plus moda na skinhedow i zgoda z Cracovia . Obecne czasy to mozliwe ze kilka osob zmienilo wyznanie ale napewno nikt z ekipy ex Tovi nie lata pod szyldem Unii . internetem chcecie zmienic przeszlosc ale akurat z tym tekstem do mnie zupelnie nie trafiles !Leśny dziad pisze:albo jestes bardzo mlody albo Cie ... pojebalo , ekipe Tarnovii lat 90-tych tworzyli chlopki przede wszystkim skini z rolniczej, glowackiego , zapewniam Cie ze z Unia nic nigdy wspolnego nie mieli , potem doszlo Legionow i reszta mniejszych osiedli , moze sie jakies jednostki znalazly ale trzon ekipy jak juz wspomnialem do polowy lat 90-tych tworzyli przede wszystkim rolnicza (glownie skini ) , glowackiego,a ja kulturalnie ci odpowiem ze c**** wiesz odnosnie przezutow w Tarnowie . Do 89 roku byla tylko Unia a pozniej wiekrzosc poszla za uwczesnym i obecnym rozjebusem i przezucila sie na Tovie !
-
dokładnie, zrozumcie że dla nich to praca i jak nie miał innego wyboru to co miał zrobić? zawiesić buty na kołku i iść robić do tesco? niepotrzebnie gadał co gadał, ale wiadomo że to takie gadanie żeby zyskać poklask kibiców, a pozniej i tak wychodzi jak wychodzidea*H pisze:Kolejne szukanie na siłe sensacji. To tylko piłkarz a tu piszesz już kolejny raz gdyby to była główna głowa na trybunach, skończysz już te brednie czy dalej jesteś w szoku jak to możliwe że Małecki znalazł się w Szczecinie?
-
komentarz z tej strony:
[link]
"ano pár lidi z KSG se na Bazalech objevuje ale to jsou návštěvy jednotlivců. kdysi byli na bazalech i fans Ruchu, ještě dávno před družbou s GieKSou. tehdy ruch měl zájem o družbu s Baníkem."
kiedyś slyszalem ze Banik przed kontaktami z GieKSą chciał sztame z Ruchem ale oni nie byli zainteresowani, faktycznie jest coś na rzeczy?
[link]
"ano pár lidi z KSG se na Bazalech objevuje ale to jsou návštěvy jednotlivců. kdysi byli na bazalech i fans Ruchu, ještě dávno před družbou s GieKSou. tehdy ruch měl zájem o družbu s Baníkem."
kiedyś slyszalem ze Banik przed kontaktami z GieKSą chciał sztame z Ruchem ale oni nie byli zainteresowani, faktycznie jest coś na rzeczy?
-
-
A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
W 1996 roku GKS nie prezentował niczego.
-
dobra_strona_Brynicy pisze:A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
W tamtym okresie praktycznie z tych wiekszych ekip w woj. Śląskim /Katowickim to tylko Zagłebie miało dobre zgody .
Ruch ,Gornik czy GKS z nikim konkretnym .
Co do zgód GKS mial lepsze zgody wczesniej niz nie jeden klub w Polsce .
Z Banikiem jest inna historia kiedys juz kilku kibicow GieKSy spotyka w pociagu Banik i dochodzi do rozmowy . Inna sytuacja to w Katowicach na estakadzie gdzie Banik dostal za niebieskie barwy GKS myslal ze to Ruchu .
Co do tego 1996 co piszesz to wtedy GKS mial sporo nowych Fan klubow wiecej niz nie jeden klub na Śląsku czy w Polsce min. po zdobytych Pucharach Polski czy w grze w Pucharach UEFA trzeba przyznać że mieliśmy wtedy słabą ekipe ale kibiców sporo .
Zreszta w latach 90 wiele ekip mialo bardzo dobra bande za to teraz juz ich wrecz nie widać ekipy sie rozpadły .
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
-
Tu sie zgadza._JG_ pisze:Inna sytuacja to w Katowicach na estakadzie gdzie Banik dostal za niebieskie barwy GKS myslal ze to Ruchu .dobra_strona_Brynicy pisze:W 1996 roku GKS nie prezentował niczego.

-
PyskatySK pisze:Tak jest i powstaliście w 1911 roku. :)
Idac tokiem rozumowania kibicow Zaglebia Sosnowiec to Gieksa powstala chyba nawet w 1905 roku. Podobnie jak kilka innych klubow spokojnie mogliby podciagnac wczesniejsze twory pod obecne konto. Poczytaj na ten temat wiecej.
Zreszta spinasz sie z kolega z Sosnowca, a akurat Gieksa miala kilka bardzo silnych zgod z topowymi ekipami, np ze Slaskiem Wroclaw czy z ŁKSem Łodz, wiec poprostu trzeba cos na sile udowadniac i spinac sie nie wiedzac o niczym. A idac dalej tokiem rozumowania kibica Zaglebia Sosnowiec to.....Legia i BKS powinny pozrywac z nimi sztamy. Ciekawa logika.
-
np?Zreszta w latach 90 wiele ekip mialo bardzo dobra bande za to teraz juz ich wrecz nie widać ekipy sie rozpadły .
s
-
PyskatySK pisze:Tak jest i powstaliście w 1911 roku. :)
Tu i tu korupcja pelna geba.>>JRS<< pisze:24 października 1936 roku emisariusze klubu sportowego Dąb Katowice postanowili przekupić bramkarza Śląska Świętochłowice Alferda Mrozka. Początkowo działacze z Katowic proponowali mu 500 zł (taką kwotę zaproponowano za słabszą grę w meczu z Garbarnią Kraków), dla zawodnika przywiązanie do klubu miało większą wartością. Próbowano jeszcze raz namówić Mrozka do słabszej gry. Ten zgłosił sprawę do działaczy swojego klubu, Ci namówili go do zrobienia manipulacji. Ostatecznie Mrozek przyjął 300 zł. Dąb wygrał mecz 2:1, a bramkarz zainkasował pieniądze. Dziennikarze „Przeglądu Sportowego” dostrzegli aferę, nagłaśniając całą sprawę. Działacze zaczęli oskarżać się nawzajem, dziwił przede wszystkim fakt, że media wyprzedziły Śląsk Świętochłowice w ujawnieniu przekrętu._JG_ pisze:Podpis GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
I Śląsk, i Dąb znajdowały się wtedy w strefie spadkowej ligowych rozgrywek. Oba zespoły były zdesperowane, ale tylko jeden z nich powierzył los umiejętnościom futbolistów. I szczęściu, bez którego znacznie trudniej odnieść sukces. Dąb nie miał wysokiego mniemania o umiejętnościach piłkarzy, tym bardziej nie wierzył w szczęście. A jeśli nawet, to uznał, że większą gwarancję utrzymania się w lidze dadzą wręczone „pod stołem” pieniądze.
Za udział w korupcji w sezonie 1936 klub Dąb Katowice został ukarany degradacją z ligi. Wszystkie mecze jaki miał grać w sezonie 1937 zostały zweryfikowane jako walkowery 3:0 dla rywali, a jego działacze zdyskwalifikowani.
To była pierwsza wykryta w dziejach polskiego futbolu afera korupcyjna. Niewinnie i niegroźnie wyglądające płatki śniegu z 3. dekady minionego stulecia przybrały rozmiary lawiny, która z impetem spłynęła na polską piłkę nożną - w pierwszym dziesięcioleciu XXI wieku w którym w głównej roli ponownie wystąpił klub z dzielnicy Dąb, a był nim GKS Katowice.
GKS-klub i dzielnica skażona piłkarska korupcja.
1920
-
Kogo interesuje korupcja w dzisiejszych czasach gdzie w prawie kazdym klubie ktos robił wałki .>>JRS<< pisze:PyskatySK pisze:Tak jest i powstaliście w 1911 roku. :)Tu i tu korupcja pelna geba.>>JRS<< pisze:[/color][/b]_JG_ pisze:Podpis GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
-
_JG_ pisze:dobra_strona_Brynicy pisze:A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
W tamtym okresie praktycznie z tych wiekszych ekip w woj. Śląskim /Katowickim to tylko Zagłebie miało dobre zgody .
Z Banikiem jest inna historia kiedys juz kilku kibicow GieKSy spotyka w pociagu Banik i dochodzi do rozmowy . Inna sytuacja to w Katowicach na estakadzie gdzie Banik dostal za niebieskie barwy GKS myslal ze to Ruchu .
Co do tego 1996 co piszesz to wtedy GKS mial sporo nowych Fan klubow wiecej niz nie jeden klub na Śląsku czy w Polsce min. po zdobytych Pucharach Polski czy w grze w Pucharach UEFA trzeba przyznać że mieliśmy wtedy słabą ekipe ale kibiców sporo .
Zreszta w latach 90 wiele ekip mialo bardzo dobra bande za to teraz juz ich wrecz nie widać ekipy sie rozpadły .
Ale co kogo obchodziły fan cluby GKS typu FC Swędziwory Sląskie?
W tamtych latach wszystko było prostsze a najlepszym wykładnikiem była reprezentacja.
Kto miał jaja i ekipe pojawiał się na reprezentacji bo zawsze było wiadomo że bez awantury się nie obędzie . Kto był cykorem lub nie miał bandy to wymyslał sobie jakieś krzywe bojkoty, awarie autokarów itp. Kto miał być to dotarł choćby na nogach.
Zaliczyłem prawie wszystkie mecze w latach 90-tych i ludzi w barwach GKS-u mozna było ze świecą szukać . Dobrze wiedzieli że kilka ekip będzie im chciał połamać gnaty . Zresztą ''kalkulatorki'' to i dzisiaj z nich niezłe.
W obecnych czasach można nie tocząc żadnych walk niektórzy pną się w górę w tabeli ''H''.
I żeby nie było nie dotyczy to tylko GKS-u.
Jakoś bardziej honorowi byli ludzie kiedyś (z reguły) . Woleli dostać po łbach niż unikać walki.
Teraz to już nawet można uciec z umówionej ustawki a póżniej wciskać przciwnikowi na necie że wcale nie uciekli. Ze wstydu bym się spalił , a z tymi co uciekli wstydziłbym się drugim razem stanąć na sektorze.
-
dobra_strona_Brynicy pisze:_JG_ pisze:dobra_strona_Brynicy pisze:A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
Ale co kogo obchodziły fan cluby GKS typu FC Swędziwory Sląskie?
W tamtych latach wszystko było prostsze a najlepszym wykładnikiem była reprezentacja.
Kto miał jaja i ekipe pojawiał się na reprezentacji bo zawsze było wiadomo że bez awantury się nie obędzie . Kto był cykorem lub nie miał bandy to wymyslał sobie jakieś krzywe bojkoty, awarie autokarów itp. Kto miał być to dotarł choćby na nogach.
Zaliczyłem prawie wszystkie mecze w latach 90-tych i ludzi w barwach GKS-u mozna było ze świecą szukać . Dobrze wiedzieli że kilka ekip będzie im chciał połamać gnaty . Zresztą ''kalkulatorki'' to i dzisiaj z nich niezłe.
.
W tamtych czasach na reprezentacji Ruchu ,Gornika czy GieKSy zawsze bylo mało bardziej interesowali sie swoim regionem .
Piszesz ze GieKSe mozna bylo ze świecą szukać ? To chyba w Czeladzi szukałes .
Tez zaliczylem sporo meczy i wyjazdow w latach 90 w tamtych czasach zawsze na wyjazdach GKS byl i to w miare dobrych liczbach . U siebie zawsze dobre liczby w młynie . Zawsze bylo sporo GieKSiarzy ale słaba ekipa . Jak ktos chcial to znalazl .
GieKSa tez duzo chciala jednak wtedy działa tylko mloda ekipa i nie dawała rady tym najlepszym ale kilka ciekawych starc na + zaliczamy nie liczac dzielnicowych .
-
Wszystko co napisałem wyżej dotyczy się reprezentacji a nie ligi . Na ligę to ja wiem że jeżdziliście choć i tam bez szału.
Tyle że to właśnie na reprezentacji okazywało się kto miał jaja a kto nie , a chyba nie muszę Ci mówić o wyczynach GKS....bo po prostu nie ma o czym ani o kim. Pewnie bywaliście ale siedząc przyczajeni.
Ps. działała tylko młoda ekipa? To gdzie byla stara? Z Twojego podpisu wynika że klub ma już ponad 100 lat i nie dorobił się w tamtych czasach starej ekipy?
Tyle że to właśnie na reprezentacji okazywało się kto miał jaja a kto nie , a chyba nie muszę Ci mówić o wyczynach GKS....bo po prostu nie ma o czym ani o kim. Pewnie bywaliście ale siedząc przyczajeni.
Ps. działała tylko młoda ekipa? To gdzie byla stara? Z Twojego podpisu wynika że klub ma już ponad 100 lat i nie dorobił się w tamtych czasach starej ekipy?
-
Trudno nie przyznać racji,że w tamtych czasach na reprezentacji było mnóstwo ekip silniejszych niż ówczesna grupa GKSu Katowice.dobra_strona_Brynicy pisze:Wszystko co napisałem wyżej dotyczy się reprezentacji a nie ligi . Na ligę to ja wiem że jeżdziliście choć i tam bez szału.
-
Kolego dzialalem w tamtym czasie i nijak sie to ma do rzeczywistosci a mlodszych kolegow po szalu prosze sie nie kompromitowac nieznajomoscia naszej kibicowskiej historii - chwile pogrzebie i Ci wkleje pare faktow z tamtych czasow!dobra_strona_Brynicy pisze:A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
tak na szybko wspomne tylko np mecz w Ostravie bodaj w 97 kiedy to mocno napita banda ZS traci swa flage - zagubil ja nie kto inny jak W, ktory byl "przejmujacym" wladze u WAS wtedy.
wiesz gdzie wyladowala ta flaga i jaka byla dalsza historia?
poczatek lat 90 to wiele zmian pokoleniowych min na Polonii B, Ruchu, Zaglebiu S jak i u nas!
-
Mam takie pytanie odnośnie ONR. Jak to jest np: w Łodzi.
Zapewne członkami sa zarówno kibice ŁKSu jak i Widzewa. Jakie sa reakcje jak znajowe twarze wroga sa w jednej grupe.
Tak samo jak jest w innych miastach jak wiekszość członków jest za klubem A a jeden lub dwóch z FC klubu B.
Zapewne członkami sa zarówno kibice ŁKSu jak i Widzewa. Jakie sa reakcje jak znajowe twarze wroga sa w jednej grupe.
Tak samo jak jest w innych miastach jak wiekszość członków jest za klubem A a jeden lub dwóch z FC klubu B.
-
Ktos wie czemu na marszu Rosjan 2013 spiewają j**** Spartak 10:57 ?
10:43 Sława Słowianom to mi sie podoba . Juz 2 raz spotykam u Ruskich te slowa na PL.-Rosja piłem browary z Ruskim tez to wspominal ze oni Słowianie i My tez Słowianie .
http://www.youtube.com/watch?v=IFswupchd6o
10:43 Sława Słowianom to mi sie podoba . Juz 2 raz spotykam u Ruskich te slowa na PL.-Rosja piłem browary z Ruskim tez to wspominal ze oni Słowianie i My tez Słowianie .
http://www.youtube.com/watch?v=IFswupchd6o
-
24:16 widac ze tez tam Polacy byli .
-
odnosnie jeszcze sytuacji na linii zaglebie s - gks k. pamietam jak zaglebie gralo w latach 90 w 4lidze i sie rzucali do gieksy ze ona jest w ekstraklasie i ze sie jak na ekstraklase slabo prezentuje, tylko ze jak zaglebie pozniej awansowalo do drugiej i pierwszej ligi ( poczatki XXIw) to wcale nie prezentowali sie lepiej a wrecz gorzej). szanuje goroli za ich lata 90, teroryzowanie na 4 ligowych wyjazdach, skinhedowskie piosenki no i za to ze sa wiara ktora przetrwala, czesto sie pojawiali na reprezentacji i duzo dymili, nawet na hokeju. jednak teraz to juz nie te samo zaglebie. na dzisiaj pod wzgledem kibicowskim na pewno gorsze od ruchu, gieksy czy gornika... trzeba tez pamietac ze zaglebie od bardzo dawna ma sztame z bks bielsko i zapewne ciekawym meczem byloby spotkanie gks-zaglebie i zaglebie-gks ktore z pewnoscia zmobilizowaly na maksa kibicow obu druzyn ( w tym piknikow i stare gwardie)
-
dobra_strona_Brynicy pisze:Wszystko co napisałem wyżej dotyczy się reprezentacji a nie ligi . Na ligę to ja wiem że jeżdziliście choć i tam bez szału.
tutaj troche info o reprze i garsc informacji o latach 90 w NASZYM wykonaniu:
[link]
tu 2 czesc:
[link]
niech kazdy oceni sam jak to wyglada!