Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
niby kibic

Post autor: niby kibic » 17.03.2007, 14:17

super Carlito.
zajebista satyrka.
daj zezwolenie na powielanie ;)

iparts.pl
nitro

Post autor: nitro » 17.03.2007, 14:18

Green LG pisze:
Carlito-ŁKS pisze:Do dziś nie mogę z podziwu dla wczorajszych dokonań Widzewa! Jeszcze więksi i jeszcze silniejsi nawet w 400 osób pokazali nam nasze miejsce w szeregu... Jak napisał jeden z błyskotliwszych widzewiaków nie jesteśmy ekipą z najwyższej półki i nawet dla 400-osobowej grupki rywali zza miedzy nie stanowimy problemu...
Widzew mimo, iż otrzymał jedynie 400 wejściówek zaprezentował rzeczy, o jakich nikomu się dotąd w polskim ruchu kibicowskim nie śniło. Sam fakt wywieszenia o 6 rano kilku transparentów ( wykonanych tak estetycznie jakby wyszły spod pędzla co najmniej Rembrandta czy Caravaggio ) odbił się szerokim echem po świecie. Każdy, jak swiat długi i szeroki, żyje tym niecodziennym wydarzeniem. Informacje o dokonaniach Widewa pojawiają się na pierwszych stronach gazet oraz w czołówkach serwisów informacyjnych.
Dla przecitnego kibica ŁKS samo dojście na własny stadion i powrót z niego były nie lada wyczynem. Wszędzie aż roiło się od obdarzonych nadprzyrodzona odwgą kibiców Widzewa, którzy na przekór niszcącym derby działaczom ŁKS ruszyli za swoimi piłkarzami, dochodząc pod sam stadion wroga, przy okazji zdobywając seki, tysiące, jak nie miliony szalików, koszulek i innych akcesoriów kibiców ŁKS.
Na stadionie zaś, nie chcąc zniżać się do poziomu bezmózgich kibiców przeciwnika, nie wyskoczyli z klatki, uznając za wystarczające założenie osławionych czerwonych kominiarek.
Owe kominiarki wprowadziły w poczynania kibiców ŁKS nie lada panikę. Część z nich rzuciła się do ucieczki wzajmnie się tratując, część pogodzona ze swoim losem ograniczyła się do odmawiania pacierzy. Inni poprosili o pomoc policjantów, skarżąc się, że kibice widzewa znów chcą nas bić. Ja osobiście schowałem się pod ławkę, wyrzucając szalik i udajac, że z ŁKS nie mam nic wspólnego. Na szczęście władcy miasta włókniarzy okazali się tym razem litościwi, z pobłażaniem i uśmichem politowania obserwując przez otwory w swych kominiarkach nasze nerwowe poczynania.
hehe :lol: :lol: :lol:
zajebiste

msp

Post autor: msp » 17.03.2007, 14:21

Carlito świetny tekst, naprawdę można się uśmiać :lol:
Obrazek

marian(L)

Post autor: marian(L) » 17.03.2007, 14:30

Taaa... jeszcze niech ze 100 osób popodnieca się tym tekstem :)
Ale to nie mój temat więc się już zamykam

akuku
ban

Post autor: akuku » 17.03.2007, 14:34

Do dziś nie mogę z podziwu dla wczorajszych dokonań Widzewa! Jeszcze więksi i jeszcze silniejsi nawet w 400 osób pokazali nam nasze miejsce w szeregu... Jak napisał jeden z błyskotliwszych widzewiaków nie jesteśmy ekipą z najwyższej półki i nawet dla 400-osobowej grupki rywali zza miedzy nie stanowimy problemu...
Widzew mimo, iż otrzymał jedynie 400 wejściówek zaprezentował rzeczy, o jakich nikomu się dotąd w polskim ruchu kibicowskim nie śniło. Sam fakt wywieszenia o 6 rano kilku transparentów ( wykonanych tak estetycznie jakby wyszły spod pędzla co najmniej Rembrandta czy Caravaggio ) odbił się szerokim echem po świecie. Każdy, jak swiat długi i szeroki, żyje tym niecodziennym wydarzeniem. Informacje o dokonaniach Widewa pojawiają się na pierwszych stronach gazet oraz w czołówkach serwisów informacyjnych.
Dla przecitnego kibica ŁKS samo dojście na własny stadion i powrót z niego były nie lada wyczynem. Wszędzie aż roiło się od obdarzonych nadprzyrodzona odwgą kibiców Widzewa, którzy na przekór niszcącym derby działaczom ŁKS ruszyli za swoimi piłkarzami, dochodząc pod sam stadion wroga, przy okazji zdobywając seki, tysiące, jak nie miliony szalików, koszulek i innych akcesoriów kibiców ŁKS.
Na stadionie zaś, nie chcąc zniżać się do poziomu bezmózgich kibiców przeciwnika, nie wyskoczyli z klatki, uznając za wystarczające założenie osławionych czerwonych kominiarek.
Owe kominiarki wprowadziły w poczynania kibiców ŁKS nie lada panikę. Część z nich rzuciła się do ucieczki wzajmnie się tratując, część pogodzona ze swoim losem ograniczyła się do odmawiania pacierzy. Inni poprosili o pomoc policjantów, skarżąc się, że kibice widzewa znów chcą nas bić. Ja osobiście schowałem się pod ławkę, wyrzucając szalik i udajac, że z ŁKS nie mam nic wspólnego. Na szczęście władcy miasta włókniarzy okazali się tym razem litościwi, z pobłażaniem i uśmichem politowania obserwując przez otwory w swych kominiarkach nasze nerwowe poczynania.
dodałbym do tego akcje na trybunie gdzies 3/4 niej ( tak jak zapowiadali na infocentrum) a oni nigdy nie przesadzaja byli widzewiakami i zaczeli prowadzic swoj doping , naszczescie siedziałem na Galerze i tam było 50/50 i byłem spokojny bo schowałem szalik pod kurtke, na Śródmiesciu , ( tak jak zapowiadali na infocentrum) zablokowali wszystkie ulice i nie dało sie przejeccac i dopieli swego czyli "Niech nas cała Polska zobaczy".Ogólnie z pod stadionu widzewa 8tysiecy ludzi wyruszyło z pod stadionu wiekszosc to chuligani (wieszkosc z nich udziela sie na kibice.net) .
Po derbach jak kazdy mieszkaniec Retkinii , zostałem oklepany ( zabrali mi szalik) przez konkretna grupe widzewiakow mieszkajacych na Retkinii(kazdy ich zna bo zawsze po meczu wracaja konkretna grupa pochodem w barwach!) po czym kazali mi krzyczec brzydkie rzeczy na ŁKS co oczywiscie zrobiłem , mieli jakies dziwne tatuaze DHW od razu skojarzyłem ich z Ludzmy Honoru , wiec pomyslałem ze teraz mnie zostawia w spokoju , co tez uczynili , szybko spierdoliłem do domu , to były moje ostatnie derby w zyciu.(nigdy wiecej nie naraze sie na takie niebezpieczenstwo)
ps , poprosze o bana dla siebie , gdyz nie moge juz czytac wpisow na kibice .net bo sa prze konkretne , a ja mam za mało info i nie mam czym zaszpanowac na necie :cry: .
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

laska

Post autor: laska » 17.03.2007, 14:35

świetny, świetny, jak zwykle mistrzowska propaganda, która wyszła spod Geobbelsowskiego "piórka", gratuluje, właśnie w tym jesteście dla nas niedoścignionym wzorem.

Kiju

Post autor: Kiju » 17.03.2007, 14:51

Podoba mi sie opis BT zamieszczony w komentarzach.mysle ze jest zdystansowany i relanie odnoszacy sie do wczorajszego spotkania.

Carlito,niezła szydera...czy moze jednak rozczarowanie i pewna niemoc jezeli chodzi o derby??
Obrazek

BT
ban

Post autor: BT » 17.03.2007, 14:59

To Kiju zmobilizuj tych ktorzy nie pojechali by komentarze pozostawili dla siebie. podobno na przyszly sezon ma byc umowa zapewniajaca naszym klubom po 3000 biletow. Mysle ze do tych derbow my nie wyciagniemy wnioskow i znow bedzie to samo. piekne mecze z reszta klubow i pozniej lipa na derbach, wpadlismy w pewne fatum na co wplywa wiele czynnikow ale Ci ktorzy mysla przez to ze jestesmy slabi czy tak nas niszcza swoimi wpisami powinni pierdolnac sie porzadnie glowe, zastanowic nad ta swoja wielkoscia i umiec patrzec na wsyztsko z obydwu stron nie przeslaniajac wszytskiego wielka nienawiscia. Ja takze waze was szczerze nienawidze ale potrafie spojrzec na wszystko nie tylko z perspektywy kibica ŁKSu. Powtorze to co napisalem w tamtyym temacie. Łódz to miasto dwoch silnychklubow, jedyne takie w Polsce gdzie haslo WASZA NIENNAWISC UMACNA NASZA WIARE sprawdza sie w 100%
Łódź miasto moje!
eŁKSa życiem całym!
1908!
Rodowity Łodzianin!

acab

Post autor: acab » 17.03.2007, 15:10

mysle ze kazdy wszystko napisal co wiedzial i prosba do Widzewiakow zeby nie wdawali sie w prowokacje glupie bo niema sensu ,kto byl ten widzial .
"...to melodie szarych ulic, to jest ze stadionu ryk..."

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 17.03.2007, 15:18

Naprawde jest to jakąś wielką tajemnicą,czy dowiemy się ile tam u was było wiary z Łodzi ???
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !

aras1908

Post autor: aras1908 » 17.03.2007, 15:23

Mmm pisze:aras1908 napisales ze transparent Widzewa przesadzony,w takim razie co powiesz o waszym transparencie i calej oprawie dotyczacej waszej rodowitosci a ich wiesniactwu?
Nie naleze do tych osób które pochwalają takie transparenty,osobiście chciałbym zeby mój klub miał tyle FC.
no kurcze, tylko to wy lansujecie piosenki i oprawy "to miasto jest nasze, to miasto do nas należy", "jeden łódzki klub" itd itp.
Ok Laska nie chce sie klocic ,po prostu uważam że probujecie nam na sile cos udowodnic co mija sie z prawda.W niektorych sprawach wam nie doruwnujemy ,ale nie swiadczy to o tym ze jestesmy dla Was pionkami czy zbędnym balastem Łodzi itp ,bo tak naprawde jestesmy Waszym największym koszmarem tak samo jak Wy dla nas.Tych piosenek nie brałbym tak bardzo do siebie ;)

Ps. Świetny tekst Carlito :lol:
Miasto w mieście ŁKS Śródmieście!

W

Post autor: W » 17.03.2007, 15:24

niby kibic pisze:.
ale to co zrobiliscie pod mostem było żałosne was koło 60 a w tramwaju może z 10 naszych. i co? fajnie było wpaść do tramwaju pełnych ludzi wracających z pracy oraz dzieci szkolnej i każdego trzepać z barw? niesamowite!!! CHAMSTWO i DZIADOSTWO jednym słowem.
hmm , wy jakbyscie byli w takiej liczbie i widzieli byscie 10 typa przeciwnej druzyny tobyscie nie zaatakowali ?
Trenuj Do końca, Do Upadłego Bo Życie To Walka By Dążyć Do Czegoś

niby kibic

Post autor: niby kibic » 17.03.2007, 15:36

masz racje W. nie stali byśmy w miejscu.
ale to nie znaczy że trzeba wpadać do tramwaju i przepychać ludzi, straszyć. a co z tego że stał sobie jakiś koleś bez barw nawet nie wiem czy na mecz jechał a wy do niego za kim jest. no ludzie PARANOJA jeśli ktoś podejmuje walkę to rozumiem ale uszanowanie "cywilów" nawet młodych i bez barw powinien być. czyż nie??

W

Post autor: W » 17.03.2007, 15:37

I jeszcze jedno do kibicow Widzewa, Ci ktorzy nie dotarli na stadion wroga niech sie nie wypowiadaja na temat samego meczu i tego co sie na nim wydarzylo. Zadnych informacji telewizyjnych, radiowych i telefonicznych o meczu derbowym ze strony Widzewa ma nie byc.
Trenuj Do końca, Do Upadłego Bo Życie To Walka By Dążyć Do Czegoś

40i4

Post autor: 40i4 » 17.03.2007, 15:50

a ja mam pytanie do kibiców ŁKS-u:
nie chce sie tu napinac czy prowokowac, ale po prostu jestem ciekaw: czy u was czesto jest tak, ze kibice z galery bluzgaja i wyzywaja gniazdowych? wiem ze wczoraj taka sytuacja miala miejsce conajmniej kilka razy.
pzdr
Erektor temacie o dziwactwach pisze: A ja zawsze przed prostowaniem orła muszę zapakować w tapczan albo kaloryfer

michRts

Post autor: michRts » 17.03.2007, 16:16

Łks 1908 >

jakie 200 osób z Tomaszowa ?? co ty bredzisz? :lol:

onyx

Post autor: onyx » 17.03.2007, 16:21

Cała ekipa Lks z Tomaszowa znajduje sie na tej wlepce.
RTS WIDZEW ŁÓDZ!!!

michRts

Post autor: michRts » 17.03.2007, 16:32

dokładnie

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 17.03.2007, 16:33

Widze,ze rozgarniete chłopaki z was...brawo !
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !

WDZW_M

Post autor: WDZW_M » 17.03.2007, 17:12

Poniższy (mimo wszystko subiektywny) post kieruję do ludzi z niezamulonymi mózgami, którzy potrafią trzeźwo spojrzeć na naszą specyficzną Łódzką piłkę.
UWAGA! Jeśli jesteś kibicem typowo nastawionym ANTY, nie czytaj tego posta. Dziękuję.

Porusze tutaj wiele wątków z mojego punktu widzenia i mam nadzieję, że nie zostanę ukamienowany. Same odczucia odnośnie wielu Naszych spraw.

1. Data założenia Widzewa - Widzew jako Widzew został założony w 1922 roku, natomiast zostało oficjalnie przyjęte, że klub ten będzie kontynuatorem Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie. Bez jakichkolwiek podstaw nikt nie mógłby tego ot tak uczynić, a więc zapewne jakieś dokumenty (pozwolenia) na to były.
Dla mnie osobiście, i mówię to z pełną odpowiedzialnością, nie jest ważne czy był to rok 1910, czy 1922. Skoro oficjalnie jest 1910, to ja się dostosowuję. W oczach niektórych zawisników mogę być osobą nie będącą związaną z tradycją itp, trudno. I tak do lat 70 Mój ukochany klub mało znaczył piłkarsko, a o kibicowskiej stronie, to nawet nie ma o czym mówić.

2. My Podmiejscy, wy Rodowici - ileż to już teorii odnośnie tych 2 określeń pojawiło się na tym i na innych forach?!
Ktoś zarzucił nam, że jesteśmy wieśniakami, bo na nasze mecze przyjeżdżają ludzie spoza Łodzi. Ale przecież na ŁKS również. Ktoś inny zripostuje, że do nas więcej. To czy mam rozumieć, że jesteście mniej wiejscy od nas? Dla mnie tak duża ilość FC i niezorganizowanych kibiców spoza Łodzi jest powodem do zadowolenia i naprawdę cieszę się taką popularnością mojego Klubu w całej Polsce.
Inną teorią było to, że kiedyś tam kibice Widzewa obrzucali ziemniakami ełkaesiaków. Czy to własnie jest tym prawdziwym powodem nazywania nas Podmiejskimi? No dla mnie nonsens.
Innym ewenementem był człowiek twierdzący, że Rodowitym jest każdy kibic ŁKS, niezależnie od tego gdzie mieszka. To było dla mnie co najmniej śmieszne i bez sensu. Ten osobnik ośmieszył się zapewne nie tylko w oczach kibiców Widzewa.
Kolejną teorią naszej Podmiejskości jest to, że skoro już tak podczepiliśmy się do daty 1910, to musimy wiedzieć, że Widzew nie należał wtedy jeszcze do Łodzi. A na argument, że w 1908 Łódź nie należała do Polski, wykręcacie się wyzwiskami i innymi historiami. Jak można zarzucać komuś nie bycie łodzianinem, kiedy samemu nie było się polakiem? Gdzie konsekwencja?
Inni twierdzą, że większość kibiców na meczach Widzewa, to ludzie spoza Łodzi. To musi być absolutna ignorancja i mitomania. Bzdura całkowita.
Co macie do powiedzenia ludziom, którzy przyjeżdżają na mecze waszego klubu spoza Łodzi i dają z siebie wszystko, skoro oficjalnie są, według regułek ŁKS, wieśniakami?!

3. Poziom sportowy - Od zawsze słyszę, że jesteście od Nas lepsi pod względem sportowym, a na każde wspomnienie o utytułowaniu obu klubów, wtręcacie tytuły zdobyte przez inne sekcje sportowe waszego klubu. Dlaczego tak jest, czy powodem nie jest brak argumentu piłkarskiego?
Owszem, nie mamy tylu sekcji co wy, ale naprawdę mało kogo interesuje jak grają nasze koszykarki. Dla kibica Widzewa liczy się tylko piłka nożna, a dla mnie osobiście dodatkowo inne sekcje mogą w ogóle nie istnieć w tym klubie. Gdyby natomias Widzew miał tyle sekcji co wy, to pewnie możnaby jakoś inaczej to porównać, ale tak nie jest.
Poza tym, czy to nie jest przykre, że taki Widzew, który powstał w tym 1922 roku, a do I ligi awansował kilkadziesiąt lat później, ma większe sukcesy na arenie ogólnopolskiej jak i europejskiej?
Zresztą wszelkie dywagacje na temat tego kto jest lepszy powinnny uciąć wyniki (statystyki) Derbowe, a w nich Widzew zdecydowanie góruje. Ilu z was było świadkami zwycięstwa ŁKS nad Widzewem?

4. Kibice - Wypominacie Nam, że to dzięki wam powstał w ogóle ruch kibicowki na Widzewie. I jak wy się w ogóle czujecie z tym, że wychowaliście na własnym łonie tak niewygodnego rywala, który, nie ukrywajmy, prezentuje się znacznie lepiej?
Tak, tak, to prawda, Widzew kibicowsko przewyższa ŁKS już od wielu lat i swiadczą o tym wszelkie możliwe opinie kibiców z całej polski, ale również liczby wyjazdowe. I tu należy wam szczerze pogratulować wyjazdów z poprzedniej rundy, ale jest to pierwszy przypadek od wielu, wielu lat.
Dopingiem też nie wykazujecie takiego zaangażowania i uporu jak Widzew. U nas ciągle wchodzą nowe piosenki (jestem przeciwnikiem śpiewania przez Widzew "W naszym mieście Łodzi" bo to wasza przyśpiewka), doping jest niemal zawsze na wysokim poziomie, dobrze zorganizowany i naprawdę głośny. Jak to tak naprawdę wygląda u was, każdy niech sobie w głowie uczciwie odpowie. No i oczywiście jaka jest na poszczególnych meczach frekwencja?
Czy wasi ultrasi mają takie pomysły jak choćby ten z transparentami Widzewskimi na wiaduktach? Wasze 'potraktowanie' tych transów było po prostu dowodem na waszą bezsilność wobec akcji Widzewa. Zażydować wszysto można, tylko gdzie inicjatywa jakakolwiek? Kto miał te transparenty przeczytać, to to zrbił, a akcja naprawde sympatyczna, bo bez żadych wrzutów.
Wielu z was żali się od długiego czasu na swoich forach, że ruch ultras nie jest najlepszy, ale w duskusji z Widzewiakiem, macie tysiąc argumentów na to, że macie przezajebiste oprawy i doping.
No i warto wspomnieć, że po niemal każdym meczu bluźnicie na to całe towarzystwo, które leje grubym strumieniem w przejściach na waszą trybunę i wy macie czelność nazywać nas "Dziadostwem"? Litości. Ilu z was na lksfans (które notabene jest odpowiednikiem infocentrum, które tak szkalujecie) czy lks.lodz pisze, że to co się schodzi na wasze mecze, to jest patologia? Masa najebanych, naćpanych czy kto wie co jeszcze, kolesi, którzy przychodzą się po prostu wyrzygać lub odlać na sektorze. Coś okropnego. Oczywiście nie uogólniam, bo debilem nie jestem i mam świadomość tego, że przecież macie też normalnych kibiców, a i u nas znajdą się jakieś wybryki natury.
No i nie wierzę, że nie zaimponowała wam nasza determinacja w próbie dostania się jednak na Derby u was.
Ktoś napisał, że akcja c******, bo z góry skazana na porażkę i jara się wtargnięciem waszych kibiców na murawę, żeby spróbować odbić CC. Ta akcja już była OK? Wcale nie skazana z góry na porażkę? Obiektywizmu trochę.

5. Stadiony - Faktem jest to, że nasz stadion jest mały. Jest to niejako nasza pięta achillesowa i bardzo nad tym ubolewam, bo bywają mecze, gdzie spokojnie przyszłoby 15 tys ludzi, a nawet i więcej (jak np. Derby czy Legia). Należy pamiętać jednak o tym, że Nasz stadion jest typowo piłkarski, nie ma bieżni (których nieznoszę) i zbyt wielkiej możliwości rozbudowy, szkoda. Wracając do Derbów, chciałbym jednak abyście uświadomili sobie, że przez wyżej wymienione argumenty, nie mamy możliwości przyjęcia np. 5000 gości, nawet jeśli udałoby wam się zebrać na ten mecz w takiej liczbie. Jestem absolutnie za oddaniem wam Niciarki, ale to jest wszystko. Wielkiego pola manewru nie mamy. U was na stadionie natomiast sektor gości jest na tyle pojemny, że w niczym to nie przeszkadza, że jest tam 6000 ludzi a nawet troszkę więcej.
Śmiejecie się z naszego 'kurnika' ale chyba macie sami świadomość, że wasz moloch na 25000, to absolutna ruina i grozi katastrofą budowlaną (zwłaszcza trybuna, która może lada dzień wpaść do hali). Dlatego zanim pierdolniecie coś na nasz mały stadion, pomyślcie czy ten wasz jest taki zajebisty. Dlaczego na łuku nikt nie siedzi? Bo nikt nie wie kiedy ten zegar spierdoli się na dół, a szkoda byłoby uszkodzić tylu swoich kibiców. I nie pisze tego złośliwie, tak po prostu jest.

6. Żydzi - nie wiem czy zdajecie sobie w ogóle sprawę od czego się zaczęło z tym najeżdżaniem od żydów i innych pejsów? No to uświadomię kibiców obu klubów, że wszystko rozpoczęła Legia Warszawa, kiedy to na jednym z meczów zaczęli skandować "jude jude jude cała Łódź", co było przypomnienie nam, że w Naszym mieście mieszkało wielu przedstawicieli tej narodowości. I tu wynikł paradoks, bo podłapali to zarówno widzewiacy jak i ełkaesiacy i mamy to co sami znacie z autopsji. Innym paradoksem jest również to, że to właśnie w Warszawie znajdowało się największe getto żydowskie, ale cóż, to naszym klubom przypięto łatkę żydów. I tak na poważnie, nie zwazając uwagi na to co pisałem wczesniej o tych Taubwurcelach, Wiessmanach i Hirszbergach, to c*** mnie to boli kto założył ŁKS. Wykładam na to jajca, bo sam nie wiem jak nazywali się założyciele Widzewa. Nie interesuje mnie to.

Puenta: Widzew i Łks mają naprawdę fajną historię (choć wy macie dłuższą) i ruch kibicowski (choć wy macie dłuższy), nasze kluby odnosiły sukcesy (choć my więcej). Kibice innych klubów szanują jednych i drugich zarówno za chuligankę jak i ultras. Jesteśmy wielkimi klubami z masą kibiców i nie ma co się dziwić, że pałamy niechęcią do tych drugich, to jest norma. Gdyby któryś z was urodził się na Widzewie, to ma naprawdę wielkie szanse na to, że biegałby teraz w czerwonym szalu, a i możliwe, że ja po narodzinach i wychowywaniu się na Retce byłbym zwolennikiem ŁKS :wink: Takie życie, co robić? Mało to sie w tym temacie ponapinałem przed Derbami? Tego wymagał ten okres :lol: Atmosfera musi być gorąca przed takim meczem.
Nie próbuję tu nikogo nawracać, bo sam w swoim kibicowskim życiu wiele nabroiłem na waszą niekorzyść, ale czasami naprawdę warto spojrzeć trzeźwo i rozsądnie na życie kibicowskie.

Chetnie przeczytam jakieś rozsądne argumenty, ale z góry zaznaczam, że nie będę odpowiadał, bo to i tak do niczego nie doprowadzi. Ja wyraziłem swoją opinię na wiele tematów, które są dla nas - kibiców łódzkich drużyn, dość znaczące.

Jeśli doczytałeś do tego miejsca, to oddaję pełne wyrazy szacunku 8) , zwłaszcza, jeśli nie masz piany na ustach :wink:

Pozdrawiam tych, którzy pomimo miłości do swojego klubu i niechęci do rywala, umieją czasem stanąć obok tego wszystkiego. Napinka niech trwa kiedy trzeba, a najlepszą okazją będą kolejne Derby :twisted:
Ostatnio zmieniony 17.03.2007, 22:39 przez WDZW_M, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Falls

Post autor: Falls » 17.03.2007, 17:26

Tak, akurat fluganie na gniazdowych jest u nas na porządku dziennym....znaczy meczowym...
Wiesz jak to jest...ludzie czasem się wkurzają jak wodzireje zaczynają dopingować ŁKS zamiast wspierać swoją osobą naszych czerwonych braci a jeszcze bardziej jak któremuś pijanemu wyrwie się jakieś bluźnierstwo na Rts...nooo...Panie wtedy to już lecą konkretne teksty...a reszta ...ta z dziećmi też się denerwuje że gniazdowi jak sobie popiją prowokują niepotrzebnie widzewiaków...

Co do tekstu Carlita...hmm...nie wiem co w tym zabawnego...wy się śmiejecie a to szczera prawda : ( Sam jadąc na mecz 4 razy zmieniam środek transportu...
Carlito....twardziel jesteś...dopiero po założeniu kominiarek schowałeś się pod ławkę...mi tego już nie było dane zobaczyć...zaraz przed tą akcją zostałem na kopach wyrzucony z trybki przez widzewiaków : (

40i4

Post autor: 40i4 » 17.03.2007, 18:20

Falls pisze:Tak, akurat fluganie na gniazdowych jest u nas na porządku dziennym....znaczy meczowym...
Wiesz jak to jest...ludzie czasem się wkurzają jak wodzireje zaczynają dopingować ŁKS zamiast wspierać swoją osobą naszych czerwonych braci a jeszcze bardziej jak któremuś pijanemu wyrwie się jakieś bluźnierstwo na Rts...nooo...Panie wtedy to już lecą konkretne teksty...a reszta ...ta z dziećmi też się denerwuje że gniazdowi jak sobie popiją prowokują niepotrzebnie widzewiaków...

Co do tekstu Carlita...hmm...nie wiem co w tym zabawnego...wy się śmiejecie a to szczera prawda : ( Sam jadąc na mecz 4 razy zmieniam środek transportu...
Carlito....twardziel jesteś...dopiero po założeniu kominiarek schowałeś się pod ławkę...mi tego już nie było dane zobaczyć...zaraz przed tą akcją zostałem na kopach wyrzucony z trybki przez widzewiaków : (
wybacz mi, moze jestem malo rozgarniety, ale nie bardzo zrozumialem twoj post :) domyslam sie ze to ironia, ale ja po prostu zapytalem, czy czesto bluzga sie u was wodzirejow. twoja odpowiedz nie jest dla mnie jasna wiec moze odpowie mi ktos inny.
pozdrawiam
Erektor temacie o dziwactwach pisze: A ja zawsze przed prostowaniem orła muszę zapakować w tapczan albo kaloryfer

laska

Post autor: laska » 17.03.2007, 18:47

WDZW_M pisze:Poniższy (mimo wszystko subiektywny) post kieruję do ludzi z niezamulonymi mózgami, którzy potrafią trzeźwo spojrzeć na naszą specyficzną Łódzką piłkę.
UWAGA! Jeśli jesteś kibicem typowo nastawionym ANTY, nie czytaj tego posta. Dziękuję.

Porusze tutaj wiele wątków z mojego punktu widzenia i mam nadzieję, że nie zostanę ukamienowany. Same odczucia odnośnie wielu Naszych spraw.

1. Data założenia Widzewa - Widzew jako Widzew został założony w 1922 roku, natomiast zostało oficjalnie przyjęte, że klub ten będzie kontynuatorem TMSW. Bez jakichkolwiek podstaw nikt nie mógłby tego ot tak uczynić, a więc zapewne jakieś dokumenty (pozwolenia) na to były.
zapewne po raz koleiny stajesz się mało wiarygodny (po porzednim Twoim info o wczorajszym inicjatorze wywieszania transparentów) chyba, że coś przeoczyłem .. co to jest TMSW?
dalej już mi się odechciało czytać, chodź nie twierdze, że nie zgodne z rzeczywistością.

www.YBB.prv.pl
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: www.YBB.prv.pl » 17.03.2007, 18:53

Może ktoś zapoda jakieś konkretne fotki z meczu w końcu !

Prosto z mostu
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Prosto z mostu » 17.03.2007, 19:10

To w takim razie może ktoś z tych najbardziej kumatych wyjaśni mi dlaczego od kilku lat kibice Widzewa na swoich flagach tak bardzo zaczęli sie utożsamiać z miastem w kórym mieszkają podobno ? nie wiem czy Ci wszyscy którzy tak sie napinają pamiętają lata 90 gdzie na stadionie wisiały flagi na których był tylko Widzew lub Robotnicze... a od niedawna przypomniało sie wam że to łódż i nazwa naszego miasta waszego także a jak tylko dlaczego doiero teraz?

Hultaj

Post autor: Hultaj » 17.03.2007, 19:17

Z takich ciekawostek to OSTRy tak uwielbiany raper, ktory twierdzi ze nie lubi kopanej i chodzi tylko na budowlanych poszedl wczoraj na Galere i "spiewal" dla swojego ukochanego klubu... ehh :wink:

Wandyta

Post autor: Wandyta » 17.03.2007, 19:27

www.YBB.prv.pl pisze:Może ktoś zapoda jakieś konkretne fotki z meczu w końcu !

Kod: Zaznacz cały

http://rs2.rapidshare.com/files/21485236/__321_KS.rar
Są w innym topicu ale Ci podam :)

CywiL

Post autor: CywiL » 17.03.2007, 19:58

Hultaj pisze:Z takich ciekawostek to OSTRy tak uwielbiany raper, ktory twierdzi ze nie lubi kopanej i chodzi tylko na budowlanych poszedl wczoraj na Galere i "spiewal" dla swojego ukochanego klubu... ehh :wink:
Przeciez on już na swojej demówce miał kawałek "ŁKS". 8)
WARSZAWA da się lubić - ja Ją kocham to jest pewne!!!
I w ogóle i w szczególe i pod każdym innym względem!!!

Hultaj

Post autor: Hultaj » 17.03.2007, 20:02

CywiL masz racje ale ze wzgledow marketingowych itp odcinal sie od tego i z cala stanowczoscia to mowil ze kibicuje TYLKO Budowlanym... Jest dobry w tym co robi jak nie najlepszy, ale bedac osoba publiczna nie wypada pol Łodzi od k**** wyzywac...

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 17.03.2007, 20:48

To w takim razie może ktoś z tych najbardziej kumatych wyjaśni mi dlaczego od kilku lat kibice Widzewa na swoich flagach tak bardzo zaczęli sie utożsamiać z miastem w kórym mieszkają podobno ? nie wiem czy Ci wszyscy którzy tak sie napinają pamiętają lata 90 gdzie na stadionie wisiały flagi na których był tylko Widzew lub Robotnicze... a od niedawna przypomniało sie wam że to łódż i nazwa naszego miasta waszego także a jak tylko dlaczego doiero teraz?
A powiedz mi czy to ważne kto skąd jest? Czy ważne jest od kogo i za co dostaje w ryj!

Morze i bez fanclubów bylibyśmy słabsi ale jestem dumny z każdego kibola spoza Łdzdi

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 17.03.2007, 20:53

A powiedz mi czy to ważne kto skąd jest? Czy ważne jest od kogo i za co dostaje w ryj!

Morze i bez fanclubów bylibyśmy słabsi ale jestem dumny z każdego kibola spoza Łodzi kibicującemu Widzewowi, i czeszy mnie fakt że na hasło lks w naszym województwie dostaje sie w*******

WDZW_M

Post autor: WDZW_M » 17.03.2007, 22:44

laska pisze:
WDZW_M pisze: .. co to jest TMSW?
Wyszło moje ignoranctwo, a więc to, że naprawdę średnio mnie interesuje to co było na początku wieku.
Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie - nazwa prawidłowa, a przez skrót TMSW miałem na myśli Towarzystwo Miłośników Sportu na Widzewie :roll:
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :wink: Wyluzuj laska i nie zarzucaj mi pewnych rzeczy
Obrazek

skord

Post autor: skord » 18.03.2007, 00:23

BornToBeRed pisze:

Morze i bez fanclubów bylibyśmy słabsi ale jestem dumny z każdego kibola spoza Łdzdi
a skad ty wiesz jakie flagi byly wieszane na Widzewie w latach 90 :shock: moze ty przezut jestes????
RDG 1910 WzR 2002

Prosto z mostu
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Prosto z mostu » 18.03.2007, 03:26

skord pisze:
BornToBeRed pisze:

Może i bez fanclubów bylibyśmy słabsi ale jestem dumny z każdego kibola spoza Łdzdi
a skad ty wiesz jakie flagi byly wieszane na Widzewie w latach 90 :shock: moze ty przezut jestes????
no właśnie wiem jak było kiedyś jak przychodziłem tam na derby jak ty srałeś pod siebie więc nie możesz o tym wiedzieća co do przezuta to nie ubluizaj mi bo nigdybym sie tak nie zeszmacił żeby być za osiedlowym klubikiem l pamiętasz jak twój klub grał w 2 lidze a MY mieliśmy zgodę z Miedzią Legnica I wtedy nie było nikogo z MIEDZI ale byliśmy MY(JAK ZWYKLE JESZCZE MNIEJSI I JESZCZE słabsi)- chyba nie !1!!więc przestań być cwaniakiem jak jesteś LESZCZEM! a może jesteś tak stary że pamiętasz Wasz wyjazd na 2 ligę do Stalowej Woli jak nie to spytaj tych którzy jechali jak było Fajnie!!
Ostatnio zmieniony 18.03.2007, 03:49 przez Prosto z mostu, łącznie zmieniany 2 razy.

Prosto z mostu
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Prosto z mostu » 18.03.2007, 03:27

BornToBeRed pisze:

Morze i bez fanclubów bylibyśmy słabsi ale jestem dumny z każdego kibola spoza Łodzi kibicującemu Widzewowi, i czeszy mnie fakt że na hasło lks w naszym województwie dostaje sie w*******
TY ROZUMIESZ O CO MI CHODZIłO CZY NIE BARDZO BO WIDZE żE NIE TO ci tłumacze nie chodzi mi o fan cluby tylko o to że zawsze utożsamialiście się jako Widzew lub RTS nigdy Widzew łódż teraz niedawno wam sie przypomniało że Wy podobno z łodzi jesteście powiedz mi czy w latach 90 były flagi Widzew łódż bo ja sobie nie przypominam?może się mylę wiec mnie oświećcie !!!!!może jakaś fotka flagi WIDZEW łóDZ Z LAT 90? no ćhociaż ze 3 flagi na których jest napisane łódz PROSZę!!!!!!!

RDG 1910

Post autor: RDG 1910 » 18.03.2007, 08:36

Prosto z mostu pisze:
BornToBeRed pisze:

TY ROZUMIESZ O CO MI CHODZIłO CZY NIE BARDZO BO WIDZE żE NIE TO ci tłumacze nie chodzi mi o fan cluby tylko o to że zawsze utożsamialiście się jako Widzew lub RTS nigdy Widzew łódż teraz niedawno wam sie przypomniało że Wy podobno z łodzi jesteście powiedz mi czy w latach 90 były flagi Widzew łódż bo ja sobie nie przypominam?może się mylę wiec mnie oświećcie !!!!!może jakaś fotka flagi WIDZEW łóDZ Z LAT 90? no ćhociaż ze 3 flagi na których jest napisane łódz PROSZę!!!!!!!
Wątpie żeby ktokolwiek zrozumiał o co ci chodzi. W twoich postach wyszedł ci większy chaos niż w piątek na waszej galerce z flag i transów na kijach.

" w fife zagracie to może Derby wygracie " :wink:
......a ósmego dnia Bóg stworzył Widzew

komi

Post autor: komi » 18.03.2007, 08:48

RDG aż tak ciężko ? :lol:

morello

Post autor: morello » 18.03.2007, 09:42

Prosto z mostu pisze:
BornToBeRed pisze:

Nawet nie wiem czemu to robię bo nie mam zwyczaju spełniać próśb takich ludzi jak ty, ale znaj łaskę pana.

Obrazek
Tu masz dwie z lat "90" a jedna jest chyba starsza, pewnie się domyślasz która przecież tyle o nas wiecie daty, fc to pewnie flagi też znacie na wylot.

p.s
Jeszcze taką znalazłem ale nie wiem czy się mieści w twoich kryteriach, niby Łódzki akcent jest ale czy zaspokoi takiego rządnego sprawdzonych informacji znawcę flag? Nie wiem czy widziałeś więc zamieszczam
Obrazek

Dam Ci o wiele więcej fotek daj maila, poprzesyłam i zobaczysz więcej naszych flag.
Ostatnio zmieniony 18.03.2007, 09:49 przez morello, łącznie zmieniany 1 raz.
ŁÓDZKI WIDZEW BAŁUTY

FC DUMĄ WIDZEWA

Młody B.

Post autor: Młody B. » 18.03.2007, 09:48

Tutaj macie kolejna:

[link]

I jeszcze:

[link]

Kolejna:

[link]

...

morello

Post autor: morello » 18.03.2007, 09:54

To do czego teraz drodzy przyjaciele z "ciemnej" strony miasta się przyczepicie? Poruszaliśmy tematy:

- nie ma Widzewa w Łodzi są tylko FC z wiosek i to oni stanowią trzon kibiców RTS-u

- datą Widzewa nie jest 1910 tylko 1922

- nie ma flag Widzewa z napisem Łódź z lat 90

Zastanawiam się co teraz wymyślicie. Ale spokojnie my podmiejscy przyzwyczailiśmy się do waszych kompleksów i z chęcią odpowiemy na wszystkie nurtujące was pytania.
ŁÓDZKI WIDZEW BAŁUTY

FC DUMĄ WIDZEWA

Zablokowany