Nie.barbizm pisze:Czy Kotwica Kołobrzeg to zgoda Legii?

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
-
A miała? Drążę bo jako szczyl byłem tam na wakacjach i na 90% wtedy mieli...patriota85 pisze:Nie.barbizm pisze:Czy Kotwica Kołobrzeg to zgoda Legii?
-
Kotwica nie jest naszą zgodą. W Kołobrzegu mamy FC.barbizm pisze:Czy Kotwica Kołobrzeg to zgoda Legii? (bo o ile się nie mylę to kiedyś była)
Jak ich stosunki z Pogonią?
Co do Pogoni. Kotwica chciała mieć zgodę z Pogonią. Portowcy się nie zgodzili i młoda ekipa z Kotwicy się obraziła ,że Pogoń traktuje ich jak FC. Starszyzna z Kotwicy natomiast do dnia dzisiejszego przyjeżdża do Szczecina na mecze. Darzą sympatią również nas.
-
Czyli w miarę dobrze kojarzyłem...A jak to jest- fc Legii chodzi na Kotwicę? Kogo jest więcej? Jak żyją ze sobą?
-
Oczywiście,że więcej jest Kotwicy :obarbizm pisze:Czyli w miarę dobrze kojarzyłem...A jak to jest- fc Legii chodzi na Kotwicę? Kogo jest więcej? Jak żyją ze sobą?
Niedawno FC (młodzież) wydał nowe szale. 50 sztuk.

Nazwa i rok to ukłon dla osób, które zaczynały jeździć w zorganizowanej grupie w 91 roku. Część starszych kibiców Kotwicy tworzyła ten FC.
W 2004 ? roku Kotwica była na turnieju naszym w Ostrołęce. Kiedyś stosunki między nami były dobre , nawet bardzo dobre. Teraz u "władzy" jest młodzież , która nie przepada za nami.
-
schab pisze:Kotwica nie jest naszą zgodą. W Kołobrzegu mamy FC.barbizm pisze:Czy Kotwica Kołobrzeg to zgoda Legii? (bo o ile się nie mylę to kiedyś była)
Jak ich stosunki z Pogonią?
Co do Pogoni. Kotwica chciała mieć zgodę z Pogonią. Portowcy się nie zgodzili i młoda ekipa z Kotwicy się obraziła ,że Pogoń traktuje ich jak FC. Starszyzna z Kotwicy natomiast do dnia dzisiejszego przyjeżdża do Szczecina na mecze. Darzą sympatią również nas.
Zgadza sie, Kotwica nie jest zgodą Legii...
Wcześniej ktoś napisał że byliśmy FC Pogoni, jest to nieprawda, w latach 90-tych mieliśmy przez jakiś czas układ, flaga Kotwy często wisiała na meczach w Szczecinie oraz na wyjazdach Portowców. Kotwica była też obecna na tym meczu co Pogoń wyprosiła Flotę ze stadionu ponieważ byli w swoich barwach, i wtedy typy z Pogoni powiedzieli jasno że w barwach na Twardowskiego może chodzić tylko Legia i Kotwica.... co do ostatnich wydarzeń, miał być grill z Wyspiarzami, ale wtedy przyjechali razem z Pogonią i wtedy tez było ustalone że mamy jeździć na Pogoń, po czasie jednak wyszło że Kotwica nie pasuje do "rodziny", co pokazał mecz w Szczecinie i rewanz w Kołobrzegu gdzie cały młyn Pogoni bluzgał na Kotwicę i Kołobrzeg...
Należę do starszyzny Kotwicy, udzielam się cały czas obecnie w naszym Stowarzyszeniu. Należę również do grupy EL ZGREDOS 91 która zrzesza kołobrzeskich Legionistów i starych i młodych.Mamy nawet swoje forum. Legia dalej jest lubiana w Kołobrzegu i na Kotwicy , ale faktem jest to że jest kilka osób które nie przepadają za Legionistami,
Starszyzna z Kotwicy/Kołobrzegu nie jeździ na mecze Pogoni (ktoś próbuje cały czas pisać że jeżdżą, ale to jest kompletna bzdura).
Kotwica dobrze żyła z fanami z Bielan i do tej pory są utrzymywane prywatne kontakty. Bodajże dwa razy na naszych meczach byli fani z Legionovii którzy również jeżdżą na Legie...
aha, młodzież nie jest u władzy na Kotwie...
Kotwica zawsze chodziła swoją ścieżką :-)
ps. sorry za chaos ale chyba jakoś wyjaśniłem
ps2 osobiście dla mnie liczy się KOTWICA i LEGIA :-)
-
Ja napisze to krócej niż mój poprzednik.
1. Kołobrzeg jest zdominowany przez Kotwice.
2. Działa co prawda FC Legii skupiający ludzi w różnym wieku. Ale głównie to są ludzie starsi , którzy na Legię śmigają od początku lat 90.
3. Co do Pogoni to nic nas nie łączy.
1. Kołobrzeg jest zdominowany przez Kotwice.
2. Działa co prawda FC Legii skupiający ludzi w różnym wieku. Ale głównie to są ludzie starsi , którzy na Legię śmigają od początku lat 90.
3. Co do Pogoni to nic nas nie łączy.
-
Masz na mysli te osoby ktore byly np. na PP Pogon-Ruch wspierac Niebieskich? Nie wiem czy ostatecznie wpuszczono ich na stadion , ale jechac do Szczecina jechali.rpk pisze:
Legia dalej jest lubiana w Kołobrzegu i na Kotwicy , ale faktem jest to że jest kilka osób które nie przepadają za Legionistami,
-
Dlatego zapytałem kogo jest więcej bo jak wtedy byłem ( 96?) to po napisach i śpiewach młodzieży można było uznać Kołobrzeg za miasto legijne ;) .Ale byłem tam krótko...schab pisze:Oczywiście,że więcej jest Kotwicy :obarbizm pisze:Czyli w miarę dobrze kojarzyłem...A jak to jest- fc Legii chodzi na Kotwicę? Kogo jest więcej? Jak żyją ze sobą?
Niedawno FC (młodzież) wydał nowe szale. 50 sztuk.
Nazwa i rok to ukłon dla osób, które zaczynały jeździć w zorganizowanej grupie w 91 roku. Część starszych kibiców Kotwicy tworzyła ten FC.
W 2004 ? roku Kotwica była na turnieju naszym w Ostrołęce. Kiedyś stosunki między nami były dobre , nawet bardzo dobre. Teraz u "władzy" jest młodzież , która nie przepada za nami.
-
bo w tamtych latach KOTWICA LEGIA to była jedna grupa, a teraz jest troche inaczej...
nie wiem kto tam był na pucharze Pogoń - Ruch, może i ktoś był, ale raczej gościnnie aniżeli oficjalnie...
nie wiem kto tam był na pucharze Pogoń - Ruch, może i ktoś był, ale raczej gościnnie aniżeli oficjalnie...
-
Jakie są stosunki między Polonią Warszawa a Bronią Radom? Sorki jak to było.
-
Jak jest na linii Górnik Wałbrzych - ŁKS ?

-
Zgoda zerwana,reszty poszukaj wyżej........ALAN82 pisze:Jakie są stosunki między Polonią Warszawa a Bronią Radom? Sorki jak to było.

-
Viclav pisze:Jak jest na linii Górnik Wałbrzych - ŁKS ?
Nie ma nic. Kiedyś (w 98 bodajże) był układ ale nie okazał się zbytnio trwały i kontakty zakończono. Widujemy się na meczach ziomali (Tychy oraz Zawisza) i na kadrze.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
-
Jak jest obecnie na lini Broń Radom - Wisła Sandomierz i Pogoń Szczecin Zagłebie Sosnowiec

-
Pogoń - Zagłębie kosa.
-
Broń-Wisła neutralnie1910o2 pisze:Jak jest obecnie na lini Broń Radom - Wisła Sandomierz i Pogoń Szczecin Zagłebie Sosnowiec
Pogoń-Zagłębie kosa.
-
Włókniarz Częstochowa-Raków Czestochowa kosa?
-
z jakiego powodu?? czy KMWTW ;)? niedawno byly stosunki przynajmniej neutralne
-
Też tak słyszałem, że nie wchodzą sobie w drogę i jest spokój między nimiMavas12 pisze:z jakiego powodu?? czy KMWTW ;)? niedawno byly stosunki przynajmniej neutralne
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
Z tego co się orientuję to parę tygodni temu przestał obowiązywać pakt o nieagresji w Częstochowie między Rakowem i Włókniarzem.Powodów nie znam.dmn pisze:Też tak słyszałem, że nie wchodzą sobie w drogę i jest spokój między nimiMavas12 pisze:z jakiego powodu?? czy KMWTW ;)? niedawno byly stosunki przynajmniej neutralne
-
Dokładnie jak kolega wyżej napisał przestał obowiązywać ten pakt
-
Nawiazując do tematu fc Legii w Kołobrzegu(4 osoby) to obili we Wrzosowie kibiców Lecha (5osób) wracających z fety z Poznania. Po obu stronach młode składy.
-
byłem na meczu w Ptaszkowie, Dyskobolia vs Polonia. KSD podczas meczu pozdrawia Górnika Łęczyce. Moje pytanko od kiedy jest zgoda?
-
-
Tak, chociaż na meczach BKS-u nic się nie działo przez ostatnie lata (zero młyna, wyjazdów itd).Na BKS-ie parę lat temu młyn kręciła sama młodzież.Starsi skupili się tylko na Wiśle.Wiślacy z Bochni "zarekwirowali" flagę "Bochnia", która została zrobiona przez młodych z myślą o meczach BKS-u.Zawisła parę razy na meczach w Bochni potem można ją już było oglądać tylko na meczach Wisły.kubson64 pisze:BKS Bochnia to FC Wisły Kraków ?
-
Nie jestem z KSD oraz z Górnika, ale Ci odpowiem i mam nadzieje że chłopaki nie będą mieli pretensji.Zajad pisze:byłem na meczu w Ptaszkowie, Dyskobolia vs Polonia. KSD podczas meczu pozdrawia Górnika Łęczyce. Moje pytanko od kiedy jest zgoda?
A więc: Nie ma zgody, Górnik Łęczyca był na tym meczu gościnnie w 13 osób + jedna kobieta.
-
Górnik Łęczyca to pro-widzewska ekipa?Capo pisze:Nie jestem z KSD oraz z Górnika, ale Ci odpowiem i mam nadzieje że chłopaki nie będą mieli pretensji.Zajad pisze:byłem na meczu w Ptaszkowie, Dyskobolia vs Polonia. KSD podczas meczu pozdrawia Górnika Łęczyce. Moje pytanko od kiedy jest zgoda?
A więc: Nie ma zgody, Górnik Łęczyca był na tym meczu gościnnie w 13 osób + jedna kobieta.
-
Dajcie BANA temu głupkowi bo już mnie wkurwia...Broń_Radom_1926 pisze:mamy zgode z legią wisła i ks podbeskidzie cielsko kała.
lubimy troche sie z plackami mamy kose z truskawką magnyszew!
-
To chyba nie jest zwykły spamer...ALAN82 pisze:Dajcie BANA temu głupkowi bo już mnie wkurwia...Broń_Radom_1926 pisze:mamy zgode z legią wisła i ks podbeskidzie cielsko kała.
lubimy troche sie z plackami mamy kose z truskawką magnyszew!
Odbija sie czkawką czyjaś ''robota'' i tylko im trzeba pogratulować.
-
Właśnie, mnie też się kojarzą z Widzewem. Mógłby to ktoś rozjaśnić? Bo to dosyć ciekawa sytuacja zważywszy na sytuację w Wielkopolsce.Rebus pisze:Górnik Łęczyca to pro-widzewska ekipa?Capo pisze:Nie jestem z KSD oraz z Górnika, ale Ci odpowiem i mam nadzieje że chłopaki nie będą mieli pretensji.Zajad pisze:byłem na meczu w Ptaszkowie, Dyskobolia vs Polonia. KSD podczas meczu pozdrawia Górnika Łęczyce. Moje pytanko od kiedy jest zgoda?

-
piłeś nie pisz ziomuś.
-
Górnik Łęczyca to pro-widzewska ekipa?
TAK.
TAK.
-
A więc tak jak pisał Capo na meczu gościmy 14 osób z Górnika Łęczyca którzy to są FC Widzewa jednak uprzedzę pytania i napiszę, jest to znajomość na linii Dyskobolia-Górnik i nie ma nic wspólnego z Widzewem, działamy samodzielnie i nie zanosi się abyśmy mieli zostać kogokolwiek FC ;)
-
Oglądam teraz mecz Widzewa w TV i mają wywieszoną flage Stali Rzeszów na płocie ?
-
Tak oraz Chrobrego Głogówwp08 pisze:Oglądam teraz mecz Widzewa w TV i mają wywieszoną flage Stali Rzeszów na płocie ?
póki my żyjemy, żyje Ona..
-
Kiedyś Widzew miał z nimi zgody, więc pewnie są gościnnie na tym turnieju.
-
+ goscinnie Atletico Madryt , Arka Gdynia , Sparta Praga , CSKA Moskwa niech ktos doda jezeli zapomniałem o kims badz nie usłyszałem na meczu.

-
Ale oprocz Chrobrego i Stali nikt flag nie wywiesil.Kazdy klub moze sobie wywiesic flage na Widzew?wiec chyba cos te kluby spowrotem cos laczy...
Zgierscy fani dumni w wierze wychowani na GALERZE !!
-
Coś chyba przeoczyłeśtotal1908 pisze:Ale oprocz Chrobrego i Stali nikt flag nie wywiesil.Kazdy klub moze sobie wywiesic flage na Widzew?wiec chyba cos te kluby spowrotem cos laczy...
[link]
[link]
"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html